פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 6 עם תופעות מוזרות
    מיכל
    09/09/2013

שלום רב, רציתי להתיעץ לגבי בתי בת ה6 שזה עתה עלתה לבי"ס. יש אצלה כמה תופעות שאינני יודעת אם הן נורמליות או דורשות טיפול. הילדה מאוד ורבלית מאז שנולדה-מאוד קולנית ומתקשה להיות בשקט גם כשהיא עם עצמה. מדברת בקול רם. מאז שנגמלה ממוצץ ואחותה נולדה בגיל 4 התחילה בשבירת ציפורניים בידים וברגליים- הרגל שאינני מצליחה להפסיק אותו. לאחרונה החלה גם לצבוט את עצמה "כי זה נעים לה" וגם משכלת כל הזמן את האצבעות בידים וברגליים. ילדה חסרת קואורדינציה, נתקלת בקירות, כסאות ונושכת כל יומיים את הלשון. וכחנית, ושתלטנית לעיתים כלפי חברותיה. רוצה שהכל יתנהל בדרכה. חיבוקים מעיקים וחונקים. לא אוהבת כשמחבקים אותה. זועפת וכועסת הרבה ומצד שני שטותניקית ושמחה מאוד כשלא כועסת. לא מוכנה שיסבירו לה כלום כי היא יודעת הכל לבד. כשכן מסבירים לה לא מישירה מבט- בוהה. לוקח לה שעות לאכול פרוסת לחם. עד כאן- הדברים שמציקים לי. ומצד שני- ילדה חכמה בטרוף, מאוד מחפשת חברה, מצחיקה, עם עקומת למידה מאוד מהירה. הגננת בגן שנה שעברה אמרה עליה שהיא מדהימה. מכינה שיעורים, אחראית..מבינה הכל בשניה. מלמדת את עצמה ..
    האם התופעות שתיארתי נורמליות? האם מעיד על קשב וריכוז? אי ויסות חושי? מצוקה רגשית מאז שאחותה הקטנה נולדה? אני מרגישה שאני מפספסת משהו. אודה לעצה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 6 עם תופעות מוזרות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 6 עם תופעות מוזרות - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2013

שלום מיכל,
    מאוד יכול להיות שהדברים שאת מתארת קשורים לויסות חושי, אבל זו לא בעיה פסיכולוגית אלא בתחום של הריפוי בעיסוק ואני ממליצה לך לפנות לייעוץ מתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר
    רוז
    09/09/2013

הילדה שלי בת השבע אפשר להגיד מהיום שנולדה לא ישנה טוב בלילות הרבה פעמים מתעוררת היו תקופות שישנה טוב יותר אבל עכשיו שוב התחיל עניין ההתעוררות בערך בשלוש לפנות בוקר היא עוברת לסלון לא אלי ולוקח לה קרוב לשעה לחזור לישון אני לא תמיד לידה לפעמיים בבוקר אני רואה אותה בסלון

מה עושים??אני מדברת איתה על דברים קשר מאוד פתוח אבל אני לא רואה מצוקה היא ילדה קצת חרדתית

לקביעת תור
    סגירה
    הי סמדר

הוספת תגובה

• הי סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    10/09/2013

שלום רוז,
    כפי הנראה זה אכן קשור לחרדות שלה, אפשר ללמד אותה לנשום באמצעות בועות סבון, יש ליצור בועות גדולות , כך זה גורם לה לנשוף נשיפות ארוכות ויש לזה פאקט מרגיע, לנסות לשמוע ממנה האם יש ל פחדים בלילה ואם כן ממה, ולפי זה להתקדם הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר... יש לה לפעמים

רוז
    10/09/2013

היא קוראת לזה סיוטים מהסידרה ווינקס שיש בה פיות וגם סיוטים לדמויות ..

השאלה אם אפשר לטפל בזה אני תמיד מנסה להוריד את הלחץ ממנה בזה שאני רגועה ואמפתית יש עוד משהו שאפשר לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר... יש לה לפעמים - תגובה

סמדר ריינר
    11/09/2013

שלום רוז,
    קודם כל שלא תצפה בסדרה. שנית את מזומנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתושבה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועה
    דנה
    08/09/2013

ביתי עברה ביהס בשנה שעברה .התאקלמה מצוין והיא מרוצה.היא עדיין בקשר עם בנות מהביס הקודם ואף היו בחופש בקיטנה יחד.אלו חברות שגם גרות באזור שלה.במקביל יש לה גם חברות מבית הספר החדש.ביתי רוצה ללכת לתנועת נוער עם הבנות מבית הספר הישן דוקא.לי באופן אישי נראה נכון יותר ללכת עם הכיתה הנוכחית-יש הרבה הודעות שמודיעים בכיתה ואני חוששת שהיא תהיה מנותקת .ןבסהכ תנועה זה דבר מגבש,אלו חויות משותפות והייתי מעדיפה שהיא תחלוק אותן עם הכיתה הנוכחית.מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    תנועה

הוספת תגובה

• תנועה - תגובה

סמדר ריינר
    09/09/2013

שלום דנה,
    אני חושבת שאת צודקת, כדאי לדבר איתה על כך והלסביר לה שהיא למעשה הופכת את עצמה לחריגה בכיתה שלה, וזה עשוי לבודד אותה בהמשך. עם זאת לא הייתי מכריחה אותה ומשאירה את זה לבחירתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור
    סומא
    08/09/2013

ערב טוב
    יש לי שני בנים בן 6+ ובן 3 וחצה. הקטן כל הזמן אומר מילים כמו טוסיק ובולבול ומתחיל לצחוק ולגעת, איך עלי להתנהג ומה עלי להגיד כדי שהוא יפסיק עם זה? היום גם צייר לי ציור ונתן לי במתנה, שאלתי אותו על הציור ואמר שזה סתם ואני לא יודיע מה זה שבציור.. לי נראה שזה בן אדם שעושה פיפי, אני מצרפת את הציור ותגידי לי בבקשה שאכן מה שהבנתי נכון או לא.. תודה לך מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ציור

הוספת תגובה

• ציור - תגובה

סמדר ריינר
    09/09/2013

שלום לך,
    אני לא חשובת שאפשר בהכרח להסיק שזה מה שצוייר בציור, זה יכולהליות גם אלפי דברים אחרים. הילד שלך סקרן וזה טבעי, אולי כדאי להסביר לו באמצעות ספר שמתאים לבני גילו, על ההבדלים בין בנים ובנות וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    מאיה
    08/09/2013

שלום אורית,
    הגענו לסיטואציה מתסכלת בנושא הגמילה של בני , כמעט בן 3.5.
    התחלנו איתו תהליך גמילה עוד באוגוסט שנה שעברה כאשר היה כמעט בן שנתיים וחצי. הוא היה חודש בבית, הרגשנו שהוא מוכן. כמעט ולא היו פספוסים, אם כי הוא לא ביקש בעצמו, אלא מדי כמה זמן לקחנו אותו לשירותים.
    כאשר חזר לגן, הגננת אמרה שעשינו טעות, שהוא לא מוכן וכאשר מפספס העניין לא מטריד אותו. כיבדנו את דעתה של הגננת, על אף שבתוך תוכי הרגשתי שאם היו מזכירים לו מדי כמה שעות, הילד היה גמול. החלטנו להחזיר את החיתול.
    בחופשת פסח האחרונה החלטנו שוב להתחיל בגמילה, הילד כבר בן 3, בוגר, עצמאי ומבין עניין. הפעם היה קל יותר כי בגן לקחו מדי פעם קבוצות של ילדים לשירותים, אך הוא גם החל לבקש בעצמו וגם הלילות היו יבשים. בכל זאת מדי פעם היה מפספס פיפי וקקי ומודיע בדיעבד, זה קרה בעיקר כשהיה שקוע במשחק.
    לפני חודש נולדה לו אחות וגם נכנס לגן עיריה. השבוע הראשון עבר בסדר וללא פספוסים , אך כבר 4 ימים הוא פשוט עושה את צרכיו בתחתונים!! הן בבית והן בגן! ניסינו להסביר, הוא מתגונן (לא הספקתי, פספסתי) . ניסינו להתעלם ופשוט להחליף מבלי לעשות מזה עניין ( כי חשבנו שאולי הוא מנסה למשוך תשומת לב) וגם זה לא עוזר. כאשר שואלים אותו אם צריך פיפי, תמיד עונה שאין ומסוגל אחרי 2 דקות לעשות בתחתונים. אנו אובדי עצות, גן עיריה, הגננת אמנם מאוד מבינה ומשתפת פעולה אבל בכל זאת מבחינתם הילד צריך להיות גמול. אנא עזרי לנו להתמודד. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות - תגובה

סמדר ריינר
    09/09/2013

שלום מאיה,
    אני לא בטוחה שזו בעיה של גמילה, כיוון שלמעשה את מתארת מצב שבו הילד שלכם היה כבר גמול (פספוסים מדי פעם הם טבעיים ולא מעידים בהכרח על כך שהילד לא נגמל). נשמע יותר שכרגע יש בעיה חדשה שבאה לידי ביטוי באופן הזה ואולי היא סוג של איתות של מצוקה רגשית, שכדאי לבדוק אותה יותר לעומק במסגרת ייעוץ מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-6 עושה דברים מסוכנים
    פאר
    08/09/2013

בן האמצעי מתוך שלושה הינו בן 6 , ילד טוב לא צועק לא מקלל ולא מרביץ הבעיה היא
    שהוא עושה מה שהוא חושב לנכון באותו רגע כגון לטפס על גדר גבוה, לרדת לכביש,
    לקחת סכין ולחתוך לחם / שלוקים , רוכב על אופניים בחניה , יוצא מבית הספר לגינה במקום הביתה , אנחנו מבקשים ממנו חזור ובקש לחשוב לפני שהוא עושה דברים ,
    בקשתי עשרות פעמים לא לנגוע בסכין , בקשתי המון פעמים לחכות לאחיו בשער בית הספר ולא לצאת והוא מסתכל עליי בלי לענות עד שאני מסיימת את מה שיש לי להגיד
    לפעמים בשקט ונועם ולפעמים כבר בצעקות והוא נותן לי לסיים ומעביר נושא או מתחיל לצחוק או שואל שוב ושוב אותה שאלה כאילו שם חומה כשנאמרים לו דברים שלא בא לו לשמוע .
    מה לעשות ? איך להחדיר בו אחריות אני מרגישה שלצעקות / עונשים אין שום תועלת
    כי הוא פשוט מתנתק מהסיטואציה ולמחרת יחזור בדיוק על אותם הדברים שאסרנו עליו.
    הוא לא ילד רע שעושה דווקא ולא חסרה לו תשומות לב הוא ילד אהוב על המשפחה ועל חבריו ילד יפיפה וחברותי .

הוספת תגובה

• בני בן ה-6 עושה דברים מסוכנים - תגובה

סמדר ריינר
    09/09/2013

שלום פאר,
    חשוב שתפנו בהקדם לייועץ מקצועי. נסו לבדוק אפשרויות עם פסיכולוגית בית הספר. זה לא עניין של החדרת אחריות או הסבר אלא משהו יותר רציני שצירך לבדוק בטיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-6 עושה דברים מסוכנים - תגובה

סמדר ריינר
    09/09/2013

שלום פאר,
    חשוב שתפנו בהקדם לייועץ מקצועי. נסו לבדוק אפשרויות עם פסיכולוגית בית הספר. זה לא עניין של החדרת אחריות או הסבר אלא משהו יותר רציני שצריך לבדוק בטיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה התהגותית של ילד כיל 4 שנים.

שלום רציתי להתייעץ בקשר לבני ,בני ילד מאד חברותי מאד פתוח ולא ביישן הילד מאובחן בהפרעות קשב וריכוז ונמצא בטיפול אך כיום כאשר הוא נכנס לגן חדש התגלה פן חדש בהתנהגותו הוא פשוט הפך להיות נבזי ללא התגרות של הסביבה מרביץ דוחף ופשוט מציק לחברה סביבו אציין שהוא בן יחיד.
    דבר שני הוא רציתי להתייעץ על חוג אשר ייתן לא לפרוק את האנרגיה שבו שחיה או ג'ודו.

הוספת תגובה

• בעיה התהגותית של ילד כיל 4 שנים. - תגובה

סמדר ריינר
    09/09/2013

שלום גיל,
    זה לא עניין לחוג. אם אתם בטיפול חשוב שתפנו את הדיווח על הבעיה החדשה לגורם המטפל כדי לבדוק מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8 מסרב לאכול
    נתאל
    08/09/2013

שלום, רציתי לשאול לגבי ילד בן 8 שמסרב לאכול את רוב המאכלים, בצורה קיצונית.
    לא אוכל דבר מלבד שקדים, לחם, קורנפלקס וממתקים. אפילו בארוחות חג הילד קם מהשולחן ולא אוכל איתנו.
    הילד אכל הכל עד שנכנס לגן, אני חושב שיש קשר לזה מכיוון שהיו לנו תקלים עם הגננת שלו. כיצד ניתן לטפל בזה? ניסיתי לקחת אותו לפסיכולוג אך הילד מסרב לשתף פעולה ולא הסכים לבוא איתי.
    אודה על כל עזרה/תשובה בנושא!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8 מסרב לאכול

הוספת תגובה

• ילד בן 8 מסרב לאכול - תגובה

סמדר ריינר
    08/09/2013

שלום נתנאל,
    גם אם הילד מסרב לבוא לפסיכולוג, עדיין אתם יכולים לפנות להדרכת הורים. נראה לי שזה חשוב מאוד וכדאי לעשות זאת בהקדם. בינתיים לא לעושת מהאכילה לשו עניין ולאפשר לו לאכוןלן מה שהוא רוצה , יש סיכוי שהילד הפך את עניין האכילה לסוג של נשוא שדרכו הוא מקבל התייחסות בבית וכדאילנסות להמעיט בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - ילד בן 3+- דחוף!
    מירית
    07/09/2013

שלום רב!
    בני בן 3 וארבעה חוד' ועדיין לא גמול...בערך מגיל שנתיים בכל חופשת חג שהיתה לי ניסיתי לגמול אותו אך ללא הצלחה, הוא עדיין לא היה מוכן ובשל (כך גם לפי הגננת הקודמת שלו). לא לחצתי עליו - עד לאחרונה. הוא נכנס לגן עירייה ושם הגננת דרשה שיהיה גמול עד אחרי החגים. התחלנו את התהליך...בגן הוא מפספס מעט מאוד אך בבית הוא לרוב עושה את צרכיו ברצפה או בספה...ראוי לציין כי ילדתי את בני השני לפני כחודשיים ולדעתנו הוא מתמרד ולכן בבית הוא עושה בעיות עם הגמילה ובגן פחות. הוא אפילו אומר כששואלים אותו "איפה עושים פיפי" הוא עונה "בשירותים של הגן". המצב בבית מתסכל ומתיש, ניסינו הכל, הורדנו לחץ, ספרים, קלטות, תמיכה, פרסים, אך אני מודה שאין לי הרבה סבלנות וקשה לי מאוד במיוחד בעיקר בגלל שבתוך כל הבלגאן הזה יש עוד תינוק קטן שצריך לטפל בו... אני מודעת לזה שלא מומלץ לגמול עם שינויים חדשים כמו אח חדש או גן חדש אך אין לנו ברירה. הוא כבר גדול ובגן כבר לוחצים...בנוסף, הפעם הראשונה שהוא עשה את צרכיו בשירותים היתה לפני חודשיים כשילדתי - תזמון גרוע...
    זקוקה לעצה טובה בדחיפות )-:

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - ילד בן 3+- דחוף! - תגובה

סמדר ריינר
    08/09/2013

שלום יערה,
    אם בגן הוא מפספס מעט אז המצב טוב והגמילה מצליחה, נסי להרגע ולא להילחץ, יש לכם זמן עד אחרי החגים וכרגע המצב טוב לפי מה שאת מתארת, אם בגן הוא מתקדם זה מה שחשוב כרגע. תני לזמן לעשות משלו והרפי. יהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 ו7 חודשים פחד מאנשים
    אתי
    06/09/2013

שלום,

ביתי היא ילדה מאוד פיקחית חברותית עם ילדים וקשקשנית גדולה
    אך יש משהו שמפריע לי ומלווה אותי מאז שהיא תינוקת
    היא מאוד נלחצת בחברת מבוגרים גם שלא מכירה וגם שמכירה אמנם שתדירות המפגשים לא גבוהה! כשהייתה יותר קטנה זה היה מלווה בצרחות איימים היום זה מלווה ב״ אמא אני רוצה הביתה״ היא לא מתקשרת בכלל אם פונים אליה היא פשוט נצמדת אליי במן פחד כזה ואין מצב שאני זזה ממנה גם בקרבת משפחה ( לא משפחה קרובה) קשה לה בעיקר כשיש גברים בסביבה ואני לא מבינה ממה זה נובע בסך הכל הקשר שלה עם אבא שלה הוא קשר יוצא מן הכלל כנל עם הסבים!!!!!

אני לא יודעת אם זה אופי או שכן יש מקום לעזור לה!!! הם זה לגיטימי לילדה בת 4 עוד מעט?????

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 ו7 חודשים פחד מאנשים

הוספת תגובה

• בת 3 ו7 חודשים פחד מאנשים - תגובה

סמדר ריינר
    08/09/2013

שלום אתי,
    הכל לגיטימי, יש ילדים שהם יותר ביישנים. חשוב להמשיך בשגרת תהחיים שלכם ולא לתת לזה לנהל אתכם, את מוזמנת לעיין בעמדות שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור מחוץ לדף נייר
    דניאל
    05/09/2013

הי,
    הבת שלי כבר שנתיים. לא מזמן קניתי לה ערכת ציור הכוללת לוח, דפים, גירים, טושים, צבעים וכו. שמחתי לראות שבתי מציירת מדי פעם. לא עבר הרבה זמן והיא התחילה לצייר על עצמה, על שולחן, על משחקים אחרים וכו.
    עקב כך, נוצרה אי הסכמה ביני לבין אישתי על קביעת מסגרת הציור. כשאישתי טענה, כי צריכה להיות מסגרת מסודרת לציור, כגון: דף נייר או ספר ציורים או לוח ציור, אני טענתי שלא צריכה להיות מסגרת, ז"א אפשרתי לבתי לצייר בכל מקום שתרצה.
    אני חושב שציור הינו סוג של ביטוי עצמי במיוחד בגיל הזה והיתרונות של חוסר מסגרת דו מימדית על דף לבן עולים על חסרונות של "לכלוך".
    אני רוצה להתייעץ בפורום זה, האם אני מגזים, וכן צריכים להגדיר חוקים ומסגרות? האם חוסר מסגרת בציור עלול לגרום נזק חינוכי כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    ציור מחוץ לדף נייר

הוספת תגובה

• ציור מחוץ לדף נייר - תגובה

סמדר ריינר
    08/09/2013

שלום דניאל,
    זה בסדר גמור לאפשר לילדה לצייר מחוץ למסגרת של הדף, בתנאי שמסגרת כלשהי יש, הרי יש דברים שאסור לה לצייר עליהם, וחייבים לקבוע שם את הגבול. כל עוד הגבול ברור, פחות חשוב היכן הוא עובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים לילדה בת 6 על ברית מילה
    עירית
    04/09/2013

שלום רב,

אנחנו מוזמנים לברית של אחיין ואני מתלבטת איך לספר לביתי בת ה-6 מה עושים בברית מילה ולמה?
    אשמח לשמוע רעיונות גם מחברות הפורום.

בברכת שנה טובה וחתימה טובה

הוספת תגובה

• איך מספרים לילדה בת 6 על ברית מילה - תגובה

סמדר ריינר
    08/09/2013

שלום עירית,
    פשוט אומרים את האמת, שבמסורת היהודית נהוג לחתוך לכל ילד שנולד חלק קטן מהפין, כדי שלא יכאב לו נותנים לו טיפה של יין, ואחר כך זה עובר לו. חשוב להיות קשובים ולענות לשאלות שמתעוררות בכנות ובסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    נינה
    04/09/2013

שלום,
    בני בן 3. הוא נגמל בעצמו לפני שנה וחודש. עד לא מזמן הוא היה אומר פשיש לו פיפי וקאקי והיינו לוקחים אותו לשירותים. כבר כמה זמן, לפחות 3 חודשים, שהוא הפסיק להגיד והוא עושה בתחתונים. כשיש לו קאקי אז הוא מתחיל בתחתונים ולפעמים אומר שיש לו ולפעמים מבקש שתיפה ולפעמים לא אומר כלום. הבן שלי מאד וורבאלי ומאד מביע את עצמו. כל פעם שאני מבקשת ממנו ללכת לעשות פיפי או שנלך ביחד הוא מתנגד מאד. הוא לא רוצה. הוא מפחד שיפסיד משהו או בשתף של משחק ולא רוצה לעצור. השאלה למה הרגרסיה הזאת והאם יש משהו לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

סמדר ריינר
    08/09/2013

שלום נינה,
    רגרסיה בעשיית הצרכים יכולה לנבוע מסיבות רבות, למשל אם אתם בהריון או שנולד אח חדש, מסגרת חינוכית חדשה, שינויים אחרים בבית ובמשפחה וכו'. חשוב לנסות להיבן איך הו אמרגיש ולמה ולהתייחס לכך.
    אם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות של בן שנתיים
    רותם
    04/09/2013

לפני כשבועיים אושפזתי למשך 3 ימים בגלל בעיונת בהריון המתקדם שלי וכנראה שלא טיפלנו בזה נכון כי מאז הילד הפך ממש להיות חרדתי ומפחד מהכול, מרעשים שהיה רגיל אליהם כמו מכסחת דשא ורץ אלי בכול מיני ואומר לי שהוא נבהל גם אם אין משהוא שקרה. הוא לא רוצה ללכת אפילו עם סבתא שלו ומפחד מאנשים שלפני זה לא פחד. כל הזמן מוודא איפה אבא או איפה אמא. יש לו גם עיניין אורלי הוא נמצא הרבה עם מוצץ ובקבוק.הוא גם הפך להיות מרדן לא קטן וכול דבר מלווה ב"לא בא לי", פרצופים וכו'
    וכמובן גם ניכנס לגן חדש ושם המטפלות אמרו לי שחוץ ממשבר הבוקר יש לו משברים כשהוא רואה הורים אחרים
    אתמול בערב כחלק מהשגרה הקראתי לו סיפור על מפגש בין לוייתן שהלך לאיבוד להורים שלו וכשסיפרתי לו שהם שמחים לראות אותו הוא אמר לי כועסים.... זה נורא הפתיע אותי מאחר ואני מאוד מקפידה להפגין אורך רוח חוץ מעיניין ה"מרדנות" והגבולות, וכמובן הסברתי לו שהם שמחים כי הם אוהבים ומתגעגעים וכו'
    מדובר בילד שהיה מאוד חופשי, משוחרר ונינוח ועד היום כל שלב התפתחותי עבר בקלות.
    אני יודעת שדרוש זמן אבל הולך לעבור עליו עוד קשיים: כל שבוע הבא אביו (שכמובן הפך להיות משמעותי יותר אחרי שאני נעלמתי) לא יהיה ולאחר מכן אני צפוייה ללדת... איך להתמודד עם השיוניים בו ואיך לנהוג נכון לגבי "העלמות" האב והלידה?
    תודה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות של בן שנתיים - תגובה

סמדר ריינר
    04/09/2013

שלום רותם
    השינוי שאת מתארת בהתהנגות נשמע לי גדול מדי בשביל לפתור אותו כרגע בייעוץ בפורום, וזו גם לא רק שאלה של הלידה המתקרבת או "העילמות" האב. את שני הדברים האלה יש להסביר בצורה עניינית וברורה (אבא נוסע וידבר איתנו בטלפון/ סקייפ, ואחר כך הוא יחזור...לאמא יש תינוק בבטן והיא תלך לבית חולים כדי שהוא יצא וכו') ההסבר לא יעזור כאן, ואין התהנגות מיוחדת במקרה זה שעליכם לאמץ, לא מדובר באיורעים שאומרים הליות כל כך טראומתיים, אלא שיש כאן בעיה מצשבו של הילד כרגע דורש בדיקה יותר מעמיקה, ואני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    אמא
    03/09/2013

אתמול בערב שוחחתי עם בתי בת 8 על ענייני בית ספר שפתאום החלה לספר לי שאין לה חברים ושהילדים מתרחקים ממנה ולא עונים לה כאשר מבקשת להצטרף למשחק. הרקע הוא כזה בשנה שעברה היו לה קצת בעיות התנהגות בנוסף קרוב משפחה שהיה קרוב אליה נפטר וזה השפיע עליה ועל ההתנהגות. היום היא שונה וכנראה שהילדים סוחבים איתם סטיגמה משנה שעברה. היא פרצה בבכי קורע לב ופשוט פעם ראשונה אני חושבת שהייתי כל כך חסרת אונים עד שרציתי לבכות בעצמי. התיאור שלה שילדה אומרת לה הלוואי ותפלי לבור וכל מיני הערות על כך שהיא חופרת ומחרפנת וכל מיני ביטוים שלא יודעת מהיכן הגיעו. היא כנראה שמרה הכל וסיפרה בבת אחת על שבוע כל כך גרוע מתחילת שנת הלימודים. חשבתי לשוחח עם המורה . בעלי טוען שלא כדאי ושפשוט להמתין. לי כואב הלב והאמת שאינני יודעתי מה לעשות ממש חסרת אונים. מצד אחד חיבקתי אותה ואמרתי שאנסה לעזור לה ומצד שני כעבור חצי שעה אמרתי לה שהיא לא צריכה לבכות ועליה להיות חזקה. נא עזרתך . שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    04/09/2013

שלום לך,
    חבל שאמרת לה שהיא לא צריכה לבכות ועליה להיות חזקה, כי היא עלולה להבין מזה שאת לא עומדת בכאב שלה, והרי טוב שהיא בכתה ודיברה איתך.
    חשוב שאכן תפני לפסיכולוגית בית הספר ותחשבו יחד על דרכים כיצד לעזור לבתך. כדאי לעשות זאת בהקדם ולא להמתין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה