מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התאפקות מעשיית פיפימיכל12/09/2013
שלום
בתי בת שנתיים ו-9 חודשים. גמולה חלקית מחיתול בערך מגיל שנתיים (קקי עדיין מסרבת לעשות בשירותים). יש לה יכולת שליטה מלאה בצרכים, וזו הבעיה, שהיא אפילו יותר מידי שולטת. מתאפקת מעשיית פיפי במשך שעות רבות, בדר"כ זה קורה בגן. עושה כשקמה ב-7 בבוקר ואז יכולה להתאפק עד 5 אחה"צ כדי לעשות בבית. הגננת ניסתה כבר כל מיני גישות ואמרה לי עכשיו שהיא חושבת שכדאי מאוד שזה ייפסק כי זה משפיע על התפקוד שלה. כשמתאפקת יש לה התקפי בכי בגן ורואים שהיא סובלת וממש מחזיקה את זה. הגננת המליצה שאעשה עם הילדה שיחה על הנושא (היא מאוד בוגרת לגילה אפשר לדבר איתה) אך אני מתלבטת כיצד עלי לעשות זאת?
האם יש לך עצה איך כדאי לנהל שיחה כזו? כך שלא אלחץ עליה בנושא, ואעזור לה למצוא פתרון לשחרר ולא להתאפק שעות כה רבות?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקות מעשיית פיפי - תגובה
סמדר ריינר13/09/2013שלום מיכל,
אני לא חושבת ששיחת הסבר תעזור. יותר הייתי מנסה לברר ממה היא חוששת. היא כנראה חוששת להשתמש בשירותים בגן, וכדאי לנסות לבדוק מה יכול לעזור לה, האם זקוקה לליווי של גננת שלירותים ושישמרו שם על הדלת בזמן שעושה פיפי, האם מתביישת מהילדים, אולי כדאי לעשות איתה תכנית הדרגתיתשל להתרגל לשירותים מחוץ לבית, בקניונים או אצל קרובים ומכרים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עושה בשירותים
מיכל13/09/2013שלום סמדר
תודה על תשובתך
היא לא עושה פיפי בשירותים בגן. כשהיא כבר עושה זה רק בחוץ בחצר ביחד עם הגננת.
בבית היא עושה פיפי יחד איתי בשירותים - יושבת על הישבנון. אבל גן תמיד מעדיפה לעשות בחוץ, למשל עם אבא שלה עושה רק בחצר.
לכן אני לא חושבת שכאן הבעיה, כי הגננת אפילו לא דורשת ממנה לעשות בשירותים. היא יודעת שהיא יכולה לעשות בחוץ ואיפה שהיא רוצה.
אני מנסה להרגיל אותה לשירותים מחוץ לבית אך זה לא הולך לי. אם אני מתעקשת איתה שעושים בישרותים ולא יוצאים לעשות בגינה/דשא (כאשר אנחנו מחוץ לבית) היא פשוט מתאפקת ולא עושה כלל, ואני מתלבטת מה עדיף.
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עושה בשירותים - תגובה
סמדר ריינר16/09/2013שלום מיכל,
למה את חושבת שזו לא הבעיה?. מתשובתך עולה שזו בדיוק הבעיה. היא לא עושה בשירותים מחוץ לבית אלא רק בחוץ. נראה יש לה חרדת אסלה, ובבית בגלל שיש ישבנון אולי יותר קל לה. היוא כנראה פוחדת ליפול לתוך האסלה. אולי כדאי להביא לה ישבנון לגן,וגם לדבר איתה על הפחד שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ישבנון
מיכל16/09/2013ייתכן שהיא חוששת מהאסלה אך יש לה בגן ישבנון בדיוק כמו שיש לנו בבית, ככה שבעיקרון אין סיבה.
אני מרגישה שכל העניין יושב יותר על מקום של משחקי שליטה ומשהו רגשי
ניסיתי לשאול אותה מדוע לא עושה פיפי בגן, תשובתה הייתה "כי אין לי".
כניראה שאנחנו באמת צריכים לפנות לייעוץ
תודה בכל מקרה על העזרה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ישבנון - תגובה
סמדר ריינר17/09/2013שלום מיכל,
זה מצויין לפנות לייעוץ. אני בכל אופן לא הייתי ממהרת להחליט שמדובר בעניין של שליטה, כי אז זה היה קורה יותר גם בבית. בעיני זה יותר עניין של חרדה שקרוית לה במקום זר, או במקום הומה כמו בגן. בכל אופן בהחלוט כדאי לפנות לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיםקרן12/09/2013
שלום רב,
יש לי ילד מדהים וחכם בן 2.8, בימים אלו בעלי ואני עומדים להתגרש ובשבוע הבא הוא עוזב את הבית. אנו מתלבטים האם יש צורך לקיים שיחה עם הילד לקראת השינויים העומדים לקרות או פשוט לתת למציאות לחלחל פנימה מעצמו.
במידה וכן צריך לקיים שיחה עימו איך להציג את הדברים וכמובן מאלו דברים צריך להימנע?
אודה לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים - תגובה
סמדר ריינר13/09/2013שלום קרן,
בודאי שצריך לדבר עם הילד. רצוי שתשבו שניכם ותסבירו לו שמעכישו אבא יעבור לגור בבית אחר, חשוב להסביר לו שאתם מאוד אוהבים אותו, ואבא ימשיך לפגוש אותו ולדבר איתו בטלפון, סביר להניח שהוא לא באמת יקלוט טיבין את משמעות בשיחה הזו אבל עדיין חשוב מאוד שהיא תעשה, כי היא מהווה מבוא ומסגרת למה שהולך לקרות. כמבון שחשוב מאוד להימנע ממריבות ומהשמצות, ולצפות לכך שבאותו רגע או רק במהשך יבואו שאלות, כעסים, עצב , ורגרסיה, חשוב להבין זאת, ויחד עם זאת להמשיך לדרוש גבולות ושיגרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקות צרחות ולא מקשיבחסוי12/09/2013
שלום רב,
בן שלי בן 2 ושמונה חודשים ,לאחר שיש תינוקת בבית מתנהג לא טוב ושונה לגמרי! זה מתבתע בצרחות וצעקות לא מקשיב לנו כלל. גם התנהגות כלפי כאבא החמירה, הוא הרבה פעמים מגרש אותי ורוצה רק את אמא. לפעמים קורה לי בשם במקום אבא אולי בגלל שיש בן גדול שלא ממני וקורה לי בשם?
האם כדאי או צריך להסביר לו שאח שלו הגדול הוא לא הבן שלי ולכן קורה לי בשם,או אין צורך להסביר בגלל שהוא עדיין קטן? אנחנו נותנים לו הרבה צומת לב ואהבה למרות שיש גם תינוקת בבית. מה עלינו לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקות צרחות ולא מקשיב - תגובה
סמדר ריינר13/09/2013שלום לך,
אפשר להסביר לו בקשר לאח הגדול שלו ממך. יחד עם זאת חשוב שתבין מה קורה. ברגע שנולדה אחות, פתאום הילד שלכם הבין שלך ולאמא שלו יש קשר מיוחד, אתם אוהבים, וכתוצאה מהקשר המיוחד שלכם נולדה תינוקת, והוא לא שותף לקשר הזה. הוא מקנא ורצה את אמא רק לעצמו, ושאתה לא תהיה בקשר מיוחד איתה במקומו. זה נקרא השלב האדיפלי. הילד בשלב הזה מפנטז להתחתן עם אימא ורוצה לגרש את אבא. זה שלב טבעי בגדילה שלו. חשוב כמבון להעמיד גבולות, לא תמיד הוא קובע והוא לא יכול לקבוע שהוא רוצה רק את אימא, חשוב גם שאתה תבלה איתו זמן איכות לבד, ותעשו ביחד דברים, וחשוב שלא יתערער לך בטיחון ושלא תשדר חוסר אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עומדת על שלהרינת12/09/2013
ילדתי מאוד מתוקה בת 4 כמעט היא אוהבת לשיר ולדבר למרות שהתחילה לדבר יחסית מאוחר.היא נשארה בבית איתי עד גיל 3 ילדה מאוד טובה ואהובה על כולם מה שקורה יש לה חברה לאחר הצהרים בת 5 שהיא מחליטה לביתי מה לעשות ומתי ואם לא היא מעקמת פרצוץ ולא מעוניינת לשחק ושיש אירו אותה לבד.ביתי מאוד נבונה ונראה שהיא קלטה את המשחק של החברה ולא מוותרת תמיד והמצב ממש לא נעים כל אחת על שלה.היא ילדה להורים גרושים והאב חושב שזה מצויין שביתו מתנהגת ככה ויש לה ביטחון עצמי מאוד גבוה לפי דעתו כמובן ועם היא נופלת ומקבלת מכה היא אפילו לא בוכה וזה כי הוא ישר צועק ואומר שזה שום דבר. והיא חזקה.בכל אופן הילדה נהנת להשתיק את ביתי שהיא מדברת כשהיא דרה ומשחקת ועל דבר שהיא עושה לא נאה לשניה.שאלתי את ביתי אם היא רוצה להמשיך להפגש עם החברה וכמובן התשובה היתה חיובית למרות שזה נראה ממש לא בריא.אם ביתי מדברת והילדה השניה רוצה באותו זמן היא צועקת על ביתי שהיא התחילה ראשונה וכמובן ביתי ממשיכה לדבר ואני לא יודעת עם לעמוד ולהגיד לילדה להפסיק כי היא צריכה לחכות עד שהיא תסיים כי היא התחילה ראשונה או להשאיר את זה ככה וביתי תמצא דרך לפתור את זה...אני רוצה להדגיש שביתי מחכה למפגשים האלה איך בתור אמא אני לא בטוחה שזה בריא לביתי ואולי אני צריכה להרחיק בינהם כי הילדה השניה יותר מידי כוחנית והכל צריך להיות בדרך שלה היא צריכה להיות הבוס והיא צריכה להגיד את המילה האחרונה ושוב להזכיר שיש לה את התמיכה של האב שמעודד אותה להתנהגות כזו הוא חושב שזו הדרך שביתו תגדל להיות עצמאית וחזקה האם הוא צודק?האם להרחיק את ביתי מימנה?האם הביטחון של ביתי נפגע כל פעם שהילדה מחליטה בשבילה איך ומתי? ומה אפשר לעשות?מצטערת שזה ארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עומדת על שלה - תגובה
סמדר ריינר12/09/2013שלום לך,
אולי אין צורך להרחיק ולהפריד ביניהן לגמרי, אבל בהחלט אפשר להוריד את מינון המפגשים ולהכיר לבתך ילדות נוספות כדי שיתאפשר לה להתנסות בקשרים נסופים, נעימים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4רינת12/09/2013
ילדתי בת ה 4 מאוד מתוקה והיא יודעת מה הולך סביבה כלומר שאני בהריון ועומד להיות לה אח. בזמן האחרון היא מאוד עקשנית אם זה בשעות ההשקמה ולצחצח שינים ולהחליף בגדים כל דבר צריך להיות בדרך הקשה.ואז כשהיא חוזרת מהגן היא אומרת שהיא רעבה וכשאני מגישה לה את מה שהיא רוצה היא לא מעוניינת ועושה סקנדל מסביב לאכול שלוקח לה יותר משעתים לסיים את הטיפה שנתתי לה .ובשעת השיורי בית היא בכלל רוצה רק לשחק ולא לשבת אני מבינה שהיא קטנה עדיין איך היא מגיעה עם שעורי בית וכמובן היא מחליטה מתי וגם זה לא עוזר.ובשעות בערב רק להאכיל אותה או להכניס אותה למקלחת ולסיים אותה בפיזמה לוקח כל הערב ושזה עם בכי וצעקות וכל שהיא רוצה זה לרוץ ולא לשמוע אני מנסה לעשות שהכל יעבור לה בכייף ובין לבין אנחנו שרות ומשחקות ואני תמיד מנסה להסביר לה שהיא צריכה לשמוע אותי ולעל דבר יש זמן ותמיד היא אומרת אני לא מעוניינת לשמוע וזה נראה שהיא יודעת מה היא עושה.היום היא הלכה לישון בלי מקלחת ובלי רוחץ ערב אפילו לא החליפה לפיזמה אני עובדת עצות וקשה לי להתמודד איתה פליז טל תשלחו אותי לקבל יעוץ אני צריכה טיפים שיעזרו לי כרגע ..תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 - תגובה
קודם כל כדאי לך להלחטי על מה את מתעקשת ועל מה לא ולבחור את המלחמות שלך. עדיין לא שמעתי על ילדים בני 4 שחוזרים מהגן עם שיעורים. זה נראה לי ממש לא חשוב והייתי מוותרת על זה. יותר חשוב שהיא תשחק. גם מהאוכל לא הייתי עושה עניין. אל תדאגי היא רעבה והיא תאכל אם את תניחי לזה והיא תראה שכך היא לא מקבלת תשומת לב. ואז יישאר לך כוח להיות החלטית לגבי מה שחשוב, ואת זה גם צריך לעשות בצורה תקיפה, ברורה וקצרה, בלי הסברים מיותרים, כמו שאת בעצמך הבנת, היא מבינה טוב זה לא עניין של הסבר.
אם את רוצה לקבל ייעוץ את צריכה להגיד הכין את גרה. אני עובדת ברמת גן אם זה עוזר לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעה בשפתייםחסוי11/09/2013
שלום,
הבן שלי בן 4+ , לאחרונה התחיל לגעת בשפתיים שלו, נוגע ומפסיק וזה חוזר על עצמו במהלך היום. זה היה בעבר ונפסק ועכשיו התחיל שוב. איך להתייחס לזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעה בשפתיים - תגובה
זה נשמע כמו סוג של התהנגות אובססיבית שנובעת מחרדה. חשוב לבשוק יותר לעומק מה מציק לו, ואם יש צורך לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףףחנית11/09/2013
הי ביתי השניה בת6 עלתה לכיתה א כל בוקר מתחילה מלחמה כדאי שתסכים ללכת לבד ..מבחינה חברתית היא די בסדר מכירה 20 בנות מתוך 38 ו מבחינה לימודית גם מצויינת ...אם כבר מסכימה ללכת רק בתנאי שאני יקח אותה/בעלי לכיתה ויחכה איתה עד שהמורה באה ואז יש את הרגע הקשה של הניתוק שהיא מחזיקה בי חזק ולא משחררת עד שהמורה משחדת אותה ואני בורחת.... יש לציין שגם הגן המצב היה דומה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוףףף - תגובה
סמדר ריינר12/09/2013שלום חנית,
תאם יכולים לפנות לספיכולגוית בית הספר ולהתייעץ איתה, ייתכן ויהיה צורך שהיא תפנה אתכם להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 עם התקפי היסטריהמיה11/09/2013
שלום,
ילדה בת 4 לא רוצה ללכת לגן.
שנה שעברה הייתה בגן טרום טרום חובה שלקראת סוף השנה כבר לא כל כך רצתה ללכת בבוקר לגן.
השנה עברנו לגן חדש (טרום חובה) שעושה רושם נהדר וזה גם המסר שאני מעבירה אליה. אבל, בבוקר הילדה נכנסת להיסטריה: בכי, בורחת, מבקשת ממני שהיא לא רוצה ללכת לגן. אני עוזבת אותה בסופו של דבר בוכה וקוראת בשמי.
איך כדאי להתנהל איתה בבוקר ? איך אפשר להקל עליה ?
האם כדאי לגשת איתה לייעוץ כלשהו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 עם התקפי היסטריה - תגובה
סמדר ריינר12/09/2013שלום מיה,
מה מדווחות הגננות? האם אחרי שאת הולכת היא נרגעת, משחקת ומשתלבת כמו שאר הילדים? אם כן, אז אין צורך בייועץ, אלא פשוט לא להתייחס ל"הצגה" שהיא עורכת בבוקר, התייחסות עניינית וקצרה לפרידה וזהו, אם היא אל מצליחה להרגע כל היום בגן, כדאי לפנות לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים גמילה מבולבלת דחוףף בבקשהאמאל'ה :-)11/09/2013
שלום רב לצוות המומחים.
ביתי בת השנתיים התחילה גמילה לפני כ- 3 חודשים. פרט חשוב אני אמא בפעם ראשונה ומרגישה שהתחלת הגמילה וצורתה הייתה שגויה. אשמח לעצתכם. ביתי בוגרת מאוד בשכלה בהבנתה לגילה.התחלתי את הגמילה בלספר לה על הורדת טיטול וצרכים באסלה עם ישבנון.התחילה יפה מאוד בישבנון. רק שגננת הגן הבהירה לי שהיא לא משתמשת בישבינון. רק בסיר ואסלה.
לאחר מכן עברנו לסיר ובבית ישבינון וכאן התחיל הבלבול ( לדעתי כמובן ).
פיספסה הרבה. החבאתי הסיר ולאחר כמה ימים אמרתי לה: איזה כיף יש לנו סיר!!!"
ואז שמחה והחלה לעשות צרכים בסיר ... שוב חזרה לעשות צרכים יפה בסיר. עכשיו עברה לאסלה הגננת אמרה שהיא מבקשת באסלה ושאין צורך בסיר יותר. ושוב מתחילה לפספס אפילו לעשות קקי בתחתונים!!! היא רק אומרת לאחר שעושה. למרות שמציעים לה שירותים, ושואלים אותה אם יש לה פיפי וקקי.
אני חוששת שבילבלנו אותה עם התהליך הנ"ל.... איך אני ממשיכה את הגמילה? ?
אשמח לעצתכם!
תודה רבה ושנה טובה
אמאלה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי???
אמאל'ה :-)30/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים גמילה מבולבלת דחוףף בבקשה - תגובה
סמדר ריינר01/10/2013שלום לך,
הגננת אמרה שהילדה מבקשת לעשות באסלה, כלומר לא תמיד היא מפספסת, הרי התחילה תהליך חיובי, לא? אם יש פספוסים זה לא נורא, לכל אחד יש פספסוסים בהתחלה, תנסו לא להילחץ ולא ללחוץ עליה, אל תגביו בחומרה כאשר יש פספוס, נסו לא להתייחס לזה, ואם תשיארו רגועים אני בטוחה שהגמילה תחזור למסלול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים חוזרת אדישה מהמטפלתלי10/09/2013
ביתי החלה ללכת למטפלת לפני שבועיים (לאחר כשבוע וחצי הסתגלות שבו הלכנו ביחד והשארתי אותה לשעתיים- שלוש ביום). מאז שהיא שם ימים שלמים היא נראית לנו יותר אדישה ופחות מתקשרת וצוחקת,היא אמנם מחייכת אליי כשאנחנו נפגשות אך בהמשך משחקת לבד בצעצועים ולא כל כך מסתכלת לנו בעיניים, יוצא גם ששנת הערב שלה מתפספסת בגלל שהיא בדיוק חוזרת מהמטפלת והיא לא מסכימה ללכת לישון. ואולי זה גם עושה אותה יותר עייפה. בלילה האחרון היא גם בכתה פעמים רבות מתוך שינה ( היא בוכה ונרגעת רק כשאני שמה לה מוצץ, הכל בעיניים עצומות ומבלי להתעורר ממש).
אשמח לעצה מקצועית כיצד עליי לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 חודשים חוזרת אדישה מהמטפלת - תגובה
סמדר ריינר11/09/2013שלום לי,
האם התנהגותה בסוף השבוע שונה? אם כן ייתכן והדבר נובע מעייפות. כדאי גם לברר עם המטפלת מה בדיוק קורה כשהילדה אצלה, מה הן עושות יחד, וואלי גם להפתיע פעם בביקור פתע, כדי להרגיש רגועים יותר. ייתכן שעצם המבעבר קשה לה וזו דרכה להתמודד איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפץ מעבר בגןסבטה10/09/2013
שלום.
הבת שלי בת שנתיים וארבע נכנסה לגן בפעם הראשונה .
היא מסתגלת לאט לאט , אבל היא גוררת איתה את החפץ המעבר שלה אחריה - כמובן זה מצריך ממני לכבס כל יום את השמיכה ומאוד לא נוח .
הגננת ( זה גן פרטי עם קבוצות יחסית קטנות) אומרת שלא צריך לקחת את זה ממנה אם זה נותן לה ביטחון .
אני בכל זאת לא רוצה את ההתעסקות הזאת עם השמיכה כל הזמן .
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפץ מעבר בגן - תגובה
סמדר ריינר11/09/2013שלום מרינה,
האם את שואלת שלאה לגבי טובת הילדה? כי אם כן טובתה היא שאת תמשיכי להתעסק בזה למרות שלא נוח לך, זה קריטי להתפתחות הנפשית שלה וחשוב מאוד לא לקחת לה את זה. נסי לבדוק אם באמת זה הכרחי לכבס כל יום את שמיכה או שיש מידת לכלוך שאפשר לסבול אותה.
אל תדאגי, עם הזמן הצורך של הילדה בשמיכה יפחת והעניין ייפסק. נסי להיעזר בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שש וחצי עם פחדים מדמויותמורן10/09/2013
שלום,
ביתי בת השש וחצי פוחדת מדמויות ובובות גדולות - כמו אלו המופיעות באירועים לילדים, פארקי שעשועים וכו..
הפחד מבובות ודמויות קיים אצלה מאז שהייתה תינוקת אך אני מרגישה שבזמן האחרון חלה החמרה ושהנושא מתחיל להגביל אותה. בעיקר בהשתתפות בטיולי בית ספר מסיבות הצגות וכו..
יש לציין שמעבר לפחד הספציפי הזה היא ילדה מאוד חברותית, פעילה ושמחה.
האם קיים טיפול אשר יכול לעזור? למי עליי לפנות?
תודה רבה על תשובתך
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שש וחצי עם פחדים מדמויות - תגובה
סמדר ריינר11/09/2013שלום מורן,
בודאי שיש טיפול שיכול לעזור, כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות לגןסול10/09/2013
שלום! בני בן 3.5 התחיל השנה גן עיריה טרום טרום חובה. עד עכשיו לא היה במסגרת גן. ביומיים הראשונים הכל היה בסדר, נפרד בקלות. מהיום השלישי הוא מתקשה מאוד להיפרד . מתחיל לבכות , והבעיה היא שהוא לא נרגע! מרבית הילדים בוכים מעט וממשיכים רגיל, אך הוא בוכה כל הזמן ללא הפסקה ( המקסימום שהשארתי אותו זה עד 12:30 והוא בכה חמש שעות רצוף). לא מעניינים אותו לא משחקים ולא ילדים, הוא לא אוכל כלום ..( הוא ילד מאוד נבון, חברותי וגם יודע להעסיק את עצמו). אני מיואשת. מה לעשות? האם להמשיך כך עד שיתרגל? ואם לא יתרגל? כמה זמן לחכות? או שאולי כדאי להישאר בבית עד שנה הבאה שיתבגר קצת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן - תגובה
סמדר ריינר11/09/2013שלום סול,
מעבר ממצב של לא לללכת לגן לכניסה לגן עירייה הוא אכן מעבר חד. יכול להיות שעדיף אם יש באפשרותך להעביר אותו לגן קטן ואינטימי יותר, ובשנה הבא להעביר לגן עירייה. לא הייתי ממליצה להחזיר שוב הבייתה לגמרי ולהתחיל שוב את כל המעבר הקשה הזה בשנה הבאה. הדרגתיות היא מילת המפתח. אם אין לך ברירה אלא הלשארי אותו בגן הזה, נסי לבקש מהגננת שתאפשר לכם תקופת הסתגלות הדרגתית יותר ארוכה, שבה התשהי איתו כל יום קצת, ותשאירי אותו לבד ממש לזמן קצת ביותר שיתארך בהדרגה עד שיוכל להישאר לבד לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן 6.5ניקיטה09/09/2013
שלום בני בן 6.5 כיום החל כיתה א' , אוהב את הבית ספר ואוהב ללמוד, הוא גבוה לגילו ילד אהוב ומקובל על חבריו כך נימסר לי עוד מהגננת בגן בשנה שעברה ומכל הפניות של חבים להפגש עימו . הבעיה שאני מרגישה ולכן פניתי לעצתך היא שלמרות כל מה שרשמתי אני מרגישה שתגובותיו לכל מיני דברים שקורים הינם תגובות ילדותיות לדוגמא: אחותו הקטנה בת 3 לוקחת לו דבר מה (אציין שהוא מאוד רכושן ורגיש ) כתגובה הוא מתחיל לבכות במקום לקחת לה בחזרה ומתבכיין הרבה על כל מיני מצבים אחרים שמרגיזים אותו או שלא עושים מה שרוצה , ההתבכיינות ממש מוציאה אותי מדעתי כי אם אשווה מול אחותו בת ה-3 הוא בוכה פי כמה ממנה . הוא עדיין מפספס פיפי ועושה במיטה עוד לפני שעלה לכיתה א, תמיד היו לי איתו פספוסים רבים בלילה(מה אני צריכה לעשות לגבי זה ?). בנוסף כיום שהחלו חוגים וחבריו הרבים הולכים לחוגים הוא אינו מעוניין בשום אופן וגם כשלקחתי אותו לצפות בחוג הוא לא הסכים להשתתף ,אפילו שעוד הכיר ילדים שהיו שם(אני מרגישה שהוא ממש מתבייש להשתתף ), אציין שכבר מגיל 5 אני מנסה שילך לחוגים אך ללא שום רצון מצידו . האם זה נורמלי שילד בגילו לא רוצה חוגים אפילו לנסות ? אציין שגם בימי הולדת שהיו בגן הוא אינו הסכים להשאר לבד ביום הולדת והייתי נאלצת להשאר עימו שם.בעלי ואני חסרי אונים ולא יודעים איך לשלוח אותו לפחות לחוג שיהיה במסגרת , עם חברים, אודה לך מאוד על הכוונה ותשובה .תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילד בן 6.5 - תגובה
סמדר ריינר10/09/2013שלו0ם ניקיטה,
נשמע שבנך סובל מחרדות, וכדאי לפנות איתו לייועץ מסודר ולהדרכת הורים. נסי לברר אצל פסיכולוגית בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגן חדשגילי09/09/2013
שלום,
ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים. החלטנו להעביר אותה גן כי חשבנו שהגננת לא דמות חינוכית נעימה וטובה מספיק, הילדה חזרה עם משפטים כמו: שקט דממה, חצוף קטן...דבר שכן היה מאוד טוב בגן הזה זה שהם קבוצה של 8 ילדים בוגרים שמאוד מסתדרים ואוהבים אחד את השני ונפגשים המון אחה"צ בגינה יחד.
בגן החדש שהחל לפני שבוע, ביתי חטפה טראומה, היא בכתה נורא ביום השני לאחר התאקלמות וביקשו שאבוא לקחת אותה לאחר חצי שעה. מאותו היום כל הסופש (זה היה בשישי) הילדה הייתה עצובה, מבט עיניים מפוחדות, אומרת אני לא רוצה ללכת לגן, אני לא אוהבת את הגננת, שאלתי אותה למה את לא רוצה ללכת לגן היא ענתה כי "הילדה עצובה."
אני נפרדת ממנה בבוקר שהיא עם מוצץ ושמיכה, לא נגשת לילדים אחרים, אני מוצאת אותה צמודה לגננת עם המוצץ והשמיכה. בארבעת ימים הראשונים לא רצתה לשבת לאכול ולא לישון. אכלה בעמידה.
היא נראית מאוד עצובה! מהרגע שהיא קמה בבוקר היא אומרת "אמא תשארי איתי קצת קצת בגן.".. וצמודה לי לרגל(שלפני זה הפכה את כל הבית עם הצעצועים והשתוללויות) היא איבדה שמחת חיים.
מדובר על ילדה מפותחת לגילה פיזית ומנטלית, נראית כמו בת שלוש וארבעה חוד' , ילדה מלאת שמחת חיים, פופולרית, חברותית, מאוד אנרגטית, עצמאית ונלחמת על מקומה בגינה אחה"צ גם מול ילדים גדולים ממנה בהרבה בגילאי 5-6 .
אני הייתי בטוחה שהיא תסתגל בלי שום בעיה, שהיא תשתלב מדהים ולא היו לי חששות. מאוד הופתעתי מהתגובה, המצב הרגשי שלה מלחיץ אותנו. מרגישים שעשינו טעות, שהיה לה טוב מאוד בגן הקודם.
בקיצור, אנחנו מתלבטים ולא יודעים מה נכון לעשות? לתת לזמן לעשות את שלו? להחזיר לגן הישן??
תודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן חדש - תגובה
סמדר ריינר10/09/2013שלום גילי,
חבל להתלבט, אם בגן הקודם היה לה טוב, כדאי להחזיר אותה לשם. חבל על הזמן ועל הסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)