פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה ועיר
    לורין
    02/05/2013

שלום אני גרושה בת 33 ואמא לילדה בת 8 , ואני בזוגיות כבר 8 חודשים ואנחנו רוצים לעבור לעיר אחרת , אני פשוט לא יודעת מה כדאי לי לעשות האם להשאיר את הבת שלי בית ספר איפה שהיא היום או להעביר אותה אותה , פוחדת שלא יהיה קשה לכולנו הנסיעות
    , המרחק הוא 40 דקות נסיעה ופוחדת שזה לא יתיש אותנו וגם את הבת שלי , וגם מבחינה חברתית יהיה קשה לא חברות לא יוכלו לבוא אליה והיא אליהן, הבעיה שהבת שלי גם לא חברותית במיוחד ואין לה כמעט חברות ילדה מאוד סגורה ,האם זה חכם להעביר אותה או להשאיר אותה עוד שנה בבית ספר הנוכחי.
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה ועיר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה ועיר - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2013

שלום לורין,
    זו אכן דילמה. אבל זהו שיקול שתצטרכו לעשות לבד, כי נשמע לי שאת מבינה היטב את החסרונות והיתרונות של כל החלטה, אבל רק אתם יודעים כמה יהיה קשה לכם לעמוד בנסיעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים כחלק משגרה
    עינב
    01/05/2013

התייעצות בנוגע לבתו בת ה13 של בעלי, מנישואים קודמים. הבת, גדלה אצל אמה, ובקשר עם האב לפי הסדרי ראייה מגיל 3. בשנתיים האחרונות, בדומה לאמה, הבת משקרת, ללא סרק, בנוגע לכל תחום. יש הרגשה שהיא מסתירה דברים, ומשקרת במצח נחושה לכולם. שאלתי היא האם להוכיח אותה בשקרים, להתעמת איתה, או פשוט לקבל את העובדה שזאת היא. אני יודעת שהיא גדלה בבית שמסתיר, מחביא, משקר כחלק מיומיום, איך ניתן לעצור את הלופ האינסופי הזה?
    מודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים כחלק משגרה

הוספת תגובה

• שקרים כחלק משגרה - תגובה

סמדר ריינר
    02/05/2013

שלום עינב,
    זה לא יעזור להוכיח אותה בשקרים. הילדה במצוקה וזקוקה לעזרה. אם יש הסכמה מצד שני ההורים, כדאי להפנות אותה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לישון לבד אצל ילד בן 10
    יוליאנה
    01/05/2013

שלום ,בתקופה אחרונה (בערך כמה שבועות) בני בן 10 מתקשה לישון בלי ליווי ומתעורר כמה פעמים במשך הלילה ורץ לחדרינו על מנת ללוות אותו שוב ושוב.....ניסינו כל מיני שיטות, דיברנו איתו נתננו לו כל התנאים שדרש בחדר אבל הביעה ממשיך, אני מודעגת מאוד מכיוון שזה מתחיל להשפיע בחיים המשפחתית שלנו וגם בסוגיות.
    מה אפשר לעשות?.....מקווה שתוכלו לתת לי המלצה בהקדם האפשרי.....תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לישון לבד אצל ילד בן 10

הוספת תגובה

• פחד לישון לבד אצל ילד בן 10 - תגובה

סמדר ריינר
    02/05/2013

שלום יוליאנה,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שלאות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.
    אני גם הייתי מנסה לבדוק מה קרה בשבועות האחרונים שאולי גורם מצוקה לבנך. זה קצת לא רגיל שילד בגיל הזה יסגל פתאום התנהגות כזו. כדאי לברר איתו ממה הוא פוחד, ולנסות להבין מדוע הפחדים הלאה החלו עכשיו דווקא.
    אם אתם לא מצליחים עדיין להתמודד כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל קבוצה רצוי
    אופיר
    01/05/2013

שלום,
    אני אב לתינוק בן 10 חודשים.
    הוא אמור להיכנס לגן בגיל 15 חודשים.
    אני מתלבט בין גן עם 15 ילדים ו-4 מטפלות,
    למשפחתון עם 5 ילדים ומטפלת אחת.
    האם יש מחקרים על גודל הקבוצה הרצוי לגיל שבו יכנס לגן ובשנה שאחרי.
    תודה, אופיר

לקביעת תור
    סגירה
    גודל קבוצה רצוי

הוספת תגובה

• גודל קבוצה רצוי - תגובה

נעמה סבג שמש
    02/05/2013

שלום רב,

הייתי ממליצה בחום, בגיל כה צעיר לאפשר להם מסגרת קטנה יותר וחמימה.
    עם זאת, 5 ילדים ה לא מעט בעבור מטפלת אחת. בדר"כ כשיש 5 ילדים הצוות הנדרש הוא שני אנשים.
    מדובר בילדים שצריך להאכיל, להחליף להם ובעצם- לעשות הכל למענם. לכן, גננת אחת אינה מספיקה.

אם תוכל למצוא מקום חם ואוהב, קטן, עם שני אנשי צוות זה יהיה אידיאלי.

בהצלחה:)

נעמה- מנהלת מכללת עידן ההורות,
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת ה-5
    שיר
    30/04/2013

ביתי בת החמש, רביעית במשפחה מתוך חמישה ילדים, ציירה על הקירות המון, המון, בכל מקום אפשרי בבית. סופסוף הצלחנו לעזור לה להתגבר על העניין והנה היא מתחילה דבר חדש - עושה קקי מחוץ לבית.... אני ממש אובדת עצות, זו כבר לא הבת הראשונה שלי ומאודי לא נפגשתי עם תופעה כזו.
    חייבת להוסיף שהיא הבת היחידה שלי שלמרות גילה הגדול כבר יחסית, היא עדיין מפספסת, אמנם לעיתים רחוקות, אבל זה עדיין קורה (פעם בחודשיים - שלושה), גם זה לא חוויתי עם הגדולים שלי...
    אשמח לעזרה...

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת ה-5

הוספת תגובה

• ביתי בת ה-5 - תגובה

סמדר ריינר
    01/05/2013

שלום שיר,
    יכול להיות שהבת שלך מצאה דרך להשיג תשומת לב, אם זה אכן כך, חשוב לתת לה תשומת לב באופן קבוע, בזמן איכות שבו אחד מכם ההורים מושקע רק בה, ללא האחים שלה, ובכללת למצוא דרכים להתייחס אליה, לדברים החיוביים שהיא עושה כדי לחזזק אותם ולא את ההתנהגויות השליליות. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לאיש מקצוע כיוון שייתכן שההתנהגות שלה מצביעה על מצוקה כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזיבת גן
    עדי
    30/04/2013

שלום רב,

החלטנו לעזוב את הגן בגלל התנהלות לא תקינה.איך ניתן להקל על הילדה במעבר לגן אחר? מה אומרים לה על העזיבה? והאם צריך לתת לה להיפרד מהגן ומהילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    עזיבת גן

הוספת תגובה

• עזיבת גן - תגובה

סמדר ריינר
    01/05/2013

שלום עדי,
    אם לא מדובר בהתנהלות שמסכנת את הילדה כדאי להמתין עם העזיבה עד סוף השנה, אנחנו כמעט בסוף. אם אתם לא יכולים להמתין, כדאי כמובן לאפשר פרידה מהגן והילדים בשיתוף פעולה של הגננת אם ניתן. אפשר להסביר לה שהיא עוברת לגן יותר מתאים. לא ציינתם מה גיל הילדה. בכל מקרה ל אכדאי לערב אותה בשיקולים לעזיבה, אלא למצוא משהו שיש בגן האחר ולנמק את העזיבה בגללו (יותר קרוב הבייתה, גיל הילדים יותר מתאים, גן יותר קטן, גן יותר גדול, או כל סיבה נייטרלית אחרת עם יש). אם היא ילדה מאוד קטנה, אין צורך בהסבר מיוחד אלא כפי שאמרתי, שהגן החדש יותר מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בגן.
    דניאלה
    30/04/2013

בתי בת 6.5 משחקת בגן [גן חובה]רק עם בנים,
    גם בצורת הלבוש רוצה כמו של הבנים.כמו בגדי שחקני כדורגל.
    מאוד מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בגן.

הוספת תגובה

• בעיה בגן. - תגובה

סמדר ריינר
    01/05/2013

שלום דניאלה,
    את יכולה להציע לה מדי פעם משחקים של בנות, לשחק יחד איתה, בלי לחץ. אם זה לא עוזר, נסי לקבל את הרצונות שלה כפי שהם.
    ההתהנגות של בתך כרגע לא מעידה בהכרח על נטיותיה בעתיד, אם כי קיימת אפשרות כזו.
    אם את מרגישה צורך, אולי כדאי שתפני לאיש מקצוע, כדי להבין טוב יותר מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני הייתי ככה

עידית
    01/05/2013

כל הזמן כדורגל . הייתי ממש בן לכל דבר ונראיתי כמו בן.
    מגיל 12 פתאום הדברים התחילו להשתנות . למדתי את הנשיות. מחזור ,בנים .
    (שאני חושבת על זה אף פעם ההורים שלי לא העירו לי על כך, ההיפך הם עודדו אותי שזה מצוין שאני פעילה ספורטיבית )
    זה ממש לא שייך לנטייה. אין לך מה לדאוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומרים לפעוטות כשאמא עושה ניתוח
    יסמין
    29/04/2013

היי,
    אני יומיים לפני ניתוח פלסטי (החלפת שתלי סיליקון). מה אומרים לקטנים שלי (שנה וחצי ושלוש וחצי)?? אמא פתאום במיטה כמה ימים, לא מתפקדת, לא יכולה להרים אותם.. איך להסביר להם בצורה פשוטה ולא טראומטית?
    תודה!!

הוספת תגובה

• מה אומרים לפעוטות כשאמא עושה ניתוח - תגובה

סמדר ריינר
    30/04/2013

שלום יסמין,
    אומרים שאימא לא מרגישה טוב, וזה עוד יעבור לה והיא צריכה לנוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד אצל ילד בן 6
    ענת
    29/04/2013

שלום,
    הבן שלי בן 6 . ילד מפותח וחברותי. עם זאת, יש לו פחד כמעט מכל תוכנית טלויזיה (פרט לסדרות מוכרות בודדות ) , הוא מפחד מהצגות ומסרטים (עדיין לא ראה סרט באורך מלא ובהצגה האחרונה ממש ברח החוצה בבעתה ). התגובה שלו לסיטואציות בטלוויזיה , שהן לא מפחידות כלל , היא בבריחה מהחדר או כיבוי המכשיר ולעיתים צעקות שנכבה. כאמור הוא מפחד/מובך כמעט מכל תוכנית גם כאלו שהן לגילאים הרבה יותר צעירים (שאחיו הקטן צופה בהן ).
    כמו כן אני יודעת שישנן גם סיטואציות שמביכות או מפחידות אותו בגן למשל בהקראת סיפורים.
    כששאלנו אותו מה מפחיד אותו בסיטואציה הוא אמר שהוא מרגיש שהוא בתוך התוכנית או שהוא מפחד שיקרה משהו לדמות בתוכנית.
    עד כה זרמנו עם הבעיה וקיווינו שיחלוף אבל לקראת תחילת בית הספר אנחנו חוששים שימנע ממנו להשתתף בפעילויות ויצור בעיה חברתית.
    האם התופעה נפוצה ? האם כדאי לפנות לייעוץ /פסיכולוג לטיפול ?
    תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    פחד אצל ילד בן 6

הוספת תגובה

• פחד אצל ילד בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    30/04/2013

שלום ענת,
    מה שאתם מתארים מעיד על קושי שלא אמור להיות עד כדי כך. אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות בת 4
    אמאשל
    29/04/2013

שלום,
    ביתי בת ה 4 גילתה את האוננות כבר די מזמן
    עושה זאת לפני השינה, אחרי סיפור וכו'..מרדימה עצמה ככה
    האם תקין?
    היא ילדה סופר חברותית, חכמה, מפותחת קוגנטיבית בצורה יוצאת מהכלל,
    כאשר עושה זאת בסלון אני מפסיקה אותה.

השאלה אם המצב המתואר תקין
    תודה ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות בת 4

הוספת תגובה

• אוננות בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    30/04/2013

שלום לך,
    זה תקין לגמרי, הכל בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות בת 4

אמאשל
    30/04/2013

מה עושים אם היא מנסה לעשות זאת לידנו?
    למשל כשהיא שוכבת לידי וצופה בטלויזיה?...
    האינסטינקט שלי הוא לאמר לה לא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    01/05/2013

שלום לך,
    כפי שציינתי קודם בנוגע לתגובתך, את עושה בסדר גמור (ציינת שכשהיא עושה זאת בסלון את מפסיקה זאת).
    יחד עם זה, אם את מתרשמת שלמרות שתם מעירים לה הדבר חוזר על עצמו והיא חשה צורך לאונן לעיתים קרובות מדי, יכול להיות שהאוננות שלה חורגת מהצורך הטבעי והנורמלי, ומצביעה על מצוקה כלשהי, שאותה כדאי לבדוק בייעוץ עם איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן
    שחר
    27/04/2013

שלום,

בני הקטן (10 חודשים) נמצא היום במשפחתון ויסיים את השנה כאשר יהיה בן שנה ו3 חודשים, כרגע הוא עדיין אינו זוחל.
    במשפחתון בו הוא נמצא יש 5 ילדים בערך באותו הגיל, יחס אישי וחם, אוכל טוב ותחושה ביתית.
    ההתלבטות היא האים להשאיר אותו במשפחתון שנה נוספת או להעבירו לגן שבו 3 קבוצות- הגן יותר גדול עם יותר ילדים, שם יותר דגש על חינוך עם יותר גירויים כמו כן, הוא יהיה בחברה של ילדים בני גילו וגדולים יותר

1. מה להעדיף בשלב זה? יחס אישי או גירויים
    2. אנחנו מתכוונים לשלוח אותו לגן הזה בכל מקרה, אם לא השנה אז שנה הבאה לקבוצה מתקדמת יותר
    3. אנחנו מבצעים פיזוטרפיה לנושא הזחילה

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת גן

הוספת תגובה

• בחירת גן - תגובה

סמדר ריינר
    28/04/2013

שלום שחר,
    בגיל הזה בהחלט עדיף יחס אישי על יותר גירויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5.5 משחק באש
    אלי
    27/04/2013

ילד בן 5.5 החל בשנה האחרונה לשחק באש, מחפש מצית/גפרורים בכל הזדמנות כשהוא לבד, מדליק מגבות מטבח, שטיחים וכל דבר דליק אחר.
    הסכנה הגלומה במשחק באש והשלכותיה הוסברו לילד מספר פעמים אך ללא הועיל.
    כיצד מומלץ לגשת וליצור הסברה אצל הילד?
    בנוסף, אל איזה גורם מקצועי מומלץ לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5.5 משחק באש

הוספת תגובה

• ילד בן 5.5 משחק באש - תגובה

סמדר ריינר
    28/04/2013

שלום לך,
    זה כפי הנראה לא עניין של הסבר, הסברתם לו וזה לא עזור. חשוב לפנות בהקדם לאיש מקצוע, פסיכולוג ילדים או פסיכותרפסיט שעובד עם ילדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת5.5 שסובלת משיעור
    נטלי
    26/04/2013

שלום, ביתי בת ה5.5, ילדה מדהימה,חכמה,מקובלת מאוד בגן סובלת משיעור בידיים וברגליים בלבד. התופעה החלה לפני כמה חודשים כשהתחלנו ללבוש לה חולצות קצרות בימים חמים, פתאום, היא התחילה לבכות שאינה מוכנה ללבוש חולצות ומכנסיים קצרים. כששאלנו למה ,תחילה היא התביישה ולא סיפרה, אך אחרי חקירה קצרה היא סיפרה שהיא מתביישת שיש לה שערות בידיים וילדים בגן מושכים לה בשערות. מאז היא לא מוכנה ללבוש בגדים קצרים בשום אופן ולא ניתן לדבר איתה. היא בוכה ומשתוללת. לקחנו אותה לאנדוקרינולוג ילדים לבדוק האם זה משהו הורמונלי והכל היה תקין. אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לנהוג,אנחנו לא מדברים איתה על זה,אבל ברגע שהיא צריכה ללבוש קצר היא נכנסת להתקפת בכי וצרחות ואי אפשר להשתלט על זה!!מה עושים??איך מתנהגים??מה אומרים לילדה המדהימה שלנו??אני מרגישה חסרת אונים!!!
    אשמח לתשובתכם המהירה.
    תודה, אמא מתוסכלת!!

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת5.5 שסובלת משיעור

הוספת תגובה

• ילדה בת5.5 שסובלת משיעור - תגובה

סמדר ריינר
    26/04/2013

שלום נטלי,
    באמת זה יהיה לא נכון להלביש אותה קצר בלי לעזור לה לפתור את המצוקה ממנה היא סובלת. כדאי לדבר עם הגננת, ולטפל קודם כל במה שקורה בגן, וכרגע לא הייתי מכריחה אותה ללבוש קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גבולות אצל בני בן 4.7 חודשים
    אילנה
    25/04/2013

שלום רב,
    בני בן 4.7 בגן טרום חובה. לאחרונה התנהגותו השתנתה מילד שמח, חברותי ונעים הפך להיות כעסן, בכיין ומתעצבן מכל דבר. מסרב לאכול, מסרב להתקלח וכל דבר שמבקשים ממנו הוא מסרב לבצע, מתעצבן במהירות ואף מרים ידיים. בגן ילד טוב ומקסים ולפעמים משתמש גם בידיים.
    יש לי הרושם כי הוא בודק גבולות במיוחד בבית.
    איך להתמודד עם המצב ולעבור את התקופה של בדיקת גבולות בהצלחה??

הוספת תגובה

• בדיקת גבולות אצל בני בן 4.7 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    26/04/2013

שלום אילנה,
    איך הגעת למסקנה שמדובר בבדיקת גבולות דווקא?
    את מתארת ילד שמח וחברותי שחל שינוי בתנהגותו לאחרונה. כדאי לחשוב מה קרה לאחרונה שגרם לשינוי בהתנהגותו, לפני שמסיקים מסקנות לגבי גבולות. יכול להיות שהוא חש מצוקה כלשהי, וחשוב לברר מהי וממה היא נובעת. אפשר לנסות לדבר איתו בצורה ישירה או עקיפה דרך ציור או סיפור, או לפנות לייועץ מסודר ולברר את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גבולות אצל בני בן 4.7

אילנה
    26/04/2013

היי סמדר,

ניסיתי לברר את העניין ולדבר איתו ולפי דבריו אין משהו שמציק לו, הוא טוען שלא בא לו להיות ילד טוב ולהתנהג יפה ולעשות מה שמבקשים ממנו, בא לו להיות ילד רע שמרביץ ועושה שטויות. בשיחה עם הגננת נאמר לי שאין משהו חריג בהתנהגותו וזה עניין של גיל. כמו כן בני עבר איבחון לריפוי ועיסוק בגלל קושי בגזירה והמאבחנת איבחנה שקיים אצלו קושי בויסות חושי ומוטוריקה גסה ושהוא נמצא בשלב של בדיקת גבולות וכללי התנהגות ולכן פניתי אליכם בשאלה איך להתמודד עם התנהגות זו במידה ואכן הוא בודק גבולות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גבולות אצל בני בן 4.7 - תגובה

סמדר ריינר
    28/04/2013

שלום אילנה,
    אם יש לו קושי בוויסות חושי, זה יכול להיות קשור לזה. אפשר לשחק איתו משחקים שקשורים לוויסות, כמו למשל ים-יבשה, או :"דוד המלך אמר" אלה משחקים שבהם הוא נדרש לשלוט בתגובות שלו בדרך משחקית, וללמוד אגב כך וויסות.
    לגבי בעיית גבולות, מה שעוזר בדרך כלל בנשוא גבולות הוא עקביות בהצבתם, הימנעות מעונשים, זה לא עוזר זה רק מחמיר, טון סמכותי וברור, לא להיכנס לנאומים, משאים ומתנים, הסברים ארוכים ומייגעים וכעס, אלא להציב גבול ברור בצורה קצרה וסמכותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בפרידה אצל ילדה בת שש
    אמא מודאגת
    25/04/2013

בוקר טוב,
    ביתי בת 6, ילדה חברותית וחכמה.
    מאז שהייתה קטנה אנו חווים איתה קשיים הקשורים לפרידה מאיתנו. היא חוששת להישאר לבד בימי הולדת, מתקשה מאוד בפרידה בגן בבוקר מה שמביא למצבים שאנו נפרדים ממנה שהיא בוכה והסייעת בגן מחזיקה אותה.
    לאחר הקושי בפרידה עצמה היא משתחררת ו"שוכחת", בסוף היום היא מספרת שנהנתה בגן ומספרת חוויות.
    העניין הוא שממש אפשר לחוש את המאבק שמתנהל בה בין הרצון להיות "בוגרת" ולשחרר ובין הפחד לעשות את זה. וכשהיא מצליחה לשחרר היא ממש מאושרת.
    בעוד מספר חודשים היא תתחיל ללמוד בכיתה א', אנחנו חוששים היות ושם אין סייעת שתעזור בבוקר ובכלל חשוב לנו שהעניין לא יפריע לה בהתנהלות היומיומית.

המון תודה מראש.

הוספת תגובה

• קושי בפרידה אצל ילדה בת שש - תגובה

סמדר ריינר
    26/04/2013

שלום לך,
    אתם יכולים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתושבה העוסקת בפחדי ילדים (מדובר בסוג של חרדת פרידה).
    אם זה לא עוזר כדאי לפנות ליעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה