פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עשיית צרכים במכנסים
    סיגל
    21/04/2013

שלום רב!
    יש לי ילד בן 10 שעושה את צרכיו (קקי) במכנסיים,פנינו להרבה מומים וכולם טענו שישלו ביות רגשיות,הוא קיבל טיפול של ריפוי בעיסוק,ריפוי בדיבור,שחיה טיפולית,כמו כן ניסינו אצל פסיכולוגים ופסיכאטרים,אבל ללא מנה הכל נשאר כפי שהיה...בנוסף לבעיית העשיה יש לו גם בעיות התנהגות...אשמח אם משיהו נתקל באיזו שהיא פתרון לבעיה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עשיית צרכים במכנסים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עשיית צרכים במכנסים - תגובה

סמדר ריינר
    21/04/2013

שלום סיגל,
    עשיית צרכים במכנסיים היא לרוב אכן בעיה ריגשית (בהנחה שנשללה בעיה רפואית) שקשורה מאוד לקשר עם ההורים. אם הלכתם להרבה פסיכולוגים ופסיכיאטרים ושום דבר לא זז, אולי כדאי שתבדקו עם עצמכם בכנות, האם ביצעתם את כל ההנחיות שנתנו לכם ההורים במצב הזה? ואם לא, למה? מה היה לכם קשה? אני מציעה לכם לפנות להדרכת הורים, ולבחון ברצינות ולעומק מה אתם יכולים לעשות אחרת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים ילדה בת 6
    ליאת
    20/04/2013

ערב טוב.
    שמי ליאת ואני אמא לילדה בת 6.
    לאחרונה החלה הילדה להתעורר בלילות לבכות מסרבת בכל תקף לישון במיטתה, ועקב כך אנו נאלצים לקחת אותה לישון במיטתינו.
    שאנו שואלים אותה מה קרה, היא מסבירה שהיא חולמת חלומות רעים ונזכרת בכל מיני קטעים שמשודרים בטלויזיה, שכביכול הפחידו אותה.
    אציין שמדובר על תוכניות בידור ואחרות.
    שוחחתי עם הגננת היא המליצה שבלילות שהיא מתעוררת לבוא לישון במיטה שלה וזה יחלוף . ניסינו גם את זה וזה לא עזר אחרי 10 דקות חזרה שוב אלינו למיטה.
    אציין ואומר שלא מדובר בשום ארוע חריג או חדש שקרה לאחרונה.
    אודה לכם על תשובתכם
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים ילדה בת 6

הוספת תגובה

• פחדים ילדה בת 6 - תגובה

סמדר ריינר
    21/04/2013

שלום ליאת,
    אני לא ממליצה לישון עם הילדה ביחד, לא במיטתה ולא במיטתכם. עם זאת כדאי לבדוק יותר לעומק ממה היא פוחדת. אפר לנסות לעשות זאת בצורה עקיפה, למשל על ידי ציור או סיפור משותף. אם אתם לא מצליחים והבעיה נמשכת אני מציעה לכם לפנות לאיש מקצוע לייעוץ מסודר.
    אתם יכולים גם להיעזר בעמודת "שאלות נפוצות" כאן בפורום, בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית במיוחד
    עמית
    20/04/2013

שלום.
    בתי בת שנה וחצי ,ילדה חכמה במיוחד ,שובבה ,סקרנית ובעיקר עקשנית..רוצה לעשות לבד בעצמה גם אם לא ממש יכולה .בימים האחרונים אנחנו שמים לב שהיא מתפרצת בבכי קורע לב ממש כשלא מקבלת את מבוקשה .ברור לנו ש90% זה הצגה של ממש .אני חושבת שהיא מבינהאותנו כשמסבירים למה לא לצעוק ולבכות וכו אבל עדיין משתטחת בהפגנהתיות .מה עושים?מתעלמים עד שתירגע ?מחבקים עד שתירגע ?בטח שלא נותנים לה את מבוקשה אני לא מעוניינת שזה יהפוך להרגל אצלה ..
    תודה רבה ושבוע טוב .
    עמית

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עקשנית במיוחד

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית במיוחד - תגובה

סמדר ריינר
    21/04/2013

שלום עמית,
    את צודקת שלא נותנים לה את מבוקשה. כדאי להתעלם, ככל שהיא תלמד שבאופן הזה היא לא מקבל תשומת לב והתייחסות, זה ייפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר גן
    יעל
    20/04/2013

שלום
    ילדתי בת שלוש וחצי ונמצאת בגן חב"ד
    הגן הוא גן טוב והגננות נהדרות אך יש לי 2 בעיות מרכזיות עם הגן הזה שבגללן אני מתלבטת האם להשאיר אותה בו או להעבירה לגן אחר:
    1. הגילאים הם בין 3-6 אין כל כך הפרדה ברורה בין טרום לחובה.
    2. הגן משתייך לרשת גני חב"ד שתכניה לא במסגרת משרד החינוך ולמרות התכנים שהם מקבלים אני חוששת שזה לא מספיק כמו בתכנים שמקבלים בגנים שמשתייכים למשרד החינוך.
    יש לציין כי ילדתי מתחברת בגן לילדים קטנים ממנה אך מבחינת התפתחות מנטלית הכל תקין. האם כדאי להעביר אותה לגן של משרד החינוך ובמידה וכן האם כדאי להעביר אותה לגן טרום חובה או לגן חובה? שם הילדים בגילה או גדולים ממנה
    יש לציין כי אני אם חד הורית ואין לה אחים ,היא ילדה יחידה.הקשר שלה עם אביה מצויין
    אשמח שתעזרו לי בהתלבטותי
    בברכה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר גן

הוספת תגובה

• מעבר גן - תגובה

סמדר ריינר
    21/04/2013

שלום יעל,
    הבעייתיות בעיני בגן שהיא נמצאת בו היום לא קשורה דווקא לבעיות שאת מעלה. מבחינת תכנים, בגילאים הלאה שום נזק ממשי לא הולך להיגרם לה לדעתי. אלה דברים שילדים משלימים בקלות. מבחינת הגילאים ללא הפרדה, זה טיפה יותר בעייתי בעייתי בעיני.
    אך הדבר המשמעותי בעיני הוא האם את בעצמך דתיה או חילונית. אם את דתייה, הכל טוב ויפה, אם את מנהלת בית חילוני, עלייך לקחת בחשבון שהילדה מקבלת בגן מסרים אחרים ממה שהיא רואה בבית, והדבר עלול לבלבל אותה. לא הייתי ממליצה להשאיר בגן דתי אם את בעצמך חילונית. מאחר והיא בת 4 הייתי מעבירה אותה לטרום חובה, עם ילדים בגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה
    גל
    20/04/2013

קרוב משפחה בן 10 נגע באיברים הפרטיים של הבת שלי בת השש.
    הבת שלי סיפרה לי ודיברנו עם הוריו .
    חיזקתי אותה שטוב שסיפרה .
    הבטחתי לה שזה לא יקרה שוב.
    השאלה מה עוד עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה

הוספת תגובה

• פגיעה - תגובה

סמדר ריינר
    21/04/2013

שלום גל,
    כדאי לשוחח איתה על מה שהרגישה באותם רגעים, לאפשר לה לבטא את התחושות, אם היא רוצה, בודאי הרגישה חוסר אונים, אולי גם תחושות נוספות, להגיד שתאם ידועים שזו הייתה תחושה מאוד לא נעימה, ושהיא לא אשמחה במה שקרה. מעבר לזה, לעקוב האם יש התהנגויות חריגות שלה או קשיים, למשל בשינה, באכילה, הסתגות, התפרצויות וכו'. זה לא חייב להיות, במיוחד לאור העובדה שהיא מרגישה בטוח איתכם וסיפרה מייד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גל
    22/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות לפיפי עד כדי הרטבה
    לי
    20/04/2013

שלום! בתי בת הארבע גמולה מגיל שנתיים. לאחרונה היא מרבה להתאפק לפיפי עד שבורח לה. כשהיא מתחילה להראות סימנים של התאפקות ואני מבקשת שתלך לשירותים היא מסרבת בתוקף וטוענת שאין לה.. עד שבורח ואז היא רצה להמשיך בשירותים. אני קצת מודאגת, כי נראה כי זהו עניין כלשהו הקשור לשליטה.. ראוי לציין שאני בהריון, שיתכן שגם משפיע, אך הייתי שמחה לעצה- האם לבדוק כיוון פיזיולוגי? או להתייעץ עם פסיכולוג ילדים? תודה.

הוספת תגובה

• התאפקות לפיפי עד כדי הרטבה - תגובה

סמדר ריינר
    21/04/2013

שלום לי,
    זה בהחלט יכול להיות עניין שקשור לשליטה. קודם כל תמיד טוב לבדוק כיוון פייולוגי ומקסימום לשלול אותו. אם זה עניין פיזיולוגי, כדאי לבדוק יותר לעומק מה מציק לה, אולי זה באמת קשור להריון וכך היא מסמנת שהיא רוצה גם עוד להיות תינוקת. זה משהו שאפשר לדבר עליו, לתת לו לגיטמציה ומילים, לאפשר משחק בתלהיות תינוקת, ויכול להיות שזה ייתר את ההתהנגות הזו. אם זה לא חולף אולי כדאי לשקול לפנות לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום
    אני
    19/04/2013

צריכה עצה ,דעה ,רעיונות
    ילדה בת 4
    אוהבת לשחק לאחר הגן משלוש עד למקלחת בשש וחצי ,ולצפות בטלויזיה
    בין לבן אני מצליחה ללמד אותה דברים [כגון מיספרים ,שפות שונות ,א,ב ,תוכן של תמונה ,יומי השבוע ,היום מחר ,מלפנים ,מתחת לצדדים ו''כו],וכמובן אם אני משחקת איתה במשחק של פירות ירקות אני מלמדת אותה על הדרך ,אבל אני מרגישה שזה לא מספיק,כי זה גיל שהם ממש בקליטה מלאה,וזיכרון טוב.
    .ניסיתי לשבת ולצפות איתה בלי סודות ,היא לא רצתה לראות, [בגלל שהיא לא יודעת?]
    ברצוני להגיע למצב שחצי מהזמן שיש ביום יום הוא ללימוד
    1] מה דעתך?
    2]אילו עצות יש[גישה לילדה]
    3]האם אני חושבת נכון ?
    4] אילו תוכניות לילדים בגיל 4 יש ,ללימוד ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבת שלום

הוספת תגובה

• שבת שלום - תגובה

סמדר ריינר
    23/04/2013

שלום לך,
    לצערי אני ממש לא מסכימה איתך. בגיל הזה לא צריך ללמוד כל כך הרבה. ילדים לומדים באופן ספונטני ממשחק, את עלולה להשניא לעיה לימודים או לגרום לה להיות ילדה שכל הזמן מרצה אותך וחוששת מהציפיות שלך. תנסי להניח לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום

אני
    27/04/2013

היי
    השאלה באה ממקום שלי ממש עדין עם הילדה
    ואינני מסוגלת לרצות שהיא תעשה מה שלא בא לה ,מבחינה לימודית
    כמו ללמד אותה אתמול היום מחר
    שהיא לא יודעת
    איך אפשר ללמד אותה ?
    אני ממש לא מצליחה
    יש עצה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום - תגובה

סמדר ריינר
    28/04/2013

שלום לך,
    אין צורך לשבת ללמד אותה במיוחד את הדברים הלאה אלא לנצל הזדמנויות בחיי היום היום, למשל כשרוצים לקבוע משהו למחר, להסביר לה מזה זה מחר. זה צריך להיות ספונטני ומתוך הקשר, ולא בצורה מלאכותית כיום לימודים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אני
    02/05/2013

שלום
    אולי הסברתי אותי לא נכון אני קוראת לזה ,''לילמוד ''
    בוא נוותר על המילה הזו [יש בעולם של הילדה זה לא קיים היא רק בגן]
    במשך חודשים אני מסבירה לה מחר היום וקובעת איתה דברים[כפי שכתבת לי לעשות]
    אבל זה חוזר לאי הבנה מוחלט
    מה קורה פה?
    ואם אני מלמדת אותה מילים בשפות זרות היא זוכרת מצויין הכול
    סליחה שאני כזו מתענינת
    אשמח לשיתוף פעולה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2013

שלום לך,
    אם את מרגישה שיש משהו לא תקים בהבנה שלה,אולי כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד לצורך אבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות היתנהגות ילד בן 6.5
    יובל
    18/04/2013

יש לי ילד בן 6.5 שאמור לעלות לכיתה א שנה הבאה
    לילד יש בעיות היתנהגות שונות צריך להשגיח עליו כל הזמן מצבי רוח מישתנים מיום ליום מרבה להיתוכח על כל דבר מציק לאח שלו לא שקט
    מבקש לדעת מה לעשות לאיזה איבחון ליפנות
    ???

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות היתנהגות ילד בן 6.5

הוספת תגובה

• בעיות היתנהגות ילד בן 6.5 - תגובה

סמדר ריינר
    19/04/2013

שלום יובל,
    כדאי תתייעצו עם פסיכולוגית הגן והגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כותבת שוב...דילגתם
    ט
    18/04/2013

שלום, מתנצלת מראש על האורך אבל אנחנו באמת זקוקים לעצה!
    בני בן כמעט 3 וחצי, ילד סופר חכם, מודע ומאוד לוקח ללב דברים מאוד רגיש. אפילו ברמת שירים שיש להם נעימה עצובה אז הוא אומר שהוא לא רוצה לשמוע אותם (למשל השיר על משה בתיבה או אמא יקרה לי) ממש ברמת הפרטים. הוא שם לב לכל שינוי הכי קטן סביבו וילד באמת מקסים ומאוד אהוב בגן על כל החברים שלו.
    מדי פעם נפגשים אחהצ עם החברים וסה"כ הוא מתפקד בצורה מאוד גבוהה וטובה. לאורך השנים בגן (עד כה שנה וחצי) היו עליות ומורדות בפרידה בבוקר לפעמים מסיבות של חזרה מהחופש, לפעמים כי פחד מחג פורים ולא אהב את ההתעסקות בכך בגן וכו'. נולדה לו אחות לפני שנה (בדיוק) ואני חזרתי לעבודה אחרי חופשת הפסח השנה. ז"א שהוא חזר לגן אחרי חופשה של שבועיים + אני חזרתי לו לעבודה פתאום + אחותו הקטנה לפעמים הולכת לסבתא (שהוא מאוד אוהב) או שסבתא באה לשמור עליה כאן והוא רואה אותה. בכל אופן הבעיה כרגע היא שכל יום הוא אומר שהוא לא רוצה ללכת לגן, אם יש יום שבת הוא ממש מחכה לזה ואומר לי דברים כמו "אמא איזה יום היום? תגידי בקול רם שאני אשמע היום יום שבת?" פעם היתה לו נחמה ביום שישי שהיה קצר עכשיו גם זה לא משפר את המצב. אנחנו מנסים לגלות אמפטיה מצד אחד מצד שני גם לא לגרור את הנושא עד אין סוף ואומרים לו היום יש גן, יש כל יום גן, אתה הולך לגן לקצת ואמא אוספת אותך מיד כשנגמר הגן. הכנו לו לוח עם תמונות של סדר היום שלו מהבוקר שמצחצח שיניים ועד שחוזר הביתה והוא מדביק מדבקה ליד כל דבר (הוא אוהב שהוא יודע מה קורה ) פעם לוח כזה עזר היום גם זה לא.... ובשורה התחתונה איך שאנחנו רואים את זה הוא פיתח כמו התניה או רגישות יתר או החלטה או לא יודעת איך לקרוא לזה, אבל כשהוא מגיע לאזור של הגן (וזה עוד אחרי כל הנושא של הגן שעלה בבוקר לפני היציאה מהבית) הפרצוף שלו עובר לפרצוף עצוב והוא ממממש מתחיל לבכות בכי שרואים שהוא לא לשם הצגה, אלא בכי ממש מבפנים שמאווווד קשה לו. הגננת תומכת ויודעת ואנחנו סומכים עליה ב100% והיא מנסה לעזור ולתמוך אבל אנחנו רואים שזה מסרב לעבור עכשיו. אני מרגישה שהוא נמצא בסוג של חרדה ושזה בעיקר בגלל החזרה שלי לעבודה. הוא מאוד קשור אליי והוא גם אמר שהוא לא רוצה שאני אלך לעבודה אלא שאני אחכה לו בבית. ודיברנו על מה שאני עושה בעבודה והכל. ניסיתי להבטיח דברים לאחרי הגן, לתת לו דברים בבוקר לעצמו או שיחלק לילדים וכרגע אני מרגישה שהוא שרוי בסוג של over רגישות.
    איך אני יכולה לעזור לו לצאת מזה? הוא כ"כ רגיש וכ"כ לוקח את זה קשה וזה כואב לנו חבל. סה"כ הוא נהנה בגן ומשחק עם החברים אבל הפרידה שלו וההתעסקות שלו עם איזה יום היום ומתי יהיה יום שבת וכו' נראה לנו מאוד מכבידה עליו. אגב גם שאנחנו יוצאים לאחרונה מסבתא שהוא ממש אוהב הוא גם אומר שהוא לא רוצה לחזור הביתה והא יכול להתחיל בפרץ הבכי הזה.... יש פתרון??

לקביעת תור
    סגירה
    כותבת שוב...דילגתם

הוספת תגובה

• כותבת שוב...דילגתם - תגובה

סמדר ריינר
    19/04/2013

שלום לך,
    כדאי לעזור לו להיפרד ממצבים על ידי חפץ מעבר, למשל לקחת משהו קטן וסמלי מסבצא כשעוזבים ולהחזיר את זה בפעם הבאה, כנ"ל מהבית לגן, לבוא אם משחק כלשהו ולחזור איתו הביתה בסוף היום.
    במקביל, להתשדל כמה שפחות להתעסק בזה ועלשות מזה עניין, יכול להיות שזו כבר נהפכה בשבילו דרך לקבל תשומת לב, לכן כדאי להפסיק עם החיזוקים, עם השיחות, עם ההתעסקות סביב העניין, להעביר נושא, ולהסיח את דעתו למשחק או פעילות משותפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בגן
    הדס
    18/04/2013

שלום רב,

בני בן השנתיים בגן פרטי והודיעו בגן שמסיבות אישיות הגננת שלו עוזבת בהתראה של שבועיים וטרם נמצא מחליף.בינתיים יחליפו אותה דמויות אחרות בגן ..מידע זה מאוד ערער את כל ההורים בבטחון הגן בהמשך..
    א. איך מספרים לילד שדמות מרכזית בחיוו היומיים עוזבת פתאום?איך אני פועלת כדי למזער את הפגיעה בילד?להעביר אותו גן השנה/שנה הבאה?בהנחה ואני לא מרוצה מהגננת החדשה שיביאו? כי הרי גם מעבר לגן חדש זו טלטלה בפני עצמה. ?

תודה רבה
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בגן

הוספת תגובה

• שינוי בגן - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2013

שלום הדס,
    אם אתם תקבלו את זה בצורה רגועה זה גם יקל עליו. אין דרך מיוחדת להסביר מלבד להגיד את האמת, שהגננת עוזבת, ותבוא גננת חדשה, יש לאפשר לו לבטא את מה שהוא מרגיש, לשאול שאלות, וללוות אותו בקושי אם יהיה. לגבי מעבר גן בשנה הבאה, זה עוד מוקדם מדי, תירגעו קודם, תנו צ'אנס למה שקורה, ואחרכך תחליטו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לגבי בכי בגן
    סיגי
    17/04/2013

שלום. יש לי ילדה בת שנתיים. הולכת לגן כבר 8 חודשים. כל בוקר יש בכי היסטרי כדי שלא אלך. גם עם בעלי. ולפחות שלוש פעמים בשבוע היא בוכה גם כל היום בגן. הגננות אומרות שאין הסבר לזה. בנוסף היא רכושנית מאוד ולא מוכנה לעזוב לרגע את המוצץ החיתול בד והבקבוק מים שלה. דבר שמפריע לה לשחק כי כל היום עסוקה בלשמור על החפצים שלה. הגננות לא יודעות מה לעשות ופנו אלי להתייעצות. בבית היא גם מאוד רכושנית ופורצת בבכי מאוד מהר על כל דבר קטן. אפילו להוריד לה נעליים זה סיפור כי לא מוכנה להיפרד מהם.
    אני אשמח לעזרה כי מאוד קשה לכולם וכואב לי שהיא בוכה כל היום בגן ומרגישה צורך חשמור על החפצים שלה למרות שהסברתי לה שאף אחד לא יקח לה. חשוב לציין שלפני זה הייתה עם סבתא בבית עד גיל שנה וארבע וגן מאוד קשורה אלי.
    מחכ לתגובה
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לגבי בכי בגן

הוספת תגובה

• המשך

סיגי
    17/04/2013

רציתי גם להוסיף שההתנהגות הזאת תמיד הייתה. גם כאשר נפרדה ממני בשביל שסהתא תשמור עליה. בנוסף לא היה שום שינוי שיכול לגרום לכך. זה פשוט התעצם מאז שנכנסה לגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2013

שלום סיגי,
    הבת שלך לא רכושנית, היא בחרדה. חשוב לפנות בהקדם לטיפול, למשל ביחידת אם תינוק בבית חולים איכילוב או ביחידה לגיל הינקות ברחוב אולרנסקי בםתח תקווה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן אצל בת 9
    שירה
    17/04/2013

שלום רב,

בתי בת ה-9 מתלוננת לעתים קרובות על כאבי בטן (כאב עמום, לא מעיר אותה בלילה).
    עשינו בדיקות דם, בדיקות צואה, רופא הילדים כמובן ראה אותה. לא היו ממצאים כלשהם.
    קראתי שהרבה כאבי בטן אצל ילדים מוגדרים כ-recurrent abdominal pain
    שהם שילוב של פיזי (תנועות מעיים) ונפש (התנהגות ההורים מול הבעיה ומערכת היחסים עם הילד).
    האם תוכלו להציע לנו כיצד להתנהג? מה יכול להפחית את הישנות הכאבים?
    אני לא רוצה להתעלם ולבטל אותה, ומצד שני ככל שאנו מתעסקים בכאב נראה שהוא מתמיד.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן אצל בת 9

הוספת תגובה

• כאבי בטן אצל בת 9 - תגובה

סמדר ריינר
    18/04/2013

שלום שירה,
    אם הכאב אכן מבטא משהו נפשי, כדאי לבהין מהו הדבר. זו הדרך של הילדה להתלונן על מצוקה כלשהי, ואותה חשוב להבין. אפשר לנסות לדבר איתה בצורה ישירה הםא משהו מציק לה, או לנסות בצורה עקיפה דרך ציור למשל, ולהתשדל לתת לה יותר תשומת לב לא סביב הכאבים בהכרח אבל באופן כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בפרידה בעיקר בהליכה לגן
    ט
    16/04/2013

שלום, מתנצלת מראש על האורך אבל אנחנו באמת זקוקים לעצה!
    בני בן כמעט 3 וחצי, ילד סופר חכם, מודע ומאוד לוקח ללב דברים מאוד רגיש. אפילו ברמת שירים שיש להם נעימה עצובה אז הוא אומר שהוא לא רוצה לשמוע אותם (למשל השיר על משה בתיבה או אמא יקרה לי) ממש ברמת הפרטים. הוא שם לב לכל שינוי הכי קטן סביבו וילד באמת מקסים ומאוד אהוב בגן על כל החברים שלו.
    מדי פעם נפגשים אחהצ עם החברים וסה"כ הוא מתפקד בצורה מאוד גבוהה וטובה. לאורך השנים בגן (עד כה שנה וחצי) היו עליות ומורדות בפרידה בבוקר לפעמים מסיבות של חזרה מהחופש, לפעמים כי פחד מחג פורים ולא אהב את ההתעסקות בכך בגן וכו'. נולדה לו אחות לפני שנה (בדיוק) ואני חזרתי לעבודה אחרי חופשת הפסח השנה. ז"א שהוא חזר לגן אחרי חופשה של שבועיים + אני חזרתי לו לעבודה פתאום + אחותו הקטנה לפעמים הולכת לסבתא (שהוא מאוד אוהב) או שסבתא באה לשמור עליה כאן והוא רואה אותה. בכל אופן הבעיה כרגע היא שכל יום הוא אומר שהוא לא רוצה ללכת לגן, אם יש יום שבת הוא ממש מחכה לזה ואומר לי דברים כמו "אמא איזה יום היום? תגידי בקול רם שאני אשמע היום יום שבת?" פעם היתה לו נחמה ביום שישי שהיה קצר עכשיו גם זה לא משפר את המצב. אנחנו מנסים לגלות אמפטיה מצד אחד מצד שני גם לא לגרור את הנושא עד אין סוף ואומרים לו היום יש גן, יש כל יום גן, אתה הולך לגן לקצת ואמא אוספת אותך מיד כשנגמר הגן. הכנו לו לוח עם תמונות של סדר היום שלו מהבוקר שמצחצח שיניים ועד שחוזר הביתה והוא מדביק מדבקה ליד כל דבר (הוא אוהב שהוא יודע מה קורה ) פעם לוח כזה עזר היום גם זה לא.... ובשורה התחתונה איך שאנחנו רואים את זה הוא פיתח כמו התניה או רגישות יתר או החלטה או לא יודעת איך לקרוא לזה, אבל כשהוא מגיע לאזור של הגן (וזה עוד אחרי כל הנושא של הגן שעלה בבוקר לפני היציאה מהבית) הפרצוף שלו עובר לפרצוף עצוב והוא ממממש מתחיל לבכות בכי שרואים שהוא לא לשם הצגה, אלא בכי ממש מבפנים שמאווווד קשה לו. הגננת תומכת ויודעת ואנחנו סומכים עליה ב100% והיא מנסה לעזור ולתמוך אבל אנחנו רואים שזה מסרב לעבור עכשיו. אני מרגישה שהוא נמצא בסוג של חרדה ושזה בעיקר בגלל החזרה שלי לעבודה. הוא מאוד קשור אליי והוא גם אמר שהוא לא רוצה שאני אלך לעבודה אלא שאני אחכה לו בבית. ודיברנו על מה שאני עושה בעבודה והכל. ניסיתי להבטיח דברים לאחרי הגן, לתת לו דברים בבוקר לעצמו או שיחלק לילדים וכרגע אני מרגישה שהוא שרוי בסוג של over רגישות.
    איך אני יכולה לעזור לו לצאת מזה? הוא כ"כ רגיש וכ"כ לוקח את זה קשה וזה כואב לנו חבל. סה"כ הוא נהנה בגן ומשחק עם החברים אבל הפרידה שלו וההתעסקות שלו עם איזה יום היום ומתי יהיה יום שבת וכו' נראה לנו מאוד מכבידה עליו. אגב גם שאנחנו יוצאים לאחרונה מסבתא שהוא ממש אוהב הוא גם אומר שהוא לא רוצה לחזור הביתה והא יכול להתחיל בפרץ הבכי הזה.... יש פתרון??

הוספת תגובה

• עניתי למעלה.

סמדר ריינר
    19/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות-בת 5.5
    אביב
    16/04/2013

היי ותודה מראש :)
    בתי הבכורה בת 5.5 בגן חובה. אני חווה שינוי משמעותי בהתנהגות שלה לאחרונה.
    נולדה לה אחות קטנה לפני כחצי שנה וניסיתי לשייך את זה למצב החדש.
    במקביל בעלי ואני לא מסתדרים לאחרונה וככל הנראה בקרוב נפריד כוחות ונתחיל בהליך גירושין.
    אני מניחה שמכלול הדברים הוא הגורם להתנהגות ה״חדשה״ שלה אבל רגע לפני שאני נעזרת בפסיכולוגית ילדים כטיפול עבורה רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לה להסתגל למצב החדש ולהחזיר אותה למי שהיתה תמיד.
    היא מאוד עצבנית, זה מלווה בהתקפי זעם לעיתים קרובות, היא לא ממושמעת ובוכה מהר. חשוב לי לציין שהיא מאוד בוגרת לגילה ומבינה מהר דברים אבל גם עם חברות שלה ההתנהגות לא נעימה. וזה מגיע למצבים שהחברות הולכות הביתה בתחושות לא נעימות.
    אשמח לעצה חכמה או לכל פיסת מידע שתוכל לעזור.
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות-בת 5.5

הוספת תגובה

• התייעצות-בת 5.5 - תגובה

סמדר ריינר
    17/04/2013

שלום אביב,
    הכי יעזור פשוט לדבר איתה בגלוי על המה שאת חושבת שמציק לה. להגיד לה שאת מבינה שקשה לה, שואולי היא דואגת כי היא רואה אותכם רבים, ואולי היא מרגישה שהיא מקבלת פחות תשומת לב בגלל האחות החדשה, למרות שהיא בודאי גם אוהבת אותה מאוד, ולהזמין אותה לבטא את עצמה בקשר לזה. סביר להניח שבעקבות המסר שאלה דברים שאת מוכנה לדבר עליהם, יבואו שאלות ויעלו תחושתו וקשיים, גם אם לא באותו רגע וזה יקל עליה מאוד, ואולי היא לא תצטרך להראות את המצוקה בדרכים אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים וביישנות
    ע
    16/04/2013

שתי שאלות:

ילד בן 9, שפעם אחר פעם לא דובר אמת בקשר לשיעורים. אומר שאין ואחר כך מתגלה שיש. עונשים כגון שלילת טלויזיה וחברים נוסו אבל התופעה נמשכת. גם כאשר הדף מוקף בעיגול שזה סימון לשיעורי בית, הוא אומר שזה בטעות, המורה התחרטה וכו'.

שאלה נוספת היא בקשר לביישנות. יש לו חברים מהכיתה אבל הוא נרתע מילדים אחרים. למשל, מעדיף לוותר על נסיעה באופניים בפארק כאשר נוסעים לידו ילדים שלא מכיר. גם הזמנות ליום ההולדת שלו לילדים בכיתה המקבילה, שהוא מכיר אבל הם לא חברים קרובים, לא רצה לחלק.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים וביישנות

הוספת תגובה

• שקרים וביישנות - תגובה

סמדר ריינר
    17/04/2013

שלום ע,
    אם השקרים הם רק בקשר לשיעורים, כדאי לברר מה הקשיים שלו סביב הנושא הספציפי הזה, האם זה נושא בו אתם מפעילים המון לחץ? האם קשה לו להכין שיעורים מסיבה כלשהי? האם זה נהיה נושא עיקרי כמעט בקשר ביניכם ויש סביבו המון מאבקים? אם כן אולי כדאי לשחרר, ולתת למורה להסתדר איתו. עם העונשים כדאי להפסיק, הם גורמים נזק וכפי שאתם לא רואים לא עוזרים.
    לגבי הביישנות, השאלה היא האם זה מפריע לו או רק לכם? אם זו בעיה שמפריע לו אפשר לחשוב יחד איתו איך להתחיל מהקל אל הכבד, לדרג משימות שדורשות אומץ מבחינתו (רק להיות בנוכוחות ילדים זרים, לפנות אל אחד מהם, ללכת למסיבה וכו') לפי הקלות והוקשי שלהן ולהתחיל לבצע לאט לאט. אם זה לא מפריע לו, והוא מסתדר חברתית, זה בסדר גמור, ולא חייבים להתעקש על זה.
    בכלל, אני מתרשמת שיכול להיות שאתם מתוך כוונות טובות קצת חרדים לגבי הילד, וביקורתיים כלפיו, ויכול להיות שזה גורם גם לביישנות וגם לשקרים. יכול להיות שאתם צריכים לנסות קצת לשחרר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת פרטים...

ע
    17/04/2013

הוא גם שיקר על דברים אחרים. לקח דברים ואמר שלא לקח, אפילו על רחיצת ידיים טען שרחץ בניגוד לאמת.

לגבי הביישנות, אולי זה מתחבר לעניין הקודם, הוא תמיד יגיד שזה לא מפריע לו. אבל מהבחינה הזו, הכל תמיד 'כיף' ושום דבר לא מפריע. למשל, אם רב עם ילד, הפסיק את המשחק והלך הביתה, הוא יגיד שזה לא משנה לו. אז גם כאשר הוא מוותר על דברים בגלל ביישנות הוא אומר שזה לא מפריע לו. לא בטוח שזה נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה