פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החברה הכי טובה
    אמא של
    06/11/2012

שלום רב,

הבת שלי בכיתה ב', ילדה מדהימה וחברותית מאוד.
    היא נפגשת עם חברות אחר הצהריים, בדרך כלל ביוזמתה. בכל פעם עם מישהי אחרת.
    היא גילתה לאחרונה שהיא לא "החברה הטובה" של אף אחת. יש מספר בנות שהיא החברה השנייה הכי טובה שלהן (כך ענתה לה כל אחת מהן בנפרד כאשר שאלה אותן)
    ופתאום זה התחיל להציק לה.

איך עוזרים לה לבנות מערכת יחסים קרובה יותר עם חברה אחת? האם זה נכון להתערב ולדרבן אותה "להיצמד" לחברה אחת על מנת שהן תהיינה החברות הכי טובות?
    לכל אחת מהבנות בכיתה יש את החברה הכי טובה כבר וקצת קשה להיכנס באמצע...

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החברה הכי טובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החברה הכי טובה - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום לך,
    אי אפשר "לדחוף " ואת הלהצימד, לא בטוח שזה יעזור, וזה גם עלול לגרום נזק, זה עלול להציק. לא יוצרים קשר על ידי הצמדות או הידחפות, קשר זה לא דבר שנבנה בכפייה אלא יש צורך ברצון הדדי. חברויות בגילאים האלה הם דבר מאוד דינמי, בהחלט יכול להיות שבמהלך השנה או שנה הבאה, ישתנו החברויות בכיתה, ילדות ירביו, ייפרדו, יחזרו ויהיו לה עוד הזדמנויות. חשוב גם לנסות להכיר ילדות מחוץ לכיתה בחוגים, בשכונה וכו', ולהתאזר בסבלנות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות
    רונית
    06/11/2012

האם כאשר ילדה שיש לה בעיות חברתיות מצליחה ליצור קשר ראשוני עם ילדה(בדרך כלל היא לא)יש להחמיא לה על כך?או להתעלם שהיא לא תראה שיש עיסוק יתר בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום רונית,
    תלוי מי מחמיא, איך מחמיאים, וכמה. וגם תלוי מה גיל הילדה, ואיזה קשר יש יאתה. אם יש קשר טוב וגלוי, והנושא עולה, אפשר בהחלט להגיד ששמתם לב שהיא יצרה קשר חברי ואתם חשובים שזה דבר טוב. מספיק להגיד את זה פעם אחת, בהנחה שאתם ההורים שלה ואז זה לא עיסוק יתר. כמובן זה אמרו להיעשות בפרטיות ולא ליד אנשים או ילדים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    עמית
    06/11/2012

שלום.
    אני גננת חדשה במעון בגילאים 7-18 חודשים .לאחרונה אחת הילדות בת שנה וחצי בערך החלה ממש להציק לשאר הילדים ,מושכת שערות ,צובטת ,דוחפת וכד'.אני בגישה של לעודד התנהגות אחרת ובכל פעם שעושה זאת מעודדת אותה ללטף תוך אמירות כגון "זה לא נעים לו " "בואי נלטף במקום"... השבוע אחת הסייעות בגן פשוט צעקה על הקטנה והושיבה אותה בצד כדי ש"תירגע ותחשוב על דבריה.." הייתי המומה והילדה פשוט צרחה כשהיא יושבת על הכיסא והסייעת כועסת עליה כשבאה לקום.
    בשיחה עם הסייעת הסבירה כי ככה נהגו קודמותי וכי הילדה כבר מבינה ויש לנהוג כך כדי להפסיק את ההתנהגות.
    אשמח לחוות דעתכם.

תודה רבה
    עמית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום עמית,
    שתי הגישות לא יעילות בעיני. לא היגשה שמשפילה את הילד, אבל גם לא הגישה שמנסה לטשטש את התוקפנות וכיאלו לגרום לילד להיבן שלא מקבלים את התוקפנותשלו ושיהפוך אותה למשוה נעים למרות שזו לא הייתה הכוונה, הי אלא התכוונה ללטף, מה היא תעשה עם התוקפנות שלה עכשיו? תאנוס את עצמה להרגיש משהו שהוא לא באמת שלה?
    ביעני חשוב מאוד שהורים ובמיוחד מחנכים יבינו את ההבדל בין תוקפנות לאלימות, ודיעו לעזור לידלים לווסת תוקפנות ולא להעלים אותה.
    תוקפנות היא צורך התפתחותי חשוב מאוד. אסור לסרס אותו, או לטשטש אותו. אפשר ורצוי לווסת אותו. אפשר ללמד את הילדה למשל להרביץ לכרית כשהיא כועסת, ללוות את התסכול שלה במילים כדי שתדע מה היא מרגישה באותו רגע ובמהשך תדע לבטא זו במילים במקום עם הידיים וכו'. התהליך הזה לקוח זמן ודורש סבלנות. חשוב תוך גדי התהליך גם להגיד בצורה תקיפה, אך לא מענישה וא משפילה שאתם לא מרשים להרביץ לילדים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה עם ילד מפונק
    אבי רון
    06/11/2012

שלום רב

ברצוני לשתף אתכם בבעיה
    הכרתי לפני שנה בת זוג עם ילד בן 10
    והילד לפי דעתי מפונק מאוד
    זה אומר שבבית ספר עם הגיעו להסדר שעם חם לילד בכתה אז באמצע שיעור הוא יכול לקום לכמה דקות ולעמוד מתחת למזגן
    ועם לילד יש שירותים ובגלל שהשירותים של התלמידים לדעתו לא מספיק נקיים הוא קיבל אישור להשתמש בשירותי מורים
    זה יוצר לפעמים בעיה שהוא לא בבית או בבית ספר ואז בשירותים ציבוריים שבדרך כלל לא נקיים יש בעיה שהוא שהילד מתאפק עד שנסיים את הטיול/קניות או שהוא לא יכול להתאפק ואז צריך לחתוך מייד הביתה
    ובנוסף הילד לא מסכים לנגב בנייר טואלט ורק במגבונים כי הוא טוען שזה עושה לו אדום בטוסיק וזה ככה מאז שהוא נולד (ככה האמא טוענת)
    העלות של המגבונים מאוד גבוהה

תודה מראש על העזרה

אבי רון

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם ילד מפונק

הוספת תגובה

• עזרה עם ילד מפונק - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום לך,
    אני לא בטוחה שמודבר בפינוק, יותר נשמע שבית הספר הגיע להסדר הזה כי מדובר בילד שסובל מחרדות שקשורות להתנהגות אובססיבית שקשורה לניקיון. ויכול להיות שאנשי טיפול מעורבים בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות לילד בן עשר
    גלית
    06/11/2012

שלום
    יש לי ילד בן עשר הוא הבכור במשפחה,
    הילד שלי מאז ומתמיד היה ילד רגיש פחדן מופנם ביישן,והפחדים שלו הלכו וגדלו , אם זה ללכת לשירותים או להיתקלח או ללכת בבית לחדר ויש קצת חושך הוא היה ממש מפחד ולא זז בלעדיי . המצב הזה היה מציק לי כל שניה הוא היה קורא לי והחלטתי לטפל בו בטיפול הומיאופתי.
    לאחר טיפול של 7-8 חודשים נהיה לי ילד חדש, הוא לא קורא לי יותר להיתלוות אליו למקומות בבית, יש לו חברים הוא יוצא לשחק , הטיפול ממש עזר לו בפן של הביישנות והמופנמות .
    רק שלפעמים הייתי רוצה את הילד הקודם שהיה לי , כי בעצם במקום להיות מופנם הוא ממש עונה ומתחצף ואני מרגישה שהיום אני לא יכולה לשלוט ברצונות שלו או בסדר יום שלו וכל הזמן שאני מתערבת לו בדברים מסויימים לפעמים הוא ממש עצבני והטיפול הוציא ממנו דברים שלא ראיתי בו בעבר.
    השאלות שלי הם כאלו, איך אני אדע מתי להפסיק לו את הטיפול? כי היום אני מרגישה שאני מגדלת ילד עצבני והוא צריך קצת רגיעון (צריך גם להבין שהוא לא מכיר את עצמו ככה וממש קשה לו והוא יודע שהיום יש לו בעיה שהוא עצבני ואפילו הוא מאשים אותי שלקחתי אותו לטיפול הזה), ואיך אני באמת אדע אם הוא פשוט ילד נורמלי שגם מתעצבן לפעמים והיום יש לו עמוד שידרה , אבל אם אני אומרת לא לדברים מסויימים זה ממש לא מקובל עליו. הוא ממש מתעצבן.
    אודה לך אם תעזרי לי להחליט מה כדאי לי לעשות.
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות לילד בן עשר

הוספת תגובה

• התנהגות לילד בן עשר - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום גלית,
    יכול להיות שהקושי הוא לא בעצבים של הילד אלא ביכולת שלך להציב גבולות, ולא להתרגש אם הוא מתעצבן. אם הוא רואה שההתעצבנות שלו משפיעה עלייך, ובפרט אם הוא משיג כך מה שהוא רוצה, הוא ימשיך בכך.
    אני כמובן לא יכוהל לייעץ לך אם להמשיך או לא בטיפול הומיאופתי. את זה את צריכה לשאול את המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינה אצל אבא לאחר הגירושין
    אולגה
    06/11/2012

שלום,

אני נמצאת בהליך גירושין.
    יש לי שת בנות, הגדולה בת 3.5 והקטנה בת 11 חודשים.
    יש לציין כי לגדולה יש בעיות רגשיות, כנראה בעקבות היחסים הלא טובים שלי עם בעלי שנמשכים כבר תקופה ארוכה מאוד.
    היא מתקשה להיגמל מחיטולים, לא מוכנה להיפרד ממוצץ, ישנה רק עם שמיכי שלה, לא יודעת להתמודד עם מקומות חדשים/אנשים שלא מכירה, בטחון עצמי נמוך וזה רק הולך ומחמיר.
    אני מחפשת עבורה אבחון וטיפול בבעיות רגשיות אבל ללא קשר רציתי להתייעץ בנוגע ללינה אצל אבא אחרי שהוא יעבור לגור בדירה משלו.
    אני לא בטוחה שזה יהיה נכון לאפשר להן לישון אצלו, כי זה עלול לבלבל אותן.
    הבת הקטנה מאוד קטנה עדיין והגדולה כאמור סובלת מבעיות רגשיות.
    אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
    תודה רבה,
    אולגה

הוספת תגובה

• לינה אצל אבא לאחר הגירושין - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום אולגה,
    בלי הלכרי אתכם זה קשה לענות על השאלה אם זה נכון עבור הידלה הגדולה או לא. בעיקרון לא נהוג לישון אצל ההורה הלא משמורן עד גיל שנתיים בערך. אבל קביעה מדוייקת מחייבת הכרות עם כל המשפחה, וזה יהיה לא רציני להסתמך רק על נתונים שנמסרו מטעם צד אחד ובלי להכיר את הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד או בעיית ביטחון עצמי
    אילנה
    06/11/2012

שלום,
    יש לי ילדה בת שלוש ועשרה חודשים. השנה נכנסה לגן עירייה ומאז התחילו בעיות רבות בהתנהגות שלה.
    הכניסה לגן החדש היתה מאוד קשה מבחינתה שבא ליידי ביטוי בהרטבות לילה, נחירות בזמן השינה, בכי בכל בוקר וחוסר תיאבון. מהרגע שנגמרו החגים ונכנסה לסדר יום קבוע יום יום הדברים שהוזכרו השתנו והסתדרו מעצמם.
    אבל עכשיו, הגננת העירה את תשומת ליבי לכך שיש לה פחד מאנשים זרים. הכוונה לאנשים שמגיעים לגן, כמו הרב של בית הכנסת שמגיע בכל יום ראשון ואנשים (קבועים) שמפעילים את החוגים בגן בימים קבועים. בהתחלה זה התבטא בבכי בכל פעם שהם נכנסו, היום שהיא כבר יודעת מראש מיהם אותם אנשים ומתי הם אמורים להגיע, היא לא בוכה אבל לא מוכנה לשתף פעולה. נדבקת לגננת ולא מוכנה להשתתף בחוגים ובכל הנעשה בגן עד שאותם אנשים יוצאים. דבר שמאוד הפתיע אותי מכיוון שבבית היא לא מתנהגת כך, מאוד אוהבת חברה ואנשים וכל הזמן מאוד אהבה חוגים ופעילויות. בגן בשנה שעברה חיכתה לימים של החוגים, אחה"צ הלכנו לחוגים באופן פרטי ולא היתה שום בעייה. כשדיברתי איתה היא אמרה שהיא פוחדת מהאנשים, מהרעש, לא רוצה לשבת עם כל הילדים על הריצפה. אני נתקלתי כמה פעמים בילדים בגן שמזמינים אותה לשחק איתם והיא מסרבת לכולם. בסוף יום היא גם אומרת ששיחקה לבד. השאלה ממה כל זה נובע? מדובר בשינוי מאוד קיצוני ממה שהיא ואיך שהיא בגן. חשוב לציין שהיא נראית שמחה אבל הגננת הפנתה את תשומת ליבי שלא נתקלה במצב כזה בעבר. היא מעדיפה להצמד למבוגר שבסביבה (גננת/אמא) מאשר להנות עם הילדים של הגן.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד או בעיית ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• פחד או בעיית ביטחון עצמי - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום אילנה,
    כנראה לשבתך מאוד קשה המעבר לגן עירייה, ויכול להיות שהוא היה מוקדם לה מדי. כדאי ורצוי לנסות לעזור לה על ידי יחס יותר יחס אישי מהצוות, וכן שאתם תזמינו אליכם ילדים אחה"צ כל פעם ילד או ילדה, וכן אם היא נשארת לצהרון אולי כדאי בשלב הזה לקצר לה את היום בגן אם יש לכם אפשרות ולהקל עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים
    נירית
    06/11/2012

שלום.
    יש לי ילדה בת 6 (כיתה א'). אציין שילדתי תאומים לפני 5 חודשים ואני חושבת שזה משפיע עליה אך היא לא מראה.
    הבעיה שלי היא שהיא התחילה לשקר ושכולם אשמים חוץ ממנה.
    דוגמא לשקר: ביקשתי ממנה שתרד במעלית בליווי מבוגר בלבד וזה ההסכם.כשעלתה שאלתי אם עלתה עם מבוגר ואמרה שכן.אך הילדה שלי שבת 4 באה ואמרה אמא אושר שיקרה ואסור לשקר לא ירדנו בליווי מבוגר. עכשיו אני אמרתי שאני מאוכזבת ושיותר לא מרשה לה לרדת ומאוכזבת שלא סיפרה לי את האמת ושהייתי מעדיפה שתבוא ותגיד לא ירדתי עם מבוגר.היא לכל טענה שלי יש לה מה להגיד -שחיכו הרבה זמן . וכל מיני שקרים קטנים.עכשיו אני לא יודעת איך לפעול האם לכעוס ולהעניש או שלהגיד שאני מאוכזבת. וגם בבית הספר המורה כתבה שהיא מפטפטת ובתגובה המגננה שלה היא לצעוק ולבכות ולהגיד שהמורה משקרת ושלא נכון ושהיא שונאת את המורה .אני כמובן אומרת שאין למורה שום סיבה לשקר אבל היא נכנסת למין התקף חרדה ומגיבה בקיצוניות.אני ממש לא יודעת איך לנהוג-מצד אחד אם אכעס מדי אז היא לא תשתף אותי .אפשר עצה בבקשה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים

הוספת תגובה

• שקרים - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום נירית,
    אני באמת לא חושבת שכעס יעיל במקים כאלה, וגם לאומר שאת מאוכזבת לא יעיל, כי העניין שלה הוא לא אישי מולך. ילדים משקרים הרבה כחלק משלב התפתחותי שבו הם מנסים להיות עצמאיים ונהנים מעצם היכולת להסתיר דברים מהמבוגר. אני לא ידועת אם זה השלב כרגע אצל בתך או שהשקרים מראים על מצוקה כלשהי. הייתי מנסה לא לעשות מזה עניין, למעט דברים שמסכנים אותה, כמו המעלית למשל, ששם הייתי עומדת על כך שלא תמרה את פיך. חכי כמה שבועות. אם זה נמשך ואף מחמיר, אולי כדאי לפנות לייעוץ מקצועי כדי לברר מדוע זה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי לחימה וההתנהגות במציאות
    דרומית
    05/11/2012

בני בן ה - 7 לומד בכיתה א' , את רוב זמנו הוא מעביר במחשב ומעדיף משחקי לחימה - בעיקר מכות ויריות. מתקופת גן החובה שמתי לב שלפעמים הוא לא מבדיל בין המציאות למשחקים ומתנהג כאילו הוא במשחק, לפעמים "מתעורר בו הלוחם" מהמשחק והוא מתחיל לדבר לא יפה, ולעיתים אף מרביץ לחבריו בבית הספר. אין לו קשיים מבחינה לימודית, הוא שולט בחומר ומבצע את המשימות כנדרש.
    מטריד אותי שלפעמים אין לו תחושת פחד כלפיו, הוא לא מבין שהוא יכול לסכן את עצמו במעשים שהוא עושה, בנוסף גם אין לו תחושת רחמים כלפי אחרים. אנחנו מנסים שהוא ישחק כמה שפחות במשחקי הלחימה, מנסים לשחק איתו כמה שיותר במשחקי קופסא , חשיבה, ויצירה.
    הבעיה שלי היא שבעלי לא משתף פעולה, ומלמד אותו להרביץ במקרה שמישהו פוגע בו, וזאת בעיקבות שבני הבכור בן ה13 לא יכל להגן על עצמו כשהיה ביסודי ולכן הרביצו לו.
    בעלי לא רואה את התופעה כמו שאני רואה אותה, והוא גאה בזה שבני בן ה7 מסוגל להגן על עצמו.

מה תייעצו לי לעשות במצב כזה ? אני מפחד שהמצב יתדרדר.

הוספת תגובה

• משחקי לחימה וההתנהגות במציאות - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2012

שלום לך,
    אין קשר בין משחקי המלחמה של בנך לבין האלימות שלו בחוץ. התוקפנות שלו נובעת מהמסרים בבית שהם כנראה מבולבלים לגבי תוקפנות, ומעוררים אצלו חרדה. אני מבינה שכבר עברתם טראומה אחת עם בנכם הבכור וייתכן וזה משפיע עליכם. אתם כן יכולים ללמד את הילד דרכים נוספות לפתרון קונפליקטים מלבד מכות, וללמד אותו את ההבדל בין הגנה עצמית, לבין דרכים לפתירון בעיות, שיכולים להיות לדבר, לפנות למבוגר אחראי, להתעלם וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה
    קורינה
    05/11/2012

בתו של בן זוגי ישנה איתו במיטה, בת 9.
    רציתי לשאול האם זה בריא והגיוני?
    בנוסף גם אמבטיה לבד היא לא ממש עושה, הוא עוזר לה.
    האם זה הרגל בריא? או שאין בדברים אלו כל הגיון?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום קורינה,
    אכן זה לא רצוי שילדה בת 9 תישן עם אביה וגם להתקלח היא יכולה וצריכה לבד. חושב שאביה יקפיד על פרטיותה בגיל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד שלי לא מסכים לחגור חגורה
    אבי רון
    05/11/2012

שלום יש לי ילד בן 9 והוא קצת מלא לגילו
    שהוא יושב ברכב הוא מסרב לחגור חגורת בטיחות באופן מלא כי הוא טוען שזה לוחץ לו על הבטן וזה מציק לו
    זה מגיע לעצבים של לא רוצה ואוף ותעזוב אותי
    מה אפשר לעשות?

תודה

דני דין

הוספת תגובה

• הילד שלי לא מסכים לחגור חגורה - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2012

שלום לך,
    אין כאן מקום לשיקול דעת בכלל. העניין של הלחץ על הבטן זה שטויותן, גם אנשים מבוגרים שמנים שמים חגורה אז בטח שהוא יכול. זה עניין של חיים ומוות. אז מה אם הוא צועק שיעזבו אותו? איך תרגישו אם חלילה תהיה תאונה והוא ייהרג כי לא היה חגור? הוא חייב לחגור, אין על זה שום ויכוח גם אם לא בא לו. אתם לא מנהלים איתו שום דיון על זה, לא עונים לו ולא מתווכחים איתו, אלא פשוט ואמרים לו שהוא חוגר וזהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אבי רון
    06/11/2012

תודה עזרת לי מאוד

דני דין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    07/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה
    TALTUSH
    05/11/2012

שלום רב
    ביתי בת שש וחצי ולומדת בכיתה א
    יש לה הרגלי אכילה נוראיים , היא אינה אוהבת לשבת לאכול עם כולם , תמיד רעבה ורוצה לנשנש, וכשכבר יושבים כולם ביחד היא אוכלת עם הידיים ומתלכלכת המון.
    אנחנו מעירים לה בעדינות , מבקשים ממנה לאכול עם מזלג, נותנים לה מפית בכל רגע ובעיקר מתעצבנים להסתכל עליה.
    ברצוני לציין שכולנו אוכלים בצורה מתורבתת, גם האח הקטן שלה : סכין מזלג , מעל צלחת .
    אנחנו לא ממש יודעים איך לנהוג בה במקרה כזה? האם זה עובר עם הזמן או שעלינו לעשות אקט יותר רציני כדי לשנות את זה ?
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי אכילה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2012

שלום לך,
    התשובה שונה לגבי חלק מההדברים שאת מתארת. לגבי הרצון שלה לנשנש, זה נורא פשוט, זה תלוי בכם, פשוט לא לאפשר אם אתם חושבים שזה לא נכון. אפשר בהחלט להגיד לילד שאפשר לאכול בארוחה עם כולם, ואז יש אוכל. זה הכל.
    לגבי העובדה שהי אמתלכלת, כבר הערתם לה, מילאתם את חובתכם החינוכית, לא הייתי עושה כרגע יורת מזזה. יכול הליות שהאוכל נהיה נושא אצלכם בבית דרכו היא
    מקבלת תשומת לב. ולכן לא הייתי ממליצה להוסיף על תשומת הלב הזו, אלא פשוט לא להתייחס. וגם הייתחי בודקת אם מה שהי ארעבה לו באמת זה תשומת לב ולא אוכל. ואז יש לתת לה יותר יחס אבל לא סביב עניין האוכל אלא סביב דברים אחרים. למשל ליזום זמןם איכות יאתה לחוד, למשל לתת חיזוקים על התנהגויות חיוביות שלה, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי השתלבות בגן חדש
    אריאל
    05/11/2012

בני בן ה 3.9 עבר לגן עיריה לאחר גן פרטי. בגן הפרטי היו לו קשיים לעיתים להיפרד אבל לא מעבר לכמה דקות הראשונות . בגן עיריה הכל התחיל יפה ונראה שהוא בסדר אבל לאחר החגים ובמהלכם התחילו בעיות קשות בפרידה בבוקר . המצב החמיר מאוד הילד בהתקפי בכי הסטריים בבוקר . ולפי הסייעת נרגע לאחר כחצי שעה אבל לא ממש משתלב שקוע בעצמו ומחפש רק את קירבת הגננת והסייעת . בערבים הוא תמיד מבקש שנבוא לקחת אותו מוקדם למחרת , ולטענתו יש סייעת בצהרון שצועקת עליו לכן הוא מפחד .

לבית הוא מגיע טעון אחרי הגן . לוקח לו קצת זמן והוא נרגע . הוא מאוד קשור אלי אנחנו משחקים המון ביחד יש לו המון דמיון .

יש לו אח קטן בבית ( 7 חודשים ) שהוא די מתעלם ממנו ומתפרץ רק כאשר נוגע לו בצעצועים .

צריך לציין גם שחל שינוי בתגובות שלו לאיסורים ובקשות לצאת מהבית - הוא הופך לאגרסיבי מתפרץ וצועק . נרגע רק כאשר הוא נתקל בתגובה נחושה מהצד שלנו.

כשהוא חוזר מהגן הוא לא מעוניין לצאת מהבית יותר רק לשחק איתי או עם אישתי.

חשבנו שיתרגל אבל זה לא ממש קורה .

מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי השתלבות בגן חדש

הוספת תגובה

• קשיי השתלבות בגן חדש - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2012

שלום אריאל,
    אכן לא נראה כרגע שהילד יסתגל ללא עזרה. נסו להתייעץ עם הגננת ולבדוק מה היא יכולה לעושת כדי לחבר אותו לשאר הילדים, ונסו להזמין ילדים (כל פעם אחד) הבייתה ולעזור לו להכיר אותם, אם זה לא עוזר, כדאי לשקול עזרה טיפולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה בית ספר
    שני
    05/11/2012

אני אמא לילדה בת 6 וחמישה חודשים , השנה עלתה לכיתה א, עוד בתקופת הגן הילדה אמרה שהיא לא רוצה ללכת לבית ספר היינו בטוחים שזה שלב שיעבור, כשקנינו ציוד לבית הספר היא לא התלהבה במיוחד, ומאז שהתחילה השנה לפחות פעמיים בשבוע היא מדברת על הגן כמה שהיא מתגעגעת ולא תשכח אותו לעולם.
    לפני כשבוע זימנה אותנו המורה ואמרה שהילדה מרבה לפטפט בכיתה ושמבחינה לימודית היא ממליצה לעשות בדיקת קשב וריכוז, אני חושבת שהבעיה של הילדה יותר ריגשית כשאנחנו חוזרות על החומר בבית אני שואלת אותה למה היא לא מראה למורה מה היא יודעת והיא עונה שהמורה לא חייבת לדעת הכל.
    בנוסף לכך בכל הזדמנות היא אומרת כמה היא לא אוהבת את בית ספר ואת המורה ושאני אמא רעה שלא השארתי אותה בגן.
    נ.ב. היא ילדה שיודעת לדבר, חריפה ומאד בוגרת.
    רציתי לדעת איך לעזור לילדה לאהוב את בית הספר והלימודים, (יש לה קושי קל בלזכור כמה אותיות ולפעמים לא מסתכלת על הניקוד ואוטומט קוראת לפי קמץ)
    הבעיה נשמעת כמו קשב וריכוז או משהו ריגשי?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה בית ספר

הוספת תגובה

• לא רוצה בית ספר - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2012

שלום שני,
    זה יכול להיות שילוב של שני הדברים, גם קשב וגם ריגשי. אני מציעה לכם לבקש פגישה עם פסיכולגוית בית הספר. יכול להיות מרגישה לפעמים שהיא לא רוצה לגדול, שווה לברר יותר לעומק את הדברים בשיחה עם פסיכולוגית בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 עם חרדה
    תמר
    05/11/2012

בני בן 5. ילד חכם להפליא (על גבול המחונן), בדרך כלל בריא, חיובי ומשתף פעולה, אם כי לעתים בגלל החוכמה שלו קשה לו קצת לתקשר עם בני גילו אבל לא באופן קיצוני. לפני מספר חודשים התחיל להגיד שלא אוהב עגילים ותכשיטים ואחר כך גם איפור. בהתחלה חשבתי שזו איזו שטות וזה יעבור לו. אבל זה הגיע למצב כזה שכל אשה שיש לה עגילים או איפור (בעיקר עגילים)לא יכולה להתקרב או לגעת באוכל או שתיה שלו. הוא יכול לא לאכול יום שלם בגן אם הגננת או הסייעת נגעו לו אפילו באקראי בשקית האוכל. או אפילו אני, או הקופאית בסופר וכו. אם הוא נוגע בעגילים הוא צריך לרוץ לשטוף ידיים. הוא מתבייש בזה ומסתיר את זה מצד אחד,אבל לא מוכן לנסות להתגבר על זה מאידך ואומר שתמיד זה יהי כך. שאלתי היא האם זה סוג של חרדה/הפרעה אובססיבית. האם להמשיך לחכות שזה יעבור מאליו. ממה זה יכול לנבוע, ומה ניתן לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 עם חרדה

הוספת תגובה

• בן 5 עם חרדה - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2012

שלום תמר,
    זו אכן חרדה, אני לא יכולה לדעת ממה נובע בלי להכיר אתכם, אך אני ממליצה לפנות לטיפול בהקדם. קיים חשש שאם זה לא יטופל לא רק שזה לא יעבור אלא גם עלול להחמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה