מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסבר לילדה בת 5 לגביי מס' נושאים...מיכל15/01/2013
שלום,
אבקש הנחיה לגביי הסבר לבתי בת החמש לגביי שני נושאים חשובים:
1.אנחנו גרושים ,האב של הילדה בקושי מגיע לקחת אותה, מגיע בערך פעם בשבוע לשעה בזמן האחרון יחסינו התערערו ויש מצב שהאב יפסיק להגיע לחלוטין או יוריד עוד יותר מהביקורים (מבחינתי שיפגשו כל יום אני לא מונעת מהם).
השאלה איך להסביר לילדה למה אבא לא מגיע לעיתים קרובות יותר?או לא מגיע בכלל?
כשהיא אומרת שהיא מתגעגעת ורוצה להפגש איתו ,איך רצוי להגיב?
2.יש לי בן זוג חדש (מס' חודשים).
במידה והקשר יתחזק ונחליט שהוא ישאר ללון פעם ב...איך להסביר לה את זה?
איך לספר לה ש X נשאר ללון היום בביתנו ?
תודה מראש ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה פיספסו אותי??אשמח אם משהי
מיכל17/01/2013מהפסיכולגיות תתייחס...תודה וסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לילדה בת 5 לגביי מס' נושאים... - תגובה
סמדר ריינר18/01/2013שלום מיכל,
חשוב להגיד לילדה את המאמת, כמבון בדרך שהיא יכולה להבין. מעבר לזה, הסבר הוא לא מה שיעזור וירגיע אלא היכולת שלך ללוות אותה בצער שלה ובכאב על הנטישה החלקית של אביה. הייתי מסבירה לה שאבא לא מגיע הרבה כי הוא רב איתך וזה לא קשור לאיה והיא לא אשמה וזה לא בגלל שהוא לא אוהב אותה, וכשהיא אורמת שהיא מתגעגעת הייתי משתתפת בקושי שלה, ואומרת שאני מבינה שזה קשה ואת מקווה שזה יעבור ואבא יחזור לפגוש אותה יותר.
לגבי בן זוג חדש - פשוט להגיד את האמת, שלאימא יש חבר והוא בא לישון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עצבניעינת14/01/2013
היי בתי בת 8 חודשים.
לא יודעת להגיד בדיוק מתי הכל התחיל אבל זה רק הולך ומחמיר.
הילדה מאוד עצבנית במשך כל שעות היום גם בבוקר אצל המטפלת וגם בערב בבית איתי ועם כל הסביבה.
לדוגמא אם הילדה יושבת בעגלה ומשהו מתקרב אליה נגיד לתת נשיקה, היא ישר מעיפה ידיים מושכת שיערות וצורחת, אם היא לבד בעגלה או ברצפה היא בוכה.. כשהיא בעגלה ונותנים לה משחק/מוצץ/חיתול בד היא מעיפה אותו לרצפה בעצבנות ובוכה (בדרך כלל אני לא ממהרת להרים ולתת לה אבל לעיתים כן) גם במקלחת להוריד לה את הבגדים זה מלחמה אחת גדולה היא צורחת בלי סוף למרות הצרחות אני ממשיכה להוריד את הבגדים ברוגע ובמשחק ושירים.. וכנ"ל גם אחרי המקלחת הילדה לא מסכימה להתלבש. המקום היחיד שהיא רגוע להפליא זה במקלחת עצמה במים באמבטיה.
היא רק בת 8 חודשים מה עושים??? מה לא בסדר?? הייתי בקופת חולים והכל בסדר. אוזניים גרון ריאות . הכל תקין.
אני ממש מיואשת
בבקשה עזרתך
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר שירי שדה שרביט20/01/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכולוגיה_פעוטות' id=link]פסיכולוגיה פעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5מאי14/01/2013
איך צריך להגיב אם בכלל כשהילד משקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 - תגובה
סמדר ריינר15/01/2013שלום מאי,
השאלה היא כללית מדי. תלוי איזה שקר ותלוי באיזו תדירות. בעיקרון בגיל הזה שקרים הם חלק נורמלי מההתפתחות, כיוון שהילד מגלה דרכם שהוא אדם נפרד מההורים ושההורים בעצם לא יודעים לקרוא מחשבות, הוא יכול להסתיר את הדברים. ולכן אם מדובר בשקרים קטנים ולא מזיקים לא הייתי מגיבה. אבל אם תתני דוגמא יותר ספיצפית אוכל להתייחס יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבקבוקאורית14/01/2013
שלום לכולם. בת שלי בת שנתיים ועדיין צורכת בקבוק תמ"ל בלילה. לצערי הרב אינני מצליחה לגמול אותה. הורדתי לה את הכמות ל100 מל בהדרגה בכמה חודשים והייתי רוצה למצוא דרך "שלווה" בלי יותר מדי בכי לגמול אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מבקבוק - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/01/2013אורית שלום,
תמ"ל הוא לא חובה התפתחותית בגיל של בתך, אך אין גם חובה לגמול אותה.
כדאי לבדוק אם הילדה זקוקה לעזרה סביב ההירדמות, והתהליך ההדרגתי של ללכת לישון, לנתק לאט לאט את הקשר עם העולם והחוויות בו ולשקוע בשינה. עבור הרבה ילדים, הבקבוק עוזר בתהליך ההדרגתי הזה, ורצוי להציע לילדה אפשרויות נוספות - לשכב במיטתה כשאת מחבקת אותה, מספרת לה סיפור, או מרגיעה בדרכים אחרות; להשאיר אור מעומעם בחדר עם מוסיקה שקטה; לתת לה בובה נעימה להתכבל עמה; או דרך אחרת שנראה לך שתתאים לבתך.
כמו כן, כדאי לוודא שבתך אכלה ושתתה מספיק בשעות אחה"צ ובארוחת הערב, ושהבקבוק לא משמש כארוחה או שתיה נוספת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הולדת 8שרי14/01/2013
יום הולדת של בני מתקרבת מגיל 5 עד השנה חגגנו עם ילדי הגן או הכיתה פעם אני הפעלתי פעם אחיין שלי שנה שעברה עשינו יחד עם ילד נוסף מהכיתה היום הולדת מתקרב ובדקתי עם בני לאחר שהוא כבר מדבר על היום הולדת כמה חודשים ועושה תוכניות מה יהיה ואיפה יהיה בדקתי איתו מה לגבי החבר שחגגנו איתו בשנה שעברה והוא אמר שהוא לא רוצה לחגוג איתו אלא עם ילד אחר בכיתה הצעתי לו שיעלה איתם את האפשרות שיחגגו שלושתם יחד הוא חזר ואמר שהם לא רוצים לחגוג איתו ואנ מבינה מדבריו שהם גם רוצים לעשות את היום הולדת איפה שהוא תכנן ורובה לייזרים לא שאכפת לי השנה אני קורסים תחת ההוצאות הגדולות ובמסגרת הכלכלית של הבית אני לא יעמוד בהוצאות יום הולדת לבד זו תהייה טעות להוצאה מעין זו מצד שני איך אני אומרת את זה לבני גם כך אנו חייבים בסביבה שיש בה המון ילדים במצב סוציו אקונמי גבוהה עם יכולת כלכליות מאוד גבוהות והוא יודע שהוא לא יכול לאפשר לעצמו מה שהם יכולים בהתנהלות שלי איתו אני הרבה פעמיים מתקצבת את ההוצאות שלו אם הולכים לחנות אני אומרת לו יש לך 30 ש"ח תבחר בסכום הזה מה שאתה רוצה אני יודעת שאני מחנכת אותו לחיות על פי תקציב ואני לא מרגישה אשמה בכך לכל אחד יש את האפשריות שלו אבל בעניין היום הולדת אני חוששת שזה ממש יפגע בו יוריד לו את הבטחון ויגרום לו להרגיש הרבה יותר "מסכן , עני " הוא כבר שאל אותי אם אנחנו עניים לא יודעת איך להתמודד עם יום ההולדת הקרב ובא אגב אני פניתי לאמהות לקבל מהן עזרה שנעשה שלושתינו ואמרתי להם שהייתה לילדים שיחה בעניין אחת האמהות אמרה לי אם הבן שלי החליט שהוא גם ילד שמרגיש מעין מנהיג ומתנהג בהתאם שיהיה קשה לה לשנות את דעתו למרות שהיא בהחלט מעדיפה גם לעשות ביחד ולהוזיל גם לה את העלויות מדובר בילדים בני 8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הולדת 8 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/01/2013שרי שלום,
אני מחזקת את ידייך בהתנהלות הכלכלית הנכונה שבחרת בה. לבנך יש הרבה פנטזיות לגבי יום ההולדת שלו, וזה בסדר גמור. כולנו חולמים ומתעלמים לעתים מהמציאות, זה חלק בריא מהחיים. מה גם שהוא אינו מודע למשמעויות כלכליות של הוצאות שונות.
אני מציעה לנסות לחשוב באופן יצירתי לגבי יום ההולדת. למשל, לחגוג עם ילד אחר שנולד בפער יותר גדול ממנו מאשר החברים שבחר בהם, ואז אולי הוא ימתין לחגיגה אך היא תהיה במקום שרצה. או לחילופין להחליט שאתם עושים יום הולדת צנוע בבית לבד, ודואגים בו למספיק פעילויות שישמחו את הילדים ובעיקר את בנך. יש הרבה דרכים לחגוג.
בנוסף, כדאי שאתם ההורים תחליטו ביניכם, מה האפשרויות שריאליות מבחינתכם, ובהתאם לכך תציגו את המצב לילד. זאת במקום לשאול אותו באופן פתוח לגמרי מה הוא רוצה, ואז הוא ואתם חשופים להרבה יותר אכזבה ותסכול.
בהצלחה ומזל טוב,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבר דיי זמן אך מצאתי לנכון לעדכן
שרי20/02/2013אותך והתרחשויות ומה קרה מאז
אכן ניהלתי שיחה עם בני והצעתי לו לבחור בין שתי אלטרנטיבות
מה שהוא מאוד רצה זה לעשות צלילת היכרות באילת כמתנה כולל שהייה של יומיים באילת אצל חברים או יום הולדת באולינג רק לבנים בכיתה שזו הפעילות הכי זולה שמצאתי לשמחתי בלי שהסברתי יותר מדיי בני רצה צלילה באילת
למרות שהיו לו תחילה הסתייגויות שהוא לא יקבל הרבה מתנות מהחברים אבל אני אמרתי לו שנזמין את המשפחה הקרובה והוא יקנו לו מתנות טובות יותר והוא אכן שמח
מה שהתבאסתי זה שהילד שלא רצה לחגוג איתו יחד את יום ההולדת פנה אליו עם החבר השני שחוגג איתו יחד ואמר לו: שהוא והחבר עדי שוקלים (מתלבטים) אם לשתף אותו ביום הולדת שיחגוג איתו אני שמעתי את זה ואמרתי לו שיגיד להם לא תודה בנימוס והחיוך ושאנחנו כבר לא בענין אין לי מושג אם זה מה שהוא אמר להם הוא לא נראה לי שלא אבל אם צרפו חבר שלישי אחר לא שאכפת לי רק סתם מבאס ומעליב ופוגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן הגענו..ממש צרות של עשירים
עידית20/02/2013מי אמר שחייב לחגוג בגדול כל שנה. איזה ערך יש לזה?ומי אמר שכל מה שהילד רוצה צריכים לעשות העיקר שלא יתאכזב. אפשר לחגוג בכיתה (בביה"ס מפנים שעת יום הולדת בדרך כלל ימי שישי) ואולי משהו צנוע עם המשפחה ולא קורה כלום. הכל תלוי באיך מציגים את זה לילד ואז תאמיני לי שהוא לא יתאכזב.
אי אפשר להתחרות בלי סוף בהורים אחרים. משנה לשנה הם מעלים את הרף ולא לכל אחד יש אפשרות כלכלית.
לא מתכוונת לבקר אותך . בטוחה שכוונותייך טהורות ואת רוצה שילדך יהיה מאושר אך ככל שמנסים למלא אותם ולרפד אותם הדרישות שלהם גדלות ואין סוף לרצונות ולבקשות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה
אנונימית...21/02/2013אני מסכימה עם מה שאמרו פה.
לא צריך לעשות מסיבות יום הולדת גדולות.
לי למשל הציעו לעשות יום הולדת בבית כי ככה חינכו אותי שהבלונים לא שווים כלום אלא רק היום ההולדת עצמו, האהבה שנותנים והכוונות.
ותראו למה נהייתי. לילדה בת 15 שגולשת עכשיו בפורומים של פסיכולוגיה, עם רצון לדעת ולהחכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בין רגשי לשכלי ילד בן 4עמית13/01/2013
ילדי בן 4 היה בן יחיד עד לפני חודש שנולדה אחות קטנה.בחינה קוגנטיבית מוכשר מאד ולדעת הגננת לא פגשה אף פעם ילד כזה חכם עם אוצר מילים עשיר ויכולת ביטוי גבוהה.
מצד שני היא אומרת שהצד הרגשי שלו לא מתאים לרמה השיכלית.
הוא בוכה או מילל אם רבים איתו,איטי ומסורבל בפעולה כמו לסדר את הגן או יצירות
גם בבית אני שואלת אותו שאלה והוא לא עונה כאילו מרחף או לא אסוף עם עצמו..סוג ניתוק כזה..
(הוא יודע לעשות הכל בעקרון אפילו להחזיק עפרון ולכתוב אות א' אבל הוא לא עושה ומחכה שיבואו לעזור לו)
לדעתה ההליכה שלו מסורבלת למרות שהמוטוריקה הגסה מפותחת מאד לדוגמא מטפס מהר ויציב,נוסע על אופניים בלי גלגלי עזר וכו'
הוא גם לא יצר קשרים חברתיים,הילדים אוהבים אותו כי הוא מאד נבון וותרן ונעים אבל הוא פשוט יוצא מכל פעילות חברתית והולך לשחק לבד.
הגננת ממליצה על אבחון נוירולוג ופסיכולוג
היא מדגישה שאין לו הפרעת קשב כי בריכוז הוא מקשיב יפה ומשתתף וגם בבית יכול לשבת על סיפור יותר המון..
מה עושים?אני לא רוצה להמתין עם זה כי חלילה זה יכול להחמיר..
לרוץ לאבחונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בין רגשי לשכלי ילד בן 4 - תגובה
סמדר ריינר14/01/2013שלום עמית,
אני חושבת שאם יש קשיים כדאי לטפל בהם בהקדם, כדאי אכן לפנות לפסיכולוג ואחר כך הלחליט ביחד אם יש צורך גם בפניה לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלדנה13/01/2013
הבן של בן 3.כשאנו באים לסבתא אני נותנת לו יד חופשית באוכל והוא פותח לבד את התנור ולוקח עוגיות ביגלה וכיוב.הבעיה מתחילה שאחי בא עם ילדיו גם לסבתא והוא לא מוכן שהילדים שלו יאכלו ממתקים.אני מנסה למנוע מהבן שלי לאכול לפני הילדים האחרים אבל ללא הצלחה.איך אני אמורה להסביר לו?פעם מותר ופעם לא?שיחבא מפני הילדים האחרים את האוכל?גם זה לא לענין...והאם בכלל עלי להתחשב בסיטואציה זו בילדים האחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל - תגובה
סמדר ריינר14/01/2013שלום דנה,
אני לא חושבת שאת אמורה להתחשב בילדים האחרים, זו בעיה של ההורים שלהם, לא שלך. אי אפשר לכפות עלייך משהו שלא נוח לך כי זה מתאים להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הייתם עושים במקומי.?חלי11/01/2013
מה אתם הייתם עושים....
הבן שלי בן 8 וחצי בכיתה ג'
היום כשחזר מביה"ס אמר לי....המורה תתקשר אליך עוד מעט
כי קיללתי את המורה השניה היא עיצבנה אותי וכו'....
אכן המורה התקשרה וסיפרה שהוא התבקש להוציא איזו מחברת משום מקום התעצבן והתחיל לקלל את המורה בצורה מאוד מאוד לא לעניין והוצא מהכיתה למהלך כל השיעור.
לא הסכים להתנצל בפניה ולדבריו לא מוכן גם בעתיד.
לפני שבועיים נסענו לחו"ל אני ובעלי והילדים נשארו אצל הסבא והסבתא ואמרנו לו שבמידה והתנהג יפה עם סבא וסבתא
ולא יהיו הערות מביה"ס ויכין שיעורים והכל יהיה תקין, נסע בשבת (מחר) ונביא הביתה מצער בעלי חיים כלב.
כאשר סיפר את מה שהיה היום אמרתי לו שזה לא קובל, גם אם המורה מעצבנת אותו הוא צריך לעשות מה שהיא אומרת ולאחר מכן הוא יכול או לומר לה שזה לא לעניין או לגשת למחנכת ולשוחח עימה ואני חושבת שלא מגיע לו כלב....שהוא צריך להוכיח יותר את התהגותו וכו'...
הוא התעצבן נורא וצרח כמו מטורף...איים לרצוח את הוריו....לברוח מהבית...הכל כל מה שרק אפשר להוציא מהפה.
מה הייתם עושים? מביאים כלב בכל זאת? הרי זו סוג של מתנה?
או לא? כי זה עונש ועל מה שהיה לא לעניין לתת מתנה
או שהוא בכל זאת כל כך ציפה וזקוק...
יש לומר שהוא לא ילד שמעריך ....שום דבר לא מוערך אצלו...כשהוא מתעצבן אז שימות כל העולם מבחינתו ולא משנה למי הוא מדבר הוא לא מכבד את העומד מולו...
אני כבר מרימה ידיים.....מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הייתם עושים במקומי.? - תגובה
סמדר ריינר13/01/2013שלום חלי,
כרגע עלייך לעמוד במילה שלך ולא להביא כלב. וכמו כן הייתי ממליצה על פנייה דחופה להדרכת הורים כדי לשקם את הסמכות ההורית שלכם, כיוון שאחרת מצבו של בנך עלול להתדרדר עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות בקרב ילד בגיל 6.5יהלום11/01/2013
שלום רב,
ילדי בן ה-6.5 נשכב על הבטן ונוגע באיבר מינו לעיתים קרובות. הסברתי לו שיעשה זאת לבד בחדרו ולא ליד אנשים. לאחרונה, ראיתי אותו שוכב במיטתו ועושה זאת השהוא מחזיק בידו עיתון עם תמונה של אישה (לא תמונה אירוטית). האם זה נורמלי בגיל הזה? כיצד להגיב - האם לאפשר לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות של ילד בן שש
ד''ר שירי שדה שרביט20/01/2013שלום לך,
התיאור שלך מעט מטריד, מומלץ לפנות למחנכת וליועצת בית הספר אשר מכירות את הילד ולהתייעץ עמן בנושא.
בברכה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה חדשהאלאא11/01/2013
שלום רב ...
בתי בת שנתיים וחצי מיום שילדתי הבת הקטנה ( 6 חודשים היום) והיא תלויה בי יותר מדי אפילו ההורים שלי הייתי משאירה אותה אצלם בכל מסיבה עכשיו היא לא תסכים שתשאר אצלם לבד אפילו עם אחותה.
הרבה התנהגויות שהיא עושה רק בשביל שאני לא אתקרב לאחותה, ואפילו היא עושה ביבי ( כמו אחותי היא אומרת) בזמן שהיא יושבת, ואומרת שהיא עשתה את זה בזמן שאני הייתי עסוקה באחותה, לפעמים גם שמה אצבע בפה, כשאני או אבא מחבקים את אחותה היא קופצת עלינו ומבקשת להוריד אחותה או שהיא פעם אחת מתחילה בבכי חזק. היא אפילו היום בוכה אם רואה אותי מתלבשת בבית לא בשביל לצאת או כשהיא רואה אותי רוקדת . ושאלתי אותה פעם למה את בוכה? היא אמרה : כי את רוקדת. אפילו בבית היא לא מסתובבת בלי לקחת אותי איתה. היא פורצת בבכי כשבעלי מחבק אותי. אם אנחנו יושבים ביחד כל מספר דקות היא באה ומסתקלת עלינו והולכת. ועוד המון התנהגויות כאלה שאין מקום לספר. ואני מציינת שכל זה לא היה לפני אחותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה חדשה
אלאא11/01/2013נא תשובתכם ותודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה חדשה
אלאא13/01/2013אני מחכה לתשובה בבקשה, למה מתעלמים משאלתי.... נא תשובתכם בבקשה..!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה חדשה - תגובה
סמדר ריינר14/01/2013שלום לך,
חשוב מאוד לא לתת המון תשומת לב להתהנגויות האלה. אלה התהנגויות טבעיות והן יחלפו אם תתייחסו אליהן פחות ולא תתרגשו מהן. כרגע היא משיגה כך שתומת לב וזה מצליח לה ולכן זה מתגבר. במקביל כדאי להעניק לה זמן איכות ללא אחותה פעם בכמה ימים ולתת חזיוקים חיבויים על התהנגויות חיוביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר אצל ילד בן 5ענת10/01/2013
שלום רב,
לפי מאמרים שונים שקראתי, בני בן ה 5 וחצי, מתאפיין כילד רגיש מאוד. אנו מזהים אצלו את רוב המאפיינים של ילד רגיש כגון: רגישות למגע של חומרים שונים, רגישות למרקמים של מזונות, מתקשה לקבל שינויים, מתפרץ ומתעצבן בקלות, בוכה הרבה, מדבר בשפה גבוהה לגילו אינטיליגנטי מאוד, פרפקציוניסט, רגיש לאנשים ורגשות של אחרים, מתקשה במצבים חברתייים שונים, מאבד ריכוז בסיטוציה של רעש או בסביבת אנשים חדשים ועוד... באופן כללי, שונה מילדים אחרים בני גילו.
האם ישנה דרך מקצועית לאבחן רגישות יתר בגיל 5? אם כן, באיזו מסגרת עושים זאות?
תודה מראוש,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר אצל ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר11/01/2013שלום ענת,
עליכם לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המהירה
ענת11/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מתעלמים מהודעתי ? זו פעם שלישיתליאת10/01/2013
שלום!
בתי בת 3 ו-10 ח'. מכורה למוצץ מאז ומתמיד. השנה התחילה גן מועצה לראשונה, ולקראת תחילת השנה התחלנו לנסות להוריד את מינון הזמנים המותרים של המוצץ- עברנו מרוב היום לזמני השינה בלבד (לילה וצהריים), ומשני מוצצים בלילה- לאחד. לאחרונה יותר ויותר מדברים איתם בגן (ובבית) על היותה ילדה גדולה.. שבקרוב תחגוג 4.... בשבועיים האחרונים היא נקשרה למוצץ יותר ויותר, חורגת מזמני השינה, ובעצם קצת חזרנו אחורה... היא אפילו הגדילה לומר שהיא לא רוצה להיות בת 4 בכלל ושעדיף לה להישאר בת שלוש וחצי (לדעתי זה קשור לעניין המוצץ, שבעבר אמרנו שתפרד ממנו בגיל 4). לי אישית לא מפריע לראות אותה עם מוצץ, מלבד בזמנים שאני רואה שהוא מעכב אותה (לדוג' באינטראקציות עם אחרים, כשהיא לא מובנת). אבל הסביבה מוטרדת ולוחצת (גם האבא), בעיקר בגלל המיתוס על בעיות שיניים עתידיות.
אני מודעת לחשיבות הפסיכולוגית שיש למוצץ כחפץ מעבר לילד, אך - עד איזה גיל זה נחשב חפץ מעבר ? והאם נכון בכלל לעבור תהליך גמילה או שאם נרפה מכך- הילדה לבד לעזוב את המוצץ בשלב מסוים ? והאם הוא באמת מזיק ?
בתודה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מתעלמים מהודעתי ? זו פעם שלישית - תגובה
סמדר ריינר11/01/2013שלום ליאת,
אם המוצץ מזיק או לא לשיניים זו שאלה לרופא שיניים. אני חושבת שאת צודקת באבחנתך שהילדה רוצה להישאר קטנה וזה נורמלי, ולכן חשוב לא ללחוץ עליה יותר מדי להיות גדולה. היא רוצה גם להיות גדולה וגם להיות קטנה, ככה זה עובד וזה יתאזן לבד. ככל שילחצו עליה להיות ילדה גדולה היא תתעקש יותר להראות שהיא עדיין קטנה. לכן עדיף להרפות מזה ולא ללחוץ. אפשר להציע לה ויתור הדרגתי על המוצץ כפי שאתם עושים אבל בלי לחץ, ואם היא מגיבה בנסיגה אחורה, אז להניח לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים - ילד בן 3אפרת10/01/2013
התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים לילדנו בן ה- 3 לפני כשבועיים.
בתחילה לא כל כך רצה תחתונים אבל די מהר הסכים.
הוא עם תחתונים במשך היום למעט שנת צהרים ולילה.
בתחילה עוד ניסה לשתף פעולה עם התהליך. אמנם לא כל כך הצליח להגיע לשירותים, אבל הודיע לי על פיפי שעשה במכנסיים. היו שתי הצלחות (אמר שיש לו פיפי, הלכנו לשירותים והוא עשה) מוכחות, פעם אחת פיפי ופעם אחת קקי. הוא היה מאוד נרגש לאחר מכן ושחזר את האירוע.
מאז - כלום. הוא פשוט מתנהל כרגיל. לא מודיע אחרי שעשה. אני מגלה את זה לבד. לאחר כל אירוע פיפי אני אומרת לו שבפעם הבא יאמר לי ונלך לשירותים והוא מסכים, אבל לא קורה כלום.
אין ספק שמבחינת בשלות - הוא מוכן. הוא יכול לחכות הרבה זמן ולא לעשות. הוא אפילו קם עם חיתול יבש משנת הלילה.
ניסינו לטעת בו מוטיבציה, ואף הבטחנו לו מדבקות אם ילך לשירותים. זה לא עזר. הוא אמנם שמח לקבל מדבקה כשהלך לשירותים, אבל זה לא גורם לו ללכת לשם מלכתחילה.
לסיכום - נראה לא מעוניין ואדיש לכל התהליך. נראה שיש לו יכולת, וגם לא נראה שהוא משחק משחקי שליטה.
מה כדאי לעשות?
תודה, אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - ילד בן 3 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/01/2013אפרת שלום,
כנראה שבנך זקוק עדיין לתמיכה ולעידוד שלכם. הוא עדיין לא מזהה היטב את התחושות הגופניות של התמלאות שלפוחית השתן ולא מקשר אותן עדיין לתגובה ההתנהגותית הרצויה. זהו תפקידכם ההורים ללמד אותו. לכן מומלץ להמשיך להזכיר לו אחת לשעה, לעודד אותו ללכת לשירותים וכמובן להחמיא לו כשהוא מצליח, ולנקוט בתגובה עניינית כשהוא "מפספס".
כמו כן, מומלץ לשתף את הצוות החינוכי בגן בתהליך, כדי שיתמכו בו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהסבר לבתימיכל10/01/2013
שלום לכן! לבני בן ה-6 חברה טובה מאוד מאוד בגן שהוריה התגרשו. בשנה שעברה היה שם סיפור קשה, החברה של בני שהתה במקלט מספר חודשים כפי שנראה מהפחד מהאבא שאיים בעבר על האמא ובנותיה. אח"כ הענינים נרגעו, האבא מטופל בכדורים, וכעת האבא רואה את הילדה במסגרת הסדרי ראיה.
הילדה ואביה כל הזמן מזמינים את בני אליהם ואני פוחדת. אינני מכירה את האב ואינני סומכת עליו על אף שלמראית העין הכל בסדר! לבית של האמא בני הולך.
אינני יודעת איך להסביר לבני שאיני מסכימה שילך לבית של האבא מבלי להסביר כמובן את כל הפרטים. אודה לעזרתכן כיון שמדובר בבעיה שחוזרת על עצמה כל שבוע מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהסבר לבתי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט20/01/2013מיכל שלום,
מבלי להכיר את הדמויות בתיאורך, חשוב מאוד בעיניי שאת אינך מרגישה בנוח לגבי שהייתו של בנך במחיצתו של אדם מסוים. התפקיד שלך כאמא הוא לשמור על הבן שלך מדברים שנראים לך מסוכנים, גם אם הוא אינו מרוצה מכך או לא מבין באופן מלא את שיקולייך.
אני לא בטוחה שאת יכולה להסביר לבנך באופן ברור את חששותייך לגבי נוכחותו יחד עם האב שאינך מרגישה איתו בנוח. נסי למצוא משהו שיהיה לו יחסית קל לשמוע, מבלי לשתף אותו בהיבטים אישיים של הילדה, שאולי לא שיתפה אותו בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולותמרי10/01/2013
שלום
אני אתן מעט רקע לילד שלי כדי שתהיה תמונה ברורה יותר
אני אם חד הורית לילד בן 8, ילד חכם ונבון (עבר שלב סינון לאיתור מחוננים בבית הספר
תלמיד טוב
אב של הילד גר בחו"ל קבוע. התגרשנו כשהילד היה בן שנתיים והילד לא זוכר חיים משותפים עם האב. האב לא בקשר רציף עם הילד ומאז הגירושים היו רק ארבעה מפגשים בארץ ובחו"ל. לפעמים האב מתקשר ושולח מתנות וכרטיסי ברכה, אבל קשר ממשי אין. הילד מדבר הרבה על זה שהוא מתגעגע לאביו. האב לא ממש מבין את המשמעות של החוסר ברצף בקשר ולמרות כל מאמצי אני לא מצליחה לגרום לאב לשמור על קשר רציף. אני והילד גרנו עד כה עם הורי שעזרו רבות בגידול הילד. הילד היה בצהרונית אחרי בית הספר ואימי אספה אותו ב 4. אני הייתי מגיעה מהעבודה בשעות הערב(שש). בשנה האחרונה הילד התלונן הרבה על הצהרונית שהוא לא רוצה להיות שם ובמקביל התחילו בעיות בהתנהגות ובבית הספר. הילד מקבל הרבה תשומת לב אהבה וחום ממשפחתו ולכן קשה לי להאמין כי השינוי הדראסטי בהתנהגות השנה קשור לרצון למשוך תשומת לב.
הבעיות בבית הספר הן: מוציא משחקים בשיעורים, מפטפט, לא מעתיק מהלוח(עשיתי לו גם בדיקת עיניים ליתר בטחון),לא רושם ביומן את השיעורים והמטלות שצריך לעשות, שוכח ציוד.אני מקבלת הערות מהמורות כמעט על בסיס קבוע. הבעיות בבית הן שצריך להגיד לו מליון פעם לעשות כל דבר, בבוקר לוקח לי שעה להוציא אותו מהמיטה. כל דבר שצריך לעשות כמו שיעורי בית וסידור מערכת צריך לבקש שוב ושוב . יש בעיה של קבלת סמכות.לאור הבעיות וכדי שהילד יהיה יותר רגוע החלטתי להוציא אותו מהצהרונית ועכשיו הוא בא הביתה בצהריים , אוכל צהריים בבית ונח. אני עזבתי את מקום עבודתי ומחפשת עבודה קרוב לבית כדי להיות יותר עם הילד.השכרתי דירה כדי להיות לבד עם הילד. מאז שנעשה השינוי הזה, המצב נהיה יותר גרוע. הילד מתחצף, לא מקשיב, לא משתף פעולה, כל דבר שהוא מתבקש לעשות הוא אומר "אחר כך" זה אין סופי ואני מוצאת את עצמי כל הזמן כועסת מתיסכול. מבית הספר אני מקבלת הערות יומיומיות על הפרעות בשיעורים וחוסר השתתפות. כל הזמן הרגשה שמציק לילד משהו. אני מנסה לדבר איתו ולהבין מה מציק לו שגורם להתנהגות שלו אבל לא מצליחה להגיע לפתרונות
אולי עכשיו הוא קצת יותר גדול ומתחיל יותר להרגיש את החוסר של האבא בסביבה וזה אולי גורם לו לתיסכול אבל עם זאת, עניין האבא זה משהו שאין לי כ"כ איך לעזור. הגרוש ממש לא מבין עד כמה חשוב קשר רצוף. והוא נעלם לתקופות של חודשים לפעמים ופתאום יכול לצוץ. מה עדיף לעשות לטובת הילד?
מה כדאי לי לעשות ברמת היום יום בבעיות של בית הספר הצבת הגבולות ושנחזור לחיים שפויים?? אני כרגע בבית ואוספת את הילד מבית הספר . איך להכנס לשיגרה איתו כדי שישתף פעולה מרצון?
מה שמאד צורם זה שהילד מראה חוסר איכפתיות. לא מזיז לו שהוא מקבל הערות
.לא איכפת לו שכועסים עליו. זלזול עצלנות וחוסר איכפתיות
אשמח לעצה טובה-תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות - תגובה
סמדר ריינר13/01/2013שלום מרי,
נראה שאת מתקשה מאוד להציב סמכות הורית. כדי שתהיה סמכות הורית אפקטיבית חשוב מאוד להיות עיקביים, לבחור על מה מתעקשים ועל מה לא, ומה שכן חשוב - לא לוותר אפילו שהילד מתעקש, בוכה וצועק. חשוב להציב גבולות בצורה קצרה, בלי יותר מדי הסברים, התחננויות וכעסים.
עם זאת, נשמע לי מהתאור שלך, שעיצה באינטרנט לא תספיק במקרה הזה כיוון שהמצב כרגע מחמיר, כדאי שתפנו לטיפול מסודר.
אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולגית בית הספר לגבי האפשרויות הטיפוליות באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)