מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם מצבי תסכול - בן 5מירה15/04/2013
שלום רב,
בני בן 5.5 ומצוי בגן חובה. מזה תקופה גם בבית וגם בגן כאשר קורה אירוע שלא מוצא חן בעיניו, לא הוגן כלשונו, הוא נאטם, עושה פרצוף כועס ולא משתף פעולה לא מגיב להוראות שניתנות לו. כך הגננת מספרת שאם הוא יושב עם חבר והחבר הפריע והגננת מעבירה את בני למקום אחר. הוא יושב כועס ונאטם לאחר מכן היא מבקשת ממנו לעשות משהו - הוא מסרב להגיב ולא שומע למה שהיא אומרת לו. אני מבינה שהאספקלריה של הבן שלי היא חוסר צדק, לא הוגן וכו' אבל עדיין אין הצדקה לחוסר המשמעת שלו ולאופן בו הוא מגיב. הוא יוצא לרוב נפסד מכך וחבל.
האם יש דרך להקל עליו וליתן לו כלים להתמודד?
תודה מראש מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם מצבי תסכול - בן 5 - תגובה
סמדר ריינר17/04/2013שלום מירה,
קודם כל כשהוא צודק, כמו במקרה עם הגננת, כדאי להיות איתו בזה, להבין אותו קודם כל. מבחינתו זה לא הוגן שהחבר הפריע ואותו העבירו. אפשר להבין אותו על זה. אחר כך, אפשר לדבר איתו על כך שיש עוד דרכים להתמודד, למשל אפשר לחכות עד שיגיע הבייתה ולספר להורים שזה לא פייר, אפשר לחשוב על דברים יותר נעימים, ולחשוב איתו ביחד על מה עוד אפשר לחשוב כשהוא כועס, במקום על הכעס, כי הכעס לא נעים אפילו אם הוא מוצדק, חשוב כן לאפשר לו אמציע ביטוי לכעס, אפילו אם זה רק עם ההורים בבית, או להגיד בגן שהוא חושב שזה לא פייר אבל לעצור שם, ולא להיתקע על הכעס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לעשות את זה?
מירה17/04/2013תודה רבה על התשובה. אני מסבירה לו שהכעס לא נעים ושחבל לו אבל עושה רושם שזה לא עוזר. לאחרונה הגיע מהגן וסיפר שהיום היה לו יום לא טוב בגן. לשאלתי מדוע? השיב כי למדו ריקוד, הוא עשה תנועה לא נכונה והיו ילדים שצחקו ואז הוא כעס וישב בצד ולא השתתף. שוב, הגננת הסבירה לו שהוא מפסיד מכך אבל לא עזר כלום. הוא ישב כל השיעור בצד.
אני כבר ממש אובדת עצות!!!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לעשות את זה? - תגובה
סמדר ריינר18/04/2013שלום מירה,
העניין הוא לשחק בזה איתו ולתת לו דוגמה, כשאתם כועסים, איך אתם נרגעים, אפשר לשחק איתו ביחד בבועות סבון, ללמד אותו לנפח בועות סבון גדולות, זה מחיב אותו לנשוף נשיפות ארוכות וזה מרגיע, ללמד אותו להחליף מחשבה מכעיסה במחשבה נעימה וכו'. אתם לא צריכים לחכות שהוא ישתכנע ויסכים, אלא פשוט להסביר לו שזה חשוב וככה עושים את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוצים והזזת עיניים לילד כבן 6שלומית14/04/2013
שלום רב
בני כבן 6 ומזה כחודש וחצי האחרונים התחיל למצמץ בעיניים ולהזיז אותם לצדדים חשוב לציין כי ילדתי לפני חודשיים .
בדיקת עיניים תקינה , רופא הילדים טען כי זה נורמלי בתקופה זו וקיבל טיפול לאלרגיה וטיפות עיניים (טען כי יש לו גודש בעיניים ) אני לא רואה שום שיפור ואפילו קצת החמרה
אני לא בטוחה עם עליי לפנות לנוירולוג או שזה משהו פסיכולגי
ואם כן איך אני אמורה להתנהג/לטפל במצב
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים והזזת עיניים לילד כבן 6 - תגובה
סמדר ריינר15/04/2013שלום שלומית,
קודם כל כדאי לפנות לנוירולוג בכל מקרה, ולשלול סיבה נוירולוגית. אם זה אכן יישלל, כדאי לדבר עם הילד על כך שהוא בטח שמח שנולד לו אח אבל גם קשה לו, להקפיד להקדיש לו זמן איכות ללא אחיו, ולתמוך בו בסבלנות עד שיסתגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ללכת לגןגל14/04/2013
ביתי בת ה- 5 מספרת לי, בערך פעם בשבוע, שהיא לא רוצה ללכת לגן.
שאלתי אותה למה? היא אמרה לי שלא טוב לה בגן ושהיא רוצה להישאר בבית עם אמא או שאין לה חברים בגן.
אני מסבירה לה שאמא ואבא עובדים ואין מי שישמור עליה. שאלתי אותה מה טוב לה בגן? והיא אמרה שכלום. מי החברים שלך שאלתי? אין לי חברים ענתה. וכשאלתי אותה על חבר/ה כזה או אחר היא אישרה 2-3 חברים.
רוב החברים שלה עולים לכיתה א שנה הבאה בעוד שהיא עולה לגן חובה.
היא ילדה חברותית ואנו מארחים או מתארחים לפחות פעם בשבוע.
שאלתי את הגננות והם לא ציינו משהו יוצא דופן.
אחת ההשערות היא שהיא קשורה אלי וגם זה מאוד טבעי שילד בגיל 5 יעדיף להיות עם אמא שלו מאשר בגן. הרי היא "מבלה" שם 8.5 שעות ונשארות לה 4 שעות איתי עד שהיא הולכת לישון.
מה דעתך, ומה כדאי לעשות או להגיד לה. האם כדאי לקצר את השהות שלה בצהרון, אם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן - תגובה
סמדר ריינר15/04/2013שלום עירית,
אכן יכול להיות שהילדה רוצה יותר זמן איתך, ואין שום בעיה לקצר את הצהרון אם זה אפשרי, הצהרון ממש לא הכרחי להתפתחות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מתאפק בגןשי14/04/2013
שלום וברכה,
בני שבחודש הבא יהיה בן שלוש והוא בתהליך גמילה מטיטולים עליי לציין שבבית הוא משתף פעולה יפה ועושה הן פיפי והן קקי אולם הבעיה היא בגן,
מאז שחזרנו מחופשת הפסח ביום ד' לפני כשבוע הוא מסרב לעשות בגן
הוא מתאפק ולא עושה שעת השינה הגננת שמה לו טיטול וגם אז הטיטול יבש- בלילה גם אנו שמים לו טיטול- שאנו מוציאים אותו מהגן בחמש הוא ישר עושה מחוץ לגן,
לטענת הגננת הוא אף מסרב להפתעות וחיזוקים חיובים עם יעשה.
השאלה היא האם לשים לו טיטול בגן מהבוקר (יתכן שהוא גם יסרב) ?
האם ילד יכול להתאפק שעות כה רבות - 9.5 שעות.
מדובר על גן ובו מעט ילדים שרובם גמולים - עושים בשירותים.
אודה לכם על עזרתכם בענין
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד מתאפק בגן - תגובה
סמדר ריינר15/04/2013שלום שי,
לא כל כך הבנתי את השלאה אם ילד יכול להתאפק- האם זו שאלה לגבי היכולת הפיזיולוגית? עובדה שכן. אם זה בריא? בודאי שלא. אני מציעה לכם להוריד ממנו לחץ, ואם יש צורך אפשר בהחלט להחזיר אותו לטיטול בגן. הוא ייגמל בקצב שלו, אל תדאגו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהzehavit13/04/2013
שלום רב,
יש לי שני ילדים, הגדול בן 4 וחצי והקטנה בת 2 וארבעה חודשים.
שניהם מגיל חודש ישנו לילה שלם, כך שממש לא ידעתי מהן בעיות שינה.
לאחרונה, לפי תורות כל אחד מן הילדים מתעורר באמצע הלילה. הגדול לפעמים מבקש לשתות ולפעמים פשוט הולך לבד לשירותים, בא ומבקש מאבא שישכב לידו עד שירדם חזרה והוא נרדם חזרה די מהר.
הקטנה יוצאת מהמיטה, באה אלינו, נשכבת לידנו, ומנסה להירדם חזרה. כאשר לא מצליחה להרדם, מבקשת שאקח אותה למיטה ואשכב לידה, היא שוכבת ממש יפה במיטה ולא מצליחה להרדם חרה לפעמים שעתיים-שלוש. מפעם לפעם מבקשת פיפי או לשתות וממשיכה לנסות להרדם. לפעמים אפילו מתעוררת פעמיים בלילה.
השאלה.
מה יכול לגרום להם (ובמיוחד לקטנה) להתעורר באמצע הלילה?
מה אפשר לעשות בנידון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
נעמה סבג שמש13/04/2013שלום זהבית,
ילדייך תמיד התעוררו בלילה בין מחזור שינה למשנהו, אך המשיכו לישון.
מספיקה פעם אחת בה איפשרתם שינה במיטתכם או שינה במיטתם כדי שיחזרו לישון, כדי שיתקבע הרגל התעוררות.
כנ"ל לגבי שתיה במהלך הלילה.
הייתי גם מקפידה על הליכה לשירותים רגע לפני הכניסה למיטה.
מדובר בענין התנהגותי ברור, שהתחיל ממקרה חד פעמי והפך להרגל.
סטאג'ריות בוגרות קורס הכשרת יועצות שינה במכללת עידן ההורות יוכלו בהחלט לתת לך מענה הולם, כחלק מהסטאג' שלהן.
בכל מקרה, היי עקבית. החזירי אתם למיטותיהם. תשבי לידם בשלב הראשוני, בהמשך תרחקי ורק לאחר שלבים אילו תוכלי לאפשר שינה עצמאית.
כרגע צריך לנטרל את ההרגל הקיים בהדרגה.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש-עידן ההורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבה מהגןמיכל13/04/2013
שלום רב.
אני אמא לבן 3 וחצי. ילד חכם מאוד. לפני כחודשיים החל בני לחזור הביתה מהגן עם חלקי לגו ומשחק שונים. בכל פעם שזה קרה דאגתי להסביר לו באסרטיביות שזה אסור וכן דאגתי שיחזיר את החלקים למחרת לגן. הגננת היתה מחמיאה לו על כך שהחזיר ואומרת לו שאסור לקחת מהגן. התופעה המשיכה ואני ביקשתי ממנה להיות יותר אסרטיבית והיא אכן עשתה זאת ואכן התופעה פסקה. לפני כשבועיים התופעה חזרה באופן משוכלל יותר. הילד מחביא חלקי משחק בתוך המכנסיים ובתוך גרביו. אני מזהה זאת כבר בגן ובאסרטיביות אומרת לו כי זה אסור ואני לא מרשה. מה עושים? כייצד ממגרים את התופעה? אני יודעת שגניבה ושקרים בגיל צעיר שלא עוצרים בזמן ממשיכים לכל החיים. אציין כי לפני כארבעה חודשים התגרשתי מאב בני.
תודה רבה. מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבה מהגן - תגובה
סמדר ריינר14/04/2013שלום מיכל,
מאיפה את יודעת שגניבות ושקרים בגיל קטן שלא עוצרים אותם בזמן ממשיכים כל החיים? זה לא נכון...
בגילאים קטנים שקרים הם חלק מההתפתחות הנורמלית, וזה עובר.
לגבי גניבות, גניבות בגילאים כאלה בדרך כלל מעידים על מצוקה נפשית. בנך מנסה להחזיר לעצמו משהו שאבד, שהוא מרגיש שנלקח ממנו, אולי סביב הגירושים.
אולי כדאי שתפני להדרכת הורים כי לבדוק איך ניתן להקל על מצוקתו של בנך, רק אז הגניבות ייפסקו, ל אמשנה כמה אסרטיבית תהיי, הגניבות כרגע עונות על צורך נפשי, ועד שצורך זה לא יקבל מענה אחר, שעליו את יכולה לקבל הדרכת הורים, הבעיה לא תיפסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שבעתמי13/04/2013
אתמול נהלתי שיחה עם הבת שלי כמעט בת 7 והתברר לי שרוב ההפסקות יושבת על הספסל ולא משחקת עם אף אחד כששאלתי אותה למה אמרה שכל החברות עסוקות עם אחרים. אני חייבת לציין שמדובר בילדה אהובה על כל סביבתה יש לה הרבה חברות תלמידה מצטיינת ומאד יפה (לא בגלל שאני אמא שלה הסביבה מאד ניפעמת מיופיה) מוזמנת ומזמינה אהובה עי ההורים וכולם...מאד עשה לי רע לשמוע היא בדרכ משחקת עם 2 בנות שאחת מהן ילדה מסיטה ולא טובת לב בלשון עדינה ביחד עוד מהגן אבל בגן לא היה ביניהן קשר. ביקשתי ממנה לא לשחק עימן יותר ולבקש מהחברות האחרות להצטרף אבל אני מרגישה שיש לה הרבה בפנים שלא מוציאה. כל יום אני מתעניינת איך עבר היום והיא אמרת כיף ולא מנדבת מידע..לכן כשגיליתי ממש עשה לי רע שיתפתי את המורה. מה אני צריכה עוד לעשות כדי לשנות את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שבע - תגובה
סמדר ריינר14/04/2013שלום תמי,
יש משהו לא שלא מובן לי במצב שאת מתארת. אם לבתך יש כל כך הרבה חברות, איך זה קורה שהיא ישובת על הספסל, ואם זה כך, האם זה מטריד אותה, מפריע לה? מאם כן האם יש עדויות נוספות למצוקה שממנה היא סובלת? האם את רואה שינוי כלשהו בהתנהגותה? איך את מסבירה את זה שהיא לא שיתפה אותך עד עכישו בעניין? יכול להיות שהמצב הזה זה משהו שקרה רק פעם או פעמיים ורוב הזמן זה לא כך? אולי כדאי לבקש מהמהורה לשים לב איך היא מתרשמת מצהב החברתי של בתך, והאם גם היא שמה לב לכך שהילדה יושבת רוב הזמן לבד. לפעמים לילדים נמדמה שמשהו שארך כמה דקות מתמשך הרבה יותר זמן. אניחושבת שצריך לברר קצת יותר מדיע על מה שקורה, כמה זמן זה נמשך, למה היא לא מספרת, האם דברים אחרים היא מספרת ורק את זה לא, האם היא סובלת מזה וזה מפריע לה, וכו', לפני שמבינים איך לפעול בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע בין אבא לבתדנה13/04/2013
שלום רב,
יש לי בן זוג גרוש עם 2 ילדים, כאשר הבת הגדולה בת 15. הוא גרוש כבר חמש שנים ואני החברה הראשונה שלו שהוא מכיר לילדים שלו (ביחד כחצי שנה). היחסים בינו לבין ביתו מאוד קרובים ונראה לי שאפילו מדי. היא יושבת עליו ופעם אחת גם ראיתי אותה יושבת עליו כשהוא שוכב כאשר גופו בין רגליה והיא עם גוף זקוף (ממש כמו ביחסי מין בין גבר לאישה). עד לפני שעברנו לגור ביחד הם גם היו ישנים ביחד כפיות בלילות שבהם הילדים היו אצלו (גם הבן הקטן היה ישן איתם באותה מיטה). אני יודעת שאין משהו מיני שם אבל קשה לי להתעלם מזה שזה נראה ממש כך.
דיברתי עם בן זוגי על זה שזה מאוד מפריע לי ושזה נראה לי לא תקין, אך הוא אומר שזה תקין מאוד ועוד טוען שהבעיה היא אצלי. אני לא יודעת איך לשכנע אותו שזה לא לעניין על מנת שזה ייפסק.
שאלתי היא, האם מה שתיארתי כאן הוא לא תקין או שאכן הבעיה היא אצלי? ודבר שני, האם זה יכול להשפיע על ההתפתחות המינית של הילדה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע בין אבא לבת - תגובה
סמדר ריינר14/04/2013שלום דנה,
את צודקת שמה שאת מתארת לא תקין ולא רצוי, וזה לעול להשפיע על הילדה בהמון דרכים לא רק בעניין המיני. חשוב מאוד להגביל את המגע הגופני בין כל ילדה לאביה בגיל ההתבגרות, מה שאת מתארת הוא מאוד מאוד לא מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך קודם כל..
דנה14/04/2013באיזה דרך אני יכולה לדעתך לגרום להם להבין את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך קודם כל.. - תגובה
סמדר ריינר15/04/2013שלום דנה,
זה לא לגרום להם אלא לגרום לו, הוא האחראי.
אני לא בטוחה שזה עניין של הבנה, הוא פשוט נהנה לעשות את זה. את יכולה להגיד לו שהתייעצת עם אנשי מקצוע, וגם להראות לו את התשובה שקיבלת, ואולי זה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפנות לטיפול מקצועי?יפי11/04/2013
תודה על האפשרות להתייעץ. התגרשתי לפני חצי שנה, מאז ההתנהגות של בני בן ה-3 מטרידה אותי. יש תקופות שבהם ההתנהגות שלו רגילה, רגועה, ונהדרת אבל יש פעמים שבהם הוא מתפרץ בזעם על כל דבר שלא הולך בדיוק כפי שרוצה, מרביץ, מתפרע. יש פעמים שהסיבה להתנהגות הזאת ברורה - לדוגמה הוא לא ראה את אבא שלו שבועיים, אבל יש פעמים שקשה לי לשים את הנקודה מה גורם לתקופה טובה ולתקופה לא טובה. יש פעמים שאני מנסה לחפש סיבה כמו- ערב חג. הייתי הולכת לבירור מזמן אם לא שאאלץ לנסוע למרחק בשביל להגיע למטפלת שמדברת את השפה של הבן שלי. השאלה שלי היא האם המצב מצריך בירור? מתי אני יודעת שהמצב מספיק חמור בשביל לנסוע למרחק בשביל להשיג עזרה? ושוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לפנות לטיפול מקצועי? - תגובה
סמדר ריינר12/04/2013שלום לך,
לא הבנתי למה את מתכוונת בכך שאת צריכה מטםלת שמבינה את השפה של הבן שלך, האם אתם לא גרים בארץ? בכל אופן, בגיל שלוש את לא חייבת מטפלת במבינה את השפה של הבן שלך, כיוון שניתן לעזור לו דרך עבודה איתך, באמצעות הדרכת הורים.
אני חושבת שבכל מקרה כדאי לך לפנות לקבל הדרכה איך להבין טוב יותר את הבן שלך, וכיצד לסייע לו בתקופה הלא פשוטה שאחרי הפרידה שבה אני מבינה שהוא לא רואה את אבא שלו באופן סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יפי12/04/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות של ילד בן 4.8אילנה10/04/2013
בני בן 4.8 מזה כחודש התנהגותו השתנתה, הוא החל לקלל, לירוק, להתחצף, להתפרץ, לצעוק ואף להרביץ ןאפילו מרים ידיים גם עלינו ההורים. בשיחה עם הגננת נאמר לי שהכל בסדר בגן ושהוא מתנהג כרגיל - שקט, חברותי ושמח מה לעשות ואיך להתנהג איתו, יש לציין שכשיוצאים איתו לאיזה שהוא מרום ההתנהגות הזו מחמירה, נראה לי שהוא עושה את זה בכוונה ואני משתדלת שלא להתייחס אך זה כל כך נורא שאי אפשא שלא להתייחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות של ילד בן 4.8 - תגובה
סמדר ריינר11/04/2013שלום אילנה,
אם מדובר בשינוי התנהגות שמתרחש תוך חודש, חשוב מאוד לנסות לבבין מה קרה לפני חודש שגרם למצוקה שגורמת להתנהגות הזו. אפשר לנסות לדובב את הילד בצורה עקיפה, דרך ציור או סיפור, ואם אתם עדיין לא למצליחים להבין כדאי לפנות לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי מסרב לדבר איתי עבריתאירינה09/04/2013
שלום רב,
אנו דוברי רוסית במשפחה. הבן שלי היה בבית כל הזמן והתחיל ללכת לגן עיריה רק בגיל 3 שנים ו8 חודשים. מאז עברו כבר 8 חודשים והוא עדיין לא מוכן לדבר איתנו עברית. בגן אומרים שהוא כן מדבר עברית. לצערי לא הצלחתי להוציא ממנו מילה. כשאני מתחילה לדבר איתו עברית הוא עושה את עצמו נעלב בהתחלה, מסתובב ושותק. אם אני ממשיכה לדבר איתו עברית הוא ממש מתחיל לכעוס, זורק דברים, צועק כדי לא אדבר איתו עברית, ממש לא משפף פעולה.
שאלתי אותו מה הסיבה שהוא לא רוצה אפילו לשמוע ממני עברית, לא קיבתי תשובה ברורה. ביקשתי ממנו לענות לי ברוסית, זה גם לא עוזר. הוא לא מוכן לשמוע עברית בשום פנים ואופן.
אני חסרת עונים, לא יודעת מה לעשות איתו. יכול להיות שהוא מתבייש לדבר, אבל איך אפשר להסביר שהוא לא מוכן לשמוע אותי מדברת עברית??? רוסית שלו מצויינת, עברית - אין לי מושג מה הרמה. הוא לא נותן לי צ'אנס לבדוק את זה.
מצד אחד אני רוצה להיות חברה שלו ולא רוצה לריב איתו ולהמשיך לדבר עברית בכח. מצד שני יכול להיות שהוא לא ממש מתקדם בעברית....
אולי זאת בעיה פסיכולוגית אצלו ואנו צריכים לפנות למומחה?
אודה לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי מסרב לדבר איתי עברית - תגובה
סמדר ריינר10/04/2013שלום אירינה,
לא ההנתי למה כל כך חשוב לך שהוא ידבר איתכם עברית? בגן הוא מדבר עברית והכל בסדר, בבית השפה שלכם רוסית, ככה הוא מרגיש יותר נוח ויותר ביתי, אני מציעה לך שתניחי לזה, זה לא נראה כל כך חשוב. זה יקרה באופן טבעי לבד, עם הזמן, בלי לחץ וללא כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שזה לא יהיה לי חשוב?
אירינה10/04/2013למה שזה לא יהיה לי חשוב? רמת עברית שלו הרבה יותר מנוכה מרוסית. למה הוא צריך להיות ללא אוצר מילים, לענות רק כן ולא ולהרגיש לא בטוח בעברית? יש לי כל הכלים לעזור לו. הבעיה רק שהוא לא מוכן לקבל את העזרה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שזה לא יהיה לי חשוב? - תגובה
סמדר ריינר11/04/2013שלום אירינה,
הוא עדיין ילד מאוד קטן. אל תדאגי, יהיה לו אוצר מילים בעברית יותר מאשר יש לך, חשוב מאוד שלא תלחצי עליו, זה יקרה באופן טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכרת בן הזוג לילדה בת 3שירי08/04/2013
שלום, גרושה כמעט 1.5, לפני שבועיים הכרתי לבתי את בן זוגי, הפגישה הראשונה עד השלישית היו מקסימות והיא קיבלה אותו ממש יפה, בפגישה הרביעית קבעה שלא רוצה אותו. היא רוצה רק את אמא כי אמא רק שלה. יש לציין שמאז הגירושין אני הדמות הדומיננטית בחייה ואכן בילינו שתינו המון יחד. אני מעוניינת שבן זוגי יקח חלק בחיי ובחיי בתי וגם הוא מעוניין בכך. איך עלינו להמשיך כדי לעזור לה לקבל את המצב, ובעצם לקבל שעכשיו יש לאמא עוד משהו בחיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכרת בן הזוג לילדה בת 3 - תגובה
סמדר ריינר09/04/2013שלום שירי,
זה טבעי שהבת שלך מקנאה ורצה אותך רק לעצמה, אבל לא כל מה שהיא רוצה היא יכולה לקבל. חשוב מאוד שלא תרגישי אשמה ולא תנסי לרצות אותה. זה בסדר שהיא כועסת, היא גם לא חייבת לקבל אותו, מותר לה להתנגד. אם לא תייחסו לזה יותר מדי חשיבות, זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מינית חריגה - בת 9אבא מודאג08/04/2013
נודע לנו היום מבתנו בת ה-6 שאחותה הגדולה (בת 9) ביקשה ממנה ללקק לה את הפות.
היא סיפרה לנו שזה לא היה נעים לה אך היא עשתה זאת כי אחותה הגדולה אמרה לה ש"לא תהיה חברה שלה יותר" אם היא תסרב.
היא סיפרה את הדברים, ממש כבדרך אגב, גם לבייביסיטר.
אשתי ואני קיבלנו את המידע בתדהמה ואיננו יודעים כיצד להתייחס ולפעול. הבת הגדולה מכחישה את הדברים וטוענת שאחותה ממציאה. אך מצד שני היא התכנסה בעצמה והסתרה בחדרה.
אין לנו מושג מהיכן הגיע הרעיון ואם היא נחשפה לחומרים פורנוגרפיים או אם חשבה על כך בעצמה.
דיברנו עם שתי הבנות בנפרד. אמרנו להן שזה לא מקובל, שכל אחת אחראית על גופה ושאסור לגעת בחלקים אינטימיים של אחרים.
מדובר במקרה חד-פעמי, ככל הידוע לנו. האם נחוץ טיפול מקצועי?
תודה על תשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית חריגה - בת 9 - תגובה
סמדר ריינר08/04/2013שלום לך,
אומנם מדובר במקרה חד פעמי (ככל הידוע לכם) אבל התאור שלך נשמע מדאיג במיוחד בגלל האיום שבתך השמיעה כלפי אחותה. אני מציעה לכם לפנות איתה לטיפול בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
אבא מודאג08/04/2013מצאנו לנכון לפרט באשר לאיום -
האיום אותו הפעילה בתנו הפך למעין מטבע לשון בבית: "רוצה לשחק משחק הזכרון? לא? אז אני לא אהיה חברה שלך"... וכד'. בדרך כלל הן שוכחות מזה לאחר מספר דקות.
לא היה כאן איום באלימות ואנו מניחים שכל העניין מקורו בסקרנות מינית.
אנו מקפידים לשים גבולות מפני העולם הוירטואלי ואין לבתנו גישה עצמאית למחשב, זאת למרות בקשות חוזרות ונשנות לפתיחת חשבון פייסבוק ("יש לכל החברות"). החשש שלנו הוא שהיא נחשפה לתכנים מיניים אצל חברה.
כאמור, היא מכחישה לחלוטין את כל הסיפור (מבושה/מבוכה?). אנחנו מצדנו לא מוצאים סיבה לפקפק בגרסת הבת הקטנה, שקשה להאמין שהמציאה סיפור כזה.
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרחוץ ידייםרונית08/04/2013
שלום,
יש לי 2 ילדים, בן 4 ובת שנה. כשבני היה ילד יחיד הייתי כל הזמן איתו והראתי לו כל דבר איך עושים והרגשתי שיש שיתוף פעולה ברצון ובהנאה רוב הזמן. כעת, כשיש לי 2 ילדים אני לא תמיד יכולה לבוא איתו והוא מנצל את זה. אחד המקומות שבהם זה הכי קשה לי זה רחיצת הידיים והפנים לאחר הארוחה. כשהוא מסיים לאכול הפנים והידיים שלו מלוכלכים לגמרי ומעבר לעניין ההיגיינה האישית, אני גם לא רוצה שהאוכל ימרח בכל מיני מקומות בבית. פעמים רבות הוא מסרב ללכת לרחוץ ידיים לאחר הארוחה. לא תמיד אני יכולה לבוא איתו ולא תמיד הוא מסכים ללכת גם אם אני אבוא איתו. מה לעשות במקרה זה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי!
רונית08/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Testסמדר ריינר07/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
Test - תגובה
סמדר ריינר07/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)