מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביתי בת ה 4 וחצירינת02/12/2013
כשביתי צופה בטלוויזיה או שהיא ברכב או אפילו בגן היא נוגעת בשפתיים ומקלפת אותם בעזרת הידים ואפילו שכבר יוצא לה דם היא לא מפסיקה.היא ילדה יחידה מאוד מתוקה שכל הזדמנות היא פוצעת את השפתיים זה נמשך יותר משנה ואנחנו כבר מיואשים מהמצב הלא נורמלי...שאלנו אותה וכל הזמן אנחנו מדברים ולא נראה שמשהו מציד לה היא ילדה מאושרת ואהובה בגן ובחיר המשפחה .תוכלו בבקשה לעזור לי איך לעזור לביתי כדי. שתפסיק לפצוע את עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת ה 4 וחצי - תגובה
סמדר ריינר03/12/2013שלום עמית,
קודם כל אולי לא כדאי לעשות מזה עניין יותר מדי גדול, תנסו להניח לזה
, ובמקביל לתת לה משהו אחר לעושת עם הידיים שירגיע אותה, אולי להחזיק בובה, לשחק עם גומי וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויי התנהגות - בת שנה ו7שיר02/12/2013
שלום,
הבת שלי בת שנה ו7, נכנסה לגן בספטמבר. מלווה אותי בחודשים האחרונים תסכול לגבי כמה שינויים בהתנהגות שלה שאינני יודעת אם לייחס אותם למשהו שעובר עליה (בגן אולי) או לשינויי הגיל (רצונות, התבטאות וכו'). למשל בחודשים האחרונים היא נהייתה יותר שקטה בנוכחות של אנשים נוספים (לא ההורים) במיוחד עם ילדים. לפעמים היא נפתחת בשלב מסוים ולפעמים היא לא, וזה בולט בהשוואה למה שהייתה. דגומא נוספת, סביב ארוחת הערב, היא מתנהגת לעיתים "לא יפה", מתעצבנת על שטויות ומעיפה את הצלחת או האוכל. גם כאן, כל פעם חשבנו שזה קשור לכאב גרון/כאב שיניים/עייפות אבל זה מרגיש ככה כבר הרבה זמן.
חשוב לי לציין כי מאז שנכנסה לגן היא לא כ"כ ישנה טוב - עוד משהו שמתסכל אותי ומתבטא הרבה פעמים בעצבנות (מוצדקת) שלה אבל זה מרגיש לי קיצוני להעביר אותה למסגרת אחרת בגלל שינה.
אשמח לשמוע את דעתך. אשמח גם לשמוע אם יש דרך להבין מה נובע ממה (פחות או יותר)
תודה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי התנהגות - בת שנה ו7 - תגובה
סמדר ריינר03/12/2013שלום שיר,
ההתנהגויות שאת מתארת הן אופייניות לגיל ואין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5א02/12/2013
היי,
רציתי בבקשה לשמוע חוות דעת לגבי הבן שלי , בן 5 , בשבועיים האחרונים ,
יש לו "מנהג" לשים מתחת לכרית חפצים שלו , כמו ספר, מכונית וכל מיני פיצ'פקס שהוא אוסף ומחביא מתחת לכרית וכך הוא הולך לישון.
ניסיתי להגיד לו שאשמור לו אבל הוא לא מוכן, מאז אני לא לוחצת ולא מדברת איתו על זה. ממש מתעלמת.. השאלה ממה זה נובע ? האם זה רגשי?
יש לציין שיש לו נגישות לכל המשחקים , לחטיפים , ממש הכל נגיש ואנחנו לא "מחסירים או מונעים" או משהו כזה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר03/12/2013שלום לך,
קורםד כל נשאלת השאלה למה זה מפריע לך? יכול הליות שאת מייד חושבת שזה אומר משהו על האימהות שלך (שאולי את לא נותנת לו מספיק דברים) זה לא קשור אלייך בהכרח, אלא זה צורך שלו להרגיע את עצמו לפני השינה. ילדים רבים חשים חרדה לפני השינה , כיוון ששינה היא סוג של פרידה מהעולם, ולכן הם זקוקים לסיפור ולליווי לפני ההרדמות. הבן שלך רוצה כנראה להבטיח שהדברים שחשובים לו לא ייעלמו לו. זה סימן שהווא קצת חרד, והוא מצא דרך להרגעי את עצמו ולהרדם. זה לא נרוא כל עוד זה לא מפריע לשום דבר ולא מתגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן של מציקןחנית01/12/2013
שלום,
יש לי שלושה ילדים : ילדה בת 8. , ילד בן 5, ותינוקת בת 1.8.
הבן שלי שבן ה- 5 הוא נבון ומאד חכם, אבל מציק לכולם כל הזמן.
בכל מסגרת חברתית בה הוא נמצא הוא מוצא דרכים להציק, הוא לא מקשיב ואי אפשר להשתלט עליו. (הוא גם לא יודע מתי להפסיק). לדוגמא: בכל מפגש עם חברים הוא תמיד מציק לכולם גם למבוגרים וגם לילדים. בימי שישי כאשר נפגשים עם כל הבני דודים תמיד בסוף הוא נפלט החוצה מהמשחקים כי הוא לא מסוגל להיות חלק מכולם - מחבורה אלא בסוף מקשיב לעצמו ועושה רק מה שהוא רוצה וכך לא משתלב עם כולם והם לא רוצים לשחק איתו. כשהולכים למשל לפיצה והמבוגרים מדברים הוא פתאום מתחיל לצעוק או להשפריץ מים או ברד על אחד הילדים .....
כאשר מנסים לנהל שיחה להבין מה הגורם להתנהגות ספציפית או למקרה שהיה הוא בורח בהתקפי זעם וקשה מאד להתמודד עם פתרון לבעיה.
מה עושים? ממה לדעתך זה נובע? בהתחלה חשבנו שזה מקנאה באחות הקטנה אבל אין לזה הצדקה בגן . . בחוגים . . או בכל מסגרת אחרת שהוא מוצא את עצמו
מחכה לעזרה. . תודה חנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן של מציקן - תגובה
סמדר ריינר02/12/2013שלום חנית,
לא נין לדעת ממה זה נובע מבלי להכיר אתכם. ראשית זו כנראה הדרך שבה הוא רגיל לקבל תשומת לב ולכן חשוב מאוד לתת תשומת לב שלא קשורה להתנהגות הזו, לקבוע זמני איכות איתו לבד, ולתת חיזוקים על התנהגויות טובות ומינימום התייחסות להתנהגויות שליליות. מעבר לזה המצב שאת מתארת נשמע לי קצת חמור מדי בשביל להתספק בזה והייתי פונה להדרכת הורים. נסי להתייעץ עם פסיכולוגית הגן לקבלת הכוונה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 וחצי מפחד שנעלם לואמא01/12/2013
הי
בני בן 6 וחצי. כל הזמן עסוק בזה שלא נעלם לו.
במסיבת חנוכה כל הזמן הסתכל עלי במקום לשחק
כי אמר שחושש שלא אלך, אצל חברים אותו סיפור
הסברתי לו שלא אלך בלי להודיע. שום דבר
לא עוזר. כל הזמן מחפש אותי כשאנחנו בבית
אם יוצאת לשפוך אשפה רץ אחרי .
כשאני מתקלחת בודק איפה אני.
מה עושים ?! מה קורה לו ?!
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 וחצי מפחד שנעלם לו - תגובה
סמדר ריינר02/12/2013שלום לך,
הבן שלך סובל מחרדות, את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשבה העוסקת בפחדים ואם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5.5 עם חרדה מגירודים.מעין01/12/2013
שלום,
בתי בת 5.5, לפני כשלושה שבועות החלה להתלונן שאינה יכולה ללבוש בגדים ארוכים כי מגרד לה. בהמשך לכך, התייעצנו עם רופא משפחה והתחלנו טיפול בסבון וקרם לחות נגד יובש. לא חל שיפור בתגובותיה והחלה להתלונן שגם יתר הבגדים מגרדים לה. היינו גם אצל רופאת עור, ששללה בסיס רפואי. אציין כי אין לה פריחה ואינה מתגרדת אם לא מלבישים אותה. בינתיים התרחשה הכללה של ההרגשה לכלל הבגדים ואנו נאלצים להתעכב זמן רב בבקרים ולפני יציאה מהבית עד שניתן למצוא בגד (לרבות תחתונים) שאינו מגרד לה. הרגשתנו היא שאמנם קיים מרכיב של רווח משני, אבל שכבר פחות מגרד לה ובעיקר שהתפתחה מעין חרדה מתחושת הגירוד וברגע שהיא חושבת על זה היא "ננעלת" וכל דבר מגרד לה. דרך אגב, היא נמנעה גם מפעילויות שהיא רצתה מאוד לעשות כי לא הצליחה למצוא בגד שהיא יכולה ללבוש מבלי שיגרד לה. בלילות לעיתים אני מלבישה אותה רק לאחר שהיא נרדמת. אשמח לשמוע מה דעתך? CBT? ואולי טיפים להתמודדות קונקרטית בינתיים.
תודה,
מעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5.5 עם חרדה מגירודים. - תגובה
סמדר ריינר02/12/2013שלום מעין,
בתכם עדיים קטנה מדי לדעתי לטיפול CBT, אבל כן חשוב שתפנו להדרכת הורים קודם כל. בינתיים חשוב מאוד שלהתדל לא לתת לדבר לנהל את הבית ולהיות מאוד תקיפים וברורים בלי לתת לה להינות מרווח מישני יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה ו4 חודשיםשלומית30/11/2013
שלום,
בני בן שנה ו4 חודשים נמצא מזה כחודשיים במסגרת משפחתון ביתי עם עוד 5 תינוקות. היה איתי בבית עד גיל שנה וחודשיים. ההסתגלות למשפחתון בהתחלה לא הייתה קלה אבל אחר כך הסתגל וכיום לא בוכה כשנשאר שם. אנו שוקלים להוציא אותו מהמשפחתון בגלל שאני לא מרגישה שעובדים איתו שם מבחינה התפתחותית. למעט חוג מוסיקה פעם בשבוע אין שום דבר מעבר לזה. בנוסף ננמא גם בחברת תינוקות שקטנים ממנו למעט פעוטה נוספת שגדולה ממנו ב3 חודשים אך עתידה לעזוב את המשפחתון בעוד חודש. אנחנו שוקלים להכניס אותו לגן כשיהיה בן שנתיים (עומדים לעזוב את העיר הנוכחית בעוד מס' חודשים). הילד הוא ילד שקשה לו להסתגל לסיטואציות חדשות, אנשים לא מוכרים, לוקח לו זמן להתחמם אבל אחר כך בד"כ מסתגל. כשהיה איתי בבית שמתי דגש להעשיר את עולמו ע"י משחקים, חשיפה לילדים בני גילו וכו'. האם לדעתך זה יהיה בסדר להכניס אותו בגיל שנתיים לגן? לאור מה שאני מספרת על אופיו של הילד? יש לציין שמאז שנכנס למסגרת הוא חלה המון! האם זה יעשה לו טוב או רע אם ישאר איתי עד גיל שנתיים? אני מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה ו4 חודשים - תגובה
סמדר ריינר01/12/2013שלום שלומית,
לא הייתי ממליצה לך בכלל להוציא אותו מהמשפחתון. אין צורך לעבוד איתו הרבה מבחינה התפתחותית. בגילאים האלה ההתפתחות החשובה נעשית על בסיס ביטחון והתפתחות ריגשית ושינויים תכופים מדי עלולים לחבל בזה. אני לא חושבת שיעשה לו טוב להישאר איתך עד גיל שנתיים ואז להתסגל למסגרת גדולה יותר וקשה יותר מזו שהוא נמצא בה עכשיו. המסגרת כרגע היא חשובה כדי להיות מקום הדרגתי שדרכו הוא מסתגל למסגרות כך שיוכל בגיל שנתיים לעבור למסגרת אחרת. אני ממליצה לך להשאיר אותו בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש לא מסכימה איתך
שלומית02/12/2013לגבי זה שאת אומרת שהוא נמצא בשלב שלא כזה קריטי שלא מעשירים אותו. נכון בטחון חום ואהבה זה חשוב מאוד בגיל הזה אך גם לפתח ולהעשיר את עולמו ע"י עבודה וחשיפה לחומרים כמו מדבקות, צבעי גואש, בצק, שירים וסיפורים זה גם חשוב לא פחות! לפחות אם משלמים כסף מצפים גם לראות איזושהי התפתחות אחרת מה עשינו בזה? הילד אמור לגדול ולהתפתח ולא לקחת צעד אחורה מבחינה קוגניטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש לא מסכימה איתך - תגובה
סמדר ריינר03/12/2013שלום שלומית,
זכותך לא להסכים איתי, בכל זאת שאלת לדעתי המקצועית וזו דעתי.
צבעי גואש, סיפורים ועבודות אפשר לעשות איתו גם בבית. לא חייבים גן בשביל זה. אם הוא הולך לגן, חשוב שהדבר לא יפגע בו ולא יטלטל אותו. אם הוא לא פנוי רגשית כי הוא צריך את כל האנרגיות שלו להסתגלות, שום צבעי גואש לא יפתחו אותו. לעומת זאת אם הוא רגוע, שמח ומסופק, הוא יפתח סקרנות וילמד מכל דבר. גם מזבוב שהוא רואה על הקיר ומסתקרן איך הוא עף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 9ממי29/11/2013
יש לי ילד בן 9, לאחרונה הוא התחיל ״ לפספס״ ולא מספיק/מתאפק עד שמגיע לשרותים לעשות צרכיו( צואה בלבד)
נוצר מצב שעם הפספוס הוא עושה בתחתונים...
לא קרה דבר חדש/ לא עבר משבר
כמה שאני ובעלי מנסים לבדק איתו לא עוזר
שואלת תוהה מה עושים??????!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 9 - תגובה
סמדר ריינר01/12/2013שלום לך,
קודם כל כדאי לברר האם יש בעיה רפואית. אם תישלל בעיה רפואית יש לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי דחוףאנונימי28/11/2013
שלום אני בת שלוש עשרה ויש לי שאלה ממש דחופה ואני צריכה עזרה אתמול יצאתי לפארק עם חברות וכשחזרתי ונכנסתי לגינה ראיתי את אמא שלי והבן זוג שלה מהחלון עושים אהבה ואני בשוק אני לא יכולה להוציא את התמונה הזאת מהראש שלי מה לעשות לספר לה או לא אני כול כך מבולבת אני לא יודעת מה אני צריכה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי דחוף - תגובה
סמדר ריינר29/11/2013שלום לך,
מה שראית הוא טבעי, זה מה שאנשים עושים, ואני מבינה שלראות את אמא שלך עושה את זה זה היה מביך, מוזר ולא נעים.
את יכולה לספר לה או לא לספר לה, איך שאת מרגישה , את לא עשית שום דבר לא הסדר וגם היא לא.
לכולנו קשה לחשוב לע הורינו כאנשים מיניים, אבל הם כאלה, ככה העולם עובד. אומנם היה עדיך אם לא היית נחשת לזה אבל זה קרה.
נסי להרגע, הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לאפשר לילדה לבקר בבי"ח?אורית28/11/2013
שלום רב,
סבתו של בעלי עברה ניתוח לפני מס' ימים, וכרגע היא מאושפזת במחלקה הכירורגית.
ילדתנו בת 7.5 ומאד רוצה להגיע לבקרה בביה"ח. אני סרבתי בטענה כי בי"ח הוא לא מקום לילדים, ולאחר שחזרנו מהביקור הביתה הילדה פרצה בכי, עם חשש מה יקרה לנו אם נמות או נחלה חס וחלילה במחלה קשה, ולקח לי המון זמן להרגיעה. השאלה שלי אם לאפשר לה להגיע לבקר בביה"ח? האם ייתכן שההתפרצות הזו נובעת מחוסר הוודאות? והאם בכלל בי"ח הוא מקום לילדים או שמא הוא עלול ללבות את הפחדים אצלה?
תודה רבה!
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לאפשר לילדה לבקר בבי"ח? - תגובה
סמדר ריינר29/11/2013שלום אורית,
ילדה בת שבע וחצי בהחלט יכולה לבקר בבית חולים. הבת שלכם הבינה מהמסר שלכם שבית חולים זה דבר נורא ואיום עד כדי כך שאסור לה לבוא לשם והמסר הזה הפחיד אותה נורא. לפעמים הפחד מהפחד הוא יותר נורא מדבר ממנו פוחדים.
אני משערת שלא הביוקר בבית החולים או אי הביקור זה מה שמעורר את החרדה אצל הילדה, אלא משהו בגישה שלכם שמשדר חרדה. כך שזה לא משנה אם היא תבקר בבית החולים או לא אלא מה אתם משדרים, גם אם זה לא נאמר בצורה מפורשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעםיוסי27/11/2013
שלום
יש לי ילד בן 9. הוא הילד השני מבין 3 ילדים.
מזה שנה יש לו התפרצויות זעם ובנוסף יש לו ירידה בהישגים בלימודים ובמצבו החברתי.
האח הקטן שלו הוא בן 3 , היחסים ביניהם לא כל כך טובים (אולי זה קשור?).
בזמן האחרון אני מרגיש, שאפילו הקשר איתי הופך ליותר בעייתי.
אני זקוק לעצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם - תגובה
סמדר ריינר28/11/2013שלום יוסי,
אם זה משהו שהתחיל לפני שנה ולפני כן לא היה כדאי מאוד לבדוק מה קרה שהתנהגותו התשנתה לפני שמחליטים איך לטפל בביעה. יכול להיות שההתנהגות מעידה על מצוקה שצריך לבדוק יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצויות זעם
יוסי28/11/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד בן 6 ביישןנשואה27/11/2013
ילד מקסים בריא ברוך השם .מה אני כאמא יכולה לעשות על מנת למגר אצלו את הבושה.
שיפסיק להתבייש שיישיר מבט ויהיה בטוח בעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד בן 6 ביישן - תגובה
סמדר ריינר28/11/2013שלום לך,
לא תארת איך באה הבושה לידי ביטוי, באיזו מידה היא מפריעה לתפקוד שלו והאם היא מפריעה לו או רק לך. מידה מסויימת של ביישנות זו תכונה, ואין בה שום דבר רע, השאלה רק כמה זה מפריע. אם תיתני יותר פרטים אנסה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד ביישן
נשואה01/12/2013שלום לך,נכון זה מפריע לי. מאד אני לא רוצה שיהיה כמוני אני הייתי ביישנית וחסרת ביטחון וזה הפריע לי במפגשים במסיבות בכיתה בחברת אנשים ומה שגרם לי רוב הזמן להיות קצת בודדה ואולי עצובה למה אני לא כמו... ולמה אני מפחדת. והוא מראה את אותם הדפוסים הכושלים למרות שזה מחמיא להיות ביישן מעט ובעל מידות ואני מרגישה מעט שזה מפריע לו אולי באמת אין לו ביטחון...
או שיש לו והוא מפגין היכן שנוח לו. או שהוא עוד לא בשל.ביישנות באה לידי ביטוי
עם סבא /סבתא או אח שלו הגדול הוא לא מגיע מסביר פנים בכניסה או בלראות אותם הוא לא אומר שלום נותן נשיקה מסביר פנים קדימה ועומד יציב תמיד מסתיר את עצמו
או לא מגיב או מתעסק במשהו אחר בלי להיישיר מבט ופשוט לדבר כמו בת דודו שהיא באותו הגיל שלו מפותחת ברורה מלאת ביטחון ומלאת חן והוא שצריך ללמוד להיות גבר מוביל גבר בעל ידע ובעל ביטחון עצמי לא תמיד מראה את זה האם הוא עדיין לא התפתח מספיק האם עדיין לא הגיע לנקודת הבגרות בילדות והאם זה כשלון שלנו
ילד שמקבל הרבה חומריות אהבה אין סופית ודגש על זה שהוא מפונק וגדל עם 2 אחים גדולים ממנו בהרבה והוא ילד יחיד והוא מקובל בחברה או בגן ולמרות זאת הוא ביישן או שאולי הוא לא ואני זאת שמעלימה עיין וממשיכה .האם זה מקובל שילד בגיל הזה ביישן
האם משהו מפריע לו איך מקבלים איך מגיבים איך מלמדים איך מובילים ילד לביטחון עצמי לאי פחד ...רוצה ילד שהוא ילד חזק במשמעת ואו במשמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד ביישן - תגובה
סמדר ריינר02/12/2013שלום לך,
קודם כל חשוב מאוד שתקבלי את הילד שלך כפי שהוא באופן פרדוקסלי ככל שאת רוצה ממנו דברים שהוא לא, כמו למשל שיהיה "גבר מוביל וחזק" את מורידה לו את הביטחון. כי מרגיש שהוא אל עונה על הציפיות גם אם זה לא נאמר במילים. יש כל מיני סוגים של גברים וכל מיני סוגים של ילדים וחוזק הוא לא תמיד מה שנדמה לנו. שנית חשוב לנסות להבין אם זה מפריע לו. האם הוא רוצה להיות פחות ביישן. אפשר לנסות לשוחח איתו בלי לחץ ובלי לנסות לשכנע אותו, לדבר איתו על כך ששמת לב שלפעמים הוא מתבייש ואולי מרגיש מבוכה ולא נעים לו. אם הוא גם מרגיש את זה, ורוצה לשנות את זה אפשר לפנות לטיפול. בינתיים אפשר בלי קשר לתת חיזוקים על הדברים שהוא כן חזק בהם, לברר אם הוא מעוניין בסוג מסויים של ספורט ולשלוח אותו לחוג מתאים, ולהשתדל מאוד מאוד לא להשליך עליו דברים שהם שלך ולא בטוח שקשורים אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למטפל רגשי בנהריהנטע-לי27/11/2013
האם ישנו מטפל רגשי מומלץ באזור נהריה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה למטפל רגשי בנהריה - תגובה
סמדר ריינר28/11/2013שלום נטע לי,
אני בטוחה שיש,
באופן אישי אני לא מכירה, כדאי לבדוק ברשימות של קופת החולים שלך..
או בתל"מ, יש להם סניפים באיזור הצפון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשיים שלא ישן ביום בכללננסי26/11/2013
שלום,
הבן שלי בן חודשיים, הוא אינו מצליח להירדם ביום, אך ורק על הידיים (אחרי הנקה). כששמים אותו במיטה מתעורר מיידית או אחרי כדקה שתיים. בנוסף הוא אינו מסכים לשבת בנדנדה, טרמפולינה, אוניברסיטה... רק על הידיים או על המיטה בקרבת מישהו. בלילה הוא כן מצליח להירדם וקם מדי כשלוש שעות לינוק ומייד חוזר לישון.
איך ייתכן שתינוק בגיל כזה אינו עוצם עיניים ביום? מוצץ לא עוזר.. ניסיתי להשאיר אותו לבכות ולראות אם זה עובר לא אך ללא תוצאה..
מה עליי לעשות? אינני מצליחה לאכול, להתקלח, ושום דבר עד שמישהו מגיע להצילה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודשיים שלא ישן ביום בכלל - תגובה
סמדר ריינר27/11/2013היי ננסי,
זו התנהגות טבעית ונורמלית לתינוק בן חודשיים. אני מבינה ויודעת שזה אכן קשה מאוד. אם יש באפשרותך להשיג עזרה לחלק מהזמן, זה יקל עלייך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתיים וחצי המאתגרעדי26/11/2013
שלום רב. יש לי ילד מתוק בן שנתיים וחצי, ילד באמת אהוב על כולם, מתוק, חייכן, חכם, מצחיק ויפה. הוא בסך הכל ילד מאד כיפי, יוזם ומשתף פעולה. בשבועות האחרונים הוא משתמש הרבה ב"לא בא לי", בעיקר בבוקר, כשממהרים. לא בא לו להתלבש, לא בא לו לצחצח שיניים, לא בא לו לנעול נעליים וכו'. מדובר על שעות שהן גם ככה לחוצות וכולנו ממהרים (יש לנו עוד תינוקת מתוקה בת שנה וחודשיים). האשלה מה אפשר לעשות? הוא מצד אחד מדבר מעולה ומבין הכל אבל ומאד בוגר, אבל הוא קטנצ'יק. היום אנחנו מוצאים את עצמינו מנהלים איתו צו"מ בבוקר, תתלבש ותקבל עוגיה, תתלבש ונתן אוכל לחתול וכו' וכו'. אבל זה לא נראה לי נכון שאנחנו בעמדה של "לבקש" ממנו שיתלבש. האם יש מקום להלביש אותו בכח? פיזית אנחנו יכולים, אבל נמנעים מזה. להמשיך להתחנן כל בוקר? או שיש פתרון אחר? ממש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים וחצי המאתגר - תגובה
סמדר ריינר27/11/2013שלום עדי,
קודם כל כדאי לקום קצת יותר מוקדם כדי להיות פחות בלחץ. כמבון שלהתחנן ולשחד את הילד זהלא טוב ולא בריא ורק יגביר את ההתהנגות הזו. צריך להודיע לו בתקיפות ובקצרה שעכשיו מתלבשים. זה לא סוף העולם אם תלבישו אותו בכוח, אבל זה גם לא חייב להגיע לזה, אם תהיו מספיק עקביים ותקיפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)