פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כניסה של ילדה בוגרת בת 4 לגן 3-4
    שמחה
    14/08/2013

שלום.
    ביתי בת ה4 שנולדה בחודש פברואר ובוגרת מאוד לגילה למדה השנה בגן של גיל 3 . היא בעלת ביטחון ואהובה והיתה הילדה הבוגרת של הגן רובם היו ילדותיים לידה.שלושה מחבריה הטובים שבגילה עזבו את העיר ועל כן שנה הבאה הגן הופך להיות גן דו גילאי 3-4 עם אותן גננת וסייעת מקסימות. אני בחרדה ווחוששת שהיא תתעכב התפתחותית כיוון שהיא כל כך מבריקה שאפילו הייתי מכניסה אותה לגן 5 אם היה אפשר . מזהה אותיות ועוד בשנה שעברה כבר ידעה לקרוא מילים שחוזרות על עצמן כמו שלום אבא אמא ואת כל שמות ילדי הגן ידעה לקרוא. האם כדאי להעביר אותה לגן 4-5 עם גננת אחרת שאני לא כל כך אוהבת או להשאירה במקום המוכר ו האהוב עם חשש להתעכבות ושעמום מצידה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה של ילדה בוגרת בת 4 לגן 3-4 - תגובה

סמדר ריינר
    15/08/2013

שלום שמחה,
    היא לא תתעכב אל תדאגי. אם היא ילדה חכמה היא תמצא במה להתעניין ואיך להתפתח. גם אם ישעמם לה לפעמים זה לא נורא, שיעמום כשהוא מנוהל נכון הוא בדיוק הפתח ליצירתיות ולעבודה שלה עם עצמה. זה במאת הדבר שהכי פחות אמור להדאיג אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד של ילדה
    אולגה
    14/08/2013

שלום
    לילדה שלי בת הארבע יש הרבה פחדים שבלטו במשך החודש האחרון ושמשפיעים עליה בצורה גדולה כך שבמשך התקופה האחרונה כל לילה מתעוררת מפחדת ורוצה לישון לידנו ,
    ואם אבא שלה יוצא בלילה היא מפחדת להישאר לבד איתי ועם אח שלה הקטן (בן 2 וחצי) , והרבה פעמים היא נראית מדוכאת ועצובה וכששואלים אותה למה היא עצובה או שהיא אומרת לא יודעת או מיחסת את זה לכך שהיא לא אוהבת לישון במיטה שלה
    היא מפחדת ממכשפות נחשים וכל מיני דברים
    אשמח לקבל עצה לגבי איך להתייחס לפחדים האלה ובעיקר איך להרגיל אותה לחזור לישון במיטה שלה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחד של ילדה

הוספת תגובה

• פחד של ילדה - תגובה

סמדר ריינר
    15/08/2013

שלום אולגה,
    הפחדים שלה הם טבעיים לגיל, אפשר להקריא לה סיפורים לפני השינה על ילדים שיש להם פחדים מהלילה ואיך הם מתגברים עליהם, להציע לה הלשאיר אור קטןף או לישון עם דובי או בובה אחרת שתשתמור עליה. בשום פנים ואופן לא לאפשר שינה משותפת איתכם, זה מגביר את הפחדים לטווח הארוך ולא מרגיע אותם. פשוט להחזיר אותה למיטה, להרגיע אותה למשך כמה דקות ולעזוב. זה לא נורא אם היא בוכה או קשה לה, זה יעבור אם אתם לא תתרגשו מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד של ילדה

נועם
    15/08/2013

תודה על העצה
    מה שאני עושה לאחרונה זה שאני נשארת לידה עד שהיא נרדמת או ישנה לידה עד שהיא נרדמת כי אחרת היא לא מצליחה להרדם האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד של ילדה - תגובה

סמדר ריינר
    16/08/2013

שלום אולגה,
    זה בסדר להישאר לידה כשהיא נרדמת כלשב ביניים, אין צורך להירדם לידה, אפשר לשבת, להקריא סיפור, ואחר כך ללכת, ועם הזמן לקצר את הזמן שאת לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עצובה
    פדי
    14/08/2013

שלום, הבת שלי בת 6 שנים היא יפה,חכמה,מובילה בכיתה,אך יש לה תמיד בעיה עם מי לשחק בבית הספר או בבית,היא תמיד מתלוננת שלא רוצה לשחק עם בנות כיתתה,ולפעמים גם עם בנות או בני דודותיה,מצבי הרוח שלה מושיבה אותה בצד בעצב רב עד כדי בכי,היא מנסה תמיד לשלוט במשחק, ואם מישהו אחר ישלוט במשחק אז היא יושבת בצד ולא משיכה לשחק, יש לציין שבתי הינה הולכת עם מטפחת לבית הספר והיא היחידה בבית הספר אשר דתייה,וגם היא אף פעם לא אמרה שזה מפריע לה..מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עצובה

הוספת תגובה

• ילדה עצובה - תגובה

סמדר ריינר
    15/08/2013

שלום לך,
    גם אם היא דתייה לא הבנתי מדוע היא הולכת לבית ספר עם מטפחת? חשוב ללמד ואתה בבית לוותר, לשחק אותה וללמד אותה להפסיד בכבוד, לא להתרגש כשלא מקבלת מה שהיא רוצה מייד, לקחת את זה בהומור, ליהנות ביחד. נשמע שהבת שלך זקוקה להמון שליטה, אולי היא בחרדה, כדאי לברר את הדברים האלה יותר לעומק כדי להבין איך לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 מדבר בקול רם מדי
    עדי
    13/08/2013

בני בן 6, מאז ומתמיד הקול שלו היה רם מאד וקשה לו מאד לדבר בטונים נמוכים. בדיקת שמיעה יצאה תקינה לחלוטין (לשמחתינו) אך נשארנו עם הבעיה של הדיבור החזק. בזמן שמישהו ישן בבית והוא ער ומשחק הוא לא שם לב לרעש שהוא עושה (מדבר ומתלהב תוך כדי משחק) ופשוט מעיר את כולם. שיחות סביב העניין ונסיון לגרום לו להתחשב בסובבים אותו עוזרות באופן מאד רגעי. בסה"כ הוא ילד טוב וממושמע אך לצערי אין לי שמץ של מושג איך להתמודד עם הבעיה. יש למישהו רעיון מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 מדבר בקול רם מדי

הוספת תגובה

• ילד בן 6 מדבר בקול רם מדי - תגובה

סמדר ריינר
    14/08/2013

שלום עדי,
    אולי תנסו להתייעץ עם קלינאית תקשורת איך ללמד אותו לשים לב לקול שלו ולשלוט בו יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6

עדי
    14/08/2013

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אחרי הגירושים
    Aneta Levi
    13/08/2013

שלום, אני אישה גרושה כשנה וחצי אם ילד בן-9. אחרי הפרידה ילד נפגש אם האב כל יום כשעתיים אחרי הבית ספר וחוזר הביתה בשעה 16.00, בנוסף לפי ההסכם גירושים הוא נישאר לישון בבית אב פעם אחד לשבועה ופעם אחד לחודש שתי לילות בסופ"ש. לא מזמן ילד סיפר שאם כל זה שהוא אוהב לבלות אם אבא, איך הרבה פעמים אין לילד רצון להשאר לשון אצלו אלה לחזור הביתה אבל הוא מפחד לבקש מאב להחזיר אותו לבית אם מחשש שאבא התרגז ויצעק אליו. שעלתי מה הסיבה שהוא לא רוצה להשאר לישון וילד הסביר שלא נוח לו וגם הרבה פעמים אוירה לא נעימה עקב מריבות בין אבה לסבתא(אב גר בבית ההורים). האם יש צורך להתעקש שילד ישן אצל אב? וגם איך לגרום לילד לא לחשוש לבקש לחזור הביתה במידה ומרגיש צורך בכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד אחרי הגירושים

הוספת תגובה

• ילד אחרי הגירושים - תגובה

סמדר ריינר
    14/08/2013

שלום אנטה,
    זו בכלל לא החלטה שלך אם להתעקש או להתעקש שהילד ילך לאביו כי זו ההחלטה של בית המשפט. חשוב לעודד את הילד לדבר עם אביו בצורה גלויה, אם ניתן על הסיבות שבגללן קשה לו בבית שלו, או אם היחסים ביניכם מאפשרים זאת שאת תדברי עם האב, ותנסו לראות ביחד איך ניתן לפתור את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה כפול ומעבר גן לבת שנתיים
    ליטל
    13/08/2013

שלום,
    הבת שלי בת שנתיים עוד חודש ילדה חכמה, מדברת שוטף, רגישה וקשורה מאוד לאבא ואמא.
    בסוף החודש אנחנו עתידים לעזוב את דירתנו, ולעבור לגור אצל ההורים שלי לשבועיים עד שהדירה החדשה תהיה מוכנה. ממש באותו הזמן היא גם תעבור לגן חדש.
    אני מאוד חוששת מכל השינויים, איך אפשר להקל עליה? האם כדאי להשאיר אותה בגן הקודם לשבועיים עד שנגע לדירה החדשה בכדי לא בלבל אותה יותר מידי....
    תודה!

הוספת תגובה

• מעבר דירה כפול ומעבר גן לבת שנתיים - תגובה

סמדר ריינר
    14/08/2013

שלום ליטל,
    אם יש לכם אפשרות להשאיר אותה בגן הקודם זה בחלט יכול לעזור. בכל מקרה עם המעבר לגן החדש כדאי שתהיה כניסה הדרגתית שלה, וכדאי שתתאמי זאת עם הגננת כיוון שאת מתכוונת להכניס אותה גם כך אחרי תחילת השנה ולא עם כל הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמנה
    גל
    12/08/2013

אחרי פעמים רבות שביתי בת 9 סופגת העלבות התעללויות לגבי המראה שלה מילדים שמכירה ואפילו שלא מכירה. היום פעם ראשונה שהתפרצתי.תמיד מנסה לשמור על איפוק וללבן בעיות וללמד אותה להתעלם.
    היום אחיינית שלי והיא הלכו לבריכה. אחיינית שלי התקשרה אליי ואמרה ש 4 ילדות בכיתה ו) היא לא מכירה אותן) קוראות לביתי שמנה ועוד כינוי גנאי מבלי שעשתה להם כלום ובנוסף שפכו עליה כוס מים.היא אומרת לי שהם לא עוזבות אותה למרות שביתי מתרחקת מהן.עזבתי את העבודה והרגשתי שאני כבר לא יכולה להכיל את הסבל שביתי עוברת. הגעתי לשם וראיתי רק אחת מהן וצעקתי עליה.בדיוק אבא שלה בא והתחלנו לצעוק אחת על השני.והטחתי בו שהוא לא יודע לחנך את הבת שלו בגלל זה היא מציקה לילדים בלי סיבה.הייתה התקהלות. ביתי נלחצה וניסתה להגן על הילדים כי פחדה שאמשיך לצעוק עליה.אנני יודעת מה עשיתי בדיוק? האם פגעתי בביתי?האם. זה טוב. שהגנתי עליה( כי איזה סיכוי יש לה מולם)
    כמה שניסיתי לא להגיע למצב הזה.פשוט אני מרגישה שכבר לא יכולה לסבול את התחושה שביתי פגועה
    אני מרגישה שאני נמנעת ללכת איתה לכל מיני מקומות כי אני לא יכולה לראות את ההתעלמות.האכזריות.הזלזול של הילדים ששופטים אותה לפי המראה שלה
    כמה כמה אכזריות יש בהם.הם גורמים לה צלקות שאני לעולם לא אוכל לרפא.
    אני כותבת לך והדמעות זולגות.מה אני יכולה עוד לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמנה

הוספת תגובה

• ילדה שמנה - תגובה

סמדר ריינר
    13/08/2013

שלום גל,
    אני מבינה שנורא כואב לך. אני חושבת שאת מבינה בעצמך שלא הועלת לה כשהתפרצת, אבל אין טעם כרגע לחפור בזה ולהכנס לרגשות אשם, אלא רק להמנע מזה בעתיד.
    חשוב לחזק את בתך, לעזור לה לחזק ולהבליט את התכונות החזקות שלה, ואם ניתן, חשוב מאוד לעזור לה לטפל בבעיית ההשמנה שלה. זה ישפר מאוד הדימוי העצמי שלה, וגם יותר בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    13/08/2013

מה ההשלכות של התפרצות של הורה על הילד?מדוע יש אנשים שחושבים שהתנהגות זאת נותנת " גב" לילד?מה ילד יכול לחשוב על ההורה או בכלל על הסיטואציה? חשוב לי להבין זאת כדי להימנע ממקרים כאלה בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    14/08/2013

שלום גל,
    זה חשוב מאוד לתת גב לילד, אבל לא בצורה של אובדן שליטה. אם היית מדברת עם ההורה או הילדה בשקט, בצורה רגועה, זה היה אחרת לגמרי. מה שהילדה שלך חוותה זה אותך כפגועה, חלשה, לא בשליטה, שהיא צריכה להרגיע אותך במקום שאת תרגיעי אותה. זה לא תפקידה כילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.זאת באמת הייתה התחושה שלי

גל
    14/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת מתאימה לפעוט
    אינה
    12/08/2013

הי, היתי רוצה להתיעץ האם לדעתכם מתאים/לא מזיק לשים פעוט בן שנה וחודשיים במשפחתון של ארבעה פעוטות בני שנתיים וחצי? כרגע התינוק בן 9 חודשים ונמצא עם עוד תינוקת אחת בלבד אצל מטפלת פרטית.
    המשפחתון של הבת ה"גדולה" (שנתיים וחצי) הוא מדהים, ואני חושבת שבגיל מסוים כבר צריך יותר אתגרים, וילדים נוספים, אםילו יותר גדולים על מנת לאתגר את ההתפתחות של הילד .
    דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת מתאימה לפעוט

הוספת תגובה

• מסגרת מתאימה לפעוט - תגובה

סמדר ריינר
    13/08/2013

שלום אינה,
    אני לא בעד. גיל שנה וחודשיים הוא בודאי לא גיל לאתגר ילדים, אתגרים מהסוג הזה בגיל הזה לא תורמים להתפתחות של הילד אלא מזיקים לה, ביטחון ריגשי וחום הרבה יותר חשובים להתפתחות הריגשית בגילאים האלה. ממליצה לך להשאיר אותו איפה שהוא נמצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מתמשכת
    לי
    12/08/2013

בני עוד כחודש בן 4 ואינו רוצה לעשות קקי בשירותים
    הוא מבין שצריך רק שם לעשות אבל מתקשה בזאת ,יצאה לי לעיניין הפורום לגבי גמילה שענית ניסנו לשם לו חיתול או תחתון ולשם אותו מעל השירותים ולעשות ואינו מסכים לשבת אם זה בכלל וצוחק כך לא עושים קקי ומיד רצה להוריד וקם מהשירותים
    גם שהוא יושב בשירותים יושב מספר דקות ואומר עשיתי
    ולפני מספר ימים ניסינו לעשות משהו אחר אמרתי לו שאם יעשה קקי רק בשירותים יקבל ממתקים בו נגיד שישב מספר דקות הוא לא ממש אמר לי איתי צריכה לעקוב אחריך ואז שישב עשה (חתיכה ממש קטנה בתוך הטוסיק)אחרי הוא קבל סוכריה זה נמשך כ4 ימים ויום 5 בבוקר עשה קקי בתחתונים
    רציתי לצין שלפני כחודשים הורדנו לו את חיתול הלילה (שבו לפני חן היה עושה את הקקי ניסנו להחזיר מסרב
    האם לנסות להמשיך את השיטה השירותים או הממתקים?
    האם נכון לשם לו חיתול בלילה לגילו?
    משהו נוסך הוא אינו עושה קקי בכלל בגן מתאפק עד לבית

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מתמשכת

הוספת תגובה

• גמילה מתמשכת - תגובה

סמדר ריינר
    13/08/2013

שלום לי,
    נראה לי שחשוב שתורידו לחץ מהעניין ותניחו לזה לתקופה. חכו שהוא יירגע ושזה יבוא ממנו. אפשר בהחלט לשים לו חיתול בלילה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מתמשכת

לי
    13/08/2013

לאורך איזה תקופה למשוך (הכוונה אם זה לא יבוא ממנו)
    האם למשך התקופה שבה לא נלחץ ממש לעשות האם בסדר יום שלו לשבת עדין בשירותים או לשאול אותו אם יש לו קקי
    שאלה אחרונה ואם הוא יעשה קקי בתחתונים פשוט להחליף לא הסביר

להזכירך בני עוד כחודש בן 4
    אם צריך ללכת לבדיקת רופא כל שהוא?

מודה לך מאוד על תשובך למהירה ועל העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מתמשכת - תגובה

סמדר ריינר
    14/08/2013

שלום לי,
    המצב שאת מתארת הוא שהילד לא רוצה, לא שהילד לא יכול, במקרה כזה, למיטב הבנתי זה לא עניין לרופא, אלא אם כן את רוצה לבדוק ליתר ביטחון שאין גם בעיה פיזיולוגית.
    יש ילדים רבים בגילו שעדיין לא נגמלו.
    אני מציעה תשניחו לו למךש חודשיים לפחות, ואכן מיותר להסביר אם הוא יעשה קקי בתחתונים, הרי הבעיה היא לא בעיה של הבנה, אלא בעיה של רצון, למה בדיוק רלוונטי ההסבר?
    במידה ואחרי חודשיים לא תראו כל שינוי במצב, כדאי לשקול פניה לייעוץ פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא עוזב לחו"ל לתקופה של חצי שנה
    שוהם
    12/08/2013

בארץ נשארות שתי ילדות בנות 7 ו-2 וברור שכל אחת תתמודד אחרת עם המצב/משבר. אנו מתגוררים בצמידות למשפחתנו המורחבת, כך שהן מוקפות תדירות בבני משפחה נוספים מלבד אימא ואפשר להניח שיש לזה ערך מוסף בהקשר הזה.

עולות מספר שאלות הדורשות התייחסות נפרדת לכל ילדה בהתאם לגילה:
    איך להכינה טרם העזיבה בעוד כחודש?
    איך להתמודד עם פרצי הגעגועים ומה לעשות כדי להפיסם?
    שיחות וידאו או טלפון עם אבא על בסיס יומי, ימתנו או יעוררו געגוע? תכיפות כזו יכולה לפתח סבילות, אך גם יכולה לעוות אפילו יותר את תחושת הזמן ולהאריך בתפיסתה את השהות הגם כך ארוכה.

עזרה תתקבל בשמחה. תודה.

הוספת תגובה

• אבא עוזב לחו"ל לתקופה של חצי שנה - תגובה

סמדר ריינר
    12/08/2013

שלום שוהם,
    זה קשה לענות בתשובה קצרה באינטנטרט באופן נפרד לכל כך הרבה שאלות לגבי שתי ילדיות בגילאים שונים. לבת הגולה יש תפסית זמן לולכן אפשר להסביר לה את הדברים בצורה יותר מפורטת. לבת הקטנה זה פחות ברור ולכן אפשר להסתפק בהסבר כללי.
    חשוב מאוד שאבא ידבר איתן כל יום בשיחת וידאו, חשוב מאוד שתציינו בפניהם ככל יכולתכם מה הולך להיות להיות (אבא נוזע להרבה זמן, נדבר איתו כל יום בוידאו ואולי נסיוע אליו או יבוא לבקר בחג/ בחופש ביום הולדת ווכ'ו).
    כשהבנות מתגעגעותאת לא אמורה להפיס את הגעגוע, אלא לתת לו להיות, ללוות אותן בכאב, לאפשר להן לצייר לאבא ציור או לכתוב לו. זה בסדר לכעוס או להיות עצובה, לתת להן מילים לכאב שלהן (את עצובה, את מתגעגעת, את כועסת), ולקבל זאת באהבה וסבלנות. עם זאת להמשיך עם שיגרה וגבולות כרגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתונה דו מינית
    אתי
    11/08/2013

שלום רב, בת דודתי הלסבית עורכת חתונה עם בת זוגתה. יש לי ילדה בת שש כיצד עליי להסביר לה שבת דודתי מתחתנת עם בת? והאם בכלל לחשוף אותה לחתונה הזו בגיל כזה?
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    חתונה דו מינית

הוספת תגובה

• חתונה דו מינית - תגובה

סמדר ריינר
    12/08/2013

שלום אתי,
    אם לחשוף אותה או לא זה תלוי בך. את לא חייבת, אך אין בכך נזק. ילדים רבים נחשפים בגילאים הלאה למציאות הזו, למשל כשיש בגן שלהם ילדים עם הורים חד מיניים. אני מניחה שבשלב מסויים היא תצטרך להיחשף לזה ולו בגלל שבת הזוג תהיה נוכחת במשפחה ובאירועים משפחתיים נוספים.
    לגבי ההסבר, ההסבר הוא פשוט, יש אנשים שאוהבים את בן המין השני ויש אנשים שאוהבים את בני מינם ומתחתנים איתם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 4.5
    יעל
    11/08/2013

בני בן 4.5 לאחרונה לא מסוגל ללכת לשירותים לבד הוא אומר שהוא חושב על דברים רעים אני אנחנו מנסים לעזור לו בכל הדרכים למשל לקיחת חפץ איתו שיגן עליו למשל או שיכנועים כמו אנחנו בבית אם קורה משהו תקרא לנו...וכו..
    כלום לא עוזר הוא חייב ליווי לשירותים. עכשיו גם הוא לא מסכים לישון לבד הוא חייב שנהיה לידו ובאור.. הוא מתרגם כל תוכנית או הצגה למשהו מפחיד ובגלל זה הוא חושב כל הזמן על דברים רעים והוא לא יכול להוציא מראשו. זה מתחיל לפגוע לכולם ולו בתיפקוד היומיומי, זה הולך ומחמיר הוא בוכה כשאנו מבקשים ממנו ללכת לבד לשירותים ... אנחנו לא יכולים להמשיך ככה איך צריך להתנהג איתו כדי להקל עליו אנחנו אובדי עצות...( בקרוב חוזרים לגן הגננת לא תבוא איתו לשירותים...) תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    12/08/2013

שלום יעל,
    שנמע שלמרות הדרכים הלא רעות שלכם בכלל לנסות ולהתמודד, המצב מחמיר. כדאי שתפנו בהקדם לטיפול בעניין. נסו להתייעץ עם פסיכולוגית הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר אונים
    טלי
    10/08/2013

שלום,
    אני אם חד הורית לילדה בת 3. התגרשנו לפני כשנתיים ואביה ואני ביחסים טובים. בחודשיים האחרונים בכל פעם שהיא רואה אותי (כשאני באה לאסוף אותה מהגן/ מאבא שלה/ מההורים שלי) היא צועקת ובוכה: " אני לא רוצה אותה, אני לא אוהבת אותה". אין טעם לציין את תחושותיי כאם שמנסה ככל יכולתי להעניק לה את המרב. בשנה האחרונה אני יוצאת עם בחור מקסים שאוהב אותה כבת וגם לו היא אומרת: " אני לא אוהבת אותך". היא כל הזמן רוצה את אבא שלה ואינה רוצה לראות אותי גם אחר יומיים שלא רואה אותי.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אונים

הוספת תגובה

• חוסר אונים - תגובה

סמדר ריינר
    11/08/2013

שלום טלי,
    ההתנהגות של בתך הי אהתנהגות אופיינית לשלב האדיפלי, שבו הבת מדמיינת שהיא בעצם בת הזוג של האב, ותופשת את האם כמתחרה שלה. ההתהנגות הזו מועצמת במקרה של בתך כיוון שאתם גרושים וזה נותן לפנטזיה שלה סוג של גיבוי חלקי מהמציאות, היא רואה את אבא בלעדייך ובאמת באופן לא מודע מדמיינת שהצליחה להתחרות בך. חשוב שלא תקחי את זה קשה ואישית, אלא תמשיכי להתנהג בענייניות, לא הייתי מתרגשת מהצעקות והבכי שלה, חשוב שתמשיכי להאמין בעצמך כאם ולהיות סמכותית וברורה איתה, סביר להניח שזה יעבור לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טלי
    11/08/2013

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    12/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי רכושנית מאוד לאחרונה
    אתי
    10/08/2013

שלום,

יש לי ילדה בת 3 וחצי ותינוקת בת 10 חודשים ...
    בתקופה האחרונה אני שמה לב שההתנהגות שלה השתנתה מקצה לקצה
    בוכה מכל דבר קטן אבל בכי היסטרי שנמשך המון זמן נוטה לשינויים במצב הרוח לא ניתן לצפות את ההתנהגות שלה כל פעם כועסת על מישהו אחר בבית "מנדה עפ מצב רוחה"
    נוטה להתפרצויות זעם...... ובנוסף נעשתה מאוד רכושנית לדברים שלה זה בא לידי ביטוי כשבאים חברים אלינו הביתה היא לא מוכנה לשתף אם הולכים לים ונוגעים לה בטעות במשהו היא נכנסת להיסטריה של בכי וכו וכו השאלה מה אומרים לילדה בת 3 וחצי שכבר מבינה ויודעת את המשמעות של לחלוק דברים ונמצאת בגן מגיל חצי שנה
    להתייחס לזה להתעלם מזה?? מה עושים??? וגם מה עושים עם בכי ללא סיבה ????
    ובכלל שינויים במצבי רוח???? אני ובעלי ממש נואשים כבר ולא יודעים כיצד ליישר קו בנושא
    אני יודעת שלאחרונה הקנאה התעצמה כלפי הקטנה כי כולם יותר מתלהבים ממנה מן הסתם כצפוי ......... חייבים עזרה!!!!

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי רכושנית מאוד לאחרונה - תגובה

סמדר ריינר
    11/08/2013

שלום אתי,
    הבת שלך לא רכושנית, היא נמצאת בחרדה. מה הסיבה לחרדה אני לא יודעת. נשמע שהיא נמצאת במצוקה וכדאי לפנות לאיש מקצוע, אולי תנסו לפנות למכון להתפתחות הילד לצורך הדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 לאב גרוש
    אורן
    07/08/2013

שלום רב,

אני אב גרוש כבר שנתיים וחצי ויש לי ילדה מקסימה שהיום כבר בת 3.
    בזמן הגרושים לא חייתי בבית ,כך שבגיל די מוקדם היא ואני לא היינו מספיק יחד.
    הרצף שלנו במפגשים התחיל מגיל חצי שנה בערך ועד היום לא פספסתי שום מפגש
    כאשר שני המפגשים באמצע השבוע ופעם בשבועיים לוקח אותה לכמה שעות בשבת.
    כשאני איתה אני מרעיף עליה אהבה,משוחח איתה הרבה,קונה לה מחבק אותה משתדל להיות האבא הכי טוב שאני יכל בזמן הקצוב המאפשר לי זאת.
    בתחילה היה לי מאוד קשה כי היא הייתה סגורה אלי ובוכה כשאני בא לקחת אותה או לפגוש אותה...
    היום הרבה יותר טוב,היא התרגלה אלי,צוחקת איתי,נהנת מהמפגשים
    אבל יש משהו שכואב לי כאבא ומטריד אותי..
    כשאני אומר לה בצורה ברורה אבא אוהב אותך אבא התגעגע
    אז היא עונה לי "אתה לא אוהב אותי" רק אמא אוהבת אותי
    שאני שואל אותה את אוהבת את אבא אז היא עונה "לא"
    אין כעס או עויינות כאשר היא אומרת את הדברים האלה אבל זה בהחלט כואב לי ואני משתדל להבין מאיפה זה בא אולי מתסכול שהיא לא רואה אותי תמיד לידה או משהו...
    היא קורה לי אבא ואני מאמין שהיא גם מבינה את המשמעות של אבא
    אבל... עדיין לא אכפת לה כשאר אני הולך או בכלל לא בה [לפחות לא מראה לי משהו]
    רציתי לדעת .. האם יש משהו שחסר כאן? האם אני עושה משהו לא בסדר?
    יש דרך שאני יכל לאפשר לה כן להגיד מרצונה דברים ולהרגיש כלפי משהו

הייתה רק פעם אחת לפני חודש שהיא הפתיעה וממש רצה אלי לחבק אותי לפני שהלכתי כשהחזרתי אותה לאמא

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 לאב גרוש

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 לאב גרוש - תגובה

סמדר ריינר
    08/08/2013

שלום אורן,
    לא נשמעלי המתאור שלך שאתה עושה משהו לא נכון. חשוב מאוד שתהיה סבלני ולא תשדר לה שאתה זקוק לאישור שלה ולאהבה שלה, כי זה עלול לתת לה תחושה שאתה חלש והיא חזקה ממך וזה לא בריא. אני כן חשובת שזה בהחלט יכול לעזור אם תבלה איתה יותר זמן, כדאי בתאום עם האם לדאוג לכך שבהמשך ובהדרגה היא תבלה איתך את כל סוף השבוע או לפחות זמנים יותר ארוכים ממנו, תפגוש גם את המשפחה שלך וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה