מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבות וזכרונותשלי08/05/2013
שלום לכן
ביתי בת 9 סיפרה לי לאחרונה שבעיר שבה גרנו בשנה שעברה היא ושתי חברות שלה שיחקו באבא ואמא והן נגעו אחת בשניה והתנשקו.
הסברנו לה שהיא עוד קטנה בשביל הדברים האלה ואנו מבינים שהיא עשתה טעות ושיש לה עוד הרבה זמן לכל ההדברים האלה .
היא החליטה לספר לנו את זה כי לאחרונה במהלך שיעורים בבית הספר היא נזכרת בזה והיא ממש מצטערת שעשתה את זה כמה שדיברנו איתה אני ובעלי ואמרנו לה שמטעויות לומדים ומה שהיה היה ושתשכח מזה מכיוון שגם עברנו לעיר אחרת ופה היא הסתגלה מהר מאוד כי היא חברמנית ופלפלית וכולם רוצים בחברתה.
איך אנו יכולים לברגיע אותה כדי שכבר לא תחשוב על הדברים האלה בעיקר בלימודים.
אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות וזכרונות - תגובה
סמדר ריינר09/05/2013שלום שלי,
מה שאמרתם לה באופן כללי הוא נכון, אם עדיין היא מוטרדת, וסובלת ממחשבות אובססיביות על העניין, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמנת חוקים משפחתיתאנה08/05/2013
שלום. בעלי ואני מעוניינים לנסח אמנת חוקים משפחתית הכוללת את החוקים הבאים כדי לעודד יחסי כבוד בין הילדים : 1. בבית שלנו משוחחים ומתפשרים - לא מרביצים ! 2. בבית שלנו מכבדים רכוש פרטי – לא נוגעים במגירה פרטית או לוקחים חפץ פרטי ללא רשות. 3. בבית שלנו ההורים לא מתערבים ביחסים בין הילדים – הילדים מסתדרים ביניהם.4. בבית שלנו לא מדברים במילים מכוערות. כל החוקים הללו אמורים לבטא שינוי מהותי שאנו רוצים לעשות. יש לנו שלושה ילדים בן 7, בת 5 ןבן 4. בננו הבכור אינו מכבד את אחיו הצעירים, מנסה להשתלט כל הזמן, מציק המון, לוקח חפץ אישי בטענה שהחלפנו פעם וזה שלי, לא מכבד כשבאים חבריהם ומפריע, משתמש בקלות בידיו – לא מרביץ בצורה רצינית אבל דוחף, מזיז, בועט לא מעט ועל כל דבר קטן. יש לנו גבולות בבית, תפקידים לילדים, לו"ז דיי קבוע ודרישה לכבוד כלפיהם וכלפינו. אנו מעודדים ומעריכים התנהגויות חיוביות אף קטנות, משתדלים להתעלם ממה שאפשר וכמובן משתדלים שיישא בתוצאות התנהגותו. לדוגמא לאחרונה לא הצטרף לבילוי משפחתי בהתראה מראש שזה עלול לקרות כי יומיים רצופים הציק לאחיו ללא הפסקה או איבד זמנית זכויות שלו כבוגר בגלל התנהגות כוללת שאיננה כזאת. אנו רוצים שלא להתערב ביניהם בידיעה שהתערבות פוגעת ביחסים ביניהם אבל חוסר הכבוד שלו ללא התערבות יאפשר לחוקי הג''ונגל לשרור בבית וזה לא נראה לנו הוגן אז האמת היא ההתערבות היא מתמדת...כבר לקחנו חלק בקבוצת הורים. אנו מאוד מעוניינים לדעת לדעתכם בשתי שאלות ספציפיות : 1. האם לא להתערב משמעו בכלל, לחלוטין גם אם יש חלופת מילים מכוערות, חטיפת חפצים מהיד או לקיחה ללא רשות ? אם כן – מה יכולה להיות הסנקציה לחוק השני ואיך אפשר להטיל סנקציה אם אנחנו מגיעים לעמדה של אי התערבות ביניהם ? 2. מה יכולה להיות הסנקציה על הכאה ? במקרה אלימות הדדית, אנו יודעים שיש להפריד ולומר שלא מרביצים מבלי לנקוט עמדה שיפוטית אבל אם אחד פגע באחר – האם הרחקה ל-5 דקות לחדר היא סבירה ? ואם זה נמשך ל-15 דקות ? 3. מה יכולה להיות הסנקציה על אמירת מילים מכוערות או שאולי הצעתכם היא להתעלם בין אם נאמרות הורים או בין הילדים ? ושאלה אחרונה - מתי אתם מציעים ללמד תורות, החלפות ויתר דרכים להתפשרות אם אנו לא אמורים להיות מעורבים בסיטואציות וויכוח. יש לציין שהשתתפנו בקבוצת הורים ואף לתקופה היינו בייעוץ אישי להדרכת הורים. תודה רבה מראש !!! תשובה תעזור לנו מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנת חוקים משפחתית - תגובה
סמדר ריינר09/05/2013שלום אנה,
אני לא כל כך מאמינה בחוק שאומר שההורים לא אמורים להתערב. זה לא תמיד עובד ולא תמיד נכון. זו דעתי ואני מבינה שהיא שונה ממה שמלמדים באדלר למשל, לכן אם אתם רוצים לקבל הכוונה באוריינטציה הזו, כדאי לכם לשאול שם.
אני חושבת שאם הבעיה העיקרית היא בנכם הגדול, כדאי להבין יותר לעומק ממה היא נבועת, מה הוא מבטא בכך ומאיפה הקושי שלא נובע. ניסוח חוקים ואמנות לא יפתור את הקושי הריגשי שגורם לו להגיב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מוגזמת?הילה07/05/2013
ביתי בת ה-10.5 לעיתים מבקשת ללכת עם חברה מבית הספר בת גילה למרכז חנויות קטן + אזור תעשיה קטן ליד הבית. אך אני אוסרת עליה ללכת לבד. במקום כביש מעוקל ללא ראות טובה גם חנויות מפעל קטנות עם עובדים זרים וגם חנויות משחקים וכו', למרות שאני רואה לא מעט ילדים מבית סיפרה מסתובבים שם לבד. למרכז המסחרי העיקרי ולשחק ליד הבית בגינה אין לי כל בעיה שתצא. האם זה שאני אוסרת עליה ללכת יגרום לה לחשוב שאני לא סומכת עליה? אני משתדלת להסביר לה מדוע אני לא נותנת לה ללכת לבד לאותו אזור. אני פשוט מבקשת לדעת האם אני פועלת נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מוגזמת? - תגובה
סמדר ריינר08/05/2013שלום הילה,
הסיטואציה שאת מתארת היא גבולית, אין נכון ולא נכון. זה לא נורא שבאופן חלקי ההוראות שלך שונות משל הורים אחרים ושלילדים אחרים מותר להסתובב שם ולה לא. כמובן שלא תוכלי לאסור את זה עליה לנצח, ובשלב מסויים יהיה נכון לאפשר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגןסיוון07/05/2013
בתי בת 3.5 , ילדה חכמה מאוד, נכנסה השנה לגן בו היו כבר קבוצה מגובשת של ילדים שהחלו שנה שעברה, והיה לה קשה להתחבר היא התלוננה שלא רוצים לשחק איתה ועם הזמן סיגלה לעצמה עולם משלה והיא משחקת לרוב עם עצמה. למרות שהערתי לגננת שאולי תעזור או תחבר עם ילדים אחרים היא מבחינתה חושבת שזה חלק מההתמודדות. לבת שלי יש בטחון עצמי, היא יודעת להביע את עצמה היא מבחינתה חולקת משחקים עם אחרים אבל כשהיא מבינה שלא רוצים לשחק איתה היא מתרחקת. החשש שלי שהיא תסגל לה אופי של בדידות מה אני יכולה לעשות והאם בכל זאת על הגננת להתערב במצב החברתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגן - תגובה
סמדר ריינר08/05/2013שלום סיוון,
הגננת היא לא היחדיה שכיולה לעזור, גם את יכולה, את יכולה ליצור קשר עם אימהות אחרות ולהזמים מדי פעם ילדות אליכם הבייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסבטה06/05/2013
שלום ,יש לי בת בת שנתיים ואני רוצה להתחיל גמילה.קנינו לה סיר , היא אומרת - קקי כשרואה אותו , אבל לא מתיישבת עליו.לא רוצה להתיישב עליו כשאני מבקשת להתיישב.איך מתחילים?מה לעשות?זהו ילד ראשון שלי.האם פשוט להוריד לה חיתול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סמדר ריינר07/05/2013שלום מרינה,
לא, לא להוריד לה חיתול. לחכות לאט לאט ובסבלנות שזה יבוא ממנה. אם הי אהולכת לגן, היא תראה ילדים אחרים ותרצה להיות כמוהם, חשוב מאוד לא ללחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
סבטה07/05/2013תודה על התשובה ,
היא לא הולכת לגן , היא בבית עם המטפלת עד לספטמבר ,ואני רוצה לגמול אותה עד אז . אז מה אני צריכה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט - תגובה
סמדר ריינר13/05/2013שלום מרינה,
כמו שאמרתי לא ללחוץ. אפשר להקריא לה סיפורים על ילדים שנגמלים לפני השינה (נפתלי...), ולתת לה בקצב שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד יחידיעל06/05/2013
שלום לכולם,
בני בן חמש וחצי, ילד רגיש, חכם, ואהוב על כולם. נולד בעקבות טיפולי פוריות ממושכים. אני ובעלי מאוד רוצים עוד ילדים ומזה תקופה עמוק בתוך הטיפולים - אך לשווא... מבחינה רפואית יש מצב שלא נוכל לממש את החלום ולהוליד ילדים נוספים. אני מתחילה להפנים שיש סיכוי סביר שבני יהיה ילד יחיד... כבר היום הוא חש קצת שונה בגלל זה (לרוב הילדים שהוא מכיר מהגן והסביבה יש לפחות אח/ות 1 ) אבל לא "חופר" בזה או שואל למה אין לו אחים וכו', או מתי יהיו לו וכו'.
רציתי לדעת איך עלי להגיב אם יתחיל לדבר על זה ולשאול שאלות, ואילו מסרים אני יכולה להעביר על מנת למזער או להפחית מתחושת השונות שלו, ובוודאי שחלילה זה לא יהיה משהו שהוא מרגיש נחות בגללו...
תודה, שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד יחיד - תגובה
סמדר ריינר07/05/2013שלום שלי,
נראה לי שאת קצת מבלבלת בין התחושות שלך לתחושות שלו. אין סיבה שהוא ירגיש נחות, יכול להיות שהוא יקנא בילדים שיש להם אחים, וזה טבעי ומובן, וזה בסדר גמור. אני חושבת שתחושת הנחיתות היא אולי משהו שאת מרגישה, כיוון שאולי נדמה לך שחוסר היכולת להביא ילד נוסף הוא פגם בך או בבעלך. זה לא קשור לילד שלכם. אם יעלו שאלות, אפשר להסביר לו בהתאם לגיל שלו, שיש כל מיני משפחות, משפחות עם ילד אחד, עם שני ילדים או שלושה כמו שיש משפחות שבהן יש רק הורה אחד.
אפשר גם להסביר באופן כללי שמאוד רציתם אח נוסף אבל זה לא תמיד מצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת ללטף לה את הפותסבטה06/05/2013
שלום.
בתי בת שנתיים ולאחרונה נוגעת לעצמה בפות ומבקשת שאני אלטף לה במיוחד כשאני רוחצת אותה.
איך להתנהג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת ללטף לה את הפות - תגובה
סמדר ריינר07/05/2013שלום מרינה,
אפשר להסביר לה שזה מקום פרטי, ושאם היא רוצה מותר לה לגעת שם בעצמה כשהיא לבד, אבל לא ליד אנשים ולא לבקש ממישהו ללטף שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"ל ללא הילדנטע06/05/2013
שלום, אני ובעלי טסים לחו"ל לשמונה ימים בעוד 3 שבועות, אנשים ייעצו לי להתחיל לספר לבני שהוא בן שנתיים וחצי, אמרתי לו לפני כשבועיים שאבא ואמא יטוסו במטוס והוא ישאר בבית עם סבא וסבתא ויהיה לו כייף ואמא ואבא יקנו לו מתנות וכו'. מאז אנחנו מנסים לאט לאט להרגיל אותו שגם סבא וסבתא לוקחים אותו מהגן ועושים לו אמבטיה ואנחנו יוצאים (אתמול היתה פעם ראשונה) אבל המצב לא פשוט כלל, הוא ממש צורח אם לא אנו לוקחים אותו ובוכה שנחזור, ועומד ליד הדלת (כל התקפת בכי היא לכמה דקות אבל עדיין הוא בוכה כל פעם שהוא נזכר) היום אפילו הוא בכה כשהלכתי מהגן. אני מניחה שבגלל שהוא מבין שאנחנו נוסעים כל יום מבחינתו אולי זה היום (הוא מאוד חכם וזוכר הכל, גם אם בערב הבטחתי לו לדוגמא שבבוקר הוא יקבל הפתעה הוא קם וישר מבקש..)אני לא יודעת מה לעשות אני ממש חסרת אונים, האם הוא יסתדר ויתרגל? האם לדבר איתו על זה? אם כן מה כדאי לומר? מה כדאי לעשות כדי להקל עליו? ממתינה לעצתכם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובתכם דחוף
נטע08/05/2013שלום, כתבתי כבר פעמיים שאלה בנושא נסיעה לחו"ל בלי הילד, אודה לתשובתכם.
תודה, נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בהתנהגות אצל ילדה בגיל 14קרן05/05/2013
יש לי ילדה בת 14 תמימה ונאיבית עד כדי טיפשות.
היא מרבה להתבודד בחדרה ולשקר בלי סוף.
לאחרונה היא מרבה לצפות בסרטי פורנו .
נמצאת בקשר עם קבוצות וואטסאפ עם בנים שהיא לא מכירה ומסרים מיניים הזויים.
אני ובעלי חסרי אונים ולא יודעים איך להתמודד ומה לעשות.
החרמתי לה את הנייד ושוחחנו איתה .
צריכים עזרה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בהתנהגות אצל ילדה בגיל 14 - תגובה
סמדר ריינר06/05/2013שלום קרן,
נשמע שהת שלכם במצוקה, לא ברור לי מצבה החברתי והאם יש לה חברות בנות או שהיא בודדה. יכול להיות שמצבהנובע מבדידות חברתית. בכל אופן אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ מסודר אצל איש מקצוע, ואם הבת שלכם לא מוכנה לבוא לכו רק שניכם להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים קיצוניים אצל ילדאיציק05/05/2013
לקחתי את משפחתי לסוף שבוע והילד הקטן שהוא בן שנה ושלושה חודשים כשהיה ברשות אימו התנהג כמו ילד בן יומו בכה מצץ אצבע התכרבל בזרעות ביתי וכשהיה עם אביו הוא התנהג רגיל ותפקד היטב רץ שיחק צחק ,חייב לציין שהילד לא הרגיש טוב כל כך הוא עדיין יונק פעם ביום ,הדבר חזר על עצמו כמה פעמים והשינויים היו ברגע איך אפשר לטפל בענין או לשוחח עם ביתי ,היחסים מאד פתוחים .בתודה מראש איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים קיצוניים אצל ילד - תגובה
סמדר ריינר06/05/2013שלום איציק,
לא בטוח שההתנהגות שאתה מתאר היא בעייתית. בכל אופן אם בתך לא מדווחת על תלונות מצידה או על קושי עם הילד, יכול להיות שלא כדאי שתתערב, כי התערבות כזו עלולה לעורר התנגדות, וגם מהתאור שלך אי אפשר להבין מספיק מה מטריד אותך וממה אתה בעצם דואג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן חמש מכניס חפצים לפהציפי04/05/2013
בני בןהחמש וחמישה חודשים מכניס לאחרונה חפצים לפה ומוצץ אותם במיוחד את השרוולים וצאוורון החולצה
לפעמים הוא חוזר מהגן עם חולצה ממש רטובה
ניסיתילהעיר לו וביקשתי שיפסיק אך זה לא קרה.
מה עליי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן חמש מכניס חפצים לפה - תגובה
סמדר ריינר05/05/2013שלום ציפי,
כדאי לפנות למרפאה בעיסוק כדי לבדוק אם זה קשור לחסך תחשותי בחלל הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4מיכל04/05/2013
שלום,
יש לי ילדה בת 4, לאחרונה החלה בתופעה של לקיחת חפצים מהגן של ילדים ולדעתי בלי רשות, היא מחביאה את החפצים שמביאה בתיק או בכיס ( ייתכן שבגלל שאני כועסת ולא מרשה לה) אני מבחינתי דואגת שהיא בעצמה תחזיר אותם ולדעתי היא לוקחת אותם ללא רשות...מה שמדאיג אותי שדפוס ההתנהגות הזה חוזר על עצמו ואפילו מחמיר. בשבוע שעבר ביקרנו בבית חברים והיא שמה בתיק שלה צעצוע של חברה והיום גם היינו אצל חברים והייתה שם ילדה שהיתה לה בובה והיא החביאה את הבובה בתיק שלי ודאגה שהתיק יהיה צמוד אליה כדי שלא יתגלה שהבובה בתיק ומשלקחתי את התיק גיליתי זאת. כשאני מדברת איתה על זה היא מתעלמת ואפילו אומרת : " אני לא שומעת.."
זה כבר די מדאיג אותי.. חשוב לי לדעת א. כיצד אני צריכה לנהוג כשזה קורה ב. מדוע יש לה את הצורך הזה ג. האם עלי לפנות לייעוץ. תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר05/05/2013שלום מיכל,
אם הילדה שלך אומרת שהיא לא שומעת, יכול להיות שזה קשור גם לטון שאת משתמשת בו. אין טעם לכעוס עליה, כדאי לדבר איתה בשקט ובנחת ולהסביר, בלי לתת לה להרגיש מושפלת. כי בואתו רגע היא נאטמת ולא יכולה לשמוע את התוכן, היא שומעת רק את הטון. זה נכון לגבי הנושא הזה ולגבי כל נושא.
מעבר לזה, ייתכן שהתופעה אכן מעידה על מצוקה מסויימת של הילדה וכדאי לפנות לייעוץ כדי לברר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף אובססיבי של השפתייםעינת04/05/2013
שלום,
בתי בת ה-2.7 נוגעת באובססיביות במקום מסויים בשפתיים ומקלפת אותן. היא עושה את זה כבר למעלה משלושה חודשים. ניסינו למנוע את זה בכל מיני דרכים,אם זה בצורה חיובית ,אם זה בפנייה להיגיון שלה וגם בסופו של דבר באופן קצת כועס כי פשוט לא ידענו כבר כיצד לנהוג. אני חייבת לציין שהיא עושה את זה גם מתוך שינה והירדמות. האם להניח לה לנפשה? האם זה יחלוף לבד? האם להבטיח לה משהו תמורת זה שתפסיק? אני מודה שמאז שנולדה לא עמדתי בסיטואציה כזו(כל הגמילה של בקבוק וחיתול עברה בנעימים) בה אני באמת לא יודעת כיצד לנהוג. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף אובססיבי של השפתיים - תגובה
סמדר ריינר05/05/2013שלום עינת,
ואלי אפשר להציע לה עוד דרכים להירגע, למשל להציע לה חפץ מעבר כלשהו, דובי, או חפץ רך שיא יכולה למלל אותו במקום לקלף את השפתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7שרית03/05/2013
הבן שלי בן ה-7 נמצא בכיתה א'.
ילד מאוד נבון אבל גם חסר בטחון בצורה יוצאת דופן: מתחילת השנה (כיתה א') הוא לא מוכן להסתובב גלויי ראש. בהתחלה זב היה רק כובע מצחייה ועכשין, אחרי שעברנו חורף עם קפוצ'ון, הוא לא מוכן בשום אופן להוריד את הקפוצ'ון כולל הכובע שלו!! בימים חמים כאלו הוא מאוד סובל (גם חברתית) אבל הוא בשום מקרה לא יוותר!! ניסינו לערב את המורה/יועצת/פסיכולוגית בביה"ס אבל הוא החליט שאם עוד פעם מדברים איתו על זה הוא לא בא יותר לביה"ס!! (והוא מימש את זה).
אני חסרת אונים בעניין הזה - כמובן שירדתי מהנושא אבל כואב לי לראות אותו כך סובל. יש עוד משהוא שניתן לעשות?? לציין שגם בגן הוא התנהג כך. נראה שדימוי הגוף שלו לוקה בחסר חמור - הוא מסתובב מכוסה כולל גרביים ומכנסיים ארוכים ממש מחביא את עצמו.
הוא ילד עם מבנה גוף רגיל לחלוטין אפילו ילד יפה בעיני הסובבים אותו.
כל עזרה בעניין תתקבל בברכה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 - תגובה
סמדר ריינר05/05/2013שלום שרית,
נשמע שאכן הילד במצוקה, ואכן אין טעם להילחם בסימפטום, צריך לטפל בגורמים שלו, אם הילד סובל מליקוי בדימוי הגופני שלו כדאי לפנות לטיפול, או לפחות להדרכת הורים כדי לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה אצל ילדה בת 7.5כרמית02/05/2013
שלום רב,
יש לי ילדה בת 7.5 שסובלת מבעיות שינה.
מדובר על תקופה די ארוכה - למעלה משנה.
היום הבנתי משיחות שנהלתי אתה שהפחד העיקרי שלה זה להרדם ולא לקום בבוקר. לדעתי יש לה כבר סמפטומים של חרדה - קושי בנשימה וכאבים בחזה.
רציתי לדעת ולשמוע המלצה מה לעשות ואיך להמשיך מכאן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה אצל ילדה בת 7.5 - תגובה
סמדר ריינר03/05/2013שלום כרמית,
את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה הועסקת בפחדים אצל ילדים, ואם זה לא עוזר, כדאי לפנות לטיפול אצל איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)