פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תקשורת עם ילדים
    שגיא
    05/11/2013

שלום
    יש לי ילדה בת שנתיים ושבעה חודשים ולאחרונה שמנו לב אני ובעלי שהילדה לא כל כך מתקשרת עם ילדים אחרים לא משחקת ביחד (שמנו לב כשהייתה עם אחיינים שלה).
    ושאלתי גם בגן איך היא , אמרו לי שהיא יושבת עם ילדים בקבוצה אבל משחקת לבד.
    חשוב לי לומר שהיא אומרת מילים בודדות (לא מצרפת מילים לתוך משפט).
    האם זה צריך להדאיג אותנו או שזה ישתנה עם הגיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת עם ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת עם ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2013

שלום שדיא,
    קשה לדעת בלי לראות את הילדה, אם אתם חוששים אולי כדאי ליתר ביטחון לפנות למכון להתפתחות הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6.5 אומר שהוא רוצה למות
    אורית
    05/11/2013

בני בן ה- 6.5 הוא ילד מאוד מאוד רגיש ולאחרונה הוא אומר הרבה משפטים מאוד קשים כגון: "אני לא רוצה לחיות", "בא לי למות", "אני אשים לעצמי כדור בראש".הוא התחיל השנה כיתה א' ונראה שמאז הוא לחוץ יותר מתמיד ומתקשה להתמודד בעיקר בסיטואציות חברתיות. הוא אומר שהוא מרגיש שכל הזמן מציקים לו ומדברים עליו למרות שלי נראה שהוא חווה הרבה יותר הצקות ברגש שלו מאשר מה שקורה במציאות. הוא נפגע מכל מילה שאומרים לו ונעלב נורא ומתחיל לבכות. אני לא יודעת איך להגיב כשהוא אומר את המשפטים הנוראיים האלה ויותר מזה האם אני צריכה לחשוש שהוא באמת יעשה משהו לעצמו?

הוספת תגובה

• ילד בן 6.5 אומר שהוא רוצה למות - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2013

שלום אורית,
    לא כדאי לקחת סיכון, יש לפנות בדחיפות לגורם מקצועי וגם לעדכן את בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    יאיר
    04/11/2013

שלום רב בנינו בן העשר סובל מהתפרצויות זעם קיצוניות שבאות מעת לעת לעיתים פעם בעשרה ימים שבועיים. זה מגיע לאחר שלא מקבל מה שרוצה או שמקבל עונש על טלויזיה וכ'.זה בא לידי ביטוי באלימות קשה של השלכת חפצים, זריקת כריות עחינו,צרחות יוצאות דופן שמביכות אותנו מאוד. לציין שבעבר בגיל שבע לערל היה בטיפול במוזיקה אך לא עזר. מה לעשות?אנחנו חסרי אונים

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• התקפי זעם - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2013

שלום יאיר,
    כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי והדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    סבטה
    04/11/2013

שלום .
    הילדה שלי בת שנתיים וחצי -ילדה מפותחת וחכמה . בקיץ ניסינו לגמול אותה מתיתולים - ללא הצלחה .היא לא מתיישבת על סיר /אסלה ואומרת - שימי לי תיתול -אני רוצה פיפי !כשמציעים לה לשבת על סיר - היא מסרבת .
    לפני חודשיים התחילה גן - אני מבינה שזה זמן לא טוב להתחיל בגמילה - אנחנו גם עוברים דירה בעוד כחודש .העניין הוא כאילו נוח לה עם טוטול והיא מתאפקת , העיקר לא להתיישב על אסלה/סיר . מה לעשות?היא כבר בת שנתיים וחצי והגמילה אפילו לא באופק.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2013

שלום מרינה,
    קודם כל לא לדאוג ולא להילחץ. יש לה זמן, יש ילדם שלא נגמלים גם עד גיל 4 . הורידו לחץ וחכו עם הנעיין עוד כמה חודשים אחרי כל המעברים לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 3
    ליאת
    04/11/2013

שלום,
    הבן שלי כמעט בן 3 ויש לנו בעיה עם שני דברים עיקריים.
    דבר ראשון זה הפרידה בבוקר בגן. מאוד קשה לו להיפרד ממני. הפרידה מלווה בבכי, צעקות, השתטחויות על הרצפה ואחרי 5 דקות שאני הולכת זה עובר לו. הגננת מדווחת לי שהוא משתתף בגן, מקשיב למטפלות, משחק יפה עם חברים, אוכל וישן טוב.
    השאלה שלי היא איך להקל על הפרידות בבוקר וממה הן נובעות?

דבר שני זה עניין המקלחת בערב.
    הבן שלי לא מעוניין להתקלח, מסרב בבכי להתקלח. ניסיתי כמה פעמים לקלח בכוח אך זה קשה לי פיזית. בעבר לא הייתה לו בעיה בכלל עם העניין, זה דבר חדש, בחודש האחרון.
    ניסיתי כל דרך אפשרית "לשכנע" אותו. ניסיתי להיות עקבית ואסרטיבית. ניסיתי לשחד עם סוכריות, לאיים ולכעוס. ניסיתי גם לדבר יפה ולהסביר שהוא חייב להיות נקי כי זה לא נעים ללכת לישון בלי מקלחת (למרות שזה קרה כמה פעמים...).
    ניסיתי גם חיזוקים חיוביים למקלחת ועדיין לא עובד.
    אתמול משעה 6 עד שעה 9 וחצי אני ואבא שלו מנסים לגרום לו ללכת להתקלח.
    הוא ילד פיקח מאוד ומשכנע אותנו שהוא ילך להתקלח אחרי שהוא יראה טלויזיה, וכשהתכנית נגמרת, הוא מוצא משהו אחר לעשות כמו לאכול ולשחק.
    לא יודעת מה לעשות...
    אודה לתגובה מהירה.
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 3

הוספת תגובה

• גיל 3 - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2013

שלום ליאת,
    לגבי בעיית הפרידה בגן, זה מאוד ברור ממה שאת מתארת שאין שם בעיה אמיתית, אין ללו שום בעיה בגן או בהסתגלות אליו, אלא הבעיה היא כפי הנראה במשהושקושר בקשר איתכם. מאוד חושב לא לנסות להקל עליו, ובלכל כמה שפחות להתייחס לבכי הזה, אלא להיפרד באופן קצר וענייני, ככל שהו אירגיש שאתם לא מתרגשים מזה, ככה זה יעבור לו.
    הבעיה השנייה שאתם מתארים נובעת מסיבות דומות לראשונה, כלומר יש משהו בקשר איתכם שמשדר חולשה והעדר סמכות הורית, ולכן נראה לי חשוב מאוד שתפנו להדרכת הורים בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

שרית
    05/11/2013

פסיכולוג?האם את יכולה להמליץ לי על מישהו באיזור השפלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2013

שלום שרית,
    אני באופן אישי לא מכירה, את יכולה לנסות לברר דרך רופא הילדים או הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי עם ילדי
    נונה
    04/11/2013

שלום וברכה,בני בן ה- 9 הנו ילד מקסים, רגיש מאוד לסביבה ובעל לב זהב, סנדויץ במיקומו במשפחה- אחותו בת 11 ואחיו הקטן בן 4.5 .נתחיל מזה שהוא ילד בעל חגורת כתפיים רפות מה שכנראה גורם לכתב שלו להיות לא קריא ולא מסודר(הוא בחוג כדורסל, קודם היה בשחיה ורכיבת סוסים), אני לא יודעת אם יש קשר כלשהו אבל הוא כל הזמן טוען שלא מבינים אותו, שנורא קשה לו בכיתה לא לפטפט או לא לקום במהלך השיעור מה שגורם להפרעה במהלך השיעור ומיכתבים ושיחות רבות מול סגל המורים, וזאת למרות שבשנה שעברה בתיאום עם היועצת של ביה"ס הכנו טבלה,יחד עם המחנכת שבה היא אמוה לציין בסוף כל שיעור אם בני לא פטפט או לא קם .שנה שעברה הטבלה עברדה בסדר ,אך השנה (נשאר עם אותה המחנכת) היא לא ממש עובדת,יש יים טובים ורובם פחות טובים.אתמול העיר לו מאמן הכדורסל והוא לא קיבל את הערותיו ,למרות שלא הגיב לו - כשהגיע הייתה הוא התפרץ בבכי וצעקות וממש מירר בבכי קורע לב,נכנס למקלחת והחל לדבר עם עצמו ולבכות שנורא קשה לו ושאף אחד לא מבין את הקושי שלו ,הוא אינו מוכן לקבל ביקורת וכל אחת שכזו מתסיסה אותו ,גם היא ביקורת בונה. ניסיתי הסביר לו שהטובים מכל הגיעו להישגים בייחוד בעזרת ביקורת בונה,שבשביל זה יש את אבא ואמא שתפקידם להדריך וגם את שאר האנשים הסוססים כמו- מורים מדריכים ושגם אנו המבוגרים מקבלים ביקורת וקצת קשה לנו במיוחד אם איננו מסכימים עימה ,ושיש דרך להביע התנגדות לא בצעקות אלא בנחת, ישבנו ודירנו ונתתי מס' דוגמאות להמחיש לו את הנושא, אך הוא המשיך בשלו שהוא מאוד משתדל אבל לא יוצא לו ושאף אחד לא מבין אותו בעיר המחנכת שלדעתו מאשימה אותו סתם. האם תכלו בבקשה לסייע לי בעיניין, לת לי עצה שאוליי תוכל לעזור לי להבהיר את התמונה לבני בצורה פשוטה ועיניינית? תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    קושי עם ילדי

הוספת תגובה

• קושי עם ילדי - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2013

שלום נונה,
    אני לא חשובת שזה עניין של הסבר. להיפך הבן שלך טוען שלא מבינים אותו, ומה שאת מנסה לעשות זה לגרום לו להבין את מה שנדרש ממנו. נשמע שמה שהוא זקוק זה שיקשיבו לו ולא שיסבירו לו.
    שנית, אולי כדאי לשקול אבחון של בעיית קשב וריכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה באמצע השנה
    לילך ברהום
    04/11/2013

בוקר טוב,

יש לנו ילד בן 3 ו10 חודשים
    יש לו אחות חדשה בת 3 וחצי חדשים, הא ילד חכם, מבין, רגיש אבל מצד שני מתעקש על דברים שהוא רוצה לאחרונה וכתוצאה מהאחות החדשה הוא בוכה יותר מבער פחות מקשיב וגם מבקש ממני דברים בדיוק בזמן שאני לא יכולה,
    גם כשמבקשת קצת סבלנות הא ממשיך לבכות ולדרוש כאילו הוא לא מקשיב.

לפעמים אנו מבקשים שייכנס לחדר כשהוא ממשיך לבכות סתם כשהוא מקבל מה שהוא רוצה,

או חושבים לעבור לדרום בשנה הקרובה לאור ההתנהגות המפורטת לעיל איך יתפרש המעבר?
    האם צריך ללכת איתו לפסיכולוג?
    מה אני יכולה לעשות? אני לא רוצה להכניס אותו לחרדות או לגרום לא לרגרסיה

תודה,
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה באמצע השנה

הוספת תגובה

• מעבר דירה באמצע השנה - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2013

שלום לילך,
    ההתנהגו של בנך היא טבעית ונורמלית לגיל ולמצב.אין צורך לפנות לפסיכולוג, אך לא הייתי מכבידה עליו כרגע עם מעבר נוסף, אם יש לכם אפשרות להימנע מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 קשיים רגשיים
    גל
    03/11/2013

ילדתי בת 6 עלתה לכיתה א . מתמודדת עם קשיים אבל לא חריגים במיוחד.
    היום ישבנו ודברנו והיא התפרצה בבכי שנמשך כמעט שעה בזמן שאנחנו מדברות. היא התלוננה על כך שאין לה עם מי לשחק וכמה שהיא מנסה להתחבר לא אוהבים אותה. (כבר 3 בנות הזמינו אותה אחר הצהרים )היא אמרה שחוץ ממני ומאבא אף אחד לא אוהב אותה בעולם ושהיא מפחדת שאני אמות וחיבקה אותי מאוד חזק ולא הפסיקה לבכות. חזרה על המילה קשה לי הרבה פעמים.
    בדרך כלל היא ילדה לא ממושמעת ,קשה מאוד ואוהבת להציק ואנחנו והאנשים שסביבה כועסים עליה המון. ניסינו חיזוקים חיובים ועוד דרכים אבל שום דבר לא עוזר איתה. היא פשוט מרדנית ולא מקשיבה לאף אחד. תמיד מרגישה מקופחת ומקנא בכל מה שיש לאחרים(זה נשמע לא טוב אבל לצערי זה המצב).
    אף פעם לא ראיתי אותה במצב כזה ובדרך כלל נראה כאילו היא נגד העולם ושום דבר לא מפריע לה.
    היא סיפרה מקרים לא נעימים שקרו לה עם ילדים שהציקו לה אך הסיפורים לא היו עקביים ונשמע שהיא ממציאה חלק מהם(לדוגמא סיפרה על ילד מסוים ואחרי שאמרתי שאדבר עם המורה אמרה שהוא עבר לביה"ס אחר)
    האם אלה קשיים טבעיים לכיתה א? האם אני יכולה לעזור באיזה שהיא דרך חוץ מלחזק אותה מילולית?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6 קשיים רגשיים

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 קשיים רגשיים - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2013

שלום גל,
    הקשיים שאת מאתרת באוםן כללי ולא רק התפרצות הבכי של בתך לא נשמעים לי חלק מקושי טבעי, ואני חושבת שאולי הגיע הזמן לפנות לטיפול. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי רגשי

י ב
    04/11/2013

שלום רב

הרבה פעמים במצבים כאלו זה נורת אזהרה למה שמתחולל בנפש של הילד ויתכן מאד שיש לה קושי רגשי שהוא מתמודדת איתה יום יום כגון תחרות קינאה וכדומה וההתפרצות הן הבכי והן ההנהגות הלא נורמטיבית שלה זה סימן לזה.

המון הצלחה
    יואל בוקשפן
    יו"ר מכון "יש עתיד"
    1599525000

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא עצבנית
    מיטל
    02/11/2013

אני אמא לשלושה אגם בת 4.5 נועם בן 2 ואופקים בן כמעט שבועיים.
    מאז הולדת בני השני היחסים בני לבין בתי התדרדרו אני לי מצליחה לתקשר איתה כל הזמן כועסת עליה אנחנו מתנהגות כמו חתול ועכבר. אני כועסת עליה והיא מתעקשת איתי כל כמעט כל דבר. לאחר הולדת אופק זה ממש מחמיר.
    אנא עזרי לי איך אני מחזירה את השקט הבית ואת הסבלנות לילדים שלי?
    כי ברור לי שהבעיה היא אצלי ולא אצלם!

לקביעת תור
    סגירה
    אמא עצבנית

הוספת תגובה

• אמא עצבנית - תגובה

סמדר ריינר
    03/11/2013

שלםו מיטל,
    קודם כל מזל טוב, וגם חשוב בעיני מאוד שאת אכן לקוחת את החאריות על עצמך ולא מעבירה אותה לילדה. הבת שלך זקוקה לתשומת לב ומקנאה בתינוק החדש. חשוב למצוא זמן להעניק לה תשומת לב לחוד בלי האחים שלה, אולי בזמן שמשיהו אחר משגיח על האחים, וכן חשוב לדבר איתה על כך שהיא אולי מקנאה וכועסת וזה טבעי ומובן ומצד שני היא גם שמחה ואוהבת את החאים שלה, וחשוב שתדע שאת ממשיכה לאהוב אותה באותה מידה למרות שיש לך פחות זמן אליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    לישי
    31/10/2013

שלום רב! בני בן שנתייםו 8 חודשים, לפני כחודש (בסוכות) התחלנו איתו תהליך גמילה מחיתולים: הכנו אותו לפני סוכות שכשיגיע החג נגיד שלום לחיתולים (כמובן שלאורך החודשים לפני עשה לפעמים על הסיר וביקש לפעמים תחתונים) וגם שמתי לב שהוא קם בבוקר עם חיתול יבש אז החלטנו להוריד חיתול גם ביום וגם בלילה בבת אחת.
    הוא התלהב מעניין התחתונים ובכללי תהליך הגמילה עובר טוב, כמעט ולא פספס בשינה, פיפי כבר לא מפספס בכלל (ואפילו לפעמים התחיל לעשות בשירותים ולא בסיר) וכשאנחנו מזהים ומושיבים אותו על הסיר עושה גם קקי (לדוגמא בבוקר כשקם)
    הסיר בדרך כלל סלון על הרצפה, אין כל כך מקום אצלנו בשירותים לשים אותו..

העניין שעליו אני שואלת הוא על פספוסים של קקי: בגן (למעט כמה פעמים בודדות) עושה בתחתונים - בייחוד שוא באמצע משחק. גם בבית יכול לפעמים לפזפז כשהוא עסוק במשהו. יש לו פרצוץ של "אופס" אבל בעיקרון לא בגן ולא בבית - לא לוקחים קשה את הפספסוסים - מסבירים ומנקים.

האם חלק מתהליך הגמילה? האם יש דרך להסביר לו או לגרום לו להבין בצורה אחרת? בסך הכל ילד שמח וחכם....

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2013

שלום שיר,
    אל דאגה בשלב בזה בהחט ניתן לראות בזה חלק מתהליך הגמילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי
    גמילה ממושכת
    30/10/2013

בני בן 4 הוא נורא מתקשה לעשות קקי בשירותים בגן הוא לא עושה מתעפק עד לבית ועושה בתחתונים שלו לא לידינו בצד שלא נראה אותו
    ואז הוא אומר עשיתי לא תמיד
    בנוסף הוא יובש בשירותים שאנחנו מבקשים ממנו הוא יכול לשבת אפילו חצי שעה ולא לעשות כלום,
    ניסינו כבר הכול ולא עזר כלום
    אני שמעתי לאחרונה כן לשם חיתול לקקי אבל רק בשירותים ולחכות עד שהוא יעשה ?
    אם זב בסדר לשם בו בחזרה חיתול לצורך קקי
    ואחרי כמה זמן להתחיל להוריד לו

לקביעת תור
    סגירה
    לי

הוספת תגובה

• לי - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2013

שלום לי,
    מהתאור שלך לא ברור האם אי פעם בנך עשה קקי בשירותים ואחר כך התחילה הבעיה או שמעולם בעצם לא נגמל.
    אם מעולם לא נגמל, וזה מאתים לו שתשימי לוחיתול (בגילו הוא יכול לחוות את זה כשהשפלה) אז אפשר לשים לו כשהוא יושב בשירותים , ואם זה מצליח והוא מצליח לעושת קקי עם הטיטול לחכות כמה זמן ואז לא להורדי עדיין, אלא רק להציע לו לעושת את זה עם טיטול חצי פתוח, ואחר כך פתוח לגמרי ואז בהסכמה שלו לנסות בלי בכלל. בכל שלב כדאי לשהות כמה ימים.
    אם הוא כבר נגמל וחזר לעושת קקי, זה מצביע לע בעיה אחרת וכדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7
    אני
    29/10/2013

הי.
    יש לי ילדה בת 7 לן דת בכיתה ב. כל יום כמעט שאני שואלת אותה עם מי שיחקת בהפסקה התשובה שאני מקבלת היא לבד. היא נפגשת עם חברים אחר הצהריים...באים אליה....היא הולכת...... אני לא מצליחה להבין איפה הבעיה??

האם יש משהו שאני יכולה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 7

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2013

שלום לך,
    האם זה מפריע לה? לא בטוח שיש כאן בעיה, ולא נראה לי הגיוני שמזמינים אותה אחה"צ אבל בבית הספר לא משחקים אותה, אם היא לא מתלוננת על זה, אולי כדאי שתניחי לעניין, יכול הליות שהיא מרגישה שאת חוקרת אותה ונותנת לך תשובה סתמית.
    אם זה כן מפריע לה כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר בעניין, אבל אני לא משוכנעת שיש כאן בעיה אמיתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת בבקשה עזרה
    יפית1
    29/10/2013

שלום אני אמא לילדה בת 7 וחצי שהפכה מאוד קשה ומאוד בעייתית. כל דבר איתה בויכוחים בבכי בחוצפה וחוסר הקשבה טוטאלי. היא מתמרדת עקשנית מנוולת את הפה צועקת בוכה כבר הגיע למצב שאף אחד לא מסוגל להיות לידה יותר מכמה דקות. אני לא יודעת מה עובר עליה. ואני גם לא יודעת איך להפסיק את זה אצלה כואב לי עליה ברמות קשות אבל אני יודעת שאסור לי לתת לה לשבור אותי מולה. אבל כבר נמאס לי מהמצב הזה. אני רוצה לקבל את הילדה המתוקה שלי חזרה. אבל איך ? מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מתוסכלת בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת בבקשה עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2013

שלום יפית,[
    קודם כל נראה שנכנסת איתה למאבקי כוח. נסי לדבר איתה בצורה רגועה, לא מאמישמה, ולהבין מה קורה לה. אפשר גם לנסות לעשות זאת בצורה עקיפה, דרך ציור או משחק, נסי לשאול אותה אם משהו קורה לה, אם יש משהו שהיא רוצה לספר אבל חוששת, וכו'.
    אם את לא מצליחה לבד כדאי מאוד לפנות להדרכת הורים, לפני שהמצב יחמיר עוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה כפייתית - אשמח לעזרה דחופה
    אמא מודאגת
    29/10/2013

שלום,
    ביתי בת 4 והיא ילדה חכמה, מקסימה וגם מאוד רגישה.
    בחודש האחרון היא החלה לפתח הפרעה כפייתית שאני ובעלי לא יודעים איך להתמודד איתה. היא פתחה אובססיה לגבי סידור השמיכה במיטה עד לכדי מצב שהיא לא מוכנה להתכסות עם השמיכה אלא רק לישון מעליה כדי למנוע מצב שהשמיכה לא תהיה מתוחה על המיטה.
    אבל לפני שאנחנו הולכים לישון אנחנו מכסים אותה כי כבר מאוד קר בלילה ואז כשהיא מתעורתת באמצע הלילה לפיפי או למים והיא מגלה שהשמיכה לא מתוחה על המיטה היא נכנסת להתקפי זעם ובוכה ללא הפסקה ומאוד קשה להרגיע אותה.
    אנחנו מנסים כל פעם מחדש להסביר לה שזה לא נורא ואפשר שהשמיכה לא תהיה מסודרת אך זה לא עוזר וכל ניסיוניתנו להרגיע אותה לא מצליחים.
    זה מקצין עד לכדי מצב שכאשר בבוקר היא מתעוררת לפנינו ומגיעה לחדר השינה שלנו ומגלה שהשמיכה שבמיטה שלנו לא מתוחה היא שוב נכנסת לאותן התקפות זעם ובכי ומתעקשת לסדר את זה בעצמה אך אנחנו לא מאפשרים לה כדי לא לחזק את האובססיה.

חשוב לי לציין שמעולם לא באה מאיתנו דרישה לסידור השמיכה במיטה לפני שיוצאים לגן ואנחנו לא מקפידים על כך גם אצלנו בחדר השינה ולא ברור לי מאיפה האובססיה הזאת מגיעה.
    אני מתנצלת על האורך, אך אנחנו כבר נואשים ומאו שקשה לנו לראות את התסכול שלה והבכי שלה בתחילתו של כל יום בגלל הנושא הזה.
    אשמח להסבר למה זה קורה ובעיקר איך ניתן להרגיע אותה ולחסוך ממנה תסכולים מיותרים .
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הפרעה כפייתית - אשמח לעזרה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2013

שלום לך,
    חשוב מאוד אכן לא לשתף פעולה םע האובססיה וזה כולל גם לא להיכנס להסברים או לשכנועים אלא להעמיד אותה בפני עובדה. חושב להיות תקיפים ובורורים ולא להתרגש מההתקפים שלה. כמו כן חשוב שתפנו לייעוץ מקצועי מסודר בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה בבת בת ה-9 חודשים
    לאוניד
    29/10/2013

לבת הקטנה שלנו (בת 9 חודשים) יש חרדת נטישה מטורפת ביותר! אי אפשר להשאיר אותה לרגע לבד. צריך כל הזמן להיות לצידה.

בלילה היא ממש וממש מסרבת להירדם! וזאת הבעיה המרכזית!!!
    כמו כן, בלילה היא מתעוררת 1-3 פעמים.

ביום, היא מורגלת לישון עם אימה.

הצרחות שלה ממש חזקות ביחס לגיל שלה. פעם השכנים הזמינו לנו משטרה...
    יש לה גם בעיות מסוימות שינה שאובחנו במעבדת שינה (ככל הנראה לא קשור לבעיה להירדם).

השיטה של לשבת לצידה עד שהיא נרדמת לא הצליחה.
    יש לנו ניסיון מצוין (עם הבן הגדול) בשיטה של "5 דקות" או בשם אחר "לילה טוב".

האם לדעתך בנסיבות של חרדת נטישה קיצונית גם ביום, השיטה של "5 דקות" מותרת, ולא תגרום נזק לילדה?
    האם יש סיכון בשיטה???

בתודה מראש

לאוניד

הוספת תגובה

• חרדת נטישה בבת בת ה-9 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    29/10/2013

שלום ליאוניד,
    חרדת נטישה היא דבר שמאפיין את הגיל הזה, אם כי במידה פחותה. זה לא כל כך טוב שיה אישנה במהלך היום עם אימה, זה הרגל שאולי היא מצפה שיתרחש גם בלילה. לא הייתי מנסה עליה את שיטת 5 הדקות, כדאי שתפנו לייועץ מסודר במפרפאת אם תינוק בבית חולים איכילוב או במרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה