פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מדהים בן 11
    יעקב
    17/02/2013

שלום רב,

אראל בן 11 וחצי.
    לפני שנה וחצי נפטרה אמו דאז אשתי ממחלת הסרטן.
    אראל תמיד היה חרד ואובססיבי לכך שיקרה לו משהו, שוטף ידיים לעיתים דחופות, פוחד נורא דבר שנמשך עד היום.
    אראל משחק ושמור ומטפל באחיו בן השנתיים וחצי בצורה יוצאת דופן.
    אראל ילד שמן באופן יחסי.
    לפני שנה נכנסה לחיינו אשתי הנוכחית.
    היא פחות אוהבת אותו מאשר את הגדולה שלי והתינוק ואראל מרגיש את זה .
    לצערי היא לא מספיק חכמה כדי להסתיר את ולאחר נסיונות חוזרים ונשנים הבנתי שדרכה אני לא יכול לפתור את הקושי.
    אני מנסה לגרום לאראל להתעלם ממנה לחלוטין.
    בינתיים אני לא כל כך מצליח.
    לפני כשנה הוא סבל מחרדה, נסענו לפסיכיאטרית לילדים והיא נתנה לנו תרופה שניסינו מספר פעמים והיא לא עשתה טוב.

מה עושים?

אני חייב לציין כי אשתי ואני הולכים כל שבוע ליועץ שהוא גם פסיכיאטר.

יעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מדהים בן 11

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מדהים בן 11 - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2013

שלום יעקב,
    מעבר לתרופות, אפשר וחשוב לנסות גם טיפול פסיכולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 מורידה שפם
    עידית
    16/02/2013

ילדתי בת 8 לאחרונה מתלוננת שילדים מעירים לה לגבי השפם(יש לה שיעור יתר ושפם שחור ובולט) אמרתי לה שהיא תגדל קצת ונטפל בזה. כי זה משהו שיהיה קשה לה כרגע להשתעבד לטיפול בו. אתמול שמתי לב שיורד לה דם ליד האף ושהתקרבתי שמתי לב שהיא גילחה את השפם עם סכין שאני משתמשת בו להורדת שערות ברגליים ובנוסף נפצעה מהסכין.דיברתי איתה ברוגע ושאלתי אותה למה עשתה את זה ?והסברתי לה שזאת לא הדרך וזה מאוד מסוכן. היא ילדה מאוד חכמה ומיושבת(היא לא עושה דברים בלי רשות או מסוכנים) אני לא יודעת אם היא כרגע יכולה לסבול את הטיפול כל כמה ימים עם חוט כי זה מאוד יכאב לה.לייזר אין אפשרות לעשות בגיל כזה ומשחה זה בדיוק כמו גילוח. במידה והיא תתלונן מה אני צריכה להגיד לה? האם להזכיר כל פעם שהיא עשתה את זה לעצמה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8 מורידה שפם

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 מורידה שפם - תגובה

סמדר ריינר
    17/02/2013

שלום גל,
    אני חושבת שכדאי לכם לפנות לרופא עור והתייעץ מה לעושת. אם הילדה סובלת חברתית בגלל השפם צריך וכדאי למצוא דרך קוסמטית לעזור לה. אפילו אם היא רק בת 8.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים ו-4 שמחליפה זהויות
    עדי
    16/02/2013

שלום!
    רציתי להתייעץ על ביתי היחידה, שכמובן כמו כל אם, אכתוב שהיא מאוד מפותחת לגילה: גלמול מעל חצי שנה, מדברת הרבה לפני כן וכיום מביעה את עצמה היטב וברגישות. היא מאוד מודעת לעצמה, קוראת סיטואציות חברתיות היטב ומגלה רגישות גבוהה מאוד למשפחתה הקרובה וכן לחבריה. יש לה זיכרון מצויין והיא מזכירה לנו רבות דברים שהתרחשו לפני זמן רב, בפרטי פרטים.
    בשבועות האחרונים, היא מתעקשת שנפנה אליה בשמות של שני ילדים מסויימים מהגן אליו היא הולכת. היא רוצה שנפנה אליה בשמם, וכן שנמיר את כל הפנייה שלנו אליה ללשון זכר, למשל:"אורן, תאכל יפה בבקשה." היא מתקנת אותנו אם אנו שוכחים ומאוד נהנית שאנו פונים אליה כך. רוצה לציים שאיננו מתנגדים לכך כלל אלא זורמים איתה לגמרי, מתוך הנחה שזהו שלב טבעי. אולם בימים האחרונים זה התגבר, היא "מחליפה את הזהויות שלה" לפעמים מספר פעמים באותה הסיטואציה ורוב הזמן היא רוצה שנפנה אליה בלשון זכרית. בזמן שאני מדברת איתה, היא מודיעה לי ש"היא אורן" ולאחר כמה משפטים שלי היא משנה "אני שי" וזה מתחיל להטריד אותי מעט.
    ארצה להוסיף שאחד משני הילדים הוא כבן גילה, והשני קטן ממנה ביותר מחצי שנה. באופן כללי, היא אחת מהגדולות בגן והיחידה פרט לאותו אורן, שגמולה.
    ארצה לדעת אם יש לי סיבה לדאוג או שעליי להמשיך לפנות אליה בלשון משתנה. היא גם מבקשת מאבי ואימי שלוקחים חלק פעיל מאוד בגידולה, שכן אנ סטודנטית ובעלי עובד שעות ארוכות, לפנות אליה כך. לעיתים היא אף מוסיפה ומבקשת שנדע שהיא "אורן תינוק" ולכן, רוצה שנתנהג אליה ונדבר איתה כמו אל תינוק.
    המון תודה על ההתייחסות ושתהיה המשך שבת מקסימה!
    עדי

הוספת תגובה

• תגובה על הילדה שמחלייפה זהויות?...

עדי
    18/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים ו-4 שמחליפה זהויות - תגובה

סמדר ריינר
    19/02/2013

שלום עדי,
    נשמע שהבת שלכם לא רק מפותחת , אלא מפותחת מעבר לגילה, העובדה שהיא מזכירה לכם דברים, מצביעה על כך שיש דגש בבית (גם אם אל התכוונתם לכך) לראות בה גדולה וחכמה, וזה תפקיד שהיא נכנסה אליו ולפעמים הוא מכביד עליה, ולכן היא רוצה להיות ילד אחר, קטן. הייתי מנסה להוריד ממנה קצת ציפיות, אם יש כאלה, ולאפשר לה להיות תינוקת, לשחק איתה בתינוקת וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה להגיד לילדה
    אור
    16/02/2013

יחידה בת 11 שאומרת לי אמא אם את ואבא חס וחלילה את יודעת..(היא מתכוונת שאם חלילה יקרה לנו משהו)מה אני יעשה לך לפחות יש את אחיך לא ידעתי מה להגיד לה אמרתי לה שנדבר על זה היא היתה צריכה ללכת בדיוק לאן שהוא.
    גם לפני חודש אמרה אותו דבר ואפילו בכתה אני פשוט נקרעתי אני לא יודעת מה לעשות בעיניין כי א . אני בת 40 ב. אני בתהליכי גירושין ג. לשנינו יש בעיות פריון?
    אני עצמי גם בלי שהיא תגיד ככ דואגת לעתיד שלה צריך שחוץ מההורים יהייה עוד מישהו קרוב בעולם כמו אח או אחות זה שובר אותי ואני רואה אותה מודאגת ילדה בת 11 על מה היא חושבת ..
    תעזרו לי פליז

לקביעת תור
    סגירה
    מה להגיד לילדה

הוספת תגובה

• לגבי השאלה הראשונה

אור
    16/02/2013

זה לא קשור לגירושין אז תתנו לי עצה כאילו אתם לא יודעים מזה בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי השאלה הראשונה - תגובה

סמדר ריינר
    17/02/2013

שלום אור,
    כמו שעניתי לך בתשובה הקודמת, הבת שלך במצוקה, בחרדות, גשי לקבל עזרה עבורה, אל תזניחי.
    את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי השירותים הטיפוליים הניתנים בחינם באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 ממורמרת ורגישה
    עדי
    15/02/2013

שלום,
    בתי (כרגע בכורה) בת ה-3 בחודשיים האחרונים נוטה להתעצבן על החברים שלה ועלינו ההורים מכל דבר. אנחנו מגיעות בבוקר לגן הילדים אומרים לה שלום והיא עונה לא, אתם חוצפנים, אתם לא יפים.
    ילדה באה לשחק איתה והיא מתחילה לבכות ולהלשין עליה לגננת שהיא אמרה לה משהו לא יפה או הרביצה לה , מה שלא נכון.
    אני לא יודעת איך להתנהג. בגן אמרו לי להתעלם אך מצב זה נמשך כחודשיים!
    גם אלינו היא מתנהגת ככה , בהתחלה צחקנו כי זה היה מתוק, אח"כ התעלמנו ועכשיו אנחנו כבר חוששים שזה מבטא משהו שאנחנו לא מבינים.

אני חוששת שאולי מתנלכים לה בגן ומדברים אליה ככה, והיא לומדת מאחרים , כי גם אוצר המילים ה"לא יפות" שלה התרחב והיא עם ילדים גדולים. (את קקי, את פיפי את חוצפנית את מתנהגת לא יפה וכו)

מה לעשות? מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 ממורמרת ורגישה

הוספת תגובה

• מקפיצה..דילגתם עליי

עדי
    17/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 ממורמרת ורגישה - תגובה

סמדר ריינר
    18/02/2013

שלום עדי,
    יכול להיות שמדובר בהתנהגות שמעידה על מצוקה כלשהי, אך בלי להכיר ומתוך הפרטים שנתתם לא ניתן לדעת מה המצוקה.
    יכול להיות שכדאי שתפנו לייעוץ מסודר כדי להבין יותר לעומק מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות כפייתית עם אצבעות הידיים
    גל
    14/02/2013

בני הבכור בן 10 ילד כריזמטי שופע בטחון עצמי חברותי ואהוב. על פניו נראה כי הוא ממש מוצלח ולא מסתררות בעיות. אולם בשנה האחרונה החל לפתח מנהג כפייתי שמאד מפריע לנו, הוריו ולמוריו אשר העירו על כך בפנינו.
    מדובר בכיפוף האצבעות כדי לעשות קנאקים, כלומר אצבעות אף פעם לא נחות. אולם זה לא מסתיים בכך הוא גם באופן קבוע כורך אצבעותיו אחת בשניה ומכופף אותן, כמו שבדרך כל אנשים הסובלים מפיגור עושים. זה פשוט בלתי נסבל, תמיד אצבות ידיו מכופפות וכרוכות אחת בשנייה כאילו הוא מדובר בילד מוגבל ולא בריא. אולי זה נובע מחוסר בטחון? אין לנו מושג מהיכן זה הופיע פתאם, אך זה מאד מפריע לנו וכמובן פוגע בילד. כפוות ידיו אף פעם לא משוחררות סתם כך בחופשיות. איך פותרים זאת? כיצד מתמודדים??

הוספת תגובה

• התנהגות כפייתית עם אצבעות הידיים - תגובה

סמדר ריינר
    15/02/2013

שלום גל,
    קודם כל מתחילים מלהודות בכך שאולי כן יש בעיות שמסתתרות. ההתנהגות הזו כפי הנראה כן מעידה על מצוקה. עם זאת יש לשלול קודם כל סיבות רפאיות, ואם אין כל סיבה רפואית, לנסות להיבן מה קשה לו בזמן האחרון, ואם אתם לא מצליחים לבד, לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל בבקשה תשובה???
    צביה
    14/02/2013

ביתי כמעט בת ארבע,בת זקונים אחות בת 20 ואח בן 17,
    את הפיפי היא שמחה מאוד לעשות בשרותים לא מתאפקת
    את הקקי היא מעדיפה לעשות במיכנסיים

היו פעמים שהיא עשתה בשרותים וקיבלה חיזוקים חיוביים,
    אבל מישום מה היא מעדיפה לעשות את הקקי במיכנסיים..בגן היא עושה פיפי בשרותים וכאשר מגיעים הבייתה היא עושה את הקקי במיכנסיים.
    הסברתי לה שזה לא יפה וזוהי לא צורה והינה תיראי כמה קשה לי ומגעיל נוראה לנקות את הקקי..היא רואה מבינה וממשיכה בשלה

האם אתם יכולים לתת לי טיפ או רעיון או כל דבר עלמנת לגרום לילדה שלי לעשות קקי בשרותים

+ הוספת תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    אפשר לקבל בבקשה תשובה???

הוספת תגובה

• אפשר לקבל בבקשה תשובה??? - תגובה

סמדר ריינר
    15/02/2013

שלום צביה,
    זה לא עניין לטיפים, אלא עניין לטיפול. יכול להיות שהבת שלך סובלת מאנקופרזיס וחשוב מאוד שתפנו לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים בבית בלי שום קשר
    א
    13/02/2013

שלום אני נשואה כרגע עם 3 ילדים בגילאים 2,6,8.5 החלטתי לא להתגרש כרגע ולהגיש גט משום שאני לא עובדת ואני צריכה לעבור עוד תהליך ארוך , אני מעוניינת להשאר בבית ,בפינה שלי , לא מדברת עם בעלי, אין תקשורת, לא מתכוונת ללכת איתו לחגים. המשפחה שלא תדע בסוף..לא מעניין אותי זאת אומרת חיים באותו בית ותו לא...האם זה נכון לעשות ככה כי זה נעשה גם בגלל הילדים ? ומה אוכל להגיד להם? אני משתדלת לישמור לפחות על אויירה רגועה , בלי לחץ, משתדלת להיות מאושרת במחיצתם אבל רוצה בכול זאת להסביר להם על המצב בצורה הכי טובה?אם יש כזאת..איך עושים זאת אשמח לתגובות. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיים בבית בלי שום קשר

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה

א
    14/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אני לא מקבל ת תגובה???

א
    15/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים בבית בלי שום קשר - תגובה

סמדר ריינר
    17/02/2013

שלום לך,
    את שואלת שאלה גדולה לגבי מה נכון או לא נכון לגבי הילדים, צריך הלכיר אתכם בשביל זה, ולכל החלטה יש מחיר שגם הילדים ישלמו.
    אני חושבת שנכון לדבר עם הילדים על המצב כי הם בלאו הכי מבחינים בו. אפשר להיגד להם, רצוי שניכם ביחד, שכרגע אבא ואימא לא מסתדרים ביניהם אבל ממשיכים לאהוב אותםן וזו לא אשמתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגברות על בכי ורגשות תסכול
    דנה
    13/02/2013

שלום, בני בן ה-4 מרבה "להתבכיין" כאשר איננו משיג את מבוקשו ו/או כשהוא איננו מרוצה מהמצב (למשל צריך להתלבש/לאכול/להתקלח והוא נאלץ להפסיק לשחק, וכו'). הבעיה שאנו נתקלים בה היא כשהוא למעשה איננו מסוגל לשלוט בבכי ולהפסיק אותו והסיטואציה נמתחת ונמתחת גם כשכבר אין על מה לבכות. (למשל: הוא כבר סיים להתלבש, להתקלח וכו') ניסינו בכל דרך לטפל בסיטואציה כזו, החל מלנסות ולהרגיע, וכלה בהתעלמות. דבר לא עוזר. בסופו של דבר אנו מוצאים עצמנו מול ילד אשר בוכה פרק זמן ממושך (לעיתים חצי שעה!) וכשאין באפשרותו להרגיע את עצמואלא רק בתיווך מאד אינטנסיבי שלנו. כיצד גורמים לילד (נבון ותקשורתי מאד) להתגבר על הבכי ולדעת "לעבור הלאה"?
    אדגיש כי אין מדובר בהתנהגות "חדשה" אלא במשהו שהיה קיים כמעט מאז ומתמיד, אולם חשבנו כי ככל שיגדל ילמד לווסת ולהתגבר על רגשותיו/תסכוליו. לצערי, לא חל שיפור בעניין זה ככל שגדל.
    עוד אבקש להדגיש כי נטלנו חלק בקורס להדרכה הורית, בו העלנו את הבעיה אך נדמה כי, לצערי, נדרש טיפול יותר מעמיק אשר יתרכז בילד ופחות בנו- ההורים. האם תוכלו בבקשה לחוות דעתכן בעניין זה לרבות המלצה על טיפול מתאים, באם כמובן ישנו צורך בכך?
    תודה רבה. ההורים המודאגים.

הוספת תגובה

• התגברות על בכי ורגשות תסכול - תגובה

סמדר ריינר
    15/02/2013

שלום דנה,
    יכול להיות שהילד לא מרגיע את עצמו כי ההתהנגות הזו משוכת המון תשומת לב. יכול להיות שאם תפסיקו לנסות להרגיע אותו ותנסו להתעלם (זה קשה אני יודעת, אבל כל ההתחלות קשות), ותתמידו בכך בעיקביות, התופעה תיעלם.
    לגבי טיפול מתאים - פשוט עליכם לפנות להדרכת הורים. אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזור מגוריכם או למכון להתפתחות הילד מטעם קופת חולים באיזורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה מים
    ליאת
    13/02/2013

שלום
    אני פונה כי חשוב לי להתיעץ:
    ילדה בת 5 ולא שותה הרבה מים, היא פעילה ומשחקת ואומרת שהיא רוצה ממותק ואם לא אז היא כועסת. אני לא מתייחסת לכעסים האלה ונותנת לה להרגע, לא נותנת לה ממותק. איך בכל זאת אפשר לעודד אותה לשתות יותר מים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה מים

הוספת תגובה

• אני ממש מבינה אותך

ורד
    17/02/2013

גם אני עד לא מזמן הייתי במצב הזה..אבל שתדעי לך שזה הכל עניין של הרגל ברגע שתרגילי אותה לשתות רק מים (נדרשת הרבה סבלנות) בסופו של דבר זה ישתלם לך! יש כל מיני דרכים להרגיל אותם לשתות מים, אנחנו למשל לגמרי במקרה עשינו בבית את המתקן מי עדן סמייל והיא ממש התלהבה ממנו (מלמזוג את המים כל פעם), כשראינו את זה קנינו לה בקבוק מים אישי וכך כשהוא נגמר היא הלכה לבד ומילאה אותו כך שהיא מיוזמתה כבר רצתה לשתות מים. אז אמנם היא רק בת 3 אבל אני חושבת שהשיטה יכולה להתאים גם לבת 5 :) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    מיכל
    12/02/2013

שלום רב,
    בתי בת כמעט חמש, ומהיום שבו היא הסתפרה היא החליטה שהיא לא אוהבת את התספורת הקצרה, ושהיא לא מוכנה להוריד את הכובע, עד שהשיער יגדל. היא מתעקשת ללכת עם הכובע על הראש בין אנשים ולא מוכנה להוריד אותו, כולל בשעות הגן. היא מורידה אותו רק בבית. היא גם לא מוכנה לחבוש כובע צמר, אלא רק כובע של קפוצ'ון.
    היא אמרה שילדים צחקו עליה, אבל לא בטוח שזו הסיבה. אבקש לדעת מה לדעתכן אפשר לעשות. ניסינו להציע מדבקות ופרסים, וזה לא עזר.
    היא מסכימה בימים האחרונים להוריד את הכובע כמה מטרים לפני הבית.
    אודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• שאלה. - תגובה

סמדר ריינר
    13/02/2013

שלום מיכל,
    למה עצם להתעקש איתה? נשמע שילדה יודעת מה היא רוצה, זה לא באמת מפריע לשום דבר, לא הייתי עושה מזה עניין כי זה יכול להגביר את התנהגותה ולתת לה המון כוח מולכם, כאילו שאתם רוצים משהו ומוכנים לתת פרסים כדי לבצע אותו. מדוע בעצם? הייתי מניחה לזה, זה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה נוספת...

מיכל
    13/02/2013

תודה רבה. רק שאלה נוספת: האם זה מצביע על קושי רגשי מסוים לדעתך או משהו התנהגותי, או פשוט באמת אי אהבת התספורת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה נוספת... - תגובה

סמדר ריינר
    14/02/2013

שלום מיכל,
    לא הייתי קובעת על סמך התהנגות אחת בלבד שיש קושי ריגשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נושך את עצמו
    מיכל
    12/02/2013

שלום רב בני הבכור בן שנה וחמישה חודשים לאחרונה התחיל לנשוך את עצמו כאשר הוא מתעצבן (קרה פעמיים) פעם אחת משך לעצמו בשיער ופעמים רבות זורק צעצועים כאשר לא מתליח במשהו, הייתי שמחה לדעת איך להגיב במצב שהוא נושך עצמו, האם להתעלם או להגיב, ממה זה נובע והאם זה מעיד על אופי שלו או שמדובר בשלב חולף?

לקביעת תור
    סגירה
    נושך את עצמו

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים בן 3
    שירית
    12/02/2013

שלם שמי שירית ואשית אני חייבת לשבח אתכן כי התפתחותי עם תומר שלי, גם אם אתן לא יודעות.
    תמר באפריל יהיה בן 3 ולאחרונה בהדרגתיות הורדתי טיטול כשהוא חוזר מהגן משעה 16:00 לערך ועד הלילה, בלילה עדיין יש טיטול. תומר מוכן לעשות את צרכיו במכנסיים ולא בסיר או במקטין אסלה ואף מתנגד כשאני רוצה להחליף בגדים. כשאני כבר מורידה בגדים ואומרת לו שנזרוק את ה"קקי" בשירותים, אז הוא שמח להוריד את המים ואף אומר שהקקי מפריע לו. האם אני בדרך הנכונה? האם יש לך עצות? דבר קטן אני גרושה מאביו של תומר והביקורים שלו מבחירתו אינם ממש סדירים והוא תמיד מחזיר את תומר רטוב מפיפי ולא מחליף לו בגדים, גם לא ממש מתקשר איתי... רק ליידע כללי..

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים בן 3

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים בן 3 - תגובה

סמדר ריינר
    13/02/2013

שלום שירית,
    את יכולה להציע לו לעשום עם טיטול על האסלה, ובהדרגה בהמשך להושיב אותו על האסלה עם טיטול פתוח חלקית, ולגמרי עד שבלי טיטול בכלל. הוא צריך עדיין להרגיש עטוף ומגן כשהוא עושה את הצרכים ולכן כדאי להציע לו לשבת עדיין עם הטיטול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפוסי חברות של ילדתי
    הילית
    12/02/2013

בת ה6 בגן חובה - רגישה ועדינה (הקטנה בבית). יוצרת קשר עם 2 חברות מהגן (שכנות בעבר) לטענת הגננת ביום שהן אינן בגן - הילדה נראית עצובה - ממעטת ליצור קשר ולשחק עם האחרות - מעין חוסר בטחון. ניסיתי להזמין חברות נחמדות מהגן אחה"צ- בביתנו הן משחקות נפלא יחד אך אין לזה השפעה כ"כ בגן כפי שקיוויתי.
    כמו כן להביא את החברות הללו - דורש הסעה והשקעה.
    בשעות אחה"צ היא משחקת עם שכנה בת גילה מגן אחר - הן אוהבות כמו תאומות, מפריע לי אפילו כמה שהן רוצות להיות ביחד - כל הזמן מבקשת לשחק עם השכנה, כבר אין לי שעות איתה....
    מה את אומרת על דפוסי החברות הללו של ביתי - האם וכיצד להתערב בבחירותיה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דפוסי חברות של ילדתי

הוספת תגובה

• דפוסי חברות של ילדתי - תגובה

סמדר ריינר
    13/02/2013

שלום הילית,
    אני לא חושבת שזה נכון להתערב בבחירותיה. זה יקטין את הביטחון שלה ואת רוצה להעצים אותה. מבחינה חברתית כרגע מיצית את כל מה שניתן, אני ממשיכה לך להמשיך להזמין חברות אליה, ולקדם בברכה את הבילוי שלה עם השכנה. מעבר לזה כדאי לנסות לתת לה הרבה חיזוקים חיוביים כדי לעזור לה להגדיל את הביטחון העצמי, וזה כבר ישפיע עליה גם חברתית בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ו......המשך

הילית
    13/02/2013

האם זה בסדר שביתי והשכנה כל היום (אבל באמת כל היום + בקשה שעולה לישון ביחד) משחקות ביחד? היא מעדיפה זאת מבילוי איתי (בגינה או בקריאת סיפור) . מהרגע שחוזרת מהגן מבקשת לשחק עם השכנה. אמה של השכנה מרוצה כי זה מהווה תעסוקה מלאה לילדתה, אני לא רגילה לרמות כאלה של בילוי משותף ודחיה של הנוכחות והצורך בי. תמיד קסם לילדי שאמא מספרת סיפור או מבלה יחד...הגענו למצב שאם אני רוצה שהילדה תשהה איתי מרצון זה חייב להיות עם השכנה.....
    מה דעתך? (האם זה פיצוי או בריחה מקשייה ליצור קשרים בגן? בצורה כה מוקצנת??)
    האם הבעיה היא שלי או שיש פה באמת משהו חריג?
    (ואולי זה חשוב - הילדה קצת רחפנית בעניין של ביצוע מהיר להוראותי, ואוהבת משחקי דמיון - המון.... אולי דווקא צריך לקרקע אותה?)
    ושוב תודה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ו......המשך - תגובה

סמדר ריינר
    14/02/2013

שלום הילית,
    קשה להתייחס בלי להכיר אתכם. מה שתפס אותי בתאור שלך זה שאת מתפלאה שהילדה לא מבצעת מהר את הוראותייך ואוהבת משחקי דמיון. אולי לידלה קשה במחיצתך כי יש משהו קצת שתלטני, שרוצה שהדברים יותאמו אלייך, לקצב שלך ולדרך שלך ולכן היא מעדיפה לשחק עם השכנה? אולי שם היא מרגישה שהיא יכולה פשוט להיות היא בלי לרצות אותך כל הזמן? זו השערה שלי כמובן, אני לא מכירה אתכן, זה מוגש לך כחומר למחשבה. אם את לא מצליחה למצוא פיתרון למצב אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים כדי להבין יורת לעומק, כי אני כן חושבת שזה משהו שקשור לקשר ביניכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 קנאית
    עידית
    12/02/2013

ילדתי בשנתיים האחרונות מקנאה ללא הפסקה. בחברות בגן(הם קיבלו ראשונות.למה אותם הזמינו ואותי לא. למה היא יושבת לידה ואני לא.)באחיות שלה(בכל דבר- היא אמצעית )
    התחושה שלה אינה מוצדקת לפי דעתי. כי כשהיא מקבלת או שהיא נבחרת בגן זה בסדר אבל ברגע שמישהו אחר מקבל משהו היא מתלוננת בלי סוף. זה על בסיס יום יומי . כל הזמן מסתכלת מה יש לאחר.
    למרות ניסיונותי לדבר איתה ולצ'פר אותה יותר(מבלי שתשים לב) אני מרגישה שזה בור ללא תחתית. כמה שנותנים תמיד היא רואה את חצי הכוס הריקה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5 קנאית

הוספת תגובה

• ט

עידית
    14/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר לקבל תשובה

עידית
    24/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 קנאית - תגובה

סמדר ריינר
    25/02/2013

שלום עידית,
    אם את מנסה לצ'פר אותה, למרות שאת חשובת שהיא לא שמה לב, אז יש לה מה להרוויח מהתנהגותה ואין לה סיבה להפסיק זאת.קודם כל הייתי מציעה לך להפסיק להשקיע כל כך הרבה תשומת לב בהתנהגות הזו. אם היא מקנאה, אז שתקנא, עם הזמן היא תשים לב שזה לא משרת אותה ולאט לאט זה ייפסק. חשוב שזה לא יהפוך למקור לרווח משני של תשומת לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה