מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסים בין אחיותרוית24/07/2013
אני שומרת אצלי סוד ועכשיו עולה בי הצורך לבדוק עד כמה לסוד הזה יש השפעה היום על חיי הבוגרים.
בערך מגיל 6(לא זוכרת במדוייק) אחותי שגדולה ממני ב4 שנים נהגה לשחק איתי ובסוף המשחק הייתה מאוננת עלי...
תמיד אהבתי אותה והייתי קשורה אליה אך היתה לי חוויה מעורבת שתמיד הרגשתי בסוף מנוצלת.
האם זהו ניצול מיני? האם עליי לפתוח את זה עם פסיכולוג? האם יתכן שזה משפיע עלי היום ביחס שלי עם גברים? עד כמה באמת זה חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין אחיות - תגובה
סמדר ריינר25/07/2013שלום רוית,
לא ניתן לדעת כמה זה חמור, כי השאלה היא עד כמה זה חמור עבורך. האם את מרגישה שיש לך בעיות ביחסייך עם גברים? אם כן, אז כדאי לבדוק מה משפיע על זה ובכלל זה הסוד הזה ואלי גם עוד דברים. הפנייה לפסיכולוג צריכה להיות לפי תחושת הסבל שלך בחיים כרגע, והסוד הזה יכול להיות הסיבה ויכול להיות שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4.5 שבודה המון סיפוריםנירה24/07/2013
בני בן 4.5, ילד שלישי ( הכי קטן), ילד מאוד מפותח פיזית, מוטורית ווירבלית, אינטליגנטי מאוד ובעל ביטחון עצמי רב. לאחרונה כל הזמן מספר ״מעשיות״ שסובבות רב הזמן סביב כל מיני אירועים שכביכול התרחשו בגן כמו : אני ועידן טיפסנו על הגג ואחרי זה אני קפצתי על העץ ונפלתי ונשברה לי היד, ואז בא רופא וחתך לי את היד וחיבר לי יד אחרת״ או ״ אבא של רותם רדף באוטו שלו אחרי מפלצת והתנגש בה והיא תקפה אותו ואכלה לו את הראש״ וכו׳ וכו״. אני יודעת שזה סוג של שלב ומכירה את זה גם מילדים הגדולים, אבל אצלו זה מאוד אינטנסיבי ובלתי פוסק ובכל פעם שהוא מתחיל לספר משהו הוא בסופו של דבר מגיע לסיפורים דומים. כמעט אף פעם לא מספר משהו ״אמיתי״.
כמו כן עוד משהו שקצת הטריד אותי - היום הוא נסע איתי באוטו ביחד עם בובת הספיידרמן הענקית שלו וכל הדרך הוא דיבר על זה שספיידרמן נורא מסכן ושבגן ( של ספיידרמן) כל הילדים שונאים אותו ומרביצים לו, ושאפילו נשבר לו הגוף. אמרתי לו שמה פתאום, ספיידרמן הוא חזק והוא עוזר לטובים וכולם אוהבים אותו ואף אחד לא ירביץ לו והוא ממש התעצבן ואמר לי ״ אמא את לא מבינה, הספיידרמן שלי הוא תינוק והוא מאוד עדין! וכולם מרביצים לו״. אני יודעת בוודאות שלבן שלי אין בעיות בגן, אף אחד לא מרביץ לו ויש לו הרבה חברים ( וגם הוא לא מרביץ לאף אחד) , הוא ילד טוב ולמעשה בגן הוא סוג של זכר אלפא. ולכן זה נשמע מוזר וקיצוני.
אשמח התייחסותך, האם יש מקום לדאגה ולבירור יותר מעמיק מול צוות הגן או במקום אחר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4.5 שבודה המון סיפורים - תגובה
סמדר ריינר25/07/2013שלום ויקה,
נשמע שהידל שלכם רוצה להגיד לכם שמתחת לדימוי החזק שלו יש תינוק עדין ושביר, והוא רוצה שיתייחסו לחלק הזה אצלו גם. אולי כדאי להקדיש לזה גם מחשבה. יכול להיות שלפעמים בא לו להיות תינוקי שוב וכו', וכדאי לאפשר את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאפקות מפיפי אצל בת שנתיים וחצימיכל24/07/2013
שלום, בתי בת שנתיים וחצי. נגמלה מחיתולים לפיפי כבר לפני כחצי שנה. קקי עדיין מבקשת לעשות בחיתול.
יש לה יכולת שליטה מלאה בצרכיה, לעולם אין פספוסים! גם לא בלילה. הבעיה אצלה זה ביכולת לשחרר.
מסוגלת להתאפק המון גם עם קקי וגם עם פיפי
לפני כחודשיים התחילה עם התאפקויות של פיפי למשך מספר ארוך של שעות. ובשבועיים האחרונים חלה ממש התדרדרות עד כדי שקמה בבוקר ועושה פיפי ב-7. ואז לא עושה כל היום כשנמצאת במשפחתון. כשבאה הביתה עושה סביב 4 וחצי ואז לפעמים עוד פעם אחת לפני שהולכת לישון.
יוצא שעושה פעמיים-שלוש ביממה. לעולם לא בורח לה גם לא בזמן השינה.
להרגשתי זה עניין רגשי/פסיכולוגי/התנהגותי - ומכאן, כיצד לדעתך כדאי לי להגיב למצב?
תודה מראש!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקות מפיפי אצל בת שנתיים וחצי - תגובה
סמדר ריינר25/07/2013שלום מיכל,
הצורך שלה לשלוט בפיפי הוא בהחלט עניין רגשי וקשור בדרך כלל בקשר הדוק ליחסים עם ההורים. אני ממלליצה לכם לפנות בהקדם להדרכת הורים בעניין, כדי למנוע החמרה ובפיגעה בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאפקות מפיפי
מיכל25/07/2013תודה על תגובתך
האם יש מטפלים אשר מתמקדים במיוחד בנושא זה?
כיצד עלי לבחור את סוג הטיפול והמטפל?
ובכל זאת אשמח אם יש לך כמה "טיפים"/ עצות איך כדאי לי להתייחס לנושא עד שאגיע לטיפול. כי אני די אובדת עצות
בעיקרון תמיד הזכרתי לה לעשות פיפי ולפעמים הייתי עומדת על כך שתבוא איתי לעשות (כשעברו הרבה שעות של התאפקות). אך לעולם לא נעשה שימוש בכח, כעס, העלבות או כל דבר שלילי בנוגע לזה. וגם לא מאף אחד אחר בסביבתה.
מכיוון שבשבועיים האחרונים המצב החמיר אפילו הורדתי עוד יותר לחץ והפסקתי להגיד לה שצריך לעשות פיפי.
אני רק שואלת אותה אם יש לה וכשעונה לא אני אומרת "אוקיי אז כשיהיה לך תגידי לי ונלך לעשות" אך ממש לא נראה שזה עוזר כי היא פשוט לא עושה.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאפקות מפיפי - תגובה
סמדר ריינר26/07/2013שלום מיכל,
תנסי פשוט להניח לה. בלאו הכי המעורבות לא עוזרת, אז אין טעם להמשיך בזה. כשאת זאת שמזכירה לה היא לא חווה את עצמה כשטלטת בגוף שלה ואז היא עושה סוג של דווקא. פשוט תניחי לזה.
את לא צריכה מטפלים המתמחים בכך, כל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד ילדים והורים יכול לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מיכל27/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןסיגל24/07/2013
שלום
הייתי שמחה לקבל הכוונה כיצד להתנהג עם ילדה בת 4 כשאנחנו נמצאים בהליך גירושין וכבר סיפרנו לה שאבא עובר לבית אחר (לדעתי סיפרנו מוקדם מידי, כי חשבנו שיעזוב מוקדם יותר).
יש לה התקפי בכי ורוצה בכמה מצבים רק את אבא (הוא עדיין לא עזב את הבית).
איך עליי להקל עליה ולעבור את זה ב"קלות"?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין - תגובה
סמדר ריינר25/07/2013שלום סיגל,
אני מבינה שאת חשה צער ואולי גם אשמה על התגובה של בתך. אך התגובה היא טבעית, בריאה ונכונה, ואין דרך ואין צורך ךלעבור את זה ב"קלות". זה קשה.
הדרך היחידה שבה את יכולה להקל עליה היא להיות שם בשבילה, לנחם, להרגיע, והכי חשוב להמשיג את זה במילים: "את עצובה ,את מתגעגעת, את כועסת,זה קשה " וכו'. צריך פשוט לעבור את זה, אין ברירה, אחר כ היא תתרגל וזה יהיה קל יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצילירן24/07/2013
שלום ותודה!
בני בן שנתיים וחצי, לפני שלושה שבועות הצטרפה למשפחתינו בת - אחות, ונראה שהוא מקבל את זה די בזרימה (מתעניין, אומר "היא שלי", מחכה לראות אותה שהוא חוזר מגן - ובעיקר ממשיך להתעסק בשלו - היא לא תופסת כרגע הרבה צומת לב מאחר שהיא תינוקת קטנה שישנה רוב היום...)
בחודשיים האחרונים אנחנו מדברים איתו על קקי ופפי בסיר - יש סיר בסלון, הוא מאד אוהב את הסיפור של נפתלי, יש כמה ילדים גמולים בגן והוא מבין לדעתי בדיוק מה זה אומר. לא לוחצים בכלל - מחכים שזה יבוא לבד.
לפני שבועיים הוא קם וביקש לעשות קקי בסיר - ועשה! מאד שמחנו ועודדנו אבל הוא לא רצה להוריד את החיתול. קניתי לו תחתונים והוא מאד התלהב אבל עדיין מעדיף חיתול. חשוב לציין שהיו לו שפשפות בגלל החיתול והוא אומר "שחיתול עושה אדום ותחתונים לא".
בכל מקרה בבית עשה כמה פעמים בסיר ולפני יומיים התעקד בבוקר שהוא רוצה תחתונים.
שמתי לו והלכנו לגן. בגן פיספס קקי וגם פיפי ובכלל לא רצה ללכת לשירותים. הגננת אמרה שהוא רוצה "רק בבית תחתונים".
אשמח אם תייעצו לי מה לעשות. אני חושבת שזה מבלבל המסר של לפעמים חיתולים ולפעמים תחתונים. הוא ילד מאד פיקח ואני חושבת שזה אנחנו שלא מנוסים מתהליך.
חשוב לציין שהוא עובר גן (זה גן קיבוץ - כל שנה עוברים גן עם כל השכבה וזה לא זעזוע כזה..) ובגן מספטמבר נראה שהתנאים "לגמילה" יותר נוחים (יותר שירותים וכאלה שנוח להגיע אליהם).
מה עלי לעשות?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי - תגובה
סמדר ריינר25/07/2013שלום לירן,
יכול להיות השילד שלכם עדיין לא בשל לגמילה, לא כדאי ללחוץ, זה בכלל לא מבלבל חלק מהזמן תחתונים וחלק טיטול, במיוחד אם הוא מבקש וכדאי ללכת בקצב שלו ולפי ההמלצות שלו. הוא ייפרד מהטיטול בדרכו ובשליטתו, וכך הכי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
לירן25/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-7אתי23/07/2013
היי,
יש לי משהו שמאוד מציק לי.
כל פעם שהבן שלי חוזר מאיזשהו פעילות, קייטנה, אצל חבר וכדומה
אני שואלת אותו בהתעניינות איך היה? נהנית? הוא תמיד מתלונן על משהו,
הוא אף פעם לא אומר היה כיף, זה כבר מתסכל אותי כל פעם מחדש, שאני שואלת
אותו איך היה ותמיד יש לו מה להעיר.
אני ככ רוצה שיהנה ויחזור מבסוט, הוא מתלונן.
אשמח לשמוע את חוות הדעת שלך.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה-7 - תגובה
סמדר ריינר24/07/2013שלום אתי,
מאוש חשוב שתא לא תרצי כל כך שהוא יחזור מבסוט. כשהורה כל כך רוצה משהו בשביל הילד, הילד מרגיש שהחוויה כבר לא שלו, ואז הוא לא יכול להיות מבסוט גם אם הוא רוצה כי את מייד תתלהבי במקומו ובחוויה שלו תקחי את זה ממנו. תנסי להניח לעניין, לא לשאול, אם הוא ירצה הוא יספר לך מרצונו. ואם הוא יתלונן, שיתלונן. תנסי לא להראות שזה נורא מזיז לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מצפצופים.צלילים שוניםסבטה22/07/2013
שלום .
בתי בת שנתיים וחודשיים . מפחדת מצלילים ורעשים שונים.אתמול התיישבה בכיסא והכיסא ציפצף ( בגלל שהיא לא חגורה - כיסא חדש)
היא התחילה לבכות בהיסטריה . ולא הסכימה להתיישב בכיסא ולנסוע.נאלצנו לצאת מהאוטו.מאז היא לא רוצה לנסוע ברכב.אנו ניטרלנו כבר את הצפצוף ועדיין היא פוחדת.מה לעשות?(ילדה מפותחת וחכמה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מצפצופים.צלילים שונים - תגובה
סמדר ריינר23/07/2013שלום מרינה,
חשוב להרגיע אותה ולהסביר לה שזה צפצוף טוב, או להכין אותה לזה שעכשיו הולך לצפצף, היא כנראה נבהלה מעצם ההפתעה, כדאי לנסות להכין אותה לדברים ואז יהיה לה יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
סבטה23/07/2013שלום.
תודה על תשובתך, אבל מה לעשות עכשיו?איך לשכנע אותה להיכנס לרכב?(אני כבר ניתקתי את הציפצוף אפילו,ועדיין היא מפחדת להיכנס לרכב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה - תגובה
סמדר ריינר24/07/2013שלום מרינה,
אתם הרי לא יכולים להימנע מלהסיע אותה, כדאי לנסות להרגיע אותה, לצרף בובה שהיא אוהבת, להראות לה שזה לא מצפצף, ואם כל זה לא עוזר, אין ברירה אלא להכניס אותה, אין לכם דרך אחרת, והיא תלמד עם הזמן הזמן שזה לא מצפצף ולא קרה שום דבר מפחיד, וגם היא תלמד שההורים שלה לא נרתעים מהפחדים ובכל זאת ממשיכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהמיטל22/07/2013
שלום שמי מיטל...יש לי 3 ילדים הבעיה הגדולה שלי דווקא היא אם הבת הבכורה (7.5) היא גל הזמן מרגישה שלא אוהבים אןתה נפגעת מאוד מהר ,כל הזמן היא משווה את עצמה לאחותה הקטנה(1.5) למה לה כן ולי לא... למה את מנשקת אותה ואותי לא ,לעידני( הבן האמצעי 6) את קוראת עידני ולי לא נכון שאי אפשר להתוכח אם רגשות של ילדים אבל זה לא שהיא לא מקבלת שם חיבוקים ונשיקות לה אי אפשא לקרוא עידני כי היא שחרונה ואת זה אני תמיד מסבירה לה... במקום לשלוח אותה לקייטנה בחופש לקחתי אןתה איתי לעבודה כדי שתרגיש רצויה ואהובה שרק היא באה איתי... תמיד אני מאגישה שחייב קודם כל להתייחס אליה ואחר כך לכולם... אני עובדת בגן וכשאני מנשקת את הילדים היא מסתכלת היא כל הזמן אומרת לי למה את לא מנשקת אותי ככה... ממש הזוי שהיא תמיד רואה את הצד של האחרים ולא מתמקדצ בכמה אהבה ומחמאות רק היא מקבלת ... אשמח לקבל עזרה או עצה מקצועית לפחות לכוון אותי למשהו... מעבר לזה אנחנו משפחה מאוד מגובשת וטוהבת ותמיד מנסים להיות הכי בסדר אם הילדים שוב במיוחד אם שחר.... ומנסים לעניק להם מה שאפשר לא רק מבחינה ריגשית תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה - תגובה
סמדר ריינר23/07/2013שלום מיטל,
אם את מרגישה שהקנאה של בתך היא לא הגיונית, אין צורך להתנהל לפי זה. אפשר להסביר לה שקנאה זה דבר טבעי, כל אחד הוא אחר, ואת מבינה שזה כואב לה שאת לא אמא רק שלה, אבל אלה החיים. חשוב שאת תביני שאת לא אמורה להפסיק לה את הכאב והקנאה. זה לא נורא שהיא מקנאה,זה חלק מהחיים. ככל שאת תפסיקי להתייחס לזה, לא יהיה כדאי לה להתשמש בזה כמנוף לקבלת תשומת לב, וזה יירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים ודימיונותאוראל21/07/2013
הי
בני בן 7 סיפר לי היום על פחדיו, לקחתי אותו למורה להוראה מתקנת עקב קשיים בקריאה בכיתה א' בנסיון לעזור לו להגיע לכיתה ב' יותר מחוזק, 4 ימים לפני טיפטפתי לו על הנסיעה למורה, ואיך יהיה וכו', ביום שנסענו הקפדתי להתקשר מהעבודה ולתזכר אותו, הגעתי הביתה שעה וחצי לפני הפגישה וזאת כדי שנוכל בנחת לצאת מהבית, בבית הוא מעט התנגד ומיד אחרי משפט שניים נעל נעליים ויצאנו לרכב תוך כדי דיבור בזמן הנסיעה הוא הודיע לי שאינו רוצה להיכנס, הגענו למורה והוא סירב לצאת מהרכב אחרי שיכנועים יצא ולא הסכים להיכנס אל ביתה, אני נכנסתי לדבר איתה הוא נשאר בחצר ואז עמד ליד הדלת והציץ פנימה אך לא נכנס וכל הזמן ביקש ללכת, בסופו של דבר הלכנו כשאני מאוד כעוסה, עצרתי בגן ילדים ישבנו על הספסל וניהלנו שיחה ובה הוא בכה ואמר שהוא פחד להיכנס שאולי הבעל שלה יעשה לו משהו רע, ושאלתי אותו אם ראה סרט מפחיד והוא אמר שכן, אז הסברתי שאני לוקחת אותו למקומות עם אנשים טובים ואני לא עוזבת אותו לעולם, ואז הוא המשיך לבכות ואמר שגם התבייש מאוד מאוד ופחד שהם יצחקו עליו שאינו יודע לקרוא, וכמובן שתוך כדי שיחה אמר שהוא מאוד עייף, הבנתי שזה מהמאמץ הרגשי של הרגע, הגענו להסכמה שמחר ננסה שוב, אבל אולי אני צריכה לטפל בצורה מסויימת בפחדים שלו, התנהגות זו חוזרת על עצמה בכל סיטואציה חדשה, או סיטואציה בה הוא נדרש להתאמץ במצבים מנטליים, למרות שהוא נחשב לילד מאוד מאוד נבון ובעל קליטה מצויינת.
השאלה איך פותרים את בעיית הפחדים הזו? הפחד משינוי? ממקום חדש?
תודה אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים ודימיונות - תגובה
סמדר ריינר22/07/2013שלום אוראל,
האם הפחדים הלאה התחילו רק בסיטואציה הזו? האם זה היה גם קודם? אם זה משהו שהתחיל באופן פתאומי, הייתי מבררת יותר לעומק מדוע הוא מפחד מהבעל של המורה, מה הוא חושב שהו איעשה לו, מאיפה קיבל את הרעיון הזה, וכו'. אפ זה משהו שקורה כל הזמן, אולי כדאי לפנות לטיפול והדרכת הורים בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אוראל22/07/2013בסיטואציה שנוצרה הבנתי שזה משהו מתמשך, בעקבותיו הוא מבטל ברגע האחרון חוגים או פגישות בעיקר טיפוליות , עם חברים אין ביטולים, לגבי הבעל של המורה, ביררתי איתו בשיחה והוא פשוט עשה השלכה מסרטים מפחידים למציאות הקיימת.
אבל כנראה שהבן שלי "סוחב" פחדים שאיני מודעת להן ועל כן לאן עלי לפנות? הדרכת הורים תעזור עם הפחדים הללו אחרי בירורם?
תודה אוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר23/07/2013שלום אוראל,
את יכולה לפנות לפסיכולוג קליני שעובד עם ילדים או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. לאחר הבירור הראשוני יוחלט האם יש צורך בטיפול עבור הילד והדרכת הורים או שניתן להסתפק רק בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מרגיש צורך כל הזמן ללעוסנאווה21/07/2013
בני בן ה 8 תמיד היה נושך דברים, כמו חולצה, עפרון, אולם לאחרונה המצב החמיר, כל הזמן הוא אומר שהוא רעב, בשעות הפנאי אני נותנת לו מסטיק , ירקות,אולם כשהוא לבד הוא יכול לאכול חוטים ממגבת , נייר , אני מפחדת להשאיר אותו לבד , מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני מרגיש צורך כל הזמן ללעוס - תגובה
סמדר ריינר22/07/2013שלום נאווה,
חשוב לקחת אותו לאבחון מסודר, כדאי לבדוק קודם כל בעייה תחושתית אצל מרפאה בעיסוק ואחר כך אם יש צורך אבחון פסיכולוגי, נסי להתייעץ עם רופא המשפחה ופסיכולוגית בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4.5 עם ביטחון עצמי נמוךאמא אוהבת21/07/2013
שלום,
בתי, בת 4.5, עברה אבחון אצל פסיכולוגית בתחילת שנה שהמליצה על קבלת גננת שילוב. לצערי היא לא קיבלה אותה , עקב חוסר תקציב. הבעיות המרכזיות הן בתחום השפה (בית דו לשוני צרפתי-עברי יכול היות הסיבה)-אוצר מילים דל וגם ביטחון עצמי נמוך. היא תעלה לגן חובה השנה ואלחם ככל שאפשר שהיא תקבל הפעם שעות שילוב. עוד משהו חשוב לציין, היא מאוד "דבוקה" אליי, היא האמצעית בין 2 אחים (בן 6 ובן 2) והיחידה שלא נותנת לי לצאת לסידורים בלי בכי ותחנונים שאקח אותה איתי. אני מאוד רוצה לעזור לה, לחזק אותה ולשפר את המצב (שפתי ורגשי). אשמח לקבל עצות מעשיות לצורך כך,
תודה
אמא במשרה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4.5 עם ביטחון עצמי נמוך - תגובה
סמדר ריינר22/07/2013שלום לך,
כדאי להזמין ילדיות בגילה לשחק איתה חאה"צ ולעודד אותה לשחק איתן. כמו כן כדאי לחזק אותה על כל דבר עצמאי שהיא עושה ולעודד אותה לעשות דברים בעצמה, אולי לרשום אותה לחוג בתחום שהיא יחסית חזקה בו ולאפשר לה לחוות הצלחה שם ולחזק אותה על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בביטחון עצמי נמוך
מכון CBT25/07/2013שלום,
יש לקחת בחשבון המערכת התומכת השותפה לטיפול, היא הרבה יותר רחבה במקרה של ילדים. ברוב המקרים ההורים יעברו הדרכה פרטנית ואף ייקחו חלק במפגשים או בחלקם. בנוסף, ישנם מקרים בהם משתפים בתהליך ובייעוץ גם את הצוות המקצועי סביב הילד, בין אם זה בגן, בבית הספר או מסגרות חינוכיות אחרות רלוונטיות. שיתופם של האנשים הקרובים, בני משפחה או צוות מקצועי, בתהליך שעובר הילד מעלה את סיכויי ההצלחה ולרוב גם מקל מאוד על הילד, שכן המעורבות הזו מגדילה את התמיכה סביבו וכך הוא יכול לפעול ביתר ביטחון ולהשיג יותר התקדמות.
ושווה להשקיע את הזמן והמשאבים הנדרשים לטיפול שכזה. מדברים היום על סטטיסטיקה של כ-80% מקרים בהם טיפול נכון בחרדה קרוב לזמן הופעתה פותר את הבעיה אצל הילד ללא “גרורות”, כלומר – ללא תופעות לוואי נפשיות שמקשות על הילד בהמשך הדרך. מכון CBT מציע היום את כל הכלים הטיפוליים לעזור לילדכם להתמודד ולפתור את המצוקה שמציקה לו. אם אינכם בטוחים בצורך או בסוג הטיפול, מומלץ בהחלט להתייעץ עם אנשי המקצוע לגבי המשך הדרך.
בהצלחה,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד פחדןשני21/07/2013
היי יש לי ילד בן 5.5 שלאחרונה חווה חרדת נטישה ולא מוכן ללכת לקייטנה הוא מפחד להשאר לבד בחדר ולישון לבד ...
לקייטנה הוא היה הולך בהתחלה עד שיום אחד אחרתי לאסוף אותו ( בתיאום עם המדריכים כמובן ) ומאז הוא אומר לי אמא את לא תבואי לקחת אותי
הוא לא מוכן ללכת לחוגים ולימי הולדת לבד
וזה ממש מקשה עלינו
מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד פחדן - תגובה
סמדר ריינר22/07/2013שלום שני,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר כדאי לשקול פנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי והתבכיינות אצל בת ארבע וחצידפני21/07/2013
שלום
בתי כאמור בת ארבע וחצי בוכה המון על דברים שנראים לכאורה שטויות
בעיקר קורה בשעות הבוקר
אם כי לא רק
למשל: אנחנו נותנים לה דובוני פרוביוטיקה בבוקר ומניחים אותם על מפית
היום בעלי נתן לה סוג אחר שאינה אוהבת
אני מיד החלפתי אותו בדובונים שהיא אוהבת ואמרתי שתאכל את מה שנתתי ואת מה שהיא לא אוהבת אסלק אחר כך
היא אכלה את הדובונים האהובים ואז החלה לבכות שהדובונים שאינה אוהבת על המפית
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה
הבכי הזה מכעיס אותי
אמרתי לה שאני הולכת לחדר אחר עד שהיא מפסיקה עם הבכי הזה
ואחרי כעשר דקות היא באה אלי ואמרה שנרגעה
אירועים מסוג זה (בכי על כל תסכול קטן ועל כל דבר) חוזרים על עצמם הרבה
מה דעתך? איך להתמודד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי והתבכיינות אצל בת ארבע וחצי - תגובה
סמדר ריינר22/07/2013שלום דפני,
חשוב מאוד לא להתייחס לבכי הזה. כמו כן נשמע שהיא מרגישה את החולשה שלכם מולה וזה מגביר את התופעה. למשל, מדוע מיהרת להחליף לה את הדובונים שהיא לא אוהבת? כי חששת שהיא תבכה? היא מרגישה את זה ומנצלת את הבכי כדי לשלוט בכם אבל אז היא נשארת יותר מפוחדת כי אתם חלשים ואין בהרגשה שלה מי שיגן עליה. זה לא נורא אם היא תבכה ולא נורא אם תקבל דובונים שהיא לא אוהבת. נסו להתרגש מזה פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה בין אחיםריקי רושו20/07/2013
שלום יש ילד בן שש וחצי שמקנא מאוד בחיו ן השלוש וחצי
הילד הגדול מאוד עצבני , כל הזמן עושה דברים מרגיזים לאחיו ולסביבה ויוצא מצב שכל הזמן כועסים עליו .
איך ומתי זה יפסק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה בין אחים - תגובה
סמדר ריינר21/07/2013שלום ריקי,
אולי כדאי לתת מקום והבנה לקנאה שלו, זה טבעי שמקנאים. כמו כן כדאי להקדיש לו זמן איכות עם ההורים ללא אחיו, וללמד אותו במקביל לבטא את הכעסים שלו בדרכים אחרות, למשל לתת להם ביטוי מילולי, או דרך ציור, משחק וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ממשפחתון לגןשני18/07/2013
שלום רב,
בתי תהיה בספטמבר בת שנה וארבעה חודשים. מגיל 8 חודשים היא במשפחתון עם עוד 5 ילדים וגננת חמה ואוהבת. מאמצע השנה רשמתי אותה לגן פרטי בקבוצה של 10 ילדים עם שתי גננות כשאיתה בקבוצה בן של חברה שהיא מכירה ואוהבת. במקור חשבתי שמכיוון שהיא מאד נבונה יהיה לה טוב יותר במסגרת יותר מפעילה (חוגים שונים, יצירה...) אבל עכשיו כשמתקרבים אני פתאום ממש לא בטוחה שעשיתי את הצעד הנכון! אני חוששת שיהיה לה קשה להתמודד עם השינויי (אנחנו גם עוברים דירה) ושאולי עדיף להשאיר אותה במשפחתון שאמנם קצת יותר תינוקי אבל מאד חם ואוהב ובעיקר מנקרת במוחי המחשבה שגם לשם לקח לה המון זמן להתרגל ורק עכשיו סוף סוף היא הולכת בשמחה... אני לא יודעת מה לעשות ואשמח להמלצתך!
תודה רבה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר ממשפחתון לגן - תגובה
סמדר ריינר19/07/2013שלום שני,
אני חושבת שאת צודקת. היציבות מאוד מאוד חשובה בגיל הזה, ויש כבר מספיק שינויים, בהחלט הייתי משאירה אותה במשפחתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)