מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד לא רוצה לראות את אבא שלו בהסדריגלית29/07/2013
שלום, בני בן 4.5 . אנחנו גרושים מאז שהיה בן שנה. הקשר בין האב לבן לא יציב לחלוטין. מבריז באופן שיטתי וקבוע. הסדרי הראייה פחתו ופחתו ביוזמת האב בשלוש השנים האחרונות עד כדי שכיום הוא רק רואה אותו בימי שני לשעתיים ואחת לשבועיים בשישי לשעתיים.
בני מעולם לא חזר ואמר שהיה לו כייף עם אבא שלו . עצוב מאוד. לאחרונה הוא ביקש ממני לקנות לו שרביט קסמים וששאלתי למה הוא ענה שרוצה להעלים את אבא שלו ואז רק אמא תהיה איתו כי כאשר הוא עם אבא הוא עצוב ולא כייף לו. שעניתי לו שהוא אבא שלו ותמיד הוא יהיה בשבילו אבא ואי אפשר לקנות שרביט קסמים ולהעלים אותו הוא אמר לי שאם אין בחנות ליד הבית שאסע באוטו רחוק לחנות אחרת ואקנה. מה אני עושה במצב כזה מה אני אומרת לו. הוא כל כך חכם ונבון שאני כבר לא יכולה להגיד לו שאבא שלו אוהב אותו כי הוא לא מאמין לזה הוא לא מרגיש את זה מאבא שלו. גם קשה לי כבר להגיד לו שיהיה לו כייף שאבא שלו בא לחת אותו מהגן כי הוא אומר שלא כייף לו. בין הגרוש לביני אין תקשורת מילולית רק סמסים וגם בקושיי... שניסיתי בעבר לתת לו עזרה או טיפים אמר לי לא להתערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לא רוצה לראות את אבא שלו בהסדרי - תגובה
סמדר ריינר30/07/2013שלום גלית,
מה שאת אומרת לו זה טוב ומספיק. עדיין יכול להיות שהו אימשיך להגיד את זה, ועל זה אין לך שליטה. לא בטוח גם שהוא אורמ את זה רק בגלל הקושי בקשר עם אביו אלא גם בגלל שהוא בשלב האדיפלי ובגיל הזה בנים רבים רוצים להעלים את אבא ולהישר גם עם אימא. נסי לא להיות מוטרדת ולקבל את הדברים כמו שהם. על הקשר שלו עם אביו אין לך שליטה, התמקדי במה שאת כן יכולה לעשות בקשר שלך איתו, כפי שעשית עד עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות בגיל 4.5שירה29/07/2013
שלום רב,
בני בן 4.5 נמצא במסגרת של גן עיריה, הגננת העירה את תשומת ליבנו כי הילד משפשף את עצמו על העמודים בחצר פשוט מטפס ומשפשף את גופו.
לעיתים היא טוענת בצורה ממש חזקה.
חוץ מהגן אני חייבת לציין כי ביית אני לא נתקלת בכלל באוננות מצידו, נתקלתי בחוץ פעם אחת ויחידה גם כשהיה עמוד ,,,אך אני לא בטוחה שאונן זה היה נראה כמו שהוא סתם משתעשע.
האם זה תקין? האם לאפשר לו?להגביל אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות בגיל 4.5 - תגובה
סמדר ריינר30/07/2013שלום שירה,
אוננות בגיל הזה היא תקינה, בתניא שהי אנעשית במידה, וכן בתנאי שהילד מקבל את הגבולות שמגדירים לו.
חשוב לדבר איתו על כך שאתם מבינים שמה שהוא עושה נעים לו, אבל זה משהו שעושים אותו בפרטיות ולא ליד אנשים. אם זה בכל זאת ממשיך, וזה קורה הרבה, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בית ספרגילי29/07/2013
שלום רב,
עקב בעיות חברתיות שהתגלו כבעיות משמעותיות יותר, הוחלט על העברת בת תשע וחצי לבית ספר אחר, בישוב סמוך ,כדי לאפשר לה התחלה חדשה ביחד עם ליווי צמוד וטיפול בבעיותיה. השאלה היא האם להעביר את אחיה בן השש וחצי יחד איתה לבית הספר החדש או לאפשר לו ללמוד באותו בית ספר בו למד בשעה שעברה? מצד אחד ההורים מעוניינים ליצור לשני האחים אפשרות להיות ביחד (וגם נוחות עבור ההורים מבחינת הסעות, טקסים והכרות רחבה עם הצוות כמשפחה) ומצד שני האם חוששת שהילד הקטן (שהינו סתגלן וחברותי), יפספס את ההתבגרות המשותפת עם חבריו לישוב, וימנע ממנו כל נושא החברותא והקהילה בישוב בו הם גרים.
מה דעתכן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בית ספר - תגובה
סמדר ריינר31/07/2013שלום גילי,
אני לא חושבת שהאח הקטן צריך לשלם מחיר בגלל הקשיים של אחותו, ורצוי אם ניתן להשאיר אותו בבית הספר ביישוב. רצוי שההורים ישלמו את המחיר באי נוחות מאשר הוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5, משחקת לבדאורית28/07/2013
שלום רב,
הבת שלי בת 5, נמצאת כרגע במסגרת של קייטנה מאד מצומצמת עם ילדים שהיא מכירה. כשהיא מספרת לי על החוויות היא אומרת שהיא נהנית שם, אבל היא גם מספרת שהיא לא דיברה ולא שיחקה עם אף אחד מהילדים, משום שהם לא רוצים להיות איתה. הילדים לא עושים עליה חרם או משהו, ואין להם שום בעיה לשחק איתה. הבעיה היא שאם הם צוחקים עליה אפילו לרגע אחד בגלל משהו מאד נקודתי - היא לוקחת את זה קשה ובטוחה שהם לא רוצים להיות איתה - ונסגרת עם עצמה. המדריכה גם אומרת שהיא רוב הזמן בפעילות רק עם עצמה. יש לציין שהבעיה היא לא המסגרת - אלא זה משהו שהיה קיים אצלה גם בגן. פשוט חשבתי שהמסגרת המצומצמת תעזור לעניין והיא תלמד להשתלב ואני רואה שזה לא כך.
איך לעזור לה להבין שאם הילדים צוחקים נקודתית על משהו שקשור אליה - זה לא אומר שהם לא אוהבים אותה ולא רוצים בכלל בחברתה? איך לעזור לה להיכנס למשחק ולהשתלב?
חבל לי לפספס את ההזדמנות הזו שיש לה מסגרת מצומצמת עם ילדים טובים סה"כ להתנסות בה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5, משחקת לבד - תגובה
סמדר ריינר29/07/2013שלום אורית,
זה יותר נשמע שהבת שלך היא זו שלא רוצה לשחק עם הילדים, וזה כנראה לא מפריע לה. את לא יכולה להכריח אותה אלא צריך שזה יציק לה ויבוא ממנה. את יכולה בהחלט לשוחח איתה על זה שלפעמים ילידם וגם מבוגרים אומרים דברים לא נעימים, וזה חשוב להגיד מה לא נעים לה כדי שזה לא יחזור, וגם חשוב להראות לה דוגמה בבית לרגעים שבהם אתם מתווכחים או נעלבים וחוזרים חזרה, או צוחקים על כך ביחד אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורית29/07/2013תודה על התגובה.
העניין הוא שזה כן מציק לה. למשל - כשהיא חוזרת ומספרת בין היתר שהיא שיחקה לבד, אז אני שואלת אותה - את רצית לשחק לבד כי זה היה לך כיף או שפשוט התביישת להצטרף? והיא עונה שהיא התביישה. היא יודעת שיש לה את הלגיטימציה מבחינתי להיות לבד. אבל היא רוצה להיות עם חברים.
עוד דוגמא: היא כנראה הפליצה כשהיתה עם כולם והם צחקו עליה, היא לקחה את זה ממש קשה ואז היא מספרת לי - את רואה שהם לא באמת רוצים לשחק איתי?
אני מנסה לעשות מה שאפשר כדי להעלות לה את הביטחון, אבל אני לא יודעת איך לגרום לה לנסות להיות קצת יותר עם הילדים ופחות לברוח ולשחק עם עצמה מתוך פחד שהם לא רוצים אותה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר30/07/2013שלום אורית,
התגובות שאת מספרת עליהן לא בהכרח מצביעות על כך שזה מפריע לילדה. אפשר להתרשם מהתגובות שיכול להיות שהיא יודעת שזה מפריע לך. את שואלת וחוקרת, ונוצר ביניכן שיח שקשור לנושא, שיכול להיות שיש ממנו רווחים משניים לילדה מבחינת תשומת הלב שהיא מקבלת ממך כי היא יודעת שהנושא מציק לך. נסי להניח לנושא לכמה זמן ולראות, אם אכן היא באה אלייך מיוזמתה ומתלוננת.
אחרי שהיא תבקש ממךפיתרון לעניין, אפשר לשוחח איתה על כך שגם אם הילדים פעם אחת צוחקים עליה, אחר כך הם שוכחים ורוצים לשחק איתה והיא לא תדע אם לא תנסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף- עזרה בבחירת איש מקצועימי28/07/2013
זהו הגעתי לתובנה שאני לא מצליחה לטפל בילד שלי (אני עובדת עם ילדים ואיתם יש הצלחה מסחררת). אני ממש זקוקה לפסיכולוג ילדים שמטפל בבעיות דימוי עצמי, כעסים, התנהגות אלימה (מעט) ובעיקר רגרסיות חוזרות של עשיית צרכים בתחתונים ופחד ללכת לשרותים.
אני יודעת שאתן בפורום פסיכולוגיות, אך האם הטיפול עם ילד בן 3 יעיל? האם אין כדאי להפנותו לטיפול דיאדי/טיפול ביצירה/בע"ח המשלב הדרכת הורים. אני ממש נחושה ומוכנה להתחיל בטיפול ולעזור מיידית לבני הפעוט!
בבקשה תשובה מהירה,
ימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ימי28/07/2013ואגב אין ספק שיש לו בעיה רגשית ולא רק התנהגותית...הוא נעלב, כל הערה קטנטונת מתפרשת אצלו כעלבון ואז הוא מיד תוקף בצעקות או במכה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף דחוף- עזרה בבחירת איש מקצוע - תגובה
סמדר ריינר29/07/2013שלום לך,
הטיפול בילד בן שלשו הו איעיל, אבל אכן נהוג לטפל דרך הדרכת הורים וטיפול דיאדי בגילאים הלאה בדרך כלל, גם הפסיכולוגיות בפורום הזה עוסקות בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שואל מה זה בשרענת28/07/2013
הבת שלי בת ה 5 שאלה אותי מה זה בשר. ממה זה עשוי. אני מעוניינת שהיא תמשיך לאכול בשר (אני נגד צמחונות). מה עונים לה כדי שהיא לא תיכנס לבהלה ותרצה הפסיק לאכול את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שואל מה זה בשר - תגובה
סמדר ריינר29/07/2013שלום ענת,
את האמת. הבשר עשוי מחיות שמתו. איך דרך אחרת, לא בטוח שהיא תכינס לבהלה מזה, אבל אם כן והיא לא תרצה לאכול בשר, אז היא לא תרצה. ואז תוכלי לחשוב האם את רוצה להכירח אותה או לא. אבל את לא יכולה למנוע את זה מראש על ידי הסבר כזה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עליי- בעיה רגשית?ימי28/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי
סמדר ריינר29/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוצאת
ימי29/07/2013לא מוצאתאת תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוצאת - תגובה
סמדר ריינר30/07/2013שלום ימי,
שאלת למעשה את שאלתך פעמיים, עניתי פעם אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדליה28/07/2013
אנו פרודים שנה וחצי בתהליכי גירושין ,יש ילדה בת אחת עשרה וחצי הילדה מאוד קשורה לאביה ומאוד אוהבת אותו הוא לוקח אותה 2 בשבוע ל3-4 שעות וכל שבת שניה היא ישנה אצלו.
מתקשרת אליו כל בוקר איך שהיא מתעוררת בצהריים אחה"צ בערב ,עוד פעם ועוד פעם...
בהתחלה כשנפרדנו הגבלתי אותה לפעם ביום בשעות הערב שהיא יכולה להתקשר אליו ואח"כ חשבתי על זה כיוון שהיא היתה מתחננת להתקשר אליו ואומרת שהיא מתגעגעת אליו גם אם היא ראתה אותו אתמול או באותו יום שעה לפני,אז חשבתי שאם אני הייתי בסיטואציה הזו הייתי רוצה שיתנו לי לדבר חופשי מתי שבא לי אז מאותו יום הרשתי לה להתקשר בחופשיות יותר אבל לא תיארתי לעצמי שזה יהייה כך כל בוקר ואח"כ עוד כמה וכמה פעמים במשך היום האמת שהיו פעמים בודדות שזה הפריע גם לו והוא כעס עליה,היתה אפילו סיטואציה כלשהי בזמן ביהס שהיא רצתה לקנות שוקו במכולת וההסעה שלה היתה צריכה להגיע זה היה או שוקו או לדבר עם אבא ברור שהעדיפה את אבא זה לדעתי ברמה שזה פוגע באיכות חיים גם אם אני הולכת אית ה לאיזה מקום אז היא צריכה להתקשר אליו ולספר לו כל דבר ולדבר איתו בזמן שאני והיא ביחד זה נורא מפריע .
הוא לקח אותה לטיול 4 יומים התקשרה אליי בקושי אני יותר התקשרתי ,כשהגיעו לכיוון הבית זה היה תשע בערב בערך אמרה לו שהיא רוצה לבוא אליו ולהיות אצלו עוד אחרי שארבע ימים לא ראתה אותי ,קצת פוגע הייתי אומרת ,ביקשתי שיצאו לכיוון הבית מאצלו הם התעקבו קצת והגיעו ב 11 וחצי בלילה היא שאלה אם אני יכולה לעזור לה עם התיקים אמרתי שלא (כי ביקשתי מזמן שיצאו כי אני עייפה ורוצה לישון ואני מחכה לה)היא שאלה אם אני כועסת אמרתי שכן ,הוא עזר לה להרים את התיקים עד לדלת (פעמיים בשבוע כשהוא לוקח אותה היא עולה לבד היום רק בגלל התיקים עלה איתה) היא דפקה בדלת ,פתחתי והיא בכתה נורא שאלתי מה קרה היא אמרה שהיא מתגעגעת ותוך כדי בכי נעצרה ואמרה לאבא (שהרגע נפרדה ממנו לאחר 4 ימים שאותי לא ראתה) ברגע שהיא נעצרה חשבתי שהיא רוצה להגיד התגעגתי אלייך ואמרה לאבא ,התשובה שלי היתה אז היית נשארת אצלו עוד שבוע קצת כעסתי ונפגעתי הרגשתי שאני כלום שהיא לא התגעגעה אליי אחרי 4 ימים ,ואיתו היא היתה 4 ימים ומתגעגעת אליו זה לא מובן.
זה תמיד כך האוכל של אבא הוא הכי טעים ואם אבא היה הכי כיף וכו' וכו' אני שמחה שהיא אוהבת אותו ואני לא רוצה להשמע לא נכון או מקנאה חלילה כי זה לא אבל זה פשוט פוגע אני מגדלת אותה ומכבסת ומשקיעה בה ולוקחת אותה לטייל ואני תמיד זה כלום מה זה אמא היא מדברת עם אבא שלה בטלפון וזה כאילו מדברת עם בורא עולם ,קשה לי להסביר במילים צריך לראות כדי להבין..
אולי היא אוהבת אותו יותר?מעריכה יותר?
מה לעשות עם כל העיניין של הטלפונים ?
מתגעגעת אליו לא אליי לאחר 4 ימים שלא התראנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
סמדר ריינר28/07/2013שלום דליה,
אני מבינה שהמצב שאת מתארת הוא קשה ולא נעים. נראה שהבת שלך זקוקה לגבולות. אם היחסים בינך לבין הפרוד לשך טובים, יוכל להיות שכשאי שתשוחחו ביניכם ותחשבו איך אתם משתפים פעולה ביניכם בהצבת הגבולות לקשר ביניהם. אם הפיתרון הזה הוא בלתי אפשרי, חשוב שתפני להדרכת הורים כדי להתייעץ איפה המקום שלך להציב גבול להתנהגות שלה ואיפה להניח לזה. חשוב שלא תקחי את זה אישית, ותקבלי תמיכה כדי להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דליה29/07/2013היחסים ביני לבין הפרוד לא משהו אי אפשר כל כך לדבר על זה הוא יגיד לי מה מפריע לך מה כואב לך הוא ישר מסיק מזה שאני לא רוצה שיהיו בקשר טוב או כדומה ...
וגם איתה אי אפשר לדבר על זה אין כל כך עם מי לדבר כשאני אומרת לה שהיא לא צריכה להתקשר כל כך הרבה ושהיא מגזימה היא אומרת לי זה אבא שלי יש לי זכות את לא תגידי לי לא להתקשר לאבא שלי אז אני די יורדת מהעיניין ואומרת לעצמי שישברו את הראש ביניהם אבל מצד שני זה מפריע לאיכות חיים לפעמים וגם לה באיזה מקום לדעתי.
אני רוצה לתת לך עוד דוגמא:
אתמול בשעה אחת בצהריים היא דיברה איתו ואמר לה שהוא הולך לישון משעה בערך תשע בערב היא מתקשרת אליו והוא לא עונה לה (היו לו בפלפון 66 שיחות שלא נענו זה חוץ מהודעות) היא בכתה נורא ובקושי רצתה לאכול משהו כי דאגה לו כי הוא לא עונה לה ואמרה ששמונה שעות היא לא דיברה עם אבא ואף פעם לא קרה מצב כזה ש8 שעות לא דיברה איתו ובכתה נורא ורצתה שניסע אליו אמרתי לה שהוא ישן ואני מכירה אותו הפלפון שלו בטח על רטט ושננסה יותר מאוחר וכ' היא בכתה נורא קשה היה להרגיע אותה.
זה נראה לי לא נורמלי כבר זו לא פעם ראשונה שזה קורה שהוא ישן ולא עונה לה וכדומה..את כל הערב אתמול זה הרס לנו כי במקום לשבת ביחד לאכול לעשות משהו היא היתה עצובה ובכתה וכמה שהסברתי לה זה לא עזר . בשעה אחת עשרה בערך הוא התקשר ואמר שהטלפון שלו היה על רטט היא אמרה לי אמא איך זה שאת תמיד יודעת הכל.
אני כרגע לא יכולה ללכת להדרכת הורים אולי את יכולה לעזור לי קצת כאן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר29/07/2013שלום דליה,
מדוע את לא יכולה ללכת להדרכת הורים? יש מקומות שבהם אפשר לקבל עזרה באופן מסובסד או בחינם וחשוב שתנסי לפנות. המצב שאת מתארת אצל בתך הוא אובססיבי ומעיד על חרדה והיה חשוב שגם היא תקבל טיפול.
יש כאן בהחלט משהו לא תקין ולא בריא וחייבים לטפל בו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דליה30/07/2013אולי את יכולה להמליץ לי היכן יש הדרכת הורים ללא תשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר31/07/2013שלום דליה,
לא ציינת היכן את גרה,
את יכולה לברר רך קופת החולים שלך לגבי טיפול מסובסד, או דרך האתר של משרד הבריאות, במרכזים לבריאות הנפש לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרההההאורית28/07/2013
שלום רב
אני אמא לילד בן 9 אשר איני יודעת מה לעשות כבר הוא ילד מקסים אך מאוד קשה לו לקבל את המילה "לא" וזה מטבטא בכך שהוא מקלל קללות ממש קשות אנחנו כהורים של נדב לעולם לא השתמשנו במילים אלו הוא מקלל אותי קללות שאני מרגישה כאילו חתכו לי את הלב
מרבה להציק לחברים(הוא הילד הבכור במשפחה) אך הוא תמיד מוקף בחברים כאשר הילד לא מעוצבן וכעוס הוא ילד פלא ממש עוזר מפרגן וכו... הוא נוטה להכות את אחותו בת8 וגם את אחותו בת2.5 אנא עיזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרהההה - תגובה
סמדר ריינר28/07/2013שלום אורית,
חשוב מאוד תשיציבו גבולות בצורה תקיפה, ברורה ועיקבית. אם אתם לא מצליחים כדאי שתפנו להדרכת הורים קצרה.
לא הייתי מתרגשת מהקללות, אבל לא הייתי חוששת להגיד לא כצריך, בלי הסברים בלי משא ומתן ושיקלל כמה שהוא רוצה. אחרי שהוא יבין שזה לא עובד עליכם זה ייפסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני דכאון אצל ילדה בת 10+חמוטל27/07/2013
שבוע טוב,
ביתי בת 10.5 מגלה סימני דיכאון וחרדה(יש לציין שאני סובלת מדכדוך קל וחרדות-מטופלת בטיפול דינמי). ביתי מטופלת בC/B/T אני לא מרגישה שדברים "זזים". הכי מדאיג אותי אלה הם סימני הייאוש "מה החיים האלה שווים" " לא טוב לי בחיים האלה" "אתם לא אוהבים אותי" וכדומה. בנוסף יש ירידה בתאבון בכי תכוף ואף הייתה הרטבת לילה -אמנם ארוע חד פעמי ובכל זאת.... אני דואגת מאוד!!! למי לפנות? האם סי בי טי מספיק במצב זה?
בברכת תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני דכאון אצל ילדה בת 10+ - תגובה
סמדר ריינר28/07/2013שלום גליה,
לא ציינת כמה זמן הבת שלך מטופלת, חושב לתת לטיפול צ'אנס. אם כבר מטופלת מספר חודשים ועדיין את מרגישה ששום דבר לא זז, כדאי לדבר עם המטפל ולחשוב ביחד מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 שלא מפסיקה לדברליאת27/07/2013
בתי בת 4 לא מפסיקה לדבר מהרגע שהיא קמה עד הרגע שהיא הולכת לישון !!!
היא ילדה מאוד מאוד סקרנית והחלה עם השאלות של למה? ולמה? בערך מגיל שנתייים וזה נמשך עד עכשיו , אבל בתחושה שלי זה אובר .. לא ניתקלתי בילדים ששואלים ככ הרבה וכל דבר מעניין אותה ואתן דוגמאות : עולים לרכבת היא מתחילה לבחון אנשים , אמא למה האיש הזה עצוב ? למה הוא נראה כועס? למה הזקנה לא שילמה באוטובוס וישר עלתה ? היא ממש יורדת לפרטים וכאילו רואה הכל...למה החייל ככה ולמה הוא כזה? כמעט כל דבר מעניין אותה ולפעמים התשובה לא מספקת אותה , והיא רוצה לחפור על נושא עוד ועוד עד שהיא מוציאה אותי מהדעת .(והיא לא תרגע עד שהיא תקבל את התשובה במלואה ).. יש מצבים שאני ממש פוחדת להתחיל איתה איזה נושא מהחשש שהיא לא יודעת לעצור .... והיא אוהבת לדבר בצורה מוגזמת עד שאני ובעלי כבר על סף שבירה....בהתחלה חשבתי שאולי זוהי סקרנות של הגיל אבל זה נראה לי מוגזם ולא נראה לי שבגיל הזה היא צריכה ככ הרבה אינפורמציה שלא תואמת ככ לגילה ....האם זה תקין ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליאת27/07/2013רציתי להוסיף עוד דוגמאות: אמא למה הילד בוכה ? למה נפל לילדה הגלידה ? למה החלון ורוד או למה הדלת בצבע חום? למה האנשים שם צוחקים? או הולכת איתה נגיד לבנק והיא רוצה להגיד לי סוד ... למה לפקידה יש פצעים על הפנים ולחיים שמנות? כמעט על כל דבר למה? אפילו על דברים שהם לכאורה לא מעניינים ושוליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר28/07/2013שלום ליאת,
יכול להיות שההתהנגות שלה מעידה על חרדה, והשאלות הן למשעשה סוג של אובססיה. כדאי לבדוק את הנושא בייעוץ עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!מאמאמייה26/07/2013
שלום רב,
שלשום אירע מקרה בו בני בן השנתיים אכל גלידה והכפית נשברה בפיו והוא המשיך ללעוס ובלע אותה. ברגע שהבחנתי בכך, נכנסתי לפאניקה וממש הייתי בלחץ וצעקתי אליו- מה עשית? האם בלעת? וכו' כדי להבין את השתלשלות הדברים. לאחר מספר דקות התאפסתי על עצמי והפסקתי לצעוק והרגעתי אותו אך, בזמן הצעקות האלה בני נלחץ ובכה ואמר לי להירגע ולהפסיק לצעוק ואני אכולת ייסורים מאז שמא פגעתי בו ואולי זה ייפגע בו בעתיד.
חשוב לי לציין כי התייעצנו עם רופא לבדיקה גופנית ותודה לאל הכול תקין וחתיכות של הכפית גם יצאו אבל יותר מטריד אותי הנזק הנפשי והרגשי.
האם זה נכון שחוויה טראומטית כזו- שצעקתי אליו ועליו, עלולה לגרום לגמגום?
האם גרמתי לו לפחד מהתגובות שלנו- היום בעלי הגיב בצורה מסוימת פליאה על משו שעשה והוא יודע שאנחנו לא מרשים לחייג סתם לאנשים ובני נכנס ללחץ ובכה שוב והרגעתי אותו.
מה הנזקים של ההתנהגות שלי... אף פעם לא הגבתי כך אבל זה האוצר שלי ופחדתי עליו כל כך שהשתלטה עליי היסטריה ופאניקה.
אודה לך על תשובתך המהירה!
שבת נפלאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה! - תגובה
סמדר ריינר28/07/2013שלום לך,
את יכולה להרגע, לכל הורה קורה שהוא נכנס לפאניקה לפעמים כשקורים דברים מלחיצים, זה לא סוף העולם ואין סיבה שזה לא יעבור., ובודאי שאין להסיק מזה שזה יגרום לגמגום.
נסי להרגע, וככל שאת תהיי רגועה גם הוא יירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רגשית?ימי26/07/2013
בני בן שלוש. אתאר השתלשלות של אירועים שקרו לו בשנה האחרונה:
בגיל שנתיים נכנס לגן עם 30 ילדים והחל להיות אלים.
היה מכה בתוקפנות את אחיין שלו ולאחר זמן מה גם אותנו (הוריו).
חשוב לציין שלאחר פרק זמן של 3 חודשים גיליתי שהגננת לקתה בסרטן ולא בדיוק תפקדה בגן. הגיעה גננת חדשה ומאז הילד החל לעשות קקי בתחתונים... החלטתי להוציאו מהגן משום שחשתי שהגננת החדשה לא מתמודדת עמו (לפי דברים שאמרה לי). ואכן נרשמנו באמצע השנה לגן עם פחות ילדים, גנן רגוע ומדהים, ילדים רגועים ומיד ניכר שיפור משמעותי בהתנהגותו (הילד נרגע, התנהג יפה ואפילו הקשיב לנו!), אלא שלאחר פרק זמן הודיעו לי שהגן יסגר ולא ימשיך בשנה הבאה מאז בערך הילד החל שוב לגלות תוקפנות, זורק דברים שמתעצבן, צועק בקול רם ומרים ידיים ועכשיו גם מתאפק ולא עושה צרכים.
אינני יודעת אם הבעיה אצל הילד ואם היא קשורה לשינויים הרבים שעבר.
אני חוששת מאוד שכן שנה הבאה הוא יהיה בגן עירייה...חשוב לציין מספר דברים:
הילד זקוק להמון המון תשומת לב, הוא אוהב מאוד לגוע כל הזמן בדברים (נראה שלא שולט בזה), הוא נעלב בקלות לפעמים רק מזה שאומרים לו לא או שצוחקים איתו ומתחיל בתגובה לצרוח ולומר "אני לא אוהב אותך". למי פונים???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי
סמדר ריינר29/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אצל בניעדית26/07/2013
שלום רב, יש לי ילד בן 7 שלאחרונה חרד מרעידות אדמה, מפולות ושהוא איפול דרך החלון.
בהתחלה זה הופיע דרך חלומות ועכשיו גם שהוא באות לו "מחשבות לא טובות" כדבריו
הפחדים האלו מלווים בבכי. כל השיחות ששוחחנו אתו, הצעות להתמודדות כמו תעסוקה שתשכיח ממנו את המחשבות או שיחה על הנושא ומציאת פתרונות למחשבות האלו לא עוזרות למשך חצי שעה שעה הוא ממשיך לבכות כי הוא לא מצליח להשתחרר מהמחשבות האלו. אני נותרת חסרת אונים מולו. האם זה פחד ממוות בכלל? מה אפשר לעשות? האם כדי לקחת אותו לפסיכולוג?
תודה מראש,
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא אשמח לתגובה, כל תגובה, דחוף
עדית29/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות אצל בני - תגובה
סמדר ריינר29/07/2013שלום עידית,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשבוה העוסקת בפחדים אצל ילדים, ואם זה לא עוזר, אז בהחלט לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עונש אפשרי בגיל 2.3 שניםסבטה25/07/2013
שלום .
הבת שלי , בת שנתיים ו3 חודשים .בזמן אחרון אני מרגישה שהיא בכלל לא "סופרת אותי" ועושה מה שבא לה . היא לא מקשיבה להערות שלי וכל דבר אני צריכה לחזור 20 פעם.היא נורא עקשנית .מה העונש האפשרי בגיל כזה ? נכון להיום אני מכבה טלוויזיה ואומרת שעד שהיא לא עושה את מה שצריך - היא לא תקבל כלום.זה הולך רק באיומים איסופיים .איך מתמודדים עם דבר כזה - היא פשוט צוחקת לי בפנים כשאני מדברת איתה בתקיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונש אפשרי בגיל 2.3 שנים - תגובה
סמדר ריינר26/07/2013שלום גלינה,
יכול להיות שאת נוקשה מדי, וגם יכול להיות שמה שאת חשובת שהוא דיבור בתקיפות הוא בעצם דיבור מאוד כועס, שחושף את חוסר האונים שלך.
קודם כל כדאי לבחור סדרי עדיפיות על מה להתעקש עם הילדה ועל מה. יכול להיות שלא רק הילדה עקשנית אלא גם את, ואז נוצר ביניכן מאבק כוחות מיותר. לא על כל דבר חייבים להתעקש. לגבי הדברים שעדיין חשוב לך להתעקש לגביהם חשוב שתהיי עקבית. וחשוב שתביני שטון תקיף הוא טון רגוע מאוד, ולא כועס בכלל.
אם עדיין את מתקשה, אולי כדאי שתפני להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)