מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוננות אצל ילדים .. מקרה מוזרשרית29/05/2013
היי,
ילדת הזקונים שלנו היא בת 5 ( בהפרש לא רחוק מאחיה - 4,6 שנים).
בשנה האחרונה אנו עדים לתופעה של אוננות מוגברת שמתרחשת , בין השאר , על הספה בסלון , בפינת המשפחה בגן וכו ( מקומות פרטיים וציבוריים) . אחרי התייעצות עם הגננת והפגנת קו אחיד - זה פעולה נחמדה ומותרת , אבל במקומות פרטיים - חזרנו לשגרה ... לאחר כמה חודשים אנו עדים לתופעה בצורה שונה - אוננות בחברה .
תוך כדי משחק קבוצתי ( רופא חולה בד"כ) כאשר הילדים בודקים אותה , היא מאוננת .
זה קורה בגן ואפילו פעם אחת הייתי עדה למשחק כזה בבית. הפסקנו את ה בטענה שאלו מקומות פרטיים ורק לה מותר לגעת בעצמה, וכן שאוננות זה דבר פרטי שעושים במקומות פרטיים . אבל אנו שמים לב לכמה דברים מוזרים כמו - היא מבקשת שינקו לה את הטוסיק - למרות שהיא בת 5 מאוד (!!) עצמאית , היא נוגעת המון ואוהבת שנוגעים בה , מלטפת לי הרבה את החזה ( דבר שהפסקתי בשנה האחרונה מתוך פרטיות כמובן) , וכמובן האוננות המוגברת הציבורית .
כמובן שאני רוצה ללכת לייעוץ פרטי - אבל הייתי שמחה לדעת האם זה משהו מוכר ? האם מעיד על בעיה פיסיולוגית או רגשית ? האם יש קוים מנחים ? כיצד להתנהל מול זה בצורה שלא תפגע בה אך תוכללשים לזה סוף?
יש לציין שמדובר על ילדה חכמה ומוכשרת בצורה בלתי רגילה , שמבחינה מוטורית וקוגנטיבית נמצאת ברמה גבוהה ביותר ואפילו מעל קבוצת הגיל שלה .
אודה לתשובה מהירה ,
האמא המוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות אצל ילדים .. מקרה מוזר - תגובה
סמדר ריינר02/06/2013שלום שרית,
טוב מאוד שאתם עירניים ושמים לב. זו לא תופעה פיזיולגית אלא פסיכולוגית והיא מעידה על מצוקה ריגשית. פעלתם נכון. אין כרגע דרך להפסיק את זה מלבד מה שעשיתם ומלבד לפנות לטיפול שיטפל במצוקה שעומדת מאחורי זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתחצףאורנית28/05/2013
שלום , יש לי שני ילדים הבת בת 5.5 והבן 4.5 , הבן מאוד מקנא בילדה שבאות אליה חברות או שהיא הולכת לחברות ,הזמנתי לו גם הביתה חברים ולא בתדירות כמו לבת ,גם בגלל שההורים לא משתפים פעולה גם בלהביא אותם אלינו אני מרגישה שאני רודפת אחריהם כל הזמן ...אז שהיתה הולכת אני מורידה אותו לגן שעשועים או משחקת איתו והוא כל הזמן אומר "אין לי חברים אף אחד לא רוצה לבוא אליי" ובגן הוא מאוד חברותי וכולם אוהבים אותו הוא ילד מקסים ועדין איך מתמודדים? ועוד דבר שאני לא מרשה לו ממתק/כל דבר שהוא אז הוא מתחלי לזרוק דברים בחדר או לדפוק עם הנעליים על המיטה והוא אומר לי "מפגרת/מטומטמת" ואני מאוד תקיפה איתו שלא אומרים מילים כאלה לאמא וגם לאחותו אותו דבר שהוא מתעצבן עליה הוא מדבר לא יפה וכמה שמעירים זה לא נפסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתחצף - תגובה
סמדר ריינר29/05/2013שלום אורנית,
נראה שיש קושי להציב לבנך גבולות. לפי מה שאת מתארת הקושי הזה נובע מכך שאת נורא רוצה שהוא יהיה מרוצה כל הזמן ומפריע לך כשהוא בוכה ומתלונן. כדאי להפסיק להתרגש מההנהגויות האלה. זה לא נורא שהוא מקנא, ואם הוא אומר שאין לו חברים למרות שיש לו זה כנראה בגלל שהוא שם לב שאת רגישה לעניין ומתמלאת אשמה סביב כל מה שמציק לו. דרך זה הוא חש את חולשתך ולכן גם מקלל אותך. אחרי שאמרת פעם אחת שזה לא יפה, אין צורך להעיר יותר, הוא כבר הבין את המסר. זה לא עניין של הבנה, אלא ככל שהוא יקבל פחות תשומת לב על ההתנהגות הזו ההתנהגות תפחת. לכן אחרי שמעירים פעם אחת, צריך ללמוד להתעלם. מצד שני כדאי לחזק על התנהגויות חיוביות כדי להגביר אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בושה ופחד מזריםאביטל27/05/2013
ביתי בת 4 וחצי. זה כבר מספר חודשים שהיא התחילה לפתח ופחד מזרים מה שלא היה בכלל לפני כן. מה ההבדל בהתנהגות בין בושה מזרים לבין פחד מזרים? האם יתכן כי בושה/פחד מזרים מתפתח בגיל כזה? כיצד אני יכולה לעזור לה לפוגג את התחושה הזו? האם כדאי להיעזר באיש מקצוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בושה ופחד מזרים - תגובה
סמדר ריינר28/05/2013שלום אביטל,
את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר, ניתן בהחלט לפנות לאיש מקצוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע טראומטי עבור ילד בן 5דלמר27/05/2013
הילד שלנו, בן חמש, נגרר אחרי ילד גדול יותר בגן איתו הוא בתמימותו רצה לשחק. הילד ההוא מאוד מניפולטיבי ועם החבורה שלו הם ניצלו את זה לרעה וגרמו לילד לעשות דברים אשר השפילו אותו מול האחרים וכללו גם סחיטת כסף, מכות וקללות.
כתוצאה מכך הילד לא רוצה ללכת לגן.
כהורה הייתי להפנות אליכם את השאלות הבאות:
1. כיצד לפתח אצל הילד אמידות לילדים מניפולטיביים אשר לרוב מנצלים את תמימותם. מעבר להרחקה ביניהם, יש כאן שאלה מהותית יותר של פיתוח הבנה אצל הילד מתי מנצלים אותו לרעה.
2. כיצד אנחנו, ההורים, יכולים לסייע לו בהתמודדות שלו עם הסביבה המניפולטיבית ואולי גם נצלנית?
3. ייתכן שלנו, ההורים, אין תכונות מתאימות להתמודדות כפי שהיינו רוצים שלילד שלנו יהיו. מה עושים במקרה כזה?
4. האם יש ספרות מתאימה שיכולה לעזור בחיזוק של אישיות הילד ועמידות שלה לאירועים שכאלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע טראומטי עבור ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר28/05/2013שלום לך,
אין ספרות מסויימת או דרך מיוחדץ, מלבד לדבר עם הילד והלסביר לו שמותר לו להגיד לא כשמשהו לא מוצא חן בעיניו, וכן לחזק את הביטחון העצמי שלו ולעזור לו למצוא חברים יותר מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה קשה דחוףמירב27/05/2013
שלום רב , אני מתעתדת ליסוע לטיול בת מצווה בעוד 3 שבועות עם ביתי בת ה12 וביתי בת ה9 חודשים אני משאירה בבית 3 ילדיפ יחד עם אביהם הדילמה שלי היא האם השארת בני בן השנתיים ועשרה חודשים הקשור מאוד מאוד לאחותו הגדולה ואליי לתקופה של 3 שבועות יכולה לגרום לו נזק נפשי לטווח ארוך עליי לציין שבשנה האחרונה נעדרתי באילוצים שונים מהבית בין היתר לבקר אח חולה בחול, ישיבת שבעה על האח שלי שנפטר כמו"כ להבדיל לרגל לידת התינוקת שלנו . האם לאור כל מה שקרה בשנה האחרונה וברצף הדבר יזיק לו במיוחד??? אשמח לתשובה מהירה מכיון שאני שוקלת לבטל את הנסיעה ובכך לגרם עוגמת נפש לילדתי הגדולה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה דחוף - תגובה
סמדר ריינר28/05/2013שלום מירב,
לא ציינת לכמה זמן את נוסעת. בכל אופן ילד בן שנתיים וחצי הוא מספיק גדול כדי להבין שגם אם את נסועת את חוזרת, ולא נעלמת לתמיד, וגם אפשר לשמור על קשר יומי דרך הסקייפ. לא הייתי מבטלת את הנסיעה, אבל בודקת אם היא ארוכה מדי ואם אפשר לקצר אותה. לא הייתי נוסעת ליותר משבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורחת כשמשכיבים אותה לישוןסבטה27/05/2013
שלום.
בתי בת השנתיים בזמן אחרון בוכה כשמשכיבים אותה לישון.
המטפלת משכיבה אותה בסביבות 11.30-12:00 . האם זה מוקדם מידי?והיא לא עייפה ? איך להתנהג?
המטפלת אתמול הוציא אותה מהמיטה אחרי 20 דקות של צרחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורחת כשמשכיבים אותה לישון - תגובה
סמדר ריינר28/05/2013שלום סטלה,
האם בתך תמיד בוכה וצורחת כשמשכיבים אותה לישון? או רק בשעות האלה? האם גם כשאתם משכיבים אותה בשעות האלה (נניח בשבת) היא גם צורחת? אם זה משהו שתמיד קורה לה, אולי כדאי לחשוב איך משכיבים אותה בצורה מרגיעה, עם סיפור, ליטוף, סביבה רגועה וחשוכה ככל שניתן וכו'. אם זה קורה רק עם המטפלת כדאי לבדוק, אולי השעה לא מתאימה וכדאי לנסות שעה מאוחרת יותר, אולי כדאי להדריך את המטפלת איך להשכיב אותה כפי שאתם עושים, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
סבטה28/05/2013תודה על תשובת.
זה קורה לא רק אצל מטפלת ,גם לנו היא עושה את זה . ולא תמיד .לאחרונה זה הגביר את עצמו.
היא מאוד מפחדת ממכשירי חשמל ואם היא שומעת אפילו ברקע -שואב אבק או מקדחה היא צורחת נורא.
יש הרגשה כאילו היא לא רוצה להישאר לבד בחדר.אבל היא נרדמת רק בפרטיות - כשהיא לבד מגיל 4 חודשים .
כלומר - אם אני רוצה שהיא תישן - אני חייבת להשאיר אותה בחדר לבד - אחרת היא לא תירדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
סמדר ריינר29/05/2013שלום סטלה,
הפחדין שאת מתארת הם טבעיים ונורמליים בגילה. אם היא נרדמת בפרטיות יש לאפשר לה את זה, ולהסביר זאת גם למטפלת. אם לאחרונה ההתנהגות הזו התגברה, כדאי לחשוב מה קרה בזמן האחרון שיותר קשה לה, אולי משהו בבית, אולי חשה מתח מסויים שקשור אליכם, לזוגיות, לעבודה או למשהו אחר. חשוב להיות סבלניים אליה, ורגועים ככל הניתן במחיצתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם סבא וסבתא חוליםאמא מודאגת27/05/2013
שלום,
בתי בת שנתיים ואנחנו מטפלים בסבא וסבתא שלה, שניהם חולים בסרטן סופני.
סבא וסבתא תמיד גרו לידינו ומתראה איתם הרבה.
לאחרונה עברנו לגור בביתם מאחר והם צריכים עזרה מסביב לשעון.
בתי רואה שמצבם קשה והיא מבינה שהם חולים.
ברצוני לעזור גם לי ולבעלי וגם לבתי להתמודד בצורה הטובה ביותר עם השינויים הללו ועם האבדן הצפוי.
כרגע בתי לא מראה קשיים יוצאי דופן ולא מתנהגת בצורה חריגה.
כיצד עליי לפעול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם סבא וסבתא חולים - תגובה
המשיכי להתנהג בטבעיות וכרגיל. חשוב לשים לב שבתך מקבל את אותה התייחסות ושתומת לב כמו בעבר , עד כמה שניתן למרות שאתם עזוקים בטיפול בסבים. מעבר לזה, לעקוב אחרי התההנגות שלה והלשאלות שלה ולהסביר לה בהתאם למה ששואלת אם שואלת. כרגע המצב נראה לה טבעי, והוא יפריע לה בעיקר אם הוא יגרע מההתייחסות שהיא מקבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה בבקשה עזרה, הכוונה, עצהניבית27/05/2013
שלום,
בתי בת 4 בגן טרום טרום חובה.
נתקלתי בבעיה שקרתה בדיוק אתמול כאשר היינו במסיבת יום הולדת אחה"צ של ילדה בגן.
יש ילדה אחת בגן שהבת שלי פשוט מאוד רוצה להיות בחברתה, הילדה כנראה מנצלת את חולשותייה של הבת שלי בכך שהיא "פוגעת" בבת שלי בביטויים כמו אני לא חברה שלך...או השמלה שלך לא יפה והיא לא כמו שלי, השיער שלך קצר ושלי ארוך וכו' וכו'. התוצאה שלי שהילדה כל הזמן בכתה והמשיכה לבכות על כל פיפס קטן. אם נאמר הילדה ישבה בכיסא בפינת היצירה אז הבת שליי רצתה בדיוק את אותו הכיסא ואמרה שהיא תפסה לה את המקום! לכל מקום שהיא הולכת אז הבת שלי אחריה... מה אני עושה במקרה כזה...
היו הרבה מקרים שהבת שלי רוצה בדיוק מה שיש לילדה מנגד.
אם ילדה ישבה על סוס נדנדה, אז הבת שלי גם רוצה ומתחילה לבכות.
לדעתי אני רואה את הילדה קצת חסרת אופי, עדינה כזו... לא מחזירה בחזרה מילולית למה שאומרים לה ופשוט בוכה כי היא נפגעת.
יש ילדים שמחזירים חופשי מילולית ובכך פוטרים את הבעייה שאליה הם נקלעים... הבת שלי לא מחזירה ואז נפגעת ובוכה.
כאשר הגענו הביתה אמרתי לבת שלי, שאם היא רוצה משהו אז היא צריכה לדבר/להסביר ולא לבכות כי כך לא יבינו אותה אף פעם. הסברתי שאת לא יכולה לרצות כל דבר שיש לחברה שלך, אם היא תפסה את הכיסא לכי לכיסא אחר... אם מישהו תפס את הסוס נדנדה תבקשי יפה שאת גם רוצה ואת ממתינה ואם לא פשוט תמצאי לך משהו אחר לעשות וכו' וכו'.
זה היה פשוט נורא שכל המסיבה היא פשוט בכתה ובכתה וכמובן זה גורר תשומת לב כי כולם הסתכלו עליה.
מה עוד אפשר לעשות? איך אפשר להסביר לה לנהוג אחרת?
היא ילדה מאוד חכמה, חייכנית, חברותית עם מי שהיא מרגישה כיף.
אבל אני לא רוצה שהיא תפגע ותתעצבן כל פעם מחדש על שטויות...
אודה על עזרתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה בבקשה עזרה, הכוונה, עצה - תגובה
סמדר ריינר28/05/2013שלום ניבית,
האם הבת שלך נפגעת ובוכה תמיד, או בעיקר סביב מה שקורה עם הילדה הזו? כי מהתאור שלך זהנשמע שהבעיה היא לא הבכי של הבת שלך או הפגיעות שלה אלא עצם הקשר הבעייתי עם הילדה הזו. יכול להיות שכדאי ליצור קשר עם אימהות מהגן, להזמין ילדים אחרים אחה"צ , ולעזור לבת שלך ליצור קשרים חלופיים כך שאותה בת תהיה פחות משמעותית וכך גם בתך פחות תבכה בגללה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על המענה המהיר
ניבית28/05/2013לשאלותייך, בעיקר הבכי נובע כאשר הבת שלי נמצאת בסביבתה של הילדה.
פשוט הבת שלי גם נדבקת אלייה שזה משהו.
אני דווקא מרבה להפגיש את הבת שלי עם ילדים אחה"צ, ואין את הבכי הזה.
לפעמים היא בוכה שהיא רוצה משהו כמו שיש לילד אחר, בוא נאמר אם יש לילד ארטיק אז בא לה גם...
הקשר עם הילדה הוא בגן... כאשר היא נמצאת איתה רוב שעות היום.
שהבת שלי חזרה הביתה אתמול ושלשום היא אמרה לי שהיא התרחקה ממנה, אמרתי מי שמעצבן אותך ולא נעים לך איתו, פשוט תתרחקי.
זה בסדר?
אודה למענה.
(אי אפשר לומר לך להפסיק לשחק איתה, אני לא רוצה לפגוע לה במעגל החברתי. מצד שני היא נפגעת ממנה כל הזמן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על המענה המהיר - תגובה
סמדר ריינר29/05/2013שלום ניבית,
מה שאמרת זה בסדר גמור, את כן יכולה לומר לה להפסיק לשחק איתה, לדעתי לא יקרה מזה שום אסון, אם כי לא בטוח שהיא תרצה בזה ותיישם את זה, וזו זכותה. לא הכל יש לנו שליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחולליאת26/05/2013
אני ובעלי נוסעים ארבע ימים ויש לנו ילד בן שלוש ושמונה חדשים ותינוקת בת חמישה חודשים שהם יהיו אצל הסבא וסבתא כשאנחנו ניסע.איך להכין את הילד שאנחנו לא נהייה כמה ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחול - תגובה
סמדר ריינר28/05/2013שלום ליאת,
לילד צריך להסביר שאתם נסועים, לארבעה ימים, להסביר לו שהוא יישאר אצל סבא וסבתא, ואתם תחזרו, אםשר לעזור לו לספור 4 ימים, ללמד אותו באיזה יום אתם נסועים ומתי תחזרו, כדאי לאפשר לו לקחת לסבא וסבתא חפצים שהוא אוהב, מצעים שלו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות אצל בן 4.5ללא שם26/05/2013
נכדי בוא בן 4.5 ילד מקסים חכם מעבר לגילו , מפותח מעבר לגילו
לפני זמן התחיל לגעת לי בחזה, לאחר שאמרתי שזה לא מקובל ולא נעים לי הפסיק
והתופעה אכן פסקה
לפני מספר ימים , התברר כי המצב לא נעלם אלא התופעה החמירה , לא כל הזמן
אבל פתאום החל לגעת בכול מיני אברים אינטימיים
אינני רוצה לפנות להוריו , כי אני יודעת שלא ייעשה עם התגובה שלי כלום אלא תיפול
על אוזניים ערלות
לאחר תשובתם תהיה בידי "אולי" האפשרות לפנות אליהם ולדבר על הנושא
תודה,,, מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות אצל בן 4.5 - תגובה
סמדר ריינר27/05/2013שלום לך,
חשוב אכן לדבר על כך בדחיפות עם הוריו, ולהפנות אותם לייעוץ מתאים, ניתן להסביר להם שההתהנגות הזו עלולה לסבך את הילד באי נעימויות גם מחוץ לבית, ושם התגובה לא תהיה סלחנית ומבינה כמו שלך. מעבר לזה שזו עלולה להיות התהנגות שמעידה על מצוקה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה לתינוקתשיר26/05/2013
הי,
יש לי ילדה בת שנה וחצי, ב9 חודשים האחרונים גרנו אני והילדה ובעלי אצל ההורים שלי לחכות לדירה שקנינו ולחכות שיסתיים השיפוץ. הילדה מאוד קרובה להורים שלי והיייתה ישנה איתנו בחדר. עברנו ביום שישי האחרון ובשתי לילות היא ישנה מצויין ולא התעוררה, היא פשוט קמה יותר מוקדם מהרגיל . יש לי תחושה שקשה לה להתרגל לבית החדש, היא לא מוצאת את עצמה והיום כשלקחתי אותה לאמא שלי (היא מטפלת בה מגיל חצי שנה ועד ספטמבר שהיא תיכנס לגן) היא קפצה עליה וכל היום היא דבוקה עליה.
אני מפחדת שיהיו לה חרדות או נזק אני לא יודעת איך להתנהג ומה עושים.
אשמח להכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה לתינוקת - תגובה
סמדר ריינר27/05/2013שלום שיר,
בשעה טובה, תתחדשו. ברור שהמעבר מייצר קצת קשיי התסגלות, זה טבעי ונורמלי, אין סיבה לדאגה, וסביר שזה יעבור עם הזמן. הילדה זקוקה כרגע לסבלנות מצידכם עד שתתרגל. זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןחסוי25/05/2013
אני בת 15 ושנה שעברה אושפזתי במרכז לבריאות הנפש נס ציונה במשך שבועיים בגלל דיכאון ואבדנות (ההורים שלי הוציאו אותי בניגוד להמלצת רופא).
אני עדיין בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי.
אני עדיין בדיכאון אבל אני מרגישה שאני מתחילה להיכנס לדיכאון עמוק עמוק יותר אבל לא ניסיתי עוד פעם להתאבד.
אני לא רוצה לחזור עוד פעם לאישפוז!!
מה אני יכולה לעשות בכדי לטפל בזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשקשה לך ואת צריכה עם מישהו לדבר...
סה"ר תמיכה25/05/2013יקירה,
אני מבינה שאת מתמודדת עם תחושת דיכאון הולך ומחריף ונראה לי שאת מרגישה מאד בודדה, שאולי ההורים שלך לא ממש מבינים את מה שעובר עליך ולא יודעים איך לעמוד לצידך. נראה לי שאת גם מאד מפחדת מההשלכות של הדיכאון הזה.
אני יכולה להציע פתרון מקצועי אבל אני יכולה להציע אוזן קשבת, מישהו שיקשיב לך בצאט אישי ואנונימי, אצלנו בסה"ר (סיוע והקשבה ברשת). אנו מפעילים מדי ערב בין תשע לחצות מוקד, בו תוכלי להפעיל שיחה עם מתנדב שלנו, שיקשיב לך ואולי יתמוך בך בשעות בהן הדיכאון גובר ואת צריכה לדבר או לפרוק.
בואי אלינו לסה"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 סורט את פניוNate24/05/2013
בני בן 5 כשהוא רב עם אחיותיו (הוא האמצעי) לרוב הוא לא מחזיר להם אלא הוא מתחיל בציפורניים שלו לסרוט את פניו עד שלפעמים הוא מדמם אני מפחדת שהוא יפגע בעצמו אפשר לדעת למה הוא עושה בעצמו כך ומה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 סורט את פניו - תגובה
סמדר ריינר27/05/2013שלום לך,
אפשר לדבר איתו על כך שהוא פוגע בעצמו , ושאת מבינה שהוא כועס וקשה לו וללמד אתו עוד דרכים להתמודדות עם תסכול, למשל לבוא ולהגיד לך כאימא שהוא לא מסתדר, או להגיד במילים את מה שקשה לו, לבטא את הכעס שלו בדרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת נוראספיררי24/05/2013
שלום ביתי בת השנה וחצי בזמן האחרון מתנהגת בצורה מוזרה .. בוכה מכל דבר ללא הסבר וללא סיבה כל הזמן , בלי הרבה מצב רוח , למשל אנחנו מגעים לגן אני מרימה אותה היא נשענת עלי עם הראש למטה ולא רוצה להוריד אותו . כל הזמן מורידה את הראש גם בבית וגם בגן . בגן מספרים לי שהיא עומדת ומורידה את הראש לרצפה ( כמו שבאים לעשות עמידת ראש) ונשארת ככה הרבה זמן או שסתם יובת עם הראש למטה , לא משחקת עם ילדים ומתבודדת עם עצמה. אני לא יודעת מה לעשות אני נורא מודאגת והיא לא יודעת להסביר ולדבר אז אני ממש לא יודעת מה לעשות בנושא? יש לציין שביתי ילדה פחדנית וחשדנית ולפני שבוע וחצי חזרה עם נשיכה מאחד הילדים בגן האם יכול להיות קשר ? מה לעשות? איך לח בנושא שלא יהיה יותר גרוע ?? אני חושבת שכל המצב מגיע מהגן אבל אני לא יודעת מה לעשות ואיך לנהוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת נורא - תגובה
כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד כדי לבדוק יותר לעומק ממה נובעת הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים מאוד מפחדת מילדיםמורן23/05/2013
שלום בתי בת שנתיים וחודשיים מהיום שנולדה היא קופצת מכל רעש קטן גם אם היא עסוקה במשהו ואני מפתיעה אותה היא קופצת מפחד.. הבעיה הנוספת שהיא מפחדת מילדים אחרים לא רק מהתקהלות של ילדים אם לדוגמא משחקת בגימבורי היא לא תכנס עד שלא יהיה שם אף ילד ואם במקרה יכנס ילד או ילדה היא מתחילה לצרוח ומתחננת שאקח אותה.. אותו הדבר בחוץ בפארק עם עולה על מגלשה ןילד אחר מגיע היא בורחת ובוכה... היא לא נמצאת בגן הוצאתי אותה בשל בעיות הסתגלות ורשמתי אותה שןב בספטמבר. אני מאוד מודאגת ודואגת לה היא מאוד מפותחת וכחמה מדברת שוטף. אני גם סובלת מחרדות וחרדה חברתית וכל ההריון נטלצי ssri האם עלי לדאוג?? האם זה תורשתי,? האם בגלל התרופןת? איך ניתן להקל עליה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים מאוד מפחדת מילדים - תגובה
סמדר ריינר24/05/2013שלום מורן,
אני לא רופאה ולא יודעת אם זה קשור לתרופות, אבל יכול להיות שכדאי שתפנו איתה למכון להתפתץחות הילד כדי לבדוק מה קשה לה ואיך ניתן להקל עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)