פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קיפוח חברתי
    אוראל
    23/05/2013

הי

יש לי ילדה בת 15, מבחינה חברתית התחילה להסתדר שנה שעברה, בשנה הזו היא ארגנה לחברותיה ימי הולדת וקניית מתנות, כשהיה לה יומולדת היא שמה לב שאף אחת לא מארגנת לה על כן אירגנה לעצמה בבית, אף אחת מהבנות לא הביאה ברכה או מתנה, הדבר מאוד מאוד העליב אותי ואולי אותה, למרות שכששוחחתי איתה אמרה שלא איכפת לה והיא קונה לחברה מתנה מכל הלב, הגיעה תחילת השנה ושוב התחיל סבב ימי ההולדת ואני בתור אמא כעסתי עליה שהיא שוב מארגנת ואיך הן לא חשבו עליה....וכו',,,,,,,,,האם לאפשר לה לקנות להן מתנות ולא להתערב יותר ממה שכבר עשיתי??? האם עשיתי נכון??

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיפוח חברתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיפוח חברתי - תגובה

סמדר ריינר
    24/05/2013

שלום אוראל,
    עשית נכון, אבל אני לא מציעה לך להתערב יותר מזה. לבת שלך יש בחירה איך להתנהל חברתית, היא כבר ילדה גדולה, את יכולה לייעץ לה אבל לא כדאי מעבר לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפנופי ידיים
    גלית
    23/05/2013

הבת הגדולה שלי בת 6, ילדה מקסימה, רגילה לכל דבר, חכמה, משחקת מאוד יפה, ויש לה בעיה שאני לא יודעת איך לפתור.

מגיל צעיר מאוד היא נפנפה בידיים כשהיא מתלהבת ממשהו, בזמן האחרון הנפנוף פחת אבל היא עדיין מנפנפת. בעיקר שהיא מתלהבת ממשהו, אני יכולה לראות אותה מתמקדת בנקודה מסויימת שמלהיבה אותה, ומנפנפת, או מזיזה מהר את אצבעות הידיים לפעמים פותחת את הפה בהתלהבות ככה זה נמשך משהו כמו דקה לפעמים יותר. מה עושים?האם יש קשר לזה שהיא נולדה פגית? יש לציין שהיא עברה אבחונים והיא ילדה רגילה לכל דבר.
    היא עולה לכיתה א' ואני לא יודעת מה לעשות, ברור לי שיצחקו עליה, אני מנסה למנוע את זה ולא יודעת איך

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נפנופי ידיים

הוספת תגובה

• נפנופי ידיים - תגובה

סמדר ריינר
    23/05/2013

שלום גלית,
    זה נשמע לי עניין נוירולוגי, כדאי לבדוק אם יש משהו רפואי שאפשר לעשות בנוגע אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאנשים בגיל 4.5
    אביטל
    22/05/2013

ביתי בת 4 וחצי התחילה בחודשים האחרונים לפחד מאנשים שאומרים לה משהו שכנראה היא נפגעת או מפחדת ממנו.
    מאותו הרגע בו אדם מסויים בדר"כ גברים אמר לה משהו מעליב היא מתחילה לבכות ולא מסכימה בשום פנים ואופן לחזור לאותו מקום.
    הבעיה היא שאלו מקומות שלפני כן מאוד אהבה ללכת אליהם כמו בריכה, סבתא רבא, חנות חיות וכן הלאה. עד עתה קרו כבר חמישה מקרים כאלה בכמה חודשים.
    האם זהו פחד הקשור להתפתחות תלויית גיל? תוכלו לתת לי טיפים כיצד להתמודד עם הפחד שלה? האם עליי לאפשר לה לא להגיע לאותם מקומות יותר או שהיא חייבת להתמודד עם הפחד ועל כן לחזור ולקחת אותה לאותם מקומות כמובן תוך כדי עידוד ותמיכה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מאנשים בגיל 4.5

הוספת תגובה

• פחד מאנשים בגיל 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    23/05/2013

שלום אביטל,
    זה לא פחד נורטיבי שקשור לגיל. עם זאת בהחלט ניתן לנסות ולהתגבר עליו. אני ממליצה לך לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 רוצה ללבוש את אותה שמלה כל יום
    רועי
    22/05/2013

אם אנחנו לא נענים לבקשתה היא מתחילה בטנטרום. כשאנחנו מתעקשים לאחר כ-20 דקות של בכי היא מסכימה ללבוש שמלה אחרת.

האם יש דרך פעולה עדיפה?
    האם כדאי להתעקש כדי לשדר מסר של הצבת גבולות וסוג של הסבר שכל יום צריך ללבוש בגדים נקיים? או לחילופין לתת לה ללבוש מה שהיא רוצה?

יש לציין שאני בטוח היא מתעקשת ללבוש את השמלה לא כדי לנסות אותנו, אלא בגלל שהיא באמת אוהבת אותה.

תודה,
    רועי

הוספת תגובה

• בת 3 רוצה ללבוש את אותה שמלה כל יום - תגובה

סמדר ריינר
    23/05/2013

שלום רועי,
    כדי לענות לכם הייתי רוצה להבין, האם זהו הנושא היחיד שבו היא מתנגדת לכם בצורה כזו? האם רק סביב זה יש התקפי טנטרום? האם יש דברים נוספים שבהם חשוב לה להיצמד להרגלים שלה? האם מעבירם ושינויים קשים לה? אם התשובה לשאלות האלה היא שלילית, וזה באמת רק העניין של השמלה הזו, לא הייתי מתעקשת, אלא נותנת לה לעשות את זה עד שיעבור לה. מזל שקיץ עכשיו, והשמלה יכולה להתייבש מהר אחרי הכביסה ואפשר ללבוש אותה שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 רוצה ללבוש את אותה שמלה כל יום

רועי
    23/05/2013

תודה סמדר,

לשאלתך, כן יש עוד הרבה מיקרים בהם היא מתעקשת ומנסה לעמוד על שלה, כגון ללכת לגן עם צעצוע (למרות שהם לא מרשים להביא מהבית צעצועים), הגזמה עם ממתקים, ללכת לישון ועוד... עם המקרים הללו קל לי (יחסית) להתמודד כי ברור לי פחות או יותר מתי להתעקש ומתי אני יכול להתגמש. לגבי הנושא עם השמלה לא הייתי בטוח אם אני צריך להתעקש איתה או לתת לה להתבטא.

לאור תשובתי לעיל, האם עלי לנהוג אחרת?

תודה,
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 רוצה ללבוש את אותה שמלה כל יום - תגובה

סמדר ריינר
    24/05/2013

שלום רועי,
    אם זה דפוס התנהגות שלה, אז למרות שנדמה לך שזה לא נעשה כדי לנסות אתכם, כן יש משמעות להצבת גבול גם כאן. מותר לה ללכת עם השמלה הזו יותר מאחרות, אבל יש מגבלות של המציאות, כשהשמלה מלוכלכת אי אפשר ללבוש אותה ולובשים משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושלוש בגן עם ילדים בוגרים
    שני שבור
    22/05/2013

שלום רב,
    אני פשוט במצוקה וזקוקה לייעוץ ראשוץ ראשוני דחוף:( שלאחריו אחליט איך להמשיך...
    אני אמא לתינוקת בת שנה ושלושה חודשים. מאוד מפותחת ובוגרת ובשל כך החלטנו בגיל 10 וחצי חודשים להכניס אותה לפעוטון.
    בפעוטון 3 מטפלות ו- 17 ילדים: 5 תינוקות, 2 ילדים בגיל שנה וקצת (שאחת מהם היא הבת שלי) ו - 10 ילדים בגילאי שנתיים וחצי עד שלוש וחצי.
    אין חלוקה לכיתות, כולם מנוהלים כל היום ביחד.
    הגן כולל פעילויות וחוגים אשר כולם מותאמים לילדים הבוגרים.
    הבת שלי והתינוק הנוסף (בני השנה וקצת) מסופחים לשגרת הגן ופעילויות של הבוגרים: ריכוז, חוג, חצר, ציור, צביעה וכו'.
    כמו כן - הדרישות משניהם הן כמו מהבוגרים (אם היא חוטפת משחק לילד, היא מקבלת עונש.. אסור לה לצאת באמצע ריכוז וכד').
    רציתי לדעת אם זו טעות אחת גדולה (מישהי אפילו אמרה לי שזו התעללות) לעשות לה את זה. שזה לא נכון לשים אותה בגן ללא קבוצות גיל, מכיוון שלא ניתן לצפות ממנה להתנהג כמו הבוגרים, ומכיוון שהדרישה ממנה צריכה להיות שונה מהבוגרים (כיוון שהיא עדיין לומדת את העולם, לומדת גבולות, מב מותר מה אסור וכו'...), ומכיוון שהפעילויות שהיא זקוקה להן הן שונות מהפעילויות של הבוגרים (לא להכריח אותה לשבת כל כך הרבה זמן בריכוז, או שחוג ציור משעמם אותה אחרי 5 דק').
    אנא ייעצו לי בדבר.
    תודה מראש, שני

הוספת תגובה

• בת שנה ושלוש בגן עם ילדים בוגרים - תגובה

סמדר ריינר
    23/05/2013

שלום לך,
    אני חושבת שזה במאת לא מתאים וכדאי להכניס אותה למקום שמתיאם לגיל שלה, ושהדרישות ממנה הן בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות של ילדה בת 5
    שלי
    21/05/2013

שלום,

אני לא יודעת איך להתמודד, שומעת מהגננת שהילדה מפריעה בכל דרך וזמן אפשרי
    כשהם במפגש, בעבודות בגן.
    תחילה חשבתי שהבעיה בגננת, אולי הילדה צריכה תשומת לב יותר ולא קשיחות,
    אבל עם הזמן התחלתי לפתוח עיניים בבית ולראות שאני ממש נכנעת לה כי היא קשה גם לי אז פניתי לרופא מאבחן ולאחר הכרות וקצת מידע מהגננת קבע שלילדה יש קשיי ריכוז ואימפולסיביות והתחלנו טיפול, בינתיים הבעיות איתה לא נרגעות ואני ממש חוששת מהמסגרות הבאות שלא יהיו סבלניות כלפיה וזה משפיע על חיי, ממשרה מלאה עברתי לחצי בגללה כדי להוציאה מוקדם כי חשבתי שהיא קורבן, ואף גרם לי להמון בעיות שכן כל הזמן אני במחשבות עליה וגם מקבלת טלפונים על דיווחי התנהגותה.
    אין לי שקט בחיים ומרגישה שכל מה שחלמתי עליו נחרב,
    ואני אוהבת אותה מאוד, מעצימה אותה, מלמדת אותה ואף היכולות שלה גבוהות משל בני גילה,
    מבחינה חברתית יש לה משיכה למופרעים כמוה, ילדים שכשאני הזמנתי נחרדתי ואף אחרי פעם פעמיים החלטתי שלא מזמינה אותם יותר, ומאז אנו מטיילות הרבה בגני שעשועים בהם משחקים חברים מהגן על בסיס יומי כמעט.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות של ילדה בת 5

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות של ילדה בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    22/05/2013

שלום לי,
    חשוב שתפני להדרכת הורים מסודרת שתסייע לך בהתמודדות היום יומית עם הילדה. את יכולה לנסות לפנות דרך המכון להתפתחות הילד בקופת החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית
    סבטה
    21/05/2013

שלום.
    הבת שלי בת השנתיים , מפותחת יפה .יש לה בעייה של פחד מכל מיני דברים.
    אופנוע ,שואב אבק ,בבית היא לפעמים מפחדת לזוז לכיוון הדלת -אמרת שיש שם דודה /או דוד ...אני משכנעת אותה שאין אף אחד ואין ממה לפחד והיא ממשיכה..
    או שמפחיד אותה חור בגרב - היא אומרת "פופיק" ומפחדת...
    לא ברור לי מאיפה יש לה את זה ..

איך עלי להתנהג?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה חרדתית

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית - תגובה

סמדר ריינר
    22/05/2013

שלום מירי,
    כרגע פשוט להרגיע אותה. אם זה יימשך כשהיא תגדל קצת, את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלה
    21/05/2013

שלום
    בני בן 7.5 בכיתה א' משחק רק עם בנות האם יש לכך השלכות? כיצד זה ישפיע בעתיד? והאם יש דרך להתמודד ? או לפחות לשכנע אותו לשחק גם עם בנים
    תודה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    22/05/2013

שלום אלה,
    אם את מתכוונת להלשכות בעניין הנטיה המינית שלו, אז לא בהכרח.
    לא הייתי מנסה לשכנע אותו לשחק עם בנים אלא לברר מדוע הוא מעדיף בנות, האם זה קשור לחוסר ביטחון שלו בתחרות עם בנים, ואולי כדאי שאב או דמות גברית במשפחה ישחקו איתו בשעות אחה"צ בצורה שתחזק את הביטחון שלו, תתמוך ותפרגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להתחבר
    אירית
    20/05/2013

היי, בתי בת 10 בכיתה ד' לא מצליחה להתחבר עם בנות בכיתה. הגענו לבית הספר לפני שנה (מכיתה ג') במסגרת מעבר דירה ולאחר שבבית הספר הקודם הייתה לה חברה מאוד טובה. מאז, במשך שנה וחצי, לא נוצרה חברות משמעותית. המורה מדווחת שבנות הכיתה דווקא מאוד מחבבות אותה אבל היא בוררת מבינהן עם מי היא רוצה להיות. לאחרונה החלה לדבר על כך שיש ילדהה מסויימת עמה רוצה להתחבר, אולם בכל פעם שהיא מנסה להתקרב אליה חברתה הקרובה של אותה חברה מפרידה בניהן ומקשה עליה את ההתקרבות. מה עליי לעשות? האם לערב את המורה? האם לשוחח עם האמא של החברה שלא נותנת לבתי להתקרב? הבעיה היא גם שאין זמן פנוי להיפגש אחה"צ בגלל ריבוי חוגים.... אודה לעצה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להתחבר

הוספת תגובה

• לא מצליחה להתחבר - תגובה

סמדר ריינר
    21/05/2013

שלום אירית,
    שנמע שהבעיה היא עם הררנות של בתך ולא עם הבנות, ולכן בזה צריך לטפל, ולא יועיל לבקש מהמורה להתערב או לדבר עם האימהות של הבנות. אם הבעיה מפריעה לבתך, כדאי לשוחח איתה על חלקה בעניין, ולעזור לה לבדוק מה היא יכולה לעשות אחרת כדי שיהיה לה יותר נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכושניות ותינוק חדש בבטן..
    נועה
    20/05/2013

שלום אני אמא לילדה מדהימה בת שנה וחצי, היא איתי בבית ובעוד כחודש נכנסת לראשונה לגן בגלל שאני בהריון ואמורה ללדת עוד ארבע חודשים.
    מאז שהבטן שלי גדלה היא אוהבת לשים את הראש עליה, לנשק ואף לחבק ואני אומרת לה שהאח הקטן שלה בפנים ברור לי שהיא לא מבינה את המשמעות אבל זה מקסים לראות איך היא נגשת לנשק כששואלים אותה איפה אח שלה.
    השאלה שלי היא כזאת, היא לא מרשה לאף אחד אחר לגעת בבטן במיוחד לאבא (בעלי) כשאני רוצה שהוא ירגיש את התזוזות והוא מניח יד היא מתחילה לבכות ואפילו עם דמעות זאת אומרת לא סתם קיטור. ואפילו כשאנחנו סתם מתחבקים היא מנסה להפריד בנינו ולא מוכנה לזה בכלל אז מה עושים עם הרכושניות הזאת? אני מפחדת כשאני ילד היא לא תסבול שהאח הקטן שלה עלי יונק וכו.. האם להמשיך להפגין חיבה למרות הבכי הקשה?
    ובכלל כל טיפ בנושא איך לעכל עליה אחרי הלידה יתקבל בברכה.

המון המון תודה נעה

הוספת תגובה

• רכושניות ותינוק חדש בבטן.. - תגובה

סמדר ריינר
    21/05/2013

שלום נועה,
    זה לא נורא אם היא בוכה, היא רק בת שנה וחצי, מותר לה להיות רכושנית, בודאי שאת יכולה להפגין חיבה, תני לה להיות מה שהיא זה יעבור עם הגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילה
    אביטל
    19/05/2013

שלום! קוראים לי אביטל אמא לשני ילדים האחד תינוק והשני בן שנתיים ושמונה חודשיים אורי הילד הבכור גמול מפיפי וקקי וגם בשנת צוהרים הוא קם יבש הבעיה היא שבלילות הוא כל הזמן קם רטוב מה עושים? אשמח לעזרה תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בלילה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילה - תגובה

סמדר ריינר
    20/05/2013

שלום אביטל,
    מדובר עדיין בילד מאוד קטן, ילדים רבים בגיל הזה עדיין לא משתלטים על מהנגנון הפיזיולוגי של ההרטבה בשעת השינה. בגיל הזה עדיין מומלץ לתת לו לישון עם חיתול, עד שיקום יבש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5.5 שעושה דווקא ולא מקשיב
    יסמין
    19/05/2013

שלום רב,
    יש לי שני ילדים, בן 5.5 שנים ותינוקת בת חצי שנה.
    הבן הגדול שלי, ילד מקסים עם לב זהב שאוהב לעזור אך עם זאת "מוציא אותנו מהכלים" בכל צורה אפשרית.
    נולדה לנו תינוקת לפני חצי שנה, יש לציין שתקופה מאוד ארוכה הוא ביקש אח/אחות, התינוקת נולדה והוא אוהב אותה בכל ליבו, דואג לה, מטפל בה (אנחנו משתדלים להיעזר בו כמה שיותר ולשתף אותו).
    בתקופה האחרונה נהיה מאוד לא נעים להיות בבית, הוא מתבכיין על כל שטות, עושה דווקא, כל פעולה הכי קטנה הופכת למלחמה, החל מלקום בבוקר, להתלבש, לצחצח שיניים ועוד לבחור מה לאכול בבוקר.
    זה בא לידי ביטוי גם בגן שהוא מפריע בשעת ריכוז, מפגשים וכו'.
    היום הוא "הגדיל" לעשות וקרא לאבא של אחד הילדים: שמן.
    ניסינו לעשות הכל, פידבקים חיוביים על התנהגות יפה, הענשה, הסברים, דיבורים וכו'....
    הוא ילד שמאוד אוהב לאכול ואנחנו מחזיקים אותו קצר בנושא מאחר והוא סובל גם מעודף משקל והנושא שיחה היחיד שלו זה על אוכל.
    מתי אוכלים, מה אוכלים, אני רעב וכו, הוא כל הזמן מתעסק עם אוכל כאילו זה תחביב.
    חוגים הוא לא רוצה, בפעילות גופנית הוא לא מעוניין ובעצם הכל הכל זה סוג של מלחמה איתו.
    יש לציין שעוד לפני שנולדה התינוקת הוא היה ילד מאוד קשה ועקשן אך גם זה היה בתקופות.
    יש לציין שאנחנו משפחה מאוד חמה, בעלי הוא השוטר הטוב (איתו הוא מסתדר יותר) ואני השוטר הרע. לא חסר לו אהבה, והוא מקבל מעל ומעבר אך עדיין משהו קורה פה.

היינו אצל שתי פסיכולוגיות שונות (לפני שנה וחצי ולפני חצי שנה) ושתיהן טענו כי הוא פשוט שובב.

קשה לי לקבל הסבר זה.
    בבקשה את דעתכן בנושא.
    תודה וסליחה על האורך.

הוספת תגובה

• בן 5.5 שעושה דווקא ולא מקשיב - תגובה

סמדר ריינר
    20/05/2013

שלום יסמין,
    בנוסף לפידבקים חיבויים על התנהגות טובה, חשוב לא לתת פידבקים על התנגות גרועה, כמו להתעלם ממנה כמה שניתן, לא להיכנס להסברים, לצעקות וגם לא לעונשים. אלא להגיב בצורה קצרה החלטית ולהמשיך הלאה. במקביל חשוב לתת לו לתשומת לב יזומה על ידכם על דברים אחרים, ןלבלות יאתו זמן איכות לבד, ללא אחותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שעושה דווקא

שירלי
    21/05/2013

אני לא פסיכולוגית ולא יועצת חינוכית, בסה"כ אמא (ו"רק" 5 שנים...) שמתפרצת כי מבינה שאחרי שתי פסיכולוגיות את עדיין מרגישה לא נוח (מתנצלת אם לא מדייקת בטרמינולוגיה) עם ההתנהגות של הבן שלך ומבינה כמה זה יכול לתסכל או להטריד. אני עצמי נרשמתי ל(סופר נני) בסניף בנק מזרחי באחוזה ברעננה בשבוע הבא (ב29.5). היא תדבר על סמכות הורית ואני מקווה לקבל כלים להתמודד עם ההתנהגות של הבן שלי (שדי דומה לזו של הבן שלך... אלא שאני השוטר הטוב ובעלי השוטר הרע....) או לפחות להבין אותו יותר. יודעת שהיא מרצה בעוד סניפים. תבדקי אם מתאים לך לנסות להגיע להרצאה שלה (זה בלי תשלום) ואולי גם תצליחי לתפוס איתה שיחה אחרי. בכל אופן, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמכניסה יד לחולצה
    נורית
    19/05/2013

שלום, בתי בת שנתיים ושמונה חודשים. בגיל שנה גמלתי אותה מהנקה. זמן רב לאחר מכן עדיין רצתה לינוק. עד היום היא לפעמים רוצה להכניס יד לחולצה שלי. האם זה נורמלי? אני ממש חוששת שיש לה נטייה מינית. כיצד להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמכניסה יד לחולצה

הוספת תגובה

• ילדה שמכניסה יד לחולצה - תגובה

סמדר ריינר
    20/05/2013

שלום נורית,
    זה נורמלי ולא מעיד על נטייה מינית. עםזאת צריך בצורה אסרטיבית וברורה להוציא את היד שלה ולהגיד לה שאסור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מרביץ
    דנה
    19/05/2013

שלום,
    בני בן 4.5 מתנהג באלימות פיזית ומילולית כאשר לא מבצעים את רצונותיו.
    אציין כי יש לו אח בן שנה וניכר שיש המון קינאה בעניין.
    השאלה היא, מה ניתן לעשות כאשר ההתקפי האלימות האלה מגיעים ואיך להתנהג בהתאם ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מרביץ

הוספת תגובה

• ילד מרביץ - תגובה

סמדר ריינר
    20/05/2013

שלום דנה,
    כאשר בנך מרביץ יש להפסיק את המכות פיסית מיידית ובואפן תקיף וברור. באשר הזמן, וכשהוא רגוע, כדאי ללמד אותו דרכים לשלוט בעצמו, למשל לספור לפני שהוא מגיב, למשל לבטא את הכעס שלו באופן מילולי ולא פיסי, למשל להרביץ לכרית כשהוא חש תסכול ולא לאחיו, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילה
    אורית
    19/05/2013

בתי בת 4.5 נגמלה בגיל2.5 עדין מרטיבה בלילה. יש ימים רצופים שהיא לא מרטיבה ואז חוזרת להרטיב אני עדין שמה לה חיתול ושאני אומרת לה לנסות בלי היא מסרבת
    השאלה אם בגיל כזה זה בסדר להרטיב ואם להפסיק אם החיתולים בכל אופן?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בלילה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילה - תגובה

סמדר ריינר
    20/05/2013

שלום אורית,
    כדאי לנסות לגמול אותה מהרטבה לילית, תוך התייעצות עם רופא משפחה, ולשקול שימוש בפעמון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה