מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך ניתן לעזור לו?עדי25/04/2013
יש לי ילד בן ארבע, רגיש מאוד ועם הפרעות קשב וריכוז. מאוד קשה לו להתמודד עם סיטואציות חברתיות בגן, הוא נעלב ומרגיש שעושים לו...לוקחים לו... הוא מעדיף לשחק בבית מאשר ללכת לגן, טוען שהילדים "מעצבנים" אותו. המורות בגן לא ממש קשובות ושנה הבאה אנחנו נעביר אותו לגן אחר, אך בינתיים אני משחקת איתו קצת עם בובות ומנסה להמחיש סיטואציות חברתיות, יש לכן אולי רעיונות איך להשתמש בכלי של משחק כדי ללמד אותו להתמודד עם הסיטואציות בגן יותר טוב? או רעיונות איך לעזור לו באופן כללי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ניתן לעזור לו? - תגובה
סמדר ריינר25/04/2013שלום כלנית,
אפשר להרגיל אותו לסיטואציות חברתיות בהדרגה, כל פעם להזמין ילד אחד הבייתה, אפשר גם לשחק איתו לא רק בבובות אלא בכלל, ולהדגים לו תוך כדי משחק, איך מוותרים, איך מפסידים במחשק, לוקחים את בהומור, נהנים למרות שלא הכל קוה כמו שרוצים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצבת גבולותמיכל24/04/2013
היי שמי מיכל אמא לשניים בת בת 12 ובן בן שנה וחצי. מדובר בבת המתבגרת , תלמידה מצטיינת חברותית מאד יש לה בעיה של הצבת גבולות היות והיא בגיל ההתבגרות מידי פעם מתחצפת כשאני מבקשת עזרה עם הבן היא מרבית היום מבלה מול המחשב והאייפון שלה... מידי פעם אני עוקבת אחר התכתבויות וגיליתי שמס חברות שולחות אחת לזניה בדיחות קצת גסות...אני מרגישה שהבת שלי משתנה מאד היא מדהרת איתי על צביעת שיער בקצוות ״כולן צובעות״ היא מתכתבת בפייסבוק המון היא לא מבלה עם במשפחה לא יוצרת אינטראקציה עם אחיה טוענת שמשכם איתו וכשאני לוקחת ממנה את מכשיר הנייד ומנתקת את המחשב היא בוכה במיטה. המחנכת של הכיתה לאחר שיחה עיצב אמרה לי שאני אניח לה שזה הגיל העיקר שהיא שומרת על רך לימודים גבוה... גם כשאנחנו יוצאים מהבית היא עם הפון שלה ומתכתבת זה כמעט כל היום.מה עליי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות - תגובה
סמדר ריינר25/04/2013שלום מיכל,
המחנכת של הבת שלך צודקת. לבת שלך אין שום בעיה של גבולות, היא באמת משתנה ולך קשה לקבל את זה. אני לא ממליצה לך להעניש אותה, זה לא עוזר, וזה רק מזיק לקשר ביניכן. כל עוד היא לא עושה דברים שמסכנים אותה, חבל להיכנס איתה למאבקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום סמדרלי24/04/2013
אני נאלצת לעבור הפלה מה אומרים לילדות בנות שלוש ושש??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סמדר - תגובה
סמדר ריינר25/04/2013שלום לי,
מסבירים להן שבבטן יש לך עובר, שהוא עדיין לא תינוק, ולא כל העוברים מתפתחים להיות תינוקות, העובר הזה לא מתפתח, ולכן ההריון הזה לא יימשך, ויכול להיות שבעתיד יהיה הריון נוסף ויהיה להם עוד אח. (אם אתם מתכוונים לכך כמובן).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 שסובל מכאבי בטן כשמתרגשאירית24/04/2013
הבן שלי , ילד חכם, מקסים, עם הרבה חברים, שמח, רגיש אבל שכשהוא מתרגש מאד, כואבת לו הבטן, הוא בוכה ונמנע להשתתף בפעילות. למשל היה טקס שילדי הגן שלו הופיעו בשיר (שהוא יודע את המילים והריקוד בודאות) מול ילדי בי"ס והורים והוא חיכה לזה מאד ודיבר על זה ואז כשהגיע הטקס, הוא התחיל לבכות שכואבת לו הבטן ולא הסכים להשתתף. אותו דבר קרה בחוג שלו כשהיה "מבחן" מול ההורים.
איך אני עוזרת לו להתגבר על ההתרגשות? איך אני מרגיעה אותו או מלמדת אותו להרגיע את עצמו ולא לוותר?
תודה אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 שסובל מכאבי בטן כשמתרגש - תגובה
סמדר ריינר25/04/2013שלום אירית,
את יכולה לתרגל יאתו נשמיות, למשל דרך ניפוח בועות סבון, ככל שהו אמנפח בועה יותר גדולה הוא צריך לנשוף יותר זמן וזה מרגיע. ניתן לתרגל את זה פעמיים ביום וגם לפני אירוע מלחיץ.
לא הייתי מכריחה אותו להשתתף במה שקשה לו, אלא מרגילה אותו בהדרגה מהקל אל הכבד, לאט לאט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותלי רן23/04/2013
שלום ותודה על האפשרות לקבל בפורום הייעצות.
אני בתחילת חודש שמיני, יש לי בן בבית שיהיה בן שנתיים וחצי כשאני אמורה ללדת.
הוא ילד חכם ושמח והוא מבין שאני בהריון עם תינוקת בבטן (רואה תינוקות ומצביעה על הבטן, קורה לה בשם שהמצאנו לה, אפילו דיברנו על הכיסא באוטו שיהיה לה והוא אמר שנשים אותה ליידו ועל זה שצריך להוסיף כיסא בשולחן אוכל) אני מאמינה שהוא מבין מה קורה כמה שיכול להבין (הרי אף אחד לא יודע איך הדינמיקה תשתנה, לא הוא וגם לא אנחנו).
אנחנו גרים קצת רחוק מההורים וכמעט תמיד אני או אבא שלו איתו אחר הצהרים. בפעם ב סבא או סבתא באים לקחת מהגן והוא מקבל אותם בשמחה ואהבה (רואה אותם בסופש בדרך כלל) שואל איפה אמא ואבא ומסתפק בתשובה עבודה או לימודים... אפילו טיול...
השאלה שלי, כשנלך ללדת - מה לומר לסבא/סבתא שיגידו לו שיקחו אותו?
אני לא חושבת שנכון לעשות מזה "דרמה" אלה להתנהג טבעי, כי אכן זה טבעי שמצטרפת אלינו המתוקה הזאת... השאלה בעצם מה הכי נכון להגיד?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
סמדר ריינר24/04/2013שלום לי רן,
אפשר להגיד שהאחות הקטנה יוצאת מהבטן של אימא, ועכשיו אימא ואבא הלכו לבית חולים כדי שהיא תצא, ובינתיים סבא וסבתא ישמרו עליו, ואחר כך אבא ואימא יחזרו עם האחות החדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6יעל23/04/2013
שלום,
בני בן 6 בתקופה האחרונה נאמר לי בגן כי הוא ועוד ילדה הולכים לצד ונותנים נשיקה חיבוקים. פעם אחת במגלשה הוא שכב עליה וכל הזמן מחפשים מקומות מסתור..
כל הזמן אני מסבירה בלי שום קשר לסיפור כי כל אחד זה הגוף שלו ומה שמותר לגדולים לטו מותר לקטנים וכו''... אני יודעת שזה תמימות של ילדים אבל לוקחת את זה קשה כיצד לטפל בנושא אשמח לעזרה...
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 - תגובה
סמדר ריינר24/04/2013שלום יעל,
כדאי לקנות ספר מתאים לגילו, ימליצו לך בכל חנות ספרים, ולהסביר לו על גוף האדם, בנים ובנות, ואיךל מגיעים ילדים לעולם. חשוב להקרין פתיחות ולאפשר לשאול שאלות ולהיות סקרן. במקביל, להסביר באופן ספיציפי לגבי אותה ילדה, שזה לא מתאים, זה נחמד לפעמים לתת נשיקה אבל לא יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שחורחן23/04/2013
שלום, בני בן שנתיים וחצי עם יכולת ביטוי גבוהה מאוד. בחודשים האחרונים מגלה אהבה רבה ועדיפות לצבע השחור. זה מתבטא בעדיפות לצייר תמיד בצבע שחור, ללבוש שחור. התלהבות מתחתונים שחורים וכו'...
האם יש סיבה לדאגה ? חשוב לי לציין שהוא ילד מאוד שמח וחברותי
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע שחור - תגובה
סמדר ריינר24/04/2013שלום חן,
לא הייתי מייחסת חשיבות רבה מדי לעניין הזה, בטח לא בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6קרן23/04/2013
שלום. יש לי ילדה בת 6 שבשנה האחרונה מתלוננת על פחדים רבים וצריכה שאהיה תמיד בטווח הראייה שלה אחרת היא נלחצת מאד. זה קורה גם בבית וגם בחוץ. יש לציין שבגן היא בסדר גמור. הפחדים הם להיסגר במעלית, להינעל בשירותים, להישאר לבד וכד'. זו ילדה שאני תמיד מלווה לכל מקום ומחכה איתה לסיום הפעילות, לעולם לא משאירה אותה עם זרים או לבד, ואינני יודעת מדוע היא כ"כ חרדה. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6 - תגובה
סמדר ריינר24/04/2013שלום קרן,
את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8.5נירית23/04/2013
שלום,
שמתי לב שהבת שלי מאוננת באמבטיה.
היא מתקלחת לבד, מכניסה את הטוש ממש בפנים עם הזרם של המים ועומדת כך חצי שעה, עד ש.... לא יודעת מה קורה בדיוק.
אני מאוד מודאגת מזה. היא לא יודעת שראיתי את זה. אבל ביקשתי ממנה ממש יפה לא להכניס ממש את הזרם של הטוש (בגלל שסיפרה לי פעם על זה), כי זה עושה דלקות.
האם צדקתי? אני מאוד מודאגת מזה, כי היא מסתגרת באמבטיה ועושה את זה כל יום.
מה עלי לעשות? אני יודעת שהיא אמורה להכיר את הגוף שלה, אבל האם זה אמור להיפסק? כמה זמן לתת לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8.5 - תגובה
סמדר ריינר24/04/2013שלום נירית,
ההתהנגות של בתך טבעית לגמרי, זה לא אמור להיפסק אלא להימשך כל החיים, זה דבר מצויין וטבעי ואין בזה כל רע, כל עוד היא עושה את בפרטיות ואת לא תפריעי לפרטיות שלה. אני מציעה לך להניח לזה, ולא להיות מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6רונית22/04/2013
ילדה מאד בעלת יכולת שכלית מעל לממוצע אך איננה מסוגלת להתמודד עם "לבד" כמעט לגמרי לא.
זקוקה לתשומת לב בלי הפסקה . רוצה כל הזמן חברים. כל הזמן. ורגע אחרי שחברה הולכת מיד "משעמם לי".
יכולה להכנס לסצנות של בכי ומצוקה רגשית שבד"כ קורית בזמן שאין חברות.
אוהבת מאד טלויזיה אבל גם לזה יש לשים גבול. אז כל נסיון להתמודד בזמן שאין חברות ואין טלויזיה הוא בעייתי.
זקוקה להמון חום ואהבה ויש לציין שלא חסר לה.
מכל הסובבים - הורים, אחותה, סבתא סבא.
יש נטיה למצבי רוח משתנים ואף מעבר מהיי לבכי במעבר מסיטואציה בה יש הרבה פעילות ועניין לזמן בו יש שקט ושעמום. הנה עכשיו סיימה פרק של סדרה בטלויזיה והיא כבר פה לידי "מה עושים עכשיו?"
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6 - תגובה
סמדר ריינר23/04/2013שלום רונית,
ילדים צריכים שלמדו אותם להעסיק את עצמם. את יכולה להציע לה עבודות יצירה, להראות לה איך עושים, ללוות אותה בהתחלה עד שהיא תרגיש נוח לעשות את זה לבד, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אשמה אצל הילדאיציק22/04/2013
סמדר שלום !אני מודע לך על תשובתך ובקשר לבעיה של הנכד הוא חזר היום מביה"ס
וסיפר שהם לא שיתפו ילד במשחק ששיחקו בהפסקה והוא מאד דואג שהמורה תכעס עליו והוא פנה אלי כמה פעמים לברר האם הוא צריך להיות מודאג מהמצב ,איך אני אמור לענות ולהרגיע את הילד
בתודה מראש איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות אשמה אצל הילד - תגובה
סמדר ריינר23/04/2013שלום איציק,
אתה אמור להסביר לו שלא קרה שום דבר נורא ואיום, לפעמים ילדים לא משתפים, ולא על כל דבר המורה אמורה לכעוס. אתה יוכל להסביר לו מתי המורה כן עלולה לכעוס (כשמחרימים כל הזמן את אותו ילד, כשמקללים או מרביצים) ולא כל פעם כשלא משתפים מישהו. באופן כללי כדאי שתעזור לו לראות את האמצע, כי הכל נראה לו שחור לבן, מותר ואזור והוא לא מכיר אפור. כדאי להסביר לו ולדבר איתו על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ילדה בת 14 וחצי , יכולה לבקראביתר22/04/2013
בבית חולים, כאשר אבא שלה עובר ניתוח קל?
או עדיף שתשאר בבית?
עד עכשיו קיבלתי מאנשים רגילים דעות שונות.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ילדה בת 14 וחצי , יכולה לבקר - תגובה
סמדר ריינר23/04/2013שלום אביתר,
ילדה בת 24 וחצי יכולה בהחלט לבקר בבית חולים כאשר אבא שלה עובר ניתוח קל. עם זאת, אם מדובר בילדה שסובלת מחרדות, או משהו מרתיע אותה מלבקר בבית חולים, לא הייתי מכריחה אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אשמה אצל ילדאיציק22/04/2013
אני סב לילד בן 8 שלאחרונה חוזר מביה"ס עם חרדות על דברים שעשה (הפיל קלמר של ילד שנישבר)(רב עם ילד בהפסקה)דברים שקורים להרבה ילדים כל יום וזה מאד מעסיק אותו אחרי הלימודים ,מה יקרה......ויותר הוא לא יעשה זאת וכ"ו אינני רוצה שזה יפריע לתפקודו ושלא יחמיר בעתיד .הוא ילד מקובל תלמיד טוב מתפקד היטב האים קיים טיפול ואיך להתנהג ולענות כשהוא מספר על מה שעובר עליו
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות אשמה אצל ילד - תגובה
סמדר ריינר22/04/2013שלום איציק,
הייתי שואלת אותו מה הוא חושב שיקרה, מה יכול לקרות, האם יכעסו עליו, לא יאהבו אותו, יענישו אותו? ממה הוא בעצם פוחד והאם זה הגיוני או לחילופין האם זה באמת כל כך נורא? בכל אופן יש בהחלט דרך לטפל בזה אם פפנו לפסיכולוג או פסיכותרפסיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי רק אצל סבתאהדס21/04/2013
שלום,
בני בן 7 חודשים (מחר..). בעל מזג נוח, צוחק הרבה, חייכן ביותר, גם לאנשים זרים לחלוטין, בכל סיטואציה - זרה או מוכרת.
רק אצל אחת מהסבתות, כאשר אנחנו מגיעים לבקר בביתה והיא לוקחת אותו אליה, מיד מגיע בכי נוראי, ממש בכי של מצוקה ואפילו פחד..
יש לציין כי היא אדם דיי כוחני ומאלה שבטוחים שהם תמיד צודקים ויודעים הכי טוב. כשהוא מתחיל לבכות היא אומרת שהוא לא מחונך.. אומרת דברים כמו "בוא בוא הנה המפלצת" או "הנה הנה זה בא..." (כלומר הבכי). בעצם אפשר להגיד שהיא ממש "מבקשת" את זה.
גם אנחנו כבר מגיעים לשם בהרגשה לא טובה ולמרות שאנחנו מנסים לא להעביר את זה לבן, אני בטוחה שהוא חש את הרגשות השליליים....
מה עושים?? אני בטוחה שזה פוגע ברגשותיה וגם מסכן הקטנצ'יק..
תודה מראש,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי רק אצל סבתא - תגובה
סמדר ריינר22/04/2013שלום הדס,
הוא רק בן 7 חודשים, אין לכם הרבה מה לעשות איתו, מלבד לנסות להרגיע אותו כשזה קורה. השאלה אם את חושבת שיש מה לעשות איתה, בכל זאת לדבר איתה על הדיבור שלה, ולהסביר לה בצורה אמפטית, באופן שיגיש לה לא כנזיפה אלא שאתם בעדה, ואתם מבינים שבטח זה פוגע גם בה, ולכל תינוק יש מזג אחר, וכאן מדובר בתינוק מאוד רגיש, ואם היא רוצה ליהנות ממנו, אולי כדאי לנסות לגשת אליו קצת אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה זה לאליאת21/04/2013
בני בן 3 ו-7 חודשים אח בכור לתינוקת בת 4 חודשים, בזמן האחרון כל מתי שהוא מבל תשובה שלילית הוא מתחיל בבכי והבכי יכול להתמשך עד שהוא בכלל לא מבים על מה הוא בכה ובסוף כואב לא הראש מהבכי. למשל בשבוע שעבר היינו ביום הולדת הוא מאוד נהנה והשתתף בסוף היום הולדת הוא קיבל בלון בצורה ל חרב וכשהלכנו הביתה הוא שיחק איתו בשדה והסברתי לו שהוא יתפוצץ לו הוא לא הקשיב והבלון התפוצץ הוא התחיל לבכות בכי הסטרי ורצה שנחזור ליום הולדת כי לקבל בלון חדש הסברתי לו שהיום הולת נגמר ושהוא היה צריך לשמור עליו הבכי המשיך עד הבית ואף בבית והוא הגיע למצב שהוא בוכה ולא מבין למה בהתחלה שנכנסו הסברתי לו שאם הוא לא יפסיק לבכות הוא יכנס לחדר להרגע ,זה לא זר הוא נכנס לחדר והבכי המשיך עד שראיתי שהוא בוכה וכמעט נחנק נגשתי עליו וחיבקתי אותו והוא הפסיק לבכות אבל כאב לו הראש . ועוד דוגמה כשהוא משחק בחדר הוא מוציא מלא משחקים ,כשהוא סיים אני מסבירה לו שהוא צריך לסדר ואז מתחיל שוב בכי ואני מסבירה לו שהוא לא יוצ מהחדר עד שהוא מסודר לאחר״מלחמה״ל בכי וצעקות הוא מסדר.
בזמן האחרון ל דבר אצלו מתבטא בבכי איך להתמודד עם זה אני רואה את עצמי מעצבנת וזה מתיש אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה
ליאת22/04/2013?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע מה זה לא - תגובה
סמדר ריינר23/04/2013שלום ליאת,
בהחלט חושב שתעזרי לו להתמודד עם הבכי. בדוגמא הראשונה למשל שנתת, לא הייתי מסבירה לו שהוא היה צירך לשמור על הבלון, זה לא עוזר באותו רגע, ברגעים כאלה חשוב להרגיע, להגיד לו שאת מבינה שזה עצוב שהתפוצץ הבלון, ושיהיו לו עוד הרבה בלונים...לחבק, ולהישאר רגועה.
גם לא הייתי נכנסת למאבקי כו כדי שהוא יסדר את החדר. אפשר להציע לו לסדר ביחד, או לעשות איתו הסכם שאחר כך הוא יסדר, או לתת חיזוקים חיוביים כשהוא כן מסדר וכו'. כדאי לבחור על מה להיאבק ועל מה לא וגם מתי.
נראה לי שכדאי שתפני להדרכת הורים קצרה כדי לקבל קצת דגשים בנושא, ולעושת סדרי עדיפויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)