מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים בגיל 3.5ויקי17/07/2013
ביתי בת 3.5 (תאומה) ילדה מאוד עצמאית ובוגרת. ויום שבת היא ראתה בטלויזיה תוכנית לילדים (לא היתי לידה) ופתאום היא התחילה לצעוק שנעביר לה את התוכנית והיא פשוט רעדה והיתה מבועתת. מאז היא לא מוכנה להיות באף חדר בבית לבד ואפילו לשירותים וצמודה אליי במיוחד.
זה מתאפיין גם בזה שאם היא נמצאת לשניה בחדר היא רצה אלינו במהירות וממציאה תירוץ בשביל שנבוא לידה , כגון: שנביא לה כוס מים, להגיד לנו שהיא אוהבת אותנו, או אפילו שאחותה התאומה תראה איתה משהו יפה בטלויזיה, היא אפילו מבטלת את עצמה למשל תוכנית שהיא אוהבת ואחותה לא היא תוותר לה ע"מ שהיא תשאר לצפות איתה. והתחלתי לשים לב שגם אחותה התאומה מתחילה להגרר אחריה.
ניסינו לדבר איתה על זה והיא שמה ידיים על האוזניים ולא מוכנה לדבר איתנו על זה בכלל.
אמרנו לה שאין לה ממה לפחד שכולנו נמצאים בבית והדלתות נעולות. וזה פשוט לא עוזר.
כבר עברו 4 ימים מאז ואני לא רואה כל שינוי.
האם אני צריכה לפנות לפסיכולוג לילדים? האם זה שלב? ואיך אני מחזירה לה את הביטחון?
תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בגיל 3.5 - תגובה
סמדר ריינר19/07/2013שלום ויקי,
זה נשמע קצת יותר חמור ממשהו שהוא רק שלב, את מוזמנת לעיין בעמדות שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר, אז כדאי לשקול לפנות ליאש מקצוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות ילד בן 3.10 חודשיםליאת17/07/2013
בני בן 3.10 חודשים הוא ילד מאוד טוב יחסית רגוע ואיטלגנטי ,בשבועות האחרונים ישתנה לו ההתנהגות,כשאני ובעלי כועסים עליו הוא ישר אומר אמא אני אוהב אותך וכו....נולדה לו אחות לפני חצי והוא עד היום מציק לה או עושה דברים מסוכנים למשל וכסה לה את הראש בשמיכה אנחנו מעירים לו ומסבירים לו שזה מאוד מסוכן והוא ממשיך לעשות את.איך אני גורמת לו להפסיק אם זה ?
דבר נוסף כשהוא כועס ולא מסכים אם דברים שאני ובעלי קובעים הוא התחיל לקלל ואף להרביץ.
בשישי האחרון הוא שאל את בעלי איפה הוא יהיה שאנחנו לא ניהיה פה יותר ...הינו מאוד מופתעים מהשאלה הזאת, מאיפה הוא חושב על הדברים האלה?
אשמח מאוד להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות ילד בן 3.10 חודשים - תגובה
סמדר ריינר18/07/2013שלום ליאת,
נשמע שאתם מתקשים מאוד להציב גבולות לבן שלכם. חשוב מאוד להיות תקיפים, קצרים ובורורים בטון שלכם כלפיו, לא להסביר הסברים ארוכים והכי חשוב להקפיד על עקביות . אם אתם לא מצליחים, כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה !אושרית16/07/2013
שלום רב, אבקש ייעוץ בני בן ה3 ו6 חודשים נגמל מחיתולים בגיל 3 ו3 חודשים הגמילה מפיפי צלחה ב100% גם בלילות כמובן בשירותים ללא צורך בסיר ישר באסלה ! אך הילד ממש מתעקש לא לעשות קקי בשירותים הנושא ממש מלחיץ אותו הצעתי לו קקי פרס במידה וינסה לעשות באסלה אך ללא הועיל הוא פשוט נלחץ ועושה קקי בתחתון הוא מודע לכך שלא צריך לעשות קקי בתחתון אלא בשירותים תמיד לאחר מעשה הוא מציין זאת , לעיתים הוא מודיע שיש לו קקי ואז עושה לידי ולעיתים הוא פשוט עושה ובא כדי שאנקה אותו ! אותי זה כבר מטריף אך אני לא ממש מראה לו את הלחץ מצידי אני אומרת לו שחבל שזה קרה בתחתון ושאני סומכת עליו שבפעם הבאה יעשה בשירותים , וכמובן שאני מסבירה לו ושאנו מראים לו שבני הבית עושים את הצרכים בשירותים אך טרם עזר!
האם זהו תהליך טבעי שבני עובר? האם עליי פשוט להתאזר בסבלנות עד שהוא יחליט!
או שצריך טיפול לכך!?
אודה מאוד על עזרתכן
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ! - תגובה
סמדר ריינר18/07/2013שלום אושרית,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מחבקדנה15/07/2013
בני בן 14,הבכור במשפחה .יש לו אחות בת 10 ואח בן 3.יש לו קטע שנראה לי מוזר:הוא לא מנשק או מחבק את אחותו בת העשר.יש בינהים קשר כמו כל אח ואחות-רבים משחקים וכו.היא כן מעונינת והוא מתנגד.היום הוא יצא לטיול לכמה ימים ונישק וחיבק אותי את בעלי ואת אחיו הקטן,ואותה הוא סרב לחבק.ששאלתי אותו הוא טען בגלל שהיא בת.היא מאד נפגעת מיזה.לא מוגזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מחבק - תגובה
סמדר ריינר16/07/2013שלום דנה
זה לא מרוע, אלא מקושי שיש לו. חשוב שתבינו בשגיל ההתבגרות ילדים מרגישים תחושות מיניות מציפות ועוצמתיות שחדשות להם, זה יכול להיות מבהיל. יכול להיות שבנך חש שכדי לשלוט בדחפים שלו הוא צירך להימנע מחלבק את אחותו. הייתי מכבדת את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי מראה סימנים לocd והיא בת 7 וחציאיציק15/07/2013
שלום רב.
אנחנו משפחה ממוצעת עם שני ילדים. בתי בת 7 וחצי ובני בן 5.
לאחרונה גיליתי שהבת שלי עסוקה מאד בכל מיני פחדים שלא כל כך מתאימים לגילה, אציין שהיא מאד חכמה ותמיד רצתה ורוצה לדעת על הכל. מאז שהייתה קטנה סיפקתי לה את כל מה שרצתה לדעת ואפילו יותר. היום כשאנחנו במהלך חופשה בתאילנד היא אזרה אומץ וסיפרה לי שכשמישהו נוגע בה ביד או שכשהיא נוגעת במשהו היא חייבת לגעת או שיגעו בה ביד השניה או באיבר המקביל. כששאלתי אותה מה קורה כשנוגעים בה במצח היא ענתה שזה לא מפריע לה כי אין למצח צד נגדי. הפחיד אותי יותר שהיא ציינה שזה מפריע לה מבחינה גופנית זה עושה לה צמרמורת.
מה אני אמור לעשות? זה מפחיד אותי מאד!! אני צריך לשלוח אותה לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי מראה סימנים לocd והיא בת 7 וחצי - תגובה
סמדר ריינר16/07/2013שלום איציק,
אין צורך לפחד, אבל בחלט יש צורך לפנות לטיפול. יש ילדים רבים שסובלים מהתופעה, ובטיפול מתאים אפשר לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתעקש לעלות לכיתה אדני15/07/2013
ילד יליד סוף אוקטובר ,איי קיו ממוצע ,לא בשל ריגשית ,מסרב להישאר בגן או לעבור לגן אחר ומעוניין רק לעלות לכיתה א כל השכנועים שלנו ההורים ואחיו הבוגרים לא עוזרים ,הוא רוצה לעלות כמו כל חבריו מהגן, וגם להיות עם ילדים בגילו ,
אנחנו מרגישים שאם נשאיר אותו בגן אפילו שנעודד אותו זה לא יעזור ויגרם לו נזק לכוון ההפוך, האם לאור ההרגשה הרעה שמרגיש עדיף להקשיב לדעתו ולעלות לכיתה א שירגיש כמו כולם, ולתמוך בו יום יום בלימודים עד שיבשיל ?
מדובר בילד טוב ללא בעיות התנהגות ומבין טוב מה שרוצה אישתי מרגישה חזק את הנזק בהשארתו וחושבת שעדיף להקשיב לדעתו ותתמוך בו יום יום בכיתה א .מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתעקש לעלות לכיתה א - תגובה
סמדר ריינר16/07/2013שלום דני,
אני חושבת שכדאי שתתייעצו עם השירות הפסיכולוגי, ששם אבחנו אותו ומכירים את הקשיים שלו, ויכולים לתת לכם תשובה שמתאימה לו ולא תשובה כללית שלא נשענת על היכרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן יחיד במשפחתוןמיכל15/07/2013
היי,
רשמתי את הילד שלי למשפחתון לשנה הבאה (תשעד), הוא יהיה בן שנתיים באוקטובר,
עכשיו הגננת בישרה לי שהוא יהיה בן יחיד עם חמש בנות.
האם יש לזה משמעות בגיל הזה? כי זה לא ממש מרגיש לי טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן יחיד במשפחתון - תגובה
סמדר ריינר16/07/2013שלום מיכל,
אני במאת לא חשובת שזה משנה...בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה ילדים שלא מקשיבים ליאמא15/07/2013
היי אני אמא לשלושה, בן 7.5+ תאומים בני 4 , הם כל היום מתווכחים בניהם, מציקים אחד לשני, מדגדגים אחד לשני, צווטים ומשתוללים !!! אני לא מצפה שלא יתנהגו כמו ילדים אבל אני ממש רוצה שיכבדו אותי כשאני מבקשת שיפסיקו מתוך כבוד למקום בו אנו נמצאים או במקום שפשוט צריך להתנהג בו אחרת ורגועים יותר !!!
מה שאני עושה במצבים כאלה זה בדרך כלל מעירה להם מבקשת שוב ושוב להפסיק אבל ללא הועיל אחד שותק השני צוחק ומתחילים שוב מחדש את כל הבלאגן !
מה עושים ??? בבקשה עזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה ילדים שלא מקשיבים לי - תגובה
סמדר ריינר16/07/2013שלום לך,
לא ציינת האם בדברים אחרים הם כן מקשבים לך (מקלחות, אוכל, שינה), האם זה התגבר בחופש או שכל הזמן זה כך. אם זה משהו שהוא רק בתחום הזה, ורק בחופש, פשוט הייתי מנסה להעסיק אותם יותר, כי כפי הנראה ההתהנגות נובעת משיעמום. אם זו בעיה כללית יותר יכול להיות שכדאי לך לפנות להדרכת הורים קצרה כדי להחזיר לעצמך את הסמכות ההורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגות בת 6רוני כ14/07/2013
שלום, ביתי בת 6, עולה השנה לכיתה א׳ בשבועות האחרונים ישנו שינוי בהתנהגות שלה. היא נהפכה חסרת ביטחון, מדברת בלחש, סגורה יותר מתמיד, רגישה ובוכה הרבה ממצבים שונים שלא היו בעבר. האם יתכן שהשינוי קשור לעלייה לכיתה א׳ ואולי לחששות? חשוב לי לציין כי בבית לא חל כל שינוי אשר יכול להשפיע על כך. אשמח לתגובתכם, תודה מראש. רוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות בת 6 - תגובה
סמדר ריינר15/07/2013שלום רוני,
כמבון שאני לא יכולה לדעת בלי להכיר את בתך מאין נובע השינוי, אבל לא נשמע לי שזה קשור רק לכיתה א'. אני חשובת שכדאי לערוך בירור יותר מעמיק, אולי בצורה עקיפה על ידי ציור או סיפור משותף על ילדה עצובה (שתגיד למה לדעתה הילדה עצובה), או לפנות לךאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה חמור מאוד- עזרהגילה14/07/2013
שלום רב,
יש לי ילדה בת כמעט 5, מאוד תמימה וילדותית, התינוקת של הבית..
קרה מקרה חמור מאוד כאשר אחותה הגדולה (בת 18) הראתה לה ברוב טיפשותה וכ"בדיחה" סרטון פורנוגרפי במכשיר הסלולרי של בן זוגה.
הילדה סיפרה לי במקרה ותיארה לפרטים את אשר ראתה (אישה מוצצת לגבר את הבולבול)
הילדה חזרה על הסיפור מספר פעמים ותיארה בבהלה את הנושא.
כאשר ביררתי את העניין עם בתי הגדולה, הקטנה הייתה עדה לכל הויכוח וחזרה על אותה גרסה מספר פעמים למרות שהגדולה הכחישה בתחילה.
אני לא יודעת מה לעשות ואיך להסביר לקטנה את מה שראתה בכדי למזער את הטראומה.
אשמח גם לעצה מועילה בדבר הבת הגדולה שעשתה בעיניי מעשה חמור מאוד!
תודה רבה
אמא מבוהלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה חמור מאוד- עזרה - תגובה
סמדר ריינר15/07/2013שלום גילה,
אכן בתך הגדולה עשתה מעשה חמור, שכדאי לברר אותו יותר לעומק. חשוב גם להבהיר לה שמדובר במעשה פלילי, ואם הוא יחזור על עצמו יהיו לכך משמעויות נוספות. לגבי בתךם הקטנה, את יכולה לעיין במעודת שאלות נפוצות בתושבה העוסקת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל זה לא מניח את דעתי
גילה15/07/2013זו ההתייחסות בשאלות נפוצות:
"במצבים אלו חשובה תגובה שתכיל בתוכה מספר עקרונות : האחת סקרנות מינית היא טבעית אך האתרים הללו מעוותים את המושגים של מיניות. האקט המיני הוא ביטוי לקשר, לחום, לאהבה ולא כאקט פיזי בלבד. הדבר השני הוא לא להשאיר את הילד לבד עם מה שצפה, אלא על אף המבוכה לנסות לדובב אותו מה הבין, מה חש לנוכח מה שראה. המסר הוא שבגילאים צעירים אתרים אלו אינם מתאימים לצפייה לילדים, סקרנותו ושאלותיו סביב מין חשובות ואפשר למצוא אפיקים מהימנים ובריאים יותר לתת מענה לסקרנות זו"
הילדה לא יודעת מה היא ראתה, אין לה שום סקרנות מינית, היא חוותה סוג של כפיה בכך שאילצו אותה לצפות במשהו שאין לה מושג שקיים בכלל..
איך אני מרגיעה אותה? מה להגיד? אני צריכה מילים.. ולא להעביר מסר ש"אלו לא אתרים לילדים" מאחר ולא מדובר על ילדה שנחשפה עקב סקרנות.
מדובר על ילדה בת 5, זה נראה לי קצת מוקדם מידי לספר לה על מין ואיך אבא ואמא מביעים חיבה בחדר המיטות!
האם ממליצה לי לגשת לאיש מקצוע? אני לא רוצה שהילדה תישאר עם טראומה כזו ועם עיוות תפיסה שישפיע על המשך חייה.
איך מענישים את הגדולה??? אני לא מוכנה לעבור על כך בשתיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל זה לא מניח את דעתי - תגובה
סמדר ריינר16/07/2013שלום גילה,
את צודקת חלקית. האירוע אומנם נעשה בכפייה אבל זה לא מדוייק להגיד שאין לה סקרנות מינית. לכל הילדים יש.
עכשיו בנוגע למקרה שלכם, חשוב אכן לדבר איתה ולדובב אותה, לשמוע ממנה מה קרה, ואכן להסביר לה, כפי שכתוב, שמה שראתה לא מתאר קשר אמיתי בין גבר לאישה. יש בהחלט מקום, גם אם לא כרגע, אולי בהמשך, להסביר לה באמצעות ספר שמתאים לגילה על האופן שבו מגיעים ילדים לעולם, ובמיוחד להדגיש שיחסים בין גבר לאישה קשורים באהב, זה משהו רך ונעים ולא מפחיד.
זה כאמור בהמשך. כרגע רק הייתי מדובבת אותה, מסבירה לה שאכן מה שראתה הוא לא לגילה, ומנסה להבין מה זה מעורר אצלה, האם יש פחדים מסויימים, ואם כן מהם ולפי מה שעולה, לנסות להרגיע ולהסביר.
את מוזמנת לפנות שוב אם יעלה משהו שיהיה ללך קשה להתמודד איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
גילה16/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץדנה14/07/2013
דילגתם על ההודעה שלי "גמילה ממוצץ".ההודעה מה 7.7 אשמח לתשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי.
סמדר ריינר14/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיקוי התנהגויות קשות בן 4אימולית13/07/2013
בני בן ה-4 ילד חביב עקשן ומרדן, אך סך הכל שומר על הכללים בגן ובבית רב הזמן
לאחרונה מחקה התנהגויות קשות שפוגש בגן, מקלל אותנו מנסה להכות אותנו ככה סתם פתאום
נראה שזה מתוך שעמום ורצון לקבל תשומת לב בא לו להיות "רע" ולהרביץ לכולם
אם אנו מגיבים בתקיפות המצב מתדרדר, בעונש בחדר יכול להשליך חפצים ולכן מה שעוזר בדרך כלל זה לדבר בטון מונוטוני לשקף לו את התנהגותו ולעזור לו לסיים את המצב בכך שהוא "מביא" לנו את ההתנהגות או זורק את ההתנהגות לפח ואז אוסף את הבלגן שעשה ומתנצל...
המצבים חוזרים לאחרונה,והם מביכים אותי נורא ופוגעים בי , עשה את זה פעמיים ביומיים האחרונים
גם בגן( השבוע ניסה לעשות בלגן מהסוג הזה הוא הכה את כולם פתאום במאין גל כזה כולל מבוגרים(חשוב לציין שזו קייטנה והגננת הקבועה אינה נמצאת)
הגעתי בדיוק לגן לאסוף והרגעתי אותו..לאחר שיחות רבות וחזיוקים זה לא חזר עד היום...(סיפר לי אז באותו היום שקינא בכל הילדים שהיו עם ההורים שלהם...)
ביומיים האחרונים זה חזר. הוא מושפע מאוד ממנהיג שלילי בגן ומאמץ את ההתנהגויות שלו כשבא לו/ משעמם לו...יש עודף זמן בחופשת הקיץ....
הוא מספר לי בכל יום מה הילד הה עושה והוא, לצערי, פשוט ספג....
אשמח לשמוע כיצד נכון להגיב במצב כזה. אני לא מעוניינת להשמיץ את הילד ההוא, אבל אומרת לו שעם התנהגות כזו רק מפסידים שאיש לא רוצה להיות בקרבת ההתנהגות הזו ושהוא חכם ויכול לבחור נכון..בדרך כלל זה עוזר, לאחרונה זה קשה יותר להוציא אותו מזה וגם התווספו קללות וניסיון להכות אותנו שזה בכלל חציית קו אדום.
תודה מראש על ההקשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיקוי התנהגויות קשות בן 4 - תגובה
סמדר ריינר14/07/2013שלום לך,
הילד שלך בוחר לחקות התנהגויות תוקפניות של ילד אחר כי הן מבטאות קושי שלו, כך שלשים את הכול על הילד האחר זה כנראה לא יהיה יעיל.
כדי לעזור לבן שלכם חשוב שתבינו שתוקפנות ביסודה היא התהנגות חיובית וחיונית להתפתחות. היא נהיית בעייתית בדרך כלל כשמנסים להגביל אותה במקום לתת לה מקום או כשיש מצוקה רגשית אחרת מתחת.
ההשערה שלי היא שהילד שלכם מתקשה כרגע לתת ביטוי לרגושת השליליים שלו וזו הדרך שלו.
כדאי לתת לו כלים לבטא גם רגשות שליליים. למשל זה בסדר גמור לקנא, זה בסדר לכעוס, אבל אפשר למצוא דרכים לבטא את זה, למשל להרביץ לכרית במקום לכם, למשל להגיד על מה כועסים וכו'.
הדרך שאתם מצאתם היא מצויינת, כי היא מביאה את הכעס שלו אליכם, כלומר אתם לא דוחים את ההתנהגות אלא אוספים אותה .זה רעיון מקסים. כדאי גם לצרף אליו כלים נוספים כמו שהצעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמולית14/07/2013לעיתים ההתנהגות מגיה ללא טריגר נראה לעין
וקשה לשים את האצבע, אבל נשתמש בעצותייך, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקריםאורלי13/07/2013
יש לי ילדה בת 12 שבאופן קבוע משקרת על כל נושא.מאז שהיא קטנה היא היתה משקרת למרות שהסברנו לה שאם תגיד את האמת לא יקרה כלום אפילו אם נעשה טעות חמורה לא יהיה לה שום עונש וכך נדע להתמודד .בנוסף השקרים הם גם על שטויות כמו אוכל וכו.ברצוני לומר שאנו משפחה חמה מבלים ביחד ולא מחסירים שום דבר גם באהבה וגם כלכלית. אשמח לתשובה אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים - תגובה
סמדר ריינר14/07/2013שלום אורלי,
בלי להכיר אתכם יותר קשה מאוד לדעת מדוע הילדה משקרת. זה בהחלט מצביע על מצוקה כלשהי, וכדאי לגשת ולבדוק את זה בייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מיניתגל12/07/2013
ילדתי כיום בת 9 . בעבר בין גיל 4 -5.5 היו מספר מקרים בגן שהיא ועוד כמה ילדים הורידו בגדים בכל מיני פינות בגן . דיברתי איתה מספר פעמים ופעם האחרונה שהיא חזרה על אותה התנהגות הייתי מאוד אגרסיבית איתה . מאותו היום היא הפסיקה עם ההתנהגות הזאת ובכל הזדמנות דאגה להראות לי שהמסר עבר אליה והייתה מטיפה שלא מראים איברים פרטיים וכו'. אני עם אצבע על הדופק כל הזמן ועד היום מידי פעם יש לי שיחות שבהן אני מזכירה שלא מורידים בגדים וחושפים איברים פרטיים.
אתמול בלילה היא קמה בבהלה ואמרה שחלמה חלום רע ואז סיפרה לי שהיא הלכה שנה שעברה לחברה שלה מהכיתה אחר הצהרים והם הורידו בגדים והצטלמו בפלאפון ושהיא מפחדת שהיא לא מחקה את התמונות. לא הספקתי להתמודד עם הידיעה הזאת ואז סיפרה לי שהיא וחברה הכי הכי טובה מהכיתה שיחקו בבית שלה רופא וחולה והורידו את הבגדים אבל רק פעם אחת . היא הייתה מבוהלת מאוד ואני השתדלתי לו להטיף לה כי היא הייתה בלחץ.(בבית שהן רצו לסגור את הדלת לא הסכמתי ואמרתי לה שאסור והיא אמרה: "נראה לך שאני אעשה דבר כזה" אני מרוסקת. כל האמון שהיה לי בה נהרס. מעבר לכך שהיא יודעת להציג תמונה ההיפך ממה שקורה לה. אין לי עוד דרך להסביר לה שלא עושים את הדברים האלה.
אני מפחדת לשלוח אותה לחברות. מעבר לכך שבקושי יש לה חברות ואם הדבר יצוף גם המעטות שיש לה כבר לא יפגשו איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית - תגובה
סמדר ריינר14/07/2013שלום תמרה.
חשוב שתנסי להשתחרר מהעמדה הכועסת והמבקרת שיש לך כלפי העניין, ה לא יעזור. הילדה שלך מדווחת על מצוקה, וכדאי להתייחס לזה.
קודם כל כדאי להתעניין יותר ולברר, בצורה עניינית ובלי כעס, מה בדיוק קרה שם, מי יזמה את זה, מאיפה הן לקחו את הרעיון, וכו', ולהבין טוב יותר מה קרה לה מדוע היא עשתה את זה, האםזו יוזמה שלה, האם נגררה עקב לחץ חברתי כי חשבה שלא יקבלו אותה אם לא תשתף פעולה, אם היא יזמה את זה, אולי כדאי לברר יותר לעומק מהיכן לקחה את הרעיון. לשדר לה שהיא יכולה לספר לך הכל ולא תכעסי.
חשוב אם עדיין לא עשית את זה, חשוב לתת לבתך הסבר קיף וענייני על איך מגיעים ילדים לעולם, אפשר להעיזר בספרים המיועדים לילדים בגיל הזה, ולשדר לה שהסקרנות שלה היא בריאה ובמקום, אבל היישום צריך לחכות לגיל מבוגר יותר.
אם אחרי כל הבירורים עדיין את חושבת שיש בעיה בהתנהגות המינית של בתך, שזה משהו מעבר לסקרנות, כדאי לפנות לטיפול מסודר. בכל מקרה כעס לא יעזור כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמון בילדאסתר11/07/2013
שלום רב,
יש לי ילד בן 3 שהרביץ לחברו.
כששאלתי אותו האם הוא הרביץ לחברו הוא אמר לא למרות שאני יודעת שזה היה הוא.
ניסיתי לא להאמין לבני אבל אני לא יכולה להתעלם מהעובדה שהשקר שלו נבע מגילו הצעיר. כיצד אני יכולה להתעלם מעובדה זו ולדעת שלא משנה מאיזו סיבה הוא משקר אז הוא משקר ואני לא אוכל להאמין לו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון בילד - תגובה
סמדר ריינר12/07/2013שלום אסתר,
אבל זה לא נכון. את ממש לא אמורה להתעלם מהעובדה הזו. זה נכון מאוד שהשקר נבע מגילו הצעיר. ילדים בגילאים האלה משקרים, בין השאר משום שהתפיסה שלהם לגבי אמת ושקר עדיין לא בשלה. זה לא אומר שאת בכלל לא יכולה להאמין לילד שלך, זה אומר שבמקרה הזה את יודעת את האמת, ואת יכולה להגיד לו שאת ידועת שזה הוא. זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אסתר12/07/2013תודה על תשובתך ורציתי לדעת מדוע שקר מסיבה מוצדקת עדיין הוא שקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
סמדר ריינר14/07/2013שלום אסתר,
זו שאלה פילוסופית, לא פסיכולוגית:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)