פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ גיל 5
    עירית
    21/08/2013

בתי בת 5.5 ומשתמשת במוצץ להירדמות וגם לאחר היקיצה לכמה דקות ארוכות.
    היא אומרת שזה מרגיע אותה ואכן כך הדבר.
    איך גומלים אותה? או שמא אם הגענו עד הלום, היא כבר תזרוק אותו בקרוב לבד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ גיל 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ גיל 5 - תגובה

סמדר ריינר
    21/08/2013

שלום עירית,
    חשוב שתניחו לה להגימל לבד בקצב ולפי הרצון שלה. אתם יכולים ללמד אותה במקביל עוד שיטות להרגע, כמו נשימות, לחבק אותה לפני השינה, האם יש טקס לפני השינה של סיפור, חיבוק וכו'? אם לא אז חשוב מאוד שיהיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עירית
    21/08/2013

בהחלט יש טקס, כל ערב קוראים סיפור ויש חיבוק ונשיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2013

יופי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות לקראת כניסה לגן בפעם הראשונה
    הורים מודאגים
    20/08/2013

שלום רב!
    הבן שלנו יהיה בן 3 עוד מעט, ילד מאוד מאוד חכם, מבין , מדבר מאוד יפה, קולט ומבין הכל, הוא ילד בעל אינטיליגנציה רגשית מאוד מפותחת, ולכן החששות שיש לנו.
    הוא אמור להיכנס לגן בפעם הראשונה בחייו, מאז שנולד ועד עכשיו היה איתי בבית, לא היה בשום מסגרת, ולא נשאר לבד עם מישהו אחר חוץ מאיתנו פרט למספר בודד של פעמים בהן השארנו אותו עם סבא וסבתא כשהיה ישן ולא שם לב. הוא קשור אלינו מאוד, מאוד אוהב אותנו אומר לנו ביום עשרות פעמים שהוא אוהב אותנו ומראה חיבה תמיד. ממש ילד מתוק ונבון.

הסברנו לו כבר כמה חודשים שעוד מעט ילך לגן של גדולים, שמאוד כיף בגן, שיש המון משחקים וגננת חמודה והכל תמיד ברוח חיובית מבלי להראות לו שאנו עצובים כשמדברים על הנושא הזה, למרות שמבפנים הלב שלי נקרע....
    אני יודעת מראש שזה לא יהיה קל ואפילו קשה בשבילו, להשאר פעם ראשונה בכל ה3 שנים האלו לבד בלי אמא ובלי אבא!!
    בכל החודשים האלו הוא דיבר על הגן ואמר שיהיה לו כיף ויש משחקים וחברים חדשים ואני שמחתי כי היה לי איזשהו ניצוץ של תקווה שאולי זה לא יהיה קשה... אבל מהר מאוד התעוררתי מהאשליות האלו כי זה ממש חלום בשבילי שזה יעבור בשלום, אני פשוט יודעת שהוא יצרח שם כל היום ואני לא יודעת מה לעשות שלא תהיה לו איזושהי טראומה מזה.

בשבוע האחרון הוא נעשה ממש עצוב יושב לבד וחושב, כששאלתי אותו מה יש לו הוא אמר שכלום, ואז הוא אמר לי שהוא עצוב כי אני לוקחת אותו לגן ומשאירה אותו שם לבד ולמה אני לא נשארת איתו, הוא חזר על זה במשך השבוע כבר כמה פעמים, ופשוט הלב שלי נשבר כשאני חושבת על זה שיכול להיות שיצעקו עליו, ויכעסו עליו, וכידוע בגני עירייה המצב לא משהו, ולא תמיד יש לגננות סבלנות להבין את המצב הרגיש של כל ילד וילד.
    ביחוד שזה מזב כמו אצלנו, שילד לא נשאר לבד עם מישהו אחר ללא הוריו אף פעם, ופעם ראשונה הולך למסגרת ליום שלם בלי הוריו.

אנחנו ממש מודאגים, עצובים ואובדי עצות, לא יודעים איך להכין אותו ואיך להתמודד עם תחילת השנה, איך לגרום לו שיהיה לו קל, או לפחות שלא יהיה לו קשה מדי...

נשמח לעצות איך להקל עליו את תחילת השנה ואיך להכין אותו למשהו שהוא חדש לו לגמרי.

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• חששות לקראת כניסה לגן בפעם הראשונה - תגובה

סמדר ריינר
    21/08/2013

שלום לך,
    אני לא בטוחה שזה יהיה כל כך קשה לבן שלך, אני חושבת שזה הרבה יותר קשה לך. נשמע שאת מאוד מתקשה לשחרר את הילד. גם העובדה שהוא אומר לכם המון פעמים ביום שהוא אוהב אתכם קצת מטרידה אותי, אני חייבת לומר. יכול להיות שזה לא צורך שלו אלא צורך שלכם, שהוא חש אותו וחייב להרגעי אתכם כדי שתרגישו שהוא לא יעוזוב אתכם והוא אוהב אתכם. נראה לי חשוב שתפינו לטיפול עבור עצמכם כדי לאפשר לילד להמשיך ולהתפתח רגשית כמו שצריך וגם להיקלט בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהה????

הורים מודאגים
    21/08/2013

שלום לך, אני פשוט בהלם גמור מהתשובה שלך?!
    אנחנו צריכים טיפול פסיכולוגי? את מודאגת מכך שילד אומר להוריו שהוא אוהב אותם? אנחנו צריכים לשחרר?
    אני שואלת שאלה מדאגה עצומה לבני כי אני אימו ויודעת כמה יהיה לו קשה וזה מה שאת עונה לי? עושה אותנו חולי נפש? זו קצת חוצפה מצידך ואפילו חוצפה מרובה!
    תכתבי פשוט שאין לך מושג מה לענות ולזהו אל תמציאי השערות מטופשות שהן ממש לא נכונות!!
    מה עדיף ילד שמתעללים בו שלא מראה אהבה? או ילד שהוא כל כך אהוב עד שהוא מרגיש זאת ואומר זאת להוריו? את אמיתית בכלל? איזו חוצפה!!
    באמת שאין לי יותר מה לכתוב פשוט בפעם הבאה שאין לך מושג מה לענות אל תנסי לצאת מזה על ידי התשובה שאנחנו צריכים הדרכה הורית.....
    אם הייתי צריכה הדרכה הורית לא הייתי מגדלת כזה ילד מקסים וחכם שעולה ברמת האינטיליגנציה שלו על ילדים בני שש ושבע....

כנראה תשובה אמיתית לאיך לעזור לו כבר לא תצא מכאן.....
    בכל זאת, המשך יום טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהה???? - תגובה

סמדר ריינר
    22/08/2013

שלום לך
    אני מצטערת לקרוא את תגובתך.
    מותר לך לא להסכים למה שכתבתי, אבל יש דרך ויש סגנון.
    אני מקווה שבהמשך תוכלי להרגע, ולהבין שהדברים נכתבו אחרי שנים של ניסיון, ומתוך כוונה לעזור. כעס לא ימחוק דברים שחשוב להקשיב להם, ואני מאמינה שככל שתיכנסו למערכת החינוך תשמעו את הדברים האלה מעוד אנשים, אז ואלי כדאי לחשוב עליהם בכל זאת.
    אין שום פסול בכך שילד אומר להוריו שהוא אוהב אותם, אבל אין צורך להגיד זאת עשרות פעמים ביום.
    אני גם לא כתבתי שאתם חולי נפש, הורים רבים נעזרים בתקופות מסויימות בטיפול או הדרכת הורים, והם לא חולי נפש בכלל.
    אני מאחלת לכם הצלחה וכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניפולציות של פעוט
    יהודית
    20/08/2013

שלום - אני כותבת בשם אחותי.
    בנה בן השנה וחצי אח לתאומה, הוא ילד מקסים, נוח ושקט - כאשר אמו לא בסביבה.
    כשהיא נמצאת (לרוב בתוך ביתם), הוא לא מפסיק לבכות בכי תמרורים ולצרוח ולו לשנייה אחת, נצמד אליה ושום דבר ואף אחד (כולל היא) בסביבה לא יכול להרגיע אותו
    קשה להיות בסביבה מרוב הצרחות
    רק כאשר היא מרימה אותו ועומדת או מסתובבת בבית הוא נרגע.
    כיצד עליה לנהוג על מנת לגמול אותו מהתלותיות?
    נשמח לכל עצות וטיפים
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מניפולציות של פעוט

הוספת תגובה

• מניפולציות של פעוט - תגובה

סמדר ריינר
    21/08/2013

שלום יהודית,
    אם היא מבינה שמדובר במניפולציה, אז אנחנו לא מדברים על גמילה מתלותיות. תלות היא לא מניפולציה. אם זו מניפולציה אז פשוט לא משתפים עם זה פעולה ומניחים לו לבכות. כשהוא יראה שמניפולציה לא עובדת היא תיפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 10
    אמא
    20/08/2013

שלום

יש לי ילדה שהיא הבכורה במשפחה בת 10 עולה לכיתה ד (נשארה שנה בגן חובה)ואחות שעולה לכיתה א ובן קטן בן 3

ילדה שמחה אך אני יסביר עדיין ילדותית לגילה אוהבת עדיין לשחק בברביות מבחינה חברתית יש לה חברות אך לא מהכיתה . לפי מה שאני רואה גם הדיבור וגם ההתנהגות ילדותית לגילה . עם החברות מאד ותרנית ונשלטת לא יודעת לענות בקול סמכותי אלא מאד בכייני לא יודעת להתמודד למשל קבעה עם חברה וחברה אחרת באה ואמרה שהם משחקים בחוץ והם קבעו איתה אתמול והיא שכחה מזה לא תעמוד ותגיד שכחתי לא נורא אלא תתמודד בבכי ולא תדע מה להגיד .פוחדת שהם יכעסו אליה אף פעם לא תריב עם חברה . מאד תמימה . עם מדברים סתם לא תביע את דעתה ותתערב בשיחה מאד מובלת . אני כל הזמן מנסה להסביר לה שאפשר לדבר ולהסביר אך זה לא עוזר חוזר חלילה וחלילה .
    אני רואה נערים ונערות ביחד ואני פוחדת שבעתיד לא יהיה לה כך חברים והחברים התרחקו כי בכל זאת ככול שגודלים בגיל אנחנו מתקשרים בדיבור וכל הזמן יוזמים שיחות . גם ליזום שיחות עם חברות לא יוזמת אלא עם אומרים לה אז כן תלך ותזמין אך לא מתקשרת . ניסנו כבר קבוצה של כישורים חברתיים אך זה לא עזר . כי כל זה היא כבר יודעת קודים חברתיים וכו' האם טיפול פסיכולוגי בנושא זה כן יכול לעזור

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 10

הוספת תגובה

• ילדה בת 10 - תגובה

סמדר ריינר
    21/08/2013

שלום לך,
    בודאי שטיפול יכול לעזור, ויכול להיות שיהיה צורך גם בהדרכת הורים בנוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 שהביא קללות מגן - המשך
    דליה
    20/08/2013

קודם כל תודה על תשובתך המהירה ואני חייבת לציין גם מאוד מרגיעה.
    אמרת פשוט להתעלם מזה אפילו שאומרים לו שלא מדברים כך . הדבר ממשיך כל הזמן ויותר מזה . שאנו נתק'לים באיזה שכו או מכר שאני פוגשת אח שלו הקטן בן שנתיים וארבע למד ממנו והוא אומר לאנשים אתה קקי ואחיו הגדול מצטרף אליו וזה הדבר הקשה ביותר לי ולבעלי . ואנו מאוד מתביישים שזה קורה ליד אנשים. מה לעשות?

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 שהביא קללות מגן - המשך - תגובה

סמדר ריינר
    21/08/2013

שלום דליה,
    להפסיק להתבייש, מדובר בילד קטן, בגיל שעדיין מותר להגיד דברים כאלה. זה לא אומר כלום על החינוך שלכם. תנסו להניח לעניין, הוא באמת לא כל כך חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בפרידה בבוקר
    אמא יקרה לי
    19/08/2013

אודה לעצה להתמודדות לילד בן 4 שההליכה לגן מהווה עבורו קושי גדול ומלווה כל בוקר בבכי תמרורים. (צוות הגן מספר שהוא מרגע מהר ), עוד לפני ההגעה לגן הוא כבר מכריז שלא רוצה לגן.
    אנחנו לפני מעבר לגן חדש ונשמח לעצה טובה שתקל עליו את ההסתגלות.
    מדובר בילד חברותי
    מדובר בקושי גם לגן שהוא אוהב את הצוות
    כששהוא נשאל מה יעשה לו כייף בגן הוא אינו עונה
    הוא מסביר שהוא רוצה אותנו ורק אותנו איתו כל היום ....
    תודה מראש
    אמא ואבא

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בפרידה בבוקר

הוספת תגובה

• קושי בפרידה בבוקר - תגובה

סמדר ריינר
    20/08/2013

שלום לך,
    אין כל צורך להקל עליו את ההסתגלות מהסיבה הפשוטה שאין בעיית הסתגלות. את בעצמך אומרת שאחרי הבכי הראשוני הוא נרגע ומשתלב. הבכי הוא הצגה לעינייך בלבד. (או לעיניכם אם זה קורה עם שני ההורים). חשוב שלא תתרשמו מזה, לא תעשו מזה עניין, לא תנסו להרגיע אותו ולשכנע אותו, תיפרדו ממנו בקצרה, וכשהוא יבין שאין קהל להצגה, ההצגה תיפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים באירועי נישואין שניים
    אהרן
    19/08/2013

בע"ה אנחנו מתכוונים להתחתן . אני גרוש + 2 והיא גרושה ללא ילדים
    ילדיי בגילאים : 5.5 & 3.5 ומאוד קשורים אליי עקב גילם הצעיר
    איך עליי לנהוג בנוגע להבאתם לאירועים הקשורים לחתונה ? קרי : אירוסין , חתונה , שבת חתן
    האם שייך להביא אותם ? ואם לא אזי איך עליי להביא לידיעתם את המקום שיש לאבא אישה חדשה ?
    אציין שהילדים חווים את אשתי לעתיד מכירים אותה היטב וכרגע היא "חברה טובה של אבא"
    אנו דתיים ולא חולקים מגורים משותפים לפני חתונה
    אשמח לעצות טובות מכאלה שיש להם ניסיון עם מקרים כאלה , תוך שימת לב לפרטים האישיים
    תודה לכל המשיבים

הוספת תגובה

• ילדים באירועי נישואין שניים - תגובה

סמדר ריינר
    20/08/2013

שלום אהרן,
    אין מניעה להביא את הילדים לאירועים, עם זאת חשוב שהיהי מבוגר שהם מכירים טוב שיהיה איתם לאורך כל האירוע, כיוון שאתה לא תהיהי פנוי אליהם . הם גם לא חייבים להיות בכל האירוע וגם לא בכל האירועים. יכול להספיק למשל שהם יהיו בחתונה בלבד.
    גם אם לא תביא אותם לחתונה, הם יבינו שהיא איתשך, אל תדאג. פשוט תסביר להם שהתחתנתם ואתם גרים ביחד עכשיו, והם יתרגלו לזה.
    שיהיה במזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6 שמתנהג לא יפה לסבא וסבתא
    אלונה
    19/08/2013

לפני מס' חודשים התגרשתי ועברתי עם ילדיי(בן 6 ובן 3.5) לגור בעיר אחרת קרוב להוריי על מנת שיוכלו לסייע לי.
    בתקופה האחרונה בן ה-6 החל מסלים התנהגותו כלפיי הוריי, הוא מתחצף אליהם, מעליב אותם, מרביץ להם, כועס וזועם ללא הפסקה בכל פעם מסיבה אחרת.
    המצב הפך להיות כזה שלהוריי זה ממש לא נעים כבר להיות בחברתו.(כלפיי הוא לא מתנהג ככה).
    אני מאוד זקוקה לסיוע מצידם כי אני דיי לבד ב"מערכה". הגירושים שעברתי לא היו קלים בכלל והתמיכה של הוריי בי מאוד מאוד עוזרת.
    מלבד זה מאוד חשוב לי שהקשר שלהם עם ילדיי יהיה טוב וברור לי שאם לא נעצור את המצב הזה עכשיו זה יהיה מאוחר מדיי.
    אוטוטו מתחילה שנת הלימודים והוריי אמורים לעזור לי מאוד באיסוף הילדים לאחר המסגרות החינוכיות.
    אני בספק שזה יחזיק מעמד לאורך זמן אם בכל פעם שהם יפגשו את בני הגדול הוא ירביץ, יתחצף ויתנהג באופן כזה כלפיהם.
    אני זקוקה לסיוע דחוף!!!!!!!!!!!!!
    נ.ב-
    לפני הגירושים הקשר עם הילדים לא היה ממש קרוב והיינו מתראים אחת לשבוע בממוצע.
    חשוב לציין, שהוריי מאוד מאוד אוהבים את הילדים וקשורים אליהם. הם ומעניקים להם המון חום ואהבה, מתנות ועוד ועוד... תמיד פה לצידנו מתי שאני רק מבקשת גם מבחינת חומרית וגם מבחינה מנטלית.
    אני מאוד מאוד קשורה אליהם.

אודה על קבלת עצה מה עליי לעשות?

הוספת תגובה

• בן 6 שמתנהג לא יפה לסבא וסבתא - תגובה

סמדר ריינר
    20/08/2013

שלום אלונה,
    אין בידי מספיק פרטים מדוע הילד מתנהג כך כלפיהם. תמיד צריך לבדוק את האפשרות שאולי יש משהו בהתנהגות שלהם שלא נעים לו. יכול להיות גם שעקב המצב שנוצר והמשבר שאת נתונה בו ההורים נתפשים כדמויות החזקות, ואולי את העברת אליהם חלק מהסמכויות ההוריות שלך, והילד מביע כך את מחאתו. הוא רגיל להורים שלו, הוא לא ביקש הורים חדשים, קשה לו להסתגל להורים חדשים, הוא רגיל להוריו. לכן קודם כל כדאי לנסות ולהבין גם את הקשיים של הילד, בנוסף לקשיים שלך ואפילו לפניהם, כי בכ"ז הוא ילד, ויותר קשה לו ממך ולו רק בגלל העובדה הזו.
    אני ממליצה לך לבלות איתו זמן איכות לחוד, להסביר להורים שלך איך הוא רגיל שיתנהגו אליו בכל מיני הקשרים, ומצד שני לחזור לסמכות, לשיגרה, ולמסגרת. הילד שלך מבטא את הקושי הטבעי שלו אחרי כל כך הרבה מעברים והוא מוציא את זה על הורייך כנראה כי הדמויות המשמעותיות בטח. אני מקווה שתא תחזרי לעצמך בהקדם, ותוכלי לקחת שוב פיקוד, ואז הוא יירגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות על ילד בן שנה ואחד עשר חו
    אמא לבן בכור
    18/08/2013

שלום לך,

יש לי בן בכור בן שנה ואחד עשר חודשים.
    יש שני דפוסי התנהגות שמדאיגים אותי והייתי רוצה להתייעץ לגביהם.

הראשון-בני מבקש בכול הזדמנות לאכול,הוא מבלה את רוב השהות שלו בבית-במטבח...הוא מאוד רזה ולעיתים רק משחק עם האוכל ,אך כשהוא בבית או אצל משפחה או חברים עיקר ההתעסקות והעניין יהיה סביב האוכל. זה נמשך כך מספר חודשים ואני עובדת עצות,כי ברור לי שהעניין הוא רגשי, אך מדוע? ומה עושים כדי לשנות?
    הוא יכול לבקש ממני עשר פעמים ביום ארטיק או גלידה...ולא מתרצה גם אחריי שמסיים ,לא יחלוף הרבה זמן ושוב ירצה אוכל ..זה מוציא אותי משלוותי בעיקר בשל חוסר הוודאות והעובדה כי זה בן ראשון ואיני יודעת איך לנהוג והאם מדובר בתופעה נפוצה. אציין כי הגננת מדווחת כי בגן זה לא כך...

דפוס התנהגות נוקשה ואובססיבי שני הוא -הילד לא מוכן בשום אופן להירדם במיטתו-חדש בחודש האחרון. הוא מבקש לישון איתי וכשנרדם אני מעבירה אותו למיטתו. כל לילה סביב שלוש ארבע הוא קם בבכי ודורש שאבוא ואשן איתו. אני נאלצת לקחת אותו למיטתי וכך ישנים עד הבוקר. אציין בהקשר זה כי בחודש האחרון לא מעוניין להישאר עם אף אחד בבית חוץ ממני וכשאני בבית איתו ועם אביו או שמרטפית או סבים הוא דורש בקרבתי כל רגע ולא מוכן לעסוק בפעילות אם אני איני לידו.

מה עושים? מדאיג? אובססיבי? נוקשה ? חזרתי?

אנא עזרי לי.

בברכת תודה וכל-טוב.

הוספת תגובה

• שתי שאלות על ילד בן שנה ואחד עשר חו - תגובה

סמדר ריינר
    19/08/2013

שלום לך,
    אכן ההתנהגויות שאת מתארת אינן טבעיות ולא אמורות להיות. הן גם קשורות אחת בשניה. אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד דרך קופת חולים באזור מגורייך. לא בטוח שמדובר בבעיה התפתחותית, יכול להיות שמדובר שפוט בחרדה ושהדרכת הורים תוכל לעזור לך, אבל כדאי לאבחן ליתר ביטחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצות זאם
    יוליה
    17/08/2013

אני חד הורית וילדה שלי בת שנתיים, כבר כחצי שנה יש לה התפרצויות כעס, אם ילד בגן לא רוצה לשחק איתה היא מרביצה, אם אני אומרת משהו שהיא שאסור לה לעשות(כמו לקפוץ על ספה)היא מרביצה וצועקת אלי, נשכבת על ריצפה, אני בהתחלה ניסיתי להסביר לה שאני מבינה אותה והצעתי משהו אחר שניתן לעשות, אך במהלך חודש אחרון מצב עוד יותר החמיר, אני לפעמים כמה פעמים ביום מתמודדת עם התפרצויות שלה, היא מבקשת סליחה ואחרי חמש דקות עוד פעם יכולה להרים יד.
    אם האב של הילדה אין כל כך קשר הוא לא משתף אותי במה שקורה אצלו בבית,
    במיוחד אחרי ביקורים אצל אב ילדה חוזר עוד יותר עצבנית, שזה לפעמים מתסכל, כי היא נפגשת איתו פעמים באמצע שבוע וכל סוף שבוע שני היא כל סוף שבוע אצלו,
    אני מקפידה על סדר יום אך כל יום יותר ויותר קשה, הסמך לקבל הכוונה אך לנהוג כאן

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצות זאם

הוספת תגובה

• התפרצות זאם - תגובה

סמדר ריינר
    18/08/2013

שלום יוליה,
    חשוב שתקבלי הכוונה כיצד להפעיל סמכות הורית. חשוב מאוד לא להסביר לה, את כבר מבינה אלא לדבר איתה בטון חד וברור מה את מרשה ומה לא, לא לנסות להרגיע אותה אם זה מעליב אותה והיא בוכה, אלא לתת לה לבכות, זה לא נורא, חשוב מאוד להיות עקבית, ולא לוותר לגבי דברים שהחלטת שהם חשובים לך. כאמור כדאי שתפני אולי דרך המכון להתפתחות הילד להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של ילד בן 6.5
    לילך
    17/08/2013

שלום רב

בני בן 6.5 מגיל 5 בני תמיד היה מפחד לישון לבד במיטה שלו לבד למרות שכולנו אני בעלי וביתי ישנו ביחד בחדר גדול אחד אנו גרים ביחידת דיור תמיד הוא מגיע לישון איתי ועם בעלי
    הוא מפחד ללכת לשירותים לבד כל מי שמרים מעט את קולו הוא נבהל .
    לאחרונה הרחבנו את יחידת הדיור ויש לו חדר לבד הוא מסרב בכל תוקף לישון לבד בעלי ישן לידו בכל לילה יש לנו גם בת שהיא בת 5 היא שונה ממנו לחלוטין בנושא זה
    בני עולה לכיתה א' השנה הוא ילד מאוד מפונק.
    אודה לך על תשובתך המהירה

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של ילד בן 6.5

הוספת תגובה

• עניתי

סמדר ריינר
    18/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך!!!

לילך
    18/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של ילד בן 6.5
    לילך
    17/08/2013

שלום רב

בני בן 6.5 מגיל 5 בני תמיד היה מפחד לישון לבד במיטה שלו לבד למרות שכולנו אני בעלי וביתי ישנו ביחד בחדר גדול אחד אנו גרים ביחידת דיור תמיד הוא מגיע לישון איתי ועם בעלי
    הוא מפחד ללכת לשירותים לבד כל מי שמרים מעט את קולו הוא נבהל .
    לאחרונה הרחבנו את יחידת הדיור ויש לו חדר לבד הוא מסרב בכל תוקף לישון לבד בעלי ישן לידו בכל לילה יש לנו גם בת שהיא בת 5 היא שונה ממנו לחלוטין בנושא זה
    בני עולה לכיתה א' השנה הוא ילד מאוד מפונק.
    אודה לך על תשובתך המהירה

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של ילד בן 6.5

הוספת תגובה

• פחדים של ילד בן 6.5 - תגובה

סמדר ריינר
    18/08/2013

שלום לילך,
    חשוב להרגיל ואתו בהדרגתיות לישון לבד, בהתחלה שבעלך ישב לידו עד שיירדם ובהמשך ישב לידו פחות ופחות. אפשר גם לשמוע ממנו ממה הוא פוחד ולחשוב ביחד על דרכים לעזור לו להתמודד עם הפחד, החל מהקראת סיפורים לפני השינה על ילדים שמתצודדים פחדים לפני השינה, הדקלת אור קטן, תרגילי נשימה להרגעה לפני השינה ועוד. חשוב להיות עיקביים, ולא להסכים בשום פנים ואופן שהוא יישן איתכם, גם אם זה אומר שיהיו כמה לילות ללא שינה. לכן אולי כדאי להתחיל את התהליך בחופש.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 שהביא קללות מהגן
    דליה
    16/08/2013

יש לי 2 בנים. הגדול בן 3.5 שנים והקטן בן שנתיים ו-4 חודשים. הם היו באותו גן עד עכשו. הגדול למד להגיד מילים נוראיות כמו: מניאק, קקי, מפגר ,טמבל, דיביל וכו' ואמר את השם של הילד מגן שאומר את המילים ההלו.(למזלי עברנו דירה לעיר אחרת והוא כבר לא יפגוש אותו.) אבל התופעה קיימת ומחמירה. תמיד שהוא מתעצבן עלי ועל בעלי הוא אומר לנו את המילים הללו אחד אחרי השני וכמובן שאחיו שומע זאת ממנו וגם לומד ממנו. גם לאנשים הם אומרים אתה קקי. אני ובעלי מתים מבושה. כמה שאנחנו מסבירים להם במיוחד לגדול שלא מדברים ככה ונותנים לו עונשים. לא עוזר כלום אני מאוד מודאגת . אשמח לכל עצה כדי למגר את התופעה מהר ככל האפשר.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3.5 שהביא קללות מהגן

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 שהביא קללות מהגן - תגובה

סמדר ריינר
    18/08/2013

שלום דליה,
    ילדים לומדים את מהילים האלה במוקדם או במאוחר ואומרים אותם. זה היה קורה בכל מקרה, גם ללא אותו ילד מהגן, וזה יקרה גם במקום המגורים החדש. אני מציעה לכם קצת פחות להזדעדע מהעניין, זו התנהגות רגילה של ילדים, אין כאן שום דבר חריג. אחרי שאמרתם לו שאלה מילים לא יפות, ואתם לא משתמשים בהם בבית, אם הוא ממשיך, פשוט להתעלם מזה. עם הזמן הוא יבין שאין בזה עניין וזה יפחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת משועממת
    דנה נפתליהו
    15/08/2013

שלום,
    אני לא בטוחה כיצד לקרוא למה שעובר על בתי.... לא בטוחה שמשועממת היא המילה הנכונה.
    בתי בת שנה וחודשיים, הולכת מגיל שנה ואז גם החל הבלגאן הגדול.
    היא אינה מסוגלת לשבת בשקט לרגע, פשוט מחפשת מה לשבור, איך להרעיש וכמה שיותר לעשות בלגאן. פותחת ארונות מטפסת על כסאות ושולחנות וכו.....
    המצב הוא כזה שאני ובעלי אומרים לה בעיקר: "את זה אסור", "לא לגעת" והיא בעיקר שומעת מילות שלילה.
    כמובן שממשיכה בשלה ובכל הכוח.
    יש לציין שנולד לנו תינוק כשהייתה בת 11 חודשים.
    גם אם מדובר על תשומת לב יתרה, המצב ממש מתיש והילדה הפכה להיות פשוט בלתי נסבלת. לא משחקת יותר מחצי דקה באותו משחק, כל הזמן רצה ממקום למקום ושוברת או מרעישה. איך אפשר לעזור לה להיות מתונה סבלנית ובעיקר רגועה יותר??

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת משועממת

הוספת תגובה

• תינוקת משועממת - תגובה

סמדר ריינר
    16/08/2013

שלום דנה,
    חשוב שתנסו ליצור דרך להתפנות אליה, ולא להשאיר אותה לשחק לבד אלא לשחק היא איתה. היא עדיין קטנה וזוקוקה להמון תשומת לב, אני מניחה שכשהיא לבד עם עצמה היא לא ימצליחה להכיל את עצמה והיא "מתפרקת" באופן הזה וגם דורשת ממכם להיות יאתה ולהחזיק אותה. אם יש צורך ויש אפשרות הייתי לוקחת אפילו בייביסיטר שיפאשר לכם להתפנות אליה, או לחילופין שתשחק יאתה בזמן שאתם עם האח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שלא רוצה חברים
    רוית שליו
    15/08/2013

הבת שלי בת 8 קצת קשה לה בכל הקשור לקשרי חברויות. בחופש הגדול היא לא נפגשה עם אף ילד ולא יצרה כל קשר. אני הצעתי לה להזמין אלינו חבר או חברה אך היא מסרבת בטענה שעכשיו חופש והיא לא רוצה . היא עסוקה בענייניה לא מבקשת חברה . יש לי בן נוסף שכל הזמן דורש חברים מזמין ומוזמן ונראה לי קצת מוזר שהיא לא. אני יודעת שהיא לא ממש חברותית ואין לה הרבה חברות אך נראה שלה זה בכלל לא מפריע ולי דווקא זה מאוד מפריע הייתי רוצה שיהיו לה יותר חברים. השאלה שלי היא האם בכל זאת לעשות משהו כדי שהיא חזמין או תצור קשר עם ילדים מהכיתה או פשוט להניח לה. האם זה נורמלי שילדה בגיל שכזה לא זקוקה לחברים. האם זה עשוי להשתנות והאם יש משהו אשאני יכולה לעשות . תודה רבה רוית.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא רוצה חברים

הוספת תגובה

• ילדה שלא רוצה חברים - תגובה

סמדר ריינר
    15/08/2013

שלום רוית,
    כדי לענות על שאלותייך חשוב להבין ממה נובע המצב של הילדה. איך ה קורה שאין לה חברות, ממה זה התחיל? האם היא מרגישה דחויה ולכן התייאשה? האם היא פשוט שונאת לוותר ולחלוק ומעדיפה להיות לבד כדי לא להתפשר? האם סיבה אחרת? נסי לשחזר איך זה התחיל? איך שיחקה עם ילדות כשהייתה קטנה, נסי להבין טוב יותר מאין זה נובע. ורק אז ניתן יהיה לחשוב איך ניתן לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה חברים

רוית שליו
    15/08/2013

תודה לתשובתך המהירה. האם אוכל לשוחח איתך טלפונית? אם כן מתי נוח לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ללא חברים

רוית
    15/08/2013

גם שהיתה קטנה לא אהבה חברה במיוחד. היא מעדיפה מחשב או טלוויזיה או ספר על פני חברים. למרות שהיא לא מרגישה דחויה היא אומרת שיש לה חברים ושהיא מתגעגעת אליהם אך לי מהצד נראה זה לא ממש נכון. המורה מדווחת שהיא משחקת עם ילדה אחת ולעיתים אף לבד. יש מצבים שהיא אומרת לי שהיא לא ביקשה לשחק כי ידעה מראש שיגידו לה לא למרות שלא ניסתה אפילו. זה די מעורב לעיתים נראה שהיא זו שלא רוצה חברה ולעיתים נ ראה שהיא פוחדת שידחו אותה. אם אני מנסה להיזכר בעבר אז אף פעם היא לא היתה ילדה מקובלת במיוחד אך גם לא דחויה יש לה בטחון עצמי היא הולכת לבד למקומות וכ'. היא ילדה די תמימה נותנה המון אפילו מוותרת המון לעתים נראה לי שיותר מידי . מה אני עושה? האם כדאי לכפות עליה להפגש עם חברים? יש לה עולם עשיר משלה היא יכולה שעות לשחק עם עצמה או להעסיק את עצמה מה שמאוד קשה לי עם בני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ללא חברים - תגובה

סמדר ריינר
    16/08/2013

שלום רוית,
    בודאי שלא לכפות. נשמע שהבת שלך מתקשה לקחת מקום, ובהחלט פוחדת שידחו אותה. קודם כל הייתי עובדת בבית על לתת לה מקום, אולי חשוב גם שאת תקדישי לה זמן, תשחקי איתה, תתעניייני בה, אפילו שבנך השני גוזל ממך זמן רב ולא ידוע להעסיק את עצמו. היא כנראה למדה לוותר מגיל קטן מכל מיני סיבות והיא לא מעלה על דעתה שהיא חשובה ושחברתה נעימה. צריך לעבוד איתה במאת על התחושה שהיא אהובה, חשובה, לעודד אותה להתעקש על דברים שרוצה ולא לוותר, קודם כל בבית ורק אחרי זה זה יתחיל בחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה