מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 9.5 מבקש מילדות להתפשטרוני21/01/2013
שלום רב
בני בן 9.5 לומד בכתה ג' קטנה, בבית ספר רגיל
אביו ואני גרושים מזה כשלוש שנים והאב גר רחוק, אך בקשר עם הילד
בקיץ גילינו כי הוא צופה בסרטים עם תכנים פורנוגרפיים באינטרנט ועקרנו את הנושא מהשורש
אתמול התקשרה אלי מפעילת הצהרון וסיפרה כי כבר 4 בנות התלוננו כי לקח אותן לחדר סגר את הדלת וביקש מהן להתפשט
היא דיברה איתו אבל זה לא עזר
ניסיתי לדבר איתו והוא נאטם ולא מקשיב
אני יודעת שילדים בגיל הזה מתעניינים ומגלים וכי הוא הכי גדול בצהרון
עדיין נראה לי שזה משהו שצריך לטפל בו בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9.5 מבקש מילדות להתפשט - תגובה
סמדר ריינר22/01/2013שלםו רוני,
את צודקת, צריך לטפל בזה בדחיפות. כדאי שתפנו בהקדם לפסיכולוג או פסיכורתפסיט שעובד עם ילדים והורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשהילד לא מרוצה מאיך שהוא מצייראורית21/01/2013
שלום רב
ילדי בן 4 וכשהוא מצייר הוא מבקש גם ממני לצייר ואז משווה ומתעצבן ומפסיק לצייר בגלל שאני מציירת יותר יפה והוא מרגיש שסתם מקשקש. מה נכון לעשות? האם לא לצייר גם אני ולעודד רק אותו לצייר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשהילד לא מרוצה מאיך שהוא מצייר - תגובה
סמדר ריינר23/01/2013שלום אורית,
אפשר לנסות להפוך את זה למשחק, להראות לו שגם את עושה טעויות, להתפעל מהציור שלו, להסביר לו שאת כבר גדולה וכשהוא יגדל גם הוא יוכל לצייר יותר יפה, וגם ללמד אותו ולעזור לו לתקן ציור שנראה לו שלא הצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בין בגרות מנטלית לבגרות נפשיתלינדה20/01/2013
שלום רב,
ביתי בת 6 בגן חובה, חכמה מאוד, אך יש לה בעיות חברתיות רציניות.
היא נכנסת לפינות ומתעקשת עליהן, לא מתפשרת בזמן משחק עם חברות ורוצה שישחקו רק לפי החוקים שלה. זה הגיע למצב שאין לה חברה טובה, והילדים בגן לא משתפים אותה, גם אם היא רוצה להשתתף.
בנוסף יש לה נטיות פרפקציוניסטיות ואפילו כפייתיות.
אני מנסה לברר איך להתמודד עם הבעיה ולעזור לה, ויש כל כך הרבה תחומים ושיטות שאני ממש לא יודעת מה לעשות ומאיפה להתחיל: טיפול פרטני, טיפול בקבוצה, שלא לדבר על אלפי סוגי הטיפולים (בבליוטרפיה, פסיכודרמה, ריפוי בעיסוק וכו' וכו'...)
אשמח לקבל הכוונה, למי עלי לפנות, האם עליה לעבור אבחון כלשהו? לאיזה סוג של טיפול כדאי לפנות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...
לינדה21/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער בין בגרות מנטלית לבגרות נפשית - תגובה
סמדר ריינר22/01/2013שלום לך,
נשמע שההתנהגות הכפייתית והשתלטנית של בתך נובעת מחרדה. הטיפול בטוב ביותר הוא פסיכותרפיה פרטנית משולבת בהדרכת הורים.
את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכורתפיסט שעובד עם ילדים ועוסק גם בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגות ילד בן 8נוי20/01/2013
שלום,
בני בן ה- 8 לאחרונה החליט שהוא מלך ושמותר לו הכל.
בבית הספר מפריע ללא סוף . עד כדאי כך שמשאיר את המורים חסרי אונים מולו. גם שמענישים אותו ושולחים אותו למנהל "משחק" אותה שזה לא מזיז לו .
אנחנו בבית גם כן מענישים אותו על ההתנהגות הזו וגם לנו הוא מראה שכל עונש שניתן לו, לא מפריע לו כלל !!!!
מצב זה נמשך כבר 4 חודשים
יש לציין שבבית הספר הוא עושה מה רוצה ולמרות זאת הוא תלמיד בין הטובים (הוא יכול לשחק קלפים באמצע השיעור (כמובן שהמורה לא מרשה ) ועדיין לדעת את החומר הנלמד.
הוא כל הזמן עצבני על כולם. לא רוצה ללמוד, לא רוצה להכין שיעורי בית, רוצה לעשות רק מה שבא לו .
התחלתי איתו טיפול אצל פסיכולוג על מנת לדעת מה פשר ההתנהגות הזו ועדיין לא חל שיפור. אלא הולך ונהייה יותר גרוע.
אבקש את עזרתכם . מה עלי לעשות ולמי לפנות? אני כבר חסרת אונים מולו.
תודה,
נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות ילד בן 8 - תגובה
סמדר ריינר21/01/2013שלום נווי,
קודם כל עונשים הם לא דרך חינוך יעילה, כדאי לחדול מהם, הם רק מחמירים את המצב. טוב מאוד שפניתם לפסיכולוג. החמרה מסויימת במצב אחרי פניה לטיפול היא פעמים רבות חלק מהתהליך, חשוב שתתמידו בטיפול, ותפנו את השאלות שלכם לפסיכולוג שמכיר אותו ומטפל בו הוא בודאי ידע לעזור לכם טוב יותר מפורום שבו לא מכירים אתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה לסמדר....מירב20/01/2013
הי סמדר.
כתבתי לך בפורום שה על ילד שמוותר לעצמו (בתאריך 19.01).... ראשית תודה על תשובתך המהירה.
היום (ההודעה נשלחה אתמול) הזעיקו אותי מהגן שהילד קודח מחום. אולי הפינוק-יתר שלו בסופ"ש נבע מכך... ימים יגידו.
שאלה לי אלייך האם שיטת המדבקות עוזרת ?
כלומר האם כדאי לי לשרטט טבלה שבראשה יש ציור של ילד מתלבש/נועל נעליו/ניגש לבד לשירותים.... ולתגמל את הילד במדבקה בעמודה המתאימה אם הוא עושה דברים לבד.
אני פשוט מתקשה להבין איך ילד שעושה פאזל של 100 חלקים (מותאם לגיל 5) ויודע שירים בע"פ מקלטות אחרי צפיה של פעם אחת, ובונה בלגו, משחק בטאבלט וכו'- צריך פתאום עזרה בלהוריד את התחתונים ?!!?
כנראה, כפי שרשמת משבר ה"אחות הקטנה" הגיע גם אלינו.
אשמח אם תעני לי לגבי המדבקות, כי הוא הבן הבכור ומצד אחר אני רוצה שיהיה עצמאי ומצד שני לא "לתגמל" אותו ב"שוחד"...
מקווה שהבנת אותי.
שוב מודה על תשובתך.
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה לסמדר.... - תגובה
סמדר ריינר21/01/2013שלום מירב,
שיטת המדבקות עוזרת אם משתמשים בה נכון ובעיקביות. אבל לא הייתי ממליצה לך להנהיג אותה לפני שגילית הבנה לגם לצורך שלו להיות קטן, כי יכול להיווצר מצב שככל שאת לוחצת עליו להיות גדול, הוא יעשה לך דווקא, ושום מדבקות לא יעזרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמוותר לעצמו ....מירב19/01/2013
בני בן שלוש. התפתחותו תקינה.... בחודש האחרון אני שומעת תלונות גם מהננת וגם מרגישה בבית שהוא יותר ויותר מוותר לעצמו ואומר "לא יכול. תעזרו לי".
למשל ידע לנעול נעליים אך כעת מתעקש שמישהו ינעל/יחלוץ לו נעל אחת והוא ישלים את השניה. בגן הקודם התלבש לבד, אך כעת מתחיל ליבב לא יכול ואני מפאת החורף ומפאת העובדה שיש אחות קטנה ביית שגם דורשת תשומת לב מוותרת ונכנעת.
בגן לאחר מנוחת הצהריים מתקשה לנעול נעליים וכאשר יש מעבר מפעילות אחת לשניה כמו ללוש בצק לבד מתחיל לבכות... קשה לי. אני לא מצליח.
הגננת אומרת לעזוב אותו ולא להתעקש במה שלא הכרחי. לי מאוד מפריעה הנסיגה אחורה. לאסוף צעצועים - דבר שהיה בשגרה תוך מספר דקות הופך כעת מריבה עצומה של אני לא מצליח אני לא יכול (לאסוף לגו לתןך השקית לא מצריך יכולת). מבחינת התפתחות- מרכיב כבר פאזלים של למעלה מ70 חלקים.... לבדו.ץ דמיון עשיר במיוחד. קליטה מהירה של שירים. אוצר מילים מתאים לגיל.
מה לעשות? אני מפחדת שייצבור פערים בגן (הוא יליד ספטמבר ונחשב בין ה"קטנים"...)
תודה. מירב
נ.ב האם שיטת המדבקות עוזרת? לבנות לוח וכל מה שיצליח לבדו- שיקבל מדבקה ?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמוותר לעצמו .... - תגובה
סמדר ריינר20/01/2013שלום מירב,
חשוב לנסות להבין מה הילד בעצם משדר באמצעות ההתנהגות הזו, האם מדובר בחוסר תשומת לב? האם מדובר במצוקה כלשהי? כדאי קודם כל לנסות להבין מה קורה ורק לפי זה להחליט מה לעשות. ראשית הייתי חושבת לקבוע זמן איכות איתו לבד ללא אחותו, לאפשר לו לפעמים להיות קטן ותינוק, כי יכול להיות שזה מה שהוא בעצם אומר, שלא רק אחותו קטנה אלא גם הוא קטן לפעמים, ובגבולות מסויימים זה בסדר לתת גם לזה הכרה, ואחרי זה הוא בעצמו ירצה בחזרה להיות גדול.
הייתי גם מדברת איתו על כך שאולי לפעמים בא לו להיות קטן וזה בסדר ואחר כך אפשר לחזור להיות גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלוש וחצי שמתאפקת שעותצביה17/01/2013
ילדה בת שלוש וחצי שמסרבת לעשות צרכים בגן היא מתאפקת שעות עד שהיא מגיעה הבייתה בשעה 14:30
היא לא מוכנה לעשות פיפי וקקי באף מקום רק בבית
בבית בכל פעם שיש לה פייפי היא עושה בשרותים (בשלושת השרותים שבבית)
אך קקי היא מסרבת לעשות בשרותים רק במיכנסיים
מספר פעמים היא ישבה בשרותים וניסתה לעשות קקי ולא יצא אז כאשר היא עומדת עם מיכנסיים זה כן יוצא ומצליח אז היא ממשיכה לעשות קקי במיכנסיים
לפעמים מרוב שהיא מתאפקת יש לה כמעין עצירת שתן היא אומרת יש לי פיפי הולכת לשרותים ולא יוצא...ואז שוב היא חוזרת לשרותים ויוצא
אני חוששת שההיתאפקות יפגע בה מבחינה בריאותית
מהו הפתרון לבעייה זו????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שלוש וחצי שמתאפקת שעות - תגובה
סמדר ריינר18/01/2013שלום צביה,
ילדה שלך סובלת מחרדה. את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שעוסקת בפחדים, ואם זה לא עוזר, כדאי לפנות לטיפול מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס של גננתאיילת16/01/2013
שלום רב!
יש לי ילד בן 3 בגן ט.ט.חובה ילד חייכן בעל שימחת חיים חברותי בתחילת שנה הלך לגן והכל היה בסדר נפרד ממני בלי בעיות יש בגן צוות של גננת וסייעת קבועה ופעמיים בשבוע גננת משלימה
לפני כ-3 שבועות ברח לבני קקי בשירותים בגן הסייעת נתנה לו לנקות במגבונים את צואתו מהרצפה ואמרה לי "אתה תינוק" הילד גמול מגיל שנתיים ונורא עצמאי מנקה לעצמו בשירותים אותו שבוע הוא לא ביקר בשירותים וכתוצאה מכך ברח לו יכול לקרות
בעקבות המקרה הילד כל הזמן שואל נכון שאני לא תינוק וכל בוקר שואל אותי מי נמצאת בגן ברגע שאני אומרת לו את שם הסייעת והגננת המחליפה הוא מגיב כאילו התמוטט עולמו בימים שהגננת המחליפה והסייעת נמצאות קשה לו להיפרד ממני
התרעתי על כך בפני הגננת והיא שוחחה עימן שצריך בבוקר לבוא לקראתו ולעזור לו בפרידה ממני אך אני לא רואה שינוי פעמיים הגענו לגן שהסייעת והגננת המשלימה נמצאות והן לא טרחו להתייחס לילד עד שבפעם האחרונה הבאתי אותו לגן ולא היתה כל היענות מהן הילד התחיל לבכות אז לקחתי אותו ואז הוא אמר שיש לו קקי והוא לא רוצה לעשות בגן
נורא כעסתי ובעקבות זה כתבתי מכתב למנהלת אגף החינוך וסגניתה ותיארתי את המצב
יידעתי את הגננת הקבועה היא עשתה שיחה נוספת ואז הסייעת התקשרה והתנצלה ואמרה שהיא תשנה את יחסה וכעת היא מבינה מה היא עשתה היא לא הייתה רוצה שיתנהגו כך לבת שלה ושהיא בהריון וקשה לה והיא תעשה הכל כדי לכפר על כך
היום הבאתי את הילד לגן הסייעת לא הייתה נוכחת שהגעתי הבנתי מהגננת שהסייעת והגננת המשלימה כועסות ששלחתי מכתב תלונה
מחר הגננת הקבועה ביום חופשי והסייעת עם הגננת המשלימה נמצאות מה עלי לעשות לשבת בגן על המשמר אני חוששת מהיחס שהוא יקבל ושזה יגרום לו להרגיש יותר רע אבל זכותי להתריע אם אני מרגישה שהבן שלי זועק לעזרה
אשמח לקבל חוות דעת איך עלי לנהוג
תודה !
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה תודה
איילת20/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחס של גננת - תגובה
סמדר ריינר21/01/2013שלום איילת,
זו לא שאלה שקשורה לפסיכולוגיה של ילדים אלא לקשר עם הגננת, אולי כדאי שתייעצי עם אנשי חינוך לגבי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תגובה ... תינוקת עצבניתעינת16/01/2013
היי בתי בת 8 חודשים.
לא יודעת להגיד בדיוק מתי הכל התחיל אבל זה רק הולך ומחמיר.
הילדה מאוד עצבנית במשך כל שעות היום גם בבוקר אצל המטפלת וגם בערב בבית איתי ועם כל הסביבה.
לדוגמא אם הילדה יושבת בעגלה ומשהו מתקרב אליה נגיד לתת נשיקה, היא ישר מעיפה ידיים מושכת שיערות וצורחת, אם היא לבד בעגלה או ברצפה היא בוכה.. כשהיא בעגלה ונותנים לה משחק/מוצץ/חיתול בד היא מעיפה אותו לרצפה בעצבנות ובוכה (בדרך כלל אני לא ממהרת להרים ולתת לה אבל לעיתים כן) גם במקלחת להוריד לה את הבגדים זה מלחמה אחת גדולה היא צורחת בלי סוף למרות הצרחות אני ממשיכה להוריד את הבגדים ברוגע ובמשחק ושירים.. וכנ"ל גם אחרי המקלחת הילדה לא מסכימה להתלבש. המקום היחיד שהיא רגוע להפליא זה במקלחת עצמה במים באמבטיה.
היא רק בת 8 חודשים מה עושים??? מה לא בסדר?? הייתי בקופת חולים והכל בסדר. אוזניים גרון ריאות . הכל תקין.
אני ממש מיואשת
בבקשה עזרתך
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר17/01/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7עירית16/01/2013
בני בן 7 בכיתה א
יש לו אח בן 5
ואני בהריון...
הוא ילד מאוד רגיש, עם יכולת שפתית גבוהה..
אני מגיעה למצב של כעס יומיומי עליו, גם בעלי...
הוא לא מכבד אותנו את אחיו את החברים שלו...
הוא קודם חושב על עצמו ורק אחרכך על האחר..
הוא אומר הכל בפנים..
זה לעיתים מאוד מעליב....
אני לא יודעת לאיזה איש מקצוע לפנות..
כי אני לא יודעת להתמודד עם זה...
אנחנו במכבי.. אך באזור שלנו יש דרך הקופה אולי 2
פסיכולוג ילדים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 - תגובה
סמדר ריינר17/01/2013שלום עירית,
את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי השירותים הטיפוליים באיזורכם, יש גם מרפאות ציבוריות של משרד הבריאות שבהן הטיפול הוא בחינם או לקבל המלצה על פסיכולוג פרטי מומלץ באיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה שניה בטרום חובה?יעל16/01/2013
שלום,
הבן שלי כרגע נמצא בגן טרום טרום חובה, אנו כרגע בעיצומה של ההרשמה לשנה הבאה
ואנחנו מתלבטים אם להשאיר אותו עוד שנה בגן טרום חובה, ושיהיה בין הגדולים, או להעביר אותו לגן חובה, ושיהיה בין הקטנים.
יש לציין שהוא יליד ספטמבר (יהיה בן 4 בתחילת שנה הבאה).
הוא מאוד פיקח ובוגר לגילו, די שקט, אבל הוא מתחבר יפה לילדים בגן. אני מאוד רוצה לאתגר אותו מבחינה שכלית ונראה לי שבגן חובה ילמד ברמה גבוהה יותר. רוב ילדי הגן הבוגרים בגן הנוכחי עוברים לאותו גן שאליו אני רוצה לשלוח אותו, כך שמבחינת ילדים שהוא מכיר הוא מסודר. לפי השמועות הגננת יותר לבבית בגן חובה אליו אני רוצה לשלוח.
התייעצתי עם הגננת הנוכחית, והיא ממליצה להשאיר אותו עוד שנה כדי שיקבל יותר בטחון, היא אומרת שבגן חובה הוא ילך לאיבוד.
אני רוצה לעשות את הדבר הכי נכון לילד.
אשמח לעצה מכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה שניה בטרום חובה? - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/01/2013יעל שלום,
בפורום אינטרנטי קשה לייעץ לך בנושא שתלוי בהיכרות עם הילד.
אני חושבת שהמלצת הגננת במקרה זה היא יותר תקפה מאשת מקצוע אחרת שאינה מכירה את בנך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג המעביר מידע לשירותי הרווחהחנה15/01/2013
שלום,
נתבקשנו ע"י שירותי הרווחה לשלוח את האחיין שלי לטיפול רגשי ע"י פסיכולוג נוער ומתבגרים.
בלשכת הרווחה הציעו לנו מס' פסיכולוגים אך המשפחה העדיפה באופן פרטי על מנת שלא להיות קשורים עם הרווחה ועל מנת שמידע מהפסיכולוג לא יעבור לרווחה.
לא שמדובר בסודות מדינה אלא "בהצקות והטרדות מטעם לשכת הרווחה"
(לא אכנס לנושא "עבודת הקודש" שאין שם ,גם לא לפשעי משרד הרווחה......)
בכל אופן שאלתי היא:
1. האם מותר לפסיכולוג הפרטי להעביר מידע ללשכת הרווחה ?
2. חסינות ? פרטיות הילד ???
3. האם חייבים לשתף את הרווחה?
לשכת הרווחה ביקשו את שם הפסיכולוג והטלפון שלו.
מדובר בילד בן 13
לתשובתכם הדחופה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג המעביר מידע לשירותי הרווחה - תגובה
סמדר ריינר16/01/2013שלום חנה,
זוהי שאלה משפטית ולא פסיכולוגית, אני ממליצה לך לפנות לפורום מתאים. בעיקרון הפסיכולוג לא אמרו למסור מידע ללא ויתור סודיות מכם, אבל יש מצבים שבהם כן ניתן לחייב אותו למסור מידע לרווחה, אני ממצליצה לך להתייעץ בפורום משפטי כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהנצרתית15/01/2013
ילדה בת 6 מחוננת. חכמה. מפותחת יפה אך לא ממושמעת לא בכיתה ובבית ואו מול אנשים המוכרים ולא מוכרים לה..? ניסיתי רוב הדברים איתה נימה חיובית, עידוד, כקנס ופרס, אין תועלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה - תגובה
סמדר ריינר16/01/2013שלום לך,
מעניין שהדבר היחיד שלא ציינת שניסית איתה הוא פשוט נימה סמכותית והחלטית. כמו כן חשובה מאוד העיקביות. אם את עדיין לא למצליחה כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה כדי להקבל הכוונה יותר מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שמחליטה לילדתי מה עושים?יוני15/01/2013
ילדתי הודיה בת השלוש ילדתי היחידה היא מתוקה וביישנית מאוד ומבחינת ההתפתחות היא עדיין לא מדברת שותף וכמובן שבגן מבינים אותה אם זה החברים והגננות.מה שקורה שאחר הצהרים היא נפגשת עם ילדה בת 5 שירה שההורים שלה פרודים והם השכנים שלנו. וחברים טובים.כבר תוקה היא אומרת לילדתי מה לעשות או מתי לעשות וכמובן שלא תמיד ילדתי שומעת היא עומדת על שלה ואומרת לא.לדוגמא עם ילדתי רוצה לשיר הכל טוב ויפה עד ששירה אומרת להפסיק זה מפריע לה כמובן ילדתי מתבאסת ושותקת.ואותו דבר אם הדודה מגיעה לשחק הודיה כמובן מתלהבת ןשמחה לראות את דודתה שירה ישר קופצת ואומרת הודיה בואי נילך לשחק וכמובן החיא רצה ומשחקת כמעט וכל דבר ששירה אומרת להודיה היא עושההאם זה ישתנה יום אחד וילדתי תעמוד על שלה ולא תיתן לשירה להחליט בשבילה ?ובגן זה גם אותו דבר הילדים מחליטים לביתי מה לשחק ומתי הם דוחפים אותה כדי שתעשה משהו בזמן שלהם לפחות ככה הגננת מספרת
בבית כמובן היא נורא נהנת להחליט לנו וכמובן שזה נראה שהיא נהנת
למה היא לא ככה עם החברים ?והאם אפשר לעזור לה לעמוד על שלה ?או לדחוף אותה להבין שהיא גם יכולה להחליט?
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי
יוני17/01/2013בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ללא הילדה.רננה15/01/2013
שלום.
אני אם ל3 בנות בגילאים 4,2 ושנה.
אנחנו אמורים לנסוע לחו״ל לטיול שזכינו בו לתקופה של 3 שבועות ולא נוכל לקחת את ביתנו בת השנה עמנו בגלל אופי הטיול( שטח, בתנאים בעייתיים )
ואנו מתלבטים האם לבטל את הנסיעה מחשש שיגרם לתינוקת נזק רגשי, או להשאירה בידי סבתא והמטפלת.
יש לציין שהמטפלת גרה בביתנו והיא לביתנו כאם שניה.
אשמח מאוד לתשובתכם המפורטת.
תודה ,רננה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ללא הילדה. - תגובה
סמדר ריינר16/01/2013שלום רננה,
נסיעה כל כך ארוכה מאוד לא רצויה בגיל הזה, ואכן יכולה לגרום לנזק. עם זאת מכיוון שאת מציינת שהמטפלת גרה אצלכם ייתכן שזה מעט שונה.
אם את מתרשמת שהמטםלת היא סוג של דמות מטפלת עיקרית, אז יכול להיות שאפשר לעשות זאת, תלוי כמה את מרגישה שהיא קשורה אלייך. אם את הדמות המטפלת העיקרית, הייתי מבטלת את הנסיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)