מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהאור11/02/2013
ביתי בת ה 11 משקרת לי למרות שדיברתי איתה מס פעמים שכדאי לומר את האמת ושאני לא מרשה לה לשקר לא לי שאני אמא שלה ולא לאף אחד אחר . בעבר קיבלה על דברים כאלה עונש. היום היו 10 שקלים על המדף וידעתי שהיא לקחה לא משנה כרגע איך .
שאלתי אותה היו 10 שקלים על המדף לקחת אותם היא אמרה לא אמרתי בטוח ?אמרה לא אמרתי לה אמרנו שאת לא משקרת יותר תחשבי טוב זה היה כאן לפני 10 דקות אמרה לא.
אמרתי לה טוב אם את חיה עם זה בשלום בתוך תוכך עם השקר שלך אז בסדר היא אמרה לי את רוצה להאמין תאמיני את לא רוצה על תאמיני .
אחכ עלתה לישון עליתי איתה למיטה ואמרתי לה למה את משקרת ראיתי אותך לוקחת את הכסף היא אמרה חייכה ואמרה ככה אמרתי לה שוב למה שיקרת ככה כי לא היית נותנת לי אמרתי לה אם היית אןומרת למה והייתי רואה לנכון שאת צריכה הייתי נותנת לך.
נתתי לה עונש לכתוב 100 פעם אני לא ישקר יותר לאמא ו 100 פעם לא לקחת משהו שלא שייך לי ללא רשות.
היא בכתה והתעצבנה אמרה לי אני יכתוב 50 50 לא 100 פעם לא הסכמתי.
להגיד שזה יעזור לא חושבת כבר ניסיתי בעבר אבל אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות אני ככ מאוכזבת ממנה כמה שאני מסבירה לה שאפילו אם יש משהו שאני יכעס עליו עדיף להגיד תמיד את האמת ולהתמודד ולא לשקר וזה לדבר לקיר.
היא כבר ילדה גדולה זה משתרש בה אני ככ אוהבת יושר והגינות היא הבת שלי והיא מאכזבת אותי ואני שונאת אצלה את התכונה הזאת וזה פשוט עצוב לי .
עונשים לא עוזרים אז מה כן יכול לעזור ,דיברתי עשרות פעמים מה עוד ?
אני מיואשת ,למשל היתה תקרית בכיתה שהיא היתה מעורבת אני לא יודעת אם היא דוברת אמת אמרתי לה מזמן שאם היא תמשיך כך יום יבוא ואני לא ידע אם להאמין לה או לא ובאמת שסיפרה לי את הסיפור אני נוטה להאמין לה אבל אמרתי לה שיש ניצוץ קטן בתוכי שאומר אולי היא משקרת אני לא יודעת ...אלא אם כן היא תחליט שהיא לא משקרצ יותר ועם הזמן נדע שהיא כבר דוברת רק אמת. כל הדיבורים לא עוזרים ץ
עזרה בבקשה כאן בפורום אני פשוט מיואשת ומאוכזבת. מקנאה באימהות שהמילה של הילד שלהן זו מילה .
לא יודעת אולי טעיתי איפה שהוא ?לא יודעת מה לחשוב ?אולי זה האופי שלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
סמדר ריינר12/02/2013שלום אור,
עונשים לא עוזרים באמת, לכן לא כדאי להמשיך בהם. יותר חשוב לנסות ולהבין על איזו מצוקה של הילדה מעידים השקרים והגניבות שלה.
אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים כדי להבין יותר טוב את הבת שלך.
ולא, זה לא האופי שלה, זו מצוקה שקשורה לקשר ביניכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אור16/02/2013שלום
כרגע אין לי אפשרות כלכלית ללכת להדרכת הורים ורציתי שאם אפשר שתנחי ותעזרי לי כאן בפורום. לדעתי ומה שנראה לי היא משקרת כי היא לא רוצה שאני יחפור לה כמו שאמרה לי פעם. או שהיא פוחדת שאני יכעס עליה וגם אולי יעניש אותה וכמה שאני מסבירה לה שהאמת עדיפה גם אם אני יכעס על משהו (למשל משהו שאני לא מרשה והיא והיא לא מקשיבה וכדומה) .כמה שאני מסבירה בפעם המיליון ללא תועלת. אתמול ממש רבנו כלום לא עוזר גם היום בבוקר שיקרה לי אפילו על שטויות לדוגמא:שכבנו על הכורסה ביחד ראיתי שהיא רועדת מקור היא ישבה על השמיכה אז שאלתי אותה קר לך היא אמרה כן אז אמרתי לה תתכסי בשמיכה אז היא אמרה לא קר לי סתם סתם..
העצלנות שלה לקום קצת ולהוציא את השמיכה מתחתיה ולהתכסות וכדי שאני לא יתחיל יגיד לה לקום ולהתכסות וכ' או בשביל שאני לא יגיד לה משהו אחר כמו שהיא מעדיפה לקפוא מקור העיקר לא להזיז את עצמה וכ' .
בקיצור אמרתי לה תגידי לי אמא אין לי כח להתכסות וזהו גם אם אני יגיד לך משהו תתמודדי מה כבר אני יגיד רוב הסיכויים שהייתי אומרת אז שיהייה לך קר זו בעיה שלך אם את מתעצלת או משהו כזה אבל למה השקרים זה ממש מעצבן. אבל כלום לא עוזר .
מה לדעתכם אני צריכה לעשות כשהיא משקרת שוב? מה להגיד לה? לשחק אותה מאמינה ולהתעלם?או מה?
להגיד שאני יודעת שהיא משקרת ואם כן זו בעיה שלה וזה ממש עצוב לי? או מה לא יודעת?????
אולי התגובות של כעס מדברים לא טובים שהיא עשתה השפיעו עליה אולי כעסתי יותר מידי או לא יודעת מה לחשוב בסך הכל אני חושבת שאני אמא בסדר בגדר הנורמל
אני יוסיף שהיא לא ילדה קלה והיא מתווכחת כמעט על כל דבר אני יגיד לה שחור היא תגיד לבן זה כמובן יוצר הרב ה ויכוחים.
אשמח לעזרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעזרה
שירית16/02/2013אני מציעה לפנות לייעוץ עם עובדת סוציאלית מהרווחה באזור מגורייך ולקבל הדרכה הורית בכמעט כלום כסף.. בהצלחה. אין פתרונות מידיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
סמדר ריינר17/02/2013שלום אור,
קודם כל אין צורך במשאבים כלכליים כדי לפנות להדרכת הורים, ישנם מקומות צבוריים שדרכם אפשר לקבל זאת בחינם או באופן מסובסד.
אני לא חושבת שהבת שלך חוששת שתכעסי אותחפרי, אלא להיפך, שזו דרכה להשיג ממך תשומת לב, וחשוב מאוד שתבדקי לעומק שלך איתה במקום לכעוס עליה רוב הזמן או להעניש אותה. כמו שאת רואה, זה לא מוביל אותך לשום מקום.
השאלה אם את מעוניינת לאפשר לעצמך להסתכל על התמונה קצת אחרת ממה שנהגת עד עכשיו ובמקום לראות את הבת שלך כרעה, עצלנית ושקרנית, לראות אותה כילדה במצוקה ריגשית שמנסה בכל מיני דרכים לעורר אותך לשים לב למצוקתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעזרה
שירית14/02/2013שלום לך....
פסיכולוגים רבים רואים את זה כגניבת אהבה וכסוג של מצוקה. אני בת 37, גם אני התנהגתי כך עד גיל מאוחר. תבדקי שהילדה לא עוברת איזשהו סוג של התעללות (כל התעללות, אפילו קללות....), אני ממליצה לך לבדוק טוב מה עובר על הילדה ואף להתייעץ עם איש מקצוע פרטי...
בהצלחה - נשיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
אור16/02/2013שאני שואלת אבל מי קילל אותך בבית או החברה בחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים -דחוףג'סיקה11/02/2013
שלום רב
ביתי בת שנתיים ויש לנו תאומים בני ארבעה חודשים.
הקטנה ישנה עד לפני כחודש במיטת מעבר בחדר שלנו ועכשיו עברה לחדר שלה אבל ישנה עם בעלי מכוון שהוא צריך לישון על מנת לעבוד למחרת.
בהתחלה הכל הלך חלק ואז לפני מספר ימים היא התחילה להתעורר בכל לילה בצעקות של איה ואוי בוואי וממש עצבנית. הרופא חוץ מקצת אודם באוזן לא מצא כלום דבר שגורם לי לחשוב שמדובר במשהו פסיכולוגי. היא מקבלת הרבה תשומת לב מרגע שהיא מגיעה מהגן ממני וגם יציאות משותפות עם בעלי לבד שלושתינו. אני מתחילה לחשוב שאולי קורה משהו בגן אבל קשה לדובב אותה. בדרך כלל היא מאוד אוהבת להישאר בגן ולא ממהרת ללכת כשאוספים אותה אבל מדובר במקום פרטי עם תחלופה רבה של מטפלות. אני כבר לא יודעת מה לחשוב וממש מתוסכלת מהלילות האחרונים וכמובן דואגת.
אשמח לשמוע את עצתכן
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים -דחוף - תגובה
סמדר ריינר12/02/2013שלום ג'סיקה,
לא הבנתי מדוע היא ישנה עם בעלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך למה הקטנה ישנה עם בעלי
ג'סיקה12/02/2013יש לנו תאומים תינוקות שעוד לא ישנים לילה שלם לכן הוא ישן אצלה בחדר כדי לא לה יתעורר מכל רעש קטן
תודה על המענה המהיר וממתינה למענה שלך
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך למה הקטנה ישנה עם בעלי - תגובה
סמדר ריינר14/02/2013שלום ג'סיקה,
לא הבנתי אם בעלך ישן בחדר שלה או שהם ישנים יחד במיטה, בכל אופן זה לא בריא ולא נכון, ועדיף שבעלך יישן בחדר אחר בסלון למשל, ולא יחד עם הילדה הקטנה. שינה משותפת עם אחד ההורים, במיוחד עם הורה מהמין הנגדי, יכולה לגרום להגברת החרדה אצל ילדים בגילאים שנתיים ומעלה, מכיוון שזהו גיל שהוא לקראת השלב האדיפלי שבו לידלים קטנים יש פנטזיה שהם מנצחים את ההורה מאותו מין ויכולים "להתחתן" עם ההורה מהמין השני, אם הפנטזיה הזו נהיית אמיתית מדי, זה נורא מפחיד, כיוון שהיא עדיין קטנה. כשאבא ישן איתה בחדר במקום עם אמא זה כאילו שהיא תופסת את המקום של אמא בזוגיות, וזה נהיה יותר מדי בשבילה.
שנית יכול להיות שהיא גם מגיבה מאוחר לשינוי ולמעבר וזה טבעי, וצריך סבלנות גם לזה.
הייתי ממליצה לכם לשנות את סדרי השינה ולהיות סבלניים למצב, סביר להניח שזה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדקי אם נגעו בה בלילה.
רונית26/02/2013תבדקי את איבר המין שלה, אם היתה נגיעה באיבר המין בלילה, וזה מה שגרם לה לכאב. לא סביר שהאבא ירצה לישון עם הילדה שלו!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לבני בן ה 6מממ11/02/2013
שלום רב !
ברצוני לשאלו לגבי מקרה שקרה לי עם בני הוא בן 5.5 ומשחק עם בנה של חברתי שיותר קטן ממנו פעם אחת מתוך משחק הילד שלי הוריד לילד הקטן ממנו את המכנסיים והכה אותו בטוסיק ושרט אותו ממש כמעט עד בפנים בתוך הטוסיק עמוק לאחר המקרה הסברתי לבני שזה אסור שהטוסיק זה אינטימי שאסור לגעת לאחרים ואסור שאחרים יגעו בך שאלתי אותו אם מישהו עשה לו את זה גם וטען שלא מאז עברו חודשיים המקרה לא חזר על עצו עד להיום ששוב שרט את אותו הילד בטוסיק
יש לציין שזה פעם שניה שקורה ותמיד עם אותו ילד ולא היה מקרה דומה עם ילדים אחרים
מה את/ה מציעים לי לעשות? איך אפשר לטפל בנושא? לדעדכם בני זקוק לשיחותעם בעל מיקצוע ? יכול להיות שזה מעיד על הטרדה מינית שהוא עובר? או שזה סתם משחק של ילדים והוא לא מבין עד כמה זה חמור ....
תודה על תשובתכם מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לבני בן ה 6 - תגובה
סמדר ריינר12/02/2013שלום מירב,
מה השאת מתארת זה קצת יותר חריג ממשחק בין ילדים. כמובן שלא ניתן לדעת בודאות אם גם הוא עבר הטרדה מינית או א בלי להכיר אותו. אני בהחלט חושבת שכדאי לפנות לייעוץ מסודר אצל איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני 5רינה11/02/2013
שלום
אני אם יחידנית ויש לי תאומים בני 5, הם ילדים רגילים ובגן אין תלונות מהגננת.הבעיה היא כשאני יוצאת איתם הם לא כל כך מקשיבים לי, לחנויות אי אפשר להכנס כי הם נוגעים בכל דבר וכשבאים אלינו אורחים הם פשוט משתוללים ומציקים ומדברים עם כל זר שמגיע(כגון שליח של פיצה).השיא היה כשלקחתי אחד מהם לקלינאית תקשורת(הוא לא מסוגל לבטא את האות ריש),הוא לא שיתף פעולה כלומר לא עשה את מה שביקשה ממנו והיה חסר מנוחה והקלינאית לא היתה מוכנה לטפל בו.אשמח לעיצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני 5 - תגובה
סמדר ריינר11/02/2013שלום רינה,
כפי הנראה יש בעיה בסמכות ההורית שאת משדרת, חשוב מאוד להיות עיקביים בנושא גבולות, לדבר בטון סמכותי ולהחליט על גבולות שמקפידים עליהם ועל מה מוותרים מראש. אם את לא מצליחה לבד כדאי מאוד לפנות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר
רינה11/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 שחושש ממותגיא11/02/2013
שלום רב
יש לי ילד בן 9 שלאחרונה התחיל להביע חששות מפני מוות וכל דיבור על מוות מכניס אותו למתח ועצבים, לדוגמא אתמול אחיו דיבר איתו על משחק יריות ואמר לו שהוא הרג אותו ומזה הוא נכנס ללחץ והתחיל לבכות שהוא מפחד למות או שאנחנו ההורים נמות והוא ישאר לבד
איך מתמודדים עם עניין כזה
תודה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9 שחושש ממות - תגובה
סמדר ריינר11/02/2013שלום גיא,
אתם מוזמנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים, ואם זה לא עוזר אולי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע כדי להבין ממה נבועים הפחדים שלו ומשם נגזרת הדרך להתמודדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה לא מוצלחת מטיטוליםנעמה11/02/2013
אני אמא לבן שנתיים ושבעה חודשים. התחלתי לגמול את הילד בספטמבר. עד היום כמעט 5 חודשים של עליות ומורדות...בעיקר מורדות. נדיר שהילד מבקש בעצמו ללכת לשירותים. הייתה תקופה שכבר ישב על הישבנון ועשה את צרכיו אך בשבועיים האחרונים חלה רגרסיה רצינית כאשר לוקחים אותו לפיפי בקושי עושה וכצריך לעשות קיבה יכול להתאפק אפילו 3 ימים, מסרב ללכת לשירותים, אומר שזה מפחיד אותו ולבסוף מתחבא מאחורי הספה ועושה את צרכיו בתחתונים. במהלך כל תקופת הגמילה בהתחלה עוד היינו סבלניים, ככל שעבר הזמן לפעמים כעסנו ושאלנו למה אתה עושה בתחתונים צריך לעשות בשירותים. מאז הרגרסיה אנו מנסים לקבל זאת בסבלנות, אומרים לילד לא נורא בפעם הבאה נעשה בשירותים, מנסים שלא לעשות מזה עניין ולעבור הלאה אך העניין מייאש, במקום להתקדם אנו רק הולכים אחורה. יש לציין שבלילה הילד עם טיטולים מתחילת הגמילה וקם בבוקר כשהטיטול מלא. אין לי ספק שהתחלנו את תהליך הגמילה מוקדם מידי אך גם אין דרך חזרה. מה עושים? אנחנו כבר ממש מיואשים. נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה לא מוצלחת מטיטולים - תגובה
סמדר ריינר11/02/2013שלום נעמה,
הוא ילד קטן, יש ילדים שנגמלים רק סמוך לגיל 4. נסו לא הילחץ ולהניח לגמרי לעניין לאיזה תקופה. פשוט לא להתייחס לזה, ולהתעלם, במשך חודש חודשיים, ואחר כך לנסות שוב, בצורה רגועה ומתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשל לגמילה לא מוצלחת
נעמה11/02/2013האם עליי לחזור לטיטולים אחרי תקופה כה ארוכה או שהכוונה היא לזרוםו עם הילד למרות שמפספס ועושה צרכיו בעיקר קיבה בתחתונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשל לגמילה לא מוצלחת - תגובה
סמדר ריינר11/02/2013שלום נעמה,
בעיני אין מניעה גם לחזור לטיטול, זה לא סוף העולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דודה מודאגתאפרת10/02/2013
שלום רב,
אחייני (הבן של אחותי) בן ה-17 סיפר לבני שהם באותו הגיל שהוא מעשן גראס, ג'נטים ומעשן סיגריות, בני המודאג סיפר לאחי שהוא מאוד קרוב אליו, אנחנו לא יודעים מה לעשות אם המידע הזה, שבטח לא רוצים להוציא את בני מלשן ולספר לאחותי, האחיינים מאוד קרובים, גדלו יחד, אחייני התחיל לעבוד ומשם הוא ממן את החומר, אנחנו לא גרים באותו עיר, אנחנו משפחה מאוד מגובשת, אנחנו מאמינים שזה בא מהחברים שהוא מסתובב.
לפי טענתו של הילד, הוא אמר שהוא רוצה להפסיק לעשן בגלל הצבא, ההתלבטות שלנו זה אם לספר להורים או אם יש דרך לעזור לו.
אודה לכם על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודה מודאגת - תגובה
סמדר ריינר11/02/2013שלום אפרת,
אם הילד בעצמו רוצה לקבל עזרה, אפשר להפנות אותו לאגודת אל -סם, שעוזרת לבני נוער להתמודד עם בעיית סמים, ואז אין צרוך לערב את הוריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדודה מודאגת - תגובה
סמדר ריינר11/02/2013שלום אפרת,
אם הילד בעצמו רוצה לקבל עזרה, אפשר להפנות אותו לאגודת אל -סם, שעוזרת לבני נוער להתמודד עם בעיית סמים, ואז אין צורך לערב את הוריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברה לשינה בנפרד בגיל מאוחר יחסיתשירה10/02/2013
שלום רב,
יש לנו תאומים בני שנה ו 4 חודשים.
מסיבות שונות - עד היום ישנים בחדר שלנו ההורים (כל אחד במיטתו).
אנו עוברים דירה בעוד כחודש, שם יהיה להם חדר משלהם.
אנו מתלבטים האם להעבירם מיידית לשינה בחדר החדש,
או לתת להם פרק זמן להסתגל לבית החדש בעודם ישנים איתו בלילה ולאחר מכן להעבירם לשינה לבד.
נודה לעצתכם בנושא זה
פרטים נוספים - התפתחות תקינה. בד"כ לא ישנים במהלך היום. בלילה הולכים לישון כשהם לבד בחדר. בד"כ נרדמים לבד. לא אוכלים בלילה, לפעמים מתעוררים למוצץ או קצת מים.
הילדים מאוד מורגלים לבית, יודעים איפה נמצאים הדברים. כאשר רוצים לישון הולכים לכיוון החדר וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה לשינה בנפרד בגיל מאוחר יחסית - תגובה
סמדר ריינר11/02/2013שלום שירה,
אני בעד הדרגתיות, כדאי קודם להעביר לבית החדש ורק אחר כך, כשהם מסתגלים לשינוי, לעשות שינוי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.5 שפתאום לא רוצה לצאת מהבישלי09/02/2013
מדובר בילד עליז ומלא חיים שפתאום לפני שבועיים לא רוצה אחרי חזרתו מהגן
לצאת ברגל לסבתא וסבא שתמיד שמח לטייל ברגל לביתם הלא רחוק,ועתה מסרב
לצאת לטיול בשבת ובכלל...רק לגן ובחזרה.נראה כי הוא חרד מאד ממשהו .בתחילה חשבנו שזה יחלוף(אולי חלם או שמע על משהו מפחיד) אבל קורה להפך.ניסינו
בעזרת ציור וסיפור לגלות כוון לפחות שאלנו שאלות לא ישירות והילד שהוא פתוח מאד נראה סגור.לנו נדמה שאולי מדובר בפחד מכלב. יש לציין שאף פעם לא הלך ללא לווי כך שנשלל חשד לתקיפה וכד".מה עושים?יש לערב את הגננת?החשש שאולי יגלה שהיא יודעת וגם לגן לא ירצה ללכת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5.5 שפתאום לא רוצה לצאת מהבי - תגובה
סמדר ריינר10/02/2013שלום שלי,
את מזומנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתושבה העוסקת בפחדים. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון לילד בן 6.5מרינה07/02/2013
שלום
יש לי בן בן 6.5, לומד בכיתה א. בבית ספר כל הזמן מתלוננים שהוא לא רוצה לבצע משימות, מרבה לצייר ולקשקש במחברות לחלום. מצד שני הוא כן מבצע חלק מהמשימות החשובות שסיכמתי איתו ועם המורה. הם גם אומרים שהוא מרבה לשחק לבד למראות שילדים אחרים רוצים לשחק איתו. יש לציין שמבחינת הידע אין לו שום ליקויי למידה, הוא קורא שוטף הוא חזק מאוד בחשבון ויש לו ידע נרחב בהרבה תחומים וגם אם נראה להם שהוא לא מקשיב הוא כן מקשיב ויודע לספר לי מה למד.הוא גם מאוד בטוח בעצמו ויודע שהוא חכם, אבל ממש לא רוצה להראות את זה בבית הספר. בבית הוא ילד שונה לגמרה, כל משימות כיתה שהוא לא עשה המורה נותנת לו להשלים בבית והוא משלים אותם מהר מאוד, מרוכז ובלי שום בעיה. הוא גם לומד לנגן בפסנטר וטוב בזה .אני לקחתי אותו לנורולוג לבדיקה והוא אמר שיש לו קווים של קשב וריכוז (על סמך מה שאומרים בבית הספר). אבל אני ממש לא יודעת אם מדובר בקשב וריכוז. כי איך יכול להיות שהוא כל כל טוב בבית ואין לו שום בעיה. אולי מדובר במשהו היתנגותי, באיזה בעיה ריגשית שלא נותנת לו לעבוד טוב בכיתה. בבית ספר הוא נראה כמו ילד מוזר אבל בבית הוא לגמרה ילד שונה. בבית ספר המליצו לנו על הבדיקה פסיכיאטרית מקיפה. מה תמליץ לנו למי לפנות, האם לאבחן קשב וריכוז בבדיקת TOVA או לאבחן בעיה ריגשית. מי יכול לעזור לנו? תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון לילד בן 6.5 - תגובה
סמדר ריינר08/02/2013שלום מרינה,
אין סתירה בין השניים. אפשר למצות קודם בדיקת קשב וריכוז כי היא יותר קצרה. ואם התשובה שלילית לפנות לאבחון רגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד- נא לענות מעלה הודעהביני07/02/2013
שלום
יש לי 3 בנות :8 ,5, 8 חודשים
ואני מודאגת מהתנהגותה של ילדה בת ה5
מאז היותה בת שנתיים מגרדת כל עקיצת יתוש עד לקבלת מוגלה וקבלת טיפול אנטיביוטי עקב זיהום. הדבר היה קורה בעונת היתושים והפסקה בחורף. בגיל 4 וחצי ושהתחילה להבין שזה משאיר לה צלקות קבועות היא ניסתה להתאפק מגירוד. אך בגן שוב היתה פותחת את כל הפצעים, לדברי גננת מאוד חברותית ומשתלבת יפה. לאחרונה כשזה הפך נושא מרכזי לדיון שאני מסבירה שזה מוביל לזיהום, משאיר צלקות, מבטיחה לתגמל על איפוק ובסוף גם מאיימת להעניש כמו לא ללכת לחברה או לא לשחק במחשב. היא מבינה הכל אבל שוב זה קורה ויותר גרוע, היא מגרדת כל שריטה, כל שפשוף,
היא חוזרת מגן עם פצעים חדשים בקוטר של ס''מ. אח''כ אני מגלה על גופה נקודות חן שהיא גירדה ויש כתם דם במקום -היא עושה את זה גם במיטתה, גם כשהיא בשירותים
איני יודעת כיצד לנהוג איתה
זקוקה לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיאוו ונראה לך שיש תשובה לכך
יונית08/02/2013הילדה שלי הייתה אוכלת את הציפורנים והעור עד מוגלה סיביב הציפורן
היא בת שלוש וחצי ,שמתי לה פלסטר חזק וככה לא הייתה לה גישה במשך שבועות
וזה היה ביד ימין והיא ימנית
בכללי למדתי שגירוד נובע מאנשים שיותר מידי נכנסים לפרטיות שלך
צריך לבדוק מה קורה אם הילדה אחורה קצת
ולדבר איתה בהיגיון,כי אין דרך אחרת
או להסביר לה שזה יכול להגיע למצב ,לא נעים מבחינה טיפולית נפשית ופיזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבקש התייחסות של פסיכולוגית
ביני09/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבקש התייחסות של פסיכולוגית - תגובה
סמדר ריינר10/02/2013שלום לך,
קדוםכל כדאי לבדוק האם יש סיבה רפואית להנהתגות הזו. אם לא, ייתכן שההתהנגות מצביעה על חרדה, אולי כדאי ללמד את הילדה דרכים הלרגיע את עצמה כמו נשימות, לחשוב מחשבות נעימות וכו'. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לייעוץ מסודר כדי להבין יותר לעומק ממה נובעת הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חברתית קשהאורנה07/02/2013
אני אמא לילד בן 8 , כיתה ג'. בעיות חברתיות קשות בכיתה, כלפיו שגובלות בהתעללות מילוילית בינתיים.כל יום הוא בוכה, ירד בלימודים. לא מוכן שנערב את המחנכת מתוך הבנה שלו שהיא לא יכולהלעשות כלום. פנינו למנהלת ביה"סף אך ניכר שאין להם כלים להתמודדות. רציתי להעביר אותו ביה"ס והוא מסרב כי אני מלמדת בביהס שהוא לומד. הוא אמר תני לי להתמודד אני מעדיף לסבול. קשה לי לשמוע את ולא נראה לי הגיוני לתת לו לסבול. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית קשה - תגובה
סמדר ריינר07/02/2013שלום אורנה,
כדאי ל]פנות לייעוץ מסודר כדי להבין יותר טוב מה קרה ואיך אפשר לעזור לו לצאת מהצב.
כמו כן, חשוב שגם אתם תבינו, שאם אתם תקבלו החלטה לפנות למחנכת או להעביר בית ספר זו ההחלטה שתקבע גם אם הוא מתנגד. הוא רק בן 8 ואתם יודעים את טובתו יותר ממנו. העובדה שאתם מושפעים מהחרדה שלו ונזהרים לעשות צעדים מתחייבים כמו דיבור עם המחנכת מגבירה את החרדה שלו, אתם אמורים לדעת טוב ממנו ולקבוע בדברים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך- אכילת חפצים-אמא המודאגת-דחוףאיריס06/02/2013
בהמשך לשאלתי: קראתי על תסמונת פיקה, ואעשה לבני בדיקת דם, לחוסר ברזל,או אנמיה,קראתי גם שאחוז גבוה מדובר בבנים, ואחוז גבוה מהם לאחר בירור יש להם ספקטרום אוטיסטי.
בני אוהב יודע להעסיק את עצמו, מה גם שהוא לבד בבית, אוהב שחברים באים אליו, וזה לא קורה הרבה.
ברצוני לציין שהוא ילד מאוד חכם, בבית ספר תמיד מקבך תעודות הצטיינות.
האם ללכת קודם לבדנו אנחנו ההורים לפסיכולוגית לילדים,? , או לאן? מה עלינו לעשות?, והאם אפשר להמליץ לנו על מישהו?
תודה רבה, ואודה על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך- אכילת חפצים-אמא המודאגת-דחוף - תגובה
סמדר ריינר07/02/2013שלום איריס,
קודם כל כדאי למצות את הבדיקות הרפואיות. שנית, כדאי להרגע, לא כדאי להיכנס כרגע להשערות לגבי הספקטרום האוטיסיטי וכו'. אם הבעיה אינה רפואית, יכול להיות שההתהנגות שלבנך מעידה על חרדה, לאחר שלילת הבעיה הרפואית כדאי שתפנו להדרכת הורים אצל פסיכולוג או פסיכותרפסיט שעובד עם ילדים ונותן גם הדרכת הורים, והוא או היא יחליטו יחד איתכם מה זוג הטיפול המתאים, הדרכת הורים או טיפול לילד או במשולב. את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום הגרות באיזור מגורייך או להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי השירותים הטיפוליים הקיימים באיזור מגוריכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת חפציםאיריס06/02/2013
שלום רב,
יש לי ילד בן שבע וחצי, אשר כמה שבועות אוכל מחקים, את המחק וקצת מהברזל בעיפרון, קצת מעטיפות הספרים, קצות הדפים, כמה פעמים תפסתי אותו בחדר עם חוטים בפה, וכשאלתי אותו הוא בלע.
כששוחחנו איתו הוא אמר, שאכל קצת דבר,צבעים.
מדובר בילד חכם,תלמיד טוב,ילד סופר רגיש, ילד שגדל לבד, כי אחיו גדולים ורוב הזמן לא נמצאים בבית.
ברצוני לציין שמאז שהיה קטן, בערך מגיל שנתיים וחצי, שלוש,כל כמה חודשים טובים, או שנה, היתה לו התנהגות שהיתה חוזרת על עצמה.
אני מאוד מודאגת, מאחר ושוחחנו איתו,ואף בעלי צעק עליו,והוא קיבל עונש,ושוב היום הוא אכל את המחק בעיפרון,וקצוות דפים בחוברת.
מה עלי לעשות?
תודה רבה, מהאמא המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לשאלת ההמשך.
סמדר ריינר07/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלק אאוט אצל ילד בן 7אמא בלחץ06/02/2013
שלום ,
בני בן שבע בכיתה א' .ילד מאד נבון וחד לשון .
לא פעם שאלתי אותו שאלה פשוטה כמו - רוצה עגבניה ? וקיבלתי מענה "מה זה עגבניה ?" בתחילה חשבתי שהוא משחק איתי אבל עם הזמן אני רואה שהוא שואל כך על עוד דברים שאת משמעותם הוא מכיר ויודע .
כמו כן יש לו בעיה - לפני /אחרי ..אתמול /מחר .
איני יודעת לאן לפנות ואם בכלל ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלק אאוט אצל ילד בן 7 - תגובה
סמדר ריינר07/02/2013שלום לך,
פני לפסיכולוגית בית הספר לגבי עריכת אבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)