מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 4 עקשנית וקצת אובססיביתחנה07/08/2013
ביתי בת 4 היא בת יחידה פקחית, עקשנית ועצמאית שתמיד רוצה להיות ראשונה ולעשות הכל לבד. למשל אם היא לא הספיקה לצלצל בפעמון באוטובוס היא תצרך במשך חצי שעה לפחות בהיסטריה...או אם מישהו הרים לה משהו שנפל לה או אם מישהו פתח את הדלת לפניה וכדומה...היא נכנסת להתקף הסטריה ברמות כאלה רק איתי או עם אבא שלה.עם שאר האנשים היא מתעצבנת בהחלט ועושה בעיות מסיבות דומות אבל ברמות חלשות יותר...
היחסים ביני לבין בעלי די גרועים היא שומעת ורואה אותנו מדברים לא יפה אחד אל השניה והם די מהתחלה היו על הפנים..פנינו להדרכת הורים שבעקבותיה בעלי נרגע קצת בתוקפנות שלו (לא פיזית) ובעקבות זאת הילדה נרגעה קצת גם אבל מזה כמה זמן היא שוב נכנסת להתקפים כל יום כשהיא איתי או עם אבא שלה.בעלי מסרב בתוקף להבין שהחומרה נובעת בעיקר מהיחסים הגרועים ביננו! ואין כמעט שום שיתוף פעולה ביננו או סיכוי שהוא יפנים לצמיתות שהיחסים ביננו משפיעים.עכשיו אני בהריון בחודש שלישי, עוד לא סיפרנו לילדה אבל נראה לי שהיא מנחשת ויתכן שההחמרה קשורה לנושא... אנחנו חסרי אונים לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 עקשנית וקצת אובססיבית - תגובה
סמדר ריינר08/08/2013שלום חנה,
המצב של הילדה לא בהכרח נובע רק מהיחסים ביניכם.
יש דברים שאתם יכולים לעשות גם בלי קשר ליחסים ביניכם כדי להוריד את רמת הדרמה שלה. חשוב מאוד שתאם לא תתנו מקום רב לדרמות האלה ולא תתייחסו אליהם. חשוב מאוד להיות עקיביים בעניין הזה, גם היא נכנסת להתקף היטריה ליד אנשים ומאוד קשה להחזיק מעמד. אם התיו עיקביים ותתעלמו מהדרמה, לא תנסו להרגיע, לדבר, לשכנע, לאיים וכו', היא תבין אחרי כמה פעמים שזה לא נותן לה כלום ותפסיק עם זה. אבל מאוד חשוב להיות עיקביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגדים ארוכים וחמים בקיץרמי07/08/2013
בן של אחד השכנים שלנו לובש בקיץ בגדים ארוכים וחמים (גטקעס ומכנסיים חמות וגם חולצות ארוכות וחמות עם גופיות), הילד אומר שקר לו בלי זה, שאר הילדים במשפחה כולם מתלבשים קצר ורגיל. האם יש פה פן פסיכולוגי שיש לבדוק או שלהאמין שקר לו וזהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגדים ארוכים וחמים בקיץ - תגובה
סמדר ריינר08/08/2013שלום רמי,
סביר להניח שזה לא עניין הקור, אולי הוא מתבייש בגופו, או שיש בעיה אחרת. עם זאת יכול להיות גם שזהו עניין תחושתי, אולי שלא קשור לקור אבל קשור לצורך להרגיש מגע של בד על העור, קושי להיות חשוף, זה יכול להיות קשור גם לחרדה, או להבדיל (ואני לא אומרת שזה המקרה) לעיתים ילדים שיש להם סימנים של מכות הולכים עם בגדים ארוכים כדי להסתיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומסרבת להשתתף במסיבות החגים בגןאורית07/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי
סמדר ריינר08/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקשה בפרידה בבוקר,מסרבת לחוגים...אורית07/08/2013
בוקר טוב,
בתי בת 3.10 חודשים , בת בכורה , יש לה אח בן 1.4 חודשים.
השנה תהייה שנה שנייה בגן עירייה (נכנסה בגיל 2.11 )
ילדה חכמה, מאוד מפותחת ורבלית, מתוקה ואהובה על כולם
יש לנו בעיה שהולכת ומחמירה שמתבטאת במספר צורות:
1. כל השנה התקשתה בפרידה בבוקר והייתה נמרחת, בוכה..מסרבת ללכת לגן
למרות שסה"כ היה נראה שטוב לה שם (חלק מהקושי נבע מתחלופה גדולה בצוות הגן- חופשות לידה וגם הייתה הקטנה ביותר בגן).
2. מסרבת שנרשום אותה לאיזה חוג , למרות שיודעת שחברים מהגן יהיו שם.
3. ביישנית, נראה שיש איזה "פחד קהל" או ביישנות מוגזמת מאנשים שלא מכירה.
במצבים כאילו נצמדת אליי, נעשת שקטה .. מסרבת להצגות.. וכל דבר שיש בו בעצם המון .
אנחנו מאוד מוטרדים בבית ועם המשפחה הקרובה היא ילדה אחרת לגמרה שמחה דינמית ודברנית גדולה.
באופן כללי מפונקת , עקשנית וקצת מרדנית.
אשמח לקבל הצעה איך להתנהג ולהבין האם מה שתיארתי נורמלי?
תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתקשה בפרידה בבוקר,מסרבת לחוגים... - תגובה
סמדר ריינר08/08/2013שלום אורית,
בתך סובלת מחרדה, כדאי לנסות לעזור לה. את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים, ואם זה לא עוזר כדאי לפנות לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה- לא קיבלתי תגובהסמדר06/08/2013
אשמח לקבל תגובה לפנייתי מאתמול.
תודה,
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי.
סמדר ריינר07/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו גם עליי...ליהי05/08/2013
פניתי הרבה לפני ("עברנו דירה") ולא עניתם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי.
סמדר ריינר06/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונהסמדר05/08/2013
שלום רב, הבן שלי בן תשע והוא ילד אנרגטי וחברותי, אולם בחברת הילדים והמבוגרים הוא לא מפסיק לדבר ולדרוש תשומת לב. גם כשחבריו צופים בשקט בטלוויזיה הוא לא מפסיק לדבר ולהתפרץ לדבריהם כשהם מדברים , במשחקי ספורט הוא נדחף עם כל הגוף ומנסה לנצח כל משחק בכוח. התנהגות זו מתישה ודי מרחיקה את חבריו. כמו כן הוא מסרב לשמוע את עצותיי ולהתנהג יותר במתינות. כיצד עלי לנהוג על מנת לכוון אותו להתנהגות מתונה יותר על מנת למנוע ממנו דחייה חברתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה - תגובה
סמדר ריינר07/08/2013שלום סמדר,
מדובר בילד יחסית גדול, האם הדחייה החברתית מציקה לו? האם הוא מתלונן על כך? אם כן, זו דרך מצויינת לגייס אותו לשינוי. כאשר הוא מתלונן על כך שדוחים אותו, אפשר להזמין אותו לחשיבה, מדוע לדעתו זה קורה, להראות לו את הקשר בין ההתהנגות שלו לדחייה, ולחשוב איתו ביחד, איך אפשר להתאפק, לספור עד 10, לדחות סיפוקים, לוותר, להפסיד לפעמים...לדבר איתו על זה שכולם לפעמים מפסידים, לא מנצחים, לנסות להבין ממנו איך הו אמרגיש כשזה קורה, מה יכול לעזור לו להתמודד באותם רגעים, איזה מחשבות מרגיעות וממתנות הוא יכול לגייס בסיטואציות כאלה. בעיקר נשמע לי שבנך זקוק לכלים למיתון האיפולסיביות שלו, כדאי להתאמן איתו על פשוט לספור עד 10 לפני שהוא מגיב, בכל סיטואצות גם בבית, ללמד אותו לנשום עמוק ולהרגע.
אם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו עליי ??אורלי05/08/2013
האם דילגו על השאלה שלי?
" לא יודעת לשים את האצבע"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי.
סמדר ריינר06/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת לשים את האצבע על הבעיה-אורלי05/08/2013
שלום רב
בני בן 14.5 (תאום לאחות יפה וחברותית ואח קטן בן 10.5 )הוא מאד ביישן, עדין מופנם,לא מתחבר מהר לחברים וגם כשכן הוא לא מזמין אותם לבית ולא הולך אליהם, יש לו ביטחון עצמי מאד נמוך אולי בגלל שהוא מאד רזה וחלש פיזית, הוא כל היום מעדיף לשחק במחשב, על אופניים אני צריכה להכריח אותו לצאת, הוא יותר מתחבר לילדים קטנים ממנו ואולי שם מרגיש טיפה טוב יותר, הוא יודע שהוא חכם, יש לו בעיה של ויסות חושי, אתמול למשל היינו בימית 2000 והוא לא רצה לחכות לתור לעלות על מתקנים, רוב הזמן ישב "יבש" ותמיד לחוץ לחזור הביתה "לממלכה שלו" כשהיה קטן עשיתי לו אבחונים למינהם אני זוכרת בעיה של ויסות חושי - ורגישות .מה עליי לעשות עם הילד? מה הלקות שלו? כולם שמים לב מיד שהוא רגיש ועדין - אגב הוא גם לא ממש מיישיר מבט לאנשים, וזה מגיל קטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת לשים את האצבע על הבעיה- - תגובה
סמדר ריינר06/08/2013שלום אורלי,
לא ניתן לערוך לו אבחון דרך האינטנרט ולדעת מה הלקות שלו. וגם לא הייתי מגדירה את זה בהכרח כלקות, כי ללקות יש קונוטציה של משהו מולד, מום כלשהו, ולא בטוח שזו הבעיה, ייתכן מדובר בקושי רגשי, שקשור בחרדות ובביטחון עצמי נמוך, ובטיפול פסיכולוגי מתאים ניתן בהחלט לעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך PDDאחווה04/08/2013
רציתי רק לשאול האם זה PDD ולמי אפשר פנות כדי לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך PDD - תגובה
סמדר ריינר05/08/2013שלום אחווה,
אני מבינה שהאבחנה הזו מפחידה אותך כרגע מאוד. ראשית לא בטוח שזה נכון, וגם אם כן, יש היום דרכים דרכים לטפל בכך, וילדי PDD ברובם משתלבים , עם עזרה כזאת או אחרת בחיים עם כולם.
כדי לברר יותר לעומק את האבחנה כדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים שלכם.
כמובן שדרך האינטנרט לא אוכל לומר לך אם זה נכון או לא. מדובר בתהליך אבחוני, שצריך עבורו סבלנות.
נסי לא לדאוג, מה שיהיה יהיה, ואם תהיה בעיה את לא לבד, יש הרבה מאוד עזרה שאתם יכולים לקבל, יהיה בסדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PDDאחווה04/08/2013
שלום, בני בן השנתיים טרם מדבר, הרופא חושש לPDD ח"ו
יש לו כמה פחדים, אבל הוא מתקשר מדהים עם אנשים, ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי בהמשך.
סמדר ריינר05/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדי מכה בגןסילבי04/08/2013
שלום,
אשמח לעזרה... ילדי בן שלוש בגן פרטי, אוטוטו עובר לגן עירייה.. לאחרונה התחיל להציק/ להרביץ לילדי הגן , גם בלי סיבה שנראית לעין. הגננת והמטפלות מדברות איתו ומסבירות לו , הוא מאד פיקח ומבין שזו התנהגות לא מקובלת. אני גם מדברת איתו בבית על כך, למשל הבטחתי לו שנלך לים אחרי הגן , אך זה היה מותנה בהתנהגות טובה בגן , וכשהוא התנהג לא יפה , אמרתי לו שלא נלך לים וכך היה. הוא מאד מקבל זאת ,יודע שלא התנהג יפה.. אני לא יודעת מה לעשות... זה כבר נמשך הרבה זמן, חשוב לציין שהוא בן יחיד ובבית מדברים בנועם ורוגע ובטח שלא מכים.
ועוד פרט שאולי חשוב, בכיתה בה הוא נמצא הוא הכי גדול , כשלוקחים אותו לכתה של הבוגרים יותר שם הוא מתנהג יפה ולא מרביץ.
אשמח לעזרה בדחיפות אני ממש אובדת עצות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדי מכה בגן - תגובה
סמדר ריינר05/08/2013שלום סילבי,
כאשר יש שינוי חד בהתנהגות של ילד, חשוב לברר ממה הוא נובע. אם עד עכישו הוא לא הרביץ ולאחרונה התחיל לעשות זאת, יכול להיות שהדבר מצביע על מצוקה כלשהי שכדאי לברר אותה. אפשר לנסות לעשות זאת בדרכים עקיפות, כמו למשל על ידי ציור או סיפור משותף, על ילד שקשה לו, והוא כועס או פוחד.
שנית כדאי ללמד את בנך דרכים חליפיות לביטוי התוקפנות שלו, למשל כשמשהו מרגיז אותו, לבטא זאת במילים, לתאר מה קרה, אפשר להרביץ לשק איגרוף קטן או לכרית, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותריסנן04/08/2013
שלום, הילד שלי בן שנה וחודשיים, מאוד קשור לאבא שלו שהיה לו שיער ארוך והוא הסתפר אתמול וכשהבן ראה אותו הוא בוכה ולא מסכים ללכת אליו מחזיק אותי חזק ולא מרפה ואפילו הייתי אומרת מפחד ממנו, אני מפחדת שזה ישפיע עליו באופן שלילי ולא יודעת מה לעשות איך אפשר לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר - תגובה
סמדר ריינר05/08/2013שלום לך,
הילד שלך חווה את אביו כרגע כלא מוכר. חשוב שהאבא יתקרב אליו מחדש בהדרגתיות, כשהוא עדיין בידיים שלך, כל פעם קצת עד שבנך יירגע וירגיש קריבה אליו מחדש.
אל תחששו, אין סיבה שתהיה לכך השפעה בהמשך, חשוב שתהיו רגועים, ככל שאתם תהיו רגועים כך גם הילד יירגע מהר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 מתביישת ועוצמת עינייםשרית04/08/2013
שלום לך. ילדתי המקסימה עוד מעט בת 3 והיא התחילה לאחרונה להתבייש מאנשים קרובים (משפחה, סבים סבתות, חברים שלנו וכד') היא בוכה ולא יוצאת מהחדר ואח"כ עוצמת עיניים כשמתקרבת ורואה את כולם. ולא מוכנה לפתוח ולשחרר. עכשיו מדובר בסבתא ובסבא משני הצדדים שהיא מאוד מאוד אוהבת ואף פעם לא היתה לה בעיה איתם. גם עם חברים שלנו שמגיעים לבקר היא עושה אותו הדבר.
לוקח לה המון זמן עד שהיא נפתחת לקרובים האלה. מעבר לכך אין לה בעיה מזרים או פחד מזרים כי גם אם היא רואה אנשים חדשים ושכנים היא מאוד חברותית ותמיד היתה. אומרת שלום ומחייכת כמו תמיד.
יש לציין כי אני בחודש תשיעי להריון האם יש קשר בין הדברים??
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 מתביישת ועוצמת עיניים - תגובה
סמדר ריינר05/08/2013שלום שרית,
קשה לדעת אם יש קשר בין ההתהנגות הזו להריון, כיוון שבדרך כלל הריון חדש והולדת אח אכן גורמים לשינויים בהתנהגות, אבל לא ברור הקשר בין ההתהנגות הזו לשינוי. נשמע שהילדה בחרדה כלשהי, אולי כדאי לנסות לבדוק דרך סיפור או יצירה משותפת על ילדה שפוחדת ולראות מה היא מעלה לגבי אותה ילדה. במקרה הצורך ניתן לפנות לטיפול, אם התופעה ממשיכה ומפריעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברנו דירהליהי04/08/2013
שלום רב,
עברנו דירה לפני חודש מירושלים למרכז הארץ יש לי ילדה בת 5 שקשה לה עם המעבר ולי יותר קשה כיוון שאני לא יודעת איך להתנהג איתה...
היא מתעוררת בלילות, בוכה שהיא רוצה כל הזמן לסבתא(בירושלים) היא לוקחת אצבע ואני לא יודעת איך להפסיק את זה ואני מתחילה להרגיש ממש חסרת אונים מולה.
היא התחילה "להרביץ" לי ולבן זוגי מה שמעולם לא קרה.
אגב אולי חשוב לציין שאני בהריון בחודש שביעי ועברנו לגור יחד עם בן זוגי(לא אבא של הילדה).
איך אני צריכה להתנהג איתה?
אני ממש מודאגת שהיא מרגישה לא טוב ואני כל הזמן רוצה לרצות אותה אך יחד עם זאת היא מתנהגת בצורה שאי אפשר להבליג.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברנו דירה - תגובה
סמדר ריינר06/08/2013שלום ליהי,
נשמע שהילדה במצוקה, היא עברה כנראה הרבה מעברים, אולי חלקם בבת אחת או בסמיכות, אני מניחה שהייתה מאוד קשורה לסבתא שאולי הייתה מאוד דומיננטית בגידולה עד שעברתם.
מעניין אותי הניסוח שלך ש"קשה לה עם המעבר ולי יותר" יותר קשה ממה? יותר קשה ממנה? אם לזאת הכוונה , אולי כדאי לחשוב על כך שהיא ילדה הרבה יותר קטנה ממך, עם הרבה פחות כלים, המעברים התכופים שהיא עברה כדראה לא לקחו בחשבון את הצרכים שלה, וגם עכשיו יכול להיות שמבחינתך הצרכים שלך יותר חשובים ונראה לך שלך יותר קשה. אני לא אומרת את זה כדי לשפוט אותך חלילה, אלא רק כדי לשים לב לכך, שהילדה זקוקה להתייחסות מאוד מאוד רגישה אחרי כל מה שעברה, ואני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים, גם כדי ללמוד איך לשים לב לצרכים שלה בצורה יעילה יותר מראש כדי לא להגיע למצבים האלה בעתיד, וגם לקראת הילדה הצפויה ועקב המצב שקורה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)