פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי חוג בגיל 4.5
    גלית
    03/09/2013

בוקר טוב,
    רציתי להתייעץ בנושא בחירת חוג לבני. לקחתי אותו לחוג ניסיון של גודו במנת"ס. הוא מאוד נהנה . הסיבה שחשבתי על החוג הזה מאחר ואני גרושה והאבא לא בבית מגיל שנה ובקושי יש בינהם קשר. הוא אומנם מגיע ביום שני להסדרי ראיה של שעתיים בלבד אבל הקשר בינהם מאוד מאוד חלש (זה סיפור אחר ). מאחר וזה סיפור ארוך הרגשתי שחוג כזה עם 10 ילדים בגיל טרום חובה יכול לתת לו המון כלים מעבר לחוג ספורט. יש לבני לצערי הרבה רגישות והוא גם בוכה לפעמים סתם שבטעות נדחף או שלוקחים לו צעצועים וחשבתי שזה יכול לחזק לו את הביטחון מאוד וכמובן ללמד אותו לשלוט באגרסיות שמתפרצות לעיתים מתסכולים כאלה ואחרים. הבעיה שהתברר לי שמתוך הגן שלו הולכים 11 בנים לחוג כדורגל ביום אחר. אין באפשרותי לשלם עבור 2 חוגים במתנ"ס מן הסתם . הוא ילד מאוד חברותי וכל הזמן באים אליו חברים אחרי הגן רק הדאגה שלי זה אם ככ הרבה חברים שלו בינהם 2-3 חברים הכי טובים יהיו בחוג כדורגל שזה לא יוסיף לו עוד תסכול.
    מה דעתך???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי חוג בגיל 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי חוג בגיל 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    04/09/2013

שלום גלית,
    אני מציעה שתשאלי אותו לאיזה חוג הוא מעדיף ללכת ותרשמי אותו לשם. גם חוג כדורגל יכול לעזור לו בנושאים שציינת, זה משהו של בנים, זה יעלה את תחושת הערך העצמי שלו, ויחבר אותו חברתית, כך שהוא לא מפסיד מזה וגם ג'ודו זה מצויין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פינוק
    אורית
    02/09/2013

כיצד לנהוג בתינוקת בת ארבעה חודשים שדורשת צעצוע על ידי אמירת "אה אה" בכייני? האם נתינת הצעצוע תהפוך אותה למפונקת?
    תודה מראש,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    פינוק

הוספת תגובה

• פינוק - תגובה

סמדר ריינר
    03/09/2013

שלום אורית,
    האי רק בת 4 חודשים, היא בהחלט אמורה להתנהג כפי שהיא מתנהג והיכולת שלה לבקש את הצהצעוצ מראה על רמת התפתחות גבוהה מאוד. הענות לבקשה לא תהפוך אותה למפונקת. תשמרי את השאלה הזו לגיל 4 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, שנה וארבעה

אורית
    03/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות התינוקת
    אורית
    02/09/2013

התינוקת שלי צורחת כבר שבוע בכל פעם שהמטפלת מגיעה (היא מטפלת בה מגיל חודשיים). המטפלת טוענת שמדובר בחרדת נטישה, שהתינוקת פוחדת שאני אלך ברגע שהיא מגיעה.
    האם יש סיבה לפקפק במטפלת?
    תודה מראש,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות התינוקת

הוספת תגובה

• התינוקת בת שנה וארבעה חודשים

אורית
    02/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה מהירה

אורית
    03/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות התינוקת - תגובה

סמדר ריינר
    04/09/2013

שלום אורית,
    השינוי בהתהנגות של בתך כלפי המטפלת מעורר שאלות, אך מצד שנני, אם המטפלת מזיקה לה בדרך כלשהי, סביר להניח שהיא הייתה מגיבה כך גם קודם. בכל מקרה, למען השקט הנפשי שלכם, אני ממליצה לכם לנסות לבדוק את העניין לעומק, לצערי תשובה בפורום לא יכולה לתת מענה לכאן או לכאן, זה משהו שצריך לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גןחדש
    גילה
    02/09/2013

שלום, בני בן 4 עבר השנה לגן עירייה בלי חברים מהגן הקודם. ההתקלמות בגן החדש ממש קשה לו . כל בדרך לגן הוא אומר שלא טוב לו בגן והוא לא רוצה להיות בגן זה. הכניסה לגן מלווה בבכי מטורף כאני מרימה אותו על הידיים והסייעת מושכת אותו ממני. הבנתי מהסייעת שבמשך היום הוא מתבודד, יושב בצד עצוב או שהוא הולך רק אחרי הסייעת. את ארוחת הצהריים הוא לא מוכן לאכול ולא משתף פעולה בגן. יש לציין כי הוא ילד מלא שמחת חיים וחברותי וממש מוזר שהוא מתנהג כך. אני כבר לא יודעת מה לעשות? כיצד להתנהג? ניסיתי לעטוף ולחבק ונסיתי גם קצת לכעוס ...מה כדי לעשות ????

לקביעת תור
    סגירה
    גןחדש

הוספת תגובה

• גןחדש - תגובה

סמדר ריינר
    03/09/2013

שלום גילה,
    לכעוס בודאי שלא,
    ההתהנגות של בנך היא טבעית לאור העובדה שהוא לא מכיר ילדים בגן. כאן את יכולה לעזור לו, ולתאם עם אימהות ולהפגיש אותו עם ילדים אחה"צ , וגם לבקש את עזרת הגננת כדי לחבר אותו לילדים בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה של ילד בן שמונה לאח הומו
    ליאור
    02/09/2013

שלום,

אני כותב בימים אלו תסריט המדבר על מקרה בו ילד בן שמונה נחשף לאחיו הגדול מתנשק עם בן זוגו (זאת מבלי שידע על נטיותיו המיניות של אחיו).

הייתי מעוניין לדעת מה התגובה הסבירה של ילד בן שמונה כיום למראה כזה?
    מה הוא שואל? כמה הוא מבין באותו רגע? מה הסבירות שהוא ישכח מזה כשיראה שלאחיו לא מתחשק לדבר על זה?
    והאם התדמית שיש לאח הגדול בעיני אחיו הקטן תפגע עקב הגילוי?

הוספת תגובה

• תגובה של ילד בן שמונה לאח הומו - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2013

שלום ליאור,
    אין תגובה אחת לכל הילדים, זה תלוי מה הוא ידע עד אז על מיניות. סביר להניח שהוא יהיה מבולבל ונבוך. אין שום סבירות שהוא ישכח מזה אם לאחיו לא יהיה חשק לדבר על זהאבל הוא יבין שזה משהו שלא מדברים עליו. לא בטוח שהוא בכלל ישאל משהו, יותר סביר שהוא יהיה נבוך מדי, ירגיש שצפה במשהו שלא היה מאור לראות, וישתף פועלה באופן לא מודע עם נטייה להשתקה של הנושא, אבל זה ממש לא אומר שהוא שכח עם מה שראה. אין לי מושג לגבי התדמית של אחיו לגביו, זה תלוי בהמון משתנים ואי אפשר לדעת דבר כזה בלי להכיר את התסריט יותר לעומק. יכול להיות ילד שמעריץ את אחיו וכל דבר שהוא עודה ראוי להערצה, ויכול להיות שלא. בכל אופן אני לא הייתי מייחסת המון משמעות לדימוי של האח בעיני הילד כי לא זו הדרמה העיקרית שתתחולל בתוכו לדעתי באותו רגע אלא יותר בלבול ומבוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהבים אותי
    אוראל
    01/09/2013

הי

בני בן ה- 9 תוך כדי וויכוח סוער עם אחיו וכעס מאוד גדול שלי על האלימות המילולית והפיזית שהוא מפעיל עליו אמר לי שאני לא אוהבת אותו ואפילו שונא אותו....המשפט הזה השאיר אותי בהלם גמור, עוצמת הרגשות גרמה לי להלם....יש לציין שהוא ילד סנדויץ. מה אני אמורה לעשות עם כל מה שאמר לי ואיך לגשת אליו.
    אשמח לעזרה

אוראל

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהבים אותי

הוספת תגובה

• לא אוהבים אותי - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2013

שלום אוראל,
    מה שאת אמורה לעשות זה פשוט להקשיב לו, לקחת אותו לשיחה ולנסות להבין יותר מה הוא מרגיש, למה הוא מרגיש ככה, ולנסות לראות אם יש דברים שאת חושבת שכדאי לתקן בהתייחסותך אליו או לחילופין שאת חושבת שהוא צריך לתקן בתפיסתו את היחס שלך אליו, סביר להניח שזה נמצא במקום כלשהו באמצע וכדאי ששניכם תדברו כדי לאוורר קצת את מה ''קורה ביניכם ובמשפחה בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שאוכלת ממתקים בהסתר
    לימור
    01/09/2013

שלום,
    ביתי בת ה 10 נתפסה לאחרונה כאשר היא אוכלת ממתקים בחשאי מבלי לבקש רשות או לידע.

יש לציין שלא חסר לה ממתקים או דברים מתוקים ופעם ביום או יומיים מקבלת חטיף כלשהו.

מדובר בילדה שמאוד אוהבת מתוק ולכן אנו משתדלים לא לקנות.

לאחרונה גילינו שהממתקים שבעלי קיבל במתנה לחג מהעבודה נעלמים, לאחר שמצאנו את העטיפות מוחבאות ניסינו לברר עם הילדים למרות שידענו שזה בא ממנה.
    בהתחלה היא הכחישה אך לאחר כרבע שעה כשהבינה שמאוד נכעס אם נגלה שזה היא והיא הכחישה החליטה להודות.
    הסברנו לה שכך לא נוהגים וכי בפעם הבאה שזה יקרה נטפל בכך בחומרה.
    כעבור יום היא נתפסה על חם לוקחת שוב ממתק ללא רשות, כשנישאלה טענה כי אכן רצתה לאכול שוב בחדרה מבלי שאף אחד ידע.
    מה עושים?
    מאוד חשוב לי לטפל בבעיה.

אודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שאוכלת ממתקים בהסתר

הוספת תגובה

• ילדה שאוכלת ממתקים בהסתר - תגובה

סמדר ריינר
    02/09/2013

שלום לימור,
    מה שחסר לבת שלך זה לא ממתקים אלא משהו שהממתקים מהווים סוג של פיצוי עבורה. יכול הליות שהיא מרגישה שהיא לא מקבלת מספיק תשומת לב, אהבה או כל דבר אחר שהוא רגשי. הייתי מניחה לאיומים והעונשים ומנסה טוב יותר להקשיב לה ולהבין מה עובר עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ותשעה חודשים במעון חדש מפחד
    אמא יקרה
    31/08/2013

שלום רב,
    בני בן שנה ו 9 חודשים נכנס בימים האחרונים למעון חדש. היומיים הראשונים עברו בסדר יחסית: הוא בכה כשנפרד מבעלי אך לאחר מכן נרגע. כשבאנו לאסוף אותו בסוף היום היה שמח ונאמר לנו שהוא בכה לסירוגין והיה יחסית בסדר. ביום השלישי, שגם היה יום קצר (שמונה עד שתיים עשרה) אני לקחתי אותו: הוא בכה מאוד בפרידה וכשאספתי אותו היה בוכה ומתנשף בכבדות ונאמר לי שהיה לו קשה ושהוא בכה המון. מאותו רגע הילד לא רצה שאני אעזוב אותו לרגע, ברמה של "להיתלות" עלי ולא לתת לי לזוז ממנו (לא רצה לרדת ממני) וכשניסיתי הדבר לווה בבכי היסטרי ללא הפסקה, כאשר הוא לא מפסיק לקרוא 'אמא' 'אמא' באובססיה עד שלאחר זמן מה שחרר אותי מיוזמתו ובאופן קיצוני חזר לעצמו עד שהגענו להשכבה לשינה ואז התסריט חזר (בכי היסטרי,קריאה נואשת לאמא כל זאת במיטתו). לאחר דקות ארוכות וקשות הרמתי אותו מהמיטה, החזקתי אותו והרגעתי אותו ואז החזרתי אותו. הוא המשיך לבכות באותה היסטריה אך נרדם לאחר מס' דקות מרוב עייפות. חשוב לי מאוד לציין שמדובר בילד עצמאי לחלוטין, שובה לב, פעיל ושובב שלא אוהב להיות על הידיים בכלל!!! הוא ילד חברותי וגם בעניין השינה לא עושה בעיות: נרדם עצמאית לאחר שהוא משחק עם עצמו במיטה, וגם אם לעיתים רחוקות הוא בוכה במיטה הוא נרגע לאחר מס' דקות לבד. היה לילה קשה וגם למחרת היה פחות או יותר אותו דבר. מיותר לציין כמה אני נואשת ומודאגת שכן מחר (יום ראשון) הוא הולך ליום מלא במעון. אינני בטוחה כיצד עלי לפעול. בעלי כל הזמן אומר לי תני לו לבכות עד שיירגע אך אני חוששת ומרגישה שהילד ממש מפחד שאעזוב אותו. אנא תשובתכם הדחופה!!!!
    בברכת שנה טובה,

הוספת תגובה

• בן שנה ותשעה חודשים במעון חדש מפחד - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2013

שלום לך,
    יכול להיות שמעון לא מתאים לו עדיין. הוא ילד קטן, לא ציינת האם זו המסגרת הראשונה שלו מחוץ לבית, אבל כנראה שלפני כן היה רגיל למסגרת קטנה יותר, הוא מבוהל, ולא יכול לקבל שם כרגע את את ההתייחסות המתאימה לו. אם יש לכם אפשרות כלכלית, הייתי שוקלת להעביר אותו למשפחתון אינטימי יותר. אם לא, נסו לתת לו יותר זמן להסגלות, אל תתנו לו יום מלא ביום ראשון, תמשיכו לאפשר לו הדרגתיות יותר איטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפיל מבט כשרואה אנשים
    דנה
    31/08/2013

שלום,
    בני בן שנתיים וחצי, בחברת המשפחה מאוד פתוח, אך כשרואה אנשים שפחות מוכרים לו כמו שכנים שפוגש לעיתים רחוקות או כאשר נתקלים בזרים שמנסים לדבר איתו, מייד משפיל מבט ואינו מרים את הראש, לעיתים גם נצמד אלי. כשהיה יותר קטן לפעמים הוא היה מסתכל על האנשים שמדברים עליו במבט של הלם ואינו הגיב כלל, אפילו כשהיו רוצים לתת לו משהו טעים הוא פשוט קפא. היום כבר כן לוקח אך מאוד מבוייש. אגב, עם ילדים הוא בסדר גמור. מדובר רק על מבוגרים זרים או שרואה אחת ל.. (גננות ואנשים יותר מוכרים הוא בסדר)
    האם זה נקרא שיש לו חרדה חברתית? מה יכולה להיות הסיבה לכך שאינו מגיב, לא מחייך שמדברים אליו ואף משפיל מבט? האם לדבר איתו על זה? לדובב אותו בזמן אמת? האם זה משהו שורשי שעלול ללוות אותו בחייו או שייתכן שזמני? עד כמה תופעה זו שכיחה בקרב ילדים? ממש מסוקרנת לדעת למה זה קורה ומה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    משפיל מבט כשרואה אנשים

הוספת תגובה

• משפיל מבט כשרואה אנשים - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2013

שלום דנה,
    עדיין מוקדם להדביק לבנת הגדורת מסוג "חרדה חברתית". אנשים מבוגרים ולר מוכרים נראים לו גדולים ומאיימים עד שהוא מתרגל ומכיר אותם, זה לגיטימי לגמרי, הייתי מניחה לזה ולא עוסקת בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בגן
    גליה
    30/08/2013

שלום רב

בני בן 4.5 הוא ילד לא דברן, וכנראה זו הסיבה, שבגללה הוא מתקשה להתחבר לילדים חדשים ולהיסתגל לגן חדש, הוא ממציא כל יום, שילדים בגן מרביצים לו, כדי שנשאיר אותו בבית. אני זקוקה לרעיונות שיעזרו לו לקבל בטחון עצמי בגן ולהתחבר כמה שיותר לחברים חדשים.

תודה מראש
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בגן

הוספת תגובה

• יצירת קשרים משמעותיים

אפי
    30/08/2013

הייתי ממליצה לך ליצור מפגשים מעבר לשעות הפעילות של הגן עם אמהות של חברים שלדעתך יוכל להתחבר אליהם בקלות יותר. ברגע שבנך יצור קשרים משמעותיים אחה״צ, הוא יגיע לגן בשמחה כי תמיד יהיה לו נוח יותר ובכך כיף יותר להגיע לגן. המפגשים אחה״צ יכולים לחזק את ביטחונו האישי והוא ירגיש בעל ערך ויפתח את המיומנויות החברתיות שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות חדשה והקשר לקווי אישיות
    אפי
    30/08/2013

שלום,
    ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים ממשיכה את הגן משנה שעברה.
    הגננת לאורך כול התקופה, איננה נתפסת אמינה עליי, על אמהות נוספות ועל הצוות. הצוות הטיפולי התחלף ללא הרף.
    הסיבה היחידה שהובילה אותי להחלטה להשאיר אותה באותו גן, הינה ששנה הבאה היא צפויה לעלות לגן עירייה. רציתי למנוע ממנה מעבר נוסף, הסתגלות חדשה לגן, גננת וילדים חדשים.
    שנה שעברה לאחר פסח, חלה רגרסיה ביכולת שלה להיפרד ממני ומבעלי בבקרים וכן תגובה זו שסיגלה לה, ממשיכה גם השנה. ניסיתי לסגל טקס חדש אך טרם הוא הופנם.
    בנוסף, המטפלת היחידה שאני סומכת עליה, אישה מדהימה ומופלאה, נכנסת לניתוח עוד 3 ימים והיא לא חוזרת לעבוד שם.
    אתמול קרה מקרה שאינני יכולה לעבור עליו בשתיקה. אחד הילדים הצליח לחמוק מעייניהן וכמעט הגיע לכביש. מיותר לציין שהביטחון שלי התערער שבעתיים.
    ללא ספק התחושות שלי מועברות לילדה ואני עושה מאמצים למדר אותם אבל זה כנראה חזק ממני.
    ההתלבטות שלי האם יהיה נכון לילדה ורק לה לעבור לגן חדש? גן שנמצאות בו 2 חברות מאוד טובות שלה. (הן היו בגן שנה עברה ועזבו מסיבות דומות של חוסר אמון). הבנות נפגשות אחה״צ ואני בטוחה שיהיה לביתי טוב איתן. השאלה היא האם ההסתגלויות הרבות יקשו עליה עכשיו ובבגרותה? כי גם ככה הפרידה קצת קשה לה. אני חוששת ״שבגללי״ אני עשויה לפגוע לה בביטחון העצמי או שיהיו קשיים כאלה ואחרים...
    ביומיים האחרונים ישנה רגרסיה בהרטבות ( היא גמולה כבר 5 חודשים). אולי זה פרט אשר מצביע על איזשהו קושי.
    תודה רבה מראש על העזרה!!!!!

הוספת תגובה

• הסתגלות חדשה והקשר לקווי אישיות - תגובה

סמדר ריינר
    01/09/2013

שלום אפי,
    שאלה של בטיחות גוברת על כל סיכון פסיכולגי שהוא. אם חס וחלילה יקרה לה משהו בתאונה, זה כבר לא משנה איזה "קווי אישיות " יהיו לה.
    בלי קשר לזה , חשוב מאוד לבדוק ממה נבועת מצוקתה. אתם יוצאים מתוך הנחה שזה קשרו רק לגן, אבל זה לא כל כך בטוח. הייתי בודקת את הדברים יותר לעומק, ואם יש צורך אז במאצעות ייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אפי
    11/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 המדברת על מוות
    דניאלה
    29/08/2013

בתי בת 6. ולה אחות בת 2. טוענת שאנחנו לא אוהבים אותה וכל הזמן צועקים עליה בעיקר לגבי הצקות לקטנה. כשיש רגע של משבר והיא בוכה היא אומרת משפטים שקורעים אותנו ואנחנו לא יודעים איך להמשיך ולהגיב. דוגמה:״אני שונאת אותכם. הלוואי ושאני אמות ולא אתעורר לעולם. אני אהיה בעולם אחר. אני שונאת את עצמי. אני מכוערת. אתם לא אוהבים אותי. אני לא רוצה לחיות יותר. וכו׳. המשפטים קשים מאוד. אני נשברתי ובכיתי מולה המומה ורועדת. מאיפה זה בא? האם היא באמת מבינה את מה שהיא אומרת? אני רוצה ׳להיגע׳ אליה ולא מצליחה להבהיר לה שאנחנו מטורפים עליה חד משמעית. ובכלל להוציא את המשפטים האלה ממנה. כשהיא אומרת אותם היא בוכה בכי כואב מבפנים. משהו אחד ולא ילדותי בכלל. אני מפחדת. מה אני עושה? איך מתמודדים עם סיטואציות כאלה מלבד לחבק חזק ולנשק בלי סוף והלבהיר במילים שזה פוגע בנו ואנחנו אוהבים אותה ונהיה יחד באש ובמיים ולעולם לא ניפרד? איך מבהירים דברים כאלה לילדה בת 6?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6 המדברת על מוות

הוספת תגובה

• בנוסף..

דניאלה
    29/08/2013

אגב אני חייבת לציין שהיא ילדה שמחה מאוד. יש לה הרבה חברות טובות שאוהבות אותה ממש. כולן ביקשו להײַות איתה בכיתה. היא חברותית ואף במרכז העניינים. אני חוששת שאולי היא מצאה את הנקודה להרעיד אותנו למשוך את תשומת לבינו. אך שוב אני רוצה להעלים את התופעה הזו אם זה כך. אני רוצה למצוא דרךצלהסיט את הכעסים שלה והאכזבות שלה או כל מה שיושב לה בפנים, בצורה בריאה, למקום הנכון. למקום שבו היא תרגיש חופשייה לדבר איתי על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף.. - תגובה

סמדר ריינר
    30/08/2013

שלום דניאלה,
    ככל שתשאפי פחות להעלים את התופעה כך היא תעלם לבד. אם את חושבת שזו דרך מניפולטיבית להרעיד אתכם, חשוב מאוד שלא תרעדו, מותר לה שיהיו לה רגשות שליליים כלפיכם, אתם לא אמורים להיפגע מכך שזה קורה, תנסו להגיב בפחות דרמה לכל העניין ואולי אף לא להגיב כלל, ואז זה ייפסק לאט לאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר בגיל 9
    מיכל
    29/08/2013

שלום,
    בתי בת 9 עלתה השנה לכיתה ד'. בכיתה ב' ילד מכיתה מקבילה שהיה איתה בצהרון הציע לה חברות והיא הסכימה ובזה זה נגמר למרות שהיא אמרה לנו לא פעם שהוא חבר שלה וגם החברות ידעו שיש לה חבר. בכיתה ג' ילד מהכיתה שלה גם הציע לה חברות והיא הסכימה. "היחסים" שלהם לא השתנו מאז ההצעה והמשיכו להתנהל כרגיל. אתמול ילד אחר מהכיתה שאל אותה אם היא רוצה להיות חברה שלו והיא אמרה כן. פה נראה לי חשוב לתאר את השיה שלנו כי נראה לי שקצת "הגזמתי" ואולי בלבלתי אותה. כשהיא ספרה לי את זה שאלתי אותה: "כל ילד שמציע לך חברות את מסכימה?"
    היא: "כן, למה לא?"
    אני: "כי מסכימים אם באמת מחבבים את הבן"
    היא: "אני מחבבת אותו".
    אני: "ואם עכשיו ילד אחר יציע לך את תסכימי?"
    היא: "כן"
    אני: "תהיי חברה של כל הבנים?"
    היא: "למה לא? אני רוצה להיות מקובלת".
    לאחר התשובה הזאת הבנתי שהשיחה גולשת למקום שאני לא בטוחה איך אני מתמודדת עם זה.
    בהמשך היא סיפרה על הצעת החברות לבת דודה שלה שלומדת בכיתה מקבילה. בת הדודה אמרה לה אוף, למה תמיד מציעים לך ולי אין חבר. תוותרי עליו בשבילי או שתגידי לו שיציע לי גם. כשבת שלי סיפרה לי את זה היא אמרה: "אני אגיד לו מחר שיציע גם לבת דודה חברות. גם הפעם זה נראה לי די משונה ואני אמרתי שזה לא ממש מקובל להגיד לבן שיציע גם לה וסופו של דבר זאת החלטה שלו. לזה בתי ענתה לי: "אז מה אני אעשה?! אם לא אגיד לא היא תשגע אותי שגם היא רוצה".
    בעקבות כל הסיפור עולות אצלי שאלות רבות. ראשית, מהי משמעות הצעת חברות בגיל 9? אני מבינה שלא מדובר בלהיות זוג אלא מסתפקים בהצעה בלבד, אבל מאידך האם הילדה צריכה להסכים לכל הצעה ולכמה הצעות בבת אחת? האם יש לכך השפעה על ההתפחות התחום בעתיד? איך עלי להגיב כשהיא מספרת לי על זה פשוט להקשיב ? כי נראה שהעצות שלי באות טרם זמן... שאלה נוספת היא לגבי לוותר על חבר לצורך העניין ואולי בכלל על מישהו או משהו בשביל האחר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חבר בגיל 9

הוספת תגובה

• חבר בגיל 9 - תגובה

סמדר ריינר
    30/08/2013

שלום מיכל,
    אין סיבה לדאגה, הבת שלך פופולרית והיא עושה שימוש ב"משאבים"ש שלה, אין לזה שום קשר להתפתחות התחום בעתיד, זה יותר עניין חברתי וזה יעבור וישתנה עוד הרבה פעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחודשיים
    קרן
    29/08/2013

ביתי בת שנתיים וחודשיים פיתחה בסוף שנה שעברה בגן פחד מדברים שזזים מהרוח.
    כלומר נניח יש עלים על העץ בחצר שזזים מהרוח נכנסת לסטרס בוכה צועקת מבוהלת מאד ולועסת את המוצץ עד שנהיים לו חורים.
    אם יש כביסה שתלויה על חבל זה "מפריע" לה כהגדרתה..
    סוכך שזז מהרוח…
    היא נכנסת למן בעתה כזו ומבקשת ללכת הביתה נניח אם רואה משהו בחוץ שלא עושה לה טוב.
    עם ההורים ואנשים שהיא מכירה לרוב אנחנו מצליחים לשכנע אותה שזה כלום משחקים איתה משחקי רוח עם עלים שעפים נותנים לה לגעת
    שבשבות לסוגיהן, משחקי מאוורר.
    אבל כעת שחזרה לגן היא מסרבת לצאת לחצר אם ההורים לא שם.
    גם המטפלות לא ממש נותנות לה חום ואהבה בחוץ כמו שההורים נותנים ולכן גם מרגישה לא בטוחה שם.
    אלו אותם ילדים בגן אבל מטפלות וכיתה חדשה.

את הכיתה היא אוהבת מאד אבל למטפלות עוד לא התחברה.

גם עם השינה יש לה הרבה קשיים וכרגע לא ישנה צהריים בגן.

מה אני יכולה לעשות ? האם אפשר לבוא ליעוץ?
    למי עלי לפנות?
    נולד לנו תינוק בן שבועיים בבית בן וקשה לי לתמרן בין שניהם

את התינוק היא דווקא מקבלת בסדר הפחד התחיל עוד לפני שהתינוק נולד.

היא ילדה מאד חכמה מדברת שוטף מביעה את עצמה אבל גם מאד עקשנית

HELP

מה עושים ??

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחודשיים - תגובה

סמדר ריינר
    30/08/2013

שלום קרן,
    הגן התחיל רק לפני שלושה ימים, היא עוד לא אמורה להתחבר לגננות וזה בסד גמור שזה לוקח לה זמן.
    אתם יכולים לפנות לייעוץ לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם או למכון להתפתחות הילד באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה קשה
    מ40
    28/08/2013

הבן שלי בן 4 ו-8 חודשים. זו הפעם הראשונה שנכנס לגן עיריה מאחר ושנה שעברה לא הלך בגן...היה בוכה ומקיא עד שנכנעתי.
    השנה זה הוא גן חובה והוא מחוייב ללכת ואני גם רוצה שיילך לגן. ישבתי איתו 5 שנים כמעט בבית וזה ממש היה קשה ובלתי נסבל. הרגשתי כבולה בגלל שאינו במסגרת.
    לפני שהחל הגן קנינו יחד תיק ובגדים ונעליים לגן.......והחל היום הראשון.....על הדקה הראשונה צרחות אימים.....הקאות אחת אחר השנייה.....רוצה הביתה. לא משחרר את ידי.
    נשארתי שם שעתיים והוא על ברכיי יושב בלי לזוז. (אני חד הורית, אין הורה או בן זוג).
    היום השני..אותו דבר. שוחחתי עם הגננת, אישרה לי שעתיים לשבת בגן איתו. שוב לא זז מרגליי יושב על ברכיי ומסרב להשאר הבגן. היא לקחה אותו קצת לצייר לידה רק בתנאי "שיראה אותי" לידו. מאתמול אני לא בן אדם...כל דקה כל שנייה בוכה, גם בלילה בזמן שינה, בוכה בכי מרורים. שואל כל שנייה: אני אבוא איתך רק אם את תשבי לידי עד סוף הגן/ לא אשחרר אותך/ אחזיק אותך חזק/לא רוצה לגן/רוצה רק להיות בבית.
    אני זועקת לעזרה....לא יודעת מה כבר לעשות. אני מודעת לזה שהוא גדל איתי לאורך כל השנים...ישן איתי במיטה שלי...(אין לו חדר משלו, החדר השני בן 15).
    גם השחרתי את ליבו במהלך השנים שהיה מטמטם אותי והייתי אומרת לו תמשיך לשגע אותי תלך לגן שיהיה לי שקט...הוא היפר אקטיבי, משתולל, מלא מרץ, פשוט גמר אותי בשנים הללו. אני ממורמרת....אובדת עצות,,,,,מרגישה אשמה.......איך יוצאים מזה? האם זה אבוד? אני מתייאשת כבר.....הוא כל שנייה שואל על הגן בבכי....משהו כמו 10 פעמים בדקה. גם בשינה בכי ואין שקט. אנא עזרתכםםםםםםםםםםםםםםם.
    תודה מראש...מקווה שיש פתרון. נואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה קשה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה קשה - תגובה

סמדר ריינר
    29/08/2013

שלום סמדר,
    נראה שחשוב מאוד שתפני להדרכת הורים, את יכולה להתעניין דרך הפסיכולוגית של הגן. חשוב שתנסי להרגע, התגובה הקשה של בנך הייתה צפויה, לא צריך להתרשם יותר מדי מהבכי וההקאות, הוא צריך לדעת שלא הוא מנהל את העניינים, הוא לא יכול לשלוט בך ולהחליט שהו אלא משחרר אותך, גם אם הוא בוכה נורא, זה יעבור אם תהיי עיקבית ולא תיכנעי. חשוב מאוד מאוד לפנות דחוף להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פרטים

מ40
    29/08/2013

ראשית מודה לך על היענותך המהירה. זה מאוד הרגיע.
    ניסיתי ליצור קשר עם הגננת לגבי הפסיכולוגית של הגן....היא טוענת שאחרי החגים וגם לא בטוח....אולי היא לא תעבוד עם הגן הזה...כל מיני תירוצים לדחות את העניין, למרות שזו היא שהמליצה לי דחוף פסיכולוגית בגן.
    האם ישנה דרך אחרת לקבל הדרכת הורים? אני גרושה ואינני יכולה לממן סדנאות וכאלה...
    איך אוכל לקבל טיפול גם עבורו וגם עבורי? אני ממש במצוקה. קשה לי בטירוף...מרגישה שרוצה כבר להכנע לו מרוב שהחליש אותי פיזית ונפשית. כל דקה בוכה ולא עזבתי אותו לשנייה כל יום שעתיים בגן יחד ונהולכים הביתה ושוב מדבר על הגן שלא אקח אותו לשם יותר בחיים. התחיל לפתח גם חום הערב....אולי פסיכוסומטית...או מצוקה שמתבטאת. ממש אובדת עצות. אנא הכוונתך.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פרטים - תגובה

סמדר ריינר
    30/08/2013

שלום סמדר,
    את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד מטעם קופת חולים באיזור מגורייך ולברר שם לגבי הדרכת הורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה