מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסי אחיםשני21/03/2013
שלום, יש לי שלושה ילדים מקסימים בני: 8.5, 4.5, ושנתיים. אשמח להתייעץ ולקבל הכוונה בנוגע ליחסים ביניהם. ראשית- הגדולה מתייחסת לרוב בצורה מאוד "מגעילה" לאמצעית על אף שהאמצעית כל הזמן דואגת לה, משתפת, חולקת, מתייחסת יפה. זה יושב על דברים מעמיקים יותר, בין היתר- לידתה ש"גנבה" אותנו ממנה היות והיא היתה תינוקת שסבלה מריפלוקס ובכתה 24 שע' שנה שלמה. איך ניתן לשפר את יחסה אליה? בנוסף, הם כל הזמן רבים. והריבים מגיעים לצעקות ומכות רוב הזמן. אנו מציבים גבולות, חוזרים על כך שאלימות וחוסר כבוד לא מקובלים אצלינו בבית, משתמשים ב"הפסקת פעילות" למחשבה ואח"כ בקשת סליחה ללא הועיל. המצב לא משתפר. מה נכון לעשות? כיצד ראוי להתייחס? מאוד חשוב לי לחנך את ילדיי לכבוד הדדי, שיתופיות, תקשורת ראויה וקשובה, וכן לחזק את הקשר ביניהם. מה עושים? בתודה רבה מראש, שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שובב
מיטל21/03/2013בני בן 4, ילד מקסים חביב ביותר וחכם, בשבועיים האחרונים התחילה אצלו התנהגות מאוד שובבה, הוא לא מקשיב לכלום, הוא כל פעם בוחן את ההתנהגות שלי ועושה בכוונה את כל מה שאני לא מסכימה לו, למשל אם אני לא מרשה לקפוץ על הספה אז הוא ימשיך ויצחק לי בפרצוף אם אני אוריד אותו הוא פשוט ישר יחזור וימשיך לצחוק. אך אני אמורה להתייחס להתנהגות כזאת? אני משתדלת לא להתייחס אך לא תמיד ניתן, לפעמים ההתנהגות חמורה מדי ואלימה כלפי וכלפי אחותו.
אם אני מתעקשת איתו וקובעת עונשים זה אף פעם לא הולך הוא חכם מאוד ועקשן.
אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות אין לי שום שליטה על הילד.
אני אוסיף ואומר שבמשך היום הוא ילד מקסים וממושמע, הוא כל היום שואל שאלות וצמא לידע. הילד הרע נכנס לו פתאום בלי שום סיבה מיוחדת וגם ככה הוא חולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות קשה בגן - האם להעביר את בני?אלונה21/03/2013
שלום רב,
בני נכנס השנה לגן טרום חובה. מדובר בילד עדין למדיי ורגיש אולם מאוד חברותי ושמח. מבחינה חברתית הוא פורח בגן. יש לו הרבה חברים, הוא הולך בשמחה לגן ונראה שמאוד נהנה שם.
מצד שני - בגן יש אלימות מאוד קשה כבר שבעה חודשים. יש ילד אחד שמכה בצורה מסוכנת ומפחידה וגורם לילדים חבלות (לבן שלי דפק את הראש בחומת האבן בחצר, אותו דבר עשה גם לילד אחר, היו ילדים שגרם להם פנסים בעיניים, "בלוטות" כחולות נפוחות במצח ועוד). אותו ילד לפני כמה ימים הרים אבן בגודל של חצי לבנה על ילד אחר בגן המשחקים. להורים שלו לא אכפת והם לא עושים דבר. יש ילדים שממש פוחדים ללכת לגן ובוכים, אבל חשוב לציין שהילד שלי דווקא מאוד שמח ללכת לגן.
בנוסף לילד המכה, יש עוד ילדים אלימים בגן (אם כי לא בכזו תדירות ועוצמה) והתחושה הכללית היא של סביבה אלימה מאוד שהגננת לא משתלטת עליה. מדובר בגננת שלפי מה שהבנתי היא עליה תלונות דומות בעבר והורים אומרים שהיא צורחת על הילדים כדי להטיל משמעת (מה שכנראה לא ממש עוזר...). הילדים חוזרים עם סיפורים כל הזמן על "זה הרביץ" ו"זה הרביץ" ואני רואה בגינה שהם כל הזמן הולכים מכות ביניהם אחהצ. הילדים גם מדברים באלימות מילולית וראיתי חבר של הבן שלי, שאני מכירה אותו משנים קודמות כילד מאוד עדין ומנומס, מקלל ומאיים על אמו במכות! לשממחתי הבן שלי לא מתנהג כך, אולם אני עדיין מאוד חוששת מההשפעה המצטברת שיש לסביבה כל כך אלימה על הילד לאורך זמן. בנוסף מה שהכי מטריד אותי כמובן הוא בטחונו האישי ואני ממש שולחת אותו בחרדה כל יום לגן שלא יכו אותו ושלא חו"ח יחזור חבול. בעלי ואני חוזרים ודורשים מצוות הגן לשים עין ולשמור עליו.
יצויין כי מרבית ההורים שותקים ונותרנו רק שלושה הורים שפעלנו בנושא. היו לנו שיחות עם הגננת, עם הפסיכולוגית של הגן, עם אגף החינוך בעיריה, עם המפקחת במשרד החינוך. הבטיחו שהנושא מטופל אבל בפועל שום דבר לא משתנה. ההורים האחרים התייאשו ואני נותרתי לבד במערכה והתחושה היא שלא ניתן לשנות דבר במצב כזה.
ההתלבטות שלי גדולה וממש מדירה שינה מעיני - האם להעביר אותו גן? מצד אחד הילד אוהב את הגן ומאושר חברתית, ויכול להיות שבגן חדש יהיו לו קשיי הסתגלות, יהיו קשיים חברתיים (במיוחד אם ייכנס לגן חובה עם ילדים שעולים יחד מטרום חובה, ואז יהיה לו קשה להשתלב בין ילדים שכבר מכירים שנה שלמה). מצד שני הבטחון האישי של הילד הוא הבסיס לכל ולא נראה לי סביר להמשיך לשלוח את הילד כל יום לסכנת נפשות כזו. ואם להעביר אותו גן - האם כדאי כעת (כדי שבשנה הבאה יהיה כבר חלק מילדי הגן ולא יתחיל מהתחלה לבד) או שעדיף לחכות עד סוף השנה??
אני חסרת אונים ולא יודעת מה הכי נכון לעשות בשביל הבן שלי.
תודה מראש
ורדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות.תודה
נורית23/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות קשה בגן - האם להעביר את בני? - תגובה
סמדר ריינר24/03/2013שלום ורדית,
למעשה ההתלבטות שלך לא קשורה לתחום הפסיכולוגיה. ענייני בטיחות גם בעיני הם תמיד קודמים, וזה שיקול שלך, אם את לא מרגישה שהילד שלך בטוח בגן, האם להוציא אותו או לא.
לגבי העיתוי, לא כל כך הבנתי מה ההבדל, בכל מקרה הוא מתחיל לבד, גם אם זה בסוף השנה וגם עם זה בתחילתה.
סמכי על החושים שלך, אם הילד שלך לא בטוח שם פיזית ועישת כל מה שאת יכולה כדי לטפל בזה, אולי כדאי להעביר אותו בהקדם.
בהצלחה,
וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי בעיות התנהגותשיין21/03/2013
שלום, יש לי ילד בן שנתיים וחצי שבמזמן האחרון מתנהג בצורה קשה :
מרביץ לנו לאחיו בן ה 6.5 לאחותו בתינוקות בת 8 חודשים ולנו גם ללא סיבה, הוא פתאום יכול לגשת לאחיו שיושב ולהרביץ לו או לנשוך אותו.
כשאני מדברת איתו בכייף פתאום הוא יכול לתת לי מכה בפנים, לא יוצר קשר עיין כשמדברים איתו מתחיל להשמיע קולות,
הורס את הביית משחית משחקים זורק כל מה שיש לי ביד, שובר, מנפץ, מצייר על הקירות מלכלך בכוונה, זורק את האוכל על הריצפה בכוונה, מתעסק בדברים מסוכנים מתפס על כל דבר אפשרי קופץ משתולל ופשוט לא מקשיב לכלום, כל דבר זה מלחמות איתו ולכל דבר הוא לא מסכים הכל אצלו זה "לא",
לא אוהב שמחבקים אותו או מנשקים אותו, אי אפשר לשבת איתו לרגע וללמד אותו דברים חדשים ולכן השפה שלו דלה הוא לא יודע הרבה דברים שילדים בגילו אמורים לדעת.
אני משתדלת אפילו שהוא לא מבקש לחבק אותו לנשק לדבר איתו רגוע וכשצריך להעמיד אותו במקומו על מעשה לא טוב שעשה ואז מגיעות הצרחות האיומות שלו והופך את זה למלחמה מתישה מאוד שלפעמים מראש אני מוותרת, אבל לא מוכנה לוותר על דברים מסוכנים או אלימות שבאה מצידו.
מה עושים במצב כזה? האם צריך לקחת טיפול ? ואם כן לאן לגשת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי בעיות התנהגות - תגובה
נעמה סבג שמש22/03/2013שלום לך שיין,
התיאור שנתת מתאר מצב שבהחלט יש לתת עליו את הדעת. סביר להניח שלא קל לו עם אחותו הקטנה ויכול להיות שכבר אינו הקטן משפיע עליו.
חשוב יהיה לעבוד איתכם ההורות על הצבת גבולות נכונה לילד, על תגובות מתאימות ועקביות בקשיים שתיארת. כדאי גם לשקף לו את החוויה והתסכול ולעטוף אותו בהיבט הזה.
לצערי, זה לא מצב שניתן לפתור מהעצות המעשיות שנתתי כאן וכדאי מאד שתשקיעו בזה עבודה עכשיו כדי לפתור את המצב.
כל הכבוד לך על הערנות וההבנה שיש לטפל בכך.
במכללה שלנו יש בוגרות קורסים שלוקחות מחירים סמליים כחלק מהסטאג'. את מוזמנ לפנות לעידן ההורות ונפנה אותך לבוגרים שבשמחה יעזרוץ
חג שמח ובהצלחה,
נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
מכללה המכשירה יועצות שינה, מנחות הורים ומלוות לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תגובההלנה רוגובוי20/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי.
סמדר ריינר21/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה ממוצץגל20/03/2013
ביתי בת ה- 5 מתקשה להיפרד מן המוצץ לפני שינה. ובבוקר צריך להגיד לה להוציא את המוצץ כי היא מעדיפה להישאר איתו. נעשה נסיון לא מוצלח להיגמל ממנו לפני כמה חודשים. היא אומרת שקשה לה להיגמל מהמוצץ. שהמוצץ מרגיע אותה.
היא מחביאה אותו כשמגיעות אליה חברות.
לי אין בעיה עם זה. לאבא שלה יותר
האם זה קריטי מבחינה פסיכולוגית לגמול אותה או לחכות שזה יבוא ממנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה - פרידה ממוצץ
גל21/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה בבקשה
עירית22/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה ממוצץ - תגובה
סמדר ריינר24/03/2013שלום עירית,
זה ממש לא קריטי מבחינה פססיוכלגוית ואפילו מזיק. כן לחכות שזה יבוא ממנה.
עם זאת הייתי בודקת האם אפשר להקל עליה את המעבר לשינה בעוד דרכים, האם אתם נפרדים ממנה לקראת הלילה בסיפור/שיחה /חיובק שיר, או שהיא משכיבה את עצמה לישון לבד, כדאי לייצר טקס שינה, ללמד ואתה לישון עם דובי או בובה אהובה, וליצור לה אלטרנטיבות להרגעה לקראת הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה מדאיגהאמא דואגת20/03/2013
הבן שלי בן 5 ילד מאוד נבון ורגי.ש ,בדרך כלל אינו מרוצה מעצמו ומתוצריו טוען לעיתים קרובות שחבריו מרביצים לו בגן, בבית לאחרונה מכה הרבה את אחותו התאומה .היום אמר לי שהוא רוצה למות ולא אוהב שכולם אומרים לו שהוא ילד טוב.מה עושים עם אמירה זאת?יש לציין שכבר לפני חודש אמר שהוא לא רוצה לחיות וחשבתי שהביא אמירה זו מהגן.היום זה כבר מתחיל להדאיג אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה מדאיגה - תגובה
סמדר ריינר20/03/2013שלום לך,
בצדק את מודאגת, ואני ממליצה לך לפנות עם הילד לטיפול בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן "שמיכי"אלונה19/03/2013
שלום רב,
בתי בת ה2.8 איבדה לפני כחודש את ה"שמיכי" שלה באופן פתאומי וללא התראה מוקדמת, שמיכה שהייתה איתה מהיום שהיא נולדה. מאז היא הפכה להיות מאוד אגריסיבית עם בעיות שינה מאוד קשות, היא לא נרדמת עד שעות מאוד מאוחרות (23:00), עד שהיא נרדמת היא מרביצה לנו, מדברת לא יפה, כועסת ומתנהגת בצורה מאוד לא נעימה, כך גם לפעמים במשך היום שהיא מתחילה פתאום להשתולל ולבכות בלי שום סיבה ולוקח כמה דקות ארוכות להרגיע אותה עד שהיא מפסיקה לצרוח.
היא לא מפסיקה לשאול איפה ה"שמיכי" שלה וזה נראה שזה מאוד מפריע לה.
חשוב לי לציין, שהיא בכלל לא הייתה ככה לפני זה, היא הייתה הולכת לישון סביב שמונה תשע ובלי כמעט קשיי הירדמות.
אנחנו מנסים הכל , להיות קשוחים איתה או לדבר אליה ברוגע ושום דבר לא עוזר.
נשמח לשמוע את עצתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן "שמיכי" - תגובה
סמדר ריינר20/03/2013שלום אלונה,
אם יש לכם אפשרות למצוא את השמיכי כמבון שזה רצוי מאוד. אם לא, אפשר לנסות להציע לה תחליף כמה שיותר ומה לשמיכי שאיבדה, ולקוות שתתרגל אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11, בודדטלי angel19/03/2013
שלום רב, לפני כשבעה חודשים עברנו מחדרה לקיבוץ ברמת הגולן. עד אז, בננו בן האחד עשרה היום היה ילד מקובל חברתית ומצטיין בלימודים (אובחן כמחונן). ילד סקרן, רהוט, שובב ומאוד מקורי. מאז המעבר הוא מתקשה מאוד להתאקלם, מעיד על מצבו: " אני בודד, הם חושבים שאני מוזר ולא מוכנים לקבל אותי. אני משתדל להיות חלק, לשחק אפילו במשחקים שאני לא מאוד אוהב. אני לא יודע מה לעשות ואני מרגיש עצב."
ישנה ירידה בלימודים, אך זה אינו מטריד אותי, אך ברור שזהו סימפטום למצבו הנפשי, רגשי. כדי לברוח הוא יושב שעות מול המחשב ובוחר שלא להתמודד. יש לציין שקבוצת הגיל בקיבוץ קטנה ולכן יכולת הבחירה היא מוגבלת מאוד. הוא בן הזקונים מתוך חמישה ילדים ולמרות ניסיוננו, אנחנו מתקשים לסייע לו.
ליבנו נשבר לראות אותו כך, אנא, אנא עצה.
תודה, טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 11, בודד - תגובה
סמדר ריינר20/03/2013שלום טלי,
כדאי להיעזר בשירות הפסיכולוגי החינוכי של בית הספר, וכן לראות אם יש פעיליות אחה"צ שהוא יחסית טוב בהן ויוכל דרכן להשתלב חברתית טוב יותר, גם אם לא בישוב עצמו אז באיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להשאיר תינוק בן 9 חודשיםהלנה רוגובוי19/03/2013
שלום,
בעלי ואני מתכננים נסיעה של שבועיים לספטמבר ורציתי לשאול
האם אפשר להשאיר תינוק בן 9 חודשים לתקופה הזו אצל הסבים?
התינוק (שעכשיו בן שלושה וחצי חודשים) רואה את הסבים שלו כל סופשבוע ואפילו נשאר לישון שם כמה פעמים בלעדינו והכל היה בסדר.
בנוסף, היה שבוע אחד לאחרונה שגם אני וגם בעלי היינו חולים, והתינוק היה בטיפולם המלא של שתי הסבתות שלנו מבלי לראות אותנו כמעט בכלל, ואחרי זה הכל היה גם בסדר.
האם לתקופה של שבועיים הכל יהיה בסדר איתו בלעדינו?
תודה,
הלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להשאיר תינוק בן 9 חודשים - תגובה
סמדר ריינר21/03/2013שלום הלנה,
מאוד מאוד לא מומלץ. אפילו שהכל היה בסדר עד עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער בן 14רוית18/03/2013
שלום.
אנחנו נמצאים כעת בבעיה. אודה לך מאוד על סיוע בזמן אמת.
בננו האמצעי התחיל טיפול פסיכולוגי השבוע(סימפטומים של ילד דינמיט).
מבלי להיכנס לפרטי המקרה, מאחר והוא כועס עלינו הוא אינו מעוניין להיכנס הבייתה והחליט לישון בכניסה. מה עלינו לעשות? להמשיך להתעקש? לחכות שיתייאש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער בן 14 - תגובה
סמדר ריינר19/03/2013שלום רוית,
אם הילד נמצא בטיפול חושב מאוד שתתייעצו עם מי שמטפל בו, מכיר אותו ואותכם ובקיא יותר בפרטי המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות ילד בן 11מיכל18/03/2013
ערב טוב,
הבחנתי לאחרונה שבני החל לאונן לפני שנרדם (מתחת לשמיכה..), אני חשה שהוא מרגיש עם זה לא בנוח..מובך..ומפסיק אם מרגיש שמישהו מתקרב לחדרו..לשאלותיי:
1. האם כדאי ליזום איתו שיחה על העניין?, הייתי שמחה להפיג את חששותיו.., האם יש ספר מומלץ שאני יכולה להביא לו שמתאים לגילו?, האם נכון שעדיף שאביו ידבר איתו למרות שאלי הוא קשור יותר ופתוח איתי יותר?
2. הוא ישן עם אחותו בת השש וחצי- בכתה א. על אף הפער הגילאי הם אוהבים לישון יחד..לאור מה שקורה אולי עדיף להפריד ביניהם..?, ואם כן..באיזה "תירוץ..",
בברכה, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות ילד בן 11 - תגובה
סמדר ריינר19/03/2013שלום אלה,
איזה חששות את היית רוצה להפיג? היית מצפה שבנך ימשיך לאונן לעינייך כשאת מתקרבת לחדר? זה בסדר גמור שהוא מובך כשמישהו מתקרב לחדר, אוננות היא משהו שעושים בפרטיות, וברגע שמישהו מתקרב זה לא פרטי יותר.
אם יש לכם אפשרות להפריד את סדרי השינה בין האחים זה רצוי, לאור העובדה שהם לא בני אותו המין ובנך מתקרב לגיל ההתבגרות.
אם לא נעשתה אף פעם שיחה ביניכם לבין הילד לגבי מיניות, הגעת ילדים לעולם וכו', יש מקום לעשותה, רצוי כמבון על ידי בעלך.
כמו בן בכל חנות ספרים אפשר למצוא ספרים המתאימים לילדים בגילו, תוך התעייצות עם המוכרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטתי שאני רוצה לקחת את עצמי בידייאלי18/03/2013
שלום לך,לפני כחצי שנה התחלתי להיות אובססיבי לגבי עצמי.ז"א להתעסק בעצמי בצורה מוגזמת,בדימוי העצמי שלי,בדפוסי החשיבה שלי בקרב אנשים,בהאם אני בחרדה חברתית או לא וכן הלאה עוד ועוד נושאים הקשורים לעצמי.
לפני שהתחלתי להיות אובססיבי ,הבעיה הרגשית שלי הפכה לתכופה יותר ויותר,והבעיה הרגשית ז"א שהתחושה שלי הייתה הופכת להיות לא טובה ומרירה בלב,ז"א להרגיש לא טוב עם עצמי.הייתי בטיפול פסיכולוגי והפסיכולוג תמיד אמר לי לזהות את המחשבות שמשנות לי את התחושה אבל תמיד התקשתי בזה.ברגע שהבעיה הרגשית נהייתה תכופה יותר ככה התחלתי להתעסק בעצמי יותר.כל ההתעסקות המוגזמת שלי הייתה כשהייתי בארצות הברית ככה שלא היה לי למי לפנות חוץ מלכתוב כל היום ולהתעסק בזה.כמו כן באותה תכופה התחלתי להרגיש חוסר ביטחון במחשבות שלי,למשל חוסר ביטחון בהיותי סטרייט,ועוד מחשבות כאלה.הבעיה של "ההתעסקות בעצמי" רק החמירה,הפעם זה כבר בצורה אחרת -
אני כל הזמן מתעסק במה המצב הנפשי שלי,איך אני מרגיש,איך המצב רוח שלי,
אני חושב עם המחשבות שלי טובות,או לא טובות,ממה אני סובל,איך זה בא לידי ביטוי,האם אני בדיכאון ,האם אני לא בדיכאון,איך הדיכאון מפריע לי,
מה הפסיכיאטרית שלי אמרה לי בפגישה,מה אני חושב על זה,האם זה נכון או לא נכון ואיך,אני חושב עם אני יציב או לא יציב,מה מפריע לי אצלי,אם אני בדה פרסונליזציה או לא(אובססיה בלבד),עם הכדורים עוזרים או לא ומתי ואיך.
עוד דברים כמו לנסות לנחש מה הרופאה תגיד לי בפגישה הבאה,ואני חושב על מה להגיד לי ואני בעצם מחפש מה מפריע לי בי כדאי שאוכל להגיד לה(אבל זה בעצם אובססיות).
צורך אובססיבי להגדיר מהו כל דבר שמתרחש אצלי.
בקיצור התעסקות קשה בעצמי.
איך מתחילים לצאת מיזה?זה לא משהו שבמכה התפרץ אצלי,זה משהו שנרקם והתחיל בצורה מסויימת והפך לצורה קיצונית יותר כמו היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטתי שאני רוצה לקחת את עצמי בידיי - תגובה
סמדר ריינר19/03/2013שלום אלי,
המצוקה שלך אכן נוגעת ללב, אבל אתה חייב להבין שאין סיכוי שעיצה בפורום יכולה לעזור לך יותר מהפסיכולוג. חשוב שתחזור בחזרה לטיפול פסיכולוגי ותשתף את הפסיכולוג בקושי שלך להתמודד עם המחשבות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לשים גבולאולגה18/03/2013
שלום
יש לי ילדה בת 3.10 וילד בן 2 הילד מחכה את הילדה בכל דבר כל משפט היא אומרת הוא חוזר עליו באופן אוטומטי כל התנועות שלה והעמידה שלה האם זה נורמלי והאם אני צריכה להתעלם מזה?
מה שמפריע לי יותר זה שהוא רוצה גם ללבוש שמלה ונעליים של בנות וכשהיא שמה שמלה הוא מתחיל לבכות שגם הוא רוצה ניסיתי להסביר לו שאתה ילד וילדים לא שמים שמלות ונתתי לו דוגמאות מאבא וילדים שהוא מכיר אבל זה לא עזר אז בסוף קראנו לכמה חולצות "שמלה" וזה שמח אותו ועכשיו בכל פעם שהילדה מבקשת לשים שפתון או לק גם הוא רוצה ואני שמה לשניהם האם זה בסדר? האם זה ישפיע עליו כשיגדל ועל הגבריות שלו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לשים גבול - תגובה
סמדר ריינר19/03/2013שלום אולגה,
לא ניתן כרגע לדעת כיצד זה ישפיע עליו כשיגדל. הערצה לאח או אחות גדולים הם תופעה נפוצה ונורמלית. אם זאת היא מועצמת לעיתים יותר מדי כאשר יחידת ההורים נחווית כחלשה מדי. כדאי שתבדקו עם עצמכם האם יכול להיות שמי שמנהל את הבית בפועל היא בתכם ולא אתם, ואולי היא נתפסת בעיני הבן שלכם "כבוס האמיתי" ולא בדיוק אתם? אם זה כך, כדאי להקפיד על גבולות וסמכות הורית עבורה וזה ישפיע גם עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 מתפשטת במיטה ונוגעת באיבר המיאתי18/03/2013
שלום רב,
בחודשיים האחרונים, כשבתי הולכת לישון, היא מורידה מתחת לסמיכה את מכנסי הפיג'מה ואת התחתונים לגובהה הבירכיים, ומתחליה "לשחק" עם איבר מינה. לפעמים האקט מלווה באנחות שקטות. לפעמים ה"משחק" גורם לה לאדמומיות באיזור.
גילינו זאת כשאחותה הקטנה טיפסה אל מיטתה בערב והרימה את השמיכה.
לאחר שגילינו, אנו מנסים לעקוב אחר התנהגותה (לפעמים היא נשארת לשון לבד ואנו איננו בחדר) ולמיטב ידעתנו אינו קורה בכל יום אך מספר פעמים בשבוע.
האם התנהגות זו נורמלית לגיל זה?
אם לא, ממה היא יכולה לנבוע?
כיצד עלינו לנהוג?
בתודה,
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6 מתפשטת במיטה ונוגעת באיבר המי - תגובה
סמדר ריינר19/03/2013שלום אתי,
ההתנהגות נורמלית לחלוטין, אני מציעה לכם להניח לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 12.5 מתבגרטל18/03/2013
שלום, יש לי ילד מקסים בן 12.5 מוכשר, עסוק בתחביביו, שאחת ל3 חוד בערך יש לו התקף זעם שמגיע לקללות לרצון שנמות, מרביץ לבעלי ובסוף מאיים שיתאבד. הוא לא מוכן ללכת לייעוץ. מה אני יכולה לעשות..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 12.5 מתבגר - תגובה
סמדר ריינר19/03/2013שלום טל,
אם הוא לא מוכן ללכת לייעוץ כדאי שתאם תלכו לייעוץ לגביו, ומשם תוכלו להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)