מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מצליחה להסתדר עם הבת שלינעמה31/01/2013
שלום רב,
אני כותבת את ההודעה בסערת רגשות, אחרי סדרה של בקרים שהבת שלי לא מוכנה לשתף איתי פעולה בהתארגנות (בת 4 כמעט), ולפעמים גם מגיע לצרחות ועצבים מצידי, שגוררים כמובן רגשות אשמה חזקים במשך כל היום.
הסיבה העיקרית בגללה (לדבריה) היא לא מוכנה לקום ולהתארגן היא שהיא לא אוהבת ללכת לגן. לא יודעת אם זו הסיבה האמיתית, או סיבה שיושבת על משהו אחר.
קצת פרטים שיעזרו להבין את התמונה: יש אחות יותר קטנה בת שנתיים, ויש קנאה מאד גדולה לגביה. היא לא מתמודדת עם מצבים בהם לא הולך לה, ומתעצבנת ומתחילה לבכות. לא מוכנה לעשות דברים לבד, גם כשהיא מסוגלת לזה, כמו: להתלבש, לאכול, לצחצח שיניים. (לא תמיד, אבל בזמן האחרון הרבה פעמים). בגן יש חברות טובות, אבל מופנמת ולא משתתפת בפעילויות של הגן. מה שהכי מפריע לי הוא שהיא בוכה מכל דבר קטן ומאד קשה לי לתקשר איתה כשהיא במצב כזה. לא יודעת לבקש את מה שהיא רוצה בנועם, ישר זה בכי ועצבים.
השאלה שלי היא האם אנחנו צריכים להתייעץ עם מישהו מקצועי? האם יכול להיות שיש איזו בעיה רגשית? או שזה מרד חזק מאד וניסיון לסחוט תשומת לב שלילית בכל מחיר (והיא גם מצליחה...)
לתשובתך אודה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להסתדר עם הבת שלי - תגובה
סמדר ריינר01/02/2013שלום נעמה,
בהחלט כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. זה לא אומר שבתך יש בעיה ריגשית. גם כדי להתמודד עם "המרד" כדאי שתקבלי את הדרכת הורים מסודרת, וכך תוכלי להבין טוב יותר איך להתייחס לצריכה ההרגשיים מצד אחד ולהציב לה גבולות בצורה יעילה מצד שני.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאוטובוסיםהורים מודאגים28/01/2013
ביתי המקסימה והבכורה בת שנתיים וחמישה חודשים. ילדה נבונה, חברותית וורבלית מאוד. יודעת להסביר את עצמה היטב. יש לה פחד בלתי מוסבר מאוטובוסים (ללא טראומה או אינסידנט הקשור לאוטובוסים). בכל נסיעה או הליכה רגלית היא מזהה את כל האוטובוסים ומגלה את דעתה שהיא מאוד פוחדת מהם. לא מוכנה להתקרב ומתקפלת בתוך עצמה כשהם עוברים לידה וכמובן משמיעים את הרעש שלהם. לעיתים, משום מקום, היא מעלה בשיחה את העובדה שאין אוטובוסים בבית ושהיא לא מפחדת ואף בלילה מתוך שינה מלמלת דברים הקשורים עם אוטובוס.. אציין שפחד דומה יש לה משואבי אבק, אם כי לא באותה עוצמה.
ניסינו לשוחח עימה על כך ולהסביר אך ללא הועיל.מה עלינו לעשות? האם זה מצביע על משהו בעייתי? האם עלינו להתייעץ עם פסיכולוג ילדים (בעצת אחות טיפת החלב..).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאוטובוסים - תגובה
סמדר ריינר29/01/2013שלום לך,
אלה פחדים אופייניים לגיל, לא נראה שיש צורך כרגע בהתייעצות עם פסיכולוג, סביר להניח שזה יעבור עם הזמן. בינתיים רק להרגיע, אפשר לנסות לקנות לה אוטובוס צעצוע ולתת לה לשחק איתו ולהמחיז את הרעשים והפחד כשזה נעשה בשליטתה בתנאים מוגנים של משחק בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ילד בן 3 מצואה באמצע הלילהיעל28/01/2013
גמילה ילד בן שלוש
בני בן השלוש נרדם ובאמצע הלילה אני מוצאת אותו עם צואה בתחתונים, התופעה הזו חוזרת כל לילה, אנחנו ניסינו לא לעשות עניין , אבל הדבר רק הולך ומתעצם.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ילד בן 3 מצואה באמצע הלילה - תגובה
סמדר ריינר30/01/2013שלום יעל,
קודם כל כדאי לשלול סיבה רפואית. אם הכל תקין רפואית כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לילד בן 4 אחרי מבצע עמוד ענןאלה שוורץ27/01/2013
לאחר מבצע האחרון בעזה, בני מפחד להישאר לבד בחדרו וללכת לשירותים לבדו. כדי להיכנס אל החדר או לשירותים הוא קורא לאחיות הקטנות שלו או לכל אדם אחר שנמצא פנוי לזה. גם את שנת צהריים הוא ישן איתי במיתה שלי. בלילה הוא ישן לבד בחדר שלו.
חשוב לציין שבזמן המבצע הייתי לחוצה מאוד (והוא הרגיש את זה), כיוון שאין לנו ממד ואף עברנו לכמה ימים כל המשפחה לסבתא כדי להוית מוגנים יותר.
מאז עברו כמה חודשים והמצב לא משתפר.
מה עלי לעשות כדי הילד יפסיק לפחד להישאר לבדו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לילד בן 4 אחרי מבצע עמוד ענן - תגובה
סמדר ריינר28/01/2013שלום אלה,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים ואם זה לא עוזר, כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוי הילדים עם הסבא וסבתאתמר27/01/2013
שלום,
יש לי בן בן 3 וחצי ובת בת שנתיים ויש לנו כל הזמן ויכוחים עם ההורים שלי:
אני ובעלי מאוד אוהבים את הילדים ורוצים לבלות איתם את כל זמננו.
אנחנו כמובן נפגשים עם ההורים שלי (הסבא וסבתא שלהם) מידי שבוע והיחסים בין הילדים להורים שלי הם מצויינים והם אוהבים אותם מאוד ושמחים להיות בחברתם.
הבעיה היא שההורים שלי מבקשים ממני לאפשר להם לבלות עם הילדים גם לבד ללא נוכחותינו.
אמרתי להם שיש להם את הילדים וזה לא משנה שגם אנחנו ההורים ביחד, אבל אבא שלי אןמר שזה לא רק להנהתו אלא לטובת הילדים.
הוא אומר שזה בריא לישדים לבלות עם הסבא וסבתא שלהם גם לבד, הוא מןסיף ואומר שצריך שפעם רק ילד אחד יבלה איתם, פעם אחרת הבת, ופעם אחרת ביחד . (הכוונה עם ההורים שלי ללא נוכחותינו).
הוא אומר שהילדים צריכים להיות גם לבד ללא ההורים מידי פעם ושזה בריא לנפשם.
אני חושבת שהילדים צריכים להיות כל הזמן ביחד ושזה לא טוס שילד אחד ילך לסבא וסבתא והשני יקנא.
אשמח לקבל המלצה לגבי הנושא..
תודה מראש
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוי הילדים עם הסבא וסבתא - תגובה
סמדר ריינר28/01/2013שלום תמר,
אין הכרח שהילדים יבלו זמן לחוד עם הסבים שלהם. מצד שני, אין בזה נזק, וזה לא סוף העולם אם מקנאים קצת, זה חלק מהחיים, ובפעם הבאה הילד השני יבלה עם סבא וסבתא כך שאין כך באמת שום קיפוח.
יכול להיות שההורים שלך מתרשמים שתאם פחות מדי נותנים עצמאות לילדים שלכם, ולא מכונים לעזוב אותם לבד. אם זה אכן כך, יש כאן מקום למחשבה עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 ביישן ועדיןליאת826/01/2013
הי הבן שלי בן 5 אוטוטו, בגן כשאני לא על ידו מסתדר יפה משחק עם כולם ולא נראה שמתבייש מאף אחד, כשאני על ידו ליד זרים או חברים קרובים הרבה פעמים מסתגר מתבייש ולא מראה את האני האמיתי שלו.
פוחד להישאר אצל חברים בלעדיי למרות שמכיר את החברים את ההורים שלהם ואחרי שנשארתי איתו בעבר אצל אותם חברים, מוכן רק להזמין אליו ובבית שלנו פתוח לגמריי.
לאחרונה החלטנו לחגוג לו יום הולדת עם כל ילדי הגן, שהוא מאוד רוצה, מחכה לזה ומתלהב, השאלה שלי מה נכון לעשות עם ילד שחרד, שמתי לב שההכנה שלי איתו לדברים גורמת לו לפחד במקום להיות מוכן לדברים, אז אני כבר לא מדברת הרבה על דברים נעשה וכו'.
השאלה שלי איך נכון להתנהג עד יום ההולדת, האם להכין אותו ולספר לו או שממש לא?
אני פוחדת שלא יהנה מהמסיבה בגלל הביישנות שלו
אשמח להכוונה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
ליאת828/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 5 ביישן ועדין - תגובה
סמדר ריינר29/01/2013שלום ליאת,
אם את שמה לב שההכנה שלך מפחידה אותו יותר, אולי כדאי לחשוב אם יש משהו בהכנה הזו שגורם לכך בלי שאת שמה לב.
אני לא חושבת שיש צורך להיכן אותו ליום ההולדת באופן מיוחד, הוא יודע מה זה ימי הולדת והיה כבר באירועים כאלה, אבל כן צריך להגיד לו שזה יהיה. ההכנה שלך צריכה להיות עניינית, בלי עודף פרטים, ובלי עודף דרמה, משהו קצר וענייני בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, זקוקה לעזרה דחופה
ליאת829/01/2013דבר ראשון תודה רבה שענית לי, מקווה שאני עושה את הדבר הנכון...
בנוסף הוא מאוד חושש להישאר לבד אצל חברים גם כאשר הוא מכיר אותם, את ההורים ואחרי שהייתי איתו אצלהם במפגש קודם ונשארתי כל הביקור..
אנחנו מזמינים אלינו חברים בעיקר בגלל שהוא רוצה וככה בבית שלו יש לו ביטחון.
לפני כמה ימים בלי שום הכנה (גם פה חשבתי שזה יעזור אם אני מכינה אותו שהוא ישאר אצל החבר קצת וברגע שירצה אחזור לקחת במהרה), הבן של חברה שלי היה אצלנו וכשהיא באה לאסוף אותו הציעה לבני במפתיע אם הוא רוצה לרדת איתם לגינה בעבר הרבה פעמים היא הציעה והוא תמיד סרב. הוא הסכים הפעם, היה לו כייף ואפילו הסכים לעלות אל החבר הביתה, לאחר מעט זמן החליט שהוא רוצה הביתה וכמובן חזרתי לקחת אותו. מבחינתי זה היה שיא.
אתמול הוא היה מוזמן לחבר טוב אחר יחד עם עוד כמה חברים ואני לקחתי אותו ואת החבר הטוב יחד דבר שחשבתי שיקל על הבן שלי בפרידה ממני, הוא הסכים ללכת וממש כל הדרך שמח, נכנס ברצון לבית שלך החבר ממש שמחתי, ברגע שהוא ראה שיש שם את האח הגדול של החבר (שהוא מכיר אותו) התייאש ורצה הביתה...
מה לעשות? אני ממש מדוכאת מהמצב...
סליחה על האורך, זקוקה לעזרה.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, זקוקה לעזרה דחופה - תגובה
סמדר ריינר29/01/2013שלום ליאת,
נשמע שאת מייחסת המון חשיבות לתגובות האלה שלו, וזה עלול ליצור לחץ ומתח מיותר אצל שניכם ולהחמיר את הדפוס. אני מציעה לך להניח לנושא ולהשתדל פחות לעסוק בו לכמה זמן, וכן לשקול פנייה מסודרת להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
ליאת829/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה נכון עבור התינוקת שלי..נועה25/01/2013
שלום רב,
אני אמא לתינוקת בת שנה וחודשיים שנמצאת איתי בבית שאמורה להיכנס לגן בסוף אוגוסט כשתהיה בת שנה ותשע ולפני כמה ימים גליתי שאני בהריון, ואמורה ללדת בספטמבר. אז חשבתי כדי לעקל עליה עם כל השינויים להכניס אותה כבר במאי השנה כשתהיה בת שעה וחצי, כדי שזה יתן לה זמן היסתגלות לפני שהתינוק\ת יגיע
ולעבור את שלב המחלות בכניסת לגן מספיק זמן לפני הלידה.
השאלה שלי היא כזאת, קיימת האופציה להיכנס לגן מקסים עם צוות חם וילדים שגדולים ממנה בכמעט שנה ובסוף אוגוסט להמשיך עם אותם הילדים הגדולים אבל לעבור לגן חדש וצוות חדש שלא כל כך יציב. או להישאר באותו הגן שאליו תיכנס במאי ולהישאר בו שנה נוספת אבל בסוף אוגוסט יגיעו קבוצה חדשה של ילדים שקטנים ממנה ילידי 2012 והיא ילידת נובמבר 2011
אז מה עדיף בשבילה? לאור המצב החדש של הלידה שנופלת ממש באמצע ספטמבר?
מה עדיף להישאר בסביבה מוכרת עם צוות מוכר וילדים קטנים וחדשים?
או ילדים שמכירה כמה חודשים שגדולים מננה וצוות וגן חדש?
היא ילדה מתוקה וחכמה באופן מיוחד פטפטנית עדיין לא הולכת אבל בטח עד אז תלך יש לה ביטחון והיא אוהבת חברה.. אני כל כך לא יודעת מה נכון עבורה ומאוד מאוד חשוב לי לעקל עליה כמה שיותר עם לידת האח או אחות.
אשמח לכל עזרה, מידע שיכול לעזור לי כי אני לא לגמרי מבינה בתחום הגנים.
(סליחה יצא לי ארוך)
תודה מראש נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה נכון עבור התינוקת שלי.. - תגובה
סמדר ריינר27/01/2013שלום נועה,
האם את חייבת להחליט עכישו לגבי הגן הבא? אולי כדאי לחכות ולראות איך היא תסתגל לגן ולידלים הגדולים ממנה ולקבל את ההחלטה מעט מאוחר יותר ובהתייעצות עם הגננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים וחצי שצורחת בנסיעהדפנה25/01/2013
אני לא יודעת על מה לשים את האצבע, בחודש האחרון הילדה שלי בת שנתיים וחצי לא מוכנה לשבת בבוסטר שלה וצורחת כל הנסיעה! אני כל הזמן עוצרת בצד מרגיעה, גם כיסא ניסינו להחליף ועדין בוכה מאוד.
היא עדיין לא ממש מדברת ככה שאני לא מבינה האם זה פינוק? האם זה מחרדה?..
קצת אובדת עצות. החלטתי להעלות את השאלה לכאן היות ושלשלום נכנסתי קלות ברכב שמלפני בגלל הצרחות וחוסר הריכוז.
זקוקה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה
שלי26/01/2013הקטנה שלי בת שלוש אוטוטו וגם מסרבת לשבת יפה בכיסא שלה, אני מנסה לדבר איתה לפני הנסיעה ותוך כדי נותנת לה משחק והיא פשוט לא נרגעת. לצערי אני עשיתי תאונה קצת יותר רצינית ממה שקרה לך בגלל שהיא הוציאה אותי מריכוז.
בנתיים אני ובעלי החלטנו לא לקחת סיכון והתקנו ברכב מערכת איווקס כזו שמתריעה בסטייה מנתיב או כשלא שומרים מספיק מרחק מהרכב שמלפנים, כך שגם אם אני יוצאת מריכוז המערכת מצפצפת. אני חושבת שלא כדאי לך לקחת סיכון ולהתקין גם.
כמובן שמצרפת לשאלתך ומקווה שיש פתרון, כי המצב הנוכחי ממש לא פשוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת כבר ולא יודעת מה לעשות....טליה24/01/2013
חייבת עזרה דחופה לפני שאני פשוט יוצאת מדעתי.
יש לי 3 ילדים.
הבכור מושלם. עד גיל 10 חדשים היה קם פעם בלילה לאכול מאז הולך למיטה כשאומרים לו פשוט נרדם אחרי 5 דקות.
האמצעית חץ מלחפור לפני שהיא הולכת לישון ולדבר קצת שזה מפריע לגדול גם נרדמת די בקלות.
הבעיה היא שמאז שנולד לנו הילד השלישי הכל התערער.
הבכור עבר לחדר לבד והקטנים היו יחד ואז הבת התחילה לרדת מהמיטה מאה פעם הקטן לא יודע להרדם לבד.
כיום אנחנו גרים באופן זמני (עד שנה) בדירה שכורה וכל הילדים בחדר אחד.
הקטן והאמצעית פשוט סיוט. הם קופצים על המיטות צחקים מתגלגלים יורדים מהמיטות צועקים וכו'. הבכור מסכן לא יכול להירדם ולפעמים נגרר לכל הבלאגן.
הבעיה העיקרית עם הקטן. אנחנ מנסים שהא ירדם בנפרד בחדר שלנו אבל הוא כל הזמן יורד מהמיטה או פותח מגירות או משחק בחשמל או אלפי דברים אחרים. הוא ירד מאה פעמים מהמיטה בסוף זה נגמר בצעקות ואיומים שאם הא ירד מהמיטה אנחנו סוגרים את הדלת בחדר והוא יהיה סגור בחדר ואז הוא יורד מהמיטה אנחנו סוגרית את הדלת והוא צורח בוכה בבהלה, אנחנו פותחים ואומרים לו לעלות למיטה הוא עולה ושוב יורד ואנחנו סוגרים ככה כממה פעמים עד שמרוב בכי הוא עולה למיטה וישן. זזה זלוקח שעה א יותר והעניין הזה קיים כבר חצי שנה לילה לילה.
אנחנו לא יכולים יותר. מבחינת גבולות אנחנו עשים בדיוק מה שצריך. אולי יש לו בעיה בריאותית שקשורה בחסר עייפות או היפראקטיביות או אני לא יודעת מה שהוא לא יודע לישון. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין הילדים בני 9, 5 וכמעט 3
טליה24/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת כבר ולא יודעת מה לעשות.... - תגובה
סמדר ריינר25/01/2013שלום לך,
יכול להיות שאתם שמים דגש מאוד גדול על גבולות, אבל לא שמים לב שלילדים יש עוד צרכים רגישיים מלבד הצורך בגבולות. ילדים זקוקים לטקס שינה מסודר שיעזור להם להירגע מהיום, להתמודד עם הפחדים מהלילה ולעבור לשינה. רצוי להקריא סיפור, לעשות אויירה רגועה שקטה וחשוכה בבית, לשבת לידו כמה דקות, ולא לצפות שיהיה "מושלם" כמו הילד הגדול.
גם מבחינת גבולות אני לא בטוחה שאתם עושים הכל נכון כמו שנדמה לכם, איומים בסגירת דלת הם לא בהכרח הדרך הנכונה להרגיע את הילד שלכם ולהציב לו גבול.
אם אתם מנסים ליישם ולא מצליחים, אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים קצרה כדי לחזור למסלול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה
טליה25/01/2013יש לנוסדר יום קבוע. מקלחת ארוחת ערב. סיפור בדרך כלל, ובשעה שמנה וחצי מצחצחים שיניים אז עולים למיטה.
אני יושבת לידם שרה להם שיר אחד או שניים נותנת נשיקה ויוצאת.
הבעיה שבכל הזמן הזה הוא לא שוכב במיטה, הוא קופץ בין המיטות של האחים שלו,
יורד מהמיטה. וברגע שאני אומרת לילה טוב ויוצאת מהחדר אז האחים שלו קוראים לי שהוא עולה עליהם ודורך על השיער וקופץ על המיטה וזה מדביק את הבת שלי...
ואז אין לי ברירה אלא להוציא אותו מהחדר.
הכוונה ב"מושלם" זה שלא היו לילדים האחרים "בעיות שינה" כולם ידעו שבתום טקס השינה עולים למיטה וישנים. והוא עוד מעט בן 3 ולא יודע להירדם הוא לא מפנים את זה שצריך ללכת לישון גם כאשר כל הבית חשוך.
דרך אגב - הוא הילד היחיד אצלי שאני גם לא מצליחה לגמול הוא אפילו לא בכיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה - תגובה
סמדר ריינר26/01/2013שלום טליה,
נשמע שיש משהו אחר בקשר שלכם עם הילד הזה, שכדאי לברר אותו בהדרכת הורים מסודרת, ושהבעיה לא קשורה רק לשינה ואי אפשר לפתור את בעיית השינה בנפרד בלי להבין את המכלול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטי לילה אצל ילדה בת 4מאיה24/01/2013
שלום רב,
יש לנו ילדה בת 4 שיש לה סיוטי לילה כבר שנתיים שנמשכים כעמט כל לילה
נתנו לנו כל מיני עצות שהם היו פלסטר לכמה לילות.
היא חולמת חלומות צועקת מתוך שינה מעירה אותנו ואף מספרת וזוכרת את החלום
אנחנו חוששים שאולי היא צריכה כבר טיפול יותר מעמיק כמו פסיכולוג ילדים?
אשמח לעצה בנושא
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטי לילה אצל ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר25/01/2013שלום מאיה,
אם התופעה נמשכת ומפריעה, ועיצות לא עזורות זה אכן הזמן לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ועוסק גם בהדרכת הורים באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מפחדת לישון לבדאליסה24/01/2013
שלום רב, יש לי בת 4 שמפחדת לישון לבד בחדר, סיבה -מפחדת להיות לבד רוצה את אמא. חשוב לציין שהיא אחרי גמילה ממיטת הורים (ישנה עם הורים עד גיל 3 עקב חוסר מקום). היא מסכימה לישון בכל מקום כולל החדר שלה רק עם אמא בלבד.שיטת הפרסים לא עובדת, אחרי שהיא נרדמת יכולה להאיר את עצמה כל שעתיים כדי בדוק שאמא ישנה לידה מה אפשיר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מפחדת לישון לבד - תגובה
סמדר ריינר25/01/2013שלום אליסה,
אפשר לנסות לברר האם יש לה פחדים ולנסות לעזור לה לתהמודד איתם, על ידי סיפור מתאים לפני השינה על ילד שמתמודד עם פחדים מהלילה, עלי ידי שינה עם דובי, השארת אור קטן, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהטלי23/01/2013
שלום,
ביתי תכף בת שנתיים וחצי ולאחרונה אני מרגישה כי ה"חרדת נטישה" שכולם מדברים עליה קצת עוברת את הגבול..
הילדה לא מוכנה להתקרב לאף אחד חוץ ממני.
גם לא לאבא שלה.
היא לא מוכנה להישאר אצל הסבתות.. בעצם לא מוכנה לזוז מילימטר ממני.
בגן אני משאירה אותה צורחת "אמא" ואז מתעדכנת עם הגננת שהיא נרגעה.
יש לה אח שקטן ממנה בשנה ואני עושה כמיטב יכולתי להעניק לה את מירב תשומת הלב שלעיתים קרובות באה על חשבונו.
בלילה היא צורחת מתוך שינה ובמהלך היום לרוב בוכה ונודניקית.
אשמח לעצה, ייעוץ ו\או הפנייה לגורם הרלוונטי.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה - תגובה
סמדר ריינר24/01/2013שלום טלי,
את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים, או אם זה לא עוזר את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד לצורך הדרכת הורים או טיפול דיאדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחוד משפחהעדי22/01/2013
שלום,
אנחנו פרודים מזה שנה והחלטנו לחזור.
הסדרי הראיה נשמרו בכפידה והאב דומיננטי.
יש לנו ילד בן 3 שלא יודעים איך לחשוף אותו לחזרה.
יש המלצה?
תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה התייחסותכן
עדי23/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה שהשאלה שלי לא מספיק חשובה!
עדי25/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
עדי30/01/2013בבקשה תשובתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מספרים על ניתוק קשר במשפחה?ליאת22/01/2013
שלום רב,
מזה כבר חצי שנה שהקשר בין הוריו של בעלי לביננו מנותק.
בני הבכור בן ה 5 מדי פעם מזכיר אותם ושואל מדוע אנו לא רואים אותם.
אציין שמאז שאני מכירה את בעלי הקשר היה מתחדש ומתנתק מסיבות שונות ומטענים של שנים שאף פעם לא גישרו עליהם באופן רציני.
במהלך התקופות בהן היה קשר, בני, הנכד הראשון (מבין שלושה נכדים בשנה וחצי האחרונה) קיבל יחס מפנק ואוהב. כל תקופה כזו היתה למשך חצי שנה ומעלה ואז שוב התנתק הקשר. התרעתי וביקשתי מהסבתא שלא להתנתק מהילד, על אף היחסים הטעונים שלה עם בנה, מאחר והוא מבין ושואל שאלות,עם זאת היא בחרה שכן להתנתק,בטענה שאם הקשר עם בנה אינו טוב אז היא מוותרת על הנכד שלה.
כך אף עשה הסבא.
במהלך ניתוק הקשר נודע לנו שהם נסעו לחו"ל לחופשה קצרה. למעשה מאז, בכל פעם שהילד שואל מדוע אנו לא נפגשים איתם, אנו עונים שהם עדיין בחו"ל למרות שהם כבר בארץ.
באחת הפעמים בני אף האשים את עצמו ואמר "התנהגתי לא יפה פעם אחרונה לסבתא, אני מבטיח שלא אעשה זה שוב, אני רוצה להגיד לה".
אנו אובדי עצות ולא יודעים אם צריך לספר לילד את האמת, ואם כן, אז מה אומרים???
אודה לקבלת עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה.
ליאת23/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מספרים על ניתוק קשר במשפחה? - תגובה
סמדר ריינר24/01/2013שלום ליאת,
האמת היא הכי טובה. בייתי מסבירה לילד שאבא וסבתא לא מסתדרים, ולכן סבתא וסבא לא בקשר איתכם, וזה לא קשור אליו ולא באשמתו. חשוב להתייחס לזה שאתם מבינים שזה נורא כואב לו והוא מתגעגע ושאתם חושבים שזה לא נכון מצד סבא וסבתא להתנהג כך, ואתם מקווים שזה ישתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיק לא רצוני-אולי רגשי?ענת21/01/2013
הי, בשבועיים האחרונים האחיין המקסים שלי התחיל להפיק טיק הגייתי שכזה (מעין "אמ" סדקי קצר שחוזר על עצמו, נשמע קצת כמו ראפר שמג'מג'ם מהפה, אבל ממוקד יותר וקצר מאוד, ומהצד לפחות - נראה שלא במודע). הוא בן 6 עוד מעט, ובחודשיים האחרונים היו לו טיקים אחרים שהופיעו לזמן קצר ונעלמו (הזזה של הלסת קדימה, ומיצמוצים). אחי (אביו) גישש ושאל אותו על זה והוא אמר שהוא לא יודע למה הוא עושה זאת וציין שלא יכול להפסיק, זה פשוט קורה לו. כרקע כללי - הוא לא בתקופה של שינוי כלשהו (לא מדובר במעבר או באירוע יוצא דופן שהתרחש, לפחות לא כזה הידוע לנו), ובבית הדברים כרגיל, אך להוריו יש תחושה שהוא מתוח באופן כללי.
ברור לנו שזה כללי משהו, אך רצינו לקבל איזשהו מושג, או לפחות הכוונה למידע רלוונטי.
תודה וערב נעים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיק לא רצוני-אולי רגשי? - תגובה
סמדר ריינר22/01/2013שלום ענת,
יכול להיות בהחלט שמתח או לחץ מגבירים את תופעת הטיקים אצל אחיינך, אבל כדאי להתחיל קודם כל בירור רפואי /נוירולוגי לפני שממשיכים בכיוון הריגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)