פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות ילדה בת 5
    שרון
    25/11/2012

ביתי היחידה בת 5 החודש. חברותית, מאוד אינטליגנטית ריגשית, זוכה להרבה אהבה מאבא ואמא וכן מסבים וסבתות. חמי וחמתי יותר "פולנים" לעומת הוריי. רואים אותה בערך פעם בשבועיים לעומת הוריי הנותנים לה את כל כולם, בעיקר אימי. משחקים איתה וכו'
    ביתי אפילו שאלה את חמתי יום אחד למה היא לא דואגת לה כמו הסבתא השניה.
    ועם זאת, קרה כבר כמה פעמים שהיא מדברת לא יפה לאמא שלי. לדוגמא השבוע היא לקחה את ביתי פעמיים מהגן ובפעם השניה היא אמרה לסבתא שהיא שונאת אותה ושהיא רוצה שאמא שלה תוציא אותה מהגן, היא סירבה ללכת איתה הביתה והלכה 50 מטר לפניה. אני פגשתי אותם בדרך הביתה. סבתא הציע לבוא אליהם וביתי אמרה שהיא לא רוצה ללכת לסבתא. ולא רוצה שסבתא תבוא אלינו.
    בהזדמנות אחרת היא עשתה משהו דומה, וזרקה לה שהיא אוהבת את הסבתא השניה יותר. בפעמים אחרות היא כן נהנית מחברתה, מציירת לה ציורים לכבוד היום הולדת וכו'. כשאני נפגשת עם אמא שלי, היא בדרך כלל מפריעה לנו לדבר.
    אחרי המקרים האחרונים אמרתי לה באסרטיביות שלא מדברים ככה לסבתא בשום אופן. סבתא אוהבת אותה מאוד ואני לא מוכנה שהיא תדבר אליה ככה. שאלתי אותה למה היא דיברה כך, אז היא אמרה לי שהיא רצתה שאני אקח אותה מהגן כי השבוע סבתא כבר לקחה אותה.עניתי לה שאני מבינה שהיא התאכזבה שאמא לא באה, אבל אמא ראתה שהיא מאחרת ולכן ביקשה מסבתא שתיקח אותה וזו לא סיבה לדבר לא יפה לסבתא. (אמא שלי כמובן מאוד נפגעה)
    השאלות הן, האם כך נוהגים ילדים אחרים? כלומר, איך ילד יכול להגיד דברים כה פוגעים למישהו שברור שהוא אוהב אותו ודואג לו, נמצא איתו כשהוא חולה, לוקח אותו להצגות וכו'? איך הדרך הנכונה שיש לנהוג כלפיה הן מצידה של סבתא והן מצידי? האם סבתא צריכה להראות שהיא כועסת, האם לא לבקר את סבתא כמה ימים עד שביתי תבקש לראות אותה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות ילדה בת 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות ילדה בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום שרון,
    חשב מאוד שסבתא תהיה קצת יותר בוגרת וקצת פחות רגישה ולא תרד לרמה של ילדה בת 5. זה טבעי מאוד שילדה קטנה מעדיפה שאימא תיקח אותה, הבת שלכם מתנהגת בצורה טבעית ויש ציפייה בכלל שהיא נכדה כל כך נחשבת שהיא תספק את הצרכים הריגשיים של כל מי שמשקיע בה וזה לא פייר. זה לשים על הכתפיים הקטנות שלה יותר מדי. ילדים לפםעמים עושים כל מיני ברוגזים ולא רוצים דברים ומדברים ככה, זה טבעי ונורמלי, והמבוגרים הם אלה שצריכים להבין מתי זה משהו שעוברת את הגבול ומתי זה משהו שלא קשור אליהם, הוא לא אישי והם לא אמורים להיעלב ממנו.
    גם עבור בתך זה לא בריא שהיא מרגישה שהערך העצמי של הסבתות משני הצדדים תלוי בחיזוקים החיוביים שהיא נותנת להם. היא לא נולדה כדי לבדר אותם. כדאי וראוי שהם יהיו מספיק בוגרים כדי לא להתרשם מכל העניין הזה, ויזכרו שנכדה זה נחמד וחביב, אבל יש עוד כמה דברים בחיים, לא כל תחושת הסיפוק, השמחה והערך העצמי שלהם צריכה להיות קשורה בכמה הנכדה אוהבת אותם לעומת הסבתא השניה או אם היא חייכה אליהם היום מספיק או היה לה מצב רוח רע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שרון
    25/11/2012

תודה.
    אם כך, איך צריך להגיב כשזה קורה והיא מדברת מאוד לא יפה.
    למשל היום ביתי חולה ונשארתי איתה בבית ומחר אמרתי לה שסבתא תשאר איתה והיא אמרה לי שהיא לא רוצה, היא שונאת אותה.
    למה היא אומרת את זה ואיך להגיב כשהיא לא מדברת יפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום שרון,
    מותר לה לגמרי לא לרצות שסבתא תבוא ואפילו מותר לה לשנוא את סבתא. היא אומרת שהיא שונאת אותה ואחר כך זה יעבור לה, לילדים מותר להרגיש גם רגשות שליליים זה לא אומר שהם מדברים לא יפה. לדבר לא יפה זה לקלל למשל. להגיד שהיא שונאת את סבתא זה משהו שהיא מרגישה, זה בכלל לא נקרא לדבר לא יפה. טוב שהיא מוציאה את החוצה, כולנו שונאים או כועסים לפעמים גם אנשים שקרובים לנו, ואחרי שאנחנו מציאים את הכעס אנחנו חוזרים לאהוב כרגיל. לא הייתי מתייחסת לזה יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה והמשך תשובה

שרון
    27/11/2012

ראשית אני חושבת שלהגיד שנכדים זה נחמד ויפה אבל יש דברים נוספים בחיים זה קצת פשטני וכי אפשר להבין שנכדים יכולים להוות חלק משמעותי בחייהם של סבים וסבתות בעיקר כשמדובר בגיל 70+
    בנוסף, איך נחנך את ילדינו להכרת תודה ומתן כבוד לאחר אם נאפשר להם לדבר בגסות ובעלבונות לאנשים קרובים אליהם שמעניקים להם רק טוב?!
    זה נכון שמותר לכעוס ואפילו לשנוא אבל אם זה חוזר על עצמו כמה פעמים אני שואלת את עצמי, אולי יש כאן בעיה? אולי משהו מציק לה.
    היום, למשל, סבתא שלה לקחה אותה מהגן ושוב היא אמרה לה שהיא שונאת אותה ולא רוצה אותה. היא סרבה ללכת איתה לאיזה 10 דקות ואחכ גם אמרה לה מיוזמתה כי את סבא היא אוהבת ואת הסבתא השניה היא אוהבת (סבתא פולניה, כן?! :-) ואותה לא. בשלוש שעות שהיא היתה אצל סבתא היא לא דיברה איתה ולא ענתה לה כשפנתה אליה.
    האם זה בגלל שהיא בת יחידה? האם זה בגלל שהיא מאוד מאוד קשורה אלי? האם זה בגלל שסבא שלה (חמי) נפטר לפני חודש? (לא שהיה מציאה גדולה כסבא) האם בגלל שהיא בעצם כועסת עלי שאני לא כל הזמן איתה והיא מוציאה את זה על סבתא או שהיא אולי כועסת על הסבתא השניה (לה היא אמרה שבוע שעבר למה היא לא דואגת לה כמו אמא שלי) ואז היא מוציאה זאת על סבתא? אולי משהו אחר?
    שאלתי אותה היום למה היא לא אוהבת את סבתא והיא ענתה ככה. היא לא נחמדה אליך? לא, כלום לא קרה, סתם. ואז אמרתי לה שסבתא היא אמא שלי והיא מאוד חשובה לי והיא תמשיך להיות חלק מחיינו ונבקר אותה והיא תבקר אותנו ואני אוהבת את סבתא וזה לא אומר שאני לא אוהבת אותה (את ביתי). אבל את מי את אוהבת יותר, שאלה? אמרתי לה שזו אהבה שונה. את סבתא אני אוהבת כי היא אמא שלי ואותה אני אוהבת כי היא הבת שלי. אבל את מי הכי? שאלה. את הכי הכי יקרה לי, אמרתי. וכשיהיה לי עוד ילד גם אותו אוהב ואני אוהבת גם את אבא ואת סבא ואת אחי ויש לי הרבה אהבה לתת לכולם.
    מה דעתך, מה מפריע לה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה והמשך תשובה - תגובה

סמדר ריינר
    28/11/2012

שלום שרון,
    אנינ לא יוכלה לדעת מה מפריע לה בלי להכיר אתכם אני עדיין חושבת שכשילדה בת 5 אורמת שהיא שונאת אפילו אם זה רבה פעמים זה בסדר גמור. אני חושבת שחלק ממה שקשה לבת שלכם זה שהיא מקבלת המון תשומת לב על כל פיפס וזה נותן לה תחושה של המון כוח, מעבר למה שטבעי ובריא עבור ילדה בת 5, כאילו כל העולם תלוי באהבה ובשנאה שלה, ולכן אני מציעה קצת להוריד את האינטנסיביות מהנושא הזה ולנסות לא לייחס לו כל כך הרבה חשיבות. עצם תשומת להב לנושא הזה מגבירה כמו בכדור שלג את העיסוק בו. נסו להוריד הילוך ולהרפות. אני מתרשמת שאתם עסוקים בזה קצת יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן 4
    מיכאלה
    24/11/2012

בני בן 4. לא במסגרת מרצוני השנה. משאירה אותו איתי כי אני בבית וכי היה לו קשה מאוד בכניסה לגן עיריה של 36 ילדים !!!!
    הגננת אמרה לי שהוא בא מאוד טראומתי ונתנה לי להפגש עם פסיכולוגית הגן שלו. החזרתי אותו אחרי שני נסיונות של השארתו בגן.

הפנייה שלי נובעת לא מכך שהוא לא במסגרת אלא מפני שאיתי בתוך הבית דורש מעבר לרגיל. אמנם אני איתו כל היום, חד הורית, עם מזונות שני ילדיי ויש לי איסור לעבוד כרגע מבחינת תקרת מחיר.

הילד לא מבקש ממני לשבת לשחק אלא דורש ממני לשבת לשחק איתו כל הזמן, כל היום, אני מוצאת עצמי יושבת איתו 8 שעות ברציפות, עוד לגו, ועוד הרכבה ועוד משחקים וכוחו איתו, לא נרגע ולא ישן צהריים. קם ב6 בבוקר, נרדם ב10 בלילה. כמעט על סף התמוטטות עצבים.
    אני מרגישה שזה לא בשבילי, שאו אני חיה או אני לא קיימת. אני יודעת שיש בעיה רצינית בהשמת גבולות לילד כי איך שאני עוצרת אותו הוא צורח שעות וטורח גם להקיא בתמורה לסירוב. אני גם מודעת שהכל מניפולציות. איך עוצרים הכל???
    הוא כבר רגיל להיות בבית, גם אם יישאר השנה איתי, איך אני שמה לו גבולות במסגרת הבית עוד לפני הגן?? זקוקה נואשות לעזרה. אודה להכוונתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן 4

הוספת תגובה

• פעוט בן 4 - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום לך,
    יש כנראה במאת בעיה מאוד מאוד קשה בהצבת גבולות והוצאתו מהגן בגיל 4 היא דוגמא לכך. חשוב שתיפני בדחיפות להדרכת הורים , אם במסגרת הגן על ידי הפסיכולוגית או במסגרת ציבורית אחרת שלא גובה תשלום. המצב כרגע הוא לא בריא , לא עבורך ולא עבור הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 5.5 בלי חברות
    חניתי
    24/11/2012

הי ביתי השניה בבית (ילדת סנדויץ)לא מוציאה מילה אחת בגן אין לה חברות לדבריה ולאחר בירור עים הגננת הדבר באמת כך ! וכל היום עים פרצוף חמוץ... בבית ילדה שתלטנית קצת חצופה ולא מפסיקה לדבר, הדבר היחידי בו זוכה לקבלת יחס וצומת לב זה מתי שהיה מביאה מהבית משחק/ממתק/עוגיות וכו אז כולם סביבה ובשניה שהכל ניגמר היא שוב לבד עד סוף היום..... ניסינו להביא הבית חברים אבל היא לא רוצה ללכת רק שיבואו אלינו ,,,,,,,,הבן הבכור לעומת זאת מוקף חברים תמיד וכמה פעמים שמעתי את ביתי שואלת אותו איך עושים שיהיה לך חברים?! מה ניתן לעשות כדי לעזור לה????

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 5.5 בלי חברות

הוספת תגובה

• בתי בת 5.5 בלי חברות - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום לך,
    נשמע שלבת שלך באמת מאוד קשה, גם בבית וגם בחוץ היא לא מצליחה לקבל את היחס שאותו הייתה רוצה. נראה שהיא לא מוצאת את מקומה, ולא יודעת איך לקבל תשומת לב חיובית. חשוב שתנסו למצוא דרך לתת לה לחיזוקים חיוביים ולא רק להתייחס להתהנגות השלילית שלה. אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת, כדי לברר איך עוזרים לילדה בבית (עם השתלטנות והחוצפה) וזה גם קשור לאיך עוזרים לה בחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי בכי - תינוק בן שנה
    יעל
    24/11/2012

שלום,

בני בן שנה ולאחרונה נאמר לנו ע"י הגננות שיש לו התקפי בכי פתאומיים לאורך כל היום. יש לציין, כי נולדה לו אחות לפני כחודש, האם יכול להיות שהוא דורש תשומת לב יתרה בגלל העובדה הזאת? כמובן שאנחנו מנסים לתת לו את כל האהבה והיחס בתקופה זו. האם ילד בגילו באמת מבין את המשמעות של אח בבית מבחינה שכלית, יותר מאשר נראה לנו...?
    כמו כן, כאמור בבית אין לו התקפי בכי פתאומיים. אך, כן נהיה לו סימפטום חדש שפיתח שברגע שעושה משהו מסוכן כמו לגעת בחשמל ואומרים לו "לא לגעת" או "אסור לגעת", הוא מיד נעלב מרכין ראש ובוכה.
    האם זהו השלב שבו הוא מפתח את האופי שלו?
    תודה מראש,

יעל

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי בכי - תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• התקפי בכי - תינוק בן שנה - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום יעל,
    התגובות של בנך הן טבעיות, ובוודאי שילד בן שנה חווה בעוצמה את הגעת אח חדש זה לא קשור להבנה שכלית. חשוב לגלות הבנה וסבלנות לקשיים שלו, ולהמשיך לתת הרבה תשומת לב ואהבה כפי שאתם עושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    דנה
    24/11/2012

בת שנתיים ותשעה חודשים. גמולה מפיפי בשעות ערות מזה כ- 3 חודשים. עדיין לא ניסינו גמילה בשעות הלילה. שליטה מלאה (פספוסים נדירים). עושה פיפי בשירותים וכאשר צריכה קקי מבקשת לשים חיתול, מתיישבת במקום בתנוחת אסלה ועושה קקי באופן מיידי (גם בגן וגם בבית). אין פספוסים של קקי בבגדים (נדיר).
    יש לה אחות תאומה שעושה כבר פיפי וגם קקי בשירותים. כשאנו אומרים לה שהיא כבר גדולה וצריכה לעשות בשירותים, היא משיבה שהיא עדיין תינוקת...
    השאלה האם להכריח אותה לעשות באסלה (בניסיונות הבודדים זה היה מלווה בבכי מר ובסופו של דבר ויתרנו) או לחכות שהרצון לעשות בשירותים יבוא ממנה? כמה זמן סביר לחכות?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה...

דנה
    27/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום דנה,
    חשוב מאוד מאוד לא ללחוץ עליה. היא משיבה לכם שהיא עדיין תינוקת, כלומר מסר של את ילדה גדולה הוא לא טוב כאן, היא רוצה גם להיות קטנה וככל שתתנו לכך לגיטימציה היא תפסיק להתנגד. אפשר להציע לה לשבת עם הטיטול על האסלה, ובאופן הדרגתי להציע לה לשבת עם טיטול פתוח חלקית ואחר כך פתחו לגמרי עד שתרגיש בטוחה לשבת חשופה על האסלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקווה שאני שואלת בפורום הנכון
    נדיה
    24/11/2012

שלום רב
    יש לי 3 ילדים ,אני רוצה להתייחס לילדה האמצעית שלי שהיא בת 10 היום ,יש לה מין הרגל מאוד מוזר :כשהיא רואה משהו בטלוויזיה היא פשוט חוזרת בקל רם על המשפטים שבכיכול היא אהבה או לא יודעת למה ,היא פשוט חוזרת על המשפטים כאילו מנסה להגיד אותם באותה צורה שנאמרו בטלוויזיה .אני רוצה רק לשאול האם זה משהו נורמלי?
    אני מבקשת לפעמים ממנה להפסיק (כי אני שומעת כל משפט לפעמים פעמים ) והיא מפסיקה אבל לא הרבה זמן.
    מאוד מודה על העזרה /נסיון לעזור
    בברכה
    נדיה

הוספת תגובה

• אני מקווה שאני שואלת בפורום הנכון - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום נדיה,
    תנסי לתת יותר פרטים , למשל על איזה משפטים היא חוזרת, כמה פעמים היא חוזרת עליהם, באיזו תדירות זה קורה, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4
    גילי
    23/11/2012

שלום.ביתי בת 4 בת אמצעית לשני בנים. אתמול שיחקו כולם עם אחי הגדול ולפתע אמרה לו :בשירותים בגן היה איש שעשה משהו אסור! אחי מיד סיפר לי וחקרנו אותה היא לא ממש שיתפה פעולה ומידי פעם צחקה ואמרה שהיו דברים קשים . נבהלנו מאוד וכבר שקלנו נות ישר למשטרה אבל התרשרתי באותו הערב לגננת וכששאלתי את הגננת אמרה שאכן היה אדם שתיקן את השירותים. והיא לא שמה לב אם הילדה יצאה לשירותים כשהתקשרה לסייעת שאכן אישרה שהילדה ביקשה לצאת אבל היא היתה צמודה לאדם ששהה בגן. ואמרה שאותו אדם אמר בעודו מתקן:"למה זה כל כך . קשה מה קשה פה כל כך שאני לא מצליח לתקן" אני מש אודת עצות לא יודעת מה לעשות ולמי לפנןת האם ביתי אמרה שהיו דברים קשים בגלל מה שאמר או שאכן היה משהו ןהגננת והסייעת מנסות לייפות את המצב כי מאוד חוששות על עבודתן מדובר בגן עיריה וההנחיןת הינן שאסור להשאיר אנשי מקצוע בקרבת הילדים אנא עזרתכם הדחופה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4

הוספת תגובה

• בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום גילי,
    קודם כל חשוב לא להילחץ, אפשר לנסות לדובב אותה בצורה עקיפה, למשל לספר יחד סיפור על בובה משיהו נגע בה, או לצייר ציור על איש שעשה משהו אסור, ולראות אם עולה משהו ממנה,וגם לשים לב להתהנגות הכללית שלה, האם יש שינוי ברמת החרדה שלה, בהרגלי השינה, האכילה, הסתגרות, תוקפנות וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה
    סמדר
    22/11/2012

שלום

בעלי נוסע מטעם העבודה לשבועיים, שאלתי איך להכין את הילדות (3.5, 1)
    והאם נכון בזמן שהוא שם לעשות טבלה של הימים עד שחוזר ?
    כמובן שאני מנסה לשמור על שגרה, הוא יתקשר וידבר איתנו ושולח תמונות במחשב

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה

הוספת תגובה

• נסיעה - תגובה

נעמה סבג שמש
    24/11/2012

היי,
    ילדה בת 3.5 תוכל להעזר בטבלה כדי לדעת מתי אבא מגיעה.
    אבל לילדה בת השנה וחצי זה לא יועיל כלל.

כדאי לתת לה תאור זמן מתי אבא חוזר ומתי יתנהלו שיחות הטלפון איתו.
    כשזה יהיה מסודר יהיה למה לצפות ויהיה קל יותר להתמודד.

בהצלחה ונסיעה טובה,

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות.
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד היסטרי
    ליאת
    22/11/2012

הבת שלי בת 4.5 והבעיה היא שכשהיא מפחדת ממשהו היא מתחילה להכנס להיסטריה.
    לדוגמא - כלב. בכי וצרחות. המוזר הוא שאם אני מצליחהל להרגיע אותה היא בסדר ואפילו מוכנה לתת לו אוכל. והיא מכירה את הכלב מאז שהיא בת יום ורואה אותו כפעם בשבוע לפעמיים יותר. בחצי השנה האחרונה עם הפחד אז פחות אבל אני עדיין משתדלת שהיא תראה אותו.
    זה לא רק כלבים, יכול להיות פתאום שהיא מפחדת מאש ושוב נכנסת להיסטריה ולא מוכנה לשמוע כלום.
    מה עושים נגד ההיסטריה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד היסטרי

הוספת תגובה

• פחד היסטרי - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום ליאת,
    ההיסטריה מטרתה למשוך תשומת לב ולכן חשוב כמה שפחות לעודת ממנה עניין. וכן חשוב לבדוק איך ניתן לתת לילדה תשומת לב בדרכים אחרות, כדי שלא תצטרך לעשות הצגות כדי לקבל אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבאת בן זוג כשיש אחות קטנה בבית
    לילי
    22/11/2012

אני בת 25, חזרתי לבית ההורים לאחרונה לאחר מגורים לבד, והתחלתי לצאת עם בחור חדש.

יש לי אחות בת 13 הגרה איתנו.

האם יש איזו שהיא דאגה להביא בחור הביתה בלילות (מבחינה מחשבתית של האחות, לא מבחינת הבחור עלול לעשות לה משהו).

השאלה היא כאשר הבחור והמשפחה אינם מכירים זה את זה.

תודה

הוספת תגובה

• הבאת בן זוג כשיש אחות קטנה בבית - תגובה

נעמה סבג שמש
    24/11/2012

שלום לילי,

אני לא יורדת לסוף דעתך.

לא אמורה להיות בעיה אם תציגי לה את הדברים בצורה מכבדת.

בהצלחה,

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה- זורק הכל
    מיטל
    22/11/2012

הי,
    בני בן שנה וחודש ושנה,
    בזמן האחרון זורק הכל , יושב בכסא שלו וזורק אוכל, צעצועים, בקבוק, הכל...
    איך אני אמורה להתנהג? את האוכל אני מרימה ונותנת לו כדי שיאכל והוא זורק שוב,
    את הצעצועים אני מרימה ולא נותנת לו שוב.
    מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה- זורק הכל

הוספת תגובה

• בן שנה- זורק הכל - תגובה

נעמה סבג שמש
    24/11/2012

היי מיטל,

שימי לב האם הילד זורק את האוכל כי הוא רוצה לומר לך שהוא לא רוצה לאכול יותר?
    זורק את הצעצועים כי הוא לא רוצה לשחק יותר.

את צריכה לשקף לו את התנהגותו, ולבדוק אם אכן אינו רוצה יותר.

כשהוא זורק את צריכה פשוט לקחת ממנו ולהבהיר שאצלנו אסור לזרוק.
    תהיי עקבית בתגובות ותנסי לראות איזה מסר הילד מנסה להעביר לך ללא מילים.

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף.
    קטי
    21/11/2012

בני בן 3 חכם מאוד ובוגר.
    הוא אוהב מאוד להרגיש מגע של בטן ולהתחבק בבטן חשופה.
    אני לא מסכימה להתחבק איתו כך ברגע שהבנתי שבגן הם עושים משחקים כאלו.איך אני מונעת את זה שלא יעשה חיבוקים כאלו ללא חולצה בגן.הוא ממש סביב זה כל רוב הזמן.
    האם זה נורמלי וחלק מההתפתחות או שמצריך טיפול?ניסיתי להסביר ניסיתי לאיים זה לא עוזר.
    אני יודעת על זה ממנו הוא מספר לי ויצא לי לראות.
    זה לא מיני אך עדיין לא מקובל

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף.

הוספת תגובה

• המשך

קטי
    21/11/2012

חשוב לי לציין שהחיבוק בהסכמה של שני הצדדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף. - תגובה

סמדר ריינר
    23/11/2012

שלום טל,
    זה כנראה משהו שנעים לו, במיוחד אם זה משהו שעושים בגן. לאיים זו בטח לא הדרך. יכול להיות שהילד שלך מבטא באופן הזה את הצורך שלו בקירבה. ואולי אם תתייחסי לצורך הזה, הוא יוכל להרפות מלעסוק באופן אובססיבי בחיבוקים האלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי בכי - ילדה בת 3.5
    יפעת
    21/11/2012

יש לי ילדה בת 3.5 ילדת סנדוויץ(אחיות בת 6 / 1.5)
    בחודש האחרון אנחנו ממש אובדי עצות אל מול ההתנהגות שלה. היא נכנסת להתקפי זעם ובכי בלתי נשלטים מכל דבר הכי קטן. אם מדובר על להתלבש בבוקר / אם מדובר בהתעוררות באמצע הלילה בבכי . היא מתעקשת על הדברים הקטנים שיכולים לגרום לבכי ווכחנות של אפילו מס' שעות.
    הקשה מכל זה שהיא עושה את זה במקומות ציבורים - או לא מוכנה לצאת מהרכב / משחררת את החגורה וכו'.
    שמדברים איתה לאחר מעשה שהיא רגועה היא מבטיחה שהיא לא תחזור על ההתנהגות אבל זה חוזר כשהיה.ניסינו את טבלת ההתנהגות אבל זה גם לא החזיק מעמד יותר ממס' ימים בודדים .אנחנו ממש מרגישים שכל שלוות הבית נעלמה - ובמקומה יש רק עצבים.
    אשמח לעצות.
    תודה יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי בכי - ילדה בת 3.5

הוספת תגובה

• התקפי בכי - ילדה בת 3.5 - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2012

שלום יפעת,
    יכול להיות שזו הדרך שבתכם מצאה לעצמה להשיג תשומת לב ולקבל מקום במשפחה. חשוב לבלות איתה זמן איכות ללא אחיה ולהמשיך לתת לה חיזוקים חיבויים. לגבי הטבלה שערכתם לה - חשוב לעושת את זה נכון. בטבלת חיזוקים נכונה נותנים רק חיזוקים חיוביים - כלומר לא נותנים שום התייחסות להתהנגות שלילית אלא מחזקים רק את ההתהנגות שרוצים לחזק, ומההתנהגות השלילית מתעלמים.
    אם אתם זקוקים להדרכה יורת ספיציפית בעניין כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 ווחצי נגררת
    גלי
    21/11/2012

שלום רב,

בתי בת 7 חצי, בכיתה ב'.
    יש עימה בכיתה ילדה שההשפעה שלה על בתי לא טובה בלשון המעטה.
    היא גוררת אותה להתנהגויות שליליות כגון התחצפות, אי ציות לכללים ואתמול אותה ילדה אף היתה מעורבת במקרה של אלימות עם ילדה אחרת ובתי עמדה מהצד ועודדה את אותה ילדה להרביץ. אותה ילדה נמצאת עם בתי גם בצהרון.
    אנו אסרנו על בתנו לשחק עם אותה ילדה, אך אין לנו שליטה על מה שקורה במהלך היום ומסתבר שהיא כן בקשר איתה.
    ניסינו לדבר עם בתנו בשקט להיגיון, ניסינו לדבר עימה בצורה תקיפה, ניסינו את שיטת הענישה, אך כלום לא עוזר והיא עדיין ממשיכה להיות בקשר ולהיות מושפעת לרעה מאותה הילדה.
    האם נכון האיסור להיות בקשר עם אותה הילדה?
    האם יהיה נכון להוציאה מהצהרון ולהעבירה לצהרון אחר?
    מה עוד ניתן עשות כדי למנוע את ההתנהגות הזו וההיגררות אחרי אותה הילדה?
    אודה לתשובות.

בברכה,

גלי

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 7 ווחצי נגררת

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 ווחצי נגררת - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2012

שלום גלי,
    חשוב שתבינו שההבעיה היא לא עם הילדה השניה. העברת צהרון ואיסור להיות בקשר עם הילדה לא יהיו יעילים לאורך זמן. לילדה שלכם יש צורך משום מה להתחבר דווקא עם הילדה הזו, ואם זה לא יהיה איתה זה יכול להיות עם מישהו אחר אלים כמותה. זה לא נכון לראותאת זה כהיגררות, אלאל רצון עצמאי של הבת שלכם לבטא התהנגות כזו, שמצא את ההזדמנות המתאימה. הרחקת ההזדמנות לא תפתור את הבעיה האמיתית. לכן אין ברירה אלא לשנס מותניים ולנסות להיבן מה הילדה שלכם מבטאת באופן הזה ומדוע יש לה צורך בתהנהגות הזו (שימוו לב שהיא זו שעודדה את החברה להרביץ, כלומר זו לא רק היגררות פאסיבית). אני מציעה לכם להתייעץ עם פסיכולגוית בית הספר לגבי הילדה שלכם ולא לגבי הילדה השניה ולחשוב על הערכה ואבחון מתאים של הבעיה, ולקבל ממנה הצעות לפתרונות/ טיפול בהתאם להבנת הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר
    לי
    20/11/2012

התייעצתי איתך בעבר לגבי הבת הגדולה שלי בת השש אני בטוחה שיש לה וויסות חושית לא אבחינתי אותה כי תמיד אמרו לי בגן שהכל בסדר והן לא יכולות למלא את הטופס להתפתחות הילד אני בטוחה שיש (רגישה לתגים לאר אוהבת חיבוקים מגע) אני משתדלת להכיל אבל לפעמיים אני גם הולכת לאיבוד ואני חושבת שהכוונה תעזור לי עכשיושהילדה בכיתה א אם אני אפעיל את הביטוח הפרטי האם זה יהייה רלוונטי לטפל בגיל שש ???

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הי סמדר

הוספת תגובה

• הי סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2012

שלום לי,
    השלאה שלך נוגעת לתחום הריפוי בעיסוק ולכן אין לי את הכלים לענות. כדאי לך לפנות למרפאה בעיסוק ולשאול. אני מאמינה שבהחלט רלוונטי עדיין לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו תמיד תודה

לי
    21/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה