מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצבת גבולות לבן שלוש וחציאור06/02/2014
שלום רב!
בני בן שלוש וחצי. יש לו אח בן 8 חודשים. בני הגדול מאוד רגיש ויודע להביע את רגשותיו יפה.
ברור לי שזהו גיל בו הוא זקוק לתחושה שהוא מסוגל לקבל החלטות ולבחור. עם זאת אנו נוהגים להציב לו גבולות וכאשר זה אפשרי לתת לו לבחור בין שתי אופציות. שמתי לב שכאשר הוא רוצה משהו אך אנחנו מחליטים אחרת ההתמודדות שלו היא פשוט להגיד שבכלל רצה את מה שאנחנו אמרנו- בעצם כדי להרגיש, אני מניחה, שהוא החליט..... לפעמיים קודם כל בוכה וצועק ואח"כ כדי "לרדת מהעץ" משנה את עמדתו כדי שתתאים כאילו מה שקרה בפועל זה מה שרצה.
למשל- רצה שאביא לו אחה"צ בובה שלו לגן וכאשר לא הבאתי ושאל איפה היא והסברתי שלא מצאתי אותה ראיתי שעומד להתעצבן ואז ישר עוצר עצמו ואמר " אבל אני בכלל לא רוצה את הבובה טוב שלא הבאת". או למשל הוא החליט שכל ערב מישהו אחר יקריא לו סיפור- פעם אמא ופעם אבא, וכאשר יוצא שאחד מאיתנו לא יכול להקריא "בתורו" בני ישר "משנה את המציאות" כדי שתתאים להחלטה שלו ואומר שבכלל ההורה השני הקריא אתמול- העיקר שישמור על הסדר שהחליט שצריך להיות.... אפילו אם משכנע עצמו בדבר לא נכון.
אני מניחה שהתנהגות זו הינה מנגנון התמודדות שלו כדי לא לחוש שהוא לא מחליט.
כנ"ל למשל- ביקש הרבה שוקולד והסכמנו לתת רק 2 קוביות אז אחרי צרחות ובכי כאשר הבין שלא יקבל יותר ממה שהחלטנו- הוא נרגע ברגע ואמר "טוב שתי קוביות זה הרבה, נכון אמא?" ממש כדי לשכנע את עצמו שקיבל מה שדרש....
שאלתי היא האם התמודדות זו עם חוויות של "כישלון" בלהחליט הינה בריאה או שמע עלינו לעודד התמודדות שלו עם כישלון מבלי לנסות לשנות את המציאות כדי שתתאים לרצונו להחליט...
מצטערת על האורך אשמח להכוונה האם להתעמת איתו למול המציאות או לעזוב אותו עם תחושת הסיפוק שהחליט.....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות לבן שלוש וחצי - תגובה
יאיר סהר06/02/2014היי אור,
את מתארת התנהלות הורית אחראית מאוד, שיש בה סמכות מחד, לצד הקשבה לצרכיו של הילד מאידך. כאשר המצב מאפשר, אתם מאפשרים לו לממש את רצונו לבחור ולהרגיש בשליטה על הסיטואציה.
כאשר אנו מציבים לילד גבולות, אנו עושים זאת מתוך דאגה ואכפתיות. אנחנו מאפשרים לו להפנים את גבולות המצב הנוכחי ובכלל, ובכך מספקים לו בטחון. לכן, חשוב להקפיד להציג גבולות ברורים ויציבים, המלווים בסיבה הגיונית ("לא הבאתי את הבובה - כי לא מצאתי", "היום אני אקריא לך את הסיפור - כי אמא לא פנויה / אבא עייף" וכו'). מדברייך נשמע שכך אתם עושים, וחשוב לי לחזק אתכם על כך.
לא ציינת שאתם מתרגמים עבורו למילים את תחושותיו השליליות במצבי תסכול. לצד הקפדה על גבולות, חשוב שתראו לילדכם שאתם "רואים אותו" ומבינים את תסכולו. ככל ילד, כאשר הוא נתקל באירוע המתנהל שלא בהתאם לרצונותיו הוא חווה תסכול. לכן, ברגעים בהם הוא מציג מורת רוח למצב, אתם יכולים לומר לו ש"אנחנו מבינים שהמצב מתסכל אותך, אבל...".
לעניין ההתנהגות הספציפית:
כל ילד בוחר לעצמו אסטרטגיה אישית להתמודדות עם תסכול, וכל אסטרטגיה שכזו היא לגיטימית כל עוד אין הפרה של כללי התנהגות בסיסיים. להבנתי, החשש הוא שסגנון התמודדות של יצירת מציאות "חדשה" אינו יעיל בעולם המבוגרים. ואכן, סגנון כזה אינו מתקבל היטב כאשר מבוגרים עושים זאת, אולם זכרו שכך גם כל סגנון התמודדות ילדי אחר. אפשרו לו להתמודד עם התסכול בדרכו, ועם הזמן, כאשר יהיה מסוגל להכיל מצבי תסכול באופן יעיל יותר, יבחר לעצמו מנגנוני התמודדות בוגרים יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא במתחנועה06/02/2014
אני עכשיו לפני לידה, מאד לחוצה ועייפה, קשה לי קצת בהתמודדות ולפעמים אני מתפרצת על ילדיי הקטנים. כועסת וצועקת עליהם!
מה עליי לעשות כדי שהמצב לא ישפיע עליהם רע.. מה לעשות כדי לשמור על בריאות הנפש שלהם בהתאם לנסיבות?
אשמח לעיצה והכוונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא במתח - תגובה
יאיר סהר06/02/2014שלום נועה,
נראה כי את חווה קושי גדול מאוד לקראת הלידה, מבחינה רגשית ומבחינה פיסית.
את מספרת שאת מתקשה בהתמודדות (אירועים ספציפיים?), ולכן לעיתים מתפרצת על ילדייך (גילאים?) - כועסת וצועקת עליהם.
למעשה, מפנייתך נשמע שאת מבינה שתגובותייך אינן הולמות את הסיטואציה, וכי היית רוצה להצליח להימנע מתגובות כאילו כלפי ילדייך, ואני רוצה לחזק אותך על כך.
כדי להימנע מכך, חשוב תחילה לבחון את הסיטואציה היומיומית בבית, ולבחון אירועים בהם את עשויה להתפרץ: האם ישנן שעות מועדות או מצבים מועדים? איך מתרחשת ההתנהלות?
ניהול סדרי עדיפויות - בהיעדר משאבים פיסיים ונפשיים מספקים, כדי להגמיש דרישות מעצמך ומהילדים. הדבר נכון במיוחד אם ההתפרצויות מתרחשות סביב נושאים שאינם אקוטיים (איזו חולצה ללבוש / מתי לסדר את החדר וכו').
קבלת עזרה - בתקופה זו כדאי מאוד לגייס תמיכה ממקורות זמינים (במיוחד מבן הזוג, אך ניתן גם לשלב הורים, אחים וכדומה). לעיתים גם עזרה שולית בחלק מהמשימות עשויה להקל באופן משמעותי את תחושות המתח שלך.
שיח / משחק משותף (תלוי גיל הילדים) - נסי לייצר הזדמנויות למשחק או שיח משותף שלך עם הילדים. זמנים אלו הם יקרים מפז לביסוס של מערכת יחסים שמושתתת על אהבה וחום, והם מאוד חשובים לחוסן הרגשי של הילדים. מצאו זמן במהלך היום נקי ממטלות שממתינות לביצוע. שחקו יחד, ואף שוחחו על התינוק שעוד מעט יגיע, ועל השינויים שיתרחשו בבית. הדגישו שינויים חיוביים, אולם אל תחסכו שיחה גם על השלכות שליליות (אמא תהיה יותר עסוקה, עייפה וכו'). ככלל, חשוב לזכור כי ילדייך כנראה יודעים אם מרגישים שהלידה קרובה, ואפשר שהם גם מאתגרים את סבלנותך, היות והסיטואציה מעוררת בהם תחושות מעורבות.
חשוב לנסות ולהגיע לשגרה חיובית יותר עם הילדים במיוחד לפני לידת התינוק, שמן הסתם תהיה מלווה בהקטנת הזמן הפנוי ותשומת הלב לשאר הילדים.
נסו למצוא דרך לייצר אוירה חיובית יותר בבית, בה הילדים ואתם נהנים מקשר שהוא בעיקרו חיובי. במידה ואתם מתקשים לעשות זאת, ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע שיוכל לתת כלים נוספים להתמודדות יעילה יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרט פורנומור06/02/2014
ילדתי בת 7.5 הייתה אתמול אצל חברה והם שיחקו בפלאפון של האבא מסתבר שהם ראו בפלאפון סרטון כחול ובדרך חזרה היא סיפרה לבעלי מה היא ראתה וגם אמרה שאפשר לעשות את זה עם (אחיה) בעלי לא ידע מה להגיד לה ומאוד נבהל. שהיא חזרה הבייתה הוא סיפר לי את זה ודיברתי איתה נראה לי שהיא מאוד פחדה מי זה לא ידעתי איך להגיב לזה היא לא הבינה את המשמעות של מה שהיא ראתה ואני התחלתי לדבר שטויות שאין דברים שכאלה וזה לא בארץ וכו'.. כי גם אני נבהלתי מי זה מה אני אמורה להגיד לה? האם יכול להיות לה טראומה ממה שהיא ראתה? אודה לך לתשובתך תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרט פורנו - תגובה
יאיר סהר06/02/2014שלום מור,
רובנו חווים מבוכה סביב נושא יחסי-מין. המבוכה גדלה כאשר יש צורך לשוחח על הנושא, ובמיוחד כאשר השיח הוא עם ילדינו. על כל זה, התווספו העובדה שמדובר בסרטון כחול, וכפועל יוצא השיחה נכפתה עליכם ללא תכנון מראש. טבעי אם כן שחוויתם מבוכה גדולה והתגובה שלכם היתה בהתאם. חיובי מאוד בעיני העובדה שפנתה אליכם וסיפרה. זה מעיד על יחסים חיוביים ביניכם, ועל האמון שהיא נותנת בכם.
הטכנולוגיה בימינו מזמנת לילדים מפגשים מוקדמים מאוד עם תכנים מגוונים שאינם מתאימים לצפיה (פורנוגרפיה, אלימות וכו'). לצערנו, קשה עד בלתי אפשרי לשלוט בתכנים אליהם נחשפים הילדים, וכל שנותר להורים הוא לעזור לילדים לעכל את התכנים שנחשפו אליהם על-ידי שיחה פתוחה כמה שניתן (בהתאם למידת הנוחות של ההורה).
כאשר מנהלים שיחה שכזו, חשוב לארגן תחילה בראש מהו המסר אותו חשוב לכם להעביר. חשוב לגרום לילדה להרגיש בנוח עם העובדה שפנתה אליכם (לחזק אותה על כך), ועם העובדה שנחשפה לתכנים אלו. חשוב שלא לגרום לה לחוש אשמה על מעשיה, היות ואלו נעשו בתום לב, והאחריות לחשיפתה אינה עליה. כלומר חשוב שהשיחה תיעשה באוירה נעימה.
אף פעם לא מאוחר!
למרות המבוכה, כדאי ליזום עימה שיחה נוספת היום. עדיף שההורה שפחות נבוך יהיה זה שינהל את השיחה, כדי שלא ליצור אי נעימות אצל הילדה.
הסבירו לה שחשבתם על שיחתכם מאתמול בעקבות הסרטון שראתה, שאתם שמחים על שסיפרה לכם, ושהייתם רוצים לשוחח איתה עוד בנושא.
עודדו אותה לספר מה ראתה. תוכלו לשאול אותה גם מה היו מחשבותיה על הסרטון, וגם איך הרגישה כשראתה אותו (ומה לגבי החברה שלה?). אפשר לשאול את השאלות גם לגבי מחשבותיה ותחושותיה כעת. המטרה היא כפולה: תשובותיה יעזרו לכם להבין כיצד פירשה את הדברים, ובמקביל, ייצרו אצלה תחושה שניתן לדבר אתכם על הנושא הזה (ועל כל נושא אחר).
לאחר שעודדתם אותה לספר ושאלתם, חשוב שתביעו דעתכם בצורה עניינית אך ברכות. הסבירו לה כי הסרטון שראתה אינו מתאר את יחסים אמיתיים בין גבר ואישה במציאות. תוכלו לומר שאמנם ישנם מבוגרים שמתבוננים בסרטונים כאלו, אולם הם אינם מתאימים לצפייה לילדים.
עודדו אותה לשאול עוד שאלות, והשתדלו שלא להיגרר לאמירות שגויות. עדיף שתדע את האמת מכם, לעומת קבלה של מושג מעוות לחלוטין ממישהו אחר.
לגבי טראומה - השלכה שלילית של חשיפה לכזו תהיה משמעותית באם הילדה תחוש אשמה, או בלבול עמוק שעמו היא נאלצת להתמודד לבד. כל עוד תמשיכו ליצור ערוץ שיח פתוח, ההשפעה של אירועים מסוג זה תהיה קטנה מאוד.
באם עדיין ישנו חשש באשר לפגיעה משמעותית - השתדלו לעקוב אחר התנהגותה ולבחון אם קיים שינוי שמצדיק דאגה.
אתם מוזמנים גם להתבונן בתשובתה של ד"ר בנטוב לפניה: "משחקי מגע בגיל 7"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי מגע בגיל 7הילי05/02/2014
שלום רב,
אתמול התארח אצל בני בן השבע חברו הטוב ביותר באותו הגיל. הם שיחקו בחדר וכשהיה שקט מידי בעלי הלך לחדר לראות במה משחקים וגילה את חברו של בני שוכב ובני "בודק" אותו. הוא בדק את איבר מינו ואת הישבן. משיחה איתו הבין שזה היה הדדי.
בעלי נלחץ מאוד ולאחר שהחבר הלך הוא שוחח עם בני ואמר לו שדברים כאלו אסורים ו"מה זה היה צריך להיות?"
אני מתייעצת משתי סיבות: דבר ראשון אני רוצה להבין אם זה נורמלי ההתנהגות של הבנים כי לדעתי זה נורמלי מאוד ודבר שני נקלעתי לוויכוח עם בעלי שלדעתי הגיב בצורה לא נכונה ואף שלילית. אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה בבקשה
הילי06/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקי מגע בגיל 7 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב06/02/2014שלום,
לילדים בגיל הזה ישנה סקרנות טבעית לגבי גופם ומניותם, כך שמשחקים מהסוג שתיארת מופיעים אצל ילדים. יש מקום לחנך ילדים לגבי הנורמות והקונבנציות החברתיות באשר לחלקי הגוף הפרטיים. חשוב לא לגרום לילד לחוש על כך אשמה, בושה או שעשה משהו לא בסדר. הסקרנות שלו טבעית, אך זה לא נהוג לעשות ותסבירו לו מדוע. חשוב לשמור איתו על ערוץ הידברות פתוח, כדי שיוכל לפנות אליכם בדילמות מסוג זה בעתיד ולא להרחיק אותו בתגובה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא בבית חוליםתמר05/02/2014
שלום רב,
בשנה האחרונה אושפזתי כפעמיים, שני אשפוזים קצרים יחסית.
בפעם הראשונה היה נראה שבני בן ה- 6 לא לקח את זה קשה אולם בפעם השניה,
כעת, כחודשיים לאחר האשפוז נראה שהכל מתחיל לצאת החוצה.
מדובר בילד שמח, חברותי ועצמאי מאוד.
כעת הוא נצמד אלי, אומר לי שהוא פוחד מבלי להגיד על מה והשבוע בגן כשסיפרו סיפור על אמא בבית חולים הוא מאוד בכה וכשהגיע הביתה לא הפסיק לבכות כל הערב.
אני חשה שהוא בפחדים וחרדות בגלל האשפוז האחרון ואשמח לשמוע את דעתכם כיצד ניתן להפיג את אותם פחדים, לחזק אותו ולהחזיר לו את הביטחון שהכל בסדר ושזה מאחורנו.
תודה רבה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא בבית חולים - תגובה
טל כרמלי טבת05/02/2014שלום תמר,
אני מקווה שאכן הכל מאחוריכם ומאחלת לך בריאות.
מה נאמר לו בעת האשפוזים שעברת?
האם ידע את האמת על העדרך?
האם ביקר אותך בבית החולים?
פעמים רבות חרדתם של הילדים קשורה גם לתחושה שלהם שמסתירים מהם מידע חשוב, האם יתכן שכך הוא מרגיש?
אשמח לשמוע עוד פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא בבית חולים
תמר05/02/2014היי טבת, תודה על התשובה המהירה.
מאוד מקווים שהכל מאחורנו, נראה כך, אבל החיים לא צפויים כפי שנוכחנו.
באשפוז הקודם,
אמרנו להם שאני אלך לקבל טיפול בבית חולים ואחזור תוך כמה ימים.
השארתי להם הפתעות קטנות ודאגתי שבעי יהיה איתם כל יום אחה"צ אחרי הגן.
הם באו לבקר אותי יום לפני השחרור, לאחר שהלכו הבנתי שהם בכו כל הדרך ולמחרת כבר חזרתי הביתה.
לא הסתרנו מהם ואנחנו בעיקרון לא מסתירים דבר.
יומיים לפני האשפוז סיפרנו להם.
כך היה גם הפעם והאשפוז היה קצר יותר. הם לא באו לבקר הפעם.
אגב, שניהם מאומצים מינקות.
ההתמודדות במקרה הזה היא בעיקר עם הגדול כי הוא מחצין את הרגשות הרבה יותר מהקטנה.
שוב תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא בבית חולים - תגובה
טל כרמלי טבת06/02/2014שלום שוב,
באופן עקרוני אני מסכימה עם הגישה שלא כדאי להסתיר מהילדים מידע חשוב שכזה, מכיוון שלרוב הם חשים שמשהו "באוויר" וחוסר הוודאות מעורר חרדה. בנוסף, אם בדיעבד הם מגלים שהסתירו מהם, תחושת האמון והביטחון שלהם נפגמת.
כמובן, יש להתאים את אופן מסירת המידע ואת תוכנו לגילם של הילדים ולמה שאנחנו חושבים שהם יוכלו לעכל. בכל מקרה, תקופות כאלה של בעיות בריאות או קשיים אחרים מהווים עבור הורים אתגר משמעותי, בו לצד התמודדותם-שלהם מומלץ כי יוכלו לתת מקום ולגיטימציה לרגשות של בהלה/פחד/כעס מצד הילדים, לצד מתן תחושת ביטחון ומשענת.
אני חושבת שטוב שבנך מבטא את רגשותיו ומשתף במה שעובר עליו. כדאי לשוחח עמו על תחושותיו, לומר לו שזה מובן שמתעורר בו פחד לגבי אימא והחשש ממה שיקרה לה, ולספר לו באופן כללי על הטיפול ועל הריפוי, ועל העובדה שאימא הרגישה לא טוב והבריאה (במקרה ואכן כך). ניתן להיעזר בספרי ילדים שעוסקים בנושא (כמו שנעשה בגן). כדאי לגלות סובלנות כלפי ביטויים של פחדים או "נסיגה" בתפקוד, ורק במידה והם מתמשכים לאורך זמן או גורמים למצוקה רבה כדאי לפנות לייעוץ.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3.5אמא ל205/02/2014
שלום,
הבן הבכור שלי בן 3.5, מאז הלידה מגלה סימני לחץ או פאניקה כאשר הפנים שלו מכוסים- למשל בזמן התלבשות אם יש עיכוב קל מאד בהורדת החולצה הוא נראה כאילו נחנק או טובע ופועל ע"מ להוריד אותה. רציתי לשאול ממה דבר כזה עלול לנבוע בהתחשב בכך שזה ממש מאז שהיה תינוק, וכמו כן האם יש מה לעשות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3.5 - תגובה
טל כרמלי טבת05/02/2014קשה לדעת ממה הדבר נובע. ייתכן שיש לו זיכרון מוקדם מאד של חוויה לא נעימה ותחושת מחנק סביב כיסוי הפנים, אבל גם יתכן שבתוכו נעשה קישור עקיף יותר, שיהיה קשה לאתרו, בין כיסוי הפנים לחוויה לא טובה. יתכן גם שמדובר ברגישות תחושתית מיוחדת, ובוודאי יש אפשרויות רבות נוספות.
מדברייך נראה שהתופעה לא גורמת לסבל עז או לפגיעה תפקודית כמו הימנעות. אם לא מתלווים לכך ביטויים של לחץ סביב נושאים נוספים, אני מציעה להניח לכך בשלב זה, תוך שמעבירים לו את המסר שמדובר בפעולה יומיומית הכרחית, ושהוא יכול להתמודד עם הקושי. אם הדבר לא יחלוף לאורך זמן רב או שבעתיד הדבר יגרום לו לסבל, אז יהיה כדאי לפנות לייעוץ של איש מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלהתבגר. ילד בן 7.5אילנה05/02/2014
שלום,
בני בן 7.5 לומד בכיתה ב'. ילד חברותי ובעל בטחון עצמי. יש לו כל מיני פחדים די מינורים כמו פחד מהחושך ופחד ממעליות אבל הוא מנסה להתגבר עליהם ודי מצליח.
לפני תקופה מסויימת סבא רבה של בני נפטר. סיפרנו לו שסבא רבה היה זקן ולכן לצערנו הוא נפטר. בני אמר שהוא מאוד מצטער שסבא רבה כבר לא איתנו ושהוא מאוד התגעגע אליו. לעיתים הוא נזכר בו. מאותה תקופה הוא התחיל להגיד שהוא לא רוצה לגדול ולהתבגר כי כשהוא יגדל אני ואבא ניהיה גם זקנים וגם אנחנו נמות כמו סבא רבה. הוא אומר שהוא רוצה להישאר לנצח בן 7 ושאחותו תשאר תמיד בת שנתיים. הוא מבקש ממני לא לדבר איתו על ימי הולדת כי זה מעציב אותו. (יחד עם זאת הוא מחכה ליום הולדת בגלל המתנות. וכשהוגגים יום הולדת לאחותו הוא משתתף).
אתמול הוא אמר לי שהיה עצוב כי הוא שוב נזכר בזה ואפילו בכה. כשניסיתי לדבר איתו על זה ביקש שאפסיק כי זה מעציב אותו.
איך לנהוג נכון??? להמשיך לנסות לדבר איתו על זה?? אם כן איך לעשות את זה?
מחכה לתגובתכם!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מלהתבגר. ילד בן 7.5 - תגובה
טל כרמלי טבת05/02/2014שלום אילנה,
בנך הצעיר נתקל במוות של אדם קרוב, והדבר מעורר בו פחד ובהלה. זוהי תגובה טבעית, וגם ילדים צעירים יותר, אשר תפיסת המוות שלהם פחות בשלה משלו, מגיבים כך. יש הסבורים שפחד המוות טבוע בנו מעצם קיומנו.
טבעי גם שבנך עושה את הקישור בין פחד המוות לבין פרידה מכם ההורים, אשר מהווים עבורו דמויות מרכזיות ומקור לביטחון ולנחמה. נראה כי תפיסתו את המוות מציאותית ותואמת לגילו, וכך גם השאלות בהן הוא עסוק. נוכח החרדה שמתעוררת בו כלפי רעיון הפרידה מכם, הוא מצא "פתרון" של "להישאר בן 7".
נשמע שבנך הוא ילד רגיש ופתוח אשר מיטיב לבטא את רגשותיו ולשתף בהן. כדאי לעודד אותו להמשיך בכך, אך גם לכבד את רצונו בהפסקות. גם אם לא ידבר על כך זמן מה, הנושא בוודאי יעלה שוב. כדאי להביע הכרה ואישור כלפי תחושותיו כמו העצב שהוא חש בפרידה מאדם קרוב, לומר לו שזה בסדר להיות עצוב ולבכות, וגם שטבעי לפחד מזה שאתם תמותו. יחד עם זאת יש להדגיש בפניו שאתם תהיו אתו עוד שנים רבות, ועד שאתם תהיו זקנים הוא כבר יהיה גדול ועם משפחה משלו - ולא ילד בן 7. זה יעזור לו לחשוב על ההתפתחות העתידית שלו לכיוון של עצמאות במקביל להתבגרותכם, עד כמה שהוא מסוגל כרגע לתפוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחודשים תולשת שיער מהראשלאה05/02/2014
בתי בת שנתיים וחודשים. מגיל צעיר מאוד מוצצת אצבע. ומגיל שנה משחקת עם שיער לפני השינה. לפני ארבעה חודשים עברנו לארצות הברית והמצב ממש החמיר עד כדי כך שהיא התחילה לעשות קשרים בשיער וזה בעצם גורם לתלישת השיער.
השיער נהיה מאוד דליל ונוצרו קרחות.
סיפרתי אותה כבר כמה פעמים וחשבתי שזה יעזור אך ללא הצלחה היא עדין ממשיכה לשחק בשיער ולעשות קשרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחודשים תולשת שיער מהראש - תגובה
טל כרמלי טבת05/02/2014שלום לאה,
תלישת שיער אצל ילדים, ובעיקר בזמנים מסוימים כמו לפני השינה, משמשת אמצעי להרגעה, בדיוק כמו מציצת אצבע והתנהגויות נוספות. לרוב ההתנהגות חולפת מעצמה.
עם זאת, את מתארת שאצל בתך ההרגל הזה נמשך לאורך זמן, והחריף עם המעבר לארה"ב. האם חלו שינויים נוספים בהתנהגותה, במצב רוחה? האם ישנם סימנים למתח או מצוקה? האם התלישה גורמת לה לסבל? בכל מקרה, אם התופעה לא פוחתת או נעלמת, אני מציעה להתייעץ עם איש מקצוע מומחה בתחום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6אלינור04/02/2014
שלום רב , ביתי בת 6 בכיתה א'. אני מבקשת להתיעץ עימכם לגבי ההתנהגות שלה . שהיא איתנו בבית היא מלאת ביטחון תקשורתית ושמחה מכינה שעורי בית בקלות ומיוזמתה , עושה לנו הצגות ומפעילה את כולנו . איך שהיא נכנסת לשער בית הספר אפילו לא לכיתה היא ברגע נהפכת לילדה אחרת לחלוטין.חסרת ביטחון , מופנת ושקטה - ממש לא מוציאה מילה בכיתה . בכיתה יושבת בשקט לא משתתפת בשיעור - הכוונה יושבת בשקט ולא עונה לשאלות בהצבעה .מכינה את המטלות בכיתה בצורה איטית בעוד שבבית בקלות ובמהירות ללא שום קושי . חשוב לציין שכן יש לה חברות בכיתה והרבה בנות מזמינות אותה אליהן ותמיד אני מקבלת מההורים תשבוחות שהיא מדהימה עדינה וטובת לב(אצל החברות היא גם שקטה ולא דומננטית).אני חייבת לציין שהיא נכנסה לכיתה א לפני גיל 6 אבל הגננת היתה החלטית לגבי התאמתה לכיתה א' . אנא עזרתכם מה ניתן לעשות ?
תודה רבה רבה אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב05/02/2014שלום אלינור,
את מתארת פערים משמעותיים בהתנהגות החברתית, בדימוי העצמי, מידת החופשיות שביתך חווה בבית לעומת בבית הספר. העובדה שבבית ובבית של חברותיה היא חשה נינוחה ובטוחה זהו סימן טוב. אך על מנת להקל עליה ולאפשר לה המשך התפתחות מטיבה חשוב לברר מה עומד בבסיס הפער שיכול לנבוע ממגון מקורות, לשם כך ממליצה לכם לפנות להתייעצות עם איש/ת מקוצע. ההתייעצות בדרך כלל כרוכה במפגש איתכם ההורים מפגש עם הילדה ואינטגרציה של המידע במטרה לפענח את הבסיס לפערים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי חרדה חברתית?
גל08/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה לילדה בת שנתייםלירון04/02/2014
שלום רב,
יש לי ילדה מדהימה בת שנתיים שנולדה, גדלה והתחנכה בבית של סבא וסבתא ( מכיוון שאנחנו גרים אצלהם עד שהדירה שלנו תהייה מוכנה) בשבוע הבא אנחנו מתכננים את המעבר והייתי רוצה לדעת איך הכי נכון לעשות את זה עבורה כך שלא יווצר משבר. חשוב לי לציין שהבית של ההורים שלי הוא בית מאוד גדול ופתוח, מלא באנשים, מכרים, ילדים אור, והרבה רעש... ועכשיו נעבור לדירה יותר קטנה, שקטה ומאוד רחוקה מאיפה שאנחנו גרים היום... בנוסף קניתי לה מיטה רגילה בבית החדש ואני מתלבטת אם להעביר את הלול שהיא ישנה בו היום או להעביר אותה למיטה החדשה
אשמח לתגובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה לילדה בת שנתיים - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב05/02/2014שלום לירון,
דברי איתה על המעבר, תקחי אותה לבקר בדירה החדשה, על מנת שתוכל לדעת לקראת מה היא הולכת. כדאי להעביר חפצים שהיא אוהבת ששיכים לה מהבית הנוכחי לבית החדש. תערבי אותה בתהליך, שתבחר את מה רוצה לקחת ואיפה לשים, תראי לה את החדש שלה.
ילדים הם גמישים וחזקים יותר ממה שנדמה לנו. בשלב ראשון הביאי את הלול,ליתר בטחון, הכניסי לחדר גם את המיטה, כך שהיא תוכל לבחור. הדבר מאוד תלוי בטיב הטמפרמנט של ביתך, ישנם ילדים שמסתגלים מאוד מהר ויש כאלו ששינויים מקשה עליהם יותר. יהיה קשובה לצורך שלה, יתכן שיעבור חלק, לפעמים אנחנו ההורים לחוצים יותר מהילדים. אם יהיו סימנים מצידה שהדבר מקשה עליה התייעצי איתנו שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לירון06/02/2014תודה רבה על תשובתך המורחבת,
כולי תקווה שהמעבר יעשה בקלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמסרבת- איך להתנהל מולהנטh04/02/2014
שלום רב,
בתי שנתיים וחודשיים.
כבר בתור תינוקת ינקה מעט מאוד, אכלה מעט מאוד וכך זה עד היום. אם כי מרגע כניסתה לגן חל שיפור בכמויות האוכל מדיווחי הגננות וגם בנושא השתיה - שותה כי כולם שותים.
פרט לנושא זה מפותחת מאוד מבחינה קוגנטיבית ובעיקר שפתית, הרבה מעבר לגילה, מלאת בטחון ודעתנית.
הקושי הוא שמרגע שמגיעה מהגן הביתה מסרבת לשתות. ניסיתי להתעלם ורק להוות דוגמה בכך שאני שותה והיא פשוט לא שתתה כלום (רק 10 מ"ל) שזה במשך שעות, מארבע אחהצ עד תשע בערב.
ניסיתי לקנות בקבוקים מעניינים, זה החזיק כמה ימים והיא ה בינה את הרעיון.
ניסיתי כל מיני משחקים כמו מחבואים עם מים וזה גם לא עזר ועוד ועוד רעיונות יצירתיים....
ניסיתי צ'ופרים וחיזוקים- "אם תשתי אתן לך הפתעה". עכשיו זה ממש לא עובד- היא רוצה את ההפתעה קודם ואחרת פשוט בוכה ולא מוכנה לשתות.
בקיצור- לא דוגמה אישית, לא בקבוק מעניין, לא לעזוב אותה בשקט - הילדה לא שותה ובעקבות כך סובלת מעצירויות קשות וכאבים, אלא אם אני מתעקשת.
מאידך אני מרגישה שאני יוצרת לה "שריטה".
רופא שלה אמר- את צריכה להכריח אותה לשתות.
איך לעשות זו מבלי ליצור לה משקעים בנושא? אני ממש אובדת עצות וזה פוגע בבריאותה אלא אם אתעקש וזה פוגע בנפשה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמסרבת- איך להתנהל מולה - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב05/02/2014שלום נטע,
אכן מצב לא נעים, ומדאיג. נשמע שהמקור לסרבנות הוא רגשי, זאת בשל הפערים בהתנהלותה בבית לעומת הגן והמסגרת ששם היא יותר נענת. פעמים רבות ילדים דרך ההתנהגות הסרבנית מנהלים מאבק של שליטה מול ההורים. לפעמים ילדים חשים שאין להם שליטה בחיים שלהם, שהמבוגרים מתנהלים מבלי לקחת אותם בחשבון, ואז כניסיון התמודדות הם מנסים למצוא אזורים בחייהם שהם יכולים לקבל בהם שליטה. יש ילדים שעושים זאת דרך עצירה של היציאות, הם לא משחררים והתופעה יכולה להגיע למצב קליני שנקרא אנקומפרזיס. ישנם ילדים שמבטאים את השליטה דרך האכילה או יותר מדויק אי האכילה. במקרה של ביתך יתכן שזה עולה דרך השתיה. כך שהשתייה הופכת להיות זירה של מאבק בינה לבינך, כביטוי למשהו ביחסים ביניכן. על מנת להתיר את הפלונטר ולמצוא את דרך ההתערבות היעילה ביותר, הייתי ממליצה ללכת להערכה משפחתית אצל אשת מקצוע על מנת לבחון את דפוסי הביטוי צרכים רגשיים בין בני המשפחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטh05/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רגשיתמיטל03/02/2014
היי יש לי שתיי בנות 6 ו-3 הבת הגדולה שלי שקטה מאוד ומופנמת לא הרבה מתקשרת או מחבקת ומראה אהבה מה שלא אופייני לבית שלנו .
ונראה כאילו הכל קשה איתה היא כמעט על כל דבר בוכה וגם כשהיא מדברת תמיד זה עם מניירות של בכי נאמר ואני דורשת משהו תמיד היא מגיבה בבכי או בהתקפי זעם שאין לי מושג איך להתמודד עם זה לפניי שנתיים אני ואבא שלה התגרשנו מה שנראה לי גרם לה ליותר עצבות ורגישות שכבר היו לה ,כמובן שאני מבינה תומכת ואפילו מפצה על כך חשוב לי לציין שהבת הקטנה היא פלפלית חריפה ומאוד חכמה אני תמיד מנסה להעצים את הגדולה שלא תרגיש שתפסו את מקומה אך נראה לי שמשהו לא בסדר עדיין היא בכיינית ןלעיתים מתפרצת על שטויות ומתחצפת ובאיזה שהוא מקום נראה לי שהיא כל הזמן עצורה ועצובה אולי זה אני שמודאגת יתר על המידה או שיש כאן בעיה שאין לי את הידע והכלים לעזור לבת שלי שאני כל כך אוהבת
מחכה לתשובה ומודה לך העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רגשית - תגובה
יאיר סהר04/02/2014שלום מיטל,
התקשיתי להבין את התמונה במלואה, לכן אשמח אם תוכלי להוסיף פרטים נוספים:
האם בתך מתנהגת באופן זהה גם בגן (מופנמות, בכי, זעם)?
האם חלו שינויי התנהגות בעקבות לידת אחותה?
האם באיזושהי מסגרת עלתה תהיה לגבי צורך באבחון כלשהו?
את מציינת שהיא עצורה אך גם מתפרצת ומתחצפת. תוכלי להסביר את הפער?
מהי התגובה האופיינית שלך לבכי / זעם / התחצפויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצאה או כאב אמיתי?שרון02/02/2014
שלום רב, ברצוני לציין בעיה קשה מאוד שאני מתמודדת איתה. אני אם חד הורית מאז שנולדה ביתי לפני כשנתיים הכרתי גבר גרוש +2 (בנים) מזה כ5 שנים. אני עומדת לדבר על הבן ה"קטן" בן 11, אבל לפני זה אתן קצת רקע. כל הסיטאוציה שם הזויה בגלל התרבות ממנה באים הגרושה שלו עדיין גרה יחד עם ההורים של בן זוגי, באותו מבנה לא ממש באותו בית, ולכן טכנית הילדים עדיין גרים בבית שבו גרו עם אבא שלהם וסבתא וסבא מצד האבא, הקטנה שלי גרה איתנו.
מתוך הכרות די נרחבת בפסיכולוגית ילדים הסברתי לבן זוגי שזה כבר מצב מתח ובלבול עבור הילדים ושמבחינתם מצד אחד כלום לא ישתנה מצד שני אבא לא גר איתנו, האם לא עוזרת במצב ולעיתים אף מסיתה את הילדים נגדנו, יתכן שהבעיה היא גם מפה ,מהקרע שנוצר בעקבות זאת בין רצון הילדים לבין הסטותיה של האם. הילד הקטן מתלונן על כאבים בבטן, הוא מקבל התקפים לרוב בלילה, לרוב אחרי שקרה משהו שלא יצא או מצא חן בעייניו כמו העובדה שאבא לא בא בזמן שהוא רצה או שהוא לא בא לישון אצלנו. ההתקפים נמשכים מ15 דקות עד ל40. בדרך כלל בזמן הזה הילד מבקש להתקשר לאביו ואז הוא פשוט צורח במשך הזמן הזה שהבטן כואבת ואבא אבא וזהו, לפעמים מוסיף שהוא עצוב וזהו, ללא הסבר מה מציק לו. לטעמי אמו צריכה גם לטפל בו ולא לאפשר בכל פעם לילד להתקשר לאבא ולא משנה, אם הוא עסוק או ישן, בן זוגי אב מסור מאוד ולכן הוא טוען שהוא צריך להיות שם בכל קריאה אני אומרת כאמא שגם אמא צריכה להיות שם. בן זוגי רואה את ילדיו יום יום, הוא מגיע לבית הוריו כל יום, ומבלה עם הבנים, למען האמת ביתי רואה אותו הרבה פחות.
כאשר אני שומעת את הצרחות של הבן,פעם זה קרה אצלנו בבית, הן נשמעות לי עם המון כוח ולחץ על הסערפת מה שבדרך כלל בא נגד כאב בטן ובמקרה של כאב בטן אינסטינקטיבית מנסה כל אדם ילד או מבוגר לא להפעיל לחץ על הבטן...אולי זה לא מדויק. בכל מקרה נעשו לו בדיוקות גסטרו ואולטראסאונד ונשארה בדיקת אינדוסקופיה , הבדיקות שבוצעו לא הראו שום סימן לאיזשהו אולקוס או כיבה עצבנית. לטעמי ההתקפים הינם התקפי זעם היסטריים ויתכן שמלווים בכאב כלשהו שהוא או אמיתי או לא, או שהילד מרגיש את ההתכווציות של מערכת העצבית כאשר הוא לוחץ על הבטן מתוך רצון לפרוק ( אם הבנת את כוונתי).
אני מבקשת עזרה כי האב, בן זוגי מאוד קשור ומאוד מסור ולדעתי הכיוון של גסטרו זה לא הכיוון וצריך גם קצת להפסיק ללטף ולעבור לאהבה קשוחה.ילדים בוחנים לפעמים את הגבולות שלנו בעזרת דברים מסוג זה.
הודה על עזרה והדרכה
בברכה ותודה ענקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצאה או כאב אמיתי? - תגובה
יאיר סהר04/02/2014שלום שרון,
תחילה אציין כי חשוב שנערכות לילד בדיקות שמטרתן לשלול בעיה רפואית.
את מתארת סוגיה משפחתית סבוכה ומבלבלת, ואני מניח שזהו גם המצב עבור הילדים.
במערכת היחסים שאת מתארת בולט מאוד היעדר הגבולות, אשר עשוי לבלבל מאוד את הילדים. מתוך שהסיטואציה המשפחתית לא עשויה להשתנות, כדאי לנסות ולהגיע לפתרון האופטימלי.
גם בהיעדר בעיה רפואית, אין ספק שהבן בן ה-11 חווה מצוקה גדולה. בין שהוא חווה כאבים פיסיים, ובין שרק מתלונן עליהם, אין ספק שמצוקתו הנפשית משמעותית וחשוב להתייחס אליה בכובד ראש, כלומר הכאב הנפשי הוא אמיתי. ציינת שהגירושין היו לפני 5 שנים, אך לא ציינת מתי החלו ההתנהגויות האלו, והאם התרחש אירוע משמעותי (שינוי כלשהו) לפני כן.
את מציינת שבעלך מסור מאוד ומבלה עם ילדיו זמן מספק מדי יום, וזה מעודד. עם זאת, לאור גילויי המצוקה המשמעותיים, חשוב לבחון אם צרכיו הרגשיים נענים באופן שמותאם לו, ואם ישנם גורמים המלבים את מצוקתו (את מציינת שגרושתו מסיתה נגדכם). במידה וכן, לטובתו של הילד כדאי לנסות לטפל בגורמים אלו תוך הבנה משותפת.
לגבי שיחות הטלפון, נשמע לי שמדובר בהרגל שאינו מועיל לו כמקור הרגעה. ניתן רק להניח שכאשר הוא מתקשר, הוא צורח כדי להביע את מצוקתו, אולם לא מתאפשרת פעולת הרגעה אמיתית. בנוסף מתקיימת תחושה של פריצת גבול המרחק בינו לבין אביו (בכל עת שיחפוץ בכך) אשר לא באמת מצליחה לנחם. הצעתי היא שהאב ייזום שיחה עם בנו על הנושא. בשיחה חשוב שיסביר כי הוא מבין לכאבו של הילד, אולם מרגיש ששיחות הטלפון הללו אינן עוזרות לבן, ואינן נעימות לו (לאב), ולכן מעתה החליט שלא לקיימן. חשוב לסכם הסדר לפיו במידה והבן מתקשר, האב לא יאפשר להמשיך את השיחה.
במידה והמצב נמשך ללא פתרון, כדאי להיוועץ באיש מקצוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוק, בת 5 חודשיםג02/02/2014
הבת שלנו בת 5 חודשים ולא מוכנה להיות לבד בלול או בפינת משחקים או בכל מקום אחר שאני מניחה אותה. אני איתה בבית כל היום ובעלי עובד משמרות.
ניסינו כמה פעמים לשבת בסמוך אליה שהיא תשחק ותחקור את הסביבה בעצמה אבל זה לא הולך.. ניסינו גם לא לרוץ אליה מיד כשהיא מתחילה לקטר ולבכות...זה גרם רק לבכי שנמשך עוד 20 דקות לאחר שהרמנו אותה ... ממש קשה. אני יודעת שזה תוצאה של פינוק והתנהגות מגוננת מידי .. זאת ילדה ראשונה ולכן מהלחץ והחששות מיד ניגשנו והרמנו ולא עזבנו אותה לדקה. השאלה שלנו מה עוד אפשר לעשות כדי שהילדה תפתח יותר עצמאות ובטחון להיות בסביבה שלה לבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פינוק, בת 5 חודשים - תגובה
טל כרמלי טבת02/02/2014שלום ג,
החוויה של הורות ראשונה מעוררת רגשות רבים, וכמו שאת מתארת, ביניהם גם לחץ וחששות. כך, אתם מתבוננים בתינוקת שלכם ושואלים את עצמכם מדוע אינה עצמאית יותר, בטוחה בעצמה, משחקת וחוקרת. אתם גם מאשימים את עצמכם, על כך שהייתם מגוננים מדי ולא עזבתם אותה לדקה.
יש גישות רבות ומגוונות בגידול ילדים, ואף אחת מהן לא "נכונה" יותר מהאחרת. כל הורה, או זוג הורים, מוצא את הדרך הנכונה לו, מה מתאים לאישיות שלו ולמאפיינים שלו, לעתים לאופן שבו הוא עצמו גדל. יש הדוגלים בגישה "נוקשה" ושיטתית יותר, ויש הדוגלים בגישה "זורמת" וגמישה. נסו להיות קשובים הן לעצמכם והן לתינוקת שלכם, על מנת למצוא את הדרך המתאימה לכם ביותר.
בכל מקרה, התינוקת שלכם נמצאת עדיין בשלב ראשוני של היכרות עם עצמה ועם העולם. שלב זה נקרא לעתים "שלב סימביוטי", בו היא תלויה בכם לחלוטין וזקוקה למגע ולקירבה על מנת לחוש בטוחה. היא בוודאי לא זוחלת עדיין, ורק בעוד זמן מה תתחיל באמת "לצאת לחקור".
יתכן שאת צופה בתינוקות אחרים, אולי פעילים ו"עצמאיים" יותר, ותוהה האם משהו לא בסדר עם התינוקת שלך. אולם לכל תינוק יש טמפרמנט וקצב משלו. יש תינוקות סקרנים וערניים יותר מאחרים, ויש כאלה שנרגעים יותר בקלות, לעומת אלה שזקוקים למגע ולהרגעה ממושכים יותר. נכון הוא שסביר כי ככל שאת/ם תחושו רגועים יותר, כך גם התינוקת שלכם תרגיש רגועה יותר ויהיה לה נוח יותר להיות לרגע לבד. עם זאת כאמור היא קטנה מאד עדיין, ואני ממליצה "לקחת אויר" ולהיות סבלניים. אתם יכולים "לתרגל" איתה בהדרגה רגעים בהם תהיה לבד בלול, תוך שאתם עדיין שומרים על קשר עין אך ללא מגע. יש תינוקות שעוזר להם לשמוע את קול ההורה גם כשהוא יצא מטווח ראייתם, נסו לדבר אליה ברוגע או לשיר לה.
אלה חודשים מרגשים אך מתישים ביותר, בעיקר עבורך שנמצאת עם התינוקת כל היום. נסי למצוא עזרה, אולי מישהו שיהיה איתה לשעה או שעתיים בהם תוכלי להתאוורר ו"למלא מצברים". לעתים גם שהות בחברת אמהות ותינוקות נוספים מסייעת ומקלה.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שכנה מבוגרת שחוותה ילדותשכנה02/02/2014
ובגרות מאד קשים והרבה בדידות.נאלצה להינשא לאדם שהיה אלים אליה מאד ,הוא לקח אותה לארה''ב ושם נולדו לה מ'ס ילדים ,הוא נהג לנעול אותה בחדר ולהרעיב אותה ופעם הצליחה לברוח ממנו וקיבלה עזרה ממישהו להגיע ארצה אך הילדים נשארו איתו.
היא יודעת שהילדים מאד מוסתים נגדה ולא ראתה אותם כבר כ-30 שנה !
לפני כחצי שנה טילפן אליה הבן הצעיר וביקש לחדש את הקשר ...היא מאד התרגשה אך האכזבה לא אחרה לבוא ,נראה שהגבר הצעיר שכבר נשוי ואבא לילדים קטנים מתכנן רק לסחוט אותה כספית.
הוא ביקש כרטיסים לביקור בארץ עבור אשתו ועבורו אך הם לא בילו איתה בכלל .הוא מדבר איתה רק על כסף ולעיתים משקר ומספר בדיות שהמטרה שלהם לא מובנת לה.
יש לציין שבשל החיים האומללים שעברו עליה היא משדרת קרירות ואטימות ,לא נראה לי שאם הוא חיפש אמא-זה מה שהוא מצא ...
השאלה שלה היא אלי :איך ממשיכים הלאה ? לתת לו את הכספים שהוא מבקש או לא ?
איך היא אמורה להוביל הלאה את הקשר ?
נכון שזה פורום ילדים אבל במובן מסויים שם היא נפרדה ממנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שכנה מבוגרת שחוותה ילדות - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב02/02/2014שלום לשכנה,
נוגע ללב הדאגה שלך לשכנתך ובמיוחד הסיפור חיים הקשה שעברה שכנתך.
השאלה שאת מפנה לפורום לגיטימית לגמרי, קשרי הורים ילדים אינם מוגבלים בגיל, כהורים אנו מתמודדים עם לבטים לגבי ילדנו לאורך כל החיים.
ראשית אתייחס למצב הרגשי של שהאם, בברור היא עברה חיים קשים מאוד וטראומות מרובות לאורך החיים (בן זוג אלים, פרידה מילדיה ועוד) כך שאת יכולה להפנות אותה לטיפול רגשי בשיחות במרכז לבריאות הנפש בעיר מגוריכן. במרכזים הללו הטיפול ניתן בחינם וממומן ע"י משרד הבריאות, החסרון הוא תורי ההמתנה הארוכים. אפשרות הנוספת היא לפנות דרך קופת חולים. כל זה במידה ושכנתך יכולה לדעתה להפיק מקשר מיטיב עם איש מקוצע ומקום לפרוק בו את התחושות שלה.
שנית אתייחס לשאלה הספציפית לגבי בנה, הנתינה של הורים לילדיהם צריכה להיות בשרות ההתפתחות העצמית של הילדים. במקרה שתיארת נשמע שבנה מעוניין בעיקר בכסף שלה ולא בקשר רגשי ועמוק עימה. הכסף כשלעצמו לא יקדם אותו בחיים ולא יבנה את היכולות שלו כאדם וגבר עצמאי ובוגר. לחלופין נשמע שהוא יכול לנסות לבקש עוד ועוד כסף כבור ללא תחתית. הוא אינו בגיל בו ראוי לבקש כסף מההורים, אלא אם כן הדבר נעשה בקונטקסט ברור וידוע. הפצירי בה להגיד לו שתשמח להיות עימו בקשר, כך שהיא תשאיר את הערוץ לתקשורת עימו פתוח אך תמיכה כלכלית בו לא נראה שתניב משהו חיובי ביניהם בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)