מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפסקת חוג בת 5עירית12/03/2013
שלום,
ביתי בת ה 5 נמצאת בחוג משחקי חשיבה כבר 5 חודשים והיא לא רוצה להמשיך בחוג היא אומרת שזה משעמם אותה. בתחילת השנה היתה בחוג ציור מספר פעמים ולא רצתה להמשיך (מוכשרת בציור) אמרה שתצייר בבית. שנה שעברה לפני גיל 4 היתה בחוג התעמלות חודשיים והפסקנו ואח"כ חוג ריקוד לחודשיים והפסקנו. היא אמרה שהיא רוצה זמן עם אמא. (אני איתה כל יום אחרי הצהרון ועד השינה).
1. האם להפסיק את החוג (בשלב הזה של השנה לא מקבלים החזר כספי על התשלום עד סוף השנה והאפשרות היא לעבור לחוג אחר או לוותר על הכסף ) 2. ואיך ללמד אותה התמדה מהי? 3. האם להמשיך להציע לה חוגים אחרים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת חוג בת 5 - תגובה
סמדר ריינר12/03/2013שלום עירית,
חוג זה רשות ולא חובה ולא נראה לי שאפשר להכריח ילד ללכת לחוג. אני גם לא רואה טעם להציע חוגים אחרים, הילדה בפירוש אמרה לך שהיא לא רוצה, אז איך את רוצה שהיא תתמיד?
בלי קשר לזה כדאי לבדוק מדוע היא לא מוכנה להיפרד ממך בשעות אחה"צ, זה לא קשור לחוגים, זה קשור לקשר ביניכן, וזה משהו שכדאי לחשוב עליו או לבדוק אותו בעזרת איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 וחצי עם קשיים חברתיים בגןסיגל12/03/2013
שלום, בני בן 4 וחצי מתקשה ביצירת קשרים חברתיים בגן , הגננת מספרת שהוא עובד מאד יפה, מבין הוראות ואף כשמדובר במשחק של אחד על אחד הוא משתף פעולה יפה, כאשר קבוצה של ילדים משחקים יחד או כשמדובר ביותר מחבר אחד הוא כבר לא מוצא את עצמו, ונסוג מהמשחק, בשעת חצר הוא כמעט תמיד זקוק לתיווך , (יש לו חבר שהוא מאד אוהב והוא בין הדומיננטים בגן אבל הוא לא משתף אותו בחצר ומשחק עם אחרים ) חשוב לי לציין שאני מזמינה לו חברים אחה"צ הוא משחק יפה , מרגיש בטוח , הבנתי מאנשי מקצוע שבגיל הזה עדיין לא מקיימים סדנאות למיומנויות חברתיות אלא בגיל מאוחר יותר , מה עליי לעשות? למי לפנות ואיך אני יכולה לעזור לו יחד עם צוות הגן לתת לו כלים להתמודד ולא להמנע? אשמח לקבל המלצה כזאת.
תודה..סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 וחצי עם קשיים חברתיים בגן - תגובה
סמדר ריינר12/03/2013שלום סיגל,
אני חושבת שכדאי לך לכבד את הקצב של הילד שלך, נשמע שהוא ביישן ומתקשה לקחת את מקומו, זה יכול להשתנות בעתיד, ואם לא, יש עוד זמן לטפל בזה. הייתי מניחה לזה ומחכה שנה - שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 עם התקפי זעםנטלי11/03/2013
שלום. לבני בן ה 7 ישנם התקפות זעם פתאומיות וללא סיבה. לדוגמא: היום כשנכנסנו לרכב בתי הקטנה רצתה לשבת מקדימה. הילד הגדול התעצבן והתחיל לשבת מקדימה בצורה שמסכנת אותו ואותנו ואמר שהוא רוצה שיקרה לו משהו ושהוא יקבל מכה. לאחר מכן הוא לא הפסיק לצרוח ולבכות שהוא רוצה שאני אתן לו מכה בכדי שהוא ירגע. רוצה אני לציין שאינני מכה את ילדיי בכלל. אז הסברתי לו שאני לא מרביצה לילדים שלי שאני כל כך אוהבת !!!! ולא לאף אחד ושמי שמרביץ הולך לכלא.
לקח לו שעתיים להירגע. ישנם גם התקפיי זעם שקשורים לבן דוד שלו והוא מתרגז מכל דבר שהבן דוד עושה ואז הוא מתחיל לרוץ בכל הבית ולבכות ולצרוח ולוקח זמן עד שנרגע. יש לציין שאחרי מעשה הוא מרגיש נורא עם עצמו שהוא התנהג לא יפה. מה עושים? יש מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 עם התקפי זעם - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/03/2013נטלי שלום,
התקפי הזעם והכעסים של בנך אכן מטרידים, בכך שהתגובה שלו אינה פרופורציונלית לאירוע, שהוא עלול להתנהג בחוסר שיפוט ושקשה לו להירגע. ייתכן שהילד שלך כועס עקב דברים שברורים לו, והם אינם פתאומיים מבחינתו, אך ברור שהוא יכול להרוויח מאוד מטיפול שיעזור לו להירגע ולהתארגן טוב יותר מול כעס ותסכול.
אני ממליצה לפנות לטיפול בנושא, על מנת שהוא יוכל לקבל כלים להתמודד עם כעס. גם ילדים וגם מבוגרים עשויים להרוויח רבות מטיפולים כאלה.
בהצלחה!
שירי
טיפול בילדים, הדרכות הורים, טיפול במבוגרים, טיפול בסקייפ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסבטה11/03/2013
שלום.הבת שלי - בת שנה ועשרה.ילדה מפותחת וכחמה . קניתי לה סיר על מנת להתחיל את תהליך הגמילה.איך מתחילים?מה אני אמורה לעשות?איך אני יודעת שהיא מוכנה ? (כשהיא עושה קקי - היא אומרת אה-אה).
הילדה בינתיים בבית עם מטפלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/03/2013מרינה שלום,
את יכולה להתחיל לספר לה סיפורים על גמילה (כמו "סיר הסירים"), להסביר לה מה לעשות וכדומה. אולם קחי בחשבון שגיל שנה ועשרה חודשים עשוי להיות עוד מעט צעיר מדי לגמילה, ואולי כדאי לחכות עוד חודש-חודשיים לגמילה המלאה, וכרגע רק להכיר לה את הסיר ואת החוויה של ללבוש תחתונים ולא חיתול.
בהצלחה
שירי
טיפול בילדים, הדרכות הורים, טיפול במבוגרים, טיפול בסקייפ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6.5 במרד טוטאליתמרה11/03/2013
שלום
יש לי ילד בן 6.5 שמותח גבולות בכל תחום שהוא רק יכול אני לא יכולה להשאיר אותו ללא השגחה כי מיד הוא שופך מים על הרצפה/שותה שוקו ומלכלך/ משחק בכדור בבית למרות שאסרתי זאת/מצייר עם חברים על הקיר. הקושי העיקרי הוא בתחום החברתי -הילד מאוד חברותי ואהוד אך כשמגיעים חברים הביתה הוא לא מאפשר להם לשחק בכלום ואןי ואבוי למי שיגע במשהו -אז מתחילה תגרה. אני נטרלתי את ענין החברים והסברתי לו שעד שלא ישנה את ההתנהגות הוא לא יכול להזמין אז התשובה הייתה שהוא הולך אליהם ולא צריך.
הוא מתחצף , מדבר מילים גסות ששמע בבית הספר מקלל גם את אביו והשהיה לידו נהייתה מאוד מתוחה וגורמת לריבים ביני לבין בעלי . אין לי מושג איך לגשת לפתרון הבעיה
אולי אוכל לקבל כיוון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6.5 במרד טוטאלי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/03/2013תמרה שלום,
הבן שלך נשמע מאוד סוער וכמו כן מהדברים שלך עולה הרושם שלכם ההורים אין מספיק כלים כיצד להתמודד עמו. אני שמחה שהילד חברותי ואהוד, מה שמרמז שאולי בסביבות אחרות מהבית הוא מתנהל באופן טוב יותר. זה דבר חשוב עבורו. לאור זאת, הייתי ממליצה להתחיל בהדרכת הורים מסודרת, ורק במידה והיא לא מסייעת - לפנות לטיפול עם הילד.
בהצלחה
שירי
טיפול בילדים, הדרכות הורים, טיפול במבוגרים, טיפול בסקייפ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוכנות לכיתה אשוש11/03/2013
שלום,
אשמח לעדת איך מזהים מוכנות לכיתה א?
האם קושי לימודי מהווה שיקול? ואיך אפשר לעזור "להדביק פערים" עוד בגן חובה?
תודה,
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכנות לכיתה א - תגובה
סמדר ריינר12/03/2013שלום שוש,
זה תלוי ממה הקושי הלימודי נובע. כדאי מאוד להתייעץ עם פסיכולוגית הגן כדי לראות אם יש צורך לאבחן קושי ספיצפי. למשל ילד שמתקשה ללמוד בגלל קשיי ריכוז או מתקשה לכתוב בגלל קושי במוטוריקה עדינה, לא יעזור כמה ישבו איתו וילחיצו אותו בגן, וחבל על הנזק שנגרם לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 מאוד שובברונית11/03/2013
הבן שלנו בן .3.5 ומתנהג בצורה הבאה בגן: הוא יתנהג יפה וכמבוקש ממנו רק אם מסתכלים עליו , כלומר שכשלרגע יסיתו את המבט או לפחות יחשוב ככה יתחיל להתנהג כפי שהוא רוצה וזה יכול לכלול לפרק למישהו מגדל שבנה או לחטוף צעצוע
בנוסף נראה שהוא מאוד נהנה להצחיק , מעין נסיון להיות ליצן הכיתה
מה אתם חושבים על התנהגות הזו ומה אפשר לעשות כדי לשפרה
יש לציין שאנחנו בארה״ב והילדים כאן הולכים יותר בתלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 מאוד שובב - תגובה
סמדר ריינר13/03/2013שלום רונית,
הוא למד שהוא מקבל המון התייחסות כל פעם שהוא עושה משהו כזה, וזה מספק לו תשומת לב. חשוב להשתדל לתת כמה שפחות תשומת לב להתנהגויות האלה, ולפנות תכנית חיזוקים חיוביים, שבהם הוא מקבל חיזוק על התנהגויות טובות, למשל אם ישב בשקט בזמן המפגש, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מי הילד הולךאב מודאג 5510/03/2013
חנו לפני גרושין. יש לנו 4 ילדים. שנים מבוגרים שעזבו כבר את הבית. אחד עם PDD שנמצא בדיור חוץ ביתי וילד בן 15. עברנו למקום מגורים הנוכחי לפני שנה וחצי. הילד לומד שניה שניה במוסד החינוכי האזורי. יש לו הרבה חברים באזור החדש. די מתקשה בלימודים.
אנחנו מתלבטים בשאלה מה יותר טוה עבורו? להישאר עם ההורה שנישאר בישוב במקרה זה האבא שהוא עסוק יותר אך מגיע כל יום הביתה. או עם האם שעוברת לגוד בישוב אחר לא באותו אזור למודים, אך היא זמינה יותר.
בתחילה חשבנו לשאול אותו, אך לא נראה לי צודק להפיל עליו החלטה של ללכת עם אבא או אמא.
מודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מי הילד הולך - תגובה
סמדר ריינר11/03/2013שלום לך,
זו בודאי לא שאלה לייועץ שיטחי באינטרנט. כדאי שתפנו לשירותי הרווחה באיזור או לפסיכולוג ותבקשו ייעותץ קצת יותר מעמיק בעניין. צריך לקחת בחשבון נתונים רבים, שקשורים לקשר שלו עם כל אחד מההורים, ליכולות החברתיות והלימודיות שלו, וזה לא רציני לענות לכם בצורה כזו על בסיס נתונים כה חלקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוק ידיים בבוקריאיר10/03/2013
שלום
בכל בוקר שאני מעיר את הבן שלי בן ה 5 , הוא מלקק את כפות הידיים שלו מקצה לקצה כמה פעמם ( בחלק של פנים כף היד שלהן).
כששאלתי אותו למה הוא עושה זאת אמר שהן יבשות לו.
הוא חוזר על התנהגות זאת מידי בוקר מזה כמה חודשים ולעיתים גם בערב לפני השינה.
האם זה מעיד על איזה שהיא בעיה?
האם להעיר לו או שזה יחלוף מעצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוק ידיים בבוקר - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/03/2013יאיר שלום,
מדוע לא להתייעץ עם רופא הילדים? אולי קיימת בעיה רפואית כלשהיא. במידה ולא, ייתכן שזהו מעין טקס של הילד לפתיחת היום או לסיומו, ואפשר לסייע לו להחליף את ההרגל בהרגל מתאים יותר - למשל דקלום של בוקר או לילה, להיפרד מהמיטה ומהחלומות ומהבית... וכדומה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור לא יפהשלי ניאזוב10/03/2013
יש לי ילד בן 2.5 שהתחיל לדבר לא יפה (חרא) כשהיינו שואלים אותו מי לימד אותו לדבר בצורה הזו הוא היה מאשים את המטפלות שלו ועכשיו מסתבר לי שהמטפלות שואלות אותו הוא אומר אבא ( עושה סוג של מניפולציה) אני רוצה לציין כי לילד יש אוצר מילים ענקי והוא מדבר באופן שוטף ורציף וקולט כל מילה שמוציאים מהפה.
הייתי רוצה לדעת מה אני עושה ואיך אני מתמודדת איתו שיפסיק את מה שכבר קלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור לא יפה - תגובה
סמדר ריינר11/03/2013שלום שלי,
ילדים בגיל הזה נהנהים פעמים רבות להגיד מילים אסורות שקשורות לאיברים אינטימיים ולקקי. לא הייתי נכנסת מזה ללחץ, ואחרי שהברתם לו שזה לא יפה, כדאי בהמשך פשוט להתעלם, כי זו יכולה להיהפך דרך בשבילו לקבל תשומת לב. אל תדאגו זה יעבור עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לבעיות רגשיותעדי09/03/2013
בני בן ה 4 עם בעיות רגשיות, ערך עצמי נמוך ורגישות יתר אשר משפיעות על יכולת התפקוד שלו וההתנהלות החברתית עם ילדים בני גילו. האם טיפול באמצעות משחק יכול לעזור לילד כה צעיר להתמודד עם קשיים רגשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לבעיות רגשיות - תגובה
סמדר ריינר10/03/2013שלום כלנית,
בהחלט כן, אם כי המטפלת צריך לפגוש גם אתכם ההורים והתרשם האם רצוי לעבוד איתו או שניתן לעזור לו גם דרך הדרכת הורים עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שעושה טרוררויטל09/03/2013
שלום יש לי ארבעה ילדים , שלושה בנים ובת אחת בת שבע וחצי. הילדה בת השבע עושה לנו בבית טרור , צורחת וכל מה שהיא רוצה היא מקבלת כי היא צורחת ובוכה עד שאנחנו נכנעים ונותנים לה מה שהיא רוצה, עוד יותר מרגיז ששלושת הבנים הם ילדים טובים , לא מבקשים כלום ותמיד עוזרים. אתמול בערב אני הרגשתי שהילדה פשוט חצתה את הגבולות ואין לי דרך יותר לטפל בה. האירוע הוא שאני התקלחתי והיא פתחה את הדלת כדי לקחת לה מברשת וביקשתי ממנה לא להיכנס , ולכן היא דפקה עם הרגליים על הדלת כדי שאפתח לה ובמקביל אבא שלה צעק לה מרחוק שהיא לא תקבל את ההפתעה, הייתי בשוק ואחרי עשר דקות של צרחות היא נרגעה וקיבלה טבלט מתנה. וואו אני הייתי בהלם והתחלתי לריב עם בעלי ליד הילדה ודיברתי עליה מילים שבחיים לא אמרתי לה שפשוט כבר אני לא ידעתי איך להתמודד עם הטרור שהיא השליטה על חיינו. אני בהלם מהמצב ולא מצליחה לצאת ולהבין איך קרה שאני האמא האמפטית והטובה שכל הזמן נעימה לילדיה ומרצה אותם ודואגת להם, מגלה שבבית שלי יש שלושה ילדים שעושים מה שאומרים להם בצייתנות ולא מעיזים לדבר ואחת שעושה טרור וכל מבוקשה היא מקבלת. ובעל שכנוע לבת ולשלושת הבנים הוא מאוד קשוח ועצבניף. אני מאוד מוטרדת מהמצב, מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שעושה טרור - תגובה
סמדר ריינר10/03/2013שלום רויטל,
פשוט מאוד להפסיק לתת לה את מה שהיא רוצה כשהיא צורחת. כל עוד אתם עושים את זה, אין לה שום סיבה להפסיק, כי זה תמיד עובד בשבילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגיגת יום הולדת לבת 6 עם ילדי הגן..מיכל08/03/2013
ערב טוב,
בתי ילדה מקסימה..בוגרת, נוחה..ילדה שכייף לגדל אותה.., עד היום לא חגגתי לה יום הולדת לחברים אלא רק בחוג המשפחה, היא אומנם ביקשה אך כפי שציינתי היא מאד נוחה ולכן לא היה קשה לדלג מעל הענין. השנה לראשונה החלטתי לחגוג לה עם ילדי הגן שלה וחברים נוספים גם כי היא ביקשה וגם כי זו היתה כוונתי בעבר להתחיל עם "זה" בגיל 6. קבעתי לחגוג לה עם ילד נוסף בשל העלויות הגבוהות של המפעיל וכו' דבר שמאד נהוג אצלנו- לחגוג בזוגות. בתי כמובן רוצה יום הולדת "נסיכות.." עם כל הקישקושים או קוסם. אמו של הילד השני מכוונת לכיוונים אחרים שמתאימים יותר לבנים.. אני מרגישה שבהיותה של בתי כזו ילדה סתגלנית, היא קרוב לודאי תהנה מכל פעילות וודאי שלא תעשה "סצנות.." אך בתוכי כואב לי כי אני יודעת כמה היא משתוקקת שילבישו אותה בשמלות של נסיכות ויחגגו לה כמו לבנות אחרות שכבר חגגו. (היא אומרת את זה במפורש) אופציה של לחגוג עם בת נוספת אין, כי מי שבאיזור שלה כבר קבע..ולעשות לה לבד זו עלות יקרה מדי עבורנו. אני בטוחה שהיא תשמח מכל פעילות ולו מכיון שמעולם קודם היא לא חוותה את זה ולפתע לקבל הרבה מתנות ותשומת לב..ובכל זאת בפנים כואב לי כי יש בי צד שרוצה לממש לה את הפנטזיה הילדותית שלה.., אני מרגישה חסרת אונים. התאריך קרוב קרוב..אנחנו צריכות לסגור עם מפעיל, האמא השנייה בסך הכל נחמדה ואינני רוצה להעכיר איתה את האוירה ובין כל זה אני אובדת עיצות..,
אשמח לשמוע את דעתכן..אולי לקבל עיצה לאו דוקא מהמקום המקצועי (כן זה חשוב לי שבתי לא תפגע והכי חשוב לי להשאיר אצלה חויה טובה) אולי אפילו כאמהות בעצמכן..,
ועוד דבר קטן..לי חגגו פעם אחת יום הולדת כשהייתי בת 6. עד היום..30 שנה אחרי אני נזכרת בערגה באותו היום וזוכרת כל פרט ופרט..כל מה שאני רוצה זה להשאיר אצל בתי את אותה חוויה..מה דעתכן?,
תודה מראש, נוגה א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
מיכל09/03/2013תעשי לה יום הולדת נסיכות לבד!!
היא נשמעת נסיכה בעצמה - מגיע לה :)
חוץ מזה, מקריאת ההודעה שלך ברור שגם את מרגישה ככה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי - תגובה
סמדר ריינר11/03/2013שלום מיכל,
אני בטוחה שיש דרך חשוב על פשרה שבה גם בתך תוכל לחגוג כנסיכה בתוך אותו יום הולדת, זה לא חייב לבוא על חשבון הפנטזיה שלה בהכרח, אולי כדאי לחשוב איך לשלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נפשיותשירי08/03/2013
שלום , שמי הוא שירי , ואני בת 11 .
כבר 3 שנים , אני מטופלת אצל פסיכולוגית , לא ברצף , אלא תמיד אכשהו אני חוזרת אליה.
אבל היא נועדה בשביל המצב החברתי , ובגלל שזה לא קשור לחברתיות , חשבתי אולי יש בהישג ידכם עזרה.
הרבה פעמים , אני יכולה להתחיל לכעוס ממשהו ממש קטן וחסר משמעות כמעט , אבל אז פתאום אני מתחילה לבכות , ואני חשה צורך עז , לכסוס את הציפורניים שלי , בזמן שהאצבעות שלי יכולות לרעוד . אני יכולה לשלוט ברעידת האצבעות , אבל זה נותן מן תחושה של שחרור .
ישנו עוד מצב מעט מוזר : היום , חוויתי אותו לראשונה . היום לא הלכתי לבית הספר , אז אספתי את אחותי הקטנה מבית הספר והלכנו לקיוסק . היו לי רק עשריות האגורה , והמוכרים אמרו שהן להם זמן לספור כי יש להם לחץ , ואז הרגשתי שהלב שלי פועם חזק חזק , והתחלתי איכשהו לבכות . אשמח אם תגידו לי מה דעתכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נפשיות - תגובה
סמדר ריינר10/03/2013שלום שירי,
נשמע שאת סובלת מחרדה, והפסיכולוגית שלך בהחלט אמרוה לדעת לעזור לך גם עם זה וגם עם הכעס והבכי ואני מציעה לך שתספרי לה על הבעיות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעעידית08/03/2013
ילדתי בת שנה וחודשיים. מיום שנולדה אני איתה בבית וכיף לנו מאוד ביחד. היא מוצצת אצבע מגיל חודש וחצי ולא רוצה מוצץ.
פגשה אותי מישהי מתחום החינוך ואמרה לי שמציצת אצבע זה סימן לחסך באם.
האם יש משהו בדבריה?האם יש מחקרים בנושא? איך זה הגיוני לגבי ביתי? אני איתה 24 שעות ביממה ואנחנו קשורות מאוד אחת לשנייה עם המון חום אהבה וחיבוקים בלי סוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
עידית11/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציצת אצבע - תגובה
סמדר ריינר12/03/2013שלום עידית,
ממש לא, אין קשר בין מציצת אצבע לחסך באם בדיוק כמו שאין קשר בין מציצת מוצץ לחסך באם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)