מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בתי בת ה - 9אמא05/07/2013
שלום,
בתי בת 9. יש לה מספר חברות שאיתן היא נפגשת אחר הצהריים: בפעולת הצופים, בבית, בגינה הציבורית.
לבתי יש חבר שגם הוא בן 9. לחבר זה גם יש חברים נוספים, שאיתם הוא נפגש מחוץ לשעות הלימודים.
בתי והחבר שלה משחקים בהפסקות כל הזמן ביחד וכמעט ולא משחקים עם החברים הנוספים שלהם. הם לא מוכנים לשחק עם חברים אחרים, מהסיבה לטענתם, שהם דחויים, לא רוצים לשתף אותם, הם אוהבים להיות ביחד ובלי לברים נוספים.
טענותיהם נכונות היות ושניהם ילדים "מוזרים". שניהם כל היום ביחד, מחזיקים ידיים, לעיתים מתחבקים. המציאו עליהם שהם התנשקו, וכל בית הספר צוחק עליהם בעקבות כך. יש להם תחומי עניין משותפים (ניסויים, מדעים, אוהבים להמציא דברים), לציין ששניהם לומדים באותה כיתה ועולים כעת לעיתה ד'.
מצד שני, אמו של החבר לא מסכימה שיהיו לבד רק שניהם, אלא שיהיו ביחד אך עם עוד חברים נוספים בהפסקות. מה שקרה, הוא שהם המשיכו להיפגש בינהם, בלי לספר לנו (גילינו זאת ע"י כך שהילדה שלי באה וסיפרה לי).
יתרה מכך, כשהם ביחד בהפסקות, הם הולכים ומציקים לאחות הקטנה שנמצאת בחטיבה הצעירה איתם, ולפעמים סתם הולכים ומדברים.
אני ציינתי בפני אמו של החבר כי לדעתי עדיף שיהיו ביחד וישחקו יחדיו. כך לפחות יש להם אחד את השניה. לציין כי הבת שלי אוהבת להיות בחברת בנים יותר מאשר בנות.
אמו של החבר ציינה בפניי את החשש שלה מחוסר המקובלות, וכי היא חושבת להפריד בין בנה לבין בתי היות וה"ביחד" עושה להם לא טוב (ממציאים עליהם דברים כמו נשיקות). ועוד, כי הם עולים לכיתה ד', וזה לא נראה טוב שיש חבר וחברה.
שאלתי:
א. מה עלינו לעשות? האם עלינו להתערב ולנסות לצרף אליהם חברים נוספים?
ב. האם זה נכון להפריד בינהם?
ג. ברור לי כי עלינו לשוחח עם המורה לעניין חוסר המקובלות, ועשיתי זאת כבר. המורה צירפה את בתי לחברות אחרות, והדבר עבד ל - 3 ימים, ומיד חזרה לשחק עם החבר שלה. כבר בתחילת השנה נפנה בשנית למורה, אך מנסיוני כמורה, כל דבר שננסה לכפות על ילדינו, יתבצע בחוסר חשק, ומייד יתפוגג לאחר שנחייב אותם.
סליחה על האורך.
חשוב לי מאוד לקבל תשובה.
בתי עברה רבות בחייה (אמא חולה מאוד), והמחשבה על שינוי נוסף ומהותי בחייה מפחיד אותי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת ה - 9 - תגובה
סמדר ריינר07/07/2013שלום לך,
אני מסכימה איתך שקשה מאוד להפריד בין הילדים ולכפות עליהם את ההפרדה. אין לכם באמת דרך לעשות זאת אלא אם אחד מהם יעבור בית ספר.
אני חושבת שההיצמדות שלהם זה לזו היא בהכרח בריאה עבורם, אבל מלמדת על כך שיש להם כנראה מצוקות משותפות שהם מרגישים שאף אחד לא מבין.
אולי במקום לנסות מהלך כוחני של הפרדה ביניהם, כדאי לנסות להבן יותר לעומק את הקשיים שלהם, למשל לפנות עם הבת לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שלא אומרת לאשרית05/07/2013
ביתי בת ה-6 מתוקה ועדינה תמיד היא הייתה יותר מידי ילדונת ונשית אם זה לק ובובות ושמלות של נסיכות.בכל אופן יש לה חברה שכנה שמגיעה לשחק איתה אחר הצהריים ומה שקורה אם ביתי לא רוצה לשחק באותו משחק שהחברה רוצה החברה דוחפת אותה או שאומרת לה אני החלטתי שעכשיו משחקים עם זה
וזה תמיד קורה שאני לא מסתכלת וביתי כמובן מספרת שזה לא נעים לה.וגם לא רוצה להגיד לא כי היא מפחדת שהילדה לא תשחק איתה יותר
ניסיתי להסביר לביתי שזה בסדר והיא צריכה להגיד לא איך זה אף פעם לא נרמר וזה תמיד חוזר על עצמו
ביתי מפחדת שהחברה לא תהיה מרוצה מימנה ולא תשחק איתה ותימצא חברה אחרת לאחר הצהריים
למרות שלביתי יש חברות שונות שכן מגיעות לשחק איתה
מה אפשר לעשות?ומה עושים שאני רואה את המצב של הדחיפה מול העינים?האם להתערב להגיד משהו?מצב מצער ומתסכל
תודה מראש ושבת-שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שלא אומרת לא - תגובה
סמדר ריינר07/07/2013שלום לך,
אם הדחיפה מתרחשת לעינייך ברור שלעייך להגן על בתך, ולהגיד בצורה ברורה שתא לא מכונה לדחיפות ולהתהנגות כזו.
באופן כללי יותר לגבי האסרטיביות של הבת שלך, היא כנראה רגישלה לרצות. אולי כדאי לחשוב ולבדוק האם גם בבית מעובר אליה שדר שזו ההתהנגות המצופה ממנה? כי אם כן זה קשה לצפות שבבית היא לא תראה תוקפנות ולא תתנגד ורק בחוץ כן. אולי כדאי לעודד אותה גם בבית להגיד את דעתהגם כשיהא לא מתדרת עם דעתכם ולתת לה חיזוקים חיבויים גם כאשר הי אלא תמיד הילדה הטובה והמחונכת שאתם רגילים אליה. וגם כמבון לתת דומגה אישית לאסרטיביות, למשל כשאת הולכת איתה לחנויות, במשפחה, עם השכנים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבית היא מאוד שונה
שרית07/07/2013היא תמיד עומדת על שלה..יודעת להגיד לא ושכמובן משהו לא ניראה לה היא אומרת די וכו רק עם חברות היא מתנהגת שונה לא מחליטה ולא אומרת שזה מפריע לה הדחיפות האלה וכמובן בגן הגננת הייתה מספרת שהכל בסדר רק שהיא וותרנית המון
האם יש סיבה לדאגה וכמובן חיזוקים הם תמיד חלק חם שגרת היום שלנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבית היא מאוד שונה - תגובה
סמדר ריינר08/07/2013שלום שרית,
זה חשוב שחיזוקים הם חלק משגרת היום שלכם, השאלה חיזוקים למה? אם זה בדרך כלל להתנהגויות נשיות ועדינות, אולי כדאי לכלול גם חיזוקים כאשר מופיעות התנהגויות יותר תוקפניות.
לא הייתי מגדירה את זה כסיבה לדאגה אבל כן הייתי שמה לב לזה, ואם זה לא שמתנה ומתחיל להפריע גם לה אולי כדאי לשקול לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה-11טלי05/07/2013
שלום רב,
הבת שלי בת 11 שנים מנישואים ראשונים .
כיום אני נשואה 8 חודשים . אני בהריון בחודש 7 .
בתי עברה המון שינויים בכל השנים הללו מאז שהייתה בת 3 כשהתגרשתי
אני מרגישה ורואה שהיא חזרה אחורה ומתנהגת בחוסר עצמאות מוחלט
היא תלותית מאוד , מרגישה צורך להביע את אהבתה המון ! מחפשת תשומת לב
שלא לצורך . היה לנו פעם בשבוע יום שהוא רק שלנו בלי הפרעות .. בתקופה האחרונה
למרות הקושי הרב שלי פיזית , אנחנו הולכות לבריכה בערב , לפחות 2 פעמים בשבוע .
אנחנו מדברות המון . יש לי הרושם שיש לה מחסום כלשהו רגשי שהיא חושבת כמו ילדה בת 4 שנים ולא כמו שילדה בגילה צריכה לחשוב .
זה מתבטא בחוסר ההבנה כמו למשל - היא קבעה עם בעלי ללכת לסרט , אני חשתי ברע והיא התבאסה ובכתה כמו ילדה קטנה ואני נורא הופתעתי מהתגובה . לבסוף בעלי לקח אותה אבל אין ספק שהרגשתי מאוכזבת מאוד מחוסר ההבנה ומזה שיש לנו קשר אמיתי וכנה .
יחד עם זאת אני גם יודעת שלא הענקתי לה עצמאות מגיל קטן שמסביר את התלותיות .
אודה לעזרתכם האם אני צריכה מסגרת טיפולית על מנת לפתוח לה את הראש
ושתתנהג כפי שמצופה מילדה בת 11 שנים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת ה-11 - תגובה
סמדר ריינר07/07/2013שלום טלי,
אני חושבת שכדאי וחושב שתפנו לטיפול, אבל לא בשביל "לפתוח לה את הראש" אלא כדי לעזור לה וגם לך לאפשר לה להיות עצמאית יותר. יכול להיות שגם את צריכה כאן עזרה וחשוב שתקבלי הדרכת הורים במקביל לטיפול של הבת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה5ליהי05/07/2013
שלום רב, אני אם חד הורית לילדה בגיל 5 ויש לי בן זוג מזה שנתיים אני בהריון(חודש שישי) ועברנו לגור במשותף אני בתי ובן זוגי יש לי 2 שאלות:
1. בתי התחילה למצוץ אצבע לפני חודשיים ואני לא מצליחה להפסיק את התופעה אז איך אפשר לגרום לה להפסיק?
2. היא קוראת לבן הזוג שלי ״אבא״, יש לציין כי היא יודעת מיהו אביה (הסדרי ראיה אחת לשבועיים) איך ל תנהג עם התופעה הזאת? האם צריך לתקן אותה? להעיר לה? אני או בן זוגי? אשמח לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת ה5 - תגובה
סמדר ריינר08/07/2013שלום ליהי,
למציצת האצבע הייתי מניחה, זה יעבור לבד אם תרגיש בטוחה יותר ותסתגל למצב החדש. זו דרכה להגיד לך שגם היא עדיין תינוקת, לפני שמגיע התינוק החדש, זו התנהגות טבעית ואופיינית ואין צורך לדאוג בגללה.
לגבי העובדה שהיא קוראת לבן זוגך אבא אכן חשוב לתקן אותה גם הוא וגם את, בצורה עדינה, בלי לדחות אותה, ולבקש ממנה לקרוא לו בשמו. להסביר לה שלה יש אבא וקוראים לו כך כוכך והוא מאוד אוהב אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה 7שרון04/07/2013
הי,
יש לי בן מקסים בן 7 אבל.. יש לו לא מעט תגובות המלוות בכעס וברוגז כמעט על כל דבר שמעירים לו.קשה לו גם להתרפק ולתת נשיקות וחיבוקים כשאני מבקשת וכלפי אחותו הקטנה אין מה לדבר.כמעט אף פעם לא מוכן לקבל ממנה נשיקה ו/או חיבוק.בנוסף,לא מוכן להסתובב ללא גרביים!!!זה משגע אותי!!!מילא כשנועלים נעלי ספורט אבל גם בבית.
מה עושים?מה עובר עליו?
אשמח לתשובה בהקדם.
המון תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה 7 - תגובה
סמדר ריינר05/07/2013שלום שרון,
יכוללהיות שלבנך יש קושי תחושתי, כדאי לפנות למרפאה בעיסוק ולבדוק את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נוספותניצן04/07/2013
שאלה נוספת,
יש לי פחד בלתי מוסבר מלשתף את אמי בדברים חשובים. אני מתחילה לפחד ממנה ויש לי דפיקות לב מואצות. מה אני צריכה לעשות כדי שזה לא יקרה?
דבר שני, ביום שלישי אני עוברת לבית חדש. איך אני אוכל להתקרב לילדים חדשים ולפתח איתם קשרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נוספות - תגובה
סמדר ריינר05/07/2013שלום ניצן,
שמע שאת סובלת מחרדות, כדאי שתפני להורייך ושתשתפי אותם בזה (למרות שזה גורם לחרדה:-) ותבקשי מהם עזרה, ניתן לפנות לטיפול קצר מועד בחרדות, שיקל עלייך בכל תחומי החיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אישיתניצן04/07/2013
אני נערה בת 14 ואני משתדלת להמעיט במאכלים ממתוקים באופן כפייתי. בתקופה האחרונה התחלתי "לזלול" יותר מאכלים מתוקים, אך לא במידה רבה. התחילו לי כאבים נעלמים של שתי שיניים והפסקתי כמעט לחלוטין עם המתוקים. אני לא יודעת מה לעשות. יש לי פחד גדול מרופאי שיניים. ואני באמת לא אכלתי הרבה מאוד מזון ממותק. האם זה אולי מההרגל החדש נוצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה אישית - תגובה
סמדר ריינר05/07/2013שלום ניצן,
נראה לי שזה בכלל לא חשוב כרגע אם זה בגלל ההרגל החדש שנוצר או לא, הרי בכל מקרה לא תוכלי להימנע כל חייך מללכת לרופא שיניים נכון? אם את נורא חוששת, אולי כדאי לשתף בחשש שלך את ההורים, ולבקש עזרה, אפשר לנסות ללמוד לעשות נשימות וללמוד דרכים להרגע, באמצעות קלטות שמויעדות לכך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם ילד בן 9רון04/07/2013
שלום, אנא עזרתכם בהבנת הבעיה...
יש לי 2 ילדים - בנים. אחד בן 9 (סיים כיתה ג'), שני בן שנה ו4 חודשים.
הבעיה עם בן הגדול... ילד נורמטיבי לחלוטין, לומד מצוין, תמיד היה רשום והשתתף ברצון ב 3-4 חוגים. כל הזמן עסוק. היה זמן לבקר אצל חברים וכד'. סבים/סבתות גרות רחוק – לכן אין לנו עזרה מהם. תיקשר עם כולם חופשי ללא קשר לגיל. אני - אבא - תמיד לקחתי אותו מהגן ואחר כך מביה"ס לחוגים ולחברים ותמיד היו לנו יחסים טובים. מאז שנולד הקטן, הוא כנראה התחיל לקנא בו (אבל עם זאת מאוד אוהב אותו), אמר פעם-פעמיים שאנחנו אוהבים את הקטן יותר... למרות שזה לא נכון והוא מקבל אפילו יותר תשומי ממה שקיבל בעבר, אם לא לדבר על מתנות (יקרות) שהוא כל הזמן מקבל ולא חסר לו כלום.
מספר חודשים הוא מתלונן על כך לא מרגיש טוב, יש לו בחילות, סחרחורות. אבל אם צריך ללכת לחבר או למקום שהוא רוצה - הכל נשכח. ליתר בטחון עשינו לו גם בדיקות - ועכשיו בוודאות אפשר להגיד שהוא בריא מבחינה פיזית.
בן שלי תמיד אהב להיות במטבח, לעזור לבשל, לנקות בדירה. עכשיו....רק מחשב, טלוויזיה, סמארטפון – זה מה שמעניין אותו, נאלצנו להגביל אותו לשעה-שעתיים שימוש במחשב (טלוויזיה בינתיים לא הגבלנו). אם מבקשים לעשות ממנו משהו - אז או שהוא עושה כאילו לא שומע ואפשר לחזור עד 20 פעם - ללא תוצאה, או שהוא מתחיל לבכות ולצעוק שאני צועק עליו ולכן הוא לא רוצה לעזור. מסתובב והולך לחדר שלו. פעם אפילו אמר שאני מרביץ לו וכן הוא ילך למשטרה (כמובן לא נגעתי בו). אבל הוא ילד רגיש מאוד וכל נגיעה (גם בביה"ס) גורמת לו לרחם על עצמו ובזמן אחרון התחיל להגיד לנו שבכלל חבל שהוא נולד (אמירה הזו התחילה להטריד אותי).
אנחנו ממש דואגים ומשתדלים לעשות הכל בשבילו. לדעתי הוא מנצל את תחושת החולי שלו לטובתו או שקורה לו משהו והוא לא מספר. עוד דבר, הוא עובר לביה"ס אחר בשנת לימודים הבאה. אולי זה מה שגורם לו לתסכול.
תעזרו לי בקשה - איך אפשר לגרום לו להבין שהוא חלק משפחה ואנחנו איתו ולא נגדו. איך לגרום לו להיות חלק מהמשפחה, להחזיר לו רצון לעזור בבית (בקטנה, כמו לסדר את החדר שלו)? איך להעלים לו את הרגשת חולי? אולי יש לך איזו נוסחה מנצחת?
סליחה על סיפור ארוך, השתדלתי לקצר ככל האפשר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם ילד בן 9 - תגובה
סמדר ריינר05/07/2013שלום רון,
אני חושבת שאתה מודאג בצדק. אסור להתמהמה, חשוב שתפנו לטיפול בדחיפות.
חשוב שתקבלו טיפול עבור הילד והדרכת הורים עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ללא הילדיםדנה03/07/2013
שלום רב,
אנחנו זוג הורים לשני ילדים.
בן בן ארבע וחצי ובת בת שנה ו-8 חודשים.
מאז שבכורנו נולד לא עזבנו בכלל.
בעוד שבועיים בעלי ואני נוסעים לחו|ל לארבעה ימים.
הילדים ישארו בבית שלנו עם שתי הסבתות שאותן הם מכירים היטב ורגילים אליהן.
שאלתי היא כיצד להכין את הילדים לנסיעה שלנו והאם לדבר בטלפון במהלך הנסיעה עם הבכור(ילד רגיש מאוד מאוד)?אני חוששת שמא לשמוע אותנו בטלפון יצור אצלו מועקה גדולה.
תודה,דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ללא הילדים - תגובה
סמדר ריינר04/07/2013שלום דנה,
אין סיבה ששיחת הטלפון תיצור אצלו מועקה, אלא אם כן היא תעשה בדרך שבה הוא יוכל להרגיש את תחושת האשמה שלך. אם אתם יכולים לדבר איתו בצורה עניינית ועליזה, אין סיבה שתהיה לו מועקה.
הדאגה שלי היא יותר לגבי התינוקת בת שנה ושמונה, שלה קשה להסביר ולמעשה אין דרך להכין אותה. באופן כללי כדאי לחכות עם נסיעות כאלה עד גיל שנתיים, שאז ילדים מבינים קצת יותר והם יכולים להבין את המשמעות של הורה שהולך וחוזר.
אם החלטתם לנסוע בכל מקרה, חשוב שלא תקרינו דאגה ואשמה, תנו הסבר קצר על כך שתאם נסועים וחוזרים, וסבא וסבתא יישארו איתכם, וגם קצת לפרט לגבי תהכנית של הימים הקרובים - מה הם יעשו ביחד עם סבא וסבתא, וסעו לשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מעשיית צרכיםאורית03/07/2013
שלום רב,
בתי בת ה-5 ושלושה חודשים- ילדה חכמה, נבונה ובעיקר רגישה מאוד סובלת מזה חודש מפחד מעשיית צרכים בשירותים (מדובר בצואה בלבד).
הפחד החל כתוצאה מאירוע חד פעמי של עצירות ולכן גם כאב ביציאה. אירוע זה שהתרחש לפני כחודש גרם להתאפקות למשך 3-4 ימים באופן מחזורי כשכל פעם כזו מלווה בכאב ופחד בזמן השירותים עד כדי סירוב להתקרב ולשבת על האסלה בשבוע האחרון.
לציין, בשבועיים האחרונים אנו מוסיפים לארוחות שלה כף שמן פראפין כדי למנוע את הכאב והפחד וזה גורם לתחושת תסכול כאשר היא מרגישה צורך ביציאה אך מצד שני מסרבת לשבת בשירותים. לכן, התוצאה היא שהיא קמה באמצע הלילה לשירותים, עושה את צרכיה, בלי קושי ובלי כאב וחוזרת לישון בלי מודעות לכך בבוקר למחרת.
ניסינו מגוון שיטות: ישיבה סבלנית ותומכת בה במהלך הישיבה בשירותים, הקראת סיפורים, הסבר על הדאגה והתוצאה שעלולה להיווצר משמירת הצרכים בגוף.
אנו מתוסכלים מהמצב ואיננו יודעים איך לפתור את הבעיה.
נודה לכן מאוד אם תוכלו לייעץ או להפנות לגורם מתאים שיוכל לעזור בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מעשיית צרכים - תגובה
סמדר ריינר04/07/2013שלום אורית,
כדאי לפנות לרופא ילדים ולהתייעץ איתו האם כדאי לתת לה משלשלים כדי להימנע מהעצירות, ובאותה הזדמנות, היא גם תחווה חוויה לא כואבת של עשית צרכים וזה יכול לעזור לפחד שלה.
מעבר לזה אתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשאלה העוסקת בפחדי ילדים, לגבי השיטות להמודדות עם פחדים אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות זעם ועצבנותליהי02/07/2013
שלום רב
בתי בת השנתיים וחצי מאז לידתה מאוד עצבנית בשנה הראשונה היא הייתה צורחת שעות ולקח המון זמן להרדימה ולהרגיעה
אי אפשר היה לנסוע איתה במכונית ואפילו לא לצאת לטיול בעגלה היא תמיד הייתה צורחת עד לאיבוד נשימה. כיום זה רק מחמיר היא לא מוותרת יכולה לצרוח בנסיעה באוטו עד כדי הפסקת נשימה, לוקח המון זמן להושיבה באוטו או להכניסה הביתה כי היא רוצה תמיד לעשות דברים ולהיות חופשיה וכל מי שיוצא מהבית היא רצה אחריו ואם לא נותנים לה לצאת היא נכנסת למתקפת זעם נשכבת על הרצפה ולא נותנת לאף אחד לגשת ולהרגיעה.
לאחרונה החלו גם התעוררויות בלילה עם צרחות היסטריות של למעלה משעה והיא לא נותנת לנו להתקרב אליה ולהרגיעה אך אם אנחנו הולכים היא עוד יותר צורחת. בנוסף היא מתעוררת בלילה ועוברת לשכב על הרצפות בבית ולא מאפשרת לנו להחזירה למיטה למרות ששמנו לה בחדר מזרונים ופופים היא קמה מהמיטה ונשכבת על רצפות ברחבי הבית.
אנחנו אובדי עצות היא ילדה שלישית וכבר חווינו דברים עם הגדולים אבל לא ברמות כאלה. ההתעוררויות בלילה מפריעות לאחים שלה ונוצר בלאגן רציני בבית.
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות זעם ועצבנות - תגובה
סמדר ריינר03/07/2013שלום ליהי,
יכול להיות שבתך סובלת מקושי תחושתי כלשהו ולכן מעדיפה לישון על מטח קשה. אולי כדאי שתפנו איתה לאבחון במכון להתפתחות הילד כדי לברר יותר לעומק מה קשה לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס עוין כלפי אחות קטנהרוני02/07/2013
שלום רב,
בתי הבכורה בת 5.5 היא ילדה נבונה מאוד (לכל הדעות), בוגרת, אוטודידקטית, אוהבת ללמוד, להחכים ולשאול שאלות. הגננות משבחות אותה בפניי יום יום בעבור הליכותיה, נימוסיה, חוכמה, התנהגותה בחברה ובגרותה. היא מקבלת ממני משובים על התנהגויות חיוביות וכמו כן גם על התנהגות טובה פחות, מתייעצת איתי כיצד לנהוג בבעיה כזו או אחרת בגן (בין החברות ) מסיקה מסקנות ומיישמת את העצות בשטח ( אני נותנת לה כלים להתמודד ועוקבת עם הגננת בנושא).
דבר אחד ויחיד אך משמעותי מאוד הוא התנהגותה כלפי אחותה הצעירה ממנה בשנתיים.
ההתנהגות כוללת חוסר סובלנות כלפיה, חוסר כבוד, מרגישה שהיא מעליה, לא חביבה אליה, מרביצה לה (בכל פעם מכה כואבת אחת בגב/ בבטן/ בועטת ללא כל סיבה ממשית). זה מלווה אצלה במין כעס אגור ונראה כמו פרצוף של שנאה.
אחותה הצעירה, כ״כ אוהבת אותה לעומת זאת, חביבה, מנשקת, מחבקת, מחמיאה, נדיבה מאוד כלפיה ומעריצה אותה. אפילו סולחת לה באותו הרגע על המכה וממשיכה לשחק איתה. הילדות האלה מעולם לא ראו אלימות בבית, מעולם לא פגענו להן בגוף, אפילו לא מכה על היד. כלום. לאחר כל אירוע כזה אני מסבירה לבכורה שאנחנו לא מתנהגים כך, שאפשר לפתור כל דבר במילים. היא מתנצלת (לא מכל הלב) ואחרי כמה דקות שוכחת וחוזרת לסורה. ניסינו תכנית שבועית, כל יום מקבלת סמיילי על התנהגות לא אלימה וזה החזיק בדיוק יום אחד.
כיצד עליי להתמודד מולה בעניין?? לא מקובלת עליי התנהגות כזו.
האם נכון לפעול דרך בתי הצעירה ולאסור עליה להיות נחמדה לבכורה אחרי התנהגות כזו?
האם אני צריכה למנוע ממנה דברים?
האם אני צריכה להפגין כעס ולא לדבר איתה אחרי אירוע כזה?
היא חייבת להבין לעומק ולקבל סוג של ״זעזוע״.
כמה עובדות נוספות:
היחס שלנו כלפי שתיהן הוא שווה ( אין אפליה)
יש לי זמן איכות עם כל אחת בנפרד ועם שתיהן יחד
אודה לעצתך, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס עוין כלפי אחות קטנה - תגובה
סמדר ריינר03/07/2013שלום הגר,
יש לך בת מקסימה אבל היא לא מושלמת. ההתהנגות שלה טבעית ומאפיינת יחסי אחים בבתים רבים. היא מקנאה באחותה הקטנה, וגם זה רגש לגיטימי. כשהילדים שלנו חשים רגשות שליליים, וגם תוקפנות, לא יועיל לנו לצפות שזה ייעלם, כי אלה רגשות טבעיים ויש להם גם תפקיד חיובי. ללא תוקפנות בריאה אין תחרות, אין הישגיות, אין שאפתנות וכו'. את יכולה לדבר עם בתך על כך שאת מבינה שהיא מקנאה באחותה, כי קטנה יותר, וזה מותר להרגיש את זה, ואולי תמצאו דרך לבטא את תחושתיה כל פעם שהיא מרגישה את זה, בלי להרביץ לאחותה, אפשר להציע לה להרביץ לכרית, לבטא את תחושתיה במילים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מספרים לילדים?אפרת01/07/2013
שלום, בעלי ואני נשואים 8 שנים ויש לנו 2 ילדות, האחת בת שנה ו-9 חודשים והשנייה בת 5 שנים.לאחר הרבה שנים של מערכת יחסים לא טובה שמלווה בהרבה מריבות, החלטתי שאני רוצה להיפרד. לבינתיים אנחנו מנסים הפסקה בה בעלי יעבור לגור אצל הוריו. שאלתי היא, כיצד מספרים זאת לילדה (אני לא לוקחת בחשבון את הקטנה)? ברור לי מה הדרך לספר כאשר זאת פרידה אך לא כשזאת הפסקה שהתוצאות שלה עדיין לא ידועות.אודה לעזרתך/כם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים לילדים? - תגובה
סמדר ריינר02/07/2013שלום אפרת,
כדאי שתשבו איתה שניכם, ותסבירו לה שאבא ואיאמ לא מסתדרים ולכן עבר עובר לגור אצל סבא וסבתא כרגע, אתם עוד לא ידועים לכמה זמן, ואחרי כן תחליטו אם הוא חוזר או לא. חשוב שתסבירו לה ששניכם ממשיכים להיות הורים שלה ולאהוב אותה בדיוק כמו קודם, כל זה לא באשמתה. קחו בחשבון שיהיה לה קשה, וזה בסדר, נסו ליצור אווירה בבית שבה מותר לבטא רגשות בצורה חופשית, גם אם זה לא יצא מייד, זה יבוא בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי - התיעצות לגבי התנהגותנטע01/07/2013
הבן שלי בן שנה וחצי. אני עדיין איתו בבית.
במפגשים עם ילדים בגילו הוא לא מראה יותר מידי התעניינות עדיין, אבל יש לו קטע שהוא יכול להיפגש פנים מול פנים עם עוד פעוט ופשוט לתת לו מכה על הראש סתם ככה. או כשהוא כועס עלינו הוא מנסה להרביץ לנו. לא עוזרות המליון פעמים שנגיד לו לא - הוא לא מפסיק עם זה.
בגינה כשהוא רואה ילד עם צעצוע הוא מייד ניגש וחוטף לו אותו והוא מסוגל גם שנייה אחרי לזרוק אותו עליו, ואם זה צעצוע פלסטיק זה מסוכן וכואב.
היה מיקרה שילד אחר הגיע לגינה עם בימבה והבן שלי רצה אותה. הילד השני היה יותר גדול ולא נתן לו, אז הבן שלי בלי בכלל להתבלבל, אחרי שהבין שהוא לא מצליח לקחת את הבימבה, ניגש לילד ונתן לו מכה ביד....
מאוד לא נעים לי מול ההורים של הילדים האחרים, ואני מרגישה שאאנחנו לא מצליחים להפסיק את ההתנהגות הזו.... אשמח לעצה בנושא.
עניין נוסף הוא ה"לא" שמשתלט על חיינו. צריך לשתוף ידיים לפני האוכל - הוא לא רוצה. אז אני מסבירה שאנחנו תמיד שותפים לפני ואחרי האוכל ואי אפשר לשבת לאכול בלי לשטוף את היידיים - חצי שעה של התעקשות ובכי שלו כי הוא כבר מורעב אבל עדיין לא מוותר ולי נגמרו הרעיונות היצירתיים איך לגרום לו לעשות את מה שצריך בלי מלחמות ובכי והתנגדות. אחרי שסיימנו את עניין הלשתוף ידיים - הוא לא רוצה לשבת על הכסא אוכל שלו, ואחרי זה לא רוצה ללבוש סינר. ואני לא יכולה לעשות כלום כי הוא בידיים שלי (בדיוק התעורר מהשנ"צ ולא רוצה לרדת ואם אני אוריד אותו הבכי יגיע לשמיים...) ולא מוכן לכלווום.... וואו - מי ידע שלהיות אמא לבן שנה וחצי זה כל כך מתיש..... ואני מתה עליו כי הוא ילד מקסים, פשוט התקוםה האחרונה מאוד מאוד מאוד קשה לנו....
אשמח לעצות והכוונה (גם לספרים, הרצאות וכל דבר שיעשיר את הידע שלי בהורות כי הכל חדש לי וכניראה לא בא לי בטיבעיות....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי - התיעצות לגבי התנהגות - תגובה
סמדר ריינר02/07/2013שלום נטע,
הילד שלך פשוט לר מוכן לקבל לא, לא ממך ולא מאף אחד אחר. הסיבה לכך היא שאת נורא חוששת שהוא יבכה ויתנגד. ברגע שתפסיקי לחשוש מהתגובות שלו, לא משנה כמה הוא בוכה וצורח, הוא יבין שאת יותר חזקה ממנו ויירגע. ואז גם יוכל לקבל גבולות של ילדים אחרים. זה קשור אחד לשני ומשפיע. כלומר מה שאת צריכה לעשות קודם כל הוא להפסיק להסביר ולשכנע, זה לא לעניין ומתקבל כחולשה שלך, אלא לתת הוראות קצרות ופשוטות ול אלוותר גם אם הוא בוכה ומשתולל, אם תהיי עיקבית תראי איך הוא משתנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהדנה30/06/2013
שלום רב,
אני יודעת שהנושא חוזר וקראתי כבר כמעט הכל אבל בכל זאת:
ביתי בת 2.6 גמולה כבר חודשיים מפיפי יום ולילה ללא פיספוסים בכלל.
עם הקקי אנחנו בבעיה. היא בעצירויות ועושה בתחתונים רק כשממש לא יכולה כבר להתאפק. בין לבין היא הרבה פעמים אומרת שיש לה קקי אבל איך שמתיישבת על הישבנון מייד אומרת "לא יוצא" ומסרבת לשבת שוב (יכולה ללכת ככה הלוך וחזור גם עשר פעמים ובסוף לא לעשות או לעשות בתחתונים).
למעט פעמים בודדות שבהן הצליחה לעשות בשירותים אנחנו כבר חודשיים מנקים תחתונים...
אני רוצה לציין שהיא מאוד מתוסכלת מזה וכל פעם שבורח לה בתחתונים היא בוכה (למרות שאנחנו מנסים לעודד "לא נורא, פעם הבאה תצליחי" וכו)... וכשהיא הולכת לשירותים ולא עושה אני אומרת לה "אבל אחכ בורח לך בתחתונים וזה לא נעים לך" אבל זה לא עוזר.....
זה כבר חודשיים ואני לא יודעת מה לעשות, אין לי בעיה לנקות קקי אבל כואב לי שהיא שומרת את זה בבטן ולא משחררת ומתוסכלת כ"כ....
כמה עוד???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סמדר ריינר01/07/2013שלום דנה,
יכול להיות שבתך סובלת מחרדת אסלה, כדאי להציע לה לשבת על האסלה עם חיתול, ולעושת קקי בתוך החיתול על האסלה, ואחר כך בהדרגה לצהיע לה לשבת עם חיות פתוח חלקית עדיין על האסלה ואז פתוח לגמרי, בקצב שלה עד שתוכל לוותר עליו ולשבת בלעדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דנה01/07/2013תודה, אבל הצעתי לה חיתול והיא לא רוצה.... הצעתי לה גם שירים, סיפורים, חיבוקים, סירים, עם ישבנון ובלי... כל מה שיכולתי להעלות על הדעת....
רעיונות נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר02/07/2013שלום דנה,
לא כל דבר צריך להציע יש דברים שצירך לקבוע. פשוט אומרים לה, שעכשיו עושים קקי עם הטיטול על האסלה, יכול להיות שמרוב כוונות טובות הילדה חווה אתכם לחוצים וחסרי אונים וזה מגביר את החרדה שלה. אולי כדאי להיות יותר החלטיים ולסמן לה שאתם יודעים את הדרך, ויודעים מה לעשות, זאת לא שאלה, אלא ככה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)