מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבה של דימוי עצמי נמוך.לירון21/06/2013
שלום ,אני בהמתנה לפסיכולוג מקופת חולים ,ועד אז יש לי שאלה קטנה:
כשקורת מחשבה של דימוי עצמי נמוך(מחשבה שאומרת שאכפת לי מה חושבים עליי)ואז אוטומתית מכניסה לדיכאון וחרדה,מה האפשרויות להתנהג ולהתמודד עם מחשבה כזאת?כשאני אומר לעצמי "לא אכפת לי מה X חושב עליי"אני משקר את עצמי וזה לא בא מבפנים,אבל לעומת זאת כשאני אומר לעצמי תתנתק ממה חושבים עליך ומאיך תופסים אותך -זה עובד פלאים !
אז השאלה שלי היא בסה"כ מה לעשות כשיש מחשבה של דימוי עצמי נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבה של דימוי עצמי נמוך. - תגובה
סמדר ריינר23/06/2013שלום לירון,
נדמה לי שענית את התשובה לעצמך. אם מה שעוזר זה להגיד לך לעצמך להתנהתק ממה שחובשים עליך אז למה לא להמשיך לעשות את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא
לירון26/06/2013העניין הוא שזה לא תמיד עובד,יש עוד שיטה שתוכלי להמליץ לי עליה במסגרת הפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא - תגובה
סמדר ריינר28/06/2013שלום לירון,
בשאלתך כתבת שזה עובד פלאים, אז אני מניחה שכרגע תוכל להסתפק בזה עד שתגיע לטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי יוצא הרבה עם חברים.עדה21/06/2013
הבן שלי, בן 16 וחצי, יוצא בתקופה האחרונה עם חבריו בכל יום בלילה עד מאוחר. בכל יום הוא נמצא איתם ובקושי מבלה עם המשפחה, רק ביום, ובערב הוא לרוב איתם.
אני חוששת שעכשיו בגלל החופש הגדול הוא יהיה איתם עוד יותר ויבלה איתם עד ממש מאוחר.
האם זה סביר שנער מתבגר יצא כ"כ הרבה? ועד מאוחר (לפנות בוקר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי יוצא הרבה עם חברים. - תגובה
סמדר ריינר21/06/2013שלום עדה,
בתקופת החופש הגדול - כן. בתקופת הלימודים - לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחריות בגיל 7אליס20/06/2013
שלום!אשמח אם תוכלו להבהיר לי איך עלי להגיב נכון למקרה הבא.ילד שלי בגיל 6.10 מסיים כיתה א' התבקש להביא כסף לבית ספר עבור טיול שנתי.הסברתי לו שמגיע לו עודף(ממש סימלי, אך זה לא העניין)...כשחזר מבית הספר ושאלתי אותו מה עם עודף הוא ענה שהוא לא יודע,הוא שם בתיק...חיפשנו בתיק והעודף לא נמצא...תגובתו הייתה מאוד רגועה,כאילו מה כבר קרה?!יש לי כמה שאלות:
א-האם זה עדיין גיל קטן מידי מכדי לצפות ממנו לאחריות כזו?
ב-האם זה מראה לי על אופי שלו-שלא ניתן לסמוך עליו בשלב הזה?
ג-איך עלי להגיב?
ד-איך אלמד אותו אחריות בנושא הזה בדרך יעילה?
(אסביר שילד מגיע לבית ספר עם הסעות ולא היה באפשרותינו להגיע באותו יום לבית ספר לבצע תשלום בעצמינו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות בגיל 7 - תגובה
סמדר ריינר21/06/2013שלום אליס,
נשמע לי שאת אכן עושה מזה עניין נורא גדול, ומסיקה מזה מסקנות ממש ל אלרלוונטיות. האם בעוד מקרים הוא מתנהג ככה? האם זה המקרה היחיד? בשלב הזה הייתי פשוט מסבירה לו שעודף זה דבר חשוב, ובפעם הבאה שישים לב, ושכדאי לשים כסף קטן בכיס קטן בתוך התיק כדי שזה לא ילך לאיבוד בתיק הגדול. כל זה בלי כעס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3...רינת20/06/2013
בוקר אור, בתי בת 3 מתמרדת, מתנגדת לכל מה שאנחנו מבקשים ממנה , היא מתעלמת ממה שאנחנו מבקשים למשל להתלבש, לאסוף משחק, לאכול לפי זמנים...ועוד..זה מעורר אצלנו כעס והרמת קול , ואם לא תעשי ככה אז ככה..ארוחת ערב מכינים לה צלחת מלאה בכל טוב היא לא נוגעת ואחרי שעתיים אומרת אני רעבה..בבוקר לא רוצה להתלבש לגן רק אחרי מסע של שכנועים וכעס...היא הולכת לגן משחקים כשמבקשים לצאת צורחת ובוכה ...היא מציירת ועושה הדבקות ופתאם מתחילה לצייר על הריצפה והקירות..אציין שינויים שחלו לאחרונה אני בהריון שלצערי קצת הסתבך והיתי מאושפזת כמה שבועות..היא יודעת במעורפל מכיוון שההריון בסיכון אנחנו לא רוצים לזרוע בה ציפיות..בגן היא מתנהגת בצורה רגילה לדברי המטפלות היא בפעוטון..אנחנו חסרי אונים אנחנו כבר מרגישים שחצינו את שלב הצבת הגבולות אנחנו בשלב של כעס , של לא יודעים מה לצפות ממנה, לאן היא חותרת..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3... - תגובה
סמדר ריינר21/06/2013שלום רינת,
זה באמת לא נראה לי קשור להריון אלא לקשר שלה איתכם. או שיש משהו נוקשה מדי שבאופן שבו אתם מציבים גבולות, אפשר למצוא כל מיני פשרות ולתת גם לה להחליט מדי פעם על דברים שאפשר, או שהאופן שבו אתם מציבים גבוללות הוא מאוד מאוד לא אסרטיבי. קשה לדעת בדיוק מה הבעיה בלי להכיר אתכם ומהפרטים שנתתם. יכול להיות שכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת כדי לקבל כלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכעסים אצל ילדיםצור20/06/2013
אני מחפש המלצה על מטפל - מכל אסכולה ושיטת תרפיה שהיא - לטיפול בילד שלא שולט בכעסים שלו. מדובר בילד בן 6, מקסים, רגיש מאד, אבל עם בעיה של דחיית סיפוקים ועם התקפי זעם קשים ואלימים כשהוא נפגע או לא מקבל מה שהוא רוצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכעסים אצל ילדים - תגובה
סמדר ריינר21/06/2013שלום צור,
אתה מזומן לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגוריך, או לבקש המלצה מפסיכולגית הגן/בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השארת ילדה בת שנה וארבע אצל הסבתאקארין119/06/2013
בוקר טוב
יש לי ילדה מקסימה בת שנה וארבע מאוד משוחררת וזורמת ואנחנו רוצים לנסוע לראשונה ללילה בלעדייה ולהשאיר אותה עם הסבתא האהובה.
זה גיל בעייתי? עדיף לחכות? עלול להיות לה קשה או שזה רק בראש שלי? :)
חשבתי שניסע ללילה שבין חמישי-שישי כי כך זה יהיה לה קצר יותר כיוון שביום ה' היא בגן עד 16:00 וביום שישי שוב הולכת לגן. מה דעתך יש חשיבות לכך וזה עדיף מאשר שניסע לשישי שבת? כמובן שאני מדברת רק מבחינת טובת הילדה.
אשמח מאוד לעצה
המון תודה
ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארת ילדה בת שנה וארבע אצל הסבתא - תגובה
סמדר ריינר20/06/2013שלום קארין,
אכן עלול להיות לה קצת קשה, אבל לא בטוח שזה כל כך נורא, כן עדיף בעיני הלילה שבין חמישי לשישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4שרית19/06/2013
ילדתיחודש הבאתהיה בת 4 ילדה מאוד שמחה וניראת תמיד מאושרת נשארת איתי בבית כלומר אני מלמדת אותה בבית יש לה חברות ומתפתחת יפה לבני גילה
מה שוקרה בימים האחרונים שהיא ישנה צהריים היא מפספסת וזה קורה כל יום.יש לה שיגרה לפני השינה שבו מצחצים שינים הולכים לשורתים קוראים ספר ושוב הולכים לשורותים ואז הולכים לישון כך זה גם בלילה
מה שקורה היא לא מפספסת בלילה רק בצהריים ואני לא מצליחה להבין מה גרם לשינוי
היא כבר יותר משנתיים בלי חיטול ומבינה שצריך לקום לשורותים
איך אפשר לברר מה גרם לשינוי?היא לא מראה שום דבר חריג או לא מדברת ומספרת על משהו חריג למרות שאנחנו שואלים ורומזים בשאלות
מה אפשר לעשות?ומה יכול להיות הסיבה
תודה חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר19/06/2013שלום חגית,
אפשר לנסות לברר בצורה עקיפה, דרל סיפור משותף או ציור על ילדה ומשפחה ולראות מה עולה. יכול להיות גם שדרך הסימפטום הזה היא מסמנת לכם שהיא רוצה עדיין להיות קטנה, אולי היא מרגישה שרוציםם ממנה ליהות גדולה מפותחת ומוצלחת, ופחות מקבלים התנהגויות ילדותיות שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסבטה18/06/2013
שלום.
הבת שלי בת שנתיים וחודש .
התחלתי לגמול אותה , אבל בינתיים ללא הצלחה , היא עושה פיפי ללא התראה .
מתיישבת על הסיר ולא עושה כלום .
יכול להיות שהיא לא מוכנה ?(היא יושבת בבית , ללא מסגרת עם המטפלת)
האם להמשיך לנסות? או לעזוב בינתיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סמדר ריינר19/06/2013שלום מרינה,
לעזוב בינתיים. אפשר להקריא לה לפני השינה סיפורים על ילידם שנגמלים, אולי זה יעורר אצלה רצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדה בין תאומים בגן חובהשירלי17/06/2013
שלום,
יש לי תאומים זהים בני 4.5 שנים. הם מאוד מחוברים אחד לשני ויש להם מערכת יחסים מאוד מורכבת, ועל כן הגיע הזמן להפריד ביניהם (עד היום הם באותו גן וכבר השנה הגננת המליצה להפריד ביניהם, אך לא עשינו זאת). בעוד כחודשיים אנו עוברים דירה לשכונה אחרת ובנוסף הילדים יתחילו גנים חדשים ללא חברים מהגן הנוכחי, חוץ מחבר אחד ששני ילדיי מאוד אוהבים אותו ושנה הבאה רק אחד מהם יהיה איתו באותו גן. בחרתי לשים עם החבר את התאום הרגיש יותר שקשה לו עם מעברים ושינויים (ואף היינו במספר מפגשים אצל פסיכולוגית כדי לטפל בהתנהגות שלו והתקפי הזעם).
שאלתי היא איך לספר לתאום השני ,היותר קליל, זורם וחברותי שהחבר יהיה עם אחיו והוא יהיה בגן חדש בלי חברים שהוא מכיר?
תודה על העזרה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדה בין תאומים בגן חובה - תגובה
סמדר ריינר18/06/2013שלום שירלי,
בוודאי שלספר, מה חשבת שהוא יגיע ויגלה את זה לראשונה ביום הראשון בגן? חשוב שתנסי לעזור לשני הילדים לפני בכניסה לגן בהכרות עם ידלים מקומיים, נסי לבדוק אם יש לך אפשרות ליצור קשר עם אימהות של ילדים אחרים, נסי להיעזר בגננת מבעוד מועד, כדי להזמין ילדים בחופש לאיכם הבייתה וליצור הכרויות לפני תחילת השנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת חזרה לארץ לאחר שנתיים בארה"ברועי17/06/2013
שהינו שנתיים בארצות הברית ונחזור בקיץ הקרוב ארצה. יש לנו ילדה בת שלוש וחצי שהגיעה לכאן בגיל שנה וחצי וילד בן שש שהגיע לכאן בגיל ארבע. לכולנו היה כאן טוב מאד, ולילדים היה מצויין מבחינה חברתית. בעיקר לגדול יש המון חברים מאד טובים שהוא מבלה איתם הרבה זמן. הוא מאד לחוץ מהחזרה ארצה, ממש מבקש שנשאר. לאחרונה התחילו לו טיקים עצבניים בפנים, שאני מניח קשורים ללחץ הזה. מדבר על זה שלא רוצה לעזוב את החברים, ולא רוצה את כל הדברים שאנחנו מספרים לו שיהיו בישראל.
הקיצר, השאלה, איך אפשר להקל עליו את המעבר ולהוריד מהלחץ...
תודה,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת חזרה לארץ לאחר שנתיים בארה"ב - תגובה
סמדר ריינר18/06/2013שלום רועי,
אפשר לדבר איתו על זה שאתם תעזרו לו להכיר חברים חדשים, וכמו שהוא הכיר חברים בארה"ב הוא גםיכיר ארץ, וגם אפשר לשמור על קשר עם החברים בארה"ב דרך המייל, ואכן אני ממליצה לכם עם החזזרה לארץ ליצור קשר עם פסיכולגוית בית הספר, אם הוא מתחיל כיתה א' ולבקש את עזרתה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10מיר17/06/2013
שלום לכם, בתי בת ה10 תלמידה מאוד חכמה, וורבלית ובוגרת מאוד לגילה. בחוץ היא מלאת ביטחון , מנהלת שיחות עם מבוגרים וכדומה. עם זאת בכיתה היא חסרת ביטחון , היא מרגישה בצד, הילדים צוחקים עליה (קוראים לה חנונית,שמנה..משקפפורית) חוץ מחברה אחת (שגם היא דחויה)אין לה חברות היא מרגישה דחויה ורוצה לעבור כיתה. המנהלת מסרבת להעביר כיתה עם זאת, היא כן הפעילה תכניות התערבות אך ללא הצלחה.
פעם הרמתי טלפון לאחת האימהות שבתה הציקה ללבתי אך אחר כך אותה ילדה ירדה על בתי שהיא קראה לאמא לעזרה. אני לא יועדת מה עוד עליי לעשות כדי לעזור לבתי? יש לציין שהיא בשיחות עם פסכולוגית אך בתי לא כל כך משתפת פעולה. אשמח להכוונה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10 - תגובה
סמדר ריינר18/06/2013שלום לך,
אם הבת שלך בשיחות עם פסיכולוגית, חושב שתנסי לקבל את ההכוונה משם, גם אם בתך לא משתפתץ פעולה, בכל זאת הפסיכולוגית מכירה את פרטי המקרה טוב יותר ממני.
יכול להיות שחלק מהביעה לא קשור רק בילדה אלא בקשר שלכם ההורים איתה. יכול להיות שכדאי בטיפול הפסיכולוגי יהיה יותר דגש על הדרכת הורים, במיוחד אם הילדה לא משתפת פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מחוננתשיר17/06/2013
שלום,
בתי בת 8 לומדת בכיתה ב' הובחנה כמחוננת. בעיר שלנו יש כיתת מחוננים וזה אומר שמציעים להעביר אותה בית ספר. זה כרוך בבעיות לוגיסטיות רבות בשבילנו, היא תצטרך לעזוב חברות טובות, לא יהיו לה חברים מהשכונה (הכיתה עירונית) ועוד כל מיני חסרונות. היתרונות גם ברורים - היא תפסיק להשתעמם בשיעורים, תהיה בסביבה יותר מתאימה לה.
שמעתי איזו דעה על בנות מחוננות - שאם לא מפתחים את זה כראוי אז זה "מתבזבז" עם הזמן וילדה יורדת ברמת האינטליגנצה. האם נכון הדבר? האם באמת לטובתה חד משמעי רצוי להעביר אותה לכיתת מחוננים? אנחנו מאד מתלבטים בנושא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מחוננת - תגובה
סמדר ריינר18/06/2013שלום שיר,
אני לא חושבת שזה לטובתה להעביר אותה לכית מחוננים. אני לא יחושבת שהמחוננות שלה "תתבזבז" , אני מניחה שיש דרכים נוספות לעזור לה לפתח את עצמה למשל חוגים אחה"צ, אני לא חושבת ששווה "לפתח" את המחווננות שלה על חשבון הבריאות הנפשית, האושר וחיי החברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן דוד שמתקרב מדי- המשךשרית16/06/2013
היי סמדר,
כתבתי לך בתאריך 11.6 ולא הבנתי מה המלצתך לגבי הגן,
לא הבנתי מתגובתך האם להפריד את הבן שלי מהחברים ומהגן שהוא מכיר ולהעבירו לגן חדש רק כדי שלא יהיה עם בן הדוד, או להשאירו במסגרת המוכרת ולדווח לגננות מראש כדי שידעו לשים לב ולטפל בהתאם בשנה הבאה אז אמור להיות עם הבן דוד באותו הגן?
אגב, הגננות כבר יודעות מהעניין וכששמו לב שהבן -דוד מתקרב לבני באחת הפעילויות המשותפות, אמרו לו להפסיק והוא הפסיק מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן דוד שמתקרב מדי- המשך - תגובה
סמדר ריינר17/06/2013שלום שרית,
אני בכוונה לא התייחסתי לשאלתך האם להפריד או, אני חושבת שזה דורש התעייצות וברור מעמיק יותר עם הגננת והשירות הפסיכולוגי בגן וזה מה שהמלצתי לך לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד משתין בתדירות גבוהה !דנה16/06/2013
שלום
הבן שלי הוא בן 5, בריא בד"כ. לפני כמה חודשים התחילה אצלו תופעה: נכנס לשירותים הרבה כדי להשתין( לפעמים כל רבע שעה).. ולפעמים יוצא לו ממש מעט ..
הבדיקות הרפואיות יצאו תקינות והרופא אומר כי לרוה התופעה הנה התנהגותית והילד דורש תשומת לב!
לציין כי הוא בן יחיד ועכשיו אני בהריון מתקדם.. אם זה קשור בכלל!! הבן שלי מקבל יחס מדהים ומעולה והנו גם ילד חכם בלי שום בעיה התנהגותית או תפיסתית. אני מודאגת ורוצה לדעת האם אכן מדובר בבעיה התנהגותית11 מה הפתרון? מה ההשלכות ? ..אני מאוד מודאגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד משתין בתדירות גבוהה ! - תגובה
סמדר ריינר17/06/2013שלום דנה,
למה את כל כך מודאגת? ילדים שמזקוקים לתשמות לב הם תופעה נפוצה מאוד, זה לכל אחד בגיל מסויים, אין בזה סיבה לדאגה אבל כן צריך להתייחס לזה. זה לא אורמ שום דבר על החוכמה שלו, וזה גם לא אומר שאת איאמ לא טובה. בהחלט הגיוני אם את בהריון שהוא יגיב לכך תגובות שונות שחלק מהן יהיו שמחות ואוהבות לקראת התינוק החדש וחלק מודאגות בגלל תשומת להב שהוא הולך להפסיד (ובצדק).
אפשר לנסות לדבר איתו על תחושותיו לגבי התינוק החדש, ולשדר לו שבבית הזה מותר לבטא גם רגשות שליליים, ואז הוא ירגיש הרבה יותר נוח לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד משתין בתדירות גבוהה, עוד שאלה
דנה18/06/2013תודה לך על התשובה וההבהרה שנתת לי..יש לי עוד שאלה: אני מודאגת בגלל שהתופעה מתגברת יותר ויותר( לפעמים נכנס ממש כל 10 דקות ואפילו פחות! ולא רק בבית ומולנו(אני ואבא ) אלא גם בגן, אצל סבתא ובכל מקום.(גם כשאני לא נמצאת שם) ....אז מה עליי לעשות האם להתעלם מזה או לדבר איתו ולהגיד לו כי הוא צריך להתאפק..או ממש לשים חוקיות..פשוט להפסיק את התופעה..רציתי לדעת איך להמשיך הלאה עם התופעה..
ותודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד משתין בתדירות גבוהה, עוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר19/06/2013שלום דנה,
אם התופעה אכן נועדה למשוך תשומת הלב, אז הדר הנכון הוא אל לתת לה תשומת לב. פשוט לא להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלה לגבי תינוקות בת שנה ו11 חועדי16/06/2013
היי לילדה שלי בת שנה 11 חודשים נידסקה השוק ברגל וכתוצאה שמו על כל הרגל גבס היא ממש מתוסכלת מזה שהיא לא יכולה לזוז לשחק ללכת להיתהפך במיטה וכ"ו זה רק היום השלישי ואתמול בלילה היא כל 5 דקות היתעוררה ובכתה בכי נוראי הבנתי שהיא נורא מתוסכלת מהמצב הזה ... יש לה אח תאום שכל היום מסתובב מולה ורץ משחק וזה עוד יותר מתסכל אותה וחוץ מזה שגם אותו כי הוא לא יכול לשחק איתה ... עכשיו רק בעוד שבועים וחצי יורידו לה אינשאללה את הגבס ורציתי לדעת כיצד להקל עליה מבחינה נפשית שלא תיכנס לי לדיכאון וכמה שפחות נזק אני נורא דואגת לה ולא רוצה שזה ישפיע עליה לדווח הארוך ..
בשלושה הימיים האלה מאז שגיבסו לה את הרגל אני כל היום איתה יושבת לידה מחבקת מנשקת לוקחת אותה ואת אחיה למטה אחר הצהריים בערך שעתיים בחוץ ...מנסה להעסיק אותה במשחקים אם אני הולכת למטבח או למרפסת לתלות כיבסה אני לוקחת אותה איתי בעגלה לכל מקום בבית ..הבעיה שאני מרגישה שהיא נורא נורא מתוסכלת ואני לא רוצה שיווצר גם אחרי זה פינוק יתר ושהיא תיתרגל לזה ..אני מנסה כמה שפחות להזניח את אחיה ואני מנסה לתת להם צומת לב שווה ... אשמח שתיתני לי טיפים כיצד לגרום לה בשבועיים האלה כלים להיתמודד עם המצב ... וטיפים איך אני יוכל יותר לעזור לה וגם לאחיה ..תודה מראש עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה רק לי לא ענו?..
עדי16/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)