פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6, קשורה מאוד לחברתה בכיתה
    יעל
    26/02/2013

שלום רב,
    הילדה שלי בכיתה א', קשורה מאוד לחברתה , לא מפתחת עוד קשרים עם ילדים אחרים בכיתה, למרות שהיא מאוד חברתית ויוזמת שיחות עם ילדים זרים, ובגן משחקים.
    באסיפת הורים, הבנתי מהמורה שבכיתה ובזמן שיעורים מאוד מרוצים ממנה אך הבעיה שבמקרה ואותה חברה מאיימת על הקשר שלהן או מאיימת להתרחק ממנה מכל סיבה שהיא, היא מתחילה לבכות..
    אני לא מבינה למה? ולמה היא לוקחת את זה ככ קשה? מה אפשר לעשות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6, קשורה מאוד לחברתה בכיתה - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2013

שלום יעל,
    נראה שבתך מפתחת תלות באותה ילדה וזה קשור כפי הנראה לחוסר ביטחון. חשוב לתת לה חיזוקים וכן לסייע לה לקבוע עם ילדיות אחרות אחה"צ, ולאפשר לה באופן פעיל עוד אופציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן9, לא אוהב כדורגל
    חן8
    26/02/2013

שלום רב, בני בן 9, מחונן, אינו אוהב לשחק כדורגל. הילדים מקניטים אותו ואומרים שהוא ילדה, אמירות אלה פוגעות בבני מאוד והוא בוכה.המחשבות שעולות במוחי הן שמא יש נטיות נשיות? מצפה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן9, לא אוהב כדורגל

הוספת תגובה

• בן9, לא אוהב כדורגל - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2013

שלום חן,
    עצם העובדה שהילד לא אוהב כדורגל לא מעידה בפני עצמה על שום נטיות נשיות. זכותו לאהוב מה שהוא רוצה ויש הרבה בנים שלא אוהבים כדורגל.
    אם יש התהנגויות נשיות נוספות אז אולי יש בזה משהו, אבל גם אז חשוב שתחזקי את בנך על כך שכמו שהוא הוא בסדר גמור, ומותר לו להיות איך שהוא רוצה. כמבון שחשוב שגם את קודם כל תעשי עבודה עם עצמך לקבל את הילד ואת צרכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להפיג את השעמום
    אנונימי
    26/02/2013

שלום ,אני בן 18 ,סיימתי לימודים ואני לפני צבא ,ואני כבר כמה חודשים נמצא בשעמום ואני יסביר:
    אני משתדל לעשות הרבה פעיליות כמו:כל יום לעשות הליכה לים,להתאמן בחדר כושר,לשחות,לעשות הליכות,ובבית להעסיק את עצמי לשחק במחשב ובפלייסטיישן ,וכל זה ואני עדיין משועמם,כל דבר שאני עושה אני מסתכל על השעון לראות כמה זמן עבר,וככה אני לא באמת מפיק הנאה אמיתית ,כי עם הייתי מפיק הנאה אמיתית לא הייתי מסתכל על השעון כל הזמן.
    עכשיו השאלה המתבקשת כאן היא המצב רוח שלי,והמצב רוח הוא לא רע,אני לא מרגיש דיכאון או משהו,אבל בכל זאת אני כל הזמן סופר את הזמן בפעיליות.
    שום דבר לא באמת מעניין אותי ובגלל זה אני עושה פעיליות רק להעביר את הזמן
    מה יכולה להיות הבעיה?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח להפיג את השעמום

הוספת תגובה

• לא מצליח להפיג את השעמום - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2013

שלום לך,
    מכל הפעיליות שאתה מתאר שאתה עושה לא הזכרת אף פעילות שנשמעת קושרה לפעילות חברתית כלשהי. זה נשמע שאת כל הדברים אתה עושה לבד, ואולי זו הבעיה. זה קשה להיות כל כך הרבה שעות לבד, ואין כמו חברה אנושית כדי לתת הרגשה טובה ושל משמעות לפעילות. אם זו אכן הבעיה נזסה לקבוע עם חברים או לבדוק איך אתה יכול להרחיב את החוג החברתי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת בן שנתיים וחצי ממסגרת
    מעיין
    26/02/2013

בוקר טוב,

אני חייבת תשובה ועזרה
    אני אמא לילד מקסים בן שנתיים וחצי אשר מגיל 10 חודשים נמצא במשפחתון פרטי בעיר מגורינו.
    לאחר המון המון זמן והתלבטויות החלטנו להוציא אותו משם בעקבות הזנחה קשה של הגננת,ברמת אוכל,הגיינה,מיזוג אוויר,תכנים ובעיקר יחס.
    ההחלטה שלי ושל בעלי היא מאוד מאוד קשה לאור העובדה שכרגע הילד שלנו בבית כבר 4 ימים ללא מסגרת.
    אני מחפשת בקדחתנות מסגרת חלופית.
    האם אני עושה נזק? האם פעלתי נכון? המחשבה להשאיר אותו שם נוגדת את עקרונות האמהות שלי.....
    בשנה הבאה עולה כבר לגן עירייה.

אשמח לכל תשובה

מעיין

הוספת תגובה

• הוצאת בן שנתיים וחצי ממסגרת - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2013

שלום מעיין,
    זה לא נורא שילד בן שנתייםן וחצי נמצא לתקופה זמנית בלי מסגרת, אם הייתה הזנחה קשה טוב עשית, אל תדאגי, את תמצאי מסגרת חלופית ויהיה בסדר.
    עם זאת לא הייתי ממליצה להכניס אותו עכשיו למסגרת ואחרי כמה חודשים להעביר שוב לגן עירייה. אם ניתן, נסו להשאיר אותו במסגרת החלופית עוד שנה לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.
    רונית
    25/02/2013

שלום רב,
    הבן שלי, בעוד חודש יהיה בן 4. הוא ילד חכם,נבון, פיקח, מבין עניין.
    יש לי אחיין בן 6, שהבן שלי לא מסתדר איתו, הוא מחליט לשחק איתו, ופתאום באמצע, המשחק משתבש, חוטף לו, לא רוצה לחלוק איתו, לא רוצה שהוא יהיה לידו, אומר לו אל תשב לידי וכו'.
    אני אומרת לו בכל פעם שהוא יכול להחליט רק בשביל עצמו, הוא לא יכול להחליט לילדים אחרים ולאנשים אחרים איפה לשבת, איך לשחק ובמה לשחק, אבל הוא בשלו. אני לוקחת אותו הצידה, להירגע, לוקחת אותו לחדר ויושבת איתו בחדר, הוא אומר שהוא נרגע, חוזרים, מבקש סליחה, ואז הוא שוב חוזר על אותו הדפוס.
    הדבר קורה גם עם ילדים אחרים, למשל אם הולכים להצגה, הוא לא רוצה שיישבו לידו בכיסא.
    אני חייבת לציין, שכאשר יש ילד שמוצא חן בעיניו, הוא חולק איתו, נותן לו מכל טוב, אבל כשיש ילד שלא "יושב לו טוב" אז ההתנהגות היא לא נעימה, מעליבה, משתנה.

אודה לכן על תשובה מהירה, כי בשבת האחרונה הדבר גרם למריבה ביני לבין האמא השנייה, וזה מצב ממש לא נעים.
    תודה רבה ויום נעים,
    רונית.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.

הוספת תגובה

• ילד בן 4. - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2013

שלום רונית,
    אני לא מבינה מבינה מדוע זה צריך לגרום למריבה בינךל לאימא השנייה, זהו עניין בין ילידם ואין צורך שתתערבו. הבן שלך צריך ללמוד מהניסיון, שכאשר הוא מתנהג ככה יהיו לזה מחירים חברתיים ואז הוא ירצה מעצמו לשנות זאת. מעבר למה שהסברת אין מה להסביר. כמובן שהוא לא יכול להחליט איפה מישוה אחר יישב ומה מישהו אחר יעשה ובעניין הזה כמובן שאין לשתף פעולה עם השטלתנות שלו. אם הוא לא משחק יפה עם ילד אחר, אז הילד השני לא חייב לשחק איתו, ואתן לא צריכות להתערב בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה. המשך שאלה.

רונית
    26/02/2013

שלום סמדר ותודה על תגובתך המהירה.
    בדרך כלל בסביבה אחרת איני נוהגת להתערב, מדי פעם אני נותנת קווים מנחים, אבל כאן, מאחר והאמא הזו תמיד נמצאת בתמונה ותמיד מטה את הכף לטובת הבן שלה, אני מרגישה צורך להיות נוכחת שם תמיד ולגונן על הבן שלי, זה מתיש אותי ואחרי כל שבת כזו אני צריכה לנוח יומיים.
    האם תמיד צריך להניח לילדים לשחק לבד, לריב לבד ולפתור את בעיותיהם לבד? מתי עובר הגבול? מתי ההורה צריך להתערב? אם אחד חוטף (בן 4) והשני מייבב (בן 6), לא להתערב? ואם האמא השנייה מתערבת עדיין להישאר בצד?!
    זה מאוד קשה כאשר אתה לא ההורה היחיד בסביבה.

שוב תודה על תגובתך המהירה,
    רונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה. המשך שאלה. - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2013

שלום לך,
    מותר לך להתערב אבל בצורה קצרה וחד פעמית. אם הם לא משחקים ביחד, אז פשוט להפריד ביניהם, אבל לא להיכנס לסאגה הזו, ולא לנאומים, הסברים, התחננויות וכו', חשוב מאוד להיות קצרים ותקיפים, וברורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי- התנהגות
    נטע
    25/02/2013

שלום רב,

ביתי בת שנה וחצי, ילדה חכמה, מקסימה וחברותית. כרגע עם מטפלת, נכנסת בקרוב לגן.
    ביתי החלה "לעמוד על שלה", להתנגד לעיתים לשבת בעגלה כשרוצים לצאת, להפוך צלחת אוכל, לעשות דברים גם כשאומרים לה "לא" וכדומה.

כיצד כדאי להתייחס? האם להרים מעט את הקול? האם להגיד "לא" בתקיפות, או להסביר ברוגע? האם היא לא קטנה מדי לחינוך ולגבולות?

תודה,
    נטע.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחצי- התנהגות

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי- התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2013

שלום נטע,
    היא לא קטנה מדי לחינוך וגבולות, אין צורך להרים את הקול, אפשר להגיד לא בתקיפות ולהיות עיקביים גם היא בוכה וזה נורא לא נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ממקומות הומי אדם אצל ילדה בת 3
    נטלי
    25/02/2013

שלום הבת שלי בת 3 בעבר הייתי לוקחת אותה לארועים וימי הולדת והיא לא הייתה מפחדדת בחודש דצמבר האחרון לקחתי אותה לחתונה וכאשר נכנסנו לארוע היא התחילה לרעוד ולהקיא והתחננה שאקח אותה הביתה כך עשה לי עוד ארוע לאחר חודש ואתמול לקחתי אותה ליום הולדת של חברה היו מלא ילדים ואיך שנכנסנו למקום היא התחילה לרעוד בצורה מפחידה ולהקיא ניסיתי להסביר לה שאני איתה ואני שומרת עליה וכולם זה חברים שלנו אבל היא לא מוכנה בשום פנים ואופן אודה מאוד אם תעזרו לי להתמודד עם הבעיה הזו.

הוספת תגובה

• חרדה ממקומות הומי אדם אצל ילדה בת 3 - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2013

שלום נטלי,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר כדאי לשקול לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחה מלחיצה עם הגננת
    דלמר
    24/02/2013

שלום רב,

הילד שלנו בן 5, חיובי וחייכן, מאוד חברותי.
    לפני מספר ימים הגננת ניהלה איתנו שיחה ומסרה כי הילד מאוד תנועתי ולא יכול להפסיק. לפי הגדרתה, אין לו גבולות פנימיים. כמו כן, היא הצביעה על כך שכאשר הוא רוצה להצטרף לילדים אחרים לשחק איתם, הוא פשוט נדחף, מה שיוצר עימות בינו לבין הילדים. הוא מרגיש דחוי ולא רצוי ומזה נוצרים רוב הקונפליקטים.

התיאור הזה מאוד הלחיץ אותנו. האם תוכלי להמליץ על דרך הפעולה שעלינו לנקוט?

מראש תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיחה מלחיצה עם הגננת

הוספת תגובה

• שיחה מלחיצה עם הגננת - תגובה

סמדר ריינר
    25/02/2013

שלום לך,
    אם מדובר בילד בן 5 אתם זכאים לקבל שירות של פסיכולוגית חינוכית דרך הגן. כדאי להיפגש איתה ולהתעייץ, למשל האם יש צורך באבחון של קשב וריכוז, או למשל הדרכת הורים כדי ללמד אתכם לעזור לו עם עניין הגבולות והמיומנויות החברתיות שכפי הנראה חסרות לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ילדה ב-א
    גילי
    23/02/2013

שלום רב, ביתי בכיתה א, בת שש וחצי. רציתי לשאול לגבי שני נושאים.
    1. שקרים- איך להתמודד? מה לענות? ממה נובע? לדוגמא אומרת לי ששטפה ידיים אך לא שטפה. אומרת לחברה שיש לה טאבלט שהיא מחביאה, אך אין לה.

2. תחרותיות. אני מרגישה שהיא כל הזמן בתחרות- מול ילדים אחרים בעיקר. איך לשדר לה שהכל בסדר? שתהיה שלווה, שהיא מדהימה כפי שהיא? מאיתנו ההורים היא בטח לא סופגת מסר של תצטייני, תהיי הכי הכי... לדעתי זו החברה התחרותית, האם אני צודקת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ילדה ב-א

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ילדה ב-א - תגובה

סמדר ריינר
    24/02/2013

שלום גילי,
    שקרים הם התהנגות אופיינית לגיל בגיל הזה, לא הייתי עושה מזה עניין, כן הייתי מוסיפה חיזוקים חיוביים, לא רק על הישגים אלא בכלל, על איך שהיא בלי להתאמץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ילדה ב-א

גילי
    24/02/2013

סמדר תודה רבה!
    לא ענית לגבי הסעיף השני בשאלה- תחרותיות
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ילדה ב-א - תגובה

סמדר ריינר
    24/02/2013

שלום לך,
    בהחלט עניתי, הצעתי לך לתת חיזוקים חיוביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    שני
    23/02/2013

שלום .. יש לי ילד בן שנתיים וחצי נגמל לפני שנה מחיתולים לבקשתו .. התהליך היה מהיר ומוצלח לאחרונה הוא עושה פיפי וקקי במכנסים וזה לא מפריע לו אחרי שנגמל לחלוטין . המטפלת אומרת שהוא ילד מאוד מאוד חכם וחברתי וניסתה לעזור לי בתיאום כמובן בכמה שיטות וזה לא עזר . מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

סמדר ריינר
    24/02/2013

שלום שני,
    לפני שמחלטים מה עושים צריך קודם כל להבין, מה קרה דווקא עכישו שחלה רגרסיה. האם חל שינוי כלשהו במשפחה או בחייו? האם את בהריון או שנולד אח? (גם אם נדמה לך שהוא לא יודע על ההריון?) לפני כל פעולה צריכה להיות חשיבה, ולפי ההבנה מה קרה, מחליטים מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא היה שינוי משמעותי

שני
    24/02/2013

קודם כל תודה על תשובה מהירה . לא היה שינוי בחייו אותו משפחתון לא הצטרף אף אחד לחיינו אם יעזור לכם זה נכד ראשון לשתי המשפחות הוא מקבל פינוק ופרגונים ללא הפסקה הוא מחונך כי אני ואבא שלו שמים לו גבולות ברורות מנסה לחצות ולא נותנים לו . אבל תמיד עושה השוואה עם הדודות המפנקות ומסביר לנו כי כולם נותנים לו ואנחנו לא . יכול להיות שזו סיבה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא היה שינוי משמעותי - תגובה

סמדר ריינר
    24/02/2013

שלום שני,
    לא נשמע לי הגיוני שזו הסיבה בצורה ישירה, אבל יכול להיות שעצם הויכוח על העניין מעיד על זוג מאבק כוח שהתפתח בינו לביניכם וגורם לו לעשות דווקא במובן כלשהו.
    כדאי לבדוק האם אתם נכנסים איתו למאבקי כוח או שהגבולות שאתם מציבים לו הם ענייניים בלבד. למלש איך אתם מציבים את הגבולות, מהם הגבולות שאתם מציבים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

שני
    24/02/2013

למשל אם אנחנו עושים קניות הוא יכול לבחור רק דבר אחד בלבד .. בבית הוא יכול לבחור משהו אחד טעים לאכול . שינה זה רק בחדר שלו במיטה שלו כשהוא משחק בחדר המשחקים הוא חייב לעזור לי לסדר . וגם אם אנחנו אצל חברים שיש להם ילדים אסור לו שיקח משחק איתו הביתה אפילו אם הם מרשים לו .. גבולות בטעם לדעתי . אנחנו איתו מאוד רגועים ולא מתעצבנים עליו שומרים על קור רוח ומנהלים איתו שיחות בשפת ילדים גדולים שירגיש שהוא גדול ומצד שני נותנים לו הגבלה אבל עם אפשרות הבחירה שירגיש שזה מה שהוא רוצה שלא מחייבים אותו .. הוא ילד מקסים עטוף באהבה והבנה . המטפלת אומרת שמקנא בילדים בתהליך גמילה לא נשמע לי הגיוני זה כבר חודש ניסיתי כל השיטות לא יודעת כבר מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    24/02/2013

שלום שני,
    לדעתי אתם מגבילים אותו קצת יותר מדי בשביל ילד בגילו. אפשר למצוא כל מיני פשרות ורעיונות יצירתיים, משהו בתאור שלך מרגיש לי קצת נוקשה מדי עבור ילד בן שנתיים וחצי. למשל אפשר לתת לו לקחת משחק מחברים אם הם מרשים ולהחזיר בפעם הבאה. הוא זקוק לזה כדי להקל עליו את הפרידה, ואחר כך הוא גם יחזיר. הייתי מנסה לראות איפה אפשר לראות מה מתאים עבורו ביסטואציה מסויימת ולהתאים אליה, ופחות ללכת בכל מחיר על חוקים כלליים שלפעמים לא מתאימים לגיל שלו ולסיבה שבגללה הוא זקוק לגמישות.
    אם אתם עדיין לא מוצאים פיתרון, אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאוכל
    ריקה
    23/02/2013

שלום
    בתי בת השנה וחצי סובלת מבעיות בליעה ולאחר מקרה חנק מאוד מאוד דרמטי ומשמעותי הפסיקה לאכול מגוון של מאכלים. לפניי המקרה היתה אוכלת כמעט הכל אבל היום אפילו כשרק מציעים לה היא מסובבת את כל הגוף ואפילו לפעמים בוכה וממש מביעה התנגדות ונכנסת למין הסטריה שכזאת.
    שאלתי היא האם קיים טיפול פסיכולוגי לשחרור הפחדים האלו או אם תוכלו להפנות אותי למקום הנכון לעזרה.
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מאוכל

הוספת תגובה

• פחד מאוכל - תגובה

סמדר ריינר
    24/02/2013

שלום לך,
    את יכולה לפנות למרפאה לגיל הינקות של קופת חולים כללית בפתח תקווה, או למרפאת אם תינוק בבית חולים איכילוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה ילד בן 6.5
    לילי
    23/02/2013

שלום רב, מזה מספר שבועות בני בן ה 6.5 שהחל השנה כתה א' מתנהג מאוד מוזר והייתי רוצה לשאול כיצד להתמודד עם זה. אקדים ואומר שהילד מאוד עדין ורגיש. לפני כשבוע התקשרתי כהרגלי מהעבודה לשאול איך עבר עליו היום בבית ספר והוא פרץ בבכי היסטרי וסיפר סיפור מאוד מפורט על כך שחטף מכות מילד גדול ממנו בבית ספר, הסיפור היה מלווה בהמון פרטים לכאורה אמיתיים, כולל ה"טיפול" של המורה בילד המכה. כשפניתי למורה היא הכחישה שקרה משהו בבית ספר. עם חזרתי הביתה לאחר מספר שעות הוא הודה כי המציא את כל הסיפור. היום סף דאגתי עלה מאוד בגלל משפט שהוא אמר לאחר ריב עם אחותו הקטנה, הערתי לו שהוא הבוגר ולא היה צריך להגרר לזה הוא פרץ בבכי ואמר שהוא רוצה למות כי הוא כל הזמן עושה מעשים רעים ומשקר. כמובן שניסיתי להרגיעו ולהגיד לו כמה שהוא ילד נהדר וכמה שאנחנו אוהבים אותו וגם כשכועסים אוהבים. בין לבין היו עוד כל מיני התרחשויות מינוריות יותר.
    האם כדאי לי לפנות ליעוץ מקצועי, פסיכולוג ילדים.? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עצה ילד בן 6.5

הוספת תגובה

• עצה ילד בן 6.5 - תגובה

סמדר ריינר
    24/02/2013

שלום לילי,
    כדאי בהחלט לפנות לייועץ מקצועי, שנמע שהילד במצקוה גדולה, לא ברור עדיין למה אבל בהחלט כדאי לברר זאת יותר לעומק בכלים שיש לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמאונן כמעט בלי הפסקה
    אלה
    22/02/2013

בגן שאני עובדת בו יש ילד בן 4 שמאונן כמעט כל הזמן..זה התחיל לפני שבוע .ולא נראה שעומד להפסיק. להערכתי זה נובע כנראה ממצוקה רגשית וזו דרכו להרגיע את עצמו.
    בשיחה עם הוריו מסתבר שהוא התחיל כבר לפני שנה והוריו לא הגיבו בסבלנות
    הבעיה היא מה לעשות עכשיו? הילדים האחרים מסתכלים בסקרנות ויש כאלה שכבר התחילו לחקות אותו..איך להסביר לו שזה משהו שעושים בפרטיות בלי לגרום לו להתבייש? ואם בפרטיות איפה ומתי??
    אולי בכלל לא צריך להגיד כלום?

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמאונן כמעט בלי הפסקה - תגובה

סמדר ריינר
    24/02/2013

שלום אלה,
    כן כדאי להגיד לו שזה דבר שעושים בפרטיות, בכל אופן לא בטוח שזה יספיק, יש להפנות לטיפול בדחיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות של ילדה בגן
    עידית
    22/02/2013

לילדתי בת ה 5 הייתה חברה טובה. בגן השנה ביתי התחברה לילדה אחרת ומאותו יום במשך 4 חודשים החברה הקודמת מסוכסכת איתה. ביתי כל הזמן מתלוננת שנמאס לה להיות איתה בגן ושהיא מציקה לה.
    לאחרונה אני שוהה יותר בגןו שמה לב שהילדה מנסה לעצבן אותה בלי הפסקה. היא התחברה לחברה החדשה של ביתי וכל הזמן דואגת שהיא לא תתקרב לביתי. עושה לה פרצופים. אומרת לה דברים מרגיזים. יש לציין שהיא עושה זאת באלגנטיות כמעט מבלי שניתן להבחין בה.
    אמרתי לה היום שהם חברות טובות והם יכולות להינות ביחד במקום לריב .הם נתנו חיבוק ומיד שהלכה עשתה לה פרצוף ואמרה לחברה השנייה בואי נלך לשבת בצד(וכל זאת מולי)
    אני מבינה שילדתי צריכה ללמוד להתמודד. אבל היא מנסה להתעלם והיא לא מניחה לה. אני חושבת שלשהות עם "מעצבנת" כזאת היה מוציא אפילו אותי משלוותי.
    מה אני יכולה להגיד לביתי שעדיין לא אמרתי(תתעלמי. שחקי עם מישהי אחרת)?

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות של ילדה בגן

הוספת תגובה

• מקפיצה

עידית
    24/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות של ילדה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    25/02/2013

שלום עידית,
    אני חושבת שבהחלט כן. חשוב שהיא תלמד להתעלם וחשוב שהייהו לה עוד אופציות חברתיות. אי אפשר להכריח אף אחד להיות חבר שלנו, וסביר להניח שהילדה השניה שואבת סיפוק מהניסיונות שלבתך להתקרב אליה בכל זאת, וכשתהיה התעלמות, יפסיק העניין שיש לילדה השניה סביב ההצקות. חשוב שתעזרי לה ותתאמי עם אימהות אחרות הזמנת ילדות אחרות אחה"צ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שום דבר לא עוזר אצל בת 6
    דורית
    22/02/2013

שלום רב,
    בתי השלישית בת 6, ילדה מקסימה אך עיקשת. בבית הספר - מלאך, טובה בלימודים, חברותית, נדיבה. בבית... ההפך, עקשנית, כועסת - פתיל קצר. ניסינו גזרים, מקלות, מקל וגזר. הסכמים מילות קסם. פשוט שום דבר לא עוזר. זה מתחיל מהבוקר שהיא מתקשה לקום, וישר כועסת וצועקת.הדבר היחיד שמיישר אותה זה שחס וחלילה המורה תגלה מה שקורה בבית (אני משתדלת לא להשתמש באיום הזה- רק כשאין ברירה אני אומרת לה ש"אולי כדאי שנתייעץ עם המורה"). אני אובדת עצות. מגיעה בעצמי לבכי וחוסר אונים. גידלתי שתי ילדות לפניה עם קשיים אך שום דבר לא מתקרב לזה. מאד אודה על תגובתך ועצתך. דורית

לקביעת תור
    סגירה
    שום דבר לא עוזר אצל בת 6

הוספת תגובה

• שום דבר לא עוזר אצל בת 6 - תגובה

נעמה סבג שמש
    22/02/2013

היי דורית,

הייתי שמה דגש על עבודה של א לשקף לה את המצב, להכיל אותה רגשית, להקדיש לה זמן איכות, לתת שם לרגשות שלה ולכעסים שלה : לדבר אל הילדה,וגם...לקבל את אופיה.

כדאי להתמודד עם כל קושי ולראות איך אפשר לנהל אותו אחרת. איך אנחנו נשנה את התגובות שלנו למצב כדי שנקבל גם תגובה אחרת מהילד.

בהצלחה,

נעמה סבג שמש, מנכ"לית עידן ההורות
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים, ליווי לאחר לידה והורות ראשונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה