מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעוטה שמפחדת מכל דברסבטה04/08/2013
שלום , הבת שלי , בת שנתיים ושלושה .ילדה חכמה , מפותחת יפה . יש לנו בעייה קטנה אחת היא כל הזמן מוצאת ממה לפחד-לדוגמא - מרעשים , מנעליים חדשות , מדוד "עם כובע" ,ממכוניות , מציפצופים וכו וכו כמו כן , מפחדת לגזוז צפורניים , להסתפר וכו .. לא ברור למה . יש הרגשה שהיא בכוח מוצאת ממה לפחד ..
כל דבר חדש בשבילב - סיפור .
היא ילדה פעילה , אוהבת לרוץ ,לשחק וכו..
איך מתהגים איתה כשהיא מתחילה לקטר שהיא מפחדת ממשהו ?פעם היינו מתחילים ממש להרגיע אותה בלוגיקה ולהסביר לה וכו וכו , עכשיו אני כבר מנסה לא להתייחס .
אולי לפנות לייעוץ באופן מסודר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה שמפחדת מכל דבר - תגובה
סמדר ריינר04/08/2013שלום נטשה,
בהחלט,כדאי תשפנו להדרכת הורים כדי להין יותר לעומק כיצד ניתן לעזור לבתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
סבטה05/08/2013תודה.איך נקרא האירגון שכדאי לפנות אליו?אני גרה בכרמיאל.לאן לפנות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ - תגובה
סמדר ריינר06/08/2013שלום נטשה,
אתם יכולים לנסות לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי וצרחות כל בוקר.אלינור נעים04/08/2013
בני הבכור בין שנתיים וחצי קם כל בוקר עם בכי וצרחות. אני מעירה אותו לגן בסביבות 7-7.5 בבוקר והוא תמיד קם בבכי שהוא רוצה חושך ולא רוצה לקום (גם שהוא קם לבד בבוקר). מדובר בבכי היסטרי של חצי שעה עד שעה והוא לא מוכן להתארגן לגן ותמיד אנחנו צריכים לשכנע אותו. אנחנו מנסים הכל: להכיל את הבכי, להיות תוקפניים, סבלניים, להעניש (אין שוקו), מנסים להצחיק אותו, להבין למה הוא בוכה ושום דבר לא עוזר וכל בוקר הוא קם בצרחות ובכי. גם שהוא ישן צהריים בבית בסופי שבוע הוא קם בלי מצב רוח (בגן הוא קם בסדר). חשוב לי לציין שנולד לנו תינוק לפני חודשיים. אני לא בטוחה שיש קשר בין הדברים כי הוא מקבל הרבה מאוד תשומת לב ואהבה וגם שהתינוק ער בבוקר או ישן הוא מתנהג כך. אני ובעלי מרגישים קצת חסרי אונים ולא בטוחים כבר מה לעשות. אני לא זוכרת מתי הבן שלי קם בבוקר עם חיוך על הפנים....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי וצרחות כל בוקר. - תגובה
סמדר ריינר04/08/2013שלום לך,
חשוב מאוד שתהיו עקביים בתגובה שלכם לבכי ולא תשנו אותה כל פעם. זה לא נורא אם הוא בוכה, אני מבינה שה לא נעים, אבל מאוד חשוב שהו איקבל את המסר שאתם לא יכולים לעמוד בבכי שלו ושנורא חשוב לכם שהוא יהיה מרוצה. זה מסר שמחליש אתכם כהורים, מחליש את הסמכות ההורית שלכם מולו, ומגביר את החרדה שלו ואת ההתנהגות הזו וחוזר חלילה. חשוב שתהיו תקיפים, ברורים, זה לא משנה אם הוא בוכה, אבל גם אם הוא לא מרוצה, הוא צריך לקום. לא הייתי מענישה אותו, אלא פשוט מעבירה מסר ברור שכולם הולכים מהבית בבוקר וגם הוא. אם את נשארת עם התינוק בבית, זו יכולה להיות הסיבה שבגללה הוא גם רוצה להישאר או לפחות חלק ממנה, חשוב שיובהר לו שזו לא אופציה, אבל עם זאת, אחת לכמה זמן אחר הצהריים כדאי לפנות לו זמן איכות לבד עם אימא בלי האח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מקדמים ילד בן 9 עם קשיים?רינה04/08/2013
שלום רב,
הרקע: כאמור, בן 9, בחור לתפארת - חכם, חתיך, חברותי. אבל - קושי (חרדות) כגון - ללכת לחוגים (גם דברים שאוהב), ללכת לחברים (באים אליו) וכד'.
לאחר טיפול באומנות כשנה - התחיל ללכת לחוגים וגם לחברים קצת.
אך - לא הצליח ללכת לקיטנה שהיו בה ילדים נוספים, לא הלך לאימוני הליגה בכדורגל (שמאד רצה) - מאותה סיבה, לדעתי. יש לציין שבדברים שאינו רוצה/מסוגל ללכת משתתפים גם חבריו הטובים. בסה" כ עליז ושמח אך למה שיפסיד דברים שאוהב? האם הטיפול "עשה את שלו"? האם יש דרכים נוספות שאנו, ההורים, יכולים לעשות כדי לחזקו? (אנחנו לא מוכנים ומסוגלים להכריח ולכפות).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מקדמים ילד בן 9 עם קשיים? - תגובה
סמדר ריינר04/08/2013שלום רינה,
הטיםול לא בהכרח עשה את שלו, וכיול שכדאי להמשיך בו עד לשיפור נוסף, לפעמים יש צורך בסבלנות והתוצאות איטיות. אם יש טיפול שעובד ועוזר, גם אם זה לאט, לא הייתי מפסיקה אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה וקשיי קשבגלית03/08/2013
שלום, בני בן 8 מגלה סימנים של קשיי קשב. מגלה לאחרונה גם חרדות. בהתייעצות עם פסיכיאטר הוא אמר שכדאי לקחת אותו לטיפול רגשי לגבי החרדות ואז הוא מאמין שקשיי הקשב יפחתו. התורים בקופ"ח לא נגמרים. האמת היא שאני גם חוששת שיהיה לו רישום של טיפול נפשי ואז זה עלול להזיק לו בעתיד... תוכלו להמליץ לי בבקשה על פסיכולוגית ילדים טובה באזור פרדס חנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה וקשיי קשב - תגובה
סמדר ריינר04/08/2013שלום גלית,
מצויין שאת פונה לטיפול עבור בנך, לצערי אני לא מכירה באיזור הזה, אבל אני בטוחה שפסיכולוגית בית הספר יכולה להמליץ לך, אל תדאגי היא מחוייבת לסודיות ואין סיבה שזה יפגע בבנך בדרך כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב בליווי של חרדות
מיכל04/08/2013הי,
אנחנו חווים בדיוק אותו דבר עם בננו בן השבע וחצי.
הוא מאותגר קשב, מטופל בריטלין ולאחרונה החלו להתגבר אצלו חששות ופחדים בעיקר ממקומות סגורים. אני אנסה לברר על בעל מקצוע באזורנו פרדס חנה - כרכור ובמידה ואמצא אשמח למסור לך פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גלית04/08/2013אעדכן גם פה כשאמצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהה...חרדות אצל ילדה בת 8אמא03/08/2013
שלום וברכה,
סליחה על האורך אבל אני מודאגת..
בתי בת 8 וחצי ילדה שמחה חכמה סקרנית ושובבה.. לפני כשבועיים היא ניסתה לעשות על הדשא "גלגלון" באוויר ונחתה ישר על הראש -התעקם לה הצוואר והיא בכתה ונבהלה מאוד.. אני שנבהלתי עוד יותר כעסתי עליה מאוד ואמרתי לה שזה מאודדד מסוכן ושאפשר להיות משותקים בגלל דברים כאלה וכו'.. כנראה שעשיתי טעות בתגובתי כי מאז היא בחרדות... ומה זאת אומרת חרדות? היא באה אליי ואומרת לי שבגלל שזה מסוכן היא דווקא רוצה לעשות את זה ושהיא כל הזמן מדמיינת שהיא עושה את זה ושזה "לא יוצא לה מהראש" ושאפילו כואב לה בחזה כשהיא חושבת על זה.. והיום אפילו המצב החמיר והיא באה אליי ביציאה "אמא, הראש שלי אומר לי לעשות דברים מסוכנים אבל אני לא רוצה לעשות אותם, כמו למשל שעל החומר ניקוי כתוב" לא למאכל" ודווקא בא לי לטעום, ועכשיו גם זה לא יוצא לי מהראש."..
היא אפילו התחילה לבכות ואמרה ש"עכשיו כל הילדות שלי תהרס בגלל זה? אני כל היום חושבת על זה( על הגלגלון ) וזה לא יוצא לי מהראש.. אמא מתי זה יעבור לי?"
היא מסתובבת עצובה וחושבת כל היום, ניסיתי להגיד לה שאולי אני אקח אותה ללמוד אצל מורה מיומנת איך עושים גלגלון והיא לא רוצה( פוחדת) ניסיתי להגיד לה שלהרבה אנשים יש פחדים וזה עובר וכו'' וזה לא עוזר.. היא מתקשה להרדם בגלל זה.
אוף אני ממש מתוסכלת ופוחדת שהיא עלולה להשתגע.... יש לציין שתמיד היא היתה ילדה עם אומץ שרוצה לנסות דברים וכו'.. מה עושים??
(יש לציין שזו לא פעם ראשונה שהיא עושה את הגלגלון הזה, ותמיד היא הצליחה.. רק שבפעם ההיא כנראה עשתה לאט מידי ונפלה עם הראש על הדשא)
תודה מראש לעונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשהה...חרדות אצל ילדה בת 8 - תגובה
מה שאת מתארת אלה מחשבות טורדניות אצל בתך. חשוב ללמד אותה שאלה הן רק מחשבות, שהיא לא יכולה למנוע מהחשבות לעלות אבל היא יכולה להחליט להתעלם מהן כשהן עולות, אפשר ללמד אותה להרגע על ידי נשימות, וללמד אותה לעשות נשימות ולחשוב על דברים נעימים כשהמחשבות האלה עולות. חשוב להתאמן על זה ולהקפיד לבצע נשימות פעמיים ביום במשך חמש עד עשר דקות גם בלי קשר להופעת המחשבות, לאורך זמן זה שומר על רגיעה כללית ועוזר לחרדה.
אם אתם לא מצליחים, אפשר לשקול פנייה לטיפול קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אנטי...בקשה ביאורים...חד הורי מסתבר03/08/2013
אפתח ב"גילוי נאות"...
עברנו אחרי שלוש שנים של גירושים ומשמורת משותפת לבית עם זוגתי ושלושת ילדיה
אך הבעיה מתחילה עוד לפני
הילד בן 9 ומסרב כמעט להכל
מטלות הבית בשבילו הן קללה
הילד מגלה התקפי זעם לעיתים קרובות ולא מוכן לעשות את מה שכולם עושים.
ההבנה שלי שהמעבר בעייתי אך לשיטתי כעבור זמן המצב היה אמור להסתדר
הוא כל הזמן מחפש עימותים כדי להוכיח את שליטתו
משקר המון כדי להצדיק את התנהגותו, מגלה תוקפנות מילולית ופיזית כלפי אחיו בן ה- 5 מסרב לעשות את מטלות הבית(ויש תורנות ברורה). "לא בא לו" לסדר את החדר. כשכולם מסדרים ביחד הוא מתחמק. אני לא רוצה לוותר לו כדי שהשאר לא ילמדו שלהגיד "לא בא לי" זה פוטר אותם מאחריות.
אני רוצה לציין שהילד אובחן כילד מחונן . הוא בן 9 אך מנת משכלו היא של ילד בן 13 לפחות.
בקיצור...האריה השליט...
ניסיתי את שיטת המקל וגם את הגזר...
עייפתי ....
נא משנתכם המלומדת
תודה מראש לכולם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אנטי...בקשה ביאורים... - תגובה
אני מבינה שההתהנגות של הילד קשה עבורך מאוד, ובעצם הוא כבר נמצא בתפקיד של הילד הבעייתי, ונכנס לדפוס שקשה מאוד לצאת ממנו. ראשית חשוב מאוד לא לעשות דברים שמקבעים אותו בתפקיד. עצם העובדה שאתה רואה בו "ילד אנטי" היא סוג כזה של קיבוע, וההתחלה צריכה להיות בשינוי של החשיבה לגביו.
דבר שני, שנשמע לי מאוד דחוף לפי המצב שאתה מתאר הוא לפנות לקבלת טיפול והדרכת הורים בהקדם. ככל שאתם ממתינים, כפי שאתה רואה, הבעיה מחמירה, ויהיה יותר קשה לטפל בה בהמשך, בוודאי כשבנך ייכנס לגיל ההתבגרות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר תודה על תשובתך...
חד הורי מסתבר04/08/2013אני פונה לרופא המשפחה כדי לקבל הפנייה לפסיכולוג
האם דרכי נכונה לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממליצה לכם על טיפול משפחתי.
ע05/08/2013הבעיה היא אף פעם לא רק בילד אלא מצב מפשחתי שמנציח התנהגות סימטופטית של הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר תודה על תשובתך... - תגובה
סמדר ריינר06/08/2013שלום לך,
כן, זה דבר מצויין לפנות לפסיכולוג, קח בחשבון שאתם זקוקים גם להדרכת הורים במקרה זה, טיפול בילד לבד לא יספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שלא מפסיקה לקלף את השפהאביה03/08/2013
ילדתי בת ה4 נוגעת כבר תקופה מאוד ארוכה בשפה שלה בכל מצב שיוצא לי לראות אותה היא עם היד בשפה ומושכת אותה(רק את השפה העליונה)אני נלחמת איתה כבר כמה חודשייםוכל מצב שראיתי אותה היא משחקת עם השפה אפילו יוצא לה משם דם והמקום אדום.ניסיתי כמעט כל דבר אם זה מכה על היד.ניסיתי לשבת לידה וכל שניה להעיר לה וכמובן הגעתי למצב שכבר כעסתי והיא בכתה איך היא ממשיכה עם זה
ניסיתי לסיים לה וזלין שהיא ישנה אפילו קרם בשפה איך שום דבר לא עוזר
מה לדעתך אני צריכה לעשות כדי שלא תמשיך לפגוע בעצמה?ואני אפילו לא מצליחה להבין מאיפה זה בכלל הגיע כלומר את מי היא מחכה ובכלל האם זה דבר נפוץ בגיל הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שלא מפסיקה לקלף את השפה - תגובה
סמדר ריינר04/08/2013שלום שרונה,
זו כנראה דרך להרגיע את עצמה, במקום מוצץ נניח. אפשר לנסות ללמד אותה דרכים אחרות להרגע, לאפשר לה לחבק דובי, להרגיע אותה, לחבק אותה, ובעיקר לא הייתי מתייחסת לעניין הזה עצמו כי זה לא עוזר ואולי גם פוגע בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי וצרחותחן02/08/2013
שלום,ביתי בת 4 ,בתקופה האחרונה החלה התנהגות של בכי בעקבות משהו שלא רוצה לעשות/לא הצליחה כמו שרצתה/ריב עם חברה,הבכי מגיע עד כדי צרחות,והיו פעמים שלקח המון זמן עד שנרגעה כאשר אני ובן זוגי מותשים בסיום נפשית ופיסית. ההתנהגות של הבכי הייתה גם בעבר,אך לקראת סוף שנת הלימודים בגן הבכי החל להפוך לצרחות,דבר שהלחיץ והתיש אותנו רגשית. לאחרונה בכל פעם שאני מזהה התחלה של התנהגות דומה,אני אומרת לביתי שאם לא נרגעת בספירה עד 5 תצטרך ללכת לבכות בחדר השינה.לרוב אינה מצליחה להירגע בספירה עד5,ואז אני מעבירה אותה לחדר שינה(כאשר הדלת נשארת פתוחה) ואומרת לה לחזור רגועה,היא חוזרת בוכה מס' פעמים ואני מחזירה אותה לחדר עד שחוזרת רגועה.מצד אחד ה"שיטה" הזאת קיצרה את משך זמן הבכי וגם את תחושת חוסר האונים שלנו במצבים האלה.אך למשל אתמול כשהחלה לבכות בביקור אצל חברים ,די מהר אמרתי לה שאם תבכה נלך הבייתה.שאלתי היא,האם ככה אני מעבירה לה מסר שלבכות זה לא טוב,ומשדרת לה שאני לא יכולה לעמוד בזה,וגם בכלל אשמח לתגובתכן ולהבנתכן את ההתנהגות שלה ושלנו,חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי וצרחות - תגובה
סמדר ריינר04/08/2013שלום חן,
לא, את לא מעבירה בזה מסר שלבכות זה לא טוב אלא שבכי היא לא דרך התמודדות במקרים כאלה. ישנם מקרים שבכי הוא דרך התמודדות מצויינת, למשל כשקורה משהו רציני, עצוב, וצריך לבכות כדי לבטא זאת, ואני בטוחה שאם את יודעת להבחין בין המקרים, גם היא תדע. אל תדאגי, זה לא יבלבל אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגליםליאת02/08/2013
בני בן שנתיים ו-8 היה מאוד קשור לדובי שלו( בובת איה החמור מפו הדוב) מעבר לכך שרצה להחזיק אותה כל היום לחבק וכמובן לישון איתה היה נרגע בכך שמשחק עם האוזניים של הדובי באף ברמה שמכניס את האוזניים לנחריים( היה עושה זאת גם מעט באוזניים,) בשלב מסוים כשראיתי שזה מגביל אותו במשחק העלמתי את הבובה ואחרי זמן קצר התחיל לעשות את אותה פעולה של הרגעה רק עם שרוך במכנס , ומחפש כל הזמן שרוכים בבית להירגע בשלב זה הבנתי שעדיין חייב דובי לרגיעה אז אפשרתי לו להיקשר לדובי אחר בבית ואיתו קל לו יותר להיפרד אך העניין עם השרוכים לא נפתר,
מה זה אומר ההתנהגות הזאת? ומה עליי לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלים - תגובה
סמדר ריינר04/08/2013שלום ליאת,
טוב שהחזרת את הדובי. לגבי עניין השרוכים אולי כדאי לפנות לאבחון במכון להתפתחות הילד, יכול להיות שהדבר קשור לסוג של חסך תחושתי, מרפאה בעיסוק יכולה לאבחן את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חדשאילה01/08/2013
בתי בת שנה ושמונה חודשים..בסוף אוגוסט היא נכנסת לגן חדש (הייתה בשנה האחרונה אצל מטפלת)..רשמתי אותה גם לקייטנה של אותו גן שמתחיל ב-6/8 ורציתי לדעת איך עליי להתנהג ביום הראשון שאגיע איתה לקייטנה? האם עליי לשים אותה לתת נשיקה וללכת או להישאר איתה קצת ולראות איך היא מסתגלת שם?
במידה והיא בוכה להשאיר אותה או לקחת אותה איתי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש - תגובה
סמדר ריינר02/08/2013שלום אילה,
חשוב שהכניסה לגן תהיה הדרגתית. רצוי לא להשאיר אותה מייד בפעם הראשונה ליום שלם,הורים נוהגים לקחת חופשה של כמה ימים מהעבודה כשהם מכניסים ילד למסגרת, ביום הראשון נמצאים איתו שעה או שעתיים, ביום השני נמצאים איתו הולכים לחצי שעה וחוזרים וכן הלאה, כך במשך כמה ימים עד שהילד מסתגל ונשאר לבד יום שלם. התהליך יכול לקחת שבוע -שבועיים.
זה לא נרוא אם היא בוכה כשאת עוזבת. עם זאת, אם התופעה ממשיכה מספר שבועות והילדה לא משתלבת ולא מסתגלת לגן, גם אחרי שאת הולכת, זה סימן לא טוב שכדאי לבדוק אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוץ לגן עירוניהלחוצה01/08/2013
אני מתלבטת האם לשבץ את בתי, בת 3.4 חודשים בספטמבר, לגן עם בני גילה ועם צוות שהוא בסדר.
לעומת גן עם גננת וסייעת מדהימות ומיוחדות במינן אבל עם ילדים שגדולים ממנה בשנה (טרום חובה).
מדובר בילדה שלישית לשתי אחיות בוגרות יותר (בנות 5 ו 7.5).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוץ לגן עירוני - תגובה
סמדר ריינר01/08/2013שלום לך,
עדיף בעיני גן עם בני גילה, אחרת יהיה לה גם קשה יותר להשתלב וגם קשה יותר להיפרד אחר כך כששאר הילדים ימשיכו למסגרת של גדולים עוד שנה שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגר ...פוצי30/07/2013
שלום
אני מתלבט לגבי בני היחיד בן 15 שמגלה עצבנות -סף תיסכול נמוך
הוא מעצבים נתן בעיטה לשולחן בבית הספר, לא מזמן נתן אגרוף לארון חשמל ואף שבר את ידו ואתמול שוב מעצבים שבר את המסך מגע בסמארפון.
לילד יש חברים ,יוצא מידי פעם ולפני שנה התחיל לנגן בגיטרה ,
לא הייתי אומר שמצא בה הנאה מרובה ,קנינו לו שק אגרוף להוצאת אנרגיה וכעס אבל הוא לא מהמקפידים והמשקיענים ,גם בבית הספר ,אבל הוא תלמיד טוב !!
הוא די מקטר על כל מיני ולא נראה מרוצה ...
בבית הספר המליצו על עובדת סוציאלית MSW או מאמן אישי
בפורום פסיכולגיה אחר למתבגר המליצו על פסיכולוג (לא שללו את העובדת סוציאלית)
לאן הייתם מציעים שכדאי לנו לפנות ???
אני שמעתי על טיפול CBT שהוא לא חופר ,ממוקד מאוד
לא בא לי שיתחיל איזה טיפול ארוך ....
נ"ב
קשור או לא ,אני עם אגורופוביה ,סובל קרוב ל-30 שנה מהתקפי פאניקה ,ב15 שנים האחרונות לא עזבתי את גבולות הרחוב ...
(נראה לא טוב אה...:-) )
בבית יש את הסיפור של תלות באשתי והרבה פעמים לא ניתן לעשות דברים מחוץ לבית אם אין לי שכן שנמצא פה ואני יכול להזעיק אותו בזמן התקף ...
הנ"ב יצא ארוך אבל זה מה שיש ...
תודה מראש על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגר ... - תגובה
סמדר ריינר31/07/2013שלום לך,
האם הילד מרגיש סבל ורוצה עזרה? האם הוא רוצה עזרה מהסיבות שאתה רוצה את העזרה עבורו? (כלומר האם העצבנות מפריעה לו?)
אם כן, אז טיפול cbt יכול בהחלט לעזור לו למצוא דרכים לשלוט בעצבים שלו.
אם לילד זה לא מפריע, אבל עדיין הוא רוצה עזרה, כי בעצם העצבים הם ביטוי למצוקה שלו, והוא רוצה לפתור את המצוקה ואז מן הסתם גם לא יהיו עצבים, או יהיו פחות, אז כדאי לפנות לטיפול ארוך ויסודי. זה לא קשור למאמן אישי, אלא צריך משיהו שהוא או פסיכולוג או עובד סוציאלי שסיים בית ספר לפסיכותרפיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובהמשך ...
פוצי31/07/2013שלום לך
מאוד אהבתי את ההתייחסות שלך ...
בבית הספר כשהציעו לו טיפול הוא לא רצה ,המורה והיועצת שכנעו אותו .
לא דיברנו איתו ממש על תחילת טיפול ,אנחנו עדיין מתלבטים למי...
לפי תשובתך את מציעה אולי לפנות אליו ב "כמה זה מפריע לך .. " ?
או פשוט לקבוע פגישה עם מי שנחליט ...
שיהיה לך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובהמשך ... - תגובה
סמדר ריינר01/08/2013שלום לך,
מדובר בילד גדול, ולהכריח אותו לבוא לטיפול זה לא יעיל. הייתי מנסה לשאול אותו אם משהו מפריע לו ואם כן מה. ואם לדעתו הכל בסדר והוא לא רוצה עזרה, אולי כדאי שאתם כהורים תפנו להדרכת הורים ותתחילו משם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מספר בגן שאמא מרביצה לו בביתפלורית30/07/2013
שלום רב,
אני אם חד הורית לילד בן 3 ובחודש האחרון הגננת טוענת שכל פעם שיש לילד איזה שריטה/מכה/ סתם אדמומיות בפנים וילד שואל אותו מה זה?? הילד עונה : אמא מרביצה לי ....מיותר לציין כי זו שמועת שווא...
(אגב, רק לאחר שהערתי לגננת שהילד סיפר לי שאחת הסייעות בגן איימה עליו שלא יעשו לו יום הולדת אם הוא יתנהג לא יפה התחילו לטעון את הטענות שהילד מספר את הסיפור הזה..
מישהי נתקלה בכזו בעיה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מספר בגן שאמא מרביצה לו בבית - תגובה
סמדר ריינר31/07/2013שלום פלורית,
אני מבינה שאת חושדת שבגן ממציאים את זה....יכול להיות.
כדי לבדוק מדוע הילד ממציא דבר כזה צריך להכיר אותו יותר לעומק, זה דבר מאוד נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוףסיוני30/07/2013
אני בת 30 רווקה אמא חד הורית לבן שנתיים ו 11 חודשים אנחנו חיים אצל הוריי רק בזמן האחרון התחלתי לצאת יותר בערב עם חברות או ישנה אצל גבר שאנחנו בקשר פעם ב שבוע
אני מרגישה לא טוב עם זה שהבן שלי לא רואה אותי בבוקר בפעם בשבוע ושואל את סבתא איפה אמא וסבתא אומרת שאני בעבודה אני לא יודעת מה לענות שהוא שואל אותי לאן את הולכת ולמה לא ניפגשנו בבוקר אשמח ליעוץ דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוף - תגובה
סמדר ריינר31/07/2013שלום לך,
את יכולה להגיד שאימא ישנה אצל חבר, או חברה, אין צורך להיכנס לפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב , דילגתם עלי: מעבר בית ספרגילי30/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי
סמדר ריינר31/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)