מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יום הולדתדנה02/03/2013
בני הבכור חוגג 14.הצענו לו לעשות יום כיף איתנו ועם אחותו בת 9 ללא הקטנציק שלנו .הוא החליט שהוא רוצה יום כיף רק איתנו ,ההורים,וללא אחותו.הבעיה שהיא מאד תפגע מיזה,במיוחד שהיא כבר שמעה על יום כיף ביחד איתה.האם יש מקום להתחשב בפנטזיה שלו להיות ביום כיף רק איתנו אבל במחיר של פגיעה באחותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הולדת - תגובה
סמדר ריינר03/03/2013שלום דנה,
זה יום ההולדת שלו, ולכן אני חושבת שההתחשבות בו היא יותר חשובה כרגע. יום כיף משפחתי אפשר לעושת בהזדמנות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון או מציאותהילי01/03/2013
שלום,
בני בן שנתיים ושמונה חודשים בעל עולם דמיון עשיר ויכולת ורבלית גבוהה.
לעיתים בני מתלונן שילד כזה או אחר הרביץ לו בגן ומתאר מה עשה לו (דחף, שרט, צבט ואיפה). בגן גם מדברים עם הילדים שאלימות פיזית ומילולית אסורה.
לאחרונה בני מרבה לדבר עם מכות - בעיקר על כך שאסור להרביץ, לדחוף ולשרוט. וגם מספר על הזאב שמרביץ לו ומה עושה לו. בדרכ יודע לשייך את הזאב לספארי וגם אומר לפעמים שטורף אותו. הוא מכיר את הזאב מהסיפור כיפה אדומה. אני חוששת שה״זאב״ הוא אחד מילדי הגן. בכוונתי לשאול את הגננת אם יש ילד מסויים שמרביץ במיוחד (אני יודעת שמרביצים לו מידי פעם כמו לילדים אחרים ואין משהו יוצא דופן לחיי גן). יחד עם זאת אני יודעת שהיא לא רואה הכל בגן של 30 ילדים עם 2 קבוצות גיל.
אני תוהה עם זה עולם הדמיון או המציאות.
אשמח לשמוע את דעתך כיצד עליי להתמודד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון או מציאות - תגובה
סמדר ריינר03/03/2013שלום הילי,
לבדוק עם הגננת, כל עוד עושים את זה בצורה עניינית זה לא מזיק. עם זאת בכלל לא בטוח שהתאורים של הזאב מתייחסים לילד אחר, מאוד יכול להיות שהזאב מתאר את עולמו הפנימי של הילד עצמו, וההתמודדות שלו עם דחפים תוקפניים טבעיים שעולים אצלו, והוא לא יודע מה לעשות איתם.
הייתי ממליצה לך לאפשר לו דרכים לא מזיקות לביטוי תוקפנות, באמצעות משחק, להרביץ לכרית וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעור יתר אצל ילדהאיילת01/03/2013
שלום
בתי בת 8 היא מאוד שעירה בשנה אחרונה צמח לה שערות בבית השחי ובערווה. אני יודעת שאני צריכה לקחת אותה לרופא לבדוק אם זה לא התפתחות מינית מוקדמת. איך אני מסבירה לה מבלי שהיא תפגע או שירד לה הביטחון? איך מסבירים לה שהיא שונה מחברותיה ? הקיץ מתקרב ויש בעיה הביגוד חשוף יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעור יתר אצל ילדה - תגובה
סמדר ריינר03/03/2013שלום איילת,
פשוט אומרים את האמת. שצמיחת שיער במקומות האלה היא טבעית, אבל אצלה זה קרה קצת מוקדם, ולכן צריך ללכת לרופא ולהיבדק, ובקיץ לא כדאי שתלך עם גופיות. תראי , את לא יכולה למנוע ממנה לגמרי רגשות שליליים, אם אלה יתפתחו את כן יכולה ללוות אותה, להסביר לה שזה בסדר, שגם אצל חברותיה זה יצנח אבל זה יקרה רק עוד כמה זמן, ושהיא ילדה נהדרת והכל בסדר אצלה. אם את תיקחי את זה בקלות ובצורה עניינית, זה יקל גם עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הסכמה בין אחיות גדולותעדי28/02/2013
היי
אני עדן
אנחנו 3 אחיות בבית. אחת בת 23 (שירן) ו-20 (עדן)
האחות בת ה20 חולקת חדר עם אחותנו הקטנה בת 6 (נטע) ולשירן יש חדר לבד.
לשתינו יש חבר. חבר של שירן מגיע לישון אצלנו בין 1-3 פעמים לשבוע.
אני והאחות בת השש נורא קשורות ועושות הכל ביחד (מטיילת, עושות שיעורים, מקלחת אותה וכד')
נטע הולכת לישון נורא מאוחר (1-2 בלילה) (נכון שזה מוזר לילדה בגיל 6) ואני משרתת בצבא וצריכה לקום כל יום ב7.
אני נשארת ערה בלילה עד שנטע תרדם כי אחרת נטע הולכת לישון עם ההורים וזה לא נוח להם.
גם לי יש חבר ואני רוצה שהוא ישן איתי פעם בשבוע בגלל שאני מרגישה שרוב האחריות על נטע נופלת עלי ואני רוצה פעם בשבוע לנוח. . שירן טוענת שזה פוגע בנטע בטענה שאני כביכול "מגרשת אותה מהחדר" (למרות שאני מבקשת מנטע רשות ובתמורה גם לוקחת אותה לטייל בבוקר למחרת עם החבר.)
בזמן שהחבר שלי ישן איתי, נטע ישנה עם שירן.
לדעתי , זה טוב שנטע מדי פעם ישנה עם שירן כדי שתרגיש שיש עוד אחות שיכולה לשחק איתה ולהיות איתה, ושלא תרגיש שהאחות השנייה פחות קשורה אלייה.
ולדעת שירן, הדבר הזה פוגע בנטע בכך שאני גורמת לה להרגיש לא רצוייה בחדרנו.
רצינו לשאול מה דעתכם,
האם הדבר פוגע בנטע כמו ששירן חושבת או מועיל כמו שאני חושבת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הסכמה בין אחיות גדולות - תגובה
סמדר ריינר01/03/2013שלום עדן,
מה שפוגע בשירן זה שההורים שלכם לא ממלאים עד הסוף את תפקידם. זה לא תפקיד שלך להיות הורה של נטע. פוגע בנטע שהיא הולכת לישון מאוחר בלילה, היא כנראה גם סובלת מפחדים שאף אחד לא מטפל בהם וזה בטח לא תפקיד שלך.
חשוב מאוד שאת תנסי לצאת מהתפקיד הזה בתור אמא חלופית של נטע, לפחות באופן חלקי, ותעבירי אחריות להורייך. מה זאת אומרת שאת נשארת ערב עם נטע "כי לא נוח להורים" שהיא ישנה איתם? אם זה לא נוח להם הם צריכים למצוא דרך להתמודד, ואתן האחיות הגדולות צריכות לחלק את החדר ביניכן, ולפעמים גם אפשר לישון אצל החבר כשאין פרטיות בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 שיורקא.א28/02/2013
היי ,
יש לי ילד בן שנתיים ועשרה חודשים , שלאחרונה למד לירוק והרבה.
בכל פעם שכועס , הוא פשוט יורק , על אנשים / צלחת / רצפה , בקיצור על כל דבר אפשרי.
גם בגן אנחנו מקבלים תלונות שהוא כל הזמן יורק.
כמה שלא מנסים להסביר שזה אסור , זה לא עוזר.
מה ניתן לעשות על מנת להפסיק את התופעה המזעזעת הזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 שיורק - תגובה
סמדר ריינר01/03/2013שלום לך,
כדאי ורצוי לעזור לו לתת מילים לתחושותיו, להבין מדוע הכועס ולדבר על זה, ככל שיוכל לבטא את רגשותיו במילים וירגיש מובן הוא פחות יצירך לבטא זאת במעשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריקה
אתי01/03/2013היי
ראשית הוא כבר מדבר כמעט שוטף כך שאין לו בעיה לומר מה הוא רוצה.
שנית עצבני זה גם הוא רוצה משהו ואני יאמר לו עוד כמה דק אז הוא יתחיל לירוק ולפעמים זה גם כלל בלי סיבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריקה - תגובה
סמדר ריינר01/03/2013שלום אתי,
זה שהוא יודע לדבר זה לא אומר שהוא יודע להביע רגשות בצורה מילולית. הילד שלך יורק כנראה כי זו הדרך שלו להוציא החוצה תחושות שהוא לא מסוגל להכיל בפנים.
יכול להיות שכשהוא רואה שזה גורר תגובה מהסביבה, הוא מקבל גם רווח מישני של תשומת לב מהעניין. כך שאם את מתרשמת שזה קורה בלי סיבה חשוב מאוד להתעלם מאותן פעמים, כדי לא לחזק את הדפוס.
בשאר הפעמים, כשהוא מגיב כך מתוך מצוקה, חשוב כן לתת לו מילים לרגשות שלו, מילים כמו: "אתה כועס, זה מעצבן, קשה לך" שיעזרו לו להכיל את התחושה ולהרגיש מובן יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הולדת מצומצםעידית28/02/2013
בכיתתה של ביתי(ב) השנה הבנות התחילו לעשות יום הולדת מצומצם. הם בוחרות מספר חברות והולכות לסרט ופיצה.אני גם עושה את אותו דבר על פי בקשתה. יש חברה שעשתה זאת ולא הזמינה את ביתי והיא נפגעה(אך לא אמרה לה דבר)ולכן היא גם לא מזמינה אותה.עכשיו אותה חברה שואלת אם היא מזמינה אותה וביתי מפחדת לאמר לה שלא. מכיוון שאותה ילדה חזקה מבחינה חברתית וביתי הרבה פחות.
אני מפחדת שהיא תגרום לבנות האחרות להסתכסך עם ביתי.ביתי קיבלה זאת בצורה בוגרת ולא התלוננה בפניה והיא לא מוכנה לקבל זאת שלא מזמינים אותה.
מה ביתי אמורה להגיד לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הולדת מצומצם - תגובה
סמדר ריינר01/03/2013שלום עידית,
אין כאן תשובה מה בתך אמרוה להגיד. ךלכל מצב יש מחירים, ואתן צריכות לחשוב ביחד איזה מחירים בתך מוכנה לשלם ואיזה לא.
יכול להיות שאותה בת תסית בנות אחרות נגד בתך. ואז מה יקרה? האם זה באמת תסריט שלא ניתן להתמודד איתו? האם יש דרך להיות חזקים מול אותה בת? האם יש דרך שבה בתך יכולה לקחת יוזמה ולדבר עם הבנות האחרות לפני שאותה בת תעשה זאת? בתך לא חייבת להיות קורבן פאסיבי, היא גם יכולה לבחור הםא להפעיל כוח או לא, ולבדוק איזו אופציה נראית לה הכי טובה או הכי פחות גרועה.
נסו לחשוב על זה לא כאילו יש רק שתי אופציות או להיכנע או להיות מבודדת אלא לחשוב על עוד רעיונות יצירתיים איך אפשר להתמודד עם הכוחנות של אותה בת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון ושאלה
עידית04/03/2013אותה ילדה ביקשה מביתי ובכתה שתזמין אותה וביתי אמרה לה שאי אפשר . ושעה לפני היום הולדת היא התקשרה וממש התחננה שתזמין אותה . לבסוף ביתי ריחמה עליה וביקשה שאזמין לה כרטיס עבורה. אני הסכמתי והזמנתי עבורה גם.
מה לדעתך ביתי למדה מכל הסיטואציה הזאת? האם זה שירת אותה? או את חברתה שלא דאגה להזמין אותה ואילו היא כן נהנתה עם כל החברות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון ושאלה - תגובה
סמדר ריינר04/03/2013שלום עידית,
אני חושבת שזה שירת את בתך מצויין. ראשית היא נוכחה לדעת שאותה ילדה לא כל כך כוחנית וחזקה כמו שהיא חשבה, ודווקא בסיטואציה הזו בתך יכלה לחוות את עצמה כחזקה יותר. למרות שהכוח היה בידיים של בתך, היא הייתה נדיבה, לא התקטננה ולא הייתה נקמנית, ובכך יצאה גדולה ורק הרוויחה.הייתי מחזקת אותה על זה, בלי קשר למה שאותה ילדה תעשה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 -התקפי זעם ואלימותאנה28/02/2013
אוקיי אז ככה ,מדובר באחותי הקטנה .אני עצמי בת 20 .
אנחנו במשפחה לא יודעים מה לעשות ומאיפה זה נובע .
היא פשוט לא ממושמעת ,מקללת את כולם ,מרביצה ליפעמים ,מתייחסת בזילזול וכשאני מחליטה להעניש אותה אז היא מתחילה להגיד "סליחה סליחה"ואחרי זה עוד פעם הכל חוזר לאותו מצב.
אנחנו עושים בשבילה הכל באמת קונים לה דברים,חברות באות אליה כשהיא מבקשת,היא בחוג טניס מאוד יקר בקיצור באמת הכל ואני מרגישה שהיא לא מעריכה ומזלזלת בכולם בבית .
לדוגמה היום בבוקר היא זרקה צלחת מעופפת בבית כשביקשנו מימנה אלפי פעמים לא לעשות את זה והיא פגעה לאמא שלי בשפה בפנים ,אבא שלי לקח את זה מימנה וזרק לפח .ואז היא בכתה התחילה לזלזל בכל מה שאומרים לה אני או סבתא שלי .היא פשוט לא מקשיבה לאף אחד .ומה שהכי מוזר שבבית ספר היא ילדה טובה מאוד יש לה ציונים טובים ,ואין תלונות על התנהגות .זה הכל רק בבית והיא מאוד מבולגנת ועדיין ישנה עם ההורים בחדר כי היא פשוט לא מסכימה לישון בחדר שלה היא מתחילה לצעוק באמצע הלילה ותמיד מגיעה להורים שלי בסוף.אנחנו כבר באמת לא יודעים מה לעשות .אני הרבה פעמים ישבתי איתה באמת בשקט הסברתי לה כמה זה חשוב לכבד את המשפחה ולמה היא מזלזלת ככה באנשים שקרובים לה והיא כאילו מבינה ואז עוד פעם הכל חוזר .המקרה עם הצלחת המעופפת זה רק מהיום בבוקר .כל יום קורה משהו כזה ולא פעם אחת ואנחנו כבר ממש מותשים.
ממה כל זה נובע? ואיך אפשר לעצור את זה ?בבקשה תעזרו לנו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי
אנה04/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 8 -התקפי זעם ואלימות - תגובה
סמדר ריינר05/03/2013שלום אנה,
נשמע לי שהתקפי הזעם של אחותך נובעים מזה שההורים שלכם לא מספיק סמכותיים כלפיה ומעבירים את האחריות החינוכית או חלק ממנה אלייך. זה לא תפקידך. אחותך זקוקה להורים חזקים וסמכותיים, ואם הם מתקשים בכך חשוב שיפנו להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיפרד מילדה בת 3 למשך 3 שבועות?מיכל כהן27/02/2013
שלום,
בקיץ הקרוב לבן זוגי יש חופש ארוך מהעבודה והוא רוצה לנסוע עם ביתנו שתהיה אז בת 3 לארה"ב לבקר את אחותו יחד עם הוריו. (למשך 3 שבועות)
אני, מאילוצים שונים צריכה להישאר בארץ.
רציתי לקבל את חוות דעתכם בנוגע להשפעה של פרידה כל כך ארוכה על הילדה, האם זה יכול לגרום לה חרדות נטישה, האם זה יכול להשפיע בצורה עמוקה על הקשר ביננו, יחסי האמון ביננו, או שבגיל הזה היא מספיק בשלה בשביל פרידה כזו (עם שיחות וידאו יומיות כמובן)?
תודה ושבוע טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיפרד מילדה בת 3 למשך 3 שבועות? - תגובה
סמדר ריינר28/02/2013שלום מיכל,
זהו מהלך לא כל כך רצוי עבור ילדה בגילה, לא רק בגלל הפרידה ממך, אלא בגלל ההסתגות הנדרשת ממנה עקב שינוי כל ההרגלים, הקביעות והביטחון, נסיעה לארץ זרה לאנשים שהיא לא מכירה, בבית לא שלה בלי החפצים שלה בלי אמא שלה, בלי השיגרה שלה, להתרגל לאוכל אחר, אקלים אחר, אווירה אחרת, כל זה למשך שלושה שבועות זה לא כל כך מתאים. היה רצוי לקצר את משך הזמן, או לדחות את הנסיעה לגיל מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחפץ מעברעמית27/02/2013
שלום.
בתי בת שנה וארבעה חודשים וחפץ המעבר שלה הוא .. מגבונים! כן ,אני יודעת שזה מוזר אבל איכשהוא היא התחברה לזה ובלי זה לא נרדמת ..
איך אני גומלת אותה מזה ?? איך אפשר להחיף חפץ מעבר באחר ?
פליז עזרה..זה מאוד לא נוח ..
תודה
ספי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחפץ מעבר - תגובה
סמדר ריינר28/02/2013שלום ספי,
אפשר להציע לה אולי בד אחר, ואולי בהתחלה לשפשף ותו עם מגבונים כדי לתת לזה ריח יותר מוכר, כנ"ל לגבי דובי או כל חפץ רך אחר שרוצים להציע לה במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
עמית28/02/2013תודה על התשובה המהירה !
אני חושבת שהיא יותר מעוניינת בקור של המגבון ולא לריח . באמצע הלילה זורקת את היבש ומבקשת חדש.אני אנסה מה שהצעת כל מקרה אך יש לך רעיון נוסף??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
סמדר ריינר01/03/2013שלום ספי,
יכול להיות שהיא מעוניינת ברטיבות, בכל אופן הריח הודמה יכול להסייע להתסגל למשהו חדש כשיש שפ בכל זאת משהו שמוכר לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לייעוץ דחוף!!!אפרת27/02/2013
שלום, לפני שבעה חודשים יצאנו לשליחות במדינה ארופאית ושני הילדים הגדולים (11,8) התחילו ללמוד בבית ספר אמריקאי. חשוב לציין שלילדה הגדולה היה ידע מוקדם של השפה האנגלית בעוד שהבן ממש לא ידע כלום. בתחילת השנה היו קשיי הסתגלות טיבעיים שצפינו אותם והכלנו את הקושי. המחנכת של הבת הגדולה סייעה המון וכיום הילדה השלבה מכל הבחינות.לעומתה קיים קושי משמעותי אצל הבן בן השמונה שמתבטא בהמון בכי במהלך יום הלימודים ( נראה כי נובע מתסכול וחוסר הבנה) ולעתים קרובות חוסר רצון ללכת לבית ספר. נראה לי שהוא לא מצליח ליצור קשרים חברתיים ולבטא את עצמו כהלכה ( מבחינה לימודית הוא מקבל שעות תגבור באנגלית וקצב ההתקדמות שלו יפה הבעיות הן לא על רקע לימודי אלא חברתי). רציתי לדעת איך אפשר לרתום את המורה לסייע לבני (קבעתי איתה פגישה ביום שישי ) ואיך אנחנו כהורים יכולים לחזק אותו. לאחרונה על רקע ארועים חוזרים ונשנים של בכי חשבתי שאולי כדאי להעביר אותו למסגרת קטנה ומכילה יותר (יש לי את האפשרות הזאת) האם הדבר יהיה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לייעוץ דחוף!!! - תגובה
סמדר ריינר28/02/2013שלום אפרת,\
לגבי המחנכת, אין פטנט מיוחד מלבד לשתף אותה בקושי ולקוות שיש לה את המוטיבציה והכלים להירתם לכך. אם יש לכם אפשרות להעביר אותו למסגרת קטנה יותר, בהחלט כדאי לשקול זאת, אחרי שנותנים צ'אנס לעזרה מהמחנכת.
אפשר לשאול אותה האם היא יכולהל לחבר בינו לבין ילדים שלדעתה מתאימים לו, ולתווך ביניהם, יכול להיות שזה יקל, אפשר גם להציע לו להזמין ילדים אחה"צ במידה וזה נהוג שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ושלושה חודשיםיעל27/02/2013
שלום,
בתי בת שנה ו-3 חודשים.
עד כה הייתה איתי בבית ותוך כמה ימים עתידה להיכנס לראשונה בחייה לגן של פעוטות(בערך 20 ילדים).
כאמור היא היחידה שנכנסת באמצע השנה.
איך כדי לעשות את הפרידה בצורה הכי נכונה ?
בינתיים ביקרתי איתה בגן מספר פעמיים לשעה בצורה לא רציפה.
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ושלושה חודשים - תגובה
סמדר ריינר28/02/2013שלום יעל,
כדאי לעשות זאת בצורה כמה שיותר הדרגתית, להיות איתה בהתחהל זמן קצר בגן ואחר כך להגדיל אותו, וגם כשאת איתה להיות בהתחלה יותר צמודה אליה ולאט לאט להתרחק, כדאי לתת לתהליךם שבועיים שלושה לעשות אותו בתאום עם הגננת, וכן לשדר לה ביטחון ורוגע במהלכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא במצוקהאלה27/02/2013
שלום אני אמא לילדה בת 2.5 מדהימה. אני מרגישה לא בטוחה בעצמי לחנך אותה ולהיות איתה, אני מלאה נקיפות מצפון שאולי אני תקיפה אליה או כל מיני רגשות כמו שאני אמא לא טובה, וזה מלווה אותי רוב שעות היום ומתסכל אותי ,כל דבר שאני רוצה לאמר לה אני חושבת כמה פעמים אולי אני ביקורתית אולי היא סובלת.. פשוט סיוט. אני לא מצליחה להנות מהאימהות.
מה אני עושה?? אני צריכה עזרה דחוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא במצוקה - תגובה
סמדר ריינר28/02/2013שלום אלה,
כדאי שתפני לטיפול עבור עצמך, כדי לברר עם עצמך ממה חוסר הביטחון הזה נובע ואיך אפשר לחזק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 עם המון התפרצויותאפרת27/02/2013
שלום ,
בתי בת ה5 מתנהגת בצורה אימפולסיבית וקשה כבר המון זמן. ילדה מפונקת , נכון, מקבלת המון המון המון אהבה מאיתנו, מהסובבים . בשנות חייה הראשונות לא ממש שמנו גבולות ועכשיו זה כמעט בלתי אפשרי... אנחנו אכן פועלים לשימת גבולות והגיון .אם היא רוצה משהו ולא מקבלת אז היא מקללת ומרביצה , אני מיד מעבירה את המסר שלא מדברים ככה ובמקרים קשים אף נותנת עונשים כמו איסור על טלוויזיה , שוקולד וכד. מתנהגת בחוסר כבוד אל הסבים והסבתות ווודאי אלינו.
אני אובדת עצות, חושבת אכן לקבל עזרה אבל בנתיים כיוון כלשהו ....איך מתמודדים כשהילדה מרביצה או אומרת מפגר... מה לעזעזל לא עובר בדרך שלנו ...אין אצלנו ניבולי פה, יש הרבה אהבה וכבוד , יש דרך...
אני בהריון בחודשים מתקדמים , לא יודעת אם זה קשור לכל ההתנהלות כי זה לא מעכשיו אך אני חייבת להכין את הקרקע כדי שלא אתאשפז על רקע נפשי כי זה פשוט בלתי אפשרי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 עם המון התפרצויות - תגובה
סמדר ריינר28/02/2013שלום אפרת,
אכן חשוב שתפנו לקבלת עזרה מסודרת. בינתייםחשוב שתחליטו למה להתייחס וממה לא לעשות עניין. לגבי קללות וניבולי פה, הייתי אורמת פעם אחת שלא מקובלת עלייך השפה הזו ועוזבתך את זה, פשוט מתעלמת, כי ייתכן שזו נהייתה דרך לקבלת תשומת לב, ככל שתתייחסו לזה יותר כך זה יחזק את זה יותר. כשמרביצה יש להספיק זאת פיסית מייד ובצורה תקיפה. עונשים הייתי מורדיה, זה בלאו הכי לא עוזר. התתעלמות עוזרת הרבה יותר.
כמו כן כדאי לתת חיזוקים חיוביים על התנהגויות חיוביות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 טוענת שאף אחד לא משחק איתהגל27/02/2013
ביתי היחידה בת ה- 5 ילדה מאוד תקשורתית וחברותית. אני מפגישה אותה עם בנות מהגן אחה"צ ויחד עם זאת כבר כמה פעמים היא אמרה לי שאף אחד לא משחק איתה בגן. יש לה חברה הגדולה ממנה בשנה שכבר נפגשו כמה פעמים אחה"צ. שפעם אחת היא אמרה לביתי שיום אחד היא תשחק איתה ויום אחד לא. בינתיים אמרה לי ביתי שהיא לא משחקת איתה כבר כמה ימים. יום אחר ביתי אמרה לחברה שהיא מזמינה אותה לבית שלנו ואותה חברה ביקשה להזמין עוד חברה ואם לא אז היא לא תבוא. חבר וחברה אחרת איתם היא משחקת בגן ביחד יוצרים לפעמים ברית בין עצמם ומסתודדים וזה לא נעים לה.
בקיצור, היא אומרת שאף אחד לא משחק איתה והיא לא רוצה ללכת לגן.
קודם כל, זה מאוד כואב לי. ואגב, למה יוצא כזה רוע מילדים? מכל מקום, אני אמרתי לביתי שהיא צריכה למוצוא לה חברים אחרים שכן נעים לה להיות איתם, כאלה שמתייחסים אליה יפה. היא מעדיפה להיפגש אחה"צ עם הבנות שגדולות ממנה ולא עם הקטנות. שנה הבאה היא תהיה בגן חובה. מה עוד אני יכולה לעשות ולהגיד לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 טוענת שאף אחד לא משחק איתה - תגובה
סמדר ריינר01/03/2013שלום יעל,
קודם כל כדאי לדבר עם הגננת, גם כדי לשמוע ממנה האם זה אכן כך, אולי התמונה היא לא בהכרח גרועה כמו שבתך מתארת, אולי חלק מהזמן חלק מהילידם כן משחקים איתה וכו', ומעבר לזה גם אפשר לקבל את עזרת הגננת בתיווך לילדות אחרות, וגם בהבנה מה קורה שם במשחק בין בתך לילדות האחרות שהן מארגנות ברית דווקא נגדה, יכול להיות שלבתך יש תרומה למצב שאתן לא מודעות לה.
מעבר לזה אני חושבת שאת אומרת לה נכון ואין עוד מה להגיד, אלא צריך לנסות לחפש דרכים לשנות את המצב בעזרת הגננת ובעזרת הבנה יותר מעמיקה למה זה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה לפסיכולוג ילדים בחולוןאתי27/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אפשר תשובה?
אתי28/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה? - תגובה
סמדר ריינר01/03/2013שלום אתי,
לצערי אני לא מכירה באופן אישי פסיכולגו ילדים בחולון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)