מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחות חדשה-הודעה שלא קיבלתי תשובה עללימור22/02/2013
שלום רב,
לפני כחודש וחצי הצטרפה למשפחתינו תינוקת חדשה. יש לה שתי אחיות- בנות 6 ו-4.
רציתי לשאול מה מקובל להמליץ לגבי צפייה של הבנות בי מניקה את התינוקת. האם כדאי להניק באופן חופשי וגלוי מולן, או שמא ללכת לחדר אחר/להסתיר את פעולת ההנקה תחת חיתול בד?
לציין כי לפני מספר ימים צפיתי בביתי בת ה 4 "מניקה" את הבובה שלה (ממש מרימה את חולצתה ומצמידה אותה לאיזור החזה) במהלך משחק בבובות, והדבר עורר בי את השאלה עד כמה היא ואחותה אמורות להחשף לפעולת ההנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות חדשה-הודעה שלא קיבלתי תשובה על - תגובה
נעמה סבג שמש22/02/2013שלום לך,
אם אין עניין דתי סביב ההחשפות להנקה, איני רואה בכך בעיה.
אם אינך מניקה עם חיתול מחוץ לבית, זה בסדר עם הבנות יחקו את זה.
אם חשובה לך צניעות זו, הניקי לידן, אך תבהירי שמחוץ לבית, עליהן לשים על עצמן חיתול. וזו הדוגמא האישית שתציגי. אבל אני לא רואה סיבה מדוע בביתך שלך תצטרכי להכנס לחדר.
אין נכון או לא נכון, זה לגמרי האישיות שלך וסגנון ההורות שלך.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש- מנכ"לית עידן ההורות
מכללה המתמחה בייעוץ שינה הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליחת ילדים קטנים לחו"לאילן21/02/2013
אני בן 40, פרוד מזה כשנה וחצי, ילדיי בחזקתי – הבן גדול בן 4 והבת קטנה, בת שנה ו10 חודשים.
פרודתי עברה לגור בחו"ל.
קודם לעזיבתה, קיימנו שיחה בה היא הסבירה לי את מצבה ואמרה לי שהיא תעבוד בחו"ל בחברה של אביה, שם תוכל לסדר את חייה ולהתאפס על עצמה כמו גם זה יקל עליה להיות ליד ההורים שלה שכן בארץ אין לה ממש משפחה משלה, למעט המשפחה מהצד שלי. את הילדים היא ביקשה לקבל לחודשי הקיץ (החופש הגדול) וכן הבטיחה שתשתדל לבלות איתם חג ארוך בארץ ולקחת אותם לחג ארוך אצלה בחו"ל. כמו כן הסכמנו שבמהלך שהותה שם אנחנו גם נטפל בעניין המשפטי בינינו (קרי הגירושין).
מאז המעבר, היא בקשר די רציף (3-4 פעמים בשבוע) עם הילדים דרך הסקייפ, לעיתים למספר דקות לעיתים לזמן ארוך יותר. הילדים מזהים ומתקשרים איתה אם כי מוצאים את עצמם חסרי מנוחה די מהר ולרב השיחות מסתיימות לאחר כ 10 דקות. אין לי ספק שקשה לה עם הסידור הזה וגם קשה לה להיות רחוקה מהילדים אבל זה היה ברור ומובהר שהילדים יחיו בארץ וכי אני לא מסכים שיעברו לגור בחו"ל שכן זה ימנע ממני לראות אותם והייתה זו ההחלטה שלה לעזוב.
לפני כשבועיים היא העלתה בקשה ודרישה שאסכים לה, שהיא רוצה את הילדים, לפחות עד שהם ילכו למסגרות מחייבות כמו בי"ס, לתקופה של 4 חודשים שיחלו בחודש אפריל-מאי ועד לסיום חופשת הקיץ. היא גם הסבירה ששם היא תדאג להם למסגרות יהודיות/ישראליות וכן תשנה את משרתה לכזו שתסתיים בשעה 15:00 ושהיא תטפל בהם ותפנק אותם וכו'. התכנון שלה הוא שאביה יגיע לארץ (היא כרגע אינה יכולה לחזור בעצמה) לקחת אותם ובסוף התקופה היא תחזיר אותם בעצמה לארץ (בהנחה שהסטאטוס שלה יאפשר לה לבקר בארץ).
לא יודע איך להגדיר את היכולת שלה לעזוב את הילדים, כאמא, אך אינטואיטיבית אני יודע שהיא יכולה ויודעת לטפל בהם כילדיה ולשמור ולהגן עליהם.
שאלתי היא זו – האם שליחתם של ילדים קטנים (התהייה נוגעת לפעוטה יותר מאשר לבן הגדול) לתקופה ארוכה של מספר חודשים בריאה להם? האם יחוו קושי הסתגלותי קריטי? האם עלולים הם לתפוש את היעדרותי כנטישה ומכך לחוות טראומה כלשהי ואולי נטירת טינה כלפי? האם יהיה נכון להפקיד אותם בידי הסבא כשיגיע לארץ כדי שייקח אותם לשם? הבן הגדול מכיר אותו באופן אישי אולם הבת הפעוטה ראתה אותו רק דרך מסך המחשב...אולי נכון יותר יהיה שאני אקח אותם ואמסור אותם בעצמי כך שיראו אותי לידם בזמן שיתחילו לחוש בנוח עם הסובבים אותם?
אני חייב לציין שחשבתי שהתשובה לכך יכולה להיות שזה לא טוב להם להתנתק מההורה שהם מכירים לתקופה ארוכה ולכן להימנע מכך אבל אז הניתוק מהאם הוא ארוך יותר ועלול ליצור בעיה גדולה יותר בעתיד בחיבור שלהם לאם, וזה קצת בלבל אותי. אני מעוניין שיהיה להם קשר טוב ובריא עד כמה שניתן עם האימא (אנחנו מנסים לשמור על מערכת יחסים חיובית בינינו למרות משקעים ומטענים מהעבר) אבל חשוב לי מעל הכול שאף צעד או החלטה לא תפגע בהם
אודה להתייחסות ותגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליחת ילדים קטנים לחו"ל - תגובה
סמדר ריינר22/02/2013שלום אילן,
אני חושבת שאתם זקוקים לעזרה של משיהו חיצוני כדי לסכם את תנאי הפרידה ביניכם כולל טובת הילדים בתוך העניין ובוודאי שתושבה באינטנרט לא יכולה לתת לכך מענה.
מאופן עקרוני, אני חושבת שללשוח את הילדים לחו"ל למספר חודשים ואז להחזיר אותם זה לא פיתרון, וכן, זה עלול להערער את היציבות והביטחון להם הם זקוקים כדי להתפתח.
אם הם נוסעים, בהחלט עדיף שאתה תיסע ותמסור אותם.
אני חושבת שכדאי שתפנו להתייעצות אצל גורם המקובל על שניכם, בארץ או בחו"ל, או אפילו איש מצקוע אחד בארץ ושני בחו"ל שיעבדו ביניהם בשיתוף פעולה לטובתכם ולטובת הילדים.
יש פרוייקט שנקרא :"גירושין בשיתוף פעולה" שמאגד בתוכו עורכי דין ואנשי טיפול שעובדים ביחד במקרי גירושין כדי להימנע ממאבקי גירושין ולשים את טובת הילדים במרכז. אני ממליצה לך לחפש את הפרוייקט באינטרנט ולברר לגביו יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית סיפוקים והתקפי זעםליז21/02/2013
שלום רב,
בני בן 4 - ילד בעל הרגלי התנהגות טובים (יחסית..). אני לא יודעת כיצד עלי להגיב במקרה בו מגיע בני בהתקף זעם קולני (ולעיתים השתוללות עד אלימות) כאשר נדרש לדחות סיפוקים.
אני אתן דוג': אתמול עשינו טיול רגלי נעים והבאתי לו הפתעה (חטיף כלשהו) והסברתי לו שלא יקבל חטיף נוסף כדי ש'ישאר' לו מקום לארוחת ערב.. הוא הסכים ואמר שהוא מבין. אחרי חצי שעה פחות או יותר ביקש חטיף - רק התחלתי לומר את המילה 'לא' והוא התחיל לבכות בקול ואפילו קצת להשתולל- ניסיתי להזכיר לו את שדיברנו קודם אבל הוא פשוט לא הקשיב ורק צעק..
1.איך אני צריכה להגיב בכזה מצב?
2.איך אני יוצרת מצב שהוא מבין את 'ההסכם' שעשינו לפני זה?
תודה רבה
ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית סיפוקים והתקפי זעם - תגובה
סמדר ריינר22/02/2013שלום ליז,
הוא מבין את ההסכם טוב מאוד אבל רוצה בכל זאת. זה לא עניין של הבנה. הוא בודק את העמידות והחוסן שלך. התפקיד שלך במקרה כזה הוא לא להתרדם, לא להתרגש, לא לצפות שהוא ילד טוב, אבל מצד שני גם לא לתת לו את מה שהוא רוצה למרות שהוא צרוח. את אמורה להגיד פעם, בקצרה, ובתקיפות שאמרת לא ואת מתכוונת לזה, ולתת לו להמשיך לצרוח ולהתעלם.
את חייבת להיות עקיבית בכך גם אם זה נמשך המון זמן וגם אם זה חוזר על עצמו. רק העיקביות תשכנע אותו שזה לא עוזר לו ואז הוא יחדל., ולא שום הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי פיפייוסף19/02/2013
בני בן 5.5 לאחרונה שמתי לב שהוא נוהג ללכת לשירותים כול 3 דקות לפיפי כשהסתכלתי ראיתי שהוא ממש מתאמץ ולוחץ על מנת להשתין.ובעצם לא קיים אצלו צורך אמיתי ללכת לשירותים אלא הדבר התנהגותי ומתרחש בעיקר כשהוא נמצא בבית.כרגע בחרתי לא לשוחח איתו על כך על מנת לא לעשות מהתופעה עניין מיוחד אך התופעה אינה פוסקת והדבר מדאיג אותי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפי פיפי - תגובה
סמדר ריינר20/02/2013שלום יוסף,
לפני שמחליטים שמודבר בתופעה פסיוכלוגית כדאי לשלול בעיה רפואית.
אם תישלל בעיה כזו, פנה אלינו שוב והפעם עם יותר פרטים על הילד והמשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחנים וציוניםמירי19/02/2013
בתי בת 6.5 לומדת בכיתה א' תלמידה טובה ושקדנית אך כאשר מקבלת ציון פחות מ100 (95, 92) בוכה ומאוכזבת מאוד. אני מסבירה לה שאלה ציונים טובים מאוד ושעצם הלמידה היא החשובה ולא הציון המספרי. איך אוכל לעזור לה ולהקל עליה את ההתמודדות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחנים וציונים - תגובה
סמדר ריינר20/02/2013שלום מירי,
אני חושבת שאת עושה נכון, חשוב לתת לה הרבה חיזוקים על דברים שלא קשורים בהישגים, ולהעביר לה להאט לאט את המסר, הצטיינות זה לא בהכרח הדבר הכי חשוב, ושהיא טובה ואהובה גם כשהיא לא מצטיינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות עסקיתמשפחתון19/02/2013
אני והשותפה שלי בעלת משפחתון קטן של 10 ילדים הייתה לנו הזדמנות עסקית טובה והחלטנו לפתוח מקום נוסף עד עכשיו היינו המטפלות העיקריות של הילדים ועכשיו אחת מאיתנו חייבת תמיד להיות במקום החדש אז חילקנו את הימים ביננו יום יום נראה לי שזה קצת מערער את הילדים רציתי לדעת איזו חלוקה תהיה הכי נכונה לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחתון
משפחתון19/02/2013כמובן הכי אידיאלי לילדים בשני המקומות לא רק לילדים הותיקים שמכירים אותנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהשגית19/02/2013
שלום
הבת שלי בחודש הבא בת שנתיים. ועד לפני כחודשיים היא ישנה תקופה של מעל חצי שנה לילות שלמים.בחודשיים האחרונים פתאום התחיל שינוי והיא התחילה לקום כל חצי שעה ולפעמים כל שעה, עומדת ומתחילה לצרוח אמא,אבא.כשאני מגיעה היא ישר מסתכלת עלי ושוב נשכבת ונרדמת לאחר נדנוד.ואז לאחר חצי שעה היא שוב קמה וחוזר חלילה. אני מאוד מותשת ולא יודעת מה לעשות. אני לא יודעת אם זה משנה אבל אני בחודש חמישי.
אני לא יכולה להמשיך לתת לה לצרוח היות והיא חדר לידי ובעלי קם כל יום בארבע בבוקר.
מה עליי לעשות על מנת למנוע את כל הקימות האלו שמטרתם רק לראות את הפנים שלי או של בעלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי
שגית20/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין אתן מדלגות מדוע?
שגית21/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שינה - תגובה
נעמה סבג שמש22/02/2013שלום שגית,
בהחלט לא לתת לילדה לעמוד ולצרוח.
הייתי חוקרת ובודקת מה עומד מאחורי המצב הזה. כלומר, שינוי כזה אצל ילדה קורה בשל חוויה כלשהי וחשוב להבין ממה זה נובע. האם נבהלה ממשהו? האם היו שינויים? האם קמה ולא ניגשתם אליה והשארתם אותה לבכות? האם ראתה סרט מפחיד? כרגע- לבדוק אחורה ולטפל במקור הבעיה. דבר נוסף- היום כבר קיימת בעיית שינה. כדאי לעשות תהליך הדרגתי, כאילו מעולם לא ישנה טוב ולעזור לה לחזור למצב הזה. כרגע תעמדו בכניסה לדר, אח"כ רק תלחשו ולא תיכנסו. עכשיו אתם צריכים להחזיר את האמון שלה , שאולי נשבר לאחר חוויות הבכי שעברה.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש- מנכ"לית עידן ההורות
מכללה המתמחה בייעוץ שינה הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלום של בת 7.5טל18/02/2013
ביתי בת 7.5 בכיתה ב סיפרה לי חלום שלה, בחלום חברה שלה מספרת לה שילד מהכיתה נגע לה בשדיים, ואכ אותה ילדה, שהיא גם החברה הכי טובה שלה, ביקשה ממנה- מביתי לגעת לה באזור הפות. ביתי בכתה כשסיפרה לי, ואמרה שאף אחד לא נגע בה בכלל והיא לא ראתה או שמעה על משהו כזה.. פשוט נבהלה מהחלום.
אשמח להבהרות..
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלום של בת 7.5 - תגובה
סמדר ריינר19/02/2013שלום טל,
חלומות מיניים הם דבר טבעי, אולי כדאי לקחת את הילדה לשיחה, ולדבר איתה על כך שמיניות היא דבר טבעי ובריא, וכל עוד זה קרה בחלום זה לא אורמ עליה שום דבר רע, ובכלל לנסות להבין יותר מה המחשבות שלה על מיניות ומדוע החלום כל כך הפחיד אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קטנה
טל20/02/2013אמרתי לה שזה בסדר, היא פחדה שזה לא טוב ושאני אכעס ובגלל זה היא בכתה. ואז היא ספרה לי שבלילה כשהיא מכוסה היא לפעמים נוגעת לה שם, גם זה נורמלי? בכיתה ב?
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קטנה - תגובה
סמדר ריינר21/02/2013שלום טל,
זה מאוד נורמלי, בכיתה ב' וגם בגילאים הרבה יותר קטנים.ץ אוננות היא חלק נורמלי לגמרי של ההתפתחות, וחשוב להעביר לידלה את המסר שזה בסדר גמור, טבעי ונעים, אבל אכן עושים את זה בפרטיות כפי שהיא עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
טל21/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורנייםשרה18/02/2013
שלום,
בתי בת ה 4 כוססת ציפורניים כל הזמן גם ברגליים!
ניסינו מרה, ניסינו לדבר איתה ולהסביר אך שום דבר לא עוזר.
אפילו הרפנו ואמרנו לה שזו בחירה שלה אבל זה הרגל לא טוב וזה הורס לה את האצבעות אך היא בשלה. ממשיכה עם הכסיסה.
האם זה תורשתי? (אחי כסס ציפורניים ברגליים)
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצתי את השאלהממתינה לתשובה בבקשה
שרה20/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסיסת ציפורניים - תגובה
סמדר ריינר21/02/2013שלום שרה,
כסיסת הציפורניים מעידה על למתח וחרדה. לכן לא יעיל ללכעוס על הילדה, אלא לנסות ללמד ואתה דרכיםפ אחרות להרגע, למשל נשימות. אפשר ללמד אותה לנפח בועות סבון גדולות, באופן זה היא מאמנת את היכולת שלה נשוף נשיפות ארוכות, דבר שמאוד מרגיע את הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה ללא התינוקתהילה18/02/2013
שלום,
יש לי בת בת 1.5 שנים. היא הראשונה ואנחנו מתלבטים לכמה זמן אפשר להשאיר אותה אצל סבא וסבתא ולטוס לחופשה בלי לפגוע בה...חרדות נטישה וכדומה..
בעלי טס בחמישי ורציתי להצטרף אליו שבוע לאחר מכן ברביעי או חמישי עד שבת.
כלומר היא לא תראה את אבא שלה שבוע וחצי ואת אמא שלה 3 או 4 לילות.
האם זה משנה לילדה בת 1.5 אם היא לא תראה את ההורים שלה ל 3 או 4 לילות?
עדיין לא הזמנתי טיסה ואני מתלבטת בין 3 ל 4 - מה דעתכם?
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה ללא התינוקת - תגובה
סמדר ריינר19/02/2013שלום הילה,
כן זה משנה מאוד ולא מומלץ. עדיף לחכות לפחות עד גיל שנתיים. כרגע עדיין אי אפשר להסביר לה שהלכת ותחזרי, אין לה דרך לדעת כמה זמן עבר, ובמחינתה זה יכול להיחוות בהחלט כטראומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ההמלצה היא לא לטוס בכלל?
הילה19/02/2013יכול להיות שהילדה שלי תגיב דווקא בסדר לטיסה שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ההמלצה היא לא לטוס בכלל? - תגובה
סמדר ריינר19/02/2013שלום הילה,
הכל יכול להיות, אני בכל זאת לא ממליצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה פסיכוגניתלבנת17/02/2013
מה זו הפרעה פסיכוגנית? בני משתעל באופן כרוני. לאחר בדיקות רבות נאמר לנו שזה כנראה פסיכוגני. איך מטפלים ?
בנוסף לפני שבוע היינו אצל הרופא והתנהגותו במרפאה הביאה את הרופאה לחשוב שהיה לו התקף דיסטוני באותו הרגע. האם שני הדברים קשורים אחד לשני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה פסיכוגנית - תגובה
סמדר ריינר18/02/2013שלום לבנת,
אני לא יודעת למה הכוונה, אני מניחה שזו הדרך של הרופאים להגיד שיש אלמנט פסיכולוגי בהפרעה ולא רק גופני. יכול להיות שהדבר נובע מלחץ, כדאי לברר זאת יותר לעומק בייעוץ פסיכולוגי.
לגבי הקשר להתקף דיסטוני, אני לא רופאה ואני לא יודעת ולא יכולה לענות על שאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אצל הילדגליה17/02/2013
יש לי ילד בן 10 יש לו חרדות, החרדות מופיעות התקופות מעבר מגן לבית ספר מכיתה א' לב' הן הופיעו מצורות שונות פעם בגימגום פעם במיצמוץ או לפעמים בתנעות ראש או נדנוד הראש . בתחילת השנה הילד עבר לילמוד בחינוך המיוחד כתוצאה מהפרעות קשב בעיות חברתיות הוא לומד בכיתה קטנה בבית ספר רגיל מאז שהודענו לו לפני חצי שנה שהוא עובר בית ספר הוא החל לגעת הקירות כיסאות כל כניסה יציאה מהחדר מלוווה בטקס הנגיעות הוא מטופל רגשית המטפלת הרגשית שמה את הסיבה לנגיעות אלה כתוצאה לבלגן פיזי בבית אכן מאז ומתמיד יש בלגן אני עם הפרעות קשב קשות וקשה לי לסדר את הבית אך האם בלגן בבית יכול לגרום לחרדות אצל ילד חרדתי גם כך?? אשמח לקבל את דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות אצל הילד - תגובה
סמדר ריינר18/02/2013שלום גליה,
יכול להיות שהבלאגן מעצים את תחושת הבלאגן הפנימית שלו. עם זאת זאת בהחלט לא סיבה שכל הבית יחיה תחת הטרור של החרדות שלו. אני מקווה שבמסגרת בית הספר לחינוך מיוחד הוא מקבל גם טיפול ריגשי, אם לא כדאי לנסות לדאוג לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק בבית עם חבריםחסוי17/02/2013
שלום,
יש לי שני ילדים בת שנתיים וחצי ובן שלוש וחצי
אנו מזמינים חברים של שניהם אלינו הביתה ומארחים אותם
כשהחברים מגיעים די מהר הילדים מתחילים להשתולל לקפוץ על המיטות או הספות ודי קשה להרגיע אותם גם אם אני מוציאה משחקי קופסא שישחקו במשחקים רגועים ביחד
אני מודעת לזה שהילדים מתרגשים ושמחים לארח וזה בסדר, אבל לא נעים לי להיות שוטרת כל זהמן
האם אופייני לגיל ?
ניסיתי לדבר איתם על זה שכשחבר מגיע לשעה יהיה נעים יותר לשחק איתו בצורה רגועה ובלי השתוללות אבל זה לא כל כך מצליח לי
מה הפתרון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק בבית עם חברים - תגובה
סמדר ריינר18/02/2013שלום לך,
לידים יש מרץ וזה טוב ובריא, אולי כדאי להציע להם לשחק בחוץ כשהם רוצים להשתולל או למצוא איזור בבית שהוא בטיחותי ואפשר להשתולל בו, עם כריות נניח, או חפצים שפחות חשוב לכם שיתבלו או יתקלקלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידורי שינהיונית17/02/2013
שלום,
אני גרושה עם תאומים בני 5 , חיה עם בן זוג, היחסים עם הגרוש שלי טובים יש בינינו שיתוף פעולה ואנחנו במשמורת משותפת, כלומר הילדים ישנים אצלי מחצית מהשבוע., בסה"כ נראה שהילדים עברו את המשבר נכנסו לשגרה מסוימת שהיא בסה"כ נעימה להם בהתחשב בנסיבות.
לגבי בן הזוג שאיתו אני גרה- גם לו יש ילד בן 6 , והוא ישן אצלנו בערך פעמיים בשבוע.
לכל הילדים יש חדרים ומיטות ובכל זאת בן הזוג שלי חושש שהילדים יראו אותנו ישנים יחד ולכן בימים שבהם הילדים ישנים איתנו הוא ישן עם בנו ואני במיטה נוספת ליד ילדיי.
אני בהחלט מוכנה לספוג את אי הנוחות שכרוכה בזה, אך שאלתי היא האם זה לטובת הילדים או שאנחנו עושים להם נזק מבלי להתכוון. רמת ההבנה שלהם , כך נראה לי, בכל הקשור לזוגיות היא מוגבלת בגיל הזה ויש לי התחושה שהם רואים אותנו כמעין שותפים לדירה ולא כזוג שחי יחד.
אם אני חושבת בעיניים של הילדים- הם לא רואים באף אחד מהבתים זוגיות (לגרושים אין בני זוג והם חיים לבד)
אשמח לחוות דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידורי שינה - תגובה
סמדר ריינר18/02/2013שלום יונית,
לדעתי זה לא לטובת הילדים. הילדים מבינים מצויין שאתם בני זוג, אבל הם מרגישים שזה משהו שלא נוח לדבר עליו, כי משום מה אתם כנראה לא מרגישים נוח איתו. חשוב שיהיה ברור שאתם הזוג בבית, אתם יחידת המבוגרים, ומבוגרים ישנים עם מבוגרים וילדים עם ילדים. שינה משותפת של מבוגרת עם ילד משדר מסר לא ברור לגבי הסמכות בבית, וכפי הנראה במקרה שלכם מנסה גם לטשטש את האמת, מתוך אשליה שהילדים לא קולטים אותה ממילא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מרדניתרינה17/02/2013
שלום רב!
יש לי ילדה בת 4 שהיא מאוד מרדנית. היא ילדת סנדוויץ בין ילד בן 7 ותינוקת בת 7 חודשים.
היא ילדה שמחה חייכנית חברותית אבל לא קשיבה בכלל.
כל דבר שאומרים לה לא לעשות היא עושה דווקא מה שגורם לכעסים ולעיתיקים למתן פליק קטן. גם לאחר מכן היא כאילו מחפשת תשומת לב ועדיין ממשיכה לעשות דווקא.
לי בתור אמא נורא כואב לכעוס עליה כי היא מביאה אותי לרמה של עצבים נוראיים ואני לא אוהבת את זה אבל בדרך כלל לאחר צרחות זה עוזר .
איך אוכל להגיע לליבה ולגרום לה להקשיב לנו בלי כל בכעסים סביב????
דרך אגב גם בגן בהתחלה היא היתה עושה מה שהיא רוצה וזה נורא הפריע לגננת אבל לאט לאט התמתנה.
אשמח לעזרה במהרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מרדנית - תגובה
סמדר ריינר19/02/2013שלום רינה,
קודם כל חשוב שלא תתנו מכות, גם לא קלות. מכות זה דבר משפיל וקשה עבור ילד ורק מגביר את הכעס והמרדנות שלו.
חשוב שתמצאי זמן איכות לבד עם הילדה, בלי הילדים האחרים ותנסי למצוא דרכים אחרות, חיוביות לתת לה תשומת לב, כיוון שכרגע זו הדרך שלה לקבל תשומת לב, אפילו שתושמת הלב היא שלילית. ילדים חייבים התייחסות, ומעדיפים לקבל התייחסות שלילית מאשר לא לקבל בכלל.
לכן את צריכה ללמוד להתייחס פחות לדברים השליליים שהיא עושה כי זה רק נותן לה תשומת לב ומחזק את הדפוס ולתת לה תשומת לב סביב דברים אחרים וכן חיזקים חיוביים כשכן עושה דברים נכון גם אם זה דברים קטנים מאוד ולכאורה לא משמעותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)