מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שלוש שאיבדה ביטחון באהבת הסביבהעדי15/06/2013
שלום,
בתי בת שנתיים ותשעה חודשים ובוגרת מאוד מגילה: היא מדברת במשפטים מגיל צעיר מאוד, ממלילה את רגשותיה תדירות וגמולה מגיל שנה ועשרה חודשים. היא מלאה באהבה ומרבה להרעיף אותה על סביבתה - מחבקת, מנשקת, אומרת כמה אוהבת ומראה הערכה על דברים רבים סביבה.
בחודש וחצי האחרונים עלו יחסיי עם בעלי על שרטון, ולאחר תקופה ארוכה של קשיים החלטתי שאני מעוניינת לסיים את נישואיי. כשבוע לפני כן התחלנו בעלי ואני להיות בנתק, אי אנו רבים מולה אך מורגש כי אין אנו מדברים כלל, פרט לדברים שחייבים. אין אנו מדברים בכעס אך עדיין - ילד מרגיש...
בכל אופן, הוחלט שבשלושת החודשים הבאים ננסה ללכת לטיפול ומכאן - אנחנו נשארים לגור באותו בית למרות שאין בינינו עדיין תקשורת רגילה. אנחנו אדיבים אחד לשנייה אך כמובן שאין נשיקות או דיבורים מיותרים, אני מרגישה שהטיפול די מיותר אבל עושה זאת בעיקר בגלל שהוא מאוד ביקש.
החל מתקופת הנתק בינינו, עוד לפני שביקשתי להתגרש - הבת שלי התחילה לאבד ביטחון בסביבה שלה: היא כל הזמן שואלת אותי, את אביה ואת סבה וסבתה אליהם היא קורבה מאוד אם הם אוהבים אותה, אם הם אןהבים אותה הרבה ומנסה מאוד לרצות. אם היא מתנהגת בצורה לא יפה, ואני מסבירה לה וכועסת שכן חייבים לחנך ולא לוותר גם ברגעים כאלה - היא ממררת בבכי ומפחדת שלא אוהב אותה יותר. אני כל הזמן אומרת לה שגם אם אני כועסת אני עדיין אוהבת אותה מאוד ועדיין... היא מרעיפה אהבה לאחרונה אף יותר וכל הזמן שואלת אם אוהבים אותה, גם לגבי חברים בגן וחברות שלי.
אני רוצה לדעת מה אוכל לעשות כדי להשיב לה את הביטחון באהבה כלפיה. היא כל כך חכמה ורגישה, יודעת שהיא צעירה מאוד אבל היא מבינה המון.
מה לעשות??
תודה על התייחסותכם,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש שאיבדה ביטחון באהבת הסביבה - תגובה
סמדר ריינר16/06/2013שלום עדי,
מאחר ובתכם מבינה מה קורה בלאו הכי אולי כדאי להסביר לה. אולי כדאי להסביר שאבא ואימא לא מסתדרים, וגם אם הם לא מסתדרים הם תמיד יישארו אבא ואימא שלה, ואף פעם הורים לא מפסיקים לאהוב ילד. ובכל מקרה מה שקורה בין אבא ואימא זו לא אשמתה, ואתם מנסים לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קייטנה בגיל 8.5גל15/06/2013
ביתי רוצה ללכת לקייטנה ואינני מסכימה לה. מכיוון שיש ימים שהולכים לבריכה . יש המון ילדים בקייטנה ועוד מגיעים מקייטנות אחרות. היא לא יודעת לשחות והיא קצת מרחפת(היא לא זריזה ושמה לב לפרטים) אני מפחדת שאפילו בטעות ילד ידחוף אותה למים (כי תמיד משתוללים במקומות כאלה) ואני אף פעם לא סומכת על המצילים שלא תמיד הם שמים לב עם כמויות כאלה של ילדים. אני יכולה לסמוך עליה בפעילויות אחרות אבל במים אני חוששת. כולם(בלי יוצא מן הכלל) אומרים שזה שטויות מה שאני אומרת והיא תסתדר. האם אני היסטרית? לתת לה ללכת? הרי אין שם השגחה על כל ילד. יש 3 מדריכים על 40 ילד.
יש לנו מנוי לבריכה . והיא ואחותה נכנסות לבד לבריכה. אבל אנחנו משגיחים ב 10 עיניים עליהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קייטנה בגיל 8.5 - תגובה
סמדר ריינר16/06/2013שלום גל,
קודם כל חבל להספידאת כל הקייטנה בגלל שיש ימים שהולכים לבריכה. אפשר לדאוג שבאותם ימים תימצא לה פעילות אחרת, או שתישאר בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.בן 17.לירון14/06/2013
שלום שמי לירון ואני בן 17.אני סובל מOCD.
רציתי לדעת עם מה שאני מתאר קשור לOCD-
הייתי בקניות עם אמא וקנינו חזה עוף,והחזה עוף היה נראה לי לא משהו,
אז אמרתי לאמא שלי-"תראי איך החזה עוף נראה",
ואז ישר שמעתי אותה בראש שלי אומרת "זה בסדר גמור",וזה באמת מה שהיא אמרה.
או למשל כשאני מספר למישהו משהו,
אני חושב שהוא הולך להגיד לי כן ,כן אחרי כל משפט,
ואז זה מטריד אותי ומפריע לי לספר את מה שאני רוצה כמו שצריך.
כשאני שומע מה הולכים להגיד לי אני מרגיש עצבני ומוטרד.
מה אפשר לעשות והאם זה קשור לOCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה-
לירון15/06/2013אני שם לב ,שאני מוכן לצפות בטלוויזיה רק כשיש משהו שבאמת מעניין אותי,
אחרת אני לא מרגיש טוב עם הצפייה בטלוויזיה.
לפני כמה שנים עברתי אבחון לADHD והתוצאה הייתה גבולית.
האם לדעתך התופעה שאני מתאר קשורה לADHD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה- - תגובה
סמדר ריינר16/06/2013שלום לירון,
לתופעה שאתה מתאר אין קשר להפרעת קשב וריכוז בהכרח. אך אחד לא חייב לצפות בטלוויזיה כשלא מעניין אותו. לגבי התופעה השניה שתארת, אני לא יודעת למה זה קשור, ויכול להיות שזה דורש בדיקה נוספת של אחד הגורמים שמטפלים בך, אם אתה לא בטיפול, אז כדאי כמובן שתהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץאמיר13/06/2013
זוג בני 30 עובדים כל היום מהבוקר עד הערב יש לנו תינוק בן 16 חודשים נולד בריא בניתוח קיסרי לאשתי גילו בזמן הלידה gbs לא טופלה ינק במשך שנה לא מקבל מוצץ או בקבוק הבן נמצא במשפחתון משעה 7.30-4 הבעיות הן בכי מתמשך בקול רם גם ביום וגם בלילה מתעורר בצעקות ובבכי מתמשך לא מוכן לשבת בכיסא שלו באוטו ורק רואה את הכיסא נכנס ללחץ ומתחיל לצעוק בקולי קולות נבדק ע"י מספר רופאים כולל רופאי ילדים לא נמצא כל דופי אנחנו תשושים לא ישנים בלילה ולא יודעים מה לעשות? אנא התיחסותכם המקצועית.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
סמדר ריינר14/06/2013שלום אמיר,
אתם מחפשים בעיה רפואית או בעיה אצל הילד אבל יוכל להיות לפי מה שאתה מתאר שהבעיה היא בקשר איתכם, או יותר נכון בהעדר קשר מספק לאור העובדה שאתם עובדים כל יום עד מאוחר. אני מציעה לכם לפנות לייועץ מסודר, למשל ביחידת אם תינוק באיכילוב או ביחידה לגיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה כדי לקבל ייעוץ מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4א.ע13/06/2013
היי,
הבת שלי בת 4 גמולה מעל שנה מטיטול,
מאז שהיא נגמלה מטיטול החלו בעיות עם הקקי, היא מסוגלת למשוך ולא להיכנס לשירותים מעל שבוע, תמיד זה באין ספור בקשות ודחייה מצידה להיכנס לשירותים,
לבסוף לאחר ויכוחים היא נכנסת לשירותים, אודה לעזרתך מה ניתן לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 - תגובה
סמדר ריינר14/06/2013שלום לך,
נשמע שנהיו ביניכםמאבקי כוחות סביב הנושא ואני ממליצה לך לפנות בהקדם להדרכת הורים כדי לפתור את העניין גם כי יש לו משמעויות בריאותיות וחבל לחכות עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6.5 לא מרוצהחגית13/06/2013
היי יש לי שתיי בנות בגיל 2.5 ובגיל 6.5.
ביתי הגדולה לא מפרגנת ולא מרוצה לדוגמה: כל מה שני קונה לה ,מבשלת,יוצרת...לא טוב,לא יפה,מכוער . היא ילדה מאוד מפרגנת לאחרים (לאחותה,לחברות).אני מאוד משתדלת להתעלם מזה אבל זה מאוד מפריעה לי האנטי שהיא יצרה כלפיי וזה מקלקל את היחסים בנינו.
לדוגמה: כל מה שני קונה לה ,מבשלת,יוצרת...לא טוב,לא יפה,מכוער . היא ילדה מאוד מפרגנת לאחרים (לאחותה,לחברות).אני מאוד משתדלת להתעלם מזה אבל זה מאוד מפריעה לי האנטי שהיא יצרה כלפיי וזה מקלקל את היחסים בנינו.
אשמח לקבל עצה אך לשפר את היחס שלה כלפיי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6.5 לא מרוצה - תגובה
סמדר ריינר14/06/2013שלום חגית,
אני חושבת שהעבודה שאת צריכה לעושת עם עצמך היא שזה ל איפריע לך. רק כשזה באמת לא יפריע לך זה ייעלם. היא כנראה מרגישה שאת מאוד רגישה לזה, וזה משרת משהו בקשר שלה אלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 שלא רוצה ללכת לגןקטי13/06/2013
שלום
בני בן 5 התחיל לפני כחודשיים גן חדש עקב מעבר לעיר אחרת. מאוד קשה לו בגן, הוא לא רוצה ללכת בבוקר, היה בוכה בגן במשך חודש, כאשר שואלים אותו למה לא רוצה, הוא עונה שמשעמם לו בגן. הגננות אומרות גם שמאוד קשה לו מבחינה חברתית, הוא לא משחק עם ילדים, הילדים כן רוצים לשחק איתו והוא מסרב, משחק לבד או יושב ליד גננות ועסוק כל היום במתי יבואו לקחת אותו. יש לציין כי הוא ילד ביישן וחסר ביטחון בפעילות קבוצתית, נראה גבוה וגדול לגיל שלו, ילד חכם.
הגננות לא כל כך עוזרות במציאת פתרון לבעיה, ועבור ילד ללכת לגן צריך להיות כיף ולא עונש. היה באבחון בגן ישן אצל קלינאית תקשורת, לא נמצאו בעיות, חוץ מביישנות וחוסר בטחון עצמי.
מה אפשר לעשות כדי לעזור לילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 שלא רוצה ללכת לגן - תגובה
סמדר ריינר16/06/2013שלוםקטי,
כדאי לנסות להזמין הבייתה אחה"צ ילידם אחד אחד כדי שיכיר אותם וואלי ירגיש יותר נוח איתןם גם בגן, לבקש מהגננת לעזור לו להתחבר בגן, ואפשר גם לפנות לפסיכולוגית הגן לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שחושף את איבריו האינטמייםליאת12/06/2013
שלום,
בני בן 5.5 החל לאחרונה לחשוף את איבריו האינטימיים.
הגננת בגן מדווחת על כך ללא הרף ומתייחסת לכך בחומרה רבה.
כשנשאלה באיזה הקשר הוא עושה זאת, ענתה שהוא רוצה להצחיק את שאר הילדים בגן.
בבית אנו מסבירים לו על שמירת האיברים הפרטיים ואף קראנו לו ספר "הגוף שלי הוא רק שלי". משלא עוזר התחלנו להעניש עונשים כמו לא לצפות בטלויזיה מספר ימים. אבל כלום לא עוזר והוא ממשיך בהתנהגות הזו.
איך להתייחס לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שחושף את איבריו האינטמיים - תגובה
סמדר ריינר13/06/2013שלום ליאת,
עונשים בדרך כלל לא עוזרים. יכול להיות שמדובר בדרך הלשיג תשומת לב, ואז כדאי ללמד אותו דרכים אחרות לקבל התייחסות, לחזק את הביטחון שלו בדברים שטוב בהם כדי שיוכל להתבלט דרכם. בכל אופן, ליתר ביטחון אולי כדאי במקרה הזה לפנות לאיש מקצוע כדי לוודא שאין מאחורי ההתנהגות הזו שום דבר נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף לתינוק-עם סבתא או במסגרת?איילת12/06/2013
מה עדיף לתינוק- להיות אצל סבתא שמטפלת בו או להכניס למסגרת כגון משפחתון או מעון ששם יש ילדים נוספים?
השיקול הוא להכנס למסגרת בגיל 9 חודשים
או להשאר אצל הסבתא עד גיל שנה ותשעה חודשים ורק מאז להכנס למסגרת
מה אומרת הפסיכולוגיה???טיפול אחד על אחד או חיי חברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף לתינוק-עם סבתא או במסגרת? - תגובה
סמדר ריינר13/06/2013שלום איילת,
בהחלט בגיל הזה להשאיר עם סבתא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן דוד שמתקרב מדישרית11/06/2013
שלום,
יש לי דילמה קשה.
בני הבכור בן 3 ו-8 ח' לומד בגן טרום חובה. בגן הסמוך, שהוא גן חובה ,לומד בן-דודה שלו , בן 5. בשנה"ל הנוכחית כמעט ואין פעילויות משותפות לשני הגנים, מלבד קבלת שבת ופעילויות חד פעמיות.
הבעיה היא שבאופן כללי , מעבר לשעות הגן, בן הדודה מתנהג בצורה לא מקובלת כל כך, בעלת גוון מיני (אם אפשר להגדיר את זה כך), מתקרב המון לבן שלי, מלטף אותו, נותן לו נשיקות על הלחי, ומחבק לכאורה מתוך אהבה תמימה אליו, אך לא ברור מה בדיוק המניע. יש לציין שכאשר הבן דודה בקרבת הבן הצעיר שלי (בן 1.5) הוא גם מתקרב המון ואף מרים את החולצה.
מכיוון שהקשר בין הילדים הוא משפחתי ,קשה להתרחק ולהתנתק, שזה מה שהייתי עושה אילו היה זה חבר, ובפעמיים שונות בהן שהינו בביתו של הבן דודה, הוא הגזים ואפילו פשט את המכנסיים והתחתונים. לציין שזה לא היה במקרה , אלא עמד מול הבן שלי ועשה זאת.
אמו של הילד (הצעיר מבין שלושה אחים) באופן כללי מתקשה מאוד להציב לו גבולות ואף שכעסה באחת הפעמים, לא נקטה בצעד משמעותי כדי שיפסיק מיד את הדבר ויתלבש מיד. אימו אמרה לי שאינה לוקחת אותו לטיפול פסיכולוגי כיוון שעדיין לא מגיע להם טיפול חינמי עד לשנה"ל הבאה.
הדבר אינו הדדי , כלומר, אני לא רואה שהבן שלי מעוניין, אמנם לא מסרב באסרטיביות , אלא לעיתים מסב את הראש לצד כשבן הדודה מתקרב לנשק או לחבק.
בשיחה עם הבן שלי לפני כחודשיים הוא אמר שזה מפריע לו, דיברתי איתו על החשיבות בכך שהגוף שלו שייך רק לו, שלאף אחד אסור לגעת בו, וכשעושים משהו שלא מעוניין בו שיסרב בתוקף ויגיד 'לא'. לפני כחודש אמר שזה לא מפריע לו והוא אוהב את הבן הדודה. אינני יודעת מה בדיוק באמת הוא חושב.
העניין הוא שבשנה הבאה הם מתעתדים להיות באותו הגן. בני אמור לעלות לגן החובה עם כל חבריו מהגן הנוכחי, ובגן הזה יהיו ילדים בוגרים שכבר למדו השנה. כלומר, סביבה מוכרת, גננת מוכרת, חברים טובים שלו א-ב-ל יהיה שם גם בן הדודה.
משיחה עם הגננת של בני והגננת של גן החובה נאמר לי שהגננת מאוד חזקה ולא תיתן שזה יקרה בגן שלה.
השאלה היא האם כדאי שיהיו באותו הגן (כך שלא אעביר את בני לגן חדש לגמרי) מפני שאולי כך תהיה הזדמנות להתמודד עם הבעיה ואולי (?) לפתור אותה?
או שהדבר הנכון זה להפריד , במחיר של שינוי משמעותי ,ואולי אף קשה, שהבן שלי יצטרך לעבור?
הרי אם לא יהיו באותו הגן, עדיין אצטרך להתמודד עם הבעיה כיוון שהם בני דודים, וכנראה לא יהיו לי הכלים והסמכות שיש לגננת, וכמובן שאיני יכולה לחנך את הבן של גיסתי.
מצד שני, מיותר לציין שאני חוששת מפגיעה מינית כלפי הבן שלי. יש לציין שכאשר הילדים משחקים ביחד אני לא רואה אינטראקציה חיובית. בן הדודה ילד שובב מאוד, חסר גבולות, פורץ כל גבול.
אודה לתשובתכם המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן דוד שמתקרב מדי - תגובה
סמדר ריינר12/06/2013שלום שרית,
כאן תשובתי חד משמעית מאוד. חובתך כאם , למרות כל הקושי בין במשפחות הוא להגן על הילד שלך. ולכן לדעתי עלייך לעשות כל שניתן על מנת להרחיק אותו מהילד הזה או לפחות לא להשאיר אותו לבד איתו כשאתם נפגשים עם המשפחה. את צריכה להיות מאוד מאוד ברורה בזה. את לא יכולה לצפות מבנך להגן על עצמו כשאת מגמגמת בלהגן עליו ולא נותנת לו דוגמא מספיק תקיפה ואסרטיבית.
לגבי הגן אני ממליצה לך לדווח על העניין לגננות מראש וגם לשירות הפסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא רוצה לעלות לכיתה א'גיל11/06/2013
שלום רב,
בספטמבר ביתי תחגוג יום הולדת 6. מדובר בילדה אינטליגנטית מאוד. שפה גבוהה, יכולות מתמטיות גבוהות, חברותית מאוד, בטוחה בעצמה, דעתנית ובעלת ביטחון עצמי גבוה, מוטוריקה גסה ועדינה מעולות, זיכרון שמיעתי וחזותי מעולים.
לאחרונה קיבלנו הזמנה לפגישה מקדימה בביה"ס ומשיחה עמה עלה אי רצונה לעזוב את הגן. הילדה היא סוג של נסיכה בגן, בבית, ברחוב: יש בה משהו כובש בחזותה ובדיבורה הרהוט. היא זוכה להמון חיזוקים, תשורות וכמעט בכל מקום "זורמים" איתה ונראה כאילו הפחד שלה הוא לעבור שלב ולהתבגר.
היא מבקשת להישאר בגן עם 2 חברותיה הטובות שנשארות, למרות שהדבר בלתי ריאלי בעליל. היא לא נלהבת מהמחשבה שתוכל לקנות ציוד ורוד של נסיכות לביה"ס
(שבימים כתיקונם משמחים אותה מאוד) ולא מהמחשבה שילדים אחרים מהגן עוברים עמה לביה"ס.
הילדה מאוד חברותית ומוצאת חברים במהירות בכל מקום אליו תקלע.
אנחנו לא לוחצים או מציקים אבל, תוהים מה אפשר לעשות כדי לשנות את דעתה ולהגיע חיובית ומוכנה לבית הספר.
נודה על תשובה, שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה לא רוצה לעלות לכיתה א' - תגובה
סמדר ריינר12/06/2013שלום שיר,
אני חושבת שכדאי שתרדו מהצורך לשנות את דעתה. דווקא אם תתנו לה להביע את החששות שלה, ותלוו אותה בכאב הפרידה מהגן והחברות יש סיכוי טוב יותר שזה יעבור לה לבד והיא תוכל להתפנות וליהנות מהלעיה לכיתה א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גן לבן שנתיים וחצידנה11/06/2013
בני יהיה בספטמבר בן שנתיים וחצי. בשנה האחרונה היה במעון שאינני מרוצה ממנו. אני מאוד מתלבטת מה לעשות בשנה הבאה. מצד אחד מעדיפה להשאיר אותו במוכר ובידוע - חלק מהילדים נשארים והוא מכיר בכיתה של שנה הבאה שתי מטפלות שיעברו מהפעוטן ומצד שני ישנו מעון ששמעתי עליו דברים מצויינים אבל הכל יהיה חדש לגמרי והוא לא יכיר שם אף ילד. בעיקרון הגן הנוכחי לא מאוד נורא אבל לא מדהים וישנן אמהות נוספות שאינן מרוצות. השאלה שלי עד כמה חשוב בגיל הזה שיהיה עם ילדים שהוא מכיר (אין לו חברים מהגן בשעות אחה"צ אלא רק במסגרת השעות של הגן)? האם בגיל הזה אחרי חודש חופש הוא ממש יזכור את החברים ואת המקום וזה יעזור לו להתאקלם בשנה הבאה בגן שהוא מכיר, או שאין לכך ממש משמעות? ממש לא מצליחה להחליט מה לעשות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן לבן שנתיים וחצי - תגובה
סמדר ריינר12/06/2013שלום דנה,
בהחלט יש חשיבות בגיל הזה ליציבות ולמקום מוכר, ואין ספק שהו איזכור את הילדים שאיתו חודש אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כישורים חברתייםשיר11/06/2013
מה היכולות החברתיות שמצופות מילדים בגיל שנתיים וחצי עד 3? האם הם כבר יוצרים קשרים חברתיים עם בני גילם? משחקים עם ילדים אחרים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים - תגובה
סמדר ריינר12/06/2013שלום שירלי,
בגיל שנתיים וחצי עד שלוש ילידם בחלט מצופים להתעניין בילדים אחרים וליצור קשר עימם ולשחק ביחד. יכול להיות שהם עדיין יהיו רכושניים, לא יוותרו וכו', אבל עניין מסויים בחברה בהחלט אמור להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 שמתאפק לקקי - התייעצותנטלי11/06/2013
שלום
מצטערת מראש על אורך ההודעה.
יש לנו ילד בן 5 וילדה בת שנתיים.
הילד הבכור מתאפק לקקי עד שבורח לו מעט בתחתונים ורק לאחר שמכריחים אותו ללכת לשירותים הוא עושה את צרכיו באסלה.
תהליך הגמילה שלו היה קשה וממושך (התחלנו לגמול אותו בגיל שנתיים וחצי). הגמילה מקקי היתה הכי ארוכה ולמעשה יש בעיה עד היום.
מכיוון שהיתה תקופה שהרטיב במיטה בלילה (בינתיים הבעיה הזו נפתרה) היינו אצל נפרולוג שאמר שילד עדיין קטן וזה עדיין בגדר הנורמה ושיכול שהסיבה היא שהוא עדיין לא השיג שליטה טובה על עשיית הצרכים. אני לא חושבת שזו הסיבה.
אנחנו מנסים לדבר עם הבן שלנו על העניין אך הוא לא כל כך אוהב לדבר על זה. כשאנחנו מצליחים לדבר איתו הוא מסביר את זה כל פעם בסיבה אחרת: פוחד שיפול לאסלה, האסלה גבוהה מדי, אני לא מרגיש כשהקקי מתחיל לצאת אבל לדעתי כל אלו רק תירוצים.
באופן כללי יש לו פחדים - פוחד מרעשים חזקים, פוחד להיכנס למים עמוקים.
אצלי ברקע יש דיכאון וחרדה אבל אני מטפלת בעצמי ולא נראה לי שיש השפעה חזקה על האווירה בבית.
ההתאפקות לקקי שלו מופיעה בתקופות, לפעמים יש לו תקופות שהוא לא מתאפק והולך תמיד לעשות את הקקי בשירותים.
המצב די הגיע למצב שאנחנו כועסים עליו על המצב הזה.
השאלה שלי היא האם לפנות לפסיכולוג ילדים כדי לפתור את הבעיה לפני שייכנס לכיתה א' (יש לו עוד שנה בגן חובה) או להמשיך ולנסות לפתור את העניין בעצמנו?
במידה ופונים לפסיכולוג, כיצד בד"כ מתנהל הטיפול בגיל הזה? האם זה ידרוש ממני לחשוף את סיפור חיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 שמתאפק לקקי - התייעצות - תגובה
סמדר ריינר12/06/2013שלום נטלי,
הילד שלך לא ממציא תירוצים, הוא באמת חרד, וחרדת אסלה היא חרדה שמשותפת לילדים רבים הוא לא המציא אותה. יכול להיות שהכעס שלכם מונע מכם לעזור לו בעניין ולכן זה רק מחמיר.
אני בהחלט חושבת שכדאי שתפנו להדרכת הורים בעניין.
כדי לקבל רקע על הקושי הריגשי שקיים במשפחה מטפלים רבים שואלים לגבי העבר של ההורים. אם זה מעורר בך אי נוחות, את יכולה להגיד זאת למטפל, ואז אפשר לבדוק ביחד איך ניתן לעזור לך בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיות לילדה בת 8מירי11/06/2013
שלום!
בתי לומדת בכיתה ב'. היא ילדה מאוד נבונה ותלמידה טובה. אבל יש לה קשיים בתחום חברתי. היא ילדה מאוד ביישנית והרבה פעמים לא משתתפת במשחקים עם אחרים בהנחה ש"גם ככה לא ירצו לשתף אותה". וכשכבר משתפים אותה הרבה פעמים היא הופכת לסוג של צעצוע בידי אחרים ועושה מה שאומרים לה כמו לשחק תפקיד מסויים "הבת הקטנה במשפחה", "חתולה" וכו'...היא גם לא כל כך יודעת להתגונן כאשר מעליבים אותה. יחד עם זאת היא כאילו לא מבינה את ה"קודים" החברתיים והרבה פעמים אומרת כל מה שהיא חושבת , לדוגמא היא הייתה אצל חברה וכל פעם שהחברה עשתה איזשהו מעשה קונדס בתי הלכה וסיפרה לאמא של אותה ילדה.. גם בכיתה הרבה פעמים היא מדברת בלי לחשוב, לפני מספר ימים המורה ניסתה להסביר לכל הכיתה למה אסור לקלל אז בתי אמרה "אבל אמא ואבא שלי מדברים ככה לפעמים" .. והיום היא סיפרה לי שבנות בכיתה קוראות לה "חופרת".. וזה בכיתה ב'..אני דואגת לה מאוד. גם המחנכת שלה הגדירה אותה כ"לא שגרתית" וזה למרות שהיא ממש אוהבת את בתי ואיכפת לה ממנה. באופן כללי כל המבוגרים מוקסמים ממנה והילדים ממש ההפך..עוד בגן היו לה בעיות וניסינו לעזור לה ולקחנו אותה לסדנה מיוחדת לכישורים חברתיים וקיוויתי שבבית ספר העניין יסתדר, אבל זה לא קורא בינתיים והיא מוצאת את עצמה לבד רוב הזמן, ואפילו בנות שאומרות שהן חברות שלה בסופו של דבר מעדיפות לשחק עם מישהו אחר.. מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תגובה??
מירי12/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות לילדה בת 8 - תגובה
סמדר ריינר13/06/2013שלום מירי,
כדאי לפנות לטיפול מסודר ואבחון כדי להבין ממה נובעת הבעיה בדיוק ואיך כדאי לטפל בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)