פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי היפרדות מההורה
    א
    07/04/2013

שלום
    בני בן שנה ושמונה חודשים הכנסתי האותו לפעוטון כשהיה בן אחד עשר חודשים.
    עד היום כאשר אני אומרת לו הולכים לפעוטון הוא מתחיל לבכות ולהגיד לא...
    כאשר אנחנו מגעים לפעוטון הוא מתחיל לבכות ולא רוצה לתת לי לעזוב.
    בפעוטון אומרים ששתי דק' לאחר שאני יוצאת הוא נרגע ובמהלך היום הוא מתנהג יפה.
    כאשר אני בא לאסוף אותו אני רואה מבעד לדלת שהוא משחק יפה.

יחד עם זאת מאוד מדאיג אותי שהוא עדיין בוכה כאשר הוא הולך לגן בנוסף אני מרגישה שהוא לא נקשר לאף אחת מהמטפלות האם זה תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי היפרדות מההורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי היפרדות מההורה - תגובה

סמדר ריינר
    08/04/2013

שלום לך,
    אני לא ידועת על סמך מה את מרגישה שהוא לא נקשר למטפלות. אם הוא נרגע שתי דקות אחרי שאת הולכת ובשאר היום נהנה, אז הבעיה היא כנראה בתגובה שלך לבכי שלו בפרידה ולא בגן עצמו. זו דרך לקבל ממך התייחסות, וככל שתמעטי להתייחס לזה כך הסיכוי שזה ייפסק יגדל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

א
    08/04/2013

תודה על התשובה
    התגובה שלי כי אני לא עושה מזה עניין כלל אני נותנת לו נשיקה ואומרת לא להתראות אחזור בצהריים ( משהו לא בסדר בתגובה זו?)
    דבר שני מתחילת השנה שהוא בגן כל בוקר הוא בוכה לפני שהולכים לגן וממש עושה פרצוף חרד כבר שאני מכינה אותו בבית שהוא הולך תכף לגן.
    לפעמיים כשאני שואלת אותו האם רוצה ללכת לגן אומר שלא.
    לגבי ההיקשרות למטפלות הוא לא מזכיר את השמות שלהן בבית והוא ילד מאוד אוהב מחבק מנשק.... ואני לא רואה את זה כלפי המטפלות...
    עכישו לגבי שאר היום בגן שאממרתי שהוא כביכול הוא מתנהג טוב ... זה רק על סמך מה שהמטפלות אומרות...
    מה כדאי לעשות??? כדי לבחון האם באמת טוב לו שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

סמדר ריינר
    09/04/2013

שלום לך,
    אם את לא שקטה, אולי כדאי שתבואי בהפתעה יום אחד ותבדקי מה קורה. או שתשוחחי עם הורים נוספים, האם גם הם חווים חוויה דומה.
    אם הכל בסדר, כנראה שהוא חש שאת חרדה יחד איתו מהכניסה לגן, ומנצל את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה 222
    סמדר ריינר
    07/04/2013

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה 222

הוספת תגובה

• בדיקה 222 - תגובה

סמדר ריינר
    07/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעעבר מבגדי חורף לקיץ
    רונה
    06/04/2013

שלום רב,
    בני כיום בן תשע וחצי ויש איתו בעייה החל מגיל שש.
    מגיל שש כשמגיע הקיץ הוא מסרב להחליף לבגדים קצרים, הוא נשאר כל הקיץ עם חולצה ארוכה (דקה) מזיע, מריח לא טוב ותמיד דואג שאף אחד (חוץ ממני) יראה את גופו.
    בהתחלה חששתי שמודובר באירוע מיני שעבר אך מדבריו הבנתי שלא, הוא ילד מאד סגור ומופנם ולא אומר לנו מדוע אינו מחילף לקצר.
    לפני גיל שש תמיד היה מחליף בשמחה ופתאו בבת אחת הופיע הבעייה.
    משנה לשנה המצב ממש מחמיר !!!
    בהדרגה הוא גם לא נכנס לים / בריכה וכואב לנו מאוד בעיקר בגלל שאנו יודעים כמה הוא מפסיד בגילו.
    משנה שעברה הוא החל לסרב להחליף למכנסיים קצרים וגם לא מוריד גרביים.
    אנחנו יחד איתו בבעייה מכיוון שכואב לנו להיות איתו בים/ בריכה / בית מלון וכו' אנו רואים אותו סובל בחום וכואב לנו ואנו לא מצליחים להנות.
    המצב רק מחמיר, בזמן האחרון אנו בכלל לא מדברים על העניין בתקווה שיבין לבד ואולי לבד המצב ישתנה אך להפך ממש טוב לו ורגוע שאנו לא מדברים על הנושא.
    היינו איתו אצל מרפאה בעיסוק כי חשבנו שייש לו בעייה תחושתית אך זה לא עזר, כיום הוא מטופל ע"י מאמנת לשיפור הבטחון העצמי אנחנו בטיפול ה - 15 אך הכל לשווא, הוא מטופל בפרחי באך וזה עוזר לו מבחינת פתיחות וביטחון עצמי אך לא מטפל בבעייה הספציפית.
    אנחנו ממש בדכאון כשהקיץ מגיע.
    שוב, הוא מאוד סגור ולא רוצה בכלל לדבר על העניין כשדיברנו איתו בעבר על הנושא הוא רק צרח ובכה שנפסיק ונעזוב אותו.
    מה לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מעעבר מבגדי חורף לקיץ

הוספת תגובה

• מעעבר מבגדי חורף לקיץ - תגובה

סמדר ריינר
    07/04/2013

שלום רונה,
    לפנות לאיש מקצוע, פסיכולוג קליני או פסיכותרפסיט שעובד עם ילדים לטיפול רציני, אם הבעיה מציקה כבר זמן רב ולא נפתרת כדאי להשקיע ברצינות בפיתרון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    אלין
    05/04/2013

שלום, אחותי בת 7 והיא כל הזמן יורקת ולא בולעת את הרוק , היא אומרת שיש לה "משהו בפה" היא התחילה עם זה כאשר נפלה לה השן הראשונה .
    זה מאוד מדאיג כי היא כל היום יורקת ומוצצת את החולצה ואנחנו כל פעם מחליפים לה .
    ממה זה נובע ? ואיך אפשר להפסיק עם זה ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה - תגובה

סמדר ריינר
    07/04/2013

שלום אלין,
    זה נובע כנראה מחרדה וכדאי לפנות לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלוויזיה בחדר ילדים
    דלית
    05/04/2013

שלום רב, לפני כשנה וחצי הכנסתי טלוויזיה לחדרו של בני, בן ה-5 כיום. מאחר והגעתי להחלטה שהטלוויזיה בחדר מיותרת אני מעוניינת להוציאה. אשמח אם תתנו לי עצה להסבר אפשרי שאותו אוכל לתת לילד. בחודשים האחרונים אני נוטה לציין בפניו כי ההירדמות בעזרת הטלוויזיה אינה בריאה וכך גם צפייה ממושכת. האם אפשרי להסתפק בהסבר זה מולו או שמא כדאי לחשוב על הסבר יצירתי יותר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טלוויזיה בחדר ילדים

הוספת תגובה

• טלוויזיה בחדר ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    07/04/2013

שלום דלית,
    ההסבר מספק לגמרי. את צריכה להבין שההסבר לא חייב לספק אותו, הוא יכול להמשיך להיות לא מרוצה זה לא נורא.
    דרך אגב, אם את מוציאה את הטלוויזה כדאי מאוד לספק לילד מנגנון הירדמות אחר, כמו סיפור לפני השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם שקרים של ילדה בת שש
    אמא מודאגת
    05/04/2013

שלום, ביתי בת 6.5 משקרת כדי להתחמק מעונש או מעבודה. למשל היא שיקרה וטענה שהמורה אמרה שלא צריך לעשות את שיעורי הבית או לגבי בלאגן שהיא עשתה בחדר ("לא אני גזרתי"). איך עליי להגיב? יש לציין כי יש לה אחות תאומה, וכל תגובה שלי נבחנת גם על ידה.

הוספת תגובה

• התמודדות עם שקרים של ילדה בת שש - תגובה

סמדר ריינר
    07/04/2013

שלום לך,
    קודם כל עונשים הם דבר מיותר שלא מסייע להצבת גבולות, ואני מציעה לך להוריד כמה שיתר את השימוש בהם. כשאת יודעת שהיא משקרת כדאי באופן ענייני להגיד שאת יודעת שזו לא אמת וצריך להכין שיעורים. בלי לעושת מזה סיפור ודרמה יותר מדי גדולים, פשוט להרגיל אותה לזה שזה לא עובד, זה לא מנגנון יעיל.
    בגיל הזה שקרים הם חלק מההתנהגות הסבירה, לכן לא כדאי לך להיות מודאגת וגם לא נוקשה מדי. עצם העובדה שאת שמה לב לשקר ומחזירה את השיח למסלול מספיקה כדי לשדר מסר שלתי הבנות ששקרים זה לא דבר שאת משתפת איתו פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לספר לילדה על הריון?
    מיכל
    05/04/2013

שלום,
    אנו הורים לשתי ילדות בנות 5 וחצי ו 3 וחצי, ובהריון בתחילת החודש השני.
    בשנה האחרונה הבת הגדולה שלנו, בת ה 5 וחצי מרבה לדבר איתנו על רצונה לאח/אחות נוספים.
    כעת, כאשר גילינו על ההריון החדש, אנו מתלבטים מתי יהיה הזמן הנכון לספר לה.
    מצד אחד, אנו מאוד רוצים לספר לה ומרגישים כי היא בוגרת מספיק בכדי להבין את המשמעות של ההמתנה הארוכה. ומצד שני קצת חוששים שמא משהו עלול להשתבש חלילה ואז האכזבה תהיה גדולה ואף טראומאטית.
    אנא הצעתכם כיצד עלינו לנהוג ומתי ואיך כדאי לשתף אותה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי לספר לילדה על הריון?

הוספת תגובה

• דילגו על שאלתי...

מיכל
    07/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לספר לילדה על הריון? - תגובה

סמדר ריינר
    08/04/2013

שלום מיכל,
    כדאי לספר לה מתי שנהוג לספר לכולם, לא לפני זה ולא אחרי זה. כך גםהיא לא תצטרך לשמור סוד, רצןי שאתם תתאפקו ולא היא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות של ילדתנו כמעט בת חמ
    אחת
    04/04/2013

שלום,

יש לנו ילדה מקסימה בת ארבע ועשרה חודשים. יש לה אח בן תשעה חודשים.
    בחודש האחרון יש שינוי בהתנהגות שלה. זה מתבטא בלעשות פיפי במיטה בלילה (ממוצע של אחת לשבוע) ולפני מספר ימים אף עשתה פיפי במיטה שלנו באמצע היום בזמן שהיא ערה לגמרי. חשוב לי לציין שהיא ביקשה מבעלי לא להיכנס לחדר בדיוק לפני שהיא עשתה את זה.
    היא אוהבת מאוד את אחיה, מלטפת אותו ומנשקת תמיד, אך מצד שני מקנאה כשאני לוקחת אותו על הידיים או אפילו מאכילה אותו.
    התנהגויות נוספות: רוצה שאני גם אאכיל אותה, מתעצבנת בבית יותר, רוצה את תשומת הלב (בעיקר שלי) בכל שניה, באה למיטה שלנו בלילות ובורח לה טיפה פיפי לפעמים בתחתונים. בנוסף, בתקופה האחרונה התחילו לה "טיקים" בפנים של עצימת עיניים, אבל אנחנו מקפידים לא להעיר לה על כך בכלל, כאילו זה לא קיים.
    חוץ מזה היא ילדה מאוד חברותית, בגן הכל בסדר והיא מאוד ספורטיבית. היא גם מאוד חכמה (כבר יודעת לכתוב, אפילו משפטים קצרים ומתעניינת לאחרונה בקריאה)
    מה שהדאיג אותנו הכי הרבה זה המקרה שהיא עשתה אצלנו פיפי במיטה בעודה ערה (כנראה בכוונה כי הודיעה לבעלי לא להיכנס לחדר)
    חשוב לי לציין שבחודשיים האחרונים בעלי התבקש לעבוד הרבה יותר שעות מבדרך כלל ולרוב כשהוא חוזר בלילה, היא כבר ישנה, ואני יודעת שהוא חסר לה. המצב הזה בעבודה שלו אמור להסתיים בעוד חודש.
    מה עלינו לעשות?
    סליחה שזה ארוך ותודה על ההתייחסות.

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות של ילדתנו כמעט בת חמ - תגובה

סמדר ריינר
    05/04/2013

שלום לך,
    נראה לי חשוב בתקופה הקרובה כשבעלך עובד עד מאוחר, אם יש באפשרותך להשיג עזרה, של קורבי משפחה או פאילו של בבייביסיטר, שיכול לעזור לך ולהיות עם החא הקטן מדי פעם כדי שתוכלי להתפנות לאיה, להקדיש לה זמן לחוד, שבות תוכל להיות לפעמים התינוקת שלך, לשחק יחד שהיא תהינוקת, או בכלל להקדיש לה זמן ולעשות ביחד דברים, עד שתחזרו למסלול הרגיל.
    אם זה לא עוזר או לא עובר גם לאחר שבעלך חוזר לנוכחות רגילה כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, רק דבר חשוב -

אחת
    05/04/2013

אמי שומרת פעמים רבות על בני הקטן ואני והיא משחקות המון יחד. ובאמת, היא אוהבת "להיות" תינוקת ואני מאפשרת לה את זה ומשתפת פעולה איתה ואף פעם לא אמרתי לה להפסיק..
    האם לאור זאת בכל זאת ללכת לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, רק דבר חשוב - - תגובה

סמדר ריינר
    07/04/2013

שלום לך,
    אולי כדאי באמת לפנות לטיפול, כי נשמע שהילדה במצוקה כלשהי וכדאי לברר למה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אחת
    08/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שמתנהג כמו אחותן
    אסטי
    02/04/2013

יש לי ילד בן 3 שכל הזמן שם מטפחות על הראש ומדמיין שזה שיער ארוך שם כתרים על הראש כמו נסיכות וכל הזמן מחקה את אחותו בת ה 5. הילד רואה הרבה סרטים של דיסני ואני בטוחה שסה השפעה של הסרטים אבל הוא לא מגלה עניין בתחומים של בנים אלא רוב הסמן במשחקי בנות ... אך לפעמים הוא כזה שובב ומתנהג ממש כמו כל ילד טיפוסי. בעלי קצת לחוץ מיזה ואיני יודעת אם כדי ללכת להתייעץ עם רופא מומחה . האם זה נורמלי ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שמתנהג כמו אחותן

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שמתנהג כמו אחותן - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2013

שלום לך,
    יכול להיות שכדאי לכם להתייעץ עם פסיכולוג, לא רופא בהכרח, אם זה בעייתי זה יעזור לכם ואם זה לא בעייתי זה ירגיע אתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שבע וחצי צופה בפורנו
    רוזי
    02/04/2013

שלום רב,
    אתמול גיליתי שבני הקטן צופה באתרי פורנו. ואפילו ממש קשים, כולל בע"ח, אביזרים ושאר סטיות. הוא היה נורא נבוך ונרגש כשתפסתי אותו על חם והסברתי לו בעדינות שזה טבעי להסתקרן ומה שהם עושים זה גם טבעי, אבל זה לא מיועד לילדים בגילו וכשיגדל יוכל. כמובן גם הסברתי שאני לא מרשה לו יותר לצפות בסרטים מסוג זה.
    מחיפוש בהיסטוריה ראיתי שזה התחיל לפני חודשיים לערך.
    האם פעלתי נכון/ההסבר היה נכון?
    מה הנזק ואם בכלל?
    האם יש צורך בהתערבות פסיכולוג או יועצת בית ספרית?

מאתמול אני לא יודעת מנוח. הילד כל הזמן מחפש את קירבתי ושואל האם אני אוהבת אותו. כמובן שעונה לו שכן, אבל לפעמים כבר אין לי סבלנות לשאלה החוזרת על עצמה..

לקביעת תור
    סגירה
    בן שבע וחצי צופה בפורנו

הוספת תגובה

• בן שבע וחצי צופה בפורנו - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2013

שלום רוזי,
    ההסבר היה נכון,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בעניינך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לכניסה לגן בספטמבר
    הלל
    01/04/2013

שלום רב,
    בני בן שנה ונמצא במשפחתון מקסים של 3 ילדים בביתה של המטפלת מאז שמלאו לו 7 חודשים. טוב לו שם.
    בני עתיד להכנס לגן של 25 ילדים ו-3 מטפלות בספטמבר. אז הוא יהיה בן 1.5 שנים. זהו גן מומלץ מאוד בשכונתנו וגם מהמלצות אישיות על ידי מכרים שילדיהם נמצאים בו. התרשמותי האישית בביקור בגן היתה טובה גם כן.

עם זאת קשה לי עם ריבוי הילדים ומיעוט הצוות ויש לי חששות שיקשה עליו להתרגל.

1. כיצד ניתן להכין אותו לגן שהמעבר יקרה באופן החלק והא-טראו מטי ביותר?

2. בגן זה קיימות שתי קבוצות: קבוצת תינוקות עד גיל 1.5 שנים עם 12 תינוקות ו2 מטפלות והקבוצה השניה אותה ציינתי - 25 ילדים עם 3 מטפלות לילדים מגיל 1.5 שנים ועד גיל 3. קיימת אפשרות (פחות מומלצת על ידי הגננת) להכניסו לקבוצת התינוקות, אז הוא יהיה הכי גדול שם (יש עוד ילד אחד שיהיה בגילו והשאר צעירים יותר). או שיהיה הכי צעיר בקבוצת הבוגרים (שם יהיה גם כן לפחות עוד ילד 1 בגילו והשאר גדולים יותר).
    מה לשתך האפשרות העדיפה?? (לציין כי בני מפתח היטב לגילו ובמשפחתון יש ילד אחד גדול ממנו בחצי שנה ושני קטן בחצי שנה והאו מסתדר היטב עם כולם)
    אודה מאוד על התיחסותך!! אין לך מושג כמה הפורום שלכן עוזר לי!

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לכניסה לגן בספטמבר

הוספת תגובה

• הכנה לכניסה לגן בספטמבר - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2013

שלום לך,
    בעיני עדיפה בהרבה קבוצת הגיל הקטנה יותר. מעבר לזה אין כל כך דרך להכין ילד בן שנה, כיוון שהוא קטן מאוד עדיין. הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא להביא אותו לגן בצורה מדורגת, להראות לו את הגן קודם, לשהות איתו שם שעה, ואחר כך להאריך את הזמן, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מפרידה בגיל שנה
    הלל
    01/04/2013

שלום, אני אם לבן שנה.
    כשאני עוזבת לעבודה הוא בוכה. לזמן קצר. אני עובדת משמרות ולכן לא תמיד נמצאת גם בלילות.
    לרוב טרם עזיבתי אני אומרת לו שאמא הולכת לעבודה ואח"כ חוזרת. לפעמים אני כה פוחדת מהבכי שלו שאני מחכה עד אחרי שירדם או חומקת בלי שהוא שם לב, אני יודעת שזה גרוע ועלול לגרום להחמרה בחרדת נטישה אבל לעיתים אין לי כוחות להתמודד עם הסבל שלו והאשמה שלי. אפילו שהוא בוכה רק לזמן קצר. לעיתים לוקחים אותו ללוות אותי לאוטו כשאני נוסעת ואז הוא לא בוכה, רק מסתכל.
    שאלותי:
    1. למה כשאני הולכת ממנו הוא בוכה, אבל כשהוא "הולך ממני" (למשך עם סבא לטיול) הוא לא בוכה?
    2. איך לגרום לכך שהוא לא יבכה כלל כשאני עוזבת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מפרידה בגיל שנה

הוספת תגובה

• פחד מפרידה בגיל שנה - תגובה

סמדר ריינר
    02/04/2013

שלום לך,
    הוא לא בוכה כשהוא הולך ממך, כי שם יש לו הרגשה שהשליטה אצלו.
    את לא יכולה לגרום לזה שהוא לא יבכה בכלל כשאת הולכת, הוא עדיין קטן מאוד ולא יכול להבין את המשמעות של זמנים ושאת תחזרי, זה לא ברור לו עדיין, זה ברור לו יותר כשיגדל.
    אם כשלוקחים אותו לראות איך את נוסעת זה עוזר, אז אולי כדאי לעשות את זה יותר, ובכלל כדאי שיהיה מבוגר שיכיל אותו כשא הולכת ושסיח את דעתו וירגיע אותו, גם הוא בוכה כשאת שם, זה יכול לעזור לו להירגע יותר מהר כשאת הולכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות אגרסיבית ותסכול
    ימי
    30/03/2013

שלום,

בני ילד יפיפיה וחברותי, בן שנתיים וחצי עם סף תסכול נמוך מאוד ומתקשה לקבל את המילה "לא" ונעלב מאנשים בקלות...מאז שנכנס לגן גדול (30 ילדים) הוא החל להרביץ.
    תחילה היה נותן מכה קטנה כאקט של מגננה על עצמו מפני חטיפת צעצועים, אך עם הזמן הדבר החריף, הוא היכה אותי ואת אביו, אחותו ויום אחד ראיתי שהיכה את הסייעת של הגן (לא נאמר לי מילה מהגן, אך אני יודעת ששמו אותו בעונשים).
    ראוי לציין כי בתחילת השנה התחלפה הגננת בגן ונראה שהצוות לא מתפקד, אז הוצאתי אותו מהגן לפני חופשת פסח.
    מאז הילד מאושר וראיתי שינוי לטובה (החל לשבת באוכל ובמפגש מה שלא היה קורה לפני).
    במהלך השבוע האחרון הוא בחופשה איתי בבית ויש ימים שהיה פשוט מקסים (ששיחקתי איתו והקדשתי לו), אך אם הוא נמצא בחברת אנשים (סבא סבתא, אחות ואחיינים), הוא תמיד מוצא סיבה לריב ולהכות (נשיכה, מכה חזקה).
    לי הוא הפסיק להרביץ משום שיום אחד זרקתי לו רכבת שהוא מאוד אוהב לאחר שזרק אותה על ראשי!.
    אינני יודעת מה לעשות עם העניין, אני מאוד עניינית ותקיפה והיה נראה שזה עוזר אך רק לתקופה קצרה.
    אשמח אם תפנו אותי להדרכה וזאת למרות שהנני מתחום החינוך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות אגרסיבית ותסכול

הוספת תגובה

• אלימות אגרסיבית ותסכול - תגובה

סמדר ריינר
    31/03/2013

שלום ימי,
    קודםכל לא הייתי מתייגת אותו בגילו הקטן כילד עם סף תסכול נמוך, ההתנהגות שלו היא בטווח הנורמלי לגילו.
    שנית, חשוב לתת לו כלים להתמודד עם תסכול ולא רק לקחת את הכלים שיש לו. הכלי שיש לו עכישו זה להרביץ. צריך למצוא דרך להחליף לו את זה בכלי אחר, למשל אפשר ללמד ואתו להרביץ לכרית וכך להוציא את התסכול שלו, ללמד אותו להגיד מה מפריע לו ומה מתסכל אותו (אפילו אם הוא מדבר היטב זה לא אומר שהוא יודע לבטא את הרגשות המציקים ברגע הנכון), ככל שידע לבטא את עצמו ריגשית, יכול להסתפק בביטוי מילולי במקום להשתמש בידיים.
    אם את מעוניינת בהדרכה, את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגורייך, או למכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך שעובד עם קופת החולים שלך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להתמודד עם ילדה בת 3 ש...??
    אתי
    30/03/2013

יש לי ילדה בת 3 שקשה לה מאוד להפתח לאנשים השאלה היא כיצד אני בתור אמא אמורה לנהוג במצבים שפונים אליה לענות במקומה?? או לא להתייחס ולתת לה להתמודד היא ילדה מאוד מפותחת שמדברת שוטף מגיל ממש צעיר ...
    שאלה נוספת כיצד להתמודד עם התפרצויות בכי?? לדוגמא אם מישהו לקח לה משהו או בטעות נתנו לה מכה או סתם פונה אלינו בהתבכיינות .... אז במצבים מסויימים אני נשארת אדישה ומשתדלת להתעלם אך המצבים שאנחנו לא לבד עם חברים וכאלה אי אפשר להתעלם כי היא צורחת מה עושים?? מה להגיד לה כשהיא פונה אליי תוך כדי משחק עם חבר ומתלוננת??? אני לא רוצה שהיא תהיה " שטינקרית" ושתתמודד לבד במצבים מסויימים...... תודה וערב נעיםן!

הוספת תגובה

• כיצד להתמודד עם ילדה בת 3 ש...?? - תגובה

סמדר ריינר
    31/03/2013

שלום אתי,
    בודאי שאת אל אמורה לענות במקומה, את יכולה לעודד אותה לענות, או קצת לעזור לה, לא יותר מזה.
    כשהיא מתפרצת בבכי כדאי לתת לה לכים להתמודדות, למשל ללמד אותה לבקש בחזרה, לשחק בינתיים במשחק אחר, לעזור לה להירגע ולהמודד עם הסיטואציה על ידי הצעת פתרונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות נטישה
    מ
    29/03/2013

לפני כשבועיים התחלתי בתהליך להכנסת בני בן השנה למשפחתון אך רק למספר שעות בשבוע (כמו בייביסיטר רק עם עוד ילדים). עד כה היה איתי. ביקרנו שם מספר פעמים ואף השארתי אותו לבד מספר פעמים למשך כחצי שעה אך הוא בוכה ללא הפסקה גם כאשר אני עוזבת וגם לאורך כל הזמן בו אני לא שם...אני נפרדת, מסבירה, דואגת שהוא לא רעב או עייף, מחייכת וכו ועדיין אין שיפור..אני אף מרגישה שהוא נהיה חרדתי עוד יותר גם מחוץ למסגרת. מדובר בילד שאמנם מאוד קשור אלי אך גם מאוד חברותי.
    כיוון שמדובר בצורך במספר שעות בלבד, האם עדיף היה בייביסיטר בבית? קיוויתי שדווקא האינטראקציה עם עוד ילדים (מאוד אוהב בדרך כלל) תהיה לו נעימה יותר...
    האם כדאי לעצור את התהליך או להמשיך אם כבר התחלתי?
    ואם להמשיך אז כיצד? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות נטישה

הוספת תגובה

• חרדות נטישה - תגובה

סמדר ריינר
    31/03/2013

שלום לך,
    גיל שנה הוא גיל מאוד קטן, זה לא גיל שבו יש צורך התפתחותי בחברת ילדים נוספים. הילד שלך זקוק עדיין לתשומת לב של מבוגר אחד על אחד, בהחלט הייתי עוצרת את התהליך ומתחילה שוב בגיל שנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה