מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ענישת פעוטות בגןאיילה17/03/2013
שלום רב.
החלטתי להכניס את הבן שלי בן שנה וחצי לגן פרטי לאחר התלבטות קשה .
ובחרתי גן שלדעתי יתאים לילד. אך לאחר שכבר רשמתי אותו נתקלתי במשהו שמעורר בי שוב התלבטות קשה . ולכן אבקש את עזרתכם בנושא. מדובר על צורת ענישה ( וכי אם בכלל מקובלת בגילאים אלו).
ציטוט מתוך דברי מנהלת הגן : "...אחרי האוכל ושירותים הם לובשים פיג'מות, רואים סרטים מולטיפליקציונים וגננת מחלקת חתיכה קטנה של שוקולד כקינוח ומישהו שלא התנהג "טוב" כמו במקרה שמרביצים או מפריעים בשיעורים או התנהגו "לא טוב" בגן שעשועים (ברחו, עשו פעילויות מסוכנות), "לא מקבלים קינוח מתוק"...
1. האם צורת ענישה כזו היא תקינה?
2. האם זה יכול לגרום לטראומות ארוכות טווח והפרעות ( כגון הפרעת אכילה)?
ועוד: הגננת נוהגת לגמול מחיתולים עיי פרס של מתן קוביית שוקולת בתמורה שהילד יתיישב על הסיר
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קבלתי מענה
איילה19/03/2013בנוסף, חשוב להדגיש כי לא מדובר ב"שוקולד" כשלעצמו אלא בצורת הגישה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קבלתי מענה - תגובה
סמדר ריינר20/03/2013שלום איילה,
אני באופן כללי לא חושבת שעונשים הם יעילים במחינה חינוכית. עדיף בעיני להתמקד בחיזוקים חיוביים על התנהגויות חיוביות.
אבל אני לא חושבת שהגישה שאת מתארת יכולה לגרום לטראומה או להפרעת אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 פחד מגבריםאתי16/03/2013
שלום ושובע טוב...
יש לי ילדה בת 3 שמאז ומתמיד הייתה נרתעת מגברים זה בא לידי ביטוי גם במשפחה היא כל הזמן אומרת שהיא לא אוהבת את אסף( שזה דוד שלה) ולא אוהבת כל מיני בעלים של דודות שלי שלא נדבר על זרים אין מצב שישב לידה מישהו או שהיא מתחילה לבכות או מבקשת ללכת הביתה וכו' .... היא ילדה מאוד פקחית שמבטא את רגשותיה תמיד וכבר מגיל שנתיים אפילו לפניי היא הייתה אומרת שהיא מפחדת מכל מיני אנשים בעבר התגובות היו ממש היסטריות עכשיו קצת פחות אבל עדיין זה משהו שנורא מטריד אותי כי יש מצבים שממש משבשים לה וגם לי ...... הקשר שלה עם אבא שלה מאוד טוב מכל הבחינות ואני יודעת שהיא לא חוותה שום דבר חריג כי היא כל כך קשורה לבית ואלינו ההורים שבכלל לא יצא להשאיר אותה לבד ..... בגן היא מאוד חברותית גם בבית פעילה מאוד מנהיגה קטנה
בקיצור מה עושים?? איך אני אומרה להגיב לה במצבים כאלה?? דיברתי עם מספר פסיכולוגייות ילדים שסיננו אותי בטענה שהילדה קטנה מדי..... אני חייבת ייעוץ !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 פחד מגברים - תגובה
סמדר ריינר17/03/2013שלום אתי,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, כדי לבדוק אם יש משהו שיכול להתאים לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיותשביט16/03/2013
שלום, אני נשואה עם 2 תינוקות קטנטנים.
בעלי איש מקסים, אבא מפנק ואוהב והילדים מתים עליו.
הבעיה היא כשהוא מתרגז (וזה קורה הרבה ומהר), הוא לא שולט על הטונים, הוא מגיע ממש לצרחות. רוב הצעקות זה תוך כדי ריב איתי ולפעמים גם על הילדים. כשהילד בוכה הוא יכול להיות איתו הכי סבלני אבל פתאום לצרוח עליו "שקט"!!! האווירה בבית די מתוחה, יכול להיות שכל השינוי הפתאומי הזה של שני ילדים קטנים גדול עליו והוא לא יודע להתמודד עם זה אלא רק דרך צעקות ועצבים. השאלה שלי היא עד כמה זה משפיע על ילדים אבא שצועק בבית ומאבד עשתונות. אני אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחיות - תגובה
סמדר ריינר17/03/2013שלום ענת,
זה משפיע מאוד. אם בן זוגך מודע לכך שיש לו בעיה ומוכן לפתור אותה, אפשר להשקיע בטיפול ממוקד בשליטה בכעסים, שיוכל לעזור לו לשלטו על עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקס הקאהמרינה15/03/2013
שלום.
בתי בצבע שנה ועשר יומיים הקיאה כשרק הנחתי אותה במיטה.הסיבה לא ברורה עד עכשיו .כי לא היה שלשום או חום..אבל העניין הוא שמהיום אמרתי לה שהולכים ללישון .רק סיימתי את המשפט היא התחיל לה רפלקס הקאה.והיא כאילו נבהלה מזה שאני שמה אותה לישון.נוצר לי רושם וודאי שיש לה עכשיו טראומה מהאירוע.רצוי לציין שזו הפעם ראשונה שהיא הקיאה והיא הבהלה מזה.מה לעשות ? היא תמיד הייתה הולכת לישון בכיף..זה יעבור לה ? האם האפקט הפסיכולוגי הוא כל כל חזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס הקאה - תגובה
סמדר ריינר17/03/2013שלום מרינה,
לא ציינת איך היא הייתה הולכת לשיון עד עכשיו. האם ההשכבה ליושן מלווה בבכי בדרך כלל? האם ההקאה באה אחרי בכי רב? אם כן, אין לה שום טראומה, אלא היא מצאה דרך להתנגד להשכבה לישון, ולא כדאי להתרשם מזה נורא, אין לה שום טראומה, וככל שתעשו מזה פחות עניין, זה ייפסק.
אם תמיד הלכה לישון נהדר, ופתאום הקיאה, כדאי לבדוק יותר לעומק מבחינה רפואית מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדנו בין חדרי הילדים כל אחד בחדרוסאלי15/03/2013
יש לנו שני ילדים ילדה בכיתה א' , ופעוט בגיל שנתיים , כמובן שישנם פערים בינהם, הפעוט שלנו בוכה בלילות צרחות ומפריע לילדה שלנו שצריכה לישון טוב בכדי שתוכל להתרכז בבית הספר , החלטתי לעשות הפרדה בין החדרים בעקבות שהפעוט שלנו לא נותן לה לישון כמו שצריך בלילות, החלטתי שלכל אחד יהיה חדר , ואנחנו ישנים בסלון , סיפרתי לחברתי על הנעשה בבית ושזה מפריע לביתנו הלומדת בבית הספר ושהגענו להחלטה סופית וכל אחד קיבל חדר משלו , כמובן שהילדה מנסה להתרגל עדיין אבל אומרת שנחמד לה בחדר לבד , כמובן שהסברנו לה שזה גם חדר משותף ביום יום כי יש מחשב לכולם , בקיצור החברה אמרה שהם עדיין קטנים , איך אני יכולה להנהוג אחרת , או שמה נהגנו נכון שעשינו את השינוי, הכי מצחיק שהפעוט שלנו נכנס הביתה מהגן וישר נכנס לחדרה של הילדה והסתכל ישר על מיטתה בחדר החדש שלה
כמה צחקתי איך הוא מבין הכל שאחותו כבר לא בחדר שלו , מאמינה שזה מוזר לו, אבל גם שהיתה בחדרו הוא צעק בלילה לבקבוק , ולא ממשהו שכואב לו פשוט רוצה שנשב איתו בחדר ונרגיע אותו בשירים וכאלה
רוצה פיתרון אם יש לכם תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט שמתקשה להרדם לילה רצוף
סאלי17/03/2013האמת שעכשיו הוא קצת יותר רגוע מקבל סיפור ושיר, אבל עדיין קם בלילה לבקבוק וקורה לאבא מתוך שינה אבא בקבוקי סיפור חולם כזה, ואז מגיע המצב שבעלי ישן לידו במיטה קרובה אליו , או שאני אומרת לבעלי מרוב ייאוש תביא תביא אותו למיטה במילים האלה , אנו יודעים שזאת טעות צריך להשאיר אותו במיטתו אפילו שהוא צורח , נכון שהוא נכנס החודש בפעם הראשונה למעון חדש ולקח לו זמן להתרגל , אבל האמת שהוא כבר התרגל ומאוד אוהב את הגן , יודעים אנו שזה שלב של פעוטות שקשה להם עם שינויים אבל עדיין היקיצות שלו לבקבוק ולפעמים גם צרחות ועד שלא קורא שאנחנו ישנים איתו או לידו לא נרגע בטוחה אני כאמא שזה שלב שעובר בסופו של דבר, גם התחיל לבדוק גבולות נותן מכות נשיכות בטח שלומד במעון
טוב אשמח באם תביאו לי טיפים קטנים שיוכלו לעזור , האם זה בסדר שבעלי ישן לידו במיטה נוספת או שמה זה לא טוב בכלל
תודה רבה על עזרתכם
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינו שאנו כרגע כהורים ישנים בסל
סאלי27/03/2013הי לא ציינתי שברגע שהפרדנו בין החדרים ,אנחנו ההורים ישנים בסלון ,בגלל דירתנו הקטנה , וחברתי אמרה לי שזה לא טוב שאנו ישנים בסלון, ושהילדים שלנו קטנים עדיין ויכולים לישון בגילאים האלה ביחד כרגע, ועכשיו צצה בעיה נוספת שהילדה פתאום מרגישה שהיא לבדה בחדר וזה לא עושה לה הרגשה טובה ,שאלתי אותה האם היא רוצה לחזור לחדרה אמרה שכן, אבל זה ההחלטות שלה משתנות בגלל שהיא עדיין קטנה ולא מבינה , ומצד שני אסור לבלבל אותה
מה עושים עם המצב הקיים הסבירו ייעצו לנו נשמח מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי צרחות אצל פעוטה.שרון15/03/2013
שלום, ביתי בת שנה ועשרה חודשים, ילדה נבונה, פעילה ועקשנית.
עוד מלידתה הבכי שלה היה מלווה בצרחות שנרגעו מעט עם הזמן. בחודשים האחרונים היא נכנסת להתקפי צרחות כשמשהו לא נראה לה, כשאביה יוצא מהבית, כשכועסים עליה מסיבות שונות... ברגעים אלו היא נכנסת להתקף של צרחות קצרות וקולניות מאד ושום דבר לא מרגיע אותה! ניסינו לחבק אבל היא לא מאפשרת, ניסינו להתרחק אבל אין תועלת, עד שמושיבים אותה על אף ההתנגדות במקום מסויים בבית, ולאחר 2 דקות שואלים אם היא נרגעה תוך כדי הצרחות שהפכו לבכי) לרוב היא תהנהן ותרגע אך גם זה לא תמיד עובד. יש לציין שבשבועות האחרונים ישנם גם לילות שהיא פתאום מתעוררת בבכי וכל מה שאנו מציעים- נענה ב'לא' מצידה ואז שוב התקפת צרחות. התסכול שלנו גדול, וההרגשה שאין לנו כלים להתמודד עם כך. חשוב לציין שאנו מצפים ללידה בעוד כחודש וחוששים מאד לתגובת הילדה על אף כל ההכנות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי צרחות אצל פעוטה. - תגובה
סמדר ריינר19/03/2013שלום שרון,
נשמע שהילדה מקבלת המון תשומת לב לצרחות שלה, וכיול להיות שאם תנסו לא להתרגש מזה כל כך , לא לנסות להפסיק את זה ויהי מה, אלא להישאר רגועים ולהתעלם, יפחת הצורך שלה לצרוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 שאוהב לשחק בבגדים של אמאיעל14/03/2013
שלום,
בני מבקש מני לאחרונה לשחק בבגדיי.
הוא לוקח תחתון שלי או חולצה ונכנס לחדרו וסוגר את הדלת(כאילו שהוא מבין שהוא עושה משהו שגורם לו למבוכה).
כשאני דופקת על דלתו הוא אומר "אמא לא להפריע לי "
הצצתי לראות מה הוא עושה וראיתי שלובש את תחתוניי על בגדיו או שם את חולצתי בסרבול תחת חולצתו כאילו מדמה עצמו לאשה בהריון
(אחותי ילדה לפני שבועיים,האם יש קשר?)
האם בני עושה משהו חריג?
האם לאפשר לו לשחק בבגדיי?
אודה לתגובה......יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ילדה בת 8.5 שנושכת את עצמהhnaveh14/03/2013
בתי בת 8.5 בכיתה ג', סובלת מזה כשנה וחצי מבעיות ריגשיות, שהחמירו מאז שנולדה ביתנו השלישית.
בעקבות אבחון שהיא עברה לקראת כיתה ג', היא אובחנה כסובלת מהפרעת קשב וריכוז על רקע ריגשי. בהמלצת נוירולוג ילדים בעקבות האבחון ובעקבות בדיקות נוספות, היא נמצאת בטיפול ריגשי פרטני באומנות פעם בשבוע וגם בטיפול קבוצתי פעם בשבוע אצל יועצת ביה"ס, לשיפור מיומנויות חברתיות.
נראה היה לאחרונה שחל שיפור ניכר, אלא שהמצב החברתי שלה לא השתפר ואף הולך ומחמיר: היא כמעט ולא מוזמנת ע"י חברות מהכיתה ובכלל, ואם היא מזמינה חברות, היא נתקלת לעיתים קרובות בסירובים או שגרוע מזה חברות קובעות איתה וברגע האחרון "נזכרות" שהן לא יכולות או שיוצרות "קואליציות" נגדה ונפגשות בלעדיה למרות שקבעו איתה (זה נודע לי בטעות). ניסיתי כמה פעמים לדבר עם מחנכת הכיתה בעבר, אבל היא לא רואה בביה"ס את כל מה שאני מתארת כאן, לטענתה. דיברתי גם עם ההורים של החברות שאיתן היא יותר נפגשת יחסית, אבל ללא הועיל.
היא מאוד ביקורתית וצינית כלפי הסובבים אותה, מבוגרים וילדים בני-גילה, מה שאני משערת מהווה גורם משמעותי לבעיה. למרות בקשות חוזרות ונישנות שלי ממנה, היא לא מפסיקה לבקר את הסובבים אותה.
היום היא הגדילה לעשות ונשכה את עצמה בכוונה עד שגרמה לעצמה שטף-דם פנימי (מתחת לעור), שאני משערת נועד למשוך את תשומת-ליבי, כי היא הראתה לי אותו.
אני כבר מתחילה להיות אובדת עצות...
אודה לכם בקבלת עצות מקצועיות, גם כדי שאוכל להיות ממוקדת יותר בשיחה עם המחנכת ועם המטפלת הריגשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8.5 שנושכת את עצמה - תגובה
סמדר ריינר15/03/2013שלום לך,
לא כל כך ברור לי מדוע את זקוקה לעיצה חיצונית לטיפול שהילדה מקבלת. פשוט תספרי למטפלת הריגשית מה קרה, ותחשבו על זה ביחד.
אני כן יכולה להגיד לך שכאשר ילד עובר שינוי, לוקח זמן עד שזה בא לידי ביטוי גם מבחינה חברתית, כיוון שלקבוצה לקוח זמן להפנים את השינוי שלו והם מתייחסים אליו עדיין כפי שהכירו אותו קודם. זה תהליך שלוקח זמן וצריך סבלנות עבורו.
יכול להיות שיעזור גם אם תדברים עפ פסיכולוגית בית הספר כדי לברר מה ניתן לעשות ברמה של התערבות עם הכיתה, ואולי ליזום פגישה משותפת, עם פסיכולוגית בית הספר והמטפלת הריגשית שלך כדי לחשוב ביחד איך לעזור לילדה בכיתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ריכוז?שיר14/03/2013
שלום,בני בן שנתיים וחצי. נראה שיש לו בעיה להתרכז במשחקים ומוותר לעצמו מהר כשלא מצליח. אם זה בפאזלים (פשוטים לגילו) או השחלות וכו' ואם זה בהקראת סיפור שבתור תינוק אהב ובחודשים האחרונים ממש לא אוהב (מסתכל על עמוד ראשון וסוגר וממשיך הלאה, גם בספר חדש). גם בגן לא אוהב עבודות יצירה אלא יותר מכוניות,משחק בחצר ודברים שלא דורשים סבלנות וריכוז.
האם ניתן לאבחן בעיית ריכוז בגיל כזה קטן?
כנראה שיש ירידה בשמיעה, זה בהכרח קשור?
האם להתעקש איתו עם פאזלים ומשחקים שדורשים ריכוז?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ריכוז? - תגובה
סמדר ריינר15/03/2013שלום מירי,
לא ניתן לאבחן בעית ריכוז בגיל כה קטן וגם לא בטוח שזו הבעיה. כדאי לך לפנות למכון להתפתחות הילד כדי לראות אם יש צורך באבחון רב מקצועי, יכול להיות שהבעיה קשורה לריפוי בעיסוק או לקלינאי תקשורת, ואולי אין בכלל בעיה. בכל אופן לפני ייעוץ מסודר לא הייתימתעקשת איתו על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד ביישןשיר14/03/2013
שלום,
הילד שלי בן שנתיים וחצי כמעט, חכם ושובב אבל ביישן וחסר ביטחון עצמי. בעיקר מתבייש מול מבוגרים זרים,אפילו מטפלות בגן. מאוד קשור אלי ונצמד אלי כשאני בבית (עובדת הרבה שעות כך שאני לא מבלה איתו הרבה)
בגן התחיל רק לאחרונה להשתתף בפעילויות ולתקשר קצת עם המטפלות.
איך אוכל לעזור לו להיפתח יותר?
ושאלה לגבי גמילה- האם כדאי לנסות לגמול אותו למרות שעדיין לא מראה שהוא רוצה ולא מדבר על כך? או שניסיון גמילה כשהילד לא בשל לכך יכול דווקא לגרום נזק ועדיף לחכות (למרות שהוא כבר גדול...)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד ביישן - תגובה
נעמה סבג שמש14/03/2013היי מירי,
כדאי לנסות ולהבין מאין נובעת הביישנות. יכול להיות שזה חלק מאופיו, אך מעבר לכך ישנו עניין הבטחון העצמי שיש לעבוד עליו ולחזק אותו. כחלק מהעניין, נוכחותך תהיה מאד חשובה לשם כך, כי את הדמות בה יבטח. תצטרכי לחזק אותו ולשבח אותו על כל הצלחה וללמד אותו אינטרקציות חברתיות בריאות.
עם נושא הגמילה הייתי מחכה כרגע ועובדת באינטנסיביות על חיזוק בטחונן העצמי.
בברכה,
נעמה סבג שמש, יועצת ומנחת הורים
מכשירה יועצות ומנחות במכללת עידן ההורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוזרים לילד בן 3.5 שבוכה המוןהדר13/03/2013
ילדי חכם, מקסים ומאוד רגיש.
הרגישות מתבטאת גם בבכי חזק וכמעט היסטרי. הן באם הוא לא מעוניין לאכול (על אף שאיני מכריחה), גם שהוא מפסיד בסתם משחקון, הוא נראה במצוקה רגשית שהוא "נכנס" לבכי.
לא מוכן להקשיב, להירגע, להתחבק....
בכי יכול לקחת גם 40 דקות רצופות. איך אני יכולה לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עוזרים לילד בן 3.5 שבוכה המון - תגובה
סמדר ריינר14/03/2013שלום הדר,
יכול להיות שבאופן הזה בנך רגיל לקבל תשומת לב. לכן חשוב מאוד, למרות שהבכי יכול להימשך 40 דקות לא להתחיל להתגע סביבו כשזה קורה, אלא להגיד בצורה עניינית וקצרה שזו לא סיבה לבכות, ואם הוא רוצה תעזרו לו להרגע ואם לא אז לא, ולעזוב את זה. אולי כדאי שלא "תקני" כל כך מהר את ה"מצוקה" שנראה לך שהוא נכנס אליה, לא בטוח שבאמת יקרה לו משהו אם תניחו לו לבכות, עד שהוא יבין שזה לא משרת אותו.
במקביל, כדאי לתת לו תשומת לב בדרכים אחרות, יזומות על ידכם ולא שהוא מנהל את הסיטואציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה מתבגרת..לי13/03/2013
שלום,ביתי בת ה-14 ילדה נעימה חכמה ומוכשרת וללא בעיה חברתית.
באופי שלה אדם מאד ישר וטוב לזולת .לאחרונה היא מגלה את החיים האמיתיים לגביי חברות"טובות"ונפגעת הלוך ושוב מכמה חברות בצורה מילולית ופוגענית.היא מאד אוהבת אותן והן נהנות יחד אך עכב זה שהיא כזו עדינה מרגרינה וטובה מידי אינה מבינה איך חברה שאוהבת אותה פוגעת ולאחר מכן ממשיכה כאילו כלום.
אני מהאימהות שנותנת כתף וליטוף ומסבירה לה שהחיים אינם כפי שאנו רוצים ושיש מהכל ולא תמיד איך שאנחנו רוצים ומצפים.לשמחתי היא עדיין משתפת אותי ומתיעצת וכמובן שגם בוכה כאשר זה קורה.יש מקרים שהיא פשוט עובדת אצות.כולי כמובן כואבת את כאבה אך מסבירה לה שבחיים יהיו לה עוד המון הפתעות והיא צריכה לדעת להתמודד.מה ניתן לעשות?אני משערת שהחיים יכשלו אותה לאט לאט אך כואב לי מאד עליה משום שאני מעולם לא הייתי בצד הזה
0בגילה הייתי מלאת ביטחון)תודה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי מענה...תודה
לי16/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה מתבגרת.. - תגובה
סמדר ריינר18/03/2013שלום לי,
אני הייתי לוקחת בחשבון שיש מצב שאת לא בהכרח הכי אובייקטיבית לגבי הבת שלך. וזה בסדר גמור. אבל לא כל כך בטוח שגם לחברות שלה אין צד בעניין ושהבת שלך מספרת לך את הגירסה שלה לדברים, ואת באופן טבעי מתגייסת לטובתה ומזדהה איתה ויכול שהאמת היא לא תמיד כזו.
אני הייתי בודקת קצת יותר לעומק את ההקשר של הפגיעות, ואם יש דברים שגם הבת שלך עושה אולי אפילו בלי לשים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 1.7לילך13/03/2013
שלום, הבן שלי בתקופה האחרונה התחיל להרביץ ולפעמים לנשוך בגן. הבנתי שזו התנהגות די נפוצה עד שהם מתחילים לדבר ולהביע את רצונם. השאלה שלי אם זה באמת בסדר בגיל הזה להרביץ גם ללא סיבה, סתם לעבור ליד ילד בגן ולתת מכה ומה אני בתור אמא יכולה לעשות חוץ מלהגיד לו שאנחנו לא מרביצים וזה לא נעים. יכול להיות שזה קשור או לא אבל נולדה לו אחות לפני 5 חודשים, אז אולי זה גם תורם לעניין. עד מתי זה ״בסדר״ שהוא מרביץ ומתי אני צריכה להתחיל לדאוג. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 1.7 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/03/2013לילך שלום,
ההתנהגות של הבן שלך היא אמנם לא נעימה, אך היא נורמטיבית בהחלט לגילו. את ציינת בשאלתך את אחד הגורמים לכך. אפשר להוסיף ולבקש ממנו "לעשות טובה לחבר" שכרגע הוא פגע בו (=ללטף אותו), או להתחבק איתו. אבל האפקט של התגובות שלנו המבוגרים על ילדים בגיל של בנך הוא מצטבר ותראי את השינוי עוד מספר חודשים.
שירי
טיפול בילדים, הדרכות הורים, טיפול במבוגרים, טיפול באמצעות סקייפ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3.3 לא אוהב להשתתף בפעילויותדניאלה12/03/2013
שלום רב,
בני בן 3 ו 3 חודשים. ילד מקסים, מנומס, חברותי וחכם.
משחק ומשתתף יפה מאוד בגן, מדבר במפגשים ומביע את דעתו ונהנה ממשחק עם חבר אחד או יותר.
היה מספר פעמים אצל חבר מבלי שנשארנו איתו והתנהג מקסים.
הבעיה מתחילה כשיש המולה, רעש וכמות גדולה של אנשים במקום אחד...
הוא לא אוהב ללכת להצגות, שעת סיפור וימי הולדת. ואין מה לדבר על להשתתף....
במסיבות שנערכות בגן, מסרב להשתתף בפעילות המבוצעת ע"י כל הילדים ויושב עליי ללא תזוזה.
כשאני מצליחה לשכנע להכנס להצגה או לשעת סיפור, הוא לא מוכן לשבת עם כל הילדים, אלא יושב עליי קפוא ומדי פעם מבקש לצאת. כאשר מעבירים חפץ או בובה ללטף, הוא לא מוכן לגעת או להתקרב. אציין שבסוף המופע, הוא זוכר את כל ההתרחשות ונראה שהקשיב והפנים יפה מאוד.
ביום הולדתו בגן, רואים שהוא מתרגש ונהנה, אך לא מוכן ללבוש גלימה/ כתר. כך גם לגבי תחפושות, איפור, כובעים וחפצים.
השבוע הלכנו לשני ימי הולדת עם מפעיל והילד היה פשוט מבוהל. לא הסכים להתקרב ולא נתן לי לעזוב לו את היד, אפילו כשהיינו רחוק מההתרחשות. לאחר שעזבנו את יום ההולדת, שאלתי אותו לראשונה מדוע סירב להשתתף או לשבת עם כל הילדים ואמר לי שהרגיש פחד.
גם בחוגים בגן לא משתתף בפעמים הראשונות, אך לאחר שנפתח, משתתף בהדרגה.
אני מאוד קשובה לצרכיו וחששותיו ומבינה שזקוק לקרבתי ולבטחון, אך אני רואה שהבעיה לא חולפת עם הזמן, אלא רק הולכת ומחמירה.
כיצד עלינו לפעול על מנת לחזק את הילד ולהקנות לו כלים להתמודדות עם הקושי? אודה על עצתכם המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3.3 לא אוהב להשתתף בפעילויות - תגובה
סמדר ריינר13/03/2013שלום דניאלה,
את מוזמנת לעיין במעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דניאלה14/03/2013ציירנו ביחד יום הולדת עם מפעיל. הוא צייר את עצמו על השטיח בין כל הילדים, אוחז במקל שעוזר לו להתגבר על הפחד. אני מקווה שנצליח להתקדם מכאן :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! - תגובה
סמדר ריינר15/03/2013שלום דניאלה,
מרגש לשמוע, שמחתי לעזור:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סבלנותnir12/03/2013
שלום רב,
יש לי ילד בן שנתיים וחצי,
בתקופה האחרונה הוא מפגין חוסר סבלנות בישיבה ושמיעת סיפורים , ובמפגש בגן הוא יושב רק כחצי מהמפגש .
רצוי לציין כי לפני כמה חודשים הוא היה יושב יותר.
האם זה אומר משהו?
איך ניתן ללמד את הילד לשבת בסבלנות?
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר סבלנות - תגובה
סמדר ריינר13/03/2013שלום לך,
אולי כדאי לחשוב אם קרה משהו בתקופה האחרונה שמשפיע עליו וגורם לו להיות יותר חסר שקט. שינוי כלשהו במשפחה או בגן. ובהתאם לזה לראות מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר סבלנות - תגובה
סמדר ריינר17/03/2013שלום לך,
אם לפני כמה חודשים הוא היה יושב יותר, אז העניין הוא לא ללמד אותו לשבת בסבלנות כי הוא כבר יודע. העניין הוא לבדוק מה קרה לפני כמה חודשים, בבית או בגן שגורם לו להיות יותר חסר שקט. החלפה של גננת, הריון עם אח קטן, מעבר דירה, מתיחות זוגית בין ההורים או כל שינוי אחר שייתכן ושמפיע עליו בצורה כלשהי, ואז ניתן לבדוק איך אפשר לעזור לו להירגע ולהתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)