פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ילדה בת שלוש התנהגות
    מעיין
    30/06/2013

שלום אני אמא לילדה מקסימה בת שלוש ולפני שבוע ילדתי עוד בת מדהימה ;-)
    יש לי בעיה עם הגדולה בבוקר בצחצוח השיניים. עשיתי כבר הכל וזה התחיל עוד לפני שנולדה השנייה. ניסיתי לא לתת לה דברים טובים , ניסיתי להרים אותה בלי לשאול אותה אבל כל בוקר זה מלחמה. היא מושכת את הזמן בכל דבר אפשרי. איך מתמודדים עם זה? רציתי לשאול גם לגבי הרבצות היא התחילה להרביץ לי ואין לי מושג איך להגיב חוץ מעונש שלרוב לא עוזר.
    אשמח אם תתנו לי כיוון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ילדה בת שלוש התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    01/07/2013

שלום מעיין,
    עונשים אכן לא עוזרים, ולא כדאי לךלהמשיך איתם. נסי להפוך את צחצוח השיניים לחוויה משותפת שבה אתם ההורים מצחצחים וגם הילדה לידכם. מעבר לזה כנראה שיש בעיה בסמכות ההורית, וקושי בהצבת גבול. גבול צריך להיות מוצב בצורה אסרטיבית קצרה וברורה, בלי כעסים מיותרים, בלי וענשים , משא ומתן, והתחננויות. אם את מתקשה בכך, אולי כדאי לפנות להדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לקראת כיתה א'
    אורית
    29/06/2013

שלום!
    בני הבכור בן כמעט 6. בשנה"ל הקרובה יעלה לכיתה א'. כבר בשנה הראשונה במסגרת חינוכית נראו קשיים בהתנהגותו. הוא ילד חכם מאוד ושובה, אבל עם הזמן שמתי לב כי הקשיים לא נעלמים כי אם הולכים ומתעצמים. השנה אירעו מספר תקריות בגן בהן היה מעורב באלימות ואפילו קשה שהותירה סימנים. אני מכירה את ההתפרצויות שלו ואת הקושי שלו לשאת תסכול- אלו מוכרים לי מאז היה תינוק. עם זאת, חשבתי כי לאור העבודה הרבה שאנו בבית משקיעים יחד עם שיתוף הפעולה של הגננת המאמצים יישאו פרי. כדי לאזן את התמונה עליי לציין גם כי לא תמיד הוא נוהג באלימות ובהתפרצויות, אולם אני מרגישה כי השונות הזו שלו גם אם היא מתקיימת אחת לכמה זמן יוצרת קושי שמעורר את חששותיי בעיקר לקראת המעבר לכיתה א'.
    עליי לציין גם כי הוא אובחן כסובל מבעיות בוויסות התחושתי והוא נמצא בטיפול אצל מרפאה בעיסוק.
    למעשה אני כותבת כי הייתי רוצה להבין יותר כיצד עליי להתמודד עם הקשיים שלו. לעיתים אני כועסת ומתאכזבת ולפעמים אני פשוט מרחמת עליו שמגיל כה צעיר הוא מתמודד עם עוצמות של רגשות כה חזקים ואין לו היכולת לווסת אותם ולהרגיע עצמו.
    מה יהיה??

תודה
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לקראת כיתה א'

הוספת תגובה

• התייעצות לקראת כיתה א' - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2013

שלום אורית,
    מצד אחד זה נשמע שאת מאוד מוטרדת, מצד שני, את לא פונה לייעוץ מסודר אלא מצפה שתשובה אחת בפורום תעזור לך להתמודד עם ילד שמלווים אותו קשיים כבר מספר שנים. אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוגית הגן, ולבדוק אם יש צורך באבחון כדי להתכונן בצורה אחראית ורצינית לדברים שמדאיגים אותך סביב המעבר לכיתה א'.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

אורית
    30/06/2013

התלבטתי אם להשיב לתשובתך, ואני אעשה זאת בכל מקרה.
    תשובתך נשמעה לי חסרת סבלנות ומאוד לא אמפתית. לא היתה לי כל ציפיה לקבל תשובות לכל שאלותיי ואם היית קוראת היטב את שאלתי היית מבינה כי אכן פניתי לבירור קשייו של בני.
    עלייך לקחת אחריות על האופן בו את עונה להורים הפונים בבקשת עזרה לא משום שאין להם מה לעשות בזמנם הפנוי, כי אם הם נמצאים במצוקה ומבקשים כיוון בלבד.

אני יודעת כי לא אשוב ואפנה להתייעצות בפורום, כי מעבר לכך שלא עזרת גם יצרת אצלי תחושה לא נעימה.

מקווה שאחרים חשים אחרת..

אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך - תגובה

סמדר ריינר
    01/07/2013

שלום אורית,
    אני מתנצלת אם אופן המענה שלי לא היה מספיק רגיש. לא הייתה לי כוונה לפגוע, ואני מצטערת אם זה מה שנגרם. הכוונה שלי לא הייתה להיות לא אמפתית, אלא להצביע בפנייך על הפער בין רמת המוטרדות שלך מהנושא לבין הצעדים שנקטת בפועל, מתוך הנחה שיכול להיות שזה קשור למהות הבעיה. אני מעלה זאת כרגע כמומר למחשבה, ואת יכולה לקחת את זה ויכולה גם לא, וייתכן שאני מאוד טועה, אבל אם הבעיה כל כך מטרידה, ולריפוי בעיסוק אכן לקחת את הילד, איך את מסבירה את זה שבנושא הזה לא הייתה כל מעורבות של איש מקצוע עד לרגע זה? אולי זה מצביע על כך שקשה לכם להתייחס להתהנגות של הילד מסיבה כלשהי, אולי זה מעורר אשמה, חרדה לפגוע בו, וכו'. זאת הייתה הכוונה שלי ואכן הייתי צריכה לפרט אותה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש
    נורית
    29/06/2013

שלום
    בתי כמעט בת שלוש
    בערך בגיל שנה גמלתי אותה מהנקה
    הגמילה היתה מלווה בקשיים רבים כי היא לא רצתה להיגמל
    במשך תקופה לאחר מכן היתה מכניסה לי יד לחולצה
    אסרתי עליה ולאחרונה החלה לבקש לנשק את הציצי
    היום גם נישקה את הציצי של הבובה
    האם זה קשור לכך שלא נגמלה כמו שצריך או חס וחלילה מעיד על נטייה מינית?
    כיצד להגיב כשזה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שלוש

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2013

שלום נורית,
    לא זה ולא זה. יכול להיות שזה אומר שהיא נחשפת יותר מדי לתכנים מיניים או לעירום בבית. כדאי להקפיד על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נורית
    30/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    01/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה,מקווה שאני לא חופר.
    לירון
    28/06/2013

שלום ,כמו שכבר ציינתי אני נער בן 17,
    יש לי איזה קטע כזה שאני יודע שחברים שלי אוהבים שאני אומר,שלמשל אני צוחק על משהו בקטע כזה=פגשתי הרבה אנשים ,הרבה מאוד אנשים אבל כזה עוד לא פגשתי,
    זה מצחיק אותם שאני אומר את זה,ואז זה מעלה לי את הביטחון,בקיצור רשמתי בפייסבוק את זה על חבר,חבר אחד רשם על חבר אחר שהוא רומנטיקן,אז אמרתי "X,שמעתי ממך הרבה דברים,הרבה מאוד דברים,אבל סוף סוף אתה צודק"
    ואז ישר חשבתי על התגובה בראש שלו,שכאילו זה עצבן אותו,ואז זה עשה לי מצב רוח רע..ואז לא ידעתי איך להגיב לדבר הזה.
    אני יודע שזה נשמע קצת כמו צרות של ילדים קטנים או צרות של עשירים,אבל הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם על כך.
    מקווה שתענו לי ,לירון.

הוספת תגובה

• מה שהפריע לי בעצם

לירון
    28/06/2013

מה שהפריע לי בעצם זה התגובה שלו כלפי זה,המחשבה שלו..
    וזה בעיה ידועה אצלי שמפריע לי מה אחרים חושבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שהפריע לי בעצם - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2013

שלום לירון,
    הבעיה המרכזית ממנה אתה סובל היא לא ביטחון עצמי, אלא מחשבות טורדניות. וכאן אנחנו נכנסים למלכודת, ככל שנענה לך על המשחבות שלך כך נגביר את הדפוס. לכן חשוב שתנסה לארגן לעצמך הסחות דעת, ותנסה להתהנתק מהחשבות כשהן עולות, אין צורך להמשיך יאתן דיון בראש שלך, וזה לא משנה אם הן נכונות או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תני לי להבין רק..

לירון
    30/06/2013

זה מחשבות טורדניות כי אני חושב על הבעיה ועל הביטחון הנמוך ואז שואל את זה כל פעם בפורום?אבל יש משהו שהציק לי,כמו הדוגמה עם החבר,אז להבא איך שזה מציק לי להסיח את הדעת?ומה עם לפתור את זה?לא לפתור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תני לי להבין רק.. - תגובה

סמדר ריינר
    01/07/2013

שלום לירון,
    זה תלוי מה הבעיה היותר חמורה. אם המחשבות הטורדניות מציקות, קודם כל צריך למצוא להן מענה, ואז כשאתה רגוע, לפתור עוד בעיות, שבמקרה גם עולות בתוך המחשבות הטורדניות שלך ומציקות לך. אחרת, לא תצליח לפתור באמת שום בעיה, כי גם כשתתמודד עם חוסר הביטחון, כל הזמן תהיה לך הרגשה שזה לא פתור ויש עוד שאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי אותך.

לירון
    01/07/2013

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    02/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפתורים
    בלהה
    28/06/2013

היי
    יש לי ילדה כבת 3וחצי היא לא מוכנה ללבוש שום פריט שיש בו כפתורים.ניסתי להסביר לה שכפתורים לא עושים שום דבר ושגם אני לובשת שמלה /חולצה עם כפתורים. ממה יכןל לנבוע הפחד מה זה אומר?איך מטפלים בבעיה?האם זה בעיה? זקוקה לעצה..

לקביעת תור
    סגירה
    כפתורים

הוספת תגובה

• כפתורים - תגובה

סמדר ריינר
    30/06/2013

שלום בלהה,
    בתך כפי הנראה סובלת מחרדה. אם זה בא לידי כרגע רק בעניין הזה, הייתי מניחה לזה. אם זה ממשיך לעבר תחומים נוספים, באופן שמקשה על התפקוד היום יומי, כדאי לפנות לעזרה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר כבוד
    לורין
    27/06/2013

שלום אני גרושה ואמא לילדה בת 9, אני גרה אצל הורי 5 שנים, הילדה שלי מתחצפת לסבתא בצורה מכוערת, שולטת בבית , כולם עושים מה שהיא רוצה כדי למנוע צעקות מטורפות ובכי מטורף, כל סצנה איתה היא ענקית , היא ילדה מאוד קשה ומפונקת .אנחנו אמורות לעבור דירה בעוד חודשיים אבל המצב כרגע בלתי אפשרי במיוחד שאנחנו נכנסים לחופש הגדול, מה עושים כדי להציב גבול ושתבין שמה שהיא עושה הוא לא בסדר ושהיא חייבת לכבד אותנו. מנסה לדבר איתה כל הזמן היא מבינה ואומרת סליחה ומתנצלת אבל אחרי שעה שוב זה קורה . מה עושים???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר כבוד

הוספת תגובה

• חוסר כבוד - תגובה

סמדר ריינר
    28/06/2013

שלום לורין,
    הצעד הראשון הוא לא לעשות מה שהיא אומרת גם אם היא צועקת צעקות מטורפות ובוכה בכי מטורף במשך שעות. זו הדרך שלה להחזיק אתכם תחת טרור ואת זה צריך להפסיק. יהיו כמה ימים קשים של צעקות ובכי, אבל אחרי שהיא תראה שזה לא עוזר, זה ייפסק. הצעד השני הוא לפנות להדרכת הורים מסודרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון עם ילדים
    אורית
    26/06/2013

שלום,
    הבת שלי בת 5,
    מה כדאי לעשות במצבים שבהם היא נמצאת במפגש של כמה בנות מהגן,
    כל השאר משחקות ביחד והיא משחקת עם עצמה, ברור לי שהיא מאד רוצה לשחק איתן ואם אני שואלת אותה היא אומרת שהן לא רוצות לשחק איתה. ברור לי שאם היא היתה מצטרפת למשחק הן היו משתפות אותה.
    כשהיא נמצאת בגן - יש לה חברה טובה שהיא כל הזמן איתה ואם החברה לא נמצאת יום אחד אז היא משחקת לבד, אם אני שואלת אותה למה לא שיחקת עם מישהי אחרת היא טוענת שהאחרים לא רוצים לשחק איתה. כשאני שואלת אם היא ניסתה היא אומרת שלא. אחה"צ לפעמים אני מביאה לה מהגן מישהי שהיא תשחק איתה, אבל אם זו לא החברה הטובה, אז היא לא תמיד משחקת איתה והיא לפעמים הולכת להתעסק עם דברים אחרים (מחוסר ביטחון).
    יש לציין שאמנם יש ילדים שזה לא מפריע להם - אבל אני יודעת שהיא מאד אוהבת להיות עם חברים והיא כל הזמן מבקשת להיפגש עם חברות, פשוט כשזה מתרחש - היא מרגישה פתאום חסרת ביטחון.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון עם ילדים

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון עם ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    27/06/2013

שלום אורית,
    קודם כל כדאי לעשות כל מיני דברים כדי לחזק את הביטחון, לתת חיזוקים ומחמאות, ולתת לה להרגיש במה היא טובה, וכמה נחמד להיות יאתה. שנית כדאי להתייעץ פסיכולוגית הגן איך כדאי לעזור לה במסגרת הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורית
    27/06/2013

תודה על התגובה.
    מה כדאי לעשות במצב הספציפי: שהיא נמצאת עם חבורת בנות, אבל מפחדת להצטרף למשחק?
    כהכנה לפני המפגש או בזמן המפגש?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    28/06/2013

שלום אורית,
    אפשר לנסות לברר איתה ממה היא פוחדת, מה היא חושבת שהולך לקרות, ולנסות לדמיין יחד איתה איך קורה משהו נעים, ללמד אותה לתרגל נשימות כדי להפחית את החרדה, ולנסות ללמד ואת בהדרגה להתקרב כל פעם קצת. את יכולים לעיין במעודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות ילדים
    דבורה
    26/06/2013

שלום רב,
    בני בן שלוש וחצי. מאז שהיה בן שנה וחצי החל לסבול מעצירויות ולשתות סירופ אוילק. בשלב מסויים הסירופ לא עזר ולא אבקות למיניהן והגענו למצב של נרות ואף לחוקן. כתוצאה מהעצירויות שגרמו לכאב רב בכל פעם שהוא צריך להתרוקן הוא מתאפק ולא מוכן לעשות. ניתן לראות את ההתאפקות. פנינו לרופא גסטרו ווידאנו כי אין בעיה בריאותית. הרופא הגדיל את מינון האבקה וזה באמת עזר. הוא עדיין ניסה להתאפק והיה מוציא כל פעם מעט גבל כמה פעמים ביום. בשל המצב הזה הגמילה התעכבה. כשהיינו לאחרונה בביקורת אצל הגסטרולוג המליץ להוריד את מינון האבקה וזה מה שאנחנו עושים בהדרגה. עכשיו שוב הגענו למצב שהוא מתאפק והוא גם אומר אני חייב להתאפק.. איך אני אמורה להתנהג כשאני רואה אותו מתאפק? הוא לא מסכים לגעת בו. זקוקה לייעוץ דחווווף!!
    בתודה מראש, דבורה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות ילדים

הוספת תגובה

• עצירות ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    27/06/2013

שלום דבורה,
    נראה לי שחשוב שתפנו לייעוץ מסודר ולא רק דרך הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 7.5
    אתי
    26/06/2013

היי,
    בני הוא ילד מאוד חכם ומקסים.
    הבעיה שלי איתו שאם אני אומרת לו משהו שלא מוצא חן בעיניו, הוא מקבל את התשובה קשה וקיצוני.
    הוא מדבר לעצמו ואומר שאני האמא הכי גרועה בעולם, חבל שהוא נולד, לעיתים רחוקות הוא גם מקלל, וכו
    אני לא יודעת איך להתנהג מולו אחרי ה"מחמאות", אני יודעת שזה מאוד פוגע בי.
    ואני כ"כ משתדלת בשבילו בכל, אבל כל פעם הוא חוזר לזה.
    היו לי שיחות איתו שהסברתי לו שהמילים האלה מאוד פוגעות בי והוא הבטיח שלא יחזור לזה, אבל זה חוזר שוב לצערי.
    אשמח אם תתני לי טיפ איך להתמודד ולהתנהל מולו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 7.5

הוספת תגובה

• בני בן 7.5 - תגובה

סמדר ריינר
    27/06/2013

שלום אתי,
    הוא ממשיך בגלל שהוא ידוע שזה פוגע בך. באופן הזה יש לו הרבה כוח עלייך. לא בגלל שהוא רע, אלא בגלל שבאופן הזה הוא מרגיש שהוא יכול לנהל אותך. תנסי ליהרגע ולומר לעצמך שאת אל אמרוה להיפגע מילד בן 7. ונסי להתעלם מהאמירות האלה. כשהוא לא יקבל מנה גדושה של תשומת לב עבורן, לא תהיה לו סיבה להמשיך להגיד אותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד המגיע לביקור בישראל לאחר שהוצא
    שי
    24/06/2013

שלום

לפני 4.5 שנים האמא של הילד שלי חטפה אותו לארצות הברית כשהוא בן 3 וכמובן ללא פרידה מסודרת מהילדים והסביבה. עכשיו הילד בישראל בפעם הראשונה לביקור.

הוא ביקש לראות כמה מחברי העבר ואיתם אירגנתי מפגש. אבל בנוגע לשכונה בה גדל לא קיבלתי תשובה מוחלטת, האם הוא מעוניין לראות אותה.

האם יש חשיבות שיראה את המקום בו הוא גר או להיפך ?

תודה

איתי הוא בקשר רציף וביקרתי אותו מספר פעמים בארצות הברית.

עכשיו הוא כבר בישראל.

הוספת תגובה

• ילד המגיע לביקור בישראל לאחר שהוצא - תגובה

סמדר ריינר
    25/06/2013

שלום שי,
    זה לא קריטי. הרבה יותר חשוב המפגש איתך ועם המשפחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התערבות הורית
    גל
    24/06/2013

אני מרגישה שאני חסרת ביטחון כאשר אני באה להגן על ילדי. אם הילדות שלי רבות עם ילדים אני מנסה להתעלם ולתת להם לעבור זאת לבד ואם זה חמור אז אני מתערבת אבל תמיד בגישה פייסנית ומאוד נחמדה גם כלפי הילד וגם כלפי ההורים. אני רואה אמהות אחרות שלא חוששות לבוא ולהתלונן בפני הורים אחרים. אני תמיד מפחדת שזה יגרום לסכסוך ביני לבין ההורים ועוד יותר שהילד שלי עוד יותר יסתכסך עם ילדים אם אני אהיה תוקפנית יותר ואז לא יהיה לו עם מי לשחק(במקרה של ביתי הגדולה שיש לה בעיות חברתיות)
    ביתי רבה מכות עם חברה שלה .לביתי היה סימן והיא אמרה שהחברה התחילה באלימות ראשונה (ואני מאמינה לה) למרות זאת לא פניתי להורים של אותה ילדה כדי לא ליצור בלאגן וריחוק. בעלי הלך למסיבת סוף שנה ואותה אמא התנפלה עליו ועל הילדה שלי ואמרה לי שהיא לא מסכימה להרביץ ולמרות שביתי אמרה לה שביתה הרביצה ראשונה .היא התעלמה ממנה לחלוטין.
    אני מרגישה שאני חלשה במקום לעמוד להגנת ביתי אני מנסה לישר את ההדורים כדי שישאר פתח להמשך החברות בניהם ואילו להורים האחרים לא אכפת בכלל והם עומדים נחושים לצד ילדתם.
    מה אני משדרת לילדתי? האם זה נכון שאם אהיה תוקפנית ונחושה יותר לא יהיו לילדתי גם את המעט חברים שיש לה?

לקביעת תור
    סגירה
    התערבות הורית

הוספת תגובה

• התערבות הורית - תגובה

סמדר ריינר
    25/06/2013

שלום גל,
    לא ציינת מה גיל הילדה. בכל אופן מה שחשוב הוא אם ההתערבות של אפקטיבית. הורים שצועקים ורבים בתוקפנות הם לא בהכרח חזקים יותר, אלא בדרך כלל זה מעיד על חולשה, וחוסר יכולת לשלוט בעצמם. מה שחשוב הוא שתצליחי לייצר דיאלוג ולהגן על הילדה אם משהו מסכן אותה. אין סיבה שתשווי את עצמך להתנהגות של אנשים אחרים. הם זה הם ואת זו את.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    27/06/2013

הילדה בת 8.5. לגבי מסיבת סוף שנה. בעלי היה תוקפני בחזרה(לא מעניין אותו לשרוף גשרים) היה מתח כל המסיבה והוא סיפר לי שלקראת סוף המסיבה הילדות התחילו לדבר ולצחוק. ועכשיו אנחנו ההורים נשארנו עם התחושה הלא נעימה הזאת והן כבר שכחו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש
    עמי
    24/06/2013

יש לי ילדה בת שלוש והיא לא רוצה לישון במיטה שלה היא נרדמת בסלון אני לוקח אותה לחדר שלה ואז באמצע הלילה היא באה למיטה שלנו ועם אני מחזיר אותה היא בוכה בלי הפסקה???

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שלוש

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש - תגובה

סמדר ריינר
    26/06/2013

שלום עמי,
    כדאי שתתחילו להנהגי טקס שינה, שבו היא נרדמת במיטתה אחרי הקראת סיפור, אם יש צורך אז עם אור קטן, אפשר גם לשיון עם דובי אם פוחדים וכו'. וכן, אם היא באה למיטה שלכם להחזיר אותה בחזרה גם אם היא בוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילות
    הילה
    23/06/2013

היי אני זקוקה לעזרה/יעוץ הילדה שלי בת שנה וחצי בחודש האחרון היא למדה לזרוק את עצמה אחורה זה קורה כשהיא בילדים, זה קורה כשמושיבים אותה בעגלה/ כסא באוטו והכי מפחיד זה קורה כשמורידים אותה לריצפה.. אני מצליחה למנוע ממנה לקבל מכה בראש בזכות אחיזה בידים.. אבל היום קרה לי מקרה ממש שלקחת קשה מאוד.. לא הצלחתי להחזיקה אותה חזק והיא קבלה מכה ממש חזקה..
    פשוט הרגשתי שזה העלה אותי בכמה שנים יותר..
    בבקשה משהו מכיר את המכרים האלה ואיך ניתן להתמודד כדי להפסיק את זה???!!! אשמח לתגובות

לקביעת תור
    סגירה
    נפילות

הוספת תגובה

• נפילות - תגובה

סמדר ריינר
    24/06/2013

שלום הילה,
    כאשר ילד מסכן את עצמו חשוב מאוד להבהיר לו בתקיפות שזה אסור. גם אם הוא יבכה וייעלב מזה. ולחזור על כך כמה שיידרש עד שזה יופנם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם מות סב
    אילנית
    23/06/2013

הבת שלי בת 9 . לפני ארבעה חודשים נפטר אבי באופן פתאומי לאחר שהלך לבדיקה בבית חולים ונדבק בזיהום. הבת שלי מאוד אהבה את סבא והיתה קשורה אליו מאוד. היא גדלה בבית הוריי וכל יום סבא היה מביא אותה מבית ספר והיתה נשארת אצלם עד הערב .
    כאשר סיפרתי לה שסבא נפטר היא די היתה בהלם כמו כולנו. נראה לי שזה משפיע עליה מאוד אך אינני יודעת כיצד לגרום לה לדבר על הנושא. שאלתי אותה בהזדמניות שונות האם תרצה לדבר על כך ואמרה שלא כי "הלב שלה בוכה" כאשר היא חושבת על סבא ומיד היא עוזבת את המקום ומעבירה נושא. כאשר מסתכלים על תמונות היא מיד בורחת . היא מאוד מרחמת על סבתא וחוששת לה. דיברתי עם היועצת בבית ספר וגם לה היא אמרה שלא רוצה לדבר עם סבא. אני מרגישה שהיא כועסת המון גם בלי סיבה על כל דבר ואני נוטה לחשוב שיש קשר בין הדברים. כיצד אני יכולה לסייע לה. מצד שני אני לא רוצה יותר מדי לשאול אותה כי נראה שהיא עצובה כאשר אני מדברת עליו. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם מות סב

הוספת תגובה

• התמודדות עם מות סב - תגובה

סמדר ריינר
    23/06/2013

שלום אילנית,
    בודאי שהיא עצובה כשאת שואלת עליו, הרי בדיוק בגלל זה את שואלת. אני חושבת שזה בסדר גמור שהנושא מעלה אצלה עצב, את לא צריכה לחשוש מכך אלא להיפך זו הסיבה לדבר על כך. אולי תנסי לדבר איתה על כך שכשמשהו מאוד כאוב עליו אנחנו מעדיפים לא לחשוב עליו, אבל זה לא מפחית מהכאב באמת, אלא הכאב הולך איתנו ואנחנו מרגישים בודדים איתו. דווקא כשמשהו כואב, כדאי לנסות לשתף. אולי זה יכאב בתהחלה אבל אחר כך תהיה הקלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!!! בן 3 לא רוצה ללכת לאבא שלו
    שירית
    22/06/2013

שלום רב, בני בן ה- 3 תומר, ילד להורים גרושים שאביו מגיע להסדרי ראייה די בקביעות. אתמול ביום שישי אביו בא לקחת את תומר, ותומר לא רצה בשום אופן ללכת איתו, כשהוא החזיק אותו בידיים, תומר בכה וצרח וכשרציתי לקחת אותו, אביו אחז בחוזקה ובאלימות בידיי וצעק לי: "אל תגעי בילד". ברור שמה שתומר זוכר זה שאבא החזיק לאמא את היד חזק וצעק עליה. מאתו הרגע הוא לא מסכים ללכת איתו ושלא נדבר על לדבר איתו בכלל. היום בשבת הוא כבר הסכים לדבר איתו וביקש ממנו שיבוא אלינו מתחת לבניין ואביו אמר לו שהוא לא יכול להגיע ושוב תומר לא מוכן לדבר איתו. אני במקביל פונה לבית משפט שייתן סמכויות לפקידת סעד כדי לבדוק את מערכת היחסים בין תומר לאביו, אך בינתיים כיצד אני צריכה להגיב במקרה שאביו מגיע באמצע השבוע והילד בוכה וצורח שהוא לא רוצה ללכת.

הוספת תגובה

• דחוף!!!! בן 3 לא רוצה ללכת לאבא שלו - תגובה

סמדר ריינר
    23/06/2013

שלום שירית,
    כרגע מה שאת יכולהלעשות הוא לנסות ולהרגיע את הילד, לא לשדר לחץ, אלא ביטחון ורוגע שהכל יההי בסדר. הילד קשור אלייך ולומד ממך איך לפרש סיטואציות. ככל שאת תהיי רגועה, כך גם הוא יוכל להרגיש בטוח ורגוע. אם הוא בוכה שוב, הייתי מנסה להרגיע אותו, להגיד לו שהכל יהיה בסדר ואת תשובי לראות אותו בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה