מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצב מאוד מסובךרוני04/06/2013
שלום רב ,
אני בת 25 , בעלי בן 35 , ויש לו שני ילדים מנישואים הקודמים , הילד הגדול בן 13 והקטן בן 11 .עד עכשיו נקתלנו בבעיות איתם אבל היינו מסתדרים .
עד שגרושתו של בעלי התתחתנה , ומשם התחילו הבעיות האמיתיות , הגדול התיל להשתגע לגמרי, הוא לא רוצה לראות את אמא שלו , לא לשמוע , וליד האח הקטן הוא אומר שאמא שלו חרא .הגדול חיי כבר 3 שנים אצל הוריו של בעלי .,
הילדים שלו מבלים איתנו כבר שבועיים רצוף בסופ"ש וזה רק ריבים , הגדול מאוד משפיל את הקטן וסותם לו את הפה , בגלל הקנא שהקטן נישאר עם אמא .
הגדול נהיה מאוד אובסיסי לבעלי , (הוא גם היה אבל עכשיו לגמריי)מתקשר 50 פעם ביום,לא מתעניין בכלום לא מחשב , לא ילדים,לא חברים ,טלוויזיה , שום גבר שנעא בגילו עושה.הוא רוצה להיות בקרבה של מבוגרים .אני מרגישה שהילדים הולכים לאיבוד , ובגלל שבעלי וגרושתו נהיו אוייבים ולא מדברים הם סובלים וזה לא נפתר .אני עומדת באמצע ומנסה לתת עצות לבעלי אך הוא לא עושה כלום ממה שאני אומרת , ולנו יש תינוק משותף בן 8 חודש , שהם די בסדר איתו אבל אני מרגישה גם קנאה , .
חשוב לי לציין שהגדול הוא ילד מאוד שמן , והוא מאוד מתבייש בעצמו , עד המצב שלבר מצווה שלו הוא לא הזמין חברים .בעלי כמובן מאוד סובל מהמצב הזה ורק נמצא במצב , תוכלו להגיד בבקשה איך לפתור את זה?
להכניס אותם למסגרת כלשהי ? חוגים ? פסיכולוד? טיפים בישבילי איך לעזור להם , שחס וחלילה לא התרדרו למצבים שונים ,בגלל התנהלות לא נכונה של ההורים .
יש פה בעצם כמה בעיות
אצל הגדול ,בעיית השמנה -שיוצרת קשיים חברתיים.
בנוסף בעיית למידה -בן 13 לא יודע נורמלי לקרוא ולכתוב
אובססיביות כלפיי אבא , וקנא לאמא בגלל בעלה החדש .
כל זה גורמים שונים לפנייה ?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מאוד מסובך - תגובה
סמדר ריינר05/06/2013שלום רוני,
זה יפה שיש לך מוטיבציה רבה לעזור ולתקן, אבל נשמע בהחלט שזה עלול להיות גדול עלייך. חשוב מאוד להפנות את הבן הגדול לטיפול פסיכולוגי בדחיפות, וכן שבעלך יהיה בהדרכת הורים. חשוב שלא תתמהמהו ותעשו זאת מהר ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמש רוצה גרביים כל הזמן גם בקיץאמא דואגת04/06/2013
בתי בת החמש מבקשת כל הזמן גרביים גם בימי הקיץ החמים ביותר וללכת בנעלי ספורט, כמו כן גם לישון בלילה עם גרביים.
יש לציין שהיא מתעקשת ואפילו בוכה אם מנסים להציע לה חלופה אחרת...
האם תופעה זו מעידה על משהו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חמש רוצה גרביים כל הזמן גם בקיץ - תגובה
סמדר ריינר05/06/2013שלום לך,
אולי כדאי לבודק את זה במחינה תחושתית, אצל רופא ילדים או מרפאה בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדריקי04/06/2013
הילד שלי נכח אתמול בברית מילה, הוא צפה בברית והחיל לבכות ולצרוח.
מאתמול הוא לא מפסיק לבכות. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד - תגובה
סמדר ריינר09/06/2013מה גיל הילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת צואה לילדה בת 7הילה02/06/2013
יש לי דילמה האם לספר לאמא או לא....בת של חברים, שעוברים עכשיו תהליך של גירושים.
כבר פעמיים בילינו בבריכה של חברים ולילדה "ברח" קקי בבגד ים, היא מוציאה את הקקי עם היד וזורקת אותו בין השיחים בגינה.
היא ילדה מאוד מופנמת ואני יודעת שאמא שלה מודעת לבעיה של בריחת הצואה,
אבל על המקרה הספציפי הזה היא לא יודעת, כי לא נכחה במקרים אלו.
האם לספר לה על המקרים?
היא אמרה לי שהיא מתכוונת לקחת את הילדה לטיפול פסיכולוגי, האם המידע הזה חיוני לטיפול?
אני מתלבטת כי לא רוצה להעציב אותה, גם ככה היא עוברת תקופה קשה,
מצד שני אם זה יעזור לבת שלה שהיא או המטפל ידעו, מחובתי לספר לה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת צואה לילדה בת 7 - תגובה
סמדר ריינר03/06/2013שלום הילה,
אני חושבת שזו האמת, זה חיוני לטיפול וכדאי שתספרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נופש רק עם אחד הילדיםנועה02/06/2013
שוקלים לקחת לנופש רק את התינוקת בת 9 חודשים ואת הגדולה בת 4 וחצי להשאיר אצל סבא וסבתא (כדי להקל עליהם, עם התינוקת קשה יותר).
האם זה הגיוני או יפגע בגדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופש רק עם אחד הילדים - תגובה
סמדר ריינר03/06/2013שלום נועה,
זה אכן מעלה שאלות, אם אתם כבר לקוחים תינוקת לנופש, הרי זה כבר לא נופש זוגי, אז מדוע בעצם לא לקחת את הבת הגדולה, ולעושת מזה נופש משפחתי כמו שצריך?
ברור שלילדה הגדולה יהיה קשה עם זה. זה לא נורא ולא סוף העולם, אבל גם לא הכרחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ויסות והתנהגותאלה02/06/2013
שלום רב,
בני בן 4.10 סובל מבעיות ויסות ובעיות התנהגות. הדבר מתבטא בעיקר בחוסר גבולות וקשיים חברתיים (הצקות ומכות לילדי הגן איתם לומד). לפני כיומיים היינו בועדת השמה
ושם המליצו לנו על גן במסגרת חינוך מיוחד. להגדרתם, הגן אליו הוא מיועד, מורכב
מילדים עם קוגניציה תקינה אבל סובלים מבעיות התנהגות.
אודה להמצלתכם האם כדאי, והאם קיים בכלל גן בחינוך מיוחד לילדים עם קוגניציה תקינה ?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ויסות והתנהגות - תגובה
סמדר ריינר03/06/2013שלום אלה,
נשמע שאין לך אמון במערכת החינוך.את יכולה להרגע, בודאי שקיימים גני ילדים בחינוך מיוחד לילדים עם קוגניציה תקינה. אם כדאי לבנך להיות בגן חינוך מיוחד או לא אני לא יכולה לדעת בלי להכיר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעם אצל ילד בן 10אמא מודאגת01/06/2013
לבני בן ה-10 יש בזמן האחרון התפרצויות זעם שקשה לו לשלוט אליהם ולאחר מכן קשה לו להירגע (ולעיתים רחוקות זה הגיע גם לאלימות פיזית). ההתפרצויות נובעות מכך שמישהו אמר לו מילה לא במקום או דחף אותו או שפשוט לא נראה לו מה שהמורה מבקשת ממנו. יש לציין שהוא ילד מאוד נבון ותלמיד טוב עם יכולות גבוהות. הילד מבין שיש לו בעיה ואפילו מבקש שנעזור לו ,אבל אני לא יודעת איך .יועצת בית הספר הציעו חוג טיפול באמנות . ניסינו עם סנקציות על התנהגות רעה וצ'ופרים על התנהגות טובה אבל שני הדברים לא ממש עזרו. איך ניתן לעזור לילד ? כי נראה שגם הוא מאד סובל מכך.
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם אצל ילד בן 10 - תגובה
סמדר ריינר02/06/2013שלום לך,
קודם כל הייתי בודקת למה ההתפרצויות התחילו בזמן האחרון? האם קרה משהו בבית או בכלל שגורם לו למצוקה? כדאי לחשוב על זה.
בכל אופן אם יש לו בעצמו מוטיבציה לפתור את הבעיה זה מצויין, וכדאי אכן לפנות לטיפול. אני ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבהדנה01/06/2013
ביתי בת 10.נגנב לה בבית הספר פלאפון ולמחרת כסף.אני עליתי על מי שעשה את זה ,וזה היה שתי בנות מהכיתה.בהתיעצות עם המורה החלטנו שאנחנו לא נגלה לה מי עשה את זה כדי שהבנות לא יושמצו בכיתה..וגם ככה הם היו מאד מבוהלות.הן מבחינתן קנו לה פלאפון חדש כמו הקודם(כי הפלאפון נשבר)וגם צרפו לזה עוגיות שהכינו,והמורה נתנה את זה לבת שלי והסביר שמישהו מבית הספר השאיר את זה במזכירות..הבעיה היא שביתי לא רגועה והיא מאד מוטרדת מיזה הגנב ,בנוסף,היא לא מוכנה להשתמש בטלפון החדש כי זה מהגנב.אני מרגישה שביתי נפגעה פעמיים והן זכו להגנה על חשבון ביתי..מה דעתכן ואיך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבה - תגובה
סמדר ריינר02/06/2013שלום דנה,
אני חושבת שכדאי לעבד עם בתך את תחושת הפגיעה, החודרנות וחוסר האמון שהיא חווה, בלי קשר לזהות הבנות. לאפשר לה לדבר על כך שזה מעליב, מפחיד, זו הרגשה של חוסר שליטה ושמשיהו רצה לפגוע בה וזה מאוד לא נעים. עיבוד הרגשות האלה זה מה שחשוב ויעזור לה להמשיך הלאה ולא בהכרח חשיפת זהותן של הבנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיותגל31/05/2013
ילדתי בת 8.5 .ילדה שמנה שמאז ומתמיד סבלה מהצקות וסובלת מבעיות חברתיות.בכל יום שישי יש קבוצת ילדים גדולה שמשחקת מול ביתנו.היא מכירה מספר ילדים משם ויוצאת לשחק איתם.באופן קבוע חלק גדול מהילדים רבים איתה מעליבים וישנו ילד קטן ממנה שבועט בה.ביקשתי ממנה שלא תחזיר כי הוא קטן ממנה ואף דיברתי איתו.היום שוב חזר על עצמו אותו מקרה. הפעם יצאתי ואמרתי לאותו ילד שאם ימשיך באלימות למרות האזהרות אני ארשה לה להחזיר לו.רוב הילדים גוננו עליו והיו נגדה.חשבתי לומר לה שלא תשחק איתם ושכמעט עם רוב הילדים אין לה קשר. אך בעלי אמר למה שהיא לא תצא בגללם?הבת הקטנה שלי משחקת איתם ומסתדרת. מכיוון שכל שבוע זה קורה האם כדי להגביל אותה ביציאה החוצה?האם זה בסדר שיצאתי החוצה ודיברתי איתם? אני מרגישה מאוד לא טוב להגיע למצב שאני "מתעסקת" עם ילדים קטנים.מעבר לכך שהם יכולים להיות מאוד חוצפנים כלפי.מה שגורם לבעיה להחריף בעיני ביתי.אני משתדלת לא להתערב. אך זה נראה כאילו אני מסתכלת על העליהום שעושים עליה וידי כבולות.מצד שני אם אניאלך כל פעם שמישהו מציק לה אני לא אגמור עם זה מכיוון שזה קורה על בסיס יום יומי.הילדה הייתה בחוג מיומנויות חברתיות ואני מחזקת אותה בכל דרך.אך הילדים שופטים אותה לפי המראה עוד לפני שהיא מתחילה לדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חברתיות - תגובה
סמדר ריינר02/06/2013שלום גל,
אני לא חושבת שהמעורבות שלך לצד בתך מסייעת לה כרגע. זה טוב שאת תומכת בה בכל דרך, לא כדאי למנוע ממנה לצאת ולשחק. אם היא עדיין יוצאת ומשחקת סימן שיש לה גם חוויות חיוביות שם, ולא הכל רע ושלילי. הייתי מניחה לה להתמודד ואם קשה לה, ללוות אותה בקושי, לאפשר לה לבטא אותו, להרגיע ולנחם, אבל לא מעבר לכך. אני מקווה שעם הזמן ועם הטיפול המתאים שתאם מעניקים לה, הבעיות ייעלמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארי30/05/2013
ד"ר שלום,
שלום, מה הסיבה לפיה ילד בן 5 מתחיל לשאול את סבתו ואת אימו אם הם אוהבים אותו? אדגיש כי עד לגיל 5 לא שאל אותם שאלה זו כלל. תודה רבה על הסיוע.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר31/05/2013שלום לך,
ואני לא ד"ר:-)
יכול להיות שהילד מרגיש חסר ביטחון באהבה לש הדמויות המבוגרות אליו, אולי הוא מרגיש שיש יותר מדי ביקורת כלפיו, או יותר מדי כעסים ופחות מדי גילויי אהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן ובית ספר.רונית30/05/2013
בוקר טוב!
בני בן 4, מתחנך בקיבוץ, אני מוציאה אותו מחוץ לישוב ולוקחת אותו לקיבוץ מזה כשנתיים וחצי.
ההתלבטות הגדולה שלנו, של בעלי ושלי, האם להעביר אותו לגן טרום חובה וחובה בישוב שלנו, ומשם לבית הספר בישוב, או להמשיך עם החינוך הקיבוצי, ומשם לבית הספר הקיבוצי היסודי ואח"כ תיכון.
היתרונות בהחזרתו לישוב: חברים אחה"צ, שכנים, השתתפות בפעילות בחגים (הצגות שהילדים עושים, תהלוכות בעצמאות, השתתפות בטקסים וכו'...), בעיקר זו החברה, אני חושבת שילד צריך להתחנך במקום שבו הוא גר בגלל החברים, שהוא לא ירגיש זר ולא שייך.
אבל, וזה אבל גדול מאוד, ביקרתי בגן של הישוב, התרשמותי ממנו לא טובה, שאלתי אמהות לילדים בגן, התשובה שלהן לגבי הגן: הוא לא נורא, וזו תשובה שחוזרת על עצמה, "לא נורא" זה לא מספיק טוב בשבילי, אני רוצה שיגידו שהגן מצוין, מעולה, מפתח, מקדם וכו'.
אותו דבר לגבי בית הספר, התשובה שעולה תמיד: הוא בסדר, איך שמתחילים ללמוד אנגלית, חשבון, תצמידי לילד מורה פרטי.
אנחנו מאוד מאוד מרוצים מהגן בקיבוץ, והביקורות על בית הספר הקיבוצי הן מעולות.
האידיאל הוא לעזוב את הישוב ולהמשיך עם החינוך הקיבוצי, מבחינה כלכלית זה לא כל כך מתאפשר כרגע.
בבקשה תני עצתך, אנחנו כבר מסתחררים מרוב מחשבות לכאן או לכאן, כמובן שאנחנו רוצים את הטוב ביותר עבור הבן שלנו.
תודה מראש ויום טוב,
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן ובית ספר. - תגובה
סמדר ריינר31/05/2013שלום רונית,
מבחינה נשית הפן החברתי הרבה יותר חשוב מהפן הלימודי. לימודים תמיד אפשר להשלים, את חוויות הילדות לא, הן חד פעמיות. לכן אם אתם חושבים במערכת החינוך ביישוב יהיה לו יותר טוב חברתית, זה מטה את הכף בעיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד לישון בחדר החדשגליה30/05/2013
אני נשואה ולי שני ילדים.ילד בגיל 4.6 וילדה בגיל 3.עברנו דירה ולילדים יש עכשיו חדר משלהם.אבל יש בעיה. הילד היה רגיל לשון בשנתיים האחרונות עם אבא במיטה הזוגית. וכעת צריך להתרגל לישון במיטה משלו בחדר משותף לו ולאחותו ללא נוכחות אבא לידו . והמצב קשה.הילד מתעורר 4-5 פעמים בלילה בבכי ובא אלינו למיטה הזוגית ורוצה לישון איתנו במיטה.המצב נימשך כבר 20 ימים. אנו קמים ומחזירים אותו למיטתו .יושבים לידו ולעיתים מקריאים לו סיפור או מלטפים לו הרגל עד שנירדם.וחוזר חלילה.אבל...כולנו עייפים מאוד.הילד אומר שהוא מפחד ושהוא רוצה את אבא.ושלעולם לא יתרגל למצב החדש. מבקשת אני את עזרתכם לילד שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד לישון בחדר החדש - תגובה
סמדר ריינר02/06/2013שלום גליה,
שחוב שתמשיכות והתיו עיקביים בעניין. לאחר שהרגלתם אותו שאתם מחזירים אותו למיטה, חשוב לא לעשות מזה עניין נורא גדול, לא להתחיל להקריא לו סיפור או לללטף אותו כל פעם שזה קורה, אלא להחיזיר אותו בתקיפות ובקצרה למיטה שלו. בניגוד למה שנדמה לכם, הוא לא כל כך מסכן, והפחדים יפחתו ככל שאתם תהיו רגועים, תקיפים, עיקביים ולא תשדרו שתאם חשים אשמה או שהוא נורא מסכן.
כמו כן חשוב לשדר לו שאתם מאמינים ביכולות שלו להתגבר וזה לא נכון שהוא בחיים לא יתרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים שחווה מריבות קשות מאודדנה29/05/2013
שלום,
בני כבן שנתיים, נראה שדי רגיש. חווה מריבות מאוד מאוד קשות ביני לבין בעלי. זה מלווה מצד בעלי בצרחות אימה מאוד אלימות ומפחידות, השלכה ושבירת חפצים, וממש כמעט מכות פיזיות. לפעמים בעלי גם צורח עליו בצורה לא ראויה. מעבר לעובדה שאני צריכה לטפל בעניין באופן אישי, אני יודעת שהוא חווה דברים מאוד קשים מאז שהוא נולד, העניין הוא שיחסית נראה שהוא מתפקד רגיל. אומנם לעיתים הוא בוכה תוך כדי הסיטואציה או לפעמים נראה שמתעלם כשהוא עסוק בדבר מה, אך לאחר מכן התנהגותו רגילה והוא נראה די שמח כהרגלו ואוהב אותנו ואת אביו במיוחד כהרגלו. אני יודעת שדברים אלו יכולים לגרום לו נזק נפשי קשה. השאלה היא מתי ואם בכלל זה חייב לקרות מתישהו. אני כל הזמן לחוצה מהנזקים הנפשיים אבל מאידך כביכול נרגעת כשאני רואה שהוא מתנהג כרגיל ואוהב את אביו באותה מידה. האם הכרחי שיהיו לו נזקים נפשיים בעתיד? איך זה אמור לבוא לידי ביטוי? אולי בכלל כרגע הוא חווה קשיים ובגלל שאינו מדבר אני לא רואה את זה? ייתכן שהוא מתעכב בדיבור בגלל הדברים האלה? אולי הוא לא לוקח את זה כל כך קשה כי הוא נולד לתוך זה ואז הוא חושב שכך זה צריך להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה02/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דנה05/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיהאלה29/05/2013
בני בן 4.5 חזר לעשות את צרכיו בתחתונים מזה כשבועיים , היום התקשרה אליי הגננת ואמרה שהוא ביקש שתעזור לו לפתוח את הכפתור במכנס והוא נכנס לשירותים ולמרות זאת עשה בתחתונים.
יש לציין כי הוא גמול כבר שנתיים
יכול להיות שהוא פוחד מהשירותים בגן? אבל למה רק כעת עד עכשיו הכל היה בסדר
שום דבר לא השתנה אצלו בתקופה האחרונה.
אודה על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה - תגובה
סמדר ריינר02/06/2013שלום אלה,
התנהגות זו אכן מראה על מצוקה ריגשית שכדאי לבדוק ואתה על ידי פנייה לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מתחצף ומאייםמיטל29/05/2013
שלום רב
יש לי ילד בן 9 אשר כבר תקופה ארוכה כאשר לא מקבל מה שרוצה הוא מרים קול, מתחצף, ולאחרונה גם הרים כיסא ואיים.
הוא נוטל רטלין בבוקר וניראה כי לפני הכדור (למרות שאני מקפידה להעיר אותו בצורה נינוחה) הוא זועף. כמו כן בערב כאשר הכדור כבר לא משפיע.
הכדור עוזר לו לא להיות כל כך אימפולסיבי.
התופעות האלו נצפות רק בבית.
את השפה ה"מלוכלכת" הוא לא קיבל בבית, אנו לא מדברים האחד לשני בצורה כזו ובטח אין אלימות.
הוא השלישי אחרי שתי בנות בהפרשים של שנה, יש לו אח צעיר כבן 2.
הוא אומר ללא הפסק שאני לא אוהבת אותו, ושאני אמא רעה. אני יודעת שהוא מרגיש שזה מעליב אותי אבל אני לא מצליחה לא להעלב.
לפני 3 חודשים החל טיפול ריגשי אצל מטפלת בדרמה. הוא משתף אבל ניראה כי עוד לא בדברים שהוא עושה לא טוב.
אני בעיקר מתוסכלת.
מנסה להתעלם, מנסה לעניש מה עובד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד מתחצף ומאיים - תגובה
סמדר ריינר02/06/2013שלום מיטל,
אם הבן שלך נמצא בטיפול, כדאי מאוד לפנות למטפלת שלו כדי לקבל הדרכה למצבים שאת מתארת כי היא מכירה את ילד ויכולה לתת לך הדרכה שמתאימה במיוחד למקרה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)