פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיל 4
    מאיה
    11/07/2013

שלום רב,
    להלן סיטואציה שקרתה לי ממש עכשיו - קמים בבוקר ומארגנים ילד בן 4.5 וילדה בת 1 לגן. הילד במצב רוח רע על הבוקר, צורח, רוצה דברים לא הגיוניים, לא מוכן לנעול נעליים. עוברים את השעה בה צריך לצאת כדי שנספיק לעבודה, הוא עדיין צורח. מוציאים אותו החוצה בלי הנעליים, צרחות איימים ממש, אבל ממש, במדרגות, השכנים פותחים את הדלתות (ממש לא בפעם הראשונה). הוא מנסה לעלות חזרה למעלה, כתוצאה מזה גוררים אותו למטה על הידיים, הוא מתפרע. מגיעים לאוטו, הוא לא מוכן להכנס, מתפתל ולא נותן לחגור אותו לכיסא, בורח וצורח בטירוף כל הזמן הזה, השכנים מהבניינים הסמוכים פותחים חלונות לראות. מצליחים להתחיל לנסוע באיחור של חצי שעה, תוך כדי זה שהוא עדיין בהיסטריה, כולל 2 הורים שהתעסקו עם זה במקום אחד שבדר"כ מסיע בבוקר. אני לא רואה ילדים אחרים מתנהגים ככה!!!! רואה אותם בהתקפי זעם כמובן, אבל לא כזאת רמה של עקשנות, צרחות וזעם, שלא ניתן להרגיע בכלל עד שהוא לא מתעייף! הילד יכול לצרוח שעתיים (מדדנו עם שעון). שום דבר לא משפיע עליו. ולא, אנחנו לא הורים שלא מתייחסים אליו וזאת הדרך שלו לזכות בתשומת לב! וכן, אנחנו מנסים לא לתת לזה במה, אבל אז הוא עושה דברים כמו לרוץ לכביש או לנסות לשבור את הדלת עם המעקה הנשלף של המיטה, לקרוע את הבגדים שלנו, לפתוח דלת כניסה וללכת לרחוב, או מה שהוא עשה עכשיו. וזה רצוף מגיל שנתיים, רק הולך ומשתכלל. זה הגיוני? זה נורמלי? מה לעשות? כמובן שבגן הוא מקסים, דוגמה ומופת לכל הגן, הגננת בכלל לא מאמינה לנו כשאנחנו מספרים לה... בבקשה תעזרו לי!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל 4 - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2013

שלום מאיה,
    אם הבעיה הזו לא קורית בגן, כדאי שתפנו בדחיפות להדרכת הורים כדי ללמוד להיות סמכותיים יותר איתו. יש כנראה מרכיבים בהתהנגות שלכם שאתם לא מודעים להם שתורמים למצב הזה, וכדאי לפנות לייועץ מסודר כדי לברר זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה להפרד מהקקי
    לי
    11/07/2013

בני עוד 3חודשים בן 4 תחילת הגמילה היתה קשה וארוכה קרוב לשנה וחצי רק לאחרונה הוא עוד פיפי ביוזמתו (לפעמים הוא מתאפק לפיפי עד שהוא רץ לשירותים בורח לו בדרך
    בנוגע לקקי ניסנו את כול השיטות הקימות לדוגמא
    לשבת איתו לקרוא סיפור וגם נושא הפרסים אם תעשה שקבל פרס
    (הוא מאוד אוהב לקבל פרסים ומסכים אז יושב על השירותים מהר ורץ לקבל פרס ואחרי מספר דקות הולך לצד ועושה
    לפני כחודשים הורדנו לו את חיתול הלילה (שרוב הזמן את הקקי היה עושה בחיתול ניסנו גם להחזיר לו ואינו מסכים)
    הוא גם מבין מה שהוא עושה ואיפה צריך לעשות אבל מתקשה מעוד להפרד מהקקי
    גם בגן אינו עושה בכלל קקי

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה להפרד מהקקי

הוספת תגובה

• מתקשה להפרד מהקקי - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2013

שלום לי,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתושבה העוסקת בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה למשפחתון
    גלי
    10/07/2013

שלום,
    בני בן 6 וחצי חודשים הוא תינוק מקסים וחייכן, אבל מאוד רגיש. מפחד מרעשים חזקים ופתאומיים, חושש מאנשים גדולים בעלי קול חזק (בעיקר גברים), תנועות פתאומיות וכו'. בנוסף, די קשה לו להרדם ומתעורר בקלות מרעשים.
    ביומיים האחרונים התחלנו בתהליך הסתגלות למשפחתון בו יש כרגע 12 ילדים על 3-4 מטפלות. ביום הראשון בהתחלה הוא היה מאוד זהיר, נבהל מבכי של ילדים, רעשים, אך לאט לאט נפתח והשתחרר, שיחק וחייך למטפלות. ביום השני בהתחלה זרם, אך כשהגיע הזמן לאכול, התחיל לבכות בהיסטריה והיה מאוד קשה להרגיעו. כל הזמן הייתי שם איתו וברור לי שהבכי היה מההצפה הרגשית ולא שום סיבה אחרת. רק אני הצלחתי להרגיעו.
    מצד אחד ברור לי שמה שאני מתארת הוא מאוד טבעי להתחלה, אך מצד שני אני מאוד חוששת שאולי לתינוק שהוא מאוד רגיש ולא ישן בקלות לא מתאימה מסגרת כזו.
    מה דעתך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה למשפחתון

הוספת תגובה

• כניסה למשפחתון - תגובה

סמדר ריינר
    11/07/2013

שלום גלי,
    אני מסכימה איתך, לי שנמע שהוא קטן מדי לזה, אם יש לכם אפשרות למסגרת יותר קטנה או למטפלת, זה עדיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי - תקופת ה"לא רוצה"
    ענת
    10/07/2013

שוב יש לי מליון שאלות... מי ידע שלגדל פעוט בן שנה וחצי זה כל כך מסובך ומלא מלא תהיות איך לעשות ומה לעשות....

אז ככה - כמו שאמרתי - יש לי בן שנה וחצי בבית וכבר הבנתי שהוא קרא את הספר ופועל בדיוק בדיוק לפי מה שכתוב. הכל טוב ויפה, אבל איך מתמודדים עם המליון סיטואציות השונות והלא פשוטות????

אני מנסה תמיד לחשוב על דרכים יצירתיות לגרום לו לעשות את מה שצריך (או את מה שאני רוצה באותו רגע....) וממש לא תמיד זה הולך.

הוא עשה קקי - אני אומרת לו - מתוקי עשית קקי בוא נלך לזרוק אותו לים ולהחליף חיתול, והוא משמיע את הטון של ה"לא רוצה", ואז אני מנסה שוב - בוא תיראה איך הוא נשפך לים, לפעמים ה-לא רוצה ממשיך, לפעמים הוא מתלהב פאום ובא. כשהוא ממשיך עם ה"לא" וכלום לא עוזר אני בסוף לוקחת ילד כועס ובוכה ומשתולל ומן הסתם אני צריכה להפעיל כוח וזה לא נעים לי ולא כיף לי, ואחר כך אני שמה לב שזה ממשיך בעוד ועוד דברים אחרים - בכלללל נהייה לא רוצה והכלללל נהייה מאבק ואני נהיית חסרת סבלנות ולא כיף לי ככה. מה עושים? איך בכל זאת מגיעים לשיתוף פעולה בלי מריבות? אני מנסה את הלתת לו לבחור בין 2 אופציות, גם זה בחצי מהפעמים עובד ובחצי לא.

שמתי לב גם שיש מצבים שבהם אני אומרת לו שאנחנו הולכים לעשות ככה וככה, או שואלת שאלה והוא לא מגיב - נמצא בתוך העולם שלו ולגמרי מתעלם ממני. לא מסתכל עליי לא מגיב בכלל. פשוט נאטם וזה דיי מפחיד ככה... כמה אני צריכה לדאוג....? האם זה רגיל בגיל הזה?

הוספת תגובה

• דילגתם עליי....

ענת
    11/07/2013

אשמח לעצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר פתאומי של ילד בן 13 לאביו
    אלינור
    09/07/2013

שלום רב,

אני אם חד-הורית המגדלת את בני, כיום בן 13, עולה לכתה ח'. בסופ"ש האחרון, בעת ביקורו של בני אצל אביו, התקשר אליי בני והצהיר שהוא החליט לעבור לגור אצל אביו ושהוא מצטער ולא רוצה לפגיע בי. זה נעשה בטלפון כיוון שהיה לו קשה לאמר לי את זה פנים מול פנים. אביו תמך בו ואיפשר מהלך פתאומי זה.

לאחר כמה ימים של ייסורים, בהם גרושי לא איפשר לי לראות את בני מהחשש שאלחץ ואשפיע עליו, ובקושי איפשר לי לשוחח איתו בטלפון, הוא הסכים שניפגש שלושתינו (אני, בני וגרושי) אצל אחיו של גרושי (על שיקול דעתו אני סומכת).

בפגישה, הבהרתי לבני שאינני כועסת על החלטתו, למרות שעצוב לי, אך הדרך בה זה נעשה אינה בריאה עבורו ואינה ראויה ליחסים הקרובים בינינו. הוא אמר שמצטער על הדרך, אך הוא החליט לעבור, כיוון שהוא רוצה לחוות "איך זה לגור עם אבא".
    סיכמנו שאוכל לקחת אותו בינתיים כל שבוע, פעם ליומיים ופעם סופ"ש.

אני גרה בכפר סבא וגרושי בלוד. הוא כבר דיבר על להעביר את בני לבית ספר באיזור לוד, ובני אמר שהוא מסכים. כל חבריו נמצאים בכפר סבא. יש לו חוגים מוכרים בכפר סבא. בני מאד מושפע מאביו ויסכים איתו על כל דבר שיאמר. אם בני החליט, אני מרגיששעליי לפעול בזהירות ולא להפעיל עליו לחץ או להתנגד יותר מדי.

יש לי כמה שאלות, ברשותכן:
    1. האם עליי פשוט לאפשר למשמורת לעבור לאביו לגמרי? האם עליי להילחם שתהיה לפחות משמורת משותפת?

2. האם כדאי לי לגשת לבית משפט להסדיר את הסדרי הראיה/המשמורת?

3. האם עליי להסכים למעבר לבית ספר מרוחק מכפר סבא אך קרוב ללוד, כאשר בני ייכנס אליו מבלי להכיר אף ילד, בסביבה חדשה ובמהפך אישי חדש (מעבר מאמא לאבא)?

יש לי עוד הרבה שאלות, אך אסתפק בינתיים באלו :-).

תודה רבה מראש!
    אלינור

הוספת תגובה

• מעבר פתאומי של ילד בן 13 לאביו - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2013

שלום אלינור,
    את שואלת שאלות חשובות וקשות, וחוששני שלא ניתן לענות עליהם באופן שטחי בפורום בלי להכיר את המשפחה ,את הרקע, את היחסים בינך ולבין הגרוש שלך וכו'. אני מציעה שתפני לגורם כלשהו לייעוץ מסודר, באופן פרטי או במסגרת השירות הציבורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי מעבר לגן עירייה
    איילת
    08/07/2013

שלום רב, בתי תהיה בת 3 באוגוסט, בעקבות מעבר לחול (כנראה במרץ - ייתכן שאחרי) אני מתלבטת אם להעביר אותה בספטמבר (תחילת שנת הלימודים) לגן עירייה או להשאיר אותה באותו גן בו היא נמצאת, עם גננות שהיא מכירה וילדים שהיא מכירה, אך שהם כרגע בקבוצה של קטנים יותר. גן עירייה יכול להיות יום ארוך או קצר, רב הסיכויים בלי ילדים שהיא מכירה, ובגן הפרטי היא תהיה הכי גדולה. מה יותר משפיע - שני מעברים (לגן עירייה וחו"ל) או קבוצה הומוגנית מבחינת גיל?
    אודה מאוד לתשובה אני ממש אובדת עצות. תודה רבה, איילת

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי מעבר לגן עירייה - תגובה

סמדר ריינר
    09/07/2013

שלום איילת,
    קבוצה הומוגנית מבחינת הגיל זה הרבה פחות חושב, המעברים קובעים יותר. הייתי ממליצה להשאיר אותה בגן שמכירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה- 5
    נופר
    08/07/2013

שלום,
    יש לי ילד כמעט בן 5 וב- 1/7/13 החל ללכת לקייטנה. זו הפעם הראשונה כי הוא נשאר עד השעה 16:30 כלומר גם לצהרון, זאת כדי להכין אותו לשנה הבאה - גן חובה שגם אז הוא יצטרך להיות בצהרון.
    ביום הראשון בחלק של הצהרון הוא כל הזמן בכה. ביום השני מצבו היה הרבה יותר טוב וביומיים האחרונים הוא בוכה כל היום. עד כדי כך שאנחנו צריכים להבטיח לו כי נבוא להוציאו מוקדם יותר.
    נראה לי כי יש לו תלות מטורפת בנו ההורים היות ואף פעם לא עזבנו אותו אפילו לא ללילה אחד מהיום שנולד.
    הוא גם לא מוכן ללכת לחברים אחרי שעות הלימודים, אלא רק שחברים יבואו אליו.
    גם בימי הולדת של חברי כיתתו אנחנו מורידים אותו בבית הילד, הוא נותן את המתנה ולא מוכן להישאר אם אנחנו הולכים. אפילו שהוא רואה שאין הורה נוסף ושרק הילדים נמצאים.
    מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב בקייטנה ובכלל?
    אני דואגת לקראת השנה הבאה...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה- 5

הוספת תגובה

• בני בן ה- 5 - תגובה

סמדר ריינר
    09/07/2013

שלום נופר,
    חשוב להרגיל אותו בצורה הרבה יותר יות רהדרגתית. את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית התנהגות
    מיכל
    07/07/2013

שלום
    בני בן 7 וחצי. מקלל ויורק עלי. ניסתי להסביר לו שזה פוגע. אני מתעלמת ממנו. לא עוזר מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעית התנהגות

הוספת תגובה

• בעית התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    08/07/2013

שלום מיכל,
    אין צורך להסביר לו שזה פוגע, הוא יודע שזה פוגע ולכן הוא עושה את זה. זה לא מספיק גם להתעלם צריך להגיד לו בצורה ברורה ואסרטיבית שאת לא מוכנה שהוא ידבר אלייך כך, ולחזור על זה כל פעם שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ
    דנה
    07/07/2013

בני בן 3 נגמל לפני חודש ממוצץ.הגמילה לא היתה ממש מתוכננת ונעשתה עי המטפלת בגן.אני זרמתי איתה והילד בסהכ לא עשה יותר מידי סצנות בימים הראשונים.רק לאחר שבוע מהגמילה הוא חזר להרטיב בלילה ויש לו הרבה התקפי בכי וזעם.נכון להיום הוא כבר לא מרטיב אבל הבכי והזעם נשארו והוא מבקש מידי פעם את המוצץ.האם זה הגיוני שכל השינויים האלה כתוצאה מהגמילה?אין איזה שינוי שהוא עבר והכל שגרתי ורגיל עד כמה שידוע לי.האם זה נורא להחזיר את המוצץ אחרי חודש?אני בטוחה שזה ירגיע אותו בהתקפי בכי.או אולי אעשה לו כך יותר נזק?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

דנה
    12/07/2013

דילגתם על ההודעה שלי ואין לי מושג איך מקפיצים.אשמח לתשובה!7

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ - תגובה

סמדר ריינר
    14/07/2013

שלום דנה,
    זה בסדר גמור להחזיר תא מוצץ. הגמילה כנראה נעשתה באופן לא מספיק הדרגתי. הוא יוותר על המוצץ בדרכו ובבקצב שלו, אל תדאגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות מילדים
    דנה
    07/07/2013

שלום רב
    בבקשה אני צריכה את עזרתכם הדחופה
    בני בן כמעט 4 ילד מקסים שעד גיל שנתיים וחודשיים היה היחיד ובגיל בנתיים וחודשיים הצטרפו לחייו אחים תאומים.
    הוא ילד מאוד חברותי ובגן הוא מבין המובילים חברתית, כל יום מארח חבר אחר מהגן והגננת מעידה על מצב חברתי מעולה גם בגן.
    במהלך השנה האחרונה הוא פיתח פחד לא מוסבר מילדים שגדולים ממנו עד מצב של התקפי חרדה ממש
    והוא גם מבטא זאת במילים "אמא אני מפחד מהילדים הגדולים"
    שוחחתי מספר פעמים עם פסיכולוג הגן אבל לא ממש קיבלתי כלים להתמודדות עם זה.
    המצב מחמיר והוא כבר ממש נמנע מלצאת למקומות שיש בהם ילדים הגדולים ממנו כמו פארקים, גני שעשועים ג'ימבורי וכו'
    הפחד החל בתחילת השנה כשנכנס שנה ראשונה לגן מועצה והחצר הייתה משוטפת לגן הגדול יותר בשנה.
    ביום שישי האחרון הוא הלך איתי לחוג שחיה ושם הוא ממש התחיל לרעוד ולבקש ממני שאקח אותו לבית.. לא נכנעתי לפחד שלו אך הייתי קשובה לו והוא נשאר ונהנה
    אך תמיד היה דרוך ולא הקשיב למורה רק בחן את כולם כל היום...
    לאן כדי לי לפנות? מה לעשות? האם זאת תופעה נורמלית???

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות מילדים

הוספת תגובה

• חרדות מילדים - תגובה

סמדר ריינר
    08/07/2013

שלום דנה,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים כדי לטפל בבעיה. זה לא אמור להיות כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות עם חברה משפיעה
    רות
    07/07/2013

לבני יש חברים אשר מנסים להשפיע עליו . הוא עדכן אותי כי החברים שלו משתמשים במשחקים מחשב אשר לא מתאמים לאופי שלהם ולגיל משחקי מחשב עם מסר מיני שלילי . הילדים הינם בגלאי 11-12 אני דיברתי עם בני שימנע מכך וטוב שהוא מספר לי . אני חושבת להספר להורים של התלמידים מהכיתה וכן למורה אף על פי שיש חופשה . אני מונעת ממנו כרגע להפגש עם החברים האלו .. מה ניתן לעשות איך אני יכולה למגר את התופעה אני מצד אחד מרחיקה אותו מהחברים שלו .

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם חברה משפיעה

הוספת תגובה

• מה לעשות עם חברה משפיעה - תגובה

סמדר ריינר
    08/07/2013

שלום רות,
    זה מצויין שהילד שלך מספיק חזק לא להיגרר לסיטואציות שלא מתאימות לו. אני חושבת שזה חשוב שאכן תעדכני את ההורים, ואם בגלל זה החברים שלו יתרחקו ממנו, אולי כדאי לעזור לו למצוא חברים אחרים, ילדים אחרים מהכיתה, ילדים מכיתות אחרות, מתנועת הנוער ומחוגים. אני מאמינה שאם הוא יישאר חזק באופיו כפי שהוא כרגע, אולי יהיה משבר זמני, אבל לא תיגרם בעיה חברתית לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שרוצה "להחזיר דברים לאחור"
    אור
    07/07/2013

שלום,
    בתי בת השלוש וחצי נתונה למצבי רוח ולא פעם קורה שהיא מבקשת "להחזיר דברים אחורה". כלומר, שאבטל פעולה שעשיתי לפני שסיפקתי את רצונה (למשל, הסתרקתי, שתיתי מים). זה משהו שקיים אצלה כבר מגיל שנה וחצי, עם עליות וירידות - יש תקופות שהתופעה פוחתת ואף נעלמת, ואז, בזמנים שהיא פתאום עצבנית יותר, זה חוזר.
    אני משתדלת להתמודד לפי המצב - אם היא דורשת משהו "סביר", כמו שאחזיר סיכה שהורדתי מהראש, אני עושה זאת, אך אם מדובר במשהו מהותי, כמו לחזור לאמבטיה להתקלח שוב, כדי שהיא תהיה לפני, למשל, אני מסרבת. היא צורחת ולבסוף זה נגמר בפשרה סבירה.
    אני לא מבינה מה מביא לצורך הזה, אני מניחה שזה צורך בשליטה, אך לא ברור לי מאיזה מקום זה מגיע ואיך לטפל בזה.
    כשאני מנסה לדבר איתה ולהסביר לה, היא כועסת, כי היא מבינה שהדברים שהיא מבקשת הם לא הגיוניים.
    תודה

הוספת תגובה

• ילדה שרוצה "להחזיר דברים לאחור" - תגובה

סמדר ריינר
    08/07/2013

שלום אור,
    אכן מדובר בצורך בשליטה וגם בחוסר רצון שלה לקבל את זה שיש מציאות שעליה היא לא יכולה לשלוט. חשוב כאן לא להיכנס להסברים וגם לא למצוא פשרות, אלא להמשיך ולעשות מה שצריך לעשות גם אם היא כועסת, אחרי כמה פעמים שהיא תתיתקל בתגובה החלטית ורגועה, היא תרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי בילדה בת 8
    אמא מודאגת
    07/07/2013

שלום.אני אמא ל2 ילדים ,הגדולה בת 8 והקטן בן שנה ושמונה חוד'.הבעיה היא שמאז שהוא נולד ובמיוחד לאחרונה המצב מחריף מבחינת התנהגות בתי.היא מתעצבנת מהר וחצופה מאוד ומתנהגת ומדברת בחוסר כבוד כלפינו ההורים וכלפי אחיה הקטן ובנוסך שהיא מתעצבנת היא רוקעת ברגלים ועושה אגרופים או מפילה או מושכת מה שבסביבתה..אציין שהתנהגות אלימה זו קורה לאחרונה ולא היתה בעבר.ואציין דבר נוסף שבחוץ ובביהס ועם חברות היא שונה.לאחרונה נראה שיש לה הרבה עצבים ושוחחתי עימה ונראה שזה בגלל שהיא לא התרגלה שיש לה אח קטן כי היא גם אמרה לי כך.אני מרגישה שיש.לה המון עצבים לאחרונה ואני מעוניינת לקבל עצה להתנהלות נכונה )ישבתי עימה מס' פעמים ודיברתי עימה על כך שהיא צריכה לדבר על מה שמעצבן אותה ולא לתת לזה להשתלט עליה).אשמח לעצה...סליחה על אורך הבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגותי בילדה בת 8

הוספת תגובה

• שינוי התנהגותי בילדה בת 8 - תגובה

סמדר ריינר
    07/07/2013

שלום לך,
    קודם כל יפה שישבת לדבר איתה. רצוי להמשיך ולהקדיש לה זמן איכות ללא אחיה אחת לכמה זמן, ובזמן הזה לא רק לדבר אלא גם לעשות דברים כייפים ביחד.
    בנוסף חשוב להמעיד גבולות בצורה אסרטיבית וברורה. אם את מרגישה שתא לא ידועת איך אולי כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדישות אצל בן 6?
    תופעה
    06/07/2013

שלום ,
    אני מחפש שם לתופעה אצל בני בן ה6. אני מחפש לתת לה שם בעיקר כי אנחנו מאוד מאוד רוצים לעזור לו ולנו להנות אחד מהשני יותר... וגם שיהיה יותר קל למצוא עליה באינטרנט.

אז לפי פוסטים קודמים בופרום, נראה שככל שנרבה בפרטים ככה יותר קל לעזור.. אז הנה כל הפרטים - לפני השאלות:
    1. ילד בן 6 - מדהים :)
    2. אח בן 9 חודשים.
    3. ורבלי מאוד - התחיל לדבר בגיל שנה.
    4. מאוד אוהב לעזור להורים ובכלל באופן כללי - לא ילד עקשן בכלל - כמעט ולא מתנגד בכלל..
    5. מאוד חברותי ואוהב *מאוד* את חברתם של ילדים אחרים - פעם זה היה בעיקר עם ילדים גדולים יותר - בגלל השפה המפותחת, וכעת זה מאוזן לגילו.
    6. מגיל אפס לא הייתה לו יכולת לשחק לבד או להמציא משחקים לבד. אך, כשהוא נמצא בחברה של ההורים או ילדים אחרים, הוא פורח. כולל המצאת דמויות, משחקים מגוונים, פתרונות מתוחכמים וכ'ו. לדוגמא, אם אומרים לו לך תשחק, זה לא עוזר בכלל. צריך, או ללכת איתו לחדר ולעזור לו לבחור או ממש לשחק איתו.
    7. כשהוא משחק במשהו, כמו לגו, משחקי שולחן, משחקי דומיות, במחשב, אייפד, אייפון, וכ'ו, הוא קופץ ממשחק למשחק במהירות שיא בלי קשר להצלחה שלו או בהנאה שלו מאותו משחק. הוא יכול לעבור על 30 משחקים באייפון תוך חצי שעה.
    8. לגבי עבודות בגן ויצירות, יש לו את היכלות אבל זה מאוד קשור לאם מישהו מדרבן אותו לעשות או שיש איזה שהיא סיבה מאוד טובה לעשות את זה.
    9. בוודאות מושפע מחוסר הצומת לב לאחר הופעת האח.
    10. רגיש - הוא יכול לבכות מהדברים הכי קטנים, כמו פגיעות פיזיות או שילד בגן\בביהס לא ישתף אותו במשחק.

המשך יבוא בתגובה להודעה. - אני מקווה שזה יופיע מיד..

לקביעת תור
    סגירה
    אדישות אצל בן 6?

הוספת תגובה

• המשך...

תופעה
    06/07/2013

סיכום בניים :) :
    1. ילד טוב - טוב מידי ?
    2. לא מתמיד (אם אין סיבה ממש טובה)
    3. פורח בחברה.. .
    4. רגיש.

הבעיה : הוא לא מושפע מעונשים *בכלל*.
    בגלל שמרבית עולמו הכייפי תלוי בחברה או באוזן שתקשיב לו, כלל העולם החומרי לא חשוב לו לחלוטין.
    לדוגמא:
    1. הרגשנו שהתלות שלו באייפון נהייתה גדולה מידי - אז הורדנו מינונים - לא הפריע לו.
    2. (בעצבים :)) הצענו לזרוק את כל המשחקים שלו לזבל - לא היה לא אכפת.
    3. קיבל מתנות ליום הולדת והמשיך בהתנהגות שמתוארת למטה, אז אמרו לו שהוא לא יקבל אותם (אנחנו מבינים שזה לא היה נכון) והוא לא מיצמץ!
    4. לא דיברנו איתו כל הערב - לא שינה לו. (למחרת כמובן זה יום חדש)

אז איך זה משפיע עלינו ?
    אנחנו לא מסוגלים לטפל בדברים שאנחנו הגדרנו שעוברים את הגבול. יש לנו שני דברים:
    1. הוא חוזר אחרינו ללא הפסקה - לא משפטים שלמים, רק מילים אבל הרבה פעמים ביום.
    2. הוא זורק דברים - לעתים קרובות פוגע בנו או באחיו. לרוב זה לא כואב אבל אנחנו כבר שבועות מנסים שהוא יפסיק.

שאלות :
    1. איך הייתי מגדירה את חוסר הששפעה מעונשים ? אדישות ? הוא לא אדיש לכלום חוץ מלעונשים.
    2. האם יכול להיות ש*כל* התופעות קשורות לחוסר צומת לב ? החלטנו שבשבוע הבא אנחנו מתחילים לעשות זמן איכות פעם בשבוע עם ההורה.
    3. האם צריך לדאוג לחוסר התמדה ? האם כדאי לקחת אותו לריפוי בעיסוק או משהו דומה ?

(האמת, רק מלכתוב את זה כבר נפתחו לי כמה דברים)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

סמדר ריינר
    07/07/2013

שלום לכם,
    יכול להיות שחלק מהתופעות שתאם מתארים קשורות לקושי בקשב וריכוז (ההתמדה למשל). עם זאת חוסר המשופעות שלו מעונשים היא מובנת מאוד. עונשים לא עוזרים לאף ילד ולא ממש אפקטיבים. כדאי לכם לחדול מזה. כפי הנראה בלי קשר לבעיה שאולי הוא סובל ממנה (ואולי לא) יש אולי קושי שלכם להציב סמכות הורית. יכול להיות שתאם עושים את זה בצורה לא יעילה.
    כדאי לפנות לפסיכולוגית הגן, או בתי הספר ולבקש ייעוץ והערכה. זמן איכות נפרד עם הילד זה תמיד דבר טוב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3ו3חודשים, מבטא את עצמו במכות,
    צליל
    06/07/2013

שלום הייתי די זמן בפורום הורים לילדים ופעוטות, וקיבלתי תשובות אבל אשמח כאן גם להיות, וללמוד, אני אמא ל2ילדים בן 7חודשים וילד בן 3שנים ו3חודשים, לפני 7חודשים עברנו דירה, גן חדש , אח חדש, הכל חדש לילד הגדול ואני רואה שדי קשה לו וזה מתבטא במכות שמרביץ הרבה לאבא שלו, משחק איתו פתאום סטירה, יריקה, בעלי שם אותו בעונש בחדר עם אור כמה דקות, יש מצב שאני נותנת פליק בטוסיק, ויצא לי סטירה גם לתת שזה טעות ומודה, הילד כלל לא רגוע בגן אומרים שדי שובב מטפס וכו סוחב לילדים בגן את המוצצים, בגן הקודם הוא היה הקטן כאן הוא הכי גדול ואני יודעת שבגלל המעבר התחוללו בו שינויים ובטוח לא מבין איפה הילדים שנעלמו ושואל אמא איפה הוא וכו,,,?הוא חכם שואל, סקרן ואני צריכה עזרה, רוצה שיראו את הילד,שיעבדו איתו על הריגשי, כרגע מחכים לתור של טיפול בדיבור, עבר איבחון, הוא בורח לכביש, לא מקשיב לפעמים יושב עם בצק משחק לא ישן בחדר שלו רק שלנו, בבקשה לאן לפנות? לא יכולה מבחינה כלכלית ללכת לפרטי יש סיבסוד? רופא ילדים שלח אותנו לפסיכולוג ילדים מה כדאי? שבת שלום,

הוספת תגובה

• בן 3ו3חודשים, מבטא את עצמו במכות, - תגובה

סמדר ריינר
    07/07/2013

שלום צליל,
    את יכולה לברר במכון להתפתחות הילד דרך קופת החולים שלך האם יש שם טיפול ריגשי לילדים. בדרך כלל בגילאים הלאה העבודה היא או משותפת עם הילד וההורה או עם ההורים בלבד. את גם יכולה לבדוק בקופת החולים שלך יש לכל קוםת חולים רשימת מטפלים במחיר מסובסד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה