מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 4 אליםמריה28/08/2013
שלום אני אמא לילד בן 4 וחצי .
בזמן האחרון הוא ניהיה קצת אלים בגן, הוא ילד להורים פרודים מאז בן שנתיים.
בגן כמעט אין יום שלא מרביץ לדוגמא הוא בונה מגדל ומפרקים לו אז הוא מרביץ, אם מישהו מעצבן אותו אז מרביץ או צועק, ואני לא כ״כ יודעת
איך להתמודד עם זה.
אני חשבתי לעצמי בגלל המצב שאין לו הורים מאוחדים ללכת לפסיכולוג להתייעץ כיצד להגיב, ומה לעשות.
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 אלים - תגובה
סמדר ריינר29/08/2013שלום מריה,
זה לא קשור לפרידה שלכם ההורים בהכרח, חשוב ללמד אותו דרכי תגובה חלופיות כשמשהו מרגיז אותו,(לפנות למבוגר, להתבטא במילים ולא עם הידיים, להתאפק, לספור עד 10 וכו'). וכן להציב גבולות בצורה ברורה. בהחלט חשוב שתפני להדרכת הורים, נסי להתעניין דרך פסיכולגית הגן, או באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה בגןסיון28/08/2013
שלום,
בתי בת ה10.5 חודשים התחילה גן לפני יומיים. במקביל התחלנו תהליך ייעוץ שינה כי מאד מאד מאד קשה לה להירדם(אין מוצץ יש בובה שלא ממש נקשרת אליה עד רגיעה).
השאלה היא כזאת - האם תהליך ההתרגלות לגן שטומן בחובו שינוי הרגלי שינה ושעות שינה יכול לפגוע לה בהתפתחות?
ז"א שאם לא ישנה כשהיא רוצה בעגלה היא צורחת ובוכה...יכול להיות שזה עלול לפגוע לה בהתפתחות הנפשית/פיזיולוגית?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה בגן - תגובה
סמדר ריינר29/08/2013שלום סיוון,
לגבי הפיזיולוגיה צריך לשאול רופא. לגבי ההתפתחות הנפשית התשובה היא לא. זה בודאי לא יפגע בה מבחינה התפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלות לגן חדשרומית28/08/2013
ביתי בת השלוש וחצי נקלטה לראשונה בגן עירוני אחרי שלוש שנים מוצלחות בגן פרטי. אף שמטבעה היא ילדה מופנמת בחברה חדשה בגן הפרטי הייתה מאד דומיננטית ואהודה וחשה בבית. הייתה מאושרת. לגן העירוני עברה בלי אף ילד שהיא מכירה כי עברנו שכונה. ביומיים מתחילת השנה היא מתנהגת בגן בצורה מאד קשה: היא לא מתייחסת לילדים, לא עונה לגננות, בעצם די מנתקת איתן קשר עין כשהן פונות אליה, ומתנהגת בצורה מאד מאד מופנמת. חוסר היחס שלה אליהן מתרחש אף כשהן מציעות לה לאכול או לשתות. כשהיא מגיעה הביתה היא אומרת שלא היה לה כיף ומביעה רצון לחזור לגן הקודם.
אני מאד בלחץ מזה, חוששת בעיקר לה וגם חוששת שיקטלגו אותה בצורה מסוימת ולא תהיה סבלנות אליה ולרגישויות שלה.
מה דעתך על הסיטואציה? האם ההתנהגות מוכרת וטבעית? ומה עליי לעשות? מול הילדה ומול הגננות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רומית28/08/2013חשוב לי לציין שההתנהגות הזו מתרחשת גם כשאני לא נמצאת ואינה בגדר הצגה. היא ילדה מאד וורבלית אבל בחברת זרים ובמקרה זה הסביבה כולה חדשה היא ננעלת מאד חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר29/08/2013שלום רומית,
זו רק ההתחלה צריך סבלנות. כדאי מאוד להפגיש אותה עם ילדים מהבן אחר הצהריים אחד על אחד ולבקש מהגננת שתחבר אותה לידלים כדי שתרגיש פחות זרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רומית30/08/2013היום הילדה חזרה והודיעה ששוחחה רק עם הסייעת וכי מהילדים היא מתביישת. נכנסתי לחשש שהיא מפתחת אילמות סלקטיבית. בבית מדברת שוטף. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר30/08/2013שלום רומית,
לא צריך להגזים, עברו רק שלשוה ימים מאז תחילת הגן, לוקח לפחות שבועיים שלושה להסתגל, מה גם שעוד לא התחלתם לעזור לה בעניין החברתי. אני מנסה שתשתדלי להרגע ותתמקדי באיך לעזור לה ופחות בלפחד ממה היא מפתחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלות בעליה לכיתה א'לילך27/08/2013
בני בן ה-6 היה בבית הספר יומיים הוא מתקשה להסתגל כשהוא חוזר מבה"ס הוא לא מפסיק להתלוננן שמשעמם לו בבית הספר שהוא רוצה להשאר בבית שהוא לא אוהב את בית הספר שקשה לו לשבת על הטוסיק הרבה זמן ושכואבות לו הרגלים אני יודעת שזו תגובה של מעבר מגן לבה"ס אני משתדלת להסביר לו לעטוף אותו בחום אבל כיצד עלי להגיב ???? גם בבוקר הוא לא רוצה להשאר בבה"ס ??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות בעליה לכיתה א' - תגובה
סמדר ריינר28/08/2013שלום לילך,
עברו רק יומיים מאז תחילת הלימודים, ברור שיש קושי, אבל נשמע לי שאצל הבן שלך יש קצת תוספת של דרמה לקושי, אולי הוא שם לב שזה גורם להמון תשומת לב מצידך. יכול להיות שכדאי להתייחס לכל העניין יותר במינוריות, להגיד לו שעם הזמן הוא יתרגל ולא לעשות מזה עניין מאוד גדול כרגע, להסיח את דעתו על מעבר לנשואים אחרים, לשחק איתו וליהנות איתו ולא לתת לנושא להשתלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוף שלישישי27/08/2013
היי
הבן שלי בן 3 ומדבר על עצמו בגוף שלישי. הוא מדבר היטב ומגיל צעיר אבל הגוף השלישי לא משתפר. התייעצתי עם קלינאית ואמרה שזה לא קשור לקלינאות לדעתה כי אין בעיה בהגיה, שליפה וכו...
לא ברור למה זה קורה לו... ניסנו לתקן, להדגים על ידי משחק וכו אבל אין שיפור. כאשר הוא מדבר בזמן משחק עם עצמו הוא כן משתמש בגוף ראשון אבל זה המצב היחידי. בנוסף הוא גם מדבר הרבה מאוד וזה קשה לנו כי זה מתיש...
אני בלחץ שיש לו בעית תקשורת. למרות שהוא כן יוצר קשר עם חברים וגם מבוגרים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף שלישי - תגובה
סמדר ריינר28/08/2013שלום שרון,
לא ניתן לדעת אם יש לו בעיית תקשרות בלי לפגוש אותו. אני חושבת שיש צורך באבחון מסודר של איש מקצוע, כדי להבין ממה התופעה נובעת.
אני מציעה שתפנו למכון להתפתחות הילד דרך קופת החולים שלכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים שמרביץ לאמארונית26/08/2013
שלום,
יש לי ילד בן שנתיים שלאחרונה התחיל לתת לי מכה קטנה כשאני עושה משהו שהוא לא רוצה לעשות, או גם ככה סתם, כמשחק ואז הוא משתעשע וצוחק. לי זה כמובן לא נעים ואני בעיקר נלחצת מזה.
איך מתמודדים במצב כזה? מה הכי טוב לעשות / לומר לילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים שמרביץ לאמא - תגובה
סמדר ריינר27/08/2013שלום רונית,
קודם כל לא להילחץ, זו תופעה טבעית, זה קורה הרבה אצל ילדים בגיל הזה, וזה נובע מחוסר היכולת לבטא רגשות עוצמתיים, תסכול וחוסר אונים במילים.
ראשית יש להבהיר לו בתקיפות שזה אסור. שנית אפשר ללמד ואתו דרכים חלופיות לבטא זעם, למשל לבטא אותו מילולית, להגיד שהוא כועס, שזה נראה לו לא פייר וכו', וכן לאפשר לו להרביץ לכרית במקום או לעשות משהו גופני אחר שיפרוק את מתח מהגוף וירגיע אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נאה להגיד בגיל 8 וחציאמא25/08/2013
שלום
בני בן כמעט 9.
בגן שעשועים שיחק עם חברה בת 6 וכשרכבו על אופניים אמר לה : ״כואבות לי הביצים״
כי האופניים לחצו לו.
האמא של הילדה לא ראתה זאת בעיין יפה כי ביתה נחשפה לזה.
האם יאה שילד בגילו ידבר כך ?
מה עלי להגיד לו ?
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה נאה להגיד בגיל 8 וחצי - תגובה
סמדר ריינר26/08/2013שלום לך,
פשוט להגיד לו שזה דיבור לא יפה ושמנע מלדבר כך, בטח ליד בנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טקס שינה לילד בן שנה וחצי + בקבוקחד הורית +125/08/2013
שלום,
אני חד הורית +1 בן שנה וחצי ויש לי 2 שאלות שאשמח לקבל ייעוץ והכוונה:
1. בני עבר למיטת מעבר לפני חודש.
מאז שניתנת לו האפשרות לרדת מהמידה לבד, כל ערב טקס השינה אורך בממוצע שעתיים מרגע שאני אומרת לו לילה טוב ומשכיבה אותו במיטה.
הוא כל הזמן יורד מהמיטה למרות שהוא עייף ולמרות שאני נשארת לידו מס' דקות ומלטפת אותו. בהתחלה שכשהוא יורד מהמיטה אני לא מדברת איתו ומובילה אותו למיטה. אחרי מס' פעמים כאלו סבלנותי פוקעת ואני מסבירה לו בתקיפות שעכשיו הולכים לישון ולא יורדים מהמיטה.
אני מיואשת כבר ולא יודעת מה לעשות.
כשהוא רואה אותי באה לעברו כדי להחזירו למיטה, הוא כבר רץ מהר למיטה וברגע שאני יוצאת מהחדר הוא יוצא אחרי. הוא לא בוכה או משהו. פשוט רוצה לבוא ולהיות לידי.
יש לציין שהוא ילד מאוד פיקח ומבין מה שאני אומרת.
אני עושה את תהליך ההשכבה נעים, עם חיבוק ונשיקה, מלטפת אותו, אומרת לו שאמא אוהבת אותו ולפעמים מקריאה לו סיפור.
2. הוא מתעורר כל לילה פעם/פעמיים לשתות בקבוק מטרנה 180/120 מיל.
למרות שהוא אוכל ארוחת ערב טובה ושותה בקבוק מטרנה 180/120 לפני השינה.
האם זה בסדר עדיין שהוא מתעורר לבקבוק? בעבר כשהיה יותר קטן ניסיתי להחליף את הבקבוק במוצץ ולא היה שום סיכוי (גם היום) הוא ממש רעב/צמא לבקבוק.
האם אני פועלת נכון? אשמח לייעוץ והכוונה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקס שינה לילד בן שנה וחצי + בקבוק - תגובה
סמדר ריינר26/08/2013שלום לך,
לגבי הבקבוק אני לא יודעת להגיד לך , את זה תנסי לבדוק בפורום אחר שעוסק בתינוקות אולי.
לגבי השינה, אם הוא ילד נבון שמבין אולי אפשר למצוא דרך לדבר איתו על הפחדים שלו, אם את מקריאה לו סיפסור אולי כדאי להקריא סיפור על ילד שפוחד לישון בלילה לבד וכו'. במקביל חשוב להמשיך להיות תקיפה ועקבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילד בן שנתייםלילך25/08/2013
שלום בני בן שנתיים וחודש
הוא ילד מאוד חכם ועדין מבחינה רגשית
אבל מאוד אוהב ילדים וחום ואהבה
בחודשים האחרונים בגן בו היה היו המון שינויים בצוות המטפלות , ועירבוב בין קבוצות גיל ואף המטפלת שאליה הכי נקשר עזבה חודש לפני תום שנת הלימודים
מאז אני רואה התדרדרות בהתנהגות שלו ופחד לשחק עם ילדים ופחד ללכת לבד ולכל מקום הוא נמצד אלי ואל אביו ורוצה שנתן לו יד או לחילופין שנרים אותו וגם פחד מזרים עד כדי כך שהוא פורץ בבכי ורץ אלינו מבוהל לחלוטין
ואם ילד מתקרב אליו הוא הודף אותו מתוך פחד והתגוננות שמא יקח לו איזה צעצוע או משהו
יש לציין שאני מעבירה אותו לגן אחר בשנה הקרובה בגלל שבן היו המון בעיות
והחששות אף מתגברות שמא שם הוא ילך לאיבוד לחלוטין
אשמח אם תוכלו ליעץ לי מה עושים במקרה שכזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים אצל ילד בן שנתיים - תגובה
סמדר ריינר26/08/2013שלום לילך,
חשוב להרגיל ואתו לגן החדש בהדרגתיות, ולשהות איתו שם בהתחלה במידת הצורך וכן להכין אותו מילולית לשינוי, להראות לו את הגן קודם, לעושת הכרות עם הגננת וכו'. אם הקושי נמשך כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה נחשפה לתמונות מיניותאיילת סינוואנ25/08/2013
בתי נחשפה לתמונות מניות אחת מהן ממש בוטה מאותן תמונות ששולחים בוואצ אפ ואז מגיעות לאלבום התמונות
היא נכנסה להיסטריה מזה.. כיצד עליי להרגיעה ומה להסביר לה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה נחשפה לתמונות מיניות - תגובה
סמדר ריינר26/08/2013שלום איילת,
קודם כל כדאי להבין מה מבהיל אותה, ממה היא חוששת ואז לדבר איתה בצורה יותר ממוקדת על מה שמפריע לה. כמו כן חשוב לדבר איתה על כך שאלה הם לא יחסים רגילים והכרחיים בין מבוגרים, שיחסי מין בין מבוגרים קשורים בכבוד, רוך ואהבה, ומה שהיא ראתה כנראה מרגיש לה משפיל וקשה, והיא צודקת, אבל זה לא חייב להיות ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי הכה אותנו, איך להסביר לבני?יריב24/08/2013
אבא שלי הכה את אחי, אימי ואותי,
היום הוא כבר מבוגר מאוד (77), ושמרתי איתו על קשר יום יומי בשנים האחרונות מתוך חמלה (אימי סיעודית ולא מתקשרת) על איש זקן וערירי, וגם מתוך שחשבתי ששינה את דרכיו.
ניתקתי עם אבי את הקשר לפני שבוע (בעקבות שיחת טלפון בה הבנתי שאין הוא מצטער על האלימות שלו).
עד לניתוק, לא ראיתי צורך לספר לבני (9), על האלימות של סבא שלו. אבל מאחר ואישתי ואני משוחחים על הניתוק ובמוקדם או במאוחר הוא יבין שמשהו השתנה - סיפרתי לו היום על הניתוק ועל הסיבה: בתמצית - סבא הכה אותנו ואינו מצטער על-כך, איני יכול לשאת יותר את הקשר איתו.
לבני הסברתי את הדבר באריכות, היה לו קשה לעכל את הרעיון שסבא שלו (שאותו הכיר עד היום כאדם נעים ומעניין), הוא אלים והכה את ילדיו ואת סבתא. הסברתי לו שאין לו שליטה על העניין (כמו גם לי) והסכמתי איתו שזה אכן עצוב שבמשפחתנו הייתה התנהגות כזו. הוא עבר מעצב - לכעס על סבא שלו. הסברתי לו שהכעס טבעי, אך כדאי לו לצמצם אותו (כי הוא פוגע בו עצמו). נראה שאחר-כך מצב רוחו חזר לרגיל. אמרתי לבני שיכולים לבוא עוד "גלים" של עצב וכעס.
אמרתי לבני שהוא מוזמן לדבר איתי על-כך מתי שירצה.
לדעת אישתי, לא הייתי צריך לספר לו על כך.
לדעתי, הוא ידע על כך בכל מקרה - אז עדיף בצורה מסודרת, מבוקרת וללא סודות, התלחשויות והתחמקויות.
האם טעיתי?
מה עלי לעשות כעת?
יש דברים מסוימים שכדאי לי לגלות עירנות מיוחדת כלפיהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי הכה אותנו, איך להסביר לבני? - תגובה
סמדר ריינר25/08/2013שלום יריב,
אני חושבת שעשית נכון. אין כמו האמת. אין דבר מיוחד שכדאי לשים לב אליו, מלבד הדברים הרגילים, כמו כל ילד, אם הילד שלך היה מגלה סימיני מצוקה ודאי היית שם לב (בעיות שינה , אכילה הסתגרות שינויי התהנגות אחרים). אבל אני לא חושבת שיש סיבה. שינויים כאלה קוראים כאשר יש מצוקה שאי אפשר לדבר עליה, זה לא המצב פה, הכל גלוי, וזה המצב הכי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
יריב01/09/2013שלום,
עידכון, אחרי עוד יום-יומיים שלקח לבני לעכל,
ואחרי ששוחחנו (בני, רעייתי ואני), דובר על כך שאם הבן שלי ורעייתי ירצו לדבר עם אבא שלי, עליהם להרגיש חופשי לעשות כן.
אני אינני מתערב בכך.
אגב, כהרגשה אישית - מאז הניתוק שלי מאבי - אני חש הקלה נפשית רבה.
תודה שוב ושנה טוב,
יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך - תגובה
סמדר ריינר01/09/2013שלום יריב,
אני חושבת הדינמיקה המשפחתית שלכם היא בריאה וזורמת, יכול להיות שהקשרים בינך לבין אביך יתשנו בהמשך ויכול להיות שלא, זה לא משנה, מה שחשוב הוא שהבהרת את הנקודה , ודיברת עליה בכנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאבטיה כתוצאה מקקי באמבטיהיפעת24/08/2013
הבן שלי בן שנה ו-10 חודשים, אהב מאוד אמבטיות. לפני שבועיים הוא עשה פעם ראשונה קקי באמבטיה ומאז לא מוכן להתקלח. ניסינו כל דבר אפשרי. שינינו אמבטיה, שעות וכו'. הוא צורח, מכחיל ולא מוכן לכלום. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאבטיה כתוצאה מקקי באמבטיה - תגובה
סמדר ריינר25/08/2013שלום יפעת
אפשר לנסות להרגיל אותו לאט, לשים אותו בגיגית קטנה, לשטוף אותו בצרה תחת הברז או באמצעות ספוג, ולאט לאט להאריך את משך התהליך, עד שיהיה לו יותר קל. בכל מקרה, גם אם הוא בוכה זה לא סוף העולם, אפשר לדבר אליו ברכות, לנסות להרגיע אותו אך לא להרתע מהתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכדי עולה לכיתה באני22/08/2013
היום היה מיפגש בכיתה סירב להיכנס. בשנה שעברה היה רצף של אירועים בנסיבות דומות. ניסו טיפול קוגניטבי והוא מסרב לשתף פעולה. בחופש הגדול חשבו להרפות ולא ללחוץ עליו. והתוצאות לא טובות .טוען שלא ילך לביס מה את חושבת כדאי ליפנות.מתרץ שלא עשה כלום בחופש ואם ישאלו לא יהיה מה לספר וכל מיני תירוצים . לא נסע לחול אבל בילה אצל הסבתות ועם ההורים בבריכה ובתערוכות. מסרב להיתאמן בקריאה ובכלל כל הבנה להושיב אותו להכנת שיעורים סיוט ופעמים רבות הלך לא מוכן לכיתה. ממש נואשים אנחנו.איך להמשיך. הוא אחד מארבע ילדים יש לציין.לא בן יחיד וקשה מאוד להיתמודד עם חוסר שיתוף פעולה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכדי עולה לכיתה ב - תגובה
סמדר ריינר23/08/2013שלום לך,
אם הילד לא משתף פעולה בטיפול כדאי להתחיל בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרחות של פעוט בן 1.10תמר21/08/2013
שלום! הילד שלי בן 1.10 בתקופות מסוימות, כל כמה שבועות, מתעורר לפעמים בבוקר ולפעמים אחרי שנת לילה בצרחות איומות. בהתחלה נראה שהוא התעורר והכל בסדר ואז פתאום משהו מעצבן אותו והוא מתחיל להצרוח נורא ולוקח לפעמים אפילו כחצי שעה להרגיע אותו. לרוב הוא נרגע כשמסיחים את דעתו אך כאמור, זה יכול לקחת דקות ארוכות.
אחרי שהוא נרגעת הוא חוזר למצב רגיל ומשחק ומתנהג כרגיל מה שמסמן לי שלא מדובר על כאב פיזי.
האם יש סיבה לדאגה? יכול להיות שזה בגלל איזשהם סיוטים שהוא חולם?
המון תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות של פעוט בן 1.10 - תגובה
סמדר ריינר23/08/2013שלום תמר,
ביועתי לילה הם תופעה טבעית בגילאים האלה, אין סיבה לחשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות חדשהשלומי21/08/2013
שלום לכולם יש לנו ילדה בת 4 לפני שבוע נולדה אחות חדשה הילדה הגדולה חכמה נבונה וגם מפונקת קצת ..
עשינו איתו שיחות והיא חיכתה לאחות החדשה אבל יש לה מין התפרצויות של בכי שהיא מפחדת שלא נתייחס אלייה מזלנו שהיא יודעת להתבטא נכון ולהגיד מה מציק לה .
שאלה שלי היא כזו : אמא שלי גרה בטבריה ואני בדרום אחותי לקחה אותה ל 3 ימים ואת האמת אני לא רגוע אם זה מהלך נכון
שלא תחשוב שהינה באה תינוקת חדשה אז שלחנו אותה , או שאנחנו מעדיפים את בחדשה
כי בטלפון היא שאלה את אישתי
״ אמא את לבד או עם התינוקת .
אשמח לתשובה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה . זה חשוב לנו , תודה
שלומי21/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחות חדשה - תגובה
סמדר ריינר22/08/2013שלום שלומי,
מענה בפורום ניתםן תוך 24 שעות, ולא תוך שעה.
שנית, אכן, הבת שלך חושבת ששלחתם אותה והיא מקנאה כי נשארתם עם התינוקת לבד, זה נכון, אבל זו לא סיבה לתת לזה לנהל אתכם. לכל הילדים זה מציק כשנולד אח חדש, ואכן באמת מתייחסים לאיםה פחות כנשולד אח חדש, אבל גם זה כיף, משמח ומרגש אותם והם אוהבים אותו.
יש מקום בחיים גם לתחושות שליליות וגם חיוביות, זה מצויין שהיא יודעת לבטא את התחושות האלה, אבל זה בסדר גמור ששלחתם אותה לקיץ לבלות במקום אחר, וגם שם אפשר ליהנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלומי22/08/2013פעם ראשונה אני פה עכשיו אני יודע איך זה מתנהל ..
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחות חדשה - תגובה
מענה בפורום ניתן תוך 24 שעות, ולא תוך שעה.
שנית, אכן, הבת שלך חושבת ששלחתם אותה והיא מקנאה כי נשארתם עם התינוקת לבד, זה נכון, אבל זו לא סיבה לתת לזה לנהל אתכם. לכל הילדים זה מציק כשנולד אח חדש, ואכן באמת מתייחסים לאיםה פחות כנשולד אח חדש, אבל גם זה כיף, משמח ומרגש אותם והם אוהבים אותו.
יש מקום בחיים גם לתחושות שליליות וגם חיוביות, זה מצויין שהיא יודעת לבטא את התחושות האלה, אבל זה בסדר גמור ששלחתם אותה לקיץ לבלות במקום אחר, וגם שם אפשר ליהנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחות חדשה - תגובה
מענה בפורום ניתן תוך 24 שעות, ולא תוך שעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)