פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת ארבע ושמונה חודשים- משחקי דימיון
    מיקה
    29/03/2013

שלום רב,
    לנו בת מקסימה בת ארבע ושמונה חודשים. ילדה נבונה ורגישה מאוד. בשנה האחרונה היא עסוקה כל אחה"צ במשחקי דימיון...אבל ממש כל רגע דל. בובות, מפגש כאילו היא גננת, אוהבת מאוד להתגנדר כמבוגרת- ללבוש צעיפים, נועלי נעלי עקב שקיבלה מתנה מפלסטיק של ילדות, שמה על עצמה סיכות, מבקשת ממני המון תיקים, חולצות שלי, ארנק שלי...כמובן שאיני נותנת למעט תיק אחד שפיניתי לה למשחק. לגדולה, אחות קטנה בת שנתיים וחצי אשר מערבת גם אותה במשחק המון...
    כשמגיעות אלינו חברות מהגן שלה היא מושכת רק למשחקים הללו, יש מחברותיה לגן שאוהבות אף הן...
    יש לנו בבית משחקם רבים, איכותיים אשר לצערי הרב ממעטת לשחק בהם ואם בכלל רק איתי /בעלי ..אנו מקפידים לשחק בשבתות משחקי קופסא יחד כל המשפחה וזה נחמד לכולנו. אבל זה קורה רק בשבת או איתי אחה"צ באיזה יום שאני ממש מנסה לשכנע באי אלו דרכים...
    מיוזמתה אינה מרכיבה פאזל /משחקת במשחקי קופסא לבד/ איתי /אחותה /חברה מהגן. ישר רצה לכל האביזרים של הגנדרנות.
    שאלתי- על אף שזה שלב חשוב בהתפתחות והולם בדיוק טווח גיל זה האין זה קיצוני ויותר מידי??
    יש לציין שמציירת יפה ומבקשת לעיתים ללמוד כבר מספרים ואותיות ממש בחודש האחרון ומה משמח אותי- קצת מעבר למשחקי דימיון...
    תודה רבה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת ארבע ושמונה חודשים- משחקי דימיון - תגובה

סמדר ריינר
    31/03/2013

שלום מיקה,
    ההתהנגות של בתך נורמלית לגמרי. השתדלי לא ללחוץ עליה ולא להכניס את הציפיות שלך שרק מגבילות אותה ומעכבות אותה. תני לה להתפתח בדרך שלה, עד גיל 6 אין שום הכרח שהיא תשחק במשחקי קופסה. משחקי דמיון תורמים להתפתחות הרבה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצות לאב גרוש
    מ.
    29/03/2013

כל מי שיש לו ניסיון דומה והוא לא איש מקצוע מוזמן להגיב גם:
    מעט רקע:אני בן 31 לאחרונה התגרשתי (לפני כחודש) לאחר פרידה של כ 8 חודשים ויש לי ילד כבן שלוש.כיום, אם בני חיה במרחק של כ 100 קילומטר ממני מה שמקשה עלי לראות את בני יותר מפעם בשבוע לכמה שעות שבהן אני אוסף אותו מהגן ומחזירו בשעת השינה ובשבוע לאחר מכן אני לוקח אותו ביום חמישי,מבלה איתו ומחזיר אותו לאימו ללינה.ביום למחרת אני לוקח אותו לגן בבוקר ומשם ישירות לסופש.כך היה מאז נפרדנו ונראה שהוא מגיב (לעין הבלתי מזויינת) די בסדר לתהליך.בעבר הייתי מדבר איתו בטלפון בבקרים ובערב אך זה נמוג בעיקר ביזומתי מתוך הקושי של לנתק את עצמי ריגשית ממנה ולהמשיך לדבר כ"כ הרבה.לכן היום אני משתדל להתקשר ולומר לילה טוב רק פעמיים שלוש בשבוע (וגם זה במקרה הטוב).
    יש לציין שאמו בזמן הזה עברה לגור לאמה, לדירה משל עצמה וכעת יש לה בחודשים האחרונים חבר רציני והם רוצים לעבור לגור יחד (קרוב יותר אלי - כ 20 דק נסיעה) כך שהדבר היציב היחידי שנותר לו הוא הגן ולצערי בסוף שנת הלימודים הנוכחית היא תשבש לו את זה גם עקב חוסר היכולת שלה לדחות סיפוקים (כך אני רואה זאת בכל אופן). אין עם מי לדבר בצד השני לדאבוני, והקשר בינינו כמעט ולא קיים למעט עיניינים טכניים וקונקרטיים לגבי הילד וכסף בלבד.
    בקשתי היא לדעת כיצד מהצד שלי אוכל לתרום ככל האפשר ליציבות בחייו, כיצד אוכל למזער את האפקטים הפסיכולוגיים, הנפשיים והריגשיים שיתכן ויהיו עליו? מה עליי לעשות בשני התסריטים:
    1.כאשר אנו גרים רחוק זה מזו - מלבד לקיים קשר טלפוני הדוק יותר קשה לי לחשוב על דברים נוספים
    2.כאשר היא תגור קרוב יותר אליי - לבקר יותר?לקחת אותו ללינה באמצע השבוע כך שאוכל לקחת אותו ל ו- מהגן/ביה"ס?
    האם עליי לדבר איתו באופן קבוע כל יום (פעם?פעמיים?)

לקביעת תור
    סגירה
    עצות לאב גרוש

הוספת תגובה

• ברור ,תראה אותו כמה שיותר

loeytan
    03/04/2013

לילד בן 3 לא נראה לי שמעבר גן ודירה זה "טלטלות" הם מתרגלים ביום לכל דבר,אבל לדעתי הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות בשבילו ובשבילך זה לראות אותו כמה שיותר,אופניים כדורגל גולות וכו' הוא לא ילמד מאמא שלו (אני מקצין אבל ילד צריך את שני ההורים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עימות בן בני לאישה
    חברה
    29/03/2013

הי
    אני אמא ל שני ילדים
    חברתי הטובה מאוד מקפידה עם הבת שלה בת ה 6
    על לא לקלל ודיבור נאות.
    בני הוא בן 8. הם חברים. לפעמים בני, בחיכוך עם
    הבת שלה מדבר לא יפה.
    אתמול זה קרה, לחברתי נמאס והיא ענתה לו בדיבור
    לא יפה חזרה, שירגיש כמה זה לא נעים.
    מה שקרה זה שהוא ענה לה וככה במשך 10 דקות
    הם עמדו וקיללו היא אמרה לו שהוא בכיין וטיפש
    והוא כבר ממש כעס אמרה לה שהיא מטומטמת וגם בת
    זונה. וגם בכה הרבה.
    אני הייתי מאוד מזועזעת מחברתי שהיא בת 35
    שככה התאמתה עם ילד בן 8 ומבני שאמר
    קללות נוראיות. ובכה.
    מצד שני היא אומרת שזה עשה לו שוק ועכשיו הוא
    יחשוב פעמיים לפני שידבר לא יפה.
    מה עושים ? זאת השיטה ? בני היה מאוד עצוב
    ומצד שני אולי באמת חשוב שילמד לקח

לקביעת תור
    סגירה
    עימות בן בני לאישה

הוספת תגובה

• עימות בן בני לאישה - תגובה

סמדר ריינר
    03/04/2013

שלום לך,
    בודאי שזו לא השיטה, אי אפשר ללמד ילדים מה לא לעשות על ידי שנותנים בדיוק את הדוגמה ההפוכה, מלבד זה שהיא מבוגרת והוא ילד, והכוחות ממש לא שווים, זו חוויה קשה ומשפילה שלא מלמדת כלום, ממש לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטים בלילה
    לי
    28/03/2013

הי סמדר חג שמח!!!

התייעצתי איתך בעבר הרחוק לגבי הבת הבכורה שלי בת השש וחצי והפעם אני מרגישה ממש אבודה

מעולם לא נגמלה בלילה ועדין עושה פיפי במיטה אני לא בעד שיטת הזמזם אבל אני מעולם לא כעסתי עליה כשיש פיפי כמעט יום יום במיטה

בנוסף יש לה לפעמיים סיוטים בלילה אתמול ממש רעדה (זה קרה שוב בשבוע שעבר)

התחלתי איתה השנה ריפוי ועיסוק אבל המטפלת אומרת שהילדה לא זקוקה לזה

תחילת השנה חברתית בבית הספר לא היתה טובה אבל אח"כ התגברה עדין יש חיכוכים עם חברות ואני שוקלת להעביר אותה בית ספר(היא נמצאת בבית ספר פרטי)

יש לה אחות בת שלוש שיודעת להתחנף לאבא מצויין ומשום מה האבא לא שם יותר מדי על הילדה הגדולה פחות מתחבר לאופי שלה הייתי איתו בכמה טיפולים משפחתיים אבל הוא טוען שהמטפלת לטובתי ומסרב להמשיך

הרבה פעמים כועס על הגדולה ועם הקטנה כל הזמן פוצי מוצי היא פשוט יודעת להגיע אליו יותר פתוחה והגדולה עם האופי הרציני והבוגר שלה הרבה פחות

הגדולה מרגישה כל הזמן שאבא שלה לא אוהב אותה

אני תקועה ובעבר חשבתי להתגרש ועכשיו אני לא יודעת מה ליעשות עם הילדה כמה שאני מכילה זה לא מספיק

בקיצור אני אבודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים בלילה

הוספת תגובה

• סיוטים בלילה - תגובה

סמדר ריינר
    29/03/2013

שלום לי,
    נשמע שתא מאוד קשורה לבתך הגדולה, מגוננת עליה ומזדהה איתה, ויכול להיות שזה קצת יותר מדי ומגביר את החרדות שלה במקום להקטין אותם. תני לה לגדול. מדוע את לא בעד שיטת הזמזם? יכול להיות שבתך מבינה ממך שהעולם הוא לא טוב, בית הספר לא טוב, הזמזםלא טוב (גם אם לא דיברת איתה על זה ישירות, ילדים חשים דברים ומבינים אותם), אבא לא מבין אותה ואותך, וכו'. נסי לשחרר, אם היא התגברה על הבעיה החברתית, ועדיין יש חיכוכים, לא נורא, לא כדאי להעביר בית ספר בגלל זה, נסי לגמול אותה בלילה בשיטת הזמזם או בשיטה אחרת, שדרי לה שהיא גדולה ואפשר להתגבר, ונסי להתערב פחות ולעשות פחות מכל דבר עניין.
    אם את לא מצליחה אולי כדאי שתפני להדרכת הורים עבור עצמך, ללא בעלך אם הוא לא מסכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר

לי
    29/03/2013

תודה על התשובה את צודקת שאני לא משחררת כי ששחררתי אבא שלה היה צועק עליה ואז הילדה לא הסכימה ללכת איתו

את צודקת שאני מגוננת עליה ואני צריכה לעשות תהליך

בקטע של בית ספר זה קצת יותר מורכב היא לא חייבת להיכנס לשיעורים ואז יש שם דינמקות חברתיות בעיתיות (ביהס דמוקרטי)

תמיד שמחה לשמוע ממך באמת אני אנסה לשחרר יותר

חג שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה וחג שמח:-)

סמדר ריינר
    29/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים מהצגות ,תחפושות
    לילי
    28/03/2013

כיצד לנהוג עם ילדה בת חמש המסרבת בתוקף לראות הצגות,תחפושות ?
    בעבר נוכחה וגילתה חוויה חיובית!
    היא מסרבת גם להשתתף בחוג כלשהו.
    הילדה נבונה לגילה

בתודה
    סבתא

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים מהצגות ,תחפושות

הוספת תגובה

• פחדים מהצגות ,תחפושות - תגובה

סמדר ריינר
    28/03/2013

שלום לילי,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשאלה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר ליישוב חדש וכיתה א
    שולמית
    27/03/2013

שלום רב
    בני בן חמש וחצי בשנה הבאה בע"ה הוא עולה לכיתה א אנו גרים במושב וכרגע הוא בגן חובה עם ילדי המושב.
    אנו בתהליך רכישה של בית במושב אחר כאשר בית הספר שם הוא לא אותו בית הספר שילכו אליו הילדים מהמושב הנוכחי.
    תאריך הפינוי של הבית הוא בתחילת אפריל שנה הבאה.
    אני מתלבטת האם להישאר לגור במושב הנוכחי ולהסיע את בני לבית הספר האחר בו לומדים ביישוב החדש בו נגור.
    או לחפש ולהשכיר בית במושב החדש עד שהבית שבכוונתנו לרכוש יתפנה.
    אני עובדת ליד המושב החדש כך זה לא יהווה טרחה עבורי ואני אוכל גם להפגיש בינו לבין חברים שגרים שם.
    בני הוא מסתגל בד"כ וחברותי.
    אשמח לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר ליישוב חדש וכיתה א

הוספת תגובה

• מעבר ליישוב חדש וכיתה א - תגובה

סמדר ריינר
    28/03/2013

שלום שולמית,
    אין לכך חשיבות גדולה מבחינת הילד, אם את המעבר לבית הספר החדש הוא עושה בכל מקרה, ואת יכולה להסיע אותו לחברים, השאלה היא רק השאלה של הנוחות שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב לגמילה- בת שלוש
    יעל
    27/03/2013

שלום
    ביתי בת 3 בעוד כחודש. החלטנו לנצל את חופשת הפסח לגמילה מחיתולים. יש לציין שעד עכשיו היא התעניינה בחברות שעושות צרכים בשירותים, ישבה על הישבנון מספר פעמים ועל הסיר אבל מעולם לא עשתה צרכיה בשירותים או בסיר.
    הורדנו את החיתול לפני 5 ימים ומאז היא עדיין לא עשתה בסיר או בשירותים פיפי (קקי זה סיפור אחר- יפורט בהמשך). היא עשתה פעם אחת כשהושבתי אותה בזמן שעשתה וכך המשיכה להשתין לתוך הסיר. תגמלנו אותה במילים טובות ופרס. כשהושבתי אותה על הסיר היא ממש רעדה...
    נדמה שהיא פיתחה חרדה כלשהי מהסיר (שירותים בכלל לא בא בחשבון). היא מתאפקת שעות ומודיעה כל 5 דקות "יש לי פיפי" וכשאני מציעה לה לשבת על הסיר, כל פעם כזו, היא מסרבת בתוקף! ניסיתי לקחת צעד אחורה, להפסיק לשאול אותה אם יש לה פיפי לעיתים קרובות ולהפסיק לשכנע אותה לשבת על הסיר אבל מה אני אמורה לענות בתגובה ל: "יש לי פיפי"? לקיחת הצעד אחורה בינתיים לא עובדת...

לגבי הקקי - היא סובלת מעצירות כרונית כבר יותר משנה וחצי - מקבלת "נורמלקס" כל ערב. עם החיתולים היא הייתה עושה קקי אחרי שהייתה מודיעה עליו כמה שעות קודם, מתאפקת - ולבסוף עושה בחיתול, כשמחזיקים לה את היד... אני לא יודעת איך תלמד לעשות בסיר. האם כדאי להציע לה חיתול רק בשביל שלא תהיה עם עצירות?

היא ילדה רגישה באופן כללי ואני אשמח לקבל עצות כיצד לפעול במידה והיא מסרבת לשבת על הסיר ומתאפקת שעות.

מחכה לעצות טובות גם לגבי הפיפי וגם לגבי הקקי...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סירוב לגמילה- בת שלוש

הוספת תגובה

• סירוב לגמילה- בת שלוש - תגובה

סמדר ריינר
    28/03/2013

שלום יעל,
    כדאי לא ללחוץ עליה, ולהציע לה לשםבת על הסיר עם הטיטול, הטיטול נותן לה הרגשת ביטחון, כיוון שהיא חשה שכאשר היא עושה צריכם משהו מתפרק מהגוף שלה וזה מפחיד אותה, הטיטול נותן לה כרגע הרגשה שהכל נשאר מחובר מוחזק ולא הולך לאיבוד. אפשר לנסות להרגיל אותה לעושת צריכם עם הטיטול על הסיר ובהדרגה לעושת עפ טיטול חצי פתוח , פתוח לגמרי וכו', עד שאפשר יהיה לוותר עליו לגמרי. אפשר גם להקריא לה סיפורים על ילדים שנגמלים, ובאופן כללי להשתדל לא ללחוץ ולא להגביר את רמת החרדה שלה שגבוהה גם כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד כמה דברים

יעל
    28/03/2013

ראשית, תודה על התגובה המהירה :)
    כבר עשינו טקס "זריקת החיתולים לפח" כשנשאר רק" חיתול לילה". האם יהיה נכון עכשיו להחזיר את החיתול ולנסות לבקש ממנה לשבת על הסיר? למען האמת, היא מסרבת לשבת על הסיר בכל תוקף ולכן אני חושבת שהחזרת החיתול תגרום לכך שהיא פשוט תעשה הכול בחיתול ואפילו לא תודיע על פיפי, כפי שעשתה קודם... מה דעתך?

כרגע, כשהיא צריכה פיפי ובעיקר קקי, היא מתחננת בפניי שאשים לה מכנסיים. כנראה שזה באמת גורם לה להרגיש פחות חשופה... את מכירה את התופעה? כציד עליי לנהוג לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד כמה דברים - תגובה

סמדר ריינר
    28/03/2013

שלום יעל,
    אז מה אם עשיתם טקס? זה פחות חשוב, רמת החרדה שלה מאוד גדולה, וכדאי לנסות להיענות למה שעושה לה הרגשה רגועה יותר, ואם זה מכנסיים אז מכנסיים. אני מציעה שתציעו לה לשבת על הסיר עם טיטול ואפילו עם מכנסיים ותראו מה תגובתה, אני מאמניה שיהיה לה יותר קל, ואם לא, אז לא נורא.
    חשוב שהתהליך יהיה כמה שיותר בשליטתה וכמה שפחות מלחיץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות-בת 7
    מירי
    27/03/2013

הבת הבכורה בת 7,בכיתה א.המורה שלה כל הזמן מדווחת לי על קשיים עם הילדה.לדבריה,לילדה קשה לקבל משמעת בכיתה ולעיתים עושה מה שהיא רוצה בכיתה.המורה אומרת שעד ההפסקה הכל בסדר,אח"כ-זו ילדה אחרת.עליי לציין כי גם בבית יש לה מצבי רוח משתנים ומאוד עקשנית,קשה לה לקבל "לא" כתשובה והיא בוכה לא מעט.יש גם קושי ב"להושיב" אותה לעשות שיעורי בית. אולם בסה"כ מדובר בילדה חכמה מאוד,אם כי ילדותית במקצת.אני מנסה לתת לה חיזוקים חיוביים אך גם חושבת שלפעמים צריך להיות יותר נוקשים,במיוחד בנושא של השמת גבולות, שכן לא מעט פעמים הילדה פשוט "מצפצפת" עלי...
    המורה טוענת שיש לעשות לה אבחון של הפרעות קשב אולם אני לא בטוחה שזה באמת מה שיפתור, אלא יותר בכיוון של מענה לבעיות התנהגות.
    מה בודקים באבחון של הפרעות קשב?האם פסיכולוג ילדים הוא מי שיעזור לי ?האם יש צורך בהפנייה לפסיכולוג ילדים?
    אשמח לכל עזרה...
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות-בת 7

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות-בת 7 - תגובה

סמדר ריינר
    27/03/2013

שלום מירי,
    כדאי לפנות קודם כל לפסיכולוגית בית הספר כדי לקבל המלצה יותר מסודרת לגבי האבחונים שכדאי לעשות על מנת להבין מה הבעיה.
    בכל מקרה, ייתכן וכדאי לשלול הפרעת קשב, כי אם זו לא הבעיה אז באמת זה לא מה שיפתור וכדאי להתקדם הלאה לאבחון אחר, אבל אם כם יש בעיה של קשב וריכוז, חבל להתקדם הלאה גם אם זו לא כל הבעיה בלי להקל על העניין הזה קודם כל, כי אחרת יכול להיות שתתדרשו ממנה דברים שהיא לא יכולה לעמוד בהם בלי העזרה המתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להשאיר ילד שנה נוספת בכיתה ב'?
    יוני
    26/03/2013

שלום לכולם
    אנחנו הורים ל2 ילדים, האחד אמור לעלות לכיתה א' ואילו השני אמור לעלות לכיתה ג'
    בשנת הלימודים הבאה אנחנו נעבור מקום מגורים בעקבות עבודה מה שאומר שהילדים יכנסו לבתי ספר חדשים בעיר חדשה ומרוחקת מחבריהם
    וכעת אנחנו נמצאים בדילמה די גדולה לגבי 2 הילדים
    הקטן הוא בן 5.5 (יליד חודש נובמבר) ועדיין לדעתינו ולדעת הגננת לא בשל מספיק ריגשית כדי לעלות לכיתה א' כך שאנחנו די נוטים להשאיר אותו בגן שנה נוספת - העובדה שהגן יהיה חדש והסביבה תיהיה חדשה לא תגרום לו לדעתינו להרגיש מתוסכל מהישארות שנה נוספת
    הבעיה הגדולה יותר היא עןם הילד הגדול בן 7 (יליד חודש מאי), הילד הוא ילד טוב ומקסים, נמוך יחסית לגילו ודי שקט מה שגורם לנו להתלבט רבות האם כדאי לנו לשקול ולהשאיר אותו שנה נוספת בכיתה ב', בבית הספר החדש, על מנת שיוכל להיות המוביל בכיתה מבחינת היכולת הלימודיות (הוא זקוק למעט חיזוקים בעברית ודי חזק בחשבון), ובנוסף על מנת שיוכל "לתפוס" גובה עם שאר הילדים בכיתה. האם הדבר נהוג? האם הדבר יכול לפגוע בילד (בעיקר לאור ההתחשבות בכך שמקום המגורים חדש ובית הספר חדש) או שהדבר הנכון ביותר הוא לתת לו להתמודד תוך כדי שאולי נעשה איזו מסיבה לילדי הכיתה בתחילת שנת הלימודים על מנת שיוכל להתחבר אליהם בצורה קלה יותר.

נשמח לשמוע את דעתכם
    תודה

הוספת תגובה

• האם להשאיר ילד שנה נוספת בכיתה ב'? - תגובה

סמדר ריינר
    27/03/2013

שלום יוני,
    נראה לי שכדאי תתייעצו עם פסיכולוגית בית הספר של הילד הגדול לגבי הנושאים שהעליתם והיא תוכל להמליץ לכם גם בנוגע למה שנהוג וגם במה שנוגע ומתאים ספיציפית לילד שלכם.
    לגבי הילד הקטן, אם יש המלצה של הגננת שעולה בקנה אחד עם מה שאתם מתרשמים, נשמע שאן כדאי לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שש מאוננת
    היא
    25/03/2013

שלום ,
    בתי בת השש כבר למעלה משנה מאוננת ,בתקופה האחרונה התדירות עלתה והיא מנצלת כל הזדמנות שבה אני לא נמצאת ומאוננת בהתחלה אני התעלמתי מהעניין וחשבתי שזו תקופה שתעבור , אך לאחרונה אני לא מצליחה להמשיך להתעלם התחלתי להעיר לה שתפסיק היא מפסיקה מיד כאשר היא רואה אותי אך מיד ממשיכה אחרי שאני הולכת ..ניסיתי לדבר איתה כדי להבין בצורה עקיפה למה היא עושה את זה (אני יודעת שזה טבעי ושזה קורה בתקופת הגיל הזה אך אני דואגת מאוד אולי מישהו מטריד אותה יש לה כמה חברות (קרובות משפחה) גדולות ממנה בכמה שנים שהיא מבלה איתן המון זמן ...
    אני מאוד מודאגת כי היא לאחרונה מאוננת לא רק בחדר שלה אלא גם במטבח ומול אחותה הקטנה בת ה4 בבקשה עזרו לי אני חסרת אונים .
    אמא מודאגת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    בת שש מאוננת

הוספת תגובה

• בת שש מאוננת - תגובה

סמדר ריינר
    27/03/2013

שלום לך,
    אוננות היא אכן דבר טבעי כל עוד היא במידה ונעשית בפרטיות, אחרי שמסבירים על כך לילד כמובן. המצב שאת מתארת הוא אכן חריג, ומעיד על מצוקה כלשהי. זה לא אומר בהכרח שבתך סובלת מהטרדה מינית, אך בהחלט כדאי לפנות בהקדם לטיפול כדי לבדוק יותר לעומק מה עובר עליה וכיצד ניתן לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל
    איילת
    25/03/2013

שלום רב,

בתי בת ה 5.5 נאלצת לעבור ניתוח בארה"ב ( אורטופדי ) שמצריך שיקום זמן ממושך לאחריו. לנו ילדה נוספת קטנה ממנה בת שנה וחודשיים.
    בעלי , אני והילדה נוסעים לחו"ל לניתוח . בעלי ישהה עמנו 2-3 שבועות וישוב ארצה ואילו אני אשאר עם בתי עד להחלמה מלאה כ 3 חודשים.
    חשבנו רבות האם לקחת את הקטנה עמנו אך הבנו שזה מורכב ויהיה לה לא פשוט וגם לנו להתמודד עם החלמת הגדולה כשהיא סביבנו.
    אימי ואחותי שאליהן היא קשורה מאוד ישמרו עליה בתקופה זו והיא תיהיה עמם כל התקופה ... אחותי חשבה להביא אותה אליי באיזשהו שלב אך רק לאחר חודש + היא תוכל לבוא איתה לארה"ב . אינני יודעת איך אתמודד עם הגעגוע. קשה לי מאוד עם זה ואני חוששת שהיא תקבל את השינוי לא טוב וזה יפתח אצלה חרדת נטישה וכו

מה הנך מייעץ לי לעשות במצב מורכב שכזה ? האם זה אחראי ונכון מצידי להשאירה אצל אימי אבי ואחותי ( שאגב גרים יחד עם אחותי ) ?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל - תגובה

סמדר ריינר
    27/03/2013

שלום איילת,
    זו אכן שאלה מורכבת מאוד. אים כאן כנראה פיתרון אידאלי, אלא רק פיתרון שהוא הכי פחות גרוע. אכן להשאיר ילדה בת שנה וחודשיים לתקופה ארוכה בלי ההורים זה לא דבר מומלץ, והוא אכן עלול לגרום נזק להתפתחותה הנפשית. השאלה היא מה הנזק שאתם חושבים שייגרם לה, לכן ולאחותה אם תיקחו אותה איתכם. אלה נסיבות שאני פחות מכירה, ואני לא מכירה את האילוצים שיעמדו שם בפניכם.
    אם יש אפשרות שתיקחו אותה בתוקפה שתהיהו שם את ובעלך, וכשוהא יסע אחותך תבוא לעזור לכם קצת, והקטנה תישאר איתכם זה נראה לי הפיתרון המועדף.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים
    מיטל
    24/03/2013

שלום
    אני בת 40 התאלמנתי לפני כשנתיים , אחרי 20 שנות נישואים
    יש לי שני ילדים בני 3 ו 5 היום
    לפני שנה וחצי הכרתי גבר והוא היה איתנו , חי איתנו במהלך השנה האחרונה טיפל בילדים לקח אותם לגן ממש כמו אבא
    הוא עזב עכשיו והילדים חווים את זה מאוד קשה . אובדן שני . התקפי חרדה ועצב וכעס
    האם הגיוני לחפש כעת גבר נוסף ולהכניס אותו לחיים שלהם?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדים

הוספת תגובה

• ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    25/03/2013

שלום מיטל,
    אין קשר בין הדברים. לך יש זכות לחפש זוגיות. עם זאת, כדאי לעשות את הדברים לאט ובצורה מחושבת, לא מייד מכיניסים את הגבר החדש לחייהם, כדאי להמתין מספר חודשים עד שהקשר מתבסס, וגם אז לשקול האם זה מתאים שהוא יחיה אתכם, או שאפשר לנהל גם צורות קשר עם וויסות אחר של רמת הקירבה והמעורבות שלו עם הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי מקלל
    יעל
    22/03/2013

כשבני בן הארבע וחצי לא מקבל את מבוקשו, הוא מתחיל לקלל,"אמא מטומטמת,מגעילה, אני אזרוק אותך לפח" כשאני מדברת אליו ומבקשת שיירגע ויפסיק,הוא מעביר את זה אליי.."אולי את תרגעי,אולי את תפסיקי?" גם אם שמה אותו בחדר, "לחשוב" על ההתנהגות שלו, כלום לא ממדר את ההתנהגות הזאת, על אף שאני לא נכנעת ונונת לו את מבוקשו,ההתנהגות הזאת חוזרת על עצמה..מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 וחצי מקלל

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי מקלל - תגובה

נעמה סבג שמש
    22/03/2013

שלום יעל,

הייתי מציעה לערוך חוקה מסודרת של כללים וחוקים בבית והבהרה, מה הילד יפסיד כתוצאה מההתנהגות שלו.

ין ספק שיש לעבוד על הסמכות ההורית שלך אל מול הילד. חשוב לדע את המכלול ולהבין ממתי העניין התחיל , האם הילד חווה שינוי או שזה כך מאז ומתמיד.

אצלנו במכללה, אנו מכשירים סטודנטית. אם תרצי עזרה של אחת הבוגרות כחלק מהסטאג', את מוזמנת לפנות.

בהצלחה,
    נעמה סבג שמש- מנהלת מכלל עידן ההורות
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פסיכולוגי רמת משכל גבולית
    דלית
    21/03/2013

שלום וברכה

ביתי עולה לחטיבת הביניים עשו לה אבחון פסיכולוגי שיצא עם מנת משכל גבולית
    יש לציין שהיאל קויית למדה מגיל קטן, בעיות רגשיות חרדה (מטופל תברסיטל) וגם קשב וריכוז ללא בעיות התנהגות (באבחון שעשו לה בכתה א' היה לה בינוני נמוך האם זה משמעותי)
    א. האם זה מעיד על פיגור ומה זה אומר מנת משכל גבולי
    ב. איזה מסגרת בית ספר היא תקבל
    ג. כרגע היא מאוזנת מבחינת חרדה האם כדאי להתחיל טיפול לקשב

הוספת תגובה

• אבחון פסיכולוגי רמת משכל גבולית - תגובה

סמדר ריינר
    22/03/2013

שלום דלית,
    את שואלת שאלות גדולות וחשובות, חשוב מאוד שתפני אותן למי שערך את האבחון או לפסיכולוגית בית הספר שמכירה את החומר ותוכל לתת לך תשובות רציניות ומעודכנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לנהוג
    אמא מודאגת
    21/03/2013

אני אמא לשלושה ילדים. ילדה בת 8 וחצי, ילד בן 6 וחצי, וילד בן 3 וחצי. הבעיה היא עם הילד האמצעי בן 6 וחצי. בלימודים הוא בסדר, וילד מצטיין. הבעיה היא בבית, הוא מקלל קללות שלמד מהבית ספר, מרביץ לאחיו הקטן ולאחותו הגדולה, מתחצף אלי לפעמים. הבעיה מתחילה שהוא לא נמצא במסגרת לימודים, הוא משתנה, ומחפש גבולות. אני נותנת לו עונשים, כמו אין מחשב, או אין לשחק בנייד שלי שהוא אוהב, אבל זה כבר לא משפיע עליו. הוא גורם לי לצעוק, ולצרוח עליו. גם בקידוש בימי שישי בערב, שכולנו יושבים בשולחן האוכל, הוא חייב לקום ולהפריע. וגם שאני מכניסה אותו לחדר כעונש, זה לא עוזר, עובר שבוע, ושוב הוא משתולל בשעת הקידוש. כיצד לנהוג איתו? איך לגרום לו להפסיק להרביץ לאחיו, ולהתנהג לא יפה? גם המטפלת ששומרת עליו בצהרון מתלוננת עליו, שהוא לא מקשיב לה, ומתנהג לא יפה ומרביץ. אשמח לשמוע מכם עיצה כיצד להגיע אליו? עלי לציין שגם שאני מדברת איתו, זה אולי עוזר לשעה, שעתיים, ואז למוחורת , שוב הוא מתגרה בי ומתנהג לא יפה.

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד לנהוג

הוספת תגובה

• כיצד לנהוג - תגובה

סמדר ריינר
    22/03/2013

שלום לך,
    קודם כל כדאי להפסיק עם העונשים, לא רק שהם לא עוזרים הם גם מחמירים את המצב.
    נראה שזו הדרך של הבן שלך לקבל ממכם תשומת לב, ולכן כדאי להמעיט ככל הניתן את תשומת להב שניתנת להתהנגויות האלה, להשתדל כמה שיותר להתעלם מהן, כשהוא מרביץ, להפסיק את זה באותו רגע אבל לא להיכנס לנאומים ולשיחות סביב העניין.
    מצד שני, כן לתת לו זמן איכות לבדו, בלי האחים, שאותו מנצלים לבילוי כייפי יחד עם אחד ההורים ולא לשיחות נזיפה.
    חשוב לתת התייחסות לדברים החיוביים שהוא עושה, למשל להצטיינות בלימודים, ולהרגיל אותו דרך כך לקבל התייחסות על דברים חיוביים ולא שלילייים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

אמא מודאגת
    23/03/2013

קודם כל תודה רבה על תשובתך.
    כולם מסביבי (המטפלת של הילד, אחיותיי ועוד) אומרים לי שאם מעכשיו אני לא ישים לו גבולות ויתן לו עונשים שילמדו אותו להתנהג יפה ("להחזיק אותו קצר"), הילד שיגדל ויחפש את הגבולות בחברה לא טובה, ויפנה לדברים מסוכנים.
    האם זה שאני יתעלם מהתנהגות שלילית שלו, לא יתפרש אצל הילד כחולשה מצידי? שמותר לו להרביץ ולקלל? שאמא מרשה?
    אם אני לא יקיים עם הילד שיחות הסברה שלהרביץ זה לא טוב, איך הילד יבין שזה באמת לא טוב?

אודה מאוד לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - תגובה

סמדר ריינר
    24/03/2013

שלום לך,
    אף אחד לא אומר שלא תציבי גבולות. עונשים הם לא הדרך להצבת גבולות. גבול אפשר לשים בעוד המון דרכים.
    את בהחלט יכולה להציב גבול מילולי ולהגיד לילד שההתהנגות לא מקובלת. חשוב לעשות את זה קצר , תכליתי והחלטי, ולא להיכנס לסאגה שלמה. ככל שהוא מקבל יותר תשומת לב סביב ההתהנגות השלילית כך הוא יגביר אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה