מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 11 משקרת תמידיתהדס10/06/2013
הילדה שלי בת 11 . היא ילדה מנישואים ראשונים וכיום מזה 5 שנים אני בפרק ב' עם ילד בן 3 וחצי . היחסים בין כולם לא ורודים אך אין זו סיבה שמאז ומעולם היא גדלה לשקר ולחיות א השקרים האלה וגם כשתופסים אותה והיא יודעת שהיא שיקרה היא מתעצבנת ובוכה אבל אחרי יום יומיים שוב מתגלים עוד שקרים וזאת לאחר שהבטיחה כי א תשקר וכך כל השנים . ההתנהגות שלה לא נורמטיבית לילדה בת 11 זה כאילו מרגיש כאילו היא בת 4 או 5 . גם בדיבור , גם במשחק , גם בתגובות פשוט בהכל . אני כבר מיואשת ואין לי למי לפנות . אשמח אם תתני לי מענה לבעיה ותעזרי לי לפתור אותה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 11 משקרת תמידית - תגובה
סמדר ריינר11/06/2013שלום הדס.
זו בעיה שדורשת טיפול מסודר. אם אין לכם אפשרות כספית לטיפול פרטי ניתן לפנות למרפאה ציבורית או לטיפול מסובסד דרך קופת חולים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 מתבייש בלי חולצהדרור10/06/2013
שלום רב,
בני בן השש (בחודש הבא) מתבייש להוריד חולצה בפני אנשים ואפילו קרובים - סבא, סבתא וחברים. בבריכה ובים הוא לובש חולצת בריכה ואפילו להוריד את החולצה הרגילה ולהחליף לחולצת בריכה הוא אינו מוכן אלא במלתחות בלבד (וגם שם צריך להיות ריק מאנשים). כמובן שאותו הסיפור גם לגבי מכנסיים ותחתונים.
התנהגות זו החלה לפני כשנתיים כשהגננת בגן הטרום חובה הסבירה לילדי הגן על צניעות האיברים האינטימים (מדובר בגן חילוני). גם לאחר נסיונות שכנוע והסבר שלנו ושל הגננת, לאחר שהבנו שהוא לקח את הדברים רחוק מידי, לא עזרו.
מאז ועד היום המצב נמשך למרות מאמצי שכנוע (לא באגרסיות או בלחץ) מתמשכים שלנו.
יש לציין כי המצב היחידי בו הוא יסכים להתפשט ליד חבר הוא כאשר הוא ירצה להתקלח איתו ביחד (כאשר אנו מבקרים חברים או מבקרים אצלנו).
הייתי שמח לדעת כיצד ניתן לשנות התנהגות זו ובאילו דרכים ניתן למתן את הביישנות המוגזמת הזו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 מתבייש בלי חולצה - תגובה
סמדר ריינר11/06/2013שלום דרור,
אם אתם כל הזמן מנסים לשנות את זה זה נקרא לחץ, אפילו אם אתם משתדלים להיות לא אגרסיביים. אני חושבת שכדאי שתניחו לזה. אם תניחו לזה, סביר להניח שבשלב מסויים זה יתחיל להפריע לו ואז הוא בעצמו יפנה אליכם לעזרה ואז תהיה לו מוטיבציה לפתור את זה. כרגע, זה כנראה לא מפריע לו, אז אין טעם ללחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחדתרחל10/06/2013
בתי בת השנתיים ועשרה חודשים עברנו דירה לפני חודשיים והיא דווקא קיבלה את הבית החדש בכיף ושמחה הכל הלך רגיל עד שלפני שבוע בערך הגיעו דיירים חדשים ממש לידינו והם באו עם שלושה כלבים ענקיים מאז היא כל הזמן רצה אחריי וכשכולם נובחים יחד היא תופסת אותי חזק כשאנחנו יוצאים מהבית עם הכלבים שם הם גם נובחים ואז גם היא תופסת אותי חזק. (אני יש לומר לא אוהבת כלבים ובטח שלא גדולים כמו אלה שפה)והבת שלי לפני שהכלבים היו פה היא הייתה רצה לכלבים ומלטפת כל כלב גדול וקטן. כל נביחה היא קמה זזה הרבה בשינה.
יש צורך להתייחס? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוחדת - תגובה
סמדר ריינר11/06/2013שלום רחל,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפצות לתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לישון וסיוטיםחלי10/06/2013
בוקר טוב.הבן שלי בן 2.7 מזה חודש ימים מפחד ללכת לישון ונרדם אך ורק כשאנחנו על ידו.באמצע הלילה מתעורר בצרחות ובכי ומבקש לישון איתנו.הוא כל הזמן מדמיין שיש לו תנין,דוב וציפורים בחדר שיאכלו אותו.אני חייבת לציין שאני לא נותנת לו לראות תוכניות לא לגילו.מה עושים?איך ניתן לפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד לישון וסיוטים - תגובה
סמדר ריינר11/06/2013שלום חלי,
אלה הם פחדים נורמליים לגיל. חשוב לא לאפשר לו לישוון איתכם, אלאל להרגיע אותו במיטה לשו ולהדרוש ממנו בצורה ברורה והחלטית לחזור לישון.
אפשר להקריא לו לפני השינה סיפורים על ילידם שמתגברים על הפחדים שלהם בלילה, אפשר לתת לו לישון עם אור קטן, לישון עם דובי או בובה של חיה שהוא מדמיין שמגנה עליו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילים שהייתי לוקחת בחזרההמתחרטת10/06/2013
אמא ל3בנים בגילאי6 41/2 ו4 חודשים. בני הבכור בכיתה א. אחד מתוך קבוצה קטנה של מתקדמים. בני מבין היטב שהחינוך בראש מעייני ואני עושה הכל כדי שיצליח. בימים האחרונים לא מעתיק מהלוח. הסברתי כמה פעמים כמה חשוב להעתיק מהליח(למשל שאלית על מאמר או חזרה לקראת מבחן ובכלל). לשאלו
יי בכל פעם מדוע לא העתיק עונה בתשובות שהן תירוץ בעיקרן. לא ארע שום דבר מיוחד לאחרונה שיסביר את מחדלו. .מרוב תסכול על ששוב לא העתיק בכיתי ואמרתי לו שאני שונאת אותוי ואמרתי לו שאני לא אוהבת אותו ושאוציא אותו מהבית לרחוב. ואיזו אכזבה הוא עבורי. אמרתי זאת כמה פעמים שוב ושוב. אני לא יוגעת כיצד כוכל לתקן זאת. האם גרמתי לו נזק ארוך טווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילים שהייתי לוקחת בחזרה - תגובה
סמדר ריינר10/06/2013שלום לך,
אכן אמרת דברים קשים. כדאי להודות בטעות ולהתנצל. בנוסף אני מציעה לך לרדת הלחץ בנושא הלימודים. ככל שתלחצי יותר כך הוא פחות יעשה מה שאת אומרת. גם בזה את גורמת נזק. חינוך זה לא רק לימודים והעתקה מהלוח, אלא גם הקשבה וכבוד, ומתן מרחב לילד. תרדי ממנו קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים בת 6 בכיתה א שעושה מה ....ללי09/06/2013
גיליתי שבתי בת ה 6 הראתה את התחתונים שלה בכיתה ששאלתי למה עשתה זאת אמרה כי חברתה ביקשה ממנה ובגלל שהיא לא רצתה שהיא לא תיהיה חברה שלה היא הראתה לה את התחתונים ולעוד כמה ילדים שהיו סביבה כולל בן אחד מה אומרים לה וממה הבעיה הזאת נובעת שהיא לא שומרת על אבריה האינטמים לעצמה ....מה עושים כדי שתבין שזה לא דבר יפה וטוב לעשות ושלא עושים כול מה שחברים מבקשים ...אני חוששת שיבואו מקרה חמור יותר שיבקשו ממנה לעשות והיא תעשה ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים בת 6 בכיתה א שעושה מה .... - תגובה
סמדר ריינר10/06/2013שלום ללי,
חשוב להסביר לה אכן שלא מראים את האיברים הפרטיים, וגם אם מבקשים ממנו זכותה להגיד לא. הבעיה כאן היא לא בחשיפת האיברים אלא בביטחון העצמי הנמוך שלה, ובכך שהיא לא בטוחה שיאהבו אותה אם לא תעשה מה מבקשים. וכאן יש לכם עבודה קצת יותר מעמיקה לעשות בחיזוק הביטחון העצמישלה ובבדיקה כנה מאוד עם עצמכם כמה אתם דורשים ממנה לעושת מה שגורם לכם להרגיש מרוצים וכמה אתם נותנים לה להרגיש אהובה כמו שהיא, בלי לרצות אתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבעיה
ללי10/06/2013תודה על התגובה המהירה יש המשך ...היום בבוקר אחרי בירור של המורה הסתבר שהילדה שלי באה ושאלה מי רוצה לראות את התחתון שלי ?? מי שלא רוצה לא יהיה חבר שלי ....מה זה אומר על הילדה מה עלי לעשות אני רוצה לציין שהילדה היא אמצעית עקשנית מתווכחת על כול דבר ועושה לי חיים לא קלים כמה שאני מנסה להראות לה שאני אוהבת אותה עם זה לחבק אותה ולנשק ולומר לה כמה שאני אוהבת אותה ולקחת אותה לבד לבילוי כדי שיהיה לנו זמן איכות ......מה עוד צריך לעשות כדי לעזור לה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבעיה - תגובה
סמדר ריינר11/06/2013שלום ללי,
אני חושבת שאולי כדאי לבדוק מה הבעיה יותר לעומק. אני ממליצה לכם לפנות לאיש מצקוע להתייעצות מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למיטה חדשהשיר09/06/2013
שלום,
בני בן שנתיים ו-8 חודשים. לפני כחודשיים קנינו לו מיטה חדשה (מיטת נוער)שאמורה להחליף את מיטת התינוק. לצערנו,במקום להתלהב מהמיטה החדשה הוא חושש ממנה ומסרב לישון בה מלבד מס' פעמים בודדות בהם ישן בה שינת צהריים (יחד איתי עד שנרדם). מיטת התינוק לא הוצאה מחדרו והוא מעדיף לישון בה.
לפעמים נהנה לטפס על המיטה החדשה ולשחק בה. יודע לעלות ולרדת לבד ממנה אך נראה לי שחושש מהגובה שלה בעיקר
איך אנחנו יכולים להקל על המעבר למיטה החדשה. האם להתעקש? האם לקבוע לו עובדה ולהוציא את מיטת התינוק מהחדר? בכל זאת הוא כבר גדול למיטת תינוק (למרות שנראה שנוח לו ולא מנסה לצאת ממנה לבד)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שלי13/06/2013מקפיצה
לא קיבלתי תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ חזק בעיניים אצל בן 3שירית08/06/2013
שלום רב, בני בן ה-3 לאחרונה ממצמץ בחוזקה בעיניים זה קורה די הרבה במשך היום, כמו כן מידי פעם ברמה של בא והולך הוא מגמגם בסיגנון של: "אני אני אני אני אוהבת אותך", או, "אני רוצה, אני רוצה, אני רוצה וכו'. הוא ילד להורים גרושים אביו נמצא בתמונה כ- פעם בשבוע לשעתיים ואחת לשבועיים לינה בסופ"ש, ניסיתי לבקש ממנו לראות את הילד קצת יותר אך הוא טוען שזה לא מתאפשר לו. אני מבקשת לדעת אם המצמוץ החזק בעיניים במשך היום דורש ביקור אצל רופא או ייעוץ עם פסיכולוג.
בתודה מראש
שירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ חזק בעיניים אצל בן 3 - תגובה
סמדר ריינר09/06/2013שלום שירית,
קודם כל כדאי לשלול בעיה נוירולוגית ותמיד מתחילים קודם עם רופא ורק אם נשללה בעיה גופנית פונים לפסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ללכת לסבאהילי08/06/2013
שלום רב,
מידי שבועיים אנחנו הולכים לחמי לארוחת שישי. כבר שנה וחצי שהוא גר במושב אך זה זמני לפני מעבר לדירה. הבית עצמו קטן מאוד, לא נקי במיוחד, כל מיני מעופפים כמו ברחשים, ג'וקים ויתושים עפים בבית ומחוצה לו. עד עכשיו ביתי באה ביום שישי אך עם רתיעה גדולה מאוד. ביום שישי האחרון זה כבר הגיע לבכי היסטרי בטענה ש"אתם לא מבינים מה זה עושה לי, אני לא יכולה לדבר שלא יכנס לי משהו לפה, אני לא יכולה לצאת, יש נמלים על שולחן ואוכל" וכו'. אני מאוד מבינה אותה וויתרתי לה בשישי האחרון. בעלי שכן מדובר באביו, כועס וכועס עד עכשיו, לא מדבר איתה, לא מבין, טוען שאין כבוד ועוד.
מצד אחד אני מבינה אותו אך אי אפשר להתעלם מרצון ומצוקה של ילד. בלי כל קשר היא פוחדת ממעופפים למיניהם. גם פרפרים. אז מה? בכוח?
אשמח להתייחסות מהירה שאוכל להוכיח לו שאולי גם הוא טועה או שמא אני טועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לסבא - תגובה
סמדר ריינר09/06/2013שלום הילי,
לא ציינת מה גיל הילדה. בכל אופן אני בטוחה שאפשר למצוא פיתרון באמצע שהוא לא או/או. למשל שחמכם יבוא אליכם לארוחה מדי פעם, או שתבואו לזמן קצר וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה ללכת לסבא
הילי09/06/2013גיל הילדה הוא 11. חשוב לי לשמוע מה דעתך על תגובת אביה שכן עד לרגעים אלו הוא כעוס מעט ומדבר ללא הרף על נושא הכבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה ללכת לסבא - תגובה
סמדר ריינר10/06/2013שלום הילי,
אני באמת לא חושבת שזה עניין של כבוד, יש מקום לצרכים של כולם במשפחה, גם של הצעירים וגם של המבוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי מ"שטויות"אמא של יהלי06/06/2013
שלום
בני בן 3 ומזה חודשיים פחות או יותר הוא התחיל לבכות מ"שטויות"
לפני שמונה חודשים נולד אח חדש והקשר ביניהם מדהים, אני לא נוטה לשייך את הבכי כתגובה לאח החדש.
הבכי יכול להתחיל מפרסומת בטלוויזיה (מטרנה לדוגמה) שיר עצוב בסרט, בגלל שאין עוד כריך כשיוצאים מהגן... כי שמתי רדיו... ממש מדברים קטנים ולא בגלל שאמרתי לא או סירבתי לבקשה שלו...
גם תגובה לחבר שלקח לו צעצוע או לא הקשיב לו גורר בכי כזה
וזה לא בכי עצבני כי הדברים לא לרוחו, זה בכי מלא רגשות כאילו הרגע הודיעו לו שהכלב מת... (סליחה על התיאור)
בשעות הערב ולקראת השינה הוא הרבה פעמים אומר לי "אמא אני רוצה אותך..." הוא יכול לחזור על זה עשרות פעמים בשעה למרות שבאותו רגע אני מחבקת אותו והוא עליי...
באופי שלו הוא ילד נעים רגיש מסביר את עצמו ומתבטא ברמה מאוד גבוהה יש לו דמיון מטורף.
שאלתי אותו את כל השאלות עם מישהו עשה לו משהו לא נעים נגע בו הכלללללל
כל הסרטים הרעים שיכולים להוביל ילד בימים מסויימים לכזאת התנהגות וכלום...
מה אפשר לעשות???
איך להגיב להיתעלם ? או לחבק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי מ"שטויות" - תגובה
סמדר ריינר07/06/2013שלום לך,
מדוע בעצם את לא מקשרת את זה להולדת האח? זה נשמע מאוד קשור, הוא שם לב שמי שבוכה מקבל תשומת לב, והוא רוצה גם. הוא אומר לך גם: אני רוצה רק אותך.
כדאי להקדיש לו זמן איכות ללא אחיו, ולהשתדל לתת לו תשומת לב יזומה על ידך על דברים אחרים ולא רק זה. ברגעים שזה קורה, לא הייתי מתעלמת, אבל מתייחסת מאוד בקצרה, ולא עושה מזה עניין גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאפקות ועשיית צרכים במכנסייםסמדר06/06/2013
שלום רב,
יש לי 2 בנים, האחד בן 6.5 והשני בן 4.5.
בני הגדול הוא ילד חמוד, נעים הליכות, ממושמע, תלמיד מצטיין וילד חברותי.
לפני כ-10 חודשים, פסק לעשות את צרכיו בשירותים ומתאפק ולבסוף עושה את צרכיו במכנסים.
היינו בטיפול פסיכולוגי כחודשיים, והאבחנה היתה שהילד מחפש תשומת לב (עיקר תשומת הלב היתה כלפי הבן הקטן יותר עם בעיות של ויסות ריגשי) התבקשנו לדבר עם הילד , להסביר ולהניח לעניין להסתדר לבד. לאחר כחודשיים הפסקה חזרנו לטיפול פסיכולוגי מכיוון שהייתי מודאגת מאוד, מה גם שהילד ירד בצורה דרסטית במשקל, הוריד עד כדי מחצית ופחות את כמויות המזון שהוא אוכל.
הפסיכולוג חזר ואמר שילד אין כל בעיה נפשית, או אחרת והוא מחפש תשומת לב
להניח לזה ולהתנהל רגיל.
זה היה לפני כחודשיים, מאז לא השתנה דבר, הבן שלי אינו יושב על האסלה ואם כבר
הוא עושה זאת זה רק לאחר דרישה נחרצת שלי.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקות ועשיית צרכים במכנסיים - תגובה
סמדר ריינר07/06/2013שלום סמדר,
האם שללתם בעיה רפואית? כדאי אולי להתחיל מזה.
את מתארת שהפסיכולוג אמר לכם להניח לעניין, האם הצלחתם לבצע את זה? כי אם לא, יכול שבגלל זה הבעיה נמשכת. בכל אופן, הסיכוי שייעוץ באינטרנט יסייע לכם יותר מטיפול אצל פסיכולוג שכבר מכיר את העניין הוא קטן עד לא אפשרי. אני ממליצה לך לחזור לפסיכוללוג, או לפנות לפסיכולוג אחר ולהמשיך לטפל בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת פרידה בגיל שנה ו-4הילה06/06/2013
שלום,
ביתי בת השנה ו-4, ילגה שמחה וחברותית אך לאחרונה מראה סימנים של חרדה כאשר אני מתרחקת ממנה, גם בבית וגם כאשר נמצאת בנוכחות אביה (למשל כשאני הולכת לשירותים). הדבר לא קורה כל היום, אלא בעיקר בשעות הבוקר.
זה התחיל לפני כ3 שבועות שהיינו בחופשה והיא היתה בוכה בכי היסטרי כל פעם שהלכתי לשירותים בחדר במלון, וגם התקשתה מאוד לישון בלילה. כשחזרנו הביתה הדבר חלף, אך אחרי שבוע שוב חזר הבכי כאשר עזבתי את החדר. בבית הבכי לא תמיד היסטרי ולרוב היא נרגעת. הבעיה היא שפתאום התחילה להתעורר גם בלילות ולא לתת לנו לעזוב את חדרה.
בד"כ היא נרדמת לבד במיטתה וישנה כל הלילה. אם מתעוררת, מספיק שניגש אליה ונצא כדי שתחזור לישון. בשבוע האחרון היו לילות שהיא בכתה בכי היסטרי כל פעם שיצאנו מהחדר, אפילו אם שהינו שם כמה דקות לפני שיצאנו.
בנוסף, כאשר לוקחים אותה למטפלת (3 ימים בשבוע), שהיא מאוד אוהבת אותה ואת משפחתה, היא בוכה כשאנו הולכים וחוזרת ואומרת 'לא!לא!' ואומרת למטפלת 'בייביי'.. אך נרגעת לרוב די מהר אחרי שאנחנו הולכים.
האם זה נורמלי לגיל? האם יש משהו שעובר עליה שצריך לטפל בו?
ובכלל, כיצד לנהוג על מנת להפחית את החרדות שלה?
תודה רבה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת פרידה בגיל שנה ו-4 - תגובה
סמדר ריינר10/06/2013שלום הילה,
החרדה שאת מתארת אינה בתחום הנורמה. זה בהחלט יכול להיות קשור לנסיעה שבה הרגישה תלושה ובמקום לא מוכר. חוב להיות סבלניים, להרגיע אותה, להסביר לה שאימא תחזור, ולתת לזמן לעשות משלו. מצד שני, אין לתת לבכי לנהל אתכם, או לגרום לכם לשנות תכניות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קצת שינוי
הילה10/06/2013היי סמדר,
תודה על התגובה.
בימים האחרונים היא לא תמיד מתעוררת ואם כן אז מספיק חיבוק או ליטוף על מנת שתחזור לישון. גם כבר כמעט ולא בוכה כאשר אני עוזבת את החדר.
עם זאת, עדיין בוכה כאשר אני לוקחת אותה למטפלת, אך אחרי כעשר עשרים שניות נרגעת ונפרדת ממני יפה (כמובן לוקחים אותה לשחק/לקרוא סיפור ואז אומרת לי בייביי).
אנחנו בדרך הנכונה...?
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קצת שינוי - תגובה
סמדר ריינר12/06/2013שלום הילה,
בהחלט נשמע שכן,
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות בגיל 3...עירית05/06/2013
שלום, בתי בת שלוש, חכמה, מדברת ברהיטות ומאוד מודעת ורגישה לסביבתה. בחצי השנה האחרונה העירה כמה הערות שקשורות למין שמאוד מטרידות אותי - אמרה שקרוב משפחה נגע לה באיבר המין (היא מעולם לא היתה איתו לבד אפילו דקה, אבל יכול להיות שתוך כדי משחק בנוכחותי הוא נגע בה באופן שהרגיש לה לא בסדר). מספרת שהחברה הטובה שלה בגן נוגעת לה באברי המין ובלילות האחרונים לפני שהולכת לישון שואלת למה למבוגרים יש שתי רגליים ובאמצע חדק/ רגל שלישית. גם ציירה ״איש״ ככה עם שלושה קווים בתור רגליים. משיחה עם הגננת אחרי שהיא סיפרה על החברה הבנתי שזה גיל של גילוי מיני וכו ואין לי שום כוונה לקלקל לה, אז אני מסבירה לה שמותר להראות ולהסתכל אבל בשום אופן לא לתת לאחרים לגעת באברים הפרטיים וכו. אבל הקטע הזה עם השלוש רגליים ממש מטריד אותי. אמרתי לה שלמבוגרים כמו לילדים יש 2 רגליים ובאמצע בולבול או פות, שאלתי אותה איפה היא ראתה או שמעה דבר כזה אבל אני לא מצליחה להבין ממנה שום דבר קונקרטי. האם אני אמורה להילחץ מזה? חשוב לציין שנולד לה אח לפני 3 חודשים. בבית בעלי מקפיד שלא להסתובב בעירום, היא לא נמצאת בחברת גברים אחרים שלא בנוכחותי. מה עושים ? האם זה אינדיקציה להתעללות/ חשיפה למשהו מיני או התנהגות אופיינית לגיל ולשלב ההתפתחותי?
ממש ממש אשמח לדעה מקצועית בעניין, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות בגיל 3... - תגובה
סמדר ריינר06/06/2013שלום עירית,
ההערות של בתך נשמעות לי קצת חורגות מהתעניינות מינית רגילה. ואם הבת שלך אמרה שקרוב משפחה נגע בה, כדאי מאוד מאוד להאמין לה, כי אין סיבה שהיא תמציא משהו כזה, ובהחלט יכול להיות שהוא כן היה איתה לבד לדקה בלי ששמת לב.
אני מציעה לך לבדוק את הדברים האלה יותר לעמוק באמצעות איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשה להמלצה
עירית06/06/2013תודה סמדר על התגובה המהירה... אני בהחלט מאמינה לה תמיד, רק מקווה שהיא פירשה לא נכון משהו שהיה ללא כוונת זדון... האם תוכלי להמליץ על איש מקצוע או לפחות על כיוון? האם היועצת של הגן? פסיכולוג ילדים? עובדת סוציאלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשה להמלצה - תגובה
סמדר ריינר07/06/2013שלום עירית,
את יכולה לפנות לפסיכולוג ילדים או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ועוסק גם בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אוניםלורין05/06/2013
שלום
אני גרושה ואמא לילדה בת 8 , אני בזוגיות ואני ובן זוגי עוברים לגור יחד בעיר אחרת , בן זוגי והילדה מסתדרים מצויין , אבל הגרוש שלי עושה לי בעיות בגלל המעבר, הוא ממלא לילדה את הראש שאם היא לא רוצה לעבור שתגיד לאמא , אבא לא יוכל לקחת אותך באמצע השבוע כי אין לו כסף לדלק יש לו המון הוצאות , והוא טוען שאני ממלאה לילדה וזה הכי לא נכון אני רק אומרת לה שיהיה בסדר ואבא יבוא לקחת אותך הוא אוהב אותך אל תהיי עצובה, והילדה פירשה את הכל כמו הראש שלה ואמרה לו שאמא אמרה שאתה לא אוהב אותי בגלל זה אתה לא תבוא לאקחת אותי , מה עושים כדי לא לשגע את הילדה ולגרום לה למעבר הכי טוב . אם אבא אי אפשר לדבר הוא רק מאיים שיפנה לגורם שלישי שאני משנה לו הסדרים, בהסכם שלנו לא כתוב שאסור לי לעבור ואני גם עוברת למקום שמרחק הנסיעה הוא חצי שעה . מה עושים כדי הילדה לא תהיי מבובלת ועצובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת אונים - תגובה
סמדר ריינר06/06/2013שלום לורין,
אני לא חושבת שאת יכוהל לגרום לך שהילדה לא תהיה מבולבלת ועצובה אם אחד ההורים מבלבל ומעציב אותה. את לא יכולה לשלוט על מה שהאב עושה או אומר, את כן יכולה, ללוות אותה בבלבול ובעצב שהיא חשה כדי שלא תרגיש איתם לבד. למשל להגיד לה שאת מבינה שהיא מבולבלת ועצובה, ושהמצב שנקלעתם אליו הוא באמת קשה, זה לא נעים לה שבין אבא לאימא יש חילוקי דעות, זה לא קשור לאיה אלא אליכם, למרות שזה יוצא עליה וזו לא אשמתה, ושאת מקווה שזה יעבור עוד מעט והכל יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגותחסוי05/06/2013
שלום רב,
יש לי ילד בן ארבע ותשעה חודשים, ילד יצירתי מאוד, חכם, חברותי ומקסים, אבל בגן יש לו לפעמים תקופות שבהם עושה מה שהוא רוצה.
הוא אינו מסוגל לשבת במפגש לאחרונה הפך להיות כועס ואלים כלפי חבריו.
לדוגמא הוא תפס היום את אחת הילדות הצמיד אותה לקיר ופשוט לא נתן לה לזוז עד שהגיעה הגננת ולקחה אותו(עד עכשיו הילדה בשוק ממה שקרה)אתמול אחד הילדים הציק לו קצת אז במקום לגשת לגננת הוא פשוט נשך אותו בצורה קשה בגב ואחר כך פיזר את כל פינת ההרכבה על הרצפה. הוא אינו מסוגל לשמוע את המילה לא בגן, ישר הוא מתחיל לבכות ולהרוס לכולם. ישנם עוד דוגמאות אבל זה נראה לי מספיק כרגע.
נראה לי שהוא פשוט כועס ומתוסכל אבל לא יודעת ממה ולא יודעת איך לעזור לו.
אני רוצה לציין שיש לו בגן גם תקופות מדהימות שבהן הוא רגוע קשוב וחברי מאוד.
דבר נוסף שחשוב לי לציין שנולד לו אח לפני חצי שנה אבל חשבתי שכבר עברנו את השלב שזה משפיע עליו כל כך.
מה אוכל לעשות והאם עלי לגשת איתו לפסיכולוגית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות - תגובה
סמדר ריינר06/06/2013שלום לך,
מה שאת מתארת אלה אכן בעיות התנהגות, ולא נשמע לי שהן קשורות רק להולדת אח. יותר נשמע לי שהוא לא מוכן לשמוע לא בגן כי הוא לא מוכן לקבל גבול, ואולי זה קשור לכך שבבית הוא לא מקבל מספיק גבולות? אולי בגלל זה בבית אין לך בעיות איתו? כי הוא פשוט עושה מה שהוא רוצה? יכול להיות שאני טועה, כי אין לי מספיק מידע, בכל אופן זה חומר למחשבה. אני בהחלט חושבת שכדאי לגשת לטיפול פסיכולוגי בהקדם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)