פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מרביץ בגן
    אילנה
    08/11/2012

שלום, בני בן שנה ועשרה חודשים, נכנס בספטמבר לגן, לפני כן היה אצל מטפלת.
    ההתאקלמות בגן היתה קשה אך אחרי חופשת סוכות נראה שהילד התאקלם יפה ואף אוהב את הגן (בבוקר שמח ללכת לגן, נכנס לגן אחרי שנותן נשיקה לאמא או אבא ללא בכי או עצבות וכו')
    לאחרונה הגננת מעירה כי הילד נוהג להרביץ לילדים אחרים בגן , לדבריה ללא כל סיבה.
    כמו כן הגננת אומרת כי בתחילה אף נהג להטיח ראשים של ילדים אחרים בקיר...!!!
    מאוד מפתיעה אותי ההתנהגות הזאת- לא ברור לי מאיפה ילד שלא נחשף לאלימות בשום צורה שהיא יכול ללמוד התנהגות שכזאת , כמו כן הדבר שמטריד אותי זה שכשהגננת מרחיקה אותו משאר הילדים לדבריה הוא צוחק ולא נראה מוטרד מכך.
    חשוב לי לציין כי אינני מכירה את הבן שלי כך, בבית הוא ילד אחר לגמרי, להיפך יש לו אחות קטנה בת חמישה חודשים, כשהיא נולדה הייתה לנו ציפייה להיתקל בריגרסיה מצידו ומאוד הופתענו מהחיבה שהוא מפגין כלפיה, נראה שהוא קיבל אותה כמעט ללא שום שינוי בהתנהגות מצידו...

האם יתכן שכך הוא מפגין את הקנאה שלו על ידי הרמת יד על ילדים אחרים בגן?
    איך עלי לנהוג אם אני לא נחשפתי להתנהגות כזאת?
    חשוב לי לציין שבעיקר מאז שאחותו נולדה אנחנו נוהגים להעניק לו המון תשומת לב האם בכך טעינו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מרביץ בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מרביץ בגן - תגובה

סמדר ריינר
    09/11/2012

שלום אילנה,
    יכול להיות שהילד אגרסיבי בגן ולא בבית כי בגן הוא מוציא תסכולים שלא מתאפשר לבטא אותם בבית. לכן חשוב שתבדקו עם עצמכם מה יחסכם לתוקפנות. תוקפנות היא דבר בריא וחשוב, וכדי שלא תהפול לאלימות צריך לעזור לילד לווסת אותה. ראשית חשוב ללוות את התסכול שלו במילים, לעזור לו לבטא קושי כשהוא חש אותו, וכעס. כמו כן נורמלי ולגיטימי לגמרי שהוא יחוש גם תחושות שליליות כלפי אותו ולתת לגיטמציה לבטא אותן. זה בסדר שהוא מרגיש לפעמים שהוא אוהב את אחותו ולפעמים שוה אכועס על זה שהיא נולדה, מותר להגיד את זה ולבטא את זה, וכחשים כעס מאוד גדול, אפשר ללמד ואתו להגיד שהוא כועס, לתת לו להרביץ לכרית וכו'. בקיצור ללמד ואתו להתמודד עם הרגשות השליליים שלו, וכמובן במקביל לנהוג בתקיפות כאשר מתנהג באלימות ולאסור אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מסמלת הכנסת חולצה לפה אצל ילדים?
    אריקה
    08/11/2012

הוספת תגובה

• מה מסמלת הכנסת חולצה לפה אצל ילדים? - תגובה

סמדר ריינר
    08/11/2012

שלום אריקה,
    אין לשאלה הזו תשובה אחת, אלא צריך לבדוק אצל כל ילד בנפרד מה הסיבה. זו יכול להיות בעיה תחושתית שהמענה לה הוא בכלל בתחום הריפוי בעיסוק, ויכולה להיות בעיה שנובעת מקושי רגשי, שנובע מחרדה, מעין דרך להרגעה עצמית כמו מציצת אצבע, ויכולות להיות גם סיבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בכיתה א שיוצא הרבה לשרותים
    דינה
    08/11/2012

שלום,

הבן שלי בן 6 וחצי הוא בכיתה א' , המורה סיפרה לי שהוא "מטייל" הרבה וזה אומר שהוא מבקש לצאת לתרותים כמעט בכל שיעור גם כשהיא נותנת להם אופציה לצאת לפני השיעור והוא מנצל גם את זה.
    דיברתי איתו והסברתי לו את הכללים בבית הספר והוא טוען שהוא פשוט לא יכול להתאפק .
    לבני אין בעיה של שליטה והוא מתאפק יפה מאוד בבית או בכל מקום , בימים רגילים שאין בית ספר או אחר הצהריים הוא לא מבלה בשרותים.
    איך בדיוק יש לנהוג על מנת שיפסיק לצאת כל הזמן והאם יש להשאיר זאת למורה.

תודה
    דינה

הוספת תגובה

• ילד בכיתה א שיוצא הרבה לשרותים - תגובה

סמדר ריינר
    08/11/2012

שלום דינה,
    לפני שמחליטים איך לנהוג צרילך להבין ממה נובע הקושי. יכול להיות שקשה לו לשבת בכיתה בגלל בעיית קשב וריכוז, יכול להיות שהוא בחרדה, אלה דברים שצריך לאבחן אותם כדי לשקול מהי דרך ההתערבות המתאימה. אני ממליצה לכם להיעזר בפסיכולוגית בית הספר לשם כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 מסרב לחפוף שיער
    גליה
    08/11/2012

בני בן ה-4 מסרב בכל תוקף לחפוף ראש. ניסינו הכל: אטמי אוזניים/משקפי צלילה/משחקי אמבטיה/הסכם לחפוף רק ביום שישי/קצת שמפו....ולכל דבר מצא תירוץ למה לא טוב: לוחץ/כואב/לא נוח וכד........
    למרות הנ"ל אנו לא מוותרים וחופפים לו הראש בכוח[אבא מחזיק אותו ואני חופפת] כמובן שמתנגד אך חולף במהרה ומשחק באמבטיה.
    השיא היה ביום שישי שעבר.כמובן החזקנו אותו והוא התנגד ובסיום החפיפה החל באלימות זוועתית בעודו באמבטיה: בכה וצרח ונתן אגרופים לראש שלו ולבטן ותפס הטוש והכה עימו את האמבטיה.לקח הרבה זמן עד שהצלחתי להרגיעו.
    מה לעשות? אני חשה שעושה לו עוול בכך שמכריחה אותו פיזית לחפוף הראש.וכבר יש לו פחדים .הוא כל יום שואל אותי "..אמא היום יום שישי חופפים היום את הראש?"
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 מסרב לחפוף שיער

הוספת תגובה

• בן 4 מסרב לחפוף שיער - תגובה

סמדר ריינר
    08/11/2012

שלום גליה,
    אולי אפשר לנסות לברר את השאלה מכיוון אחר, הכיוון התחושתי. אולי כדאי להתייעץ עם מרפאה בעיסוק בעניין. הייתי גם מנסה, לבדוק אם אפשר לשנות את מידת הלחץ על הראש כשחופפים לו, לעשות את זה יותר רך או לתת לו לכוון את הקצב ומידת הלחץ במגע איך שנוח לו, לתת לו להשתתף עם היד שלו בעניין כדי שירגיש יותר שליטה, לשחק איתו בלחפוף לדובי קודם, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא מוכן לצאת מהבית לגן
    אוקסנה
    08/11/2012

שלום,
    כבר כמה ימים טובות הילד לא מוכן לצאת מהבית לגן. בערב כשמספר על הגן זה יותר על כעס, צעקות, דחיפות ופחדים. ואומר שרוצה חופש. ללא ברירה אני אומרת לו שבסדר. מחר הוא בחופש, כדי שילך לישון רגועה. בבוקר הוא לא רוצה לקום, ישר אומר לי "אימא הגן סגור". אני לא עונה ממשיכה להלביש אותו. הוא לא מוכן להתלבש. אומר שלא רוצה "שמות צוות" או נדנה, ילדים.
    על השאלה שלי למה לא רוצה. הוא אומר "כי, אני מפחד".
    גננת לא מסכימה שאני הכנס לגן בבוקר. ואני כן הייתי רוצה בשביל להבין יותר מה קורה. אין לי קשר לא עם הגננת ולא בכלל עם הצוות, לא מחברת קשר (רק פסיכולוגית - פעמיים בשבוע). אין לי שום תמונה להבין מה נכון מה לא נכון, כי לילד יש קושי להסביר סיטואציות בצורה נכונה. (פעם אמר ש"שם הצוות" הרביצה לו. כששאלתי איך היא עשתה את זה. הוא פשוט יראה לי כמו תפסה את היד). לפי מה שהוא מספר, אם אני במקומו גם אני לא הייתי רוצה לגן. כל בוקר אני לוקחת אותו לגן. רק יוצאים מהסעה כבר מבקש לחבק אותו. חיבוק שלו חונק אותי, כי הוא מחזיק ככה כאילו הוא יכול ליפול. בזמן הכניסה הוא נכנס כמו מחשב. הכוונה שלי רק פותחים דלת הוא מתנהג כאילו אמרו לו מה הוא צריך להמשך לעשות. לפעמיים באותו זמן פשוט בא לי לקחת את הילד שלי ולברוח.
    אני רוצה לדבר על זה עם הגננת ולא יודעת איך. אין לי כבר ביטחון לדבר אתם.(בבוקר לסייעת אני מספרת חרבה פחות ממה שהילד מספר לי). מה שעושה לי ילד כל בוקר מזכיר מה שאני עשיתי להורים שלי. הסיבה שאני לא רציתי, הגננת שלי הייתה מרביצה אותנו על שמואל וימין. הילד שלי עושה לי אותו דבר. מה לעשות?
    תודה

הוספת תגובה

• תיקון

אוקסנה
    08/11/2012

פסיכולוגית פעם בשבועיים (לא פעמיים בשבוע)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    08/11/2012

שלום אוקסנה,
    חשוב שבאמת תדברי עם הגננת. אם את חושבת שבגן מרביצים לבן שלך, יכול להיות שעלייך לפנות למשטרה שיבדקו את זה. אם זה נכון, אין שום הצדקה בעולם להמשיך לסבול את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע באיברים מוצנעים
    ענת
    07/11/2012

היום קיבלתי מכתב מהמורה של בני בן ה- 7 על כך שתוך כדי משחק הוא נגע (דיגדג) בישבן של חברו. הדבר נעשה יותר מפעם אחת. שוחחתי עם בני ברצינות והסברתי שאסור לגעת באיברים פרטיים והוא שאל: "למה אסור לגעת אם זה במשחק?" עניתי שאסור כי זה פרטי ואז התעצבנתי ואמרתי "אסור כי ככה".
    מצד אחד, אני לא יודעת כבר איך להעביר לו את הנושא הזה. מצד שני, אני יודעת שאין לבני קונוטציות שליליות (מיניות) שהמבוגרים מייחסים לנושא הגוף.
    במסגרת ביה"ס הוא גם צפה בסרט "החברים של יעל" על נושא האיברים המוצנעים.
    בשיחה איתו הוא אמר שילדים נוגעים גם לו. הסברתי שגם זה לא בסדר ושהוא צריך לדווח למורה.
    מה לעשות? איך אגרום לו להבין? האם זה כ"כ חמור שהוא נגע לחבר תוך כדי משחק?

לקביעת תור
    סגירה
    מגע באיברים מוצנעים

הוספת תגובה

• מגע באיברים מוצנעים - תגובה

סמדר ריינר
    08/11/2012

שלום אלן,
    לא ברורה לי עד הסוף הסיטואציה. מדוע המורה כתבה את המכתב? האם בגלל שצפתה במשחק כזה? או בגלל שהילד השני דיווח לה? אם הילד השני דיווח סימן שמבחינתו זה לא היה משחק, זה לא היה נעים, ובנך לא הבחין בכך. יש הבדל גדול מבחינת החומרה של העניין, אם בנך עשה זאת נגד רצונו של אותו הילד או לא.
    אם מדובר במשחק תמים, ששני המעורבים היו מעניינים בו, זה פחות חמור.
    יחד עם זאת, אולי זה הזמן להסביר לבנך על ההבדלים בין בנים לבנות על אופן הגעת ילדים לעללם, ועל כך שהאיברים המוצנעים אולי מסבים תחושה נעימה אבל זה דבר שעושים בפרטיות ולבד, והאפשרות לגעת באחר תתממש בגילאים מאוחרים יותר.
    ובודאי שלא נוגעים בלי רשות ונגד רצונו של האחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים מיניים בגן-דחוף
    רונה
    07/11/2012

שלום רב,

בתי בת חמש, ילדה נבונה ופקחית.
    לרוב רגועה.
    בשבועיים האחרונים שמתי לב שקורה לה משהו יש לה התפרצויות לא רגילות.
    בהתחלה ייחסתי זאת לגדילתה.
    היום בשיחה חופשית היא סיפרה לי שיש לה משחק עם אחד הילדים בגן.
    אותו ילד הציע לה להראות את אברי המין וביקש שהיא תראה לו את שלה.
    הוא הדריך אותה לעשות זאת מהר שהגננת לא רואה.
    ביקשתי ממנה להדגים לי , והיא הראתה לי.
    האמת שהייתי המומה לא ידעתי איך להתמודד עם העניין.
    היא שאלה אם אני כועסת, ואמרתי לה שלא.
    אחכ ניסיתי להסביר לה בעדינות שאברי גוף פרטיים ולא מראים לכל אחד.
    אשמח לעצה מהירה .
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים מיניים בגן-דחוף

הוספת תגובה

• משחקים מיניים בגן-דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום רונה,
    עשית נכון. אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה, מדובר במשחקים שהם בתחום הסקרנות הנורמלית והטבעית בין ילדים. יכול להיות שזה הזמן להסביר לבתך בצורה מסודרת על ההבדלים בין בנים ובנות ויאך ביאם ילדים לעולם, אפשר בעזרת ספר שמיועד לבני גילה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רגיש
    מיטל
    07/11/2012

ילד בן 11 וחצי רגיש וחרד מדבר על החיים כחסרי משמעות וכלא מעניינים, יש לציין שיש לו חברים אבל הם לא מאוד מעניינים אותו וישנם תחומי עניין. הנושא מאוד מטריד אותי מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש

הוספת תגובה

• ילד רגיש - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום מיטל,
    לא נתת שום פרטים נוספים על הילד ולא על המשפחה. כשאין לי שום פרים אני לא יכולה לנסות לשער ממה נובע הקושי. הפיתרון תמיד מבוסס על הבנה ממה נבוע הקושי.
    לכן הדבר היחיד שנותר לי לייעץ לך בתנאים האלה הוא לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבורות בבה"ס
    מורן
    07/11/2012

שלום רב

רציתי לדעת מה עונים לילדה בת 7 שחוזרת מבה"ס ואומרת שילדה אחרת אמרה לה שהיא לא בחבורה שלה

לקביעת תור
    סגירה
    חבורות בבה"ס

הוספת תגובה

• חבורות בבה"ס - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום מורן,
    מדברים איתה על כך שבטח הרגישה לא נעים, ואולי נעלבה. והאמת היא שאם אותה ילדה לא רוצה את בתך בחבורה שלה, זה לא סוף העולם, גם היא יכולה למצוא ילדים שאיתם כן תהיה בחבורה, ולמצוא את החברה שכן מתאימה לה ומתייחסת אליה יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 ועדיין לא משחקת עם ילדים
    ענת
    06/11/2012

שלום,
    בתי בת שלוש ועדיין איננה משחקת עם ילדים אחרים. במפגשים חברתיים היא תמיד משחקת בנפרד עם עצמה. שמתי לב שככל שיש יותר ילדים במפגש היא יותר נוטה להתבודד. ניסיתי לקיים מפגשים מצומצמים עם חבר אחד או שניים אבל עדיין אינה משתפת פעולה. היא ילדה מאוד תזזיתית ואנרגטית ומביעה עניין ורצון להיפגש עם חברים, אך בפועל כשנפגשים משחקת לבד. אני מתבוננת בילדים אחרים בני גילה והם משחקים ביחד. אני מנסה לעודד אותה לקחת חלק במשחק אך היא לא מעוניינת ואני לא רוצה ללחוץ עליה יותר מידי אך אני מאוד מוטרדת מהעניין. כיצד אוכל לשדלה לשחק עם ילדים? או שמא עלי להרפות?

הוספת תגובה

• בת 3 ועדיין לא משחקת עם ילדים - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום ענת,
    אולי כדאי לתהחיל קודם מזה שאת תשקחי איתה, חשוב ללמד ואתה דרך זה בצורה נעימה לחלוק, לוותר , ליהנות ממשחק משותף וכו', ואולי אז יהיה לה יותר קל גם עם ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים
    שרון
    06/11/2012

יש לי ילד בן שנתיים החודש. אנחנו נוסעים כל יום באוטובוס לגן ובחזרה. הנסיעות הן בין 5 ל- 10 דקות ולפני כן המתנה של כמה דקות בתחנה.
    בחזור מהגן הילד אינו יושב בכל הנסיעה.אלא רק עומד. הוא יכול להסתובב במושב ואם אני אומרת לו לשבת הוא מתעלם ואם אני מנסה להושיב אותו אז הוא מתחיל לצעוק. הוא יכול לדפוק על החלון ורוצה לעבור ממושב למושב. לפעמים כשאני הולכת איתו ברחוב הוא רוצה שאני ארים אותו ואין לי כח תמיד הוא יכול לבכות או להשטתח על הרצפה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שרון
    06/11/2012

בעזרת הדרכה הוא נרדם בלילה תמיד במיטה שלו ללא כל בעיה. אבל, הוא מתעורר כמעט כל לילה ולא מוכן להישאר במיטתו ואז אני לוקחת אותו למיטה שלי. מה לעשות?
    דרך אגב אני אם יחידנית. מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום שרון,
    חשוב מאוד של אתקחי אותו למיטתך במאצע הליהל גם אם הוא בוכה. יהיו כמה לילות קשים, אבל הו אילמד שזה לא עובד עלייך וירגע. כנ"ל באוטובוס - יש כללים שמיועדים לשמור על חייו. אין כאן מקום לפשרות או ויתורים, גם אם הוא בוכה וצורח.
    יכול להיות שחשוב שתפני להדרכת הורים מסודרת כדי לעזור לך להיות סמכותית יותר בקשר עם בנך, ותוכלי להצבי גבולות בצורה אפקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. המשך השאלה

שרון
    07/11/2012

רציתי גם לדעת אם מדובר בהתנהגות אופיינית של ילד בן שנתיים, בעיקר ההתנהגות באוטובוס או שיש מקום לדאגה? כי אני רואה ילדים אחרים באוטובוס שלאו דווקא מתנהגים כך. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. המשך השאלה - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום שרון,
    התהנגות מרדנית ולא ממשומעת אופיינית מאוד בגיל שנתיים. כשאת רואה ילדים אחרים באותו גיל באוטובוס שלא מתנהגים כך זה כנראה בגלל שההתמודדות של ההוירם היא שונה והגבולות מוצבים יותר ביעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 5
    טלי
    06/11/2012

לפני חצי שנה פתחתי עסק ונאלצתי להיות שעות רבות מחוץ לבית ובעלי לרוב היה עם הילדים. לפני העבודה הייתי אמא במשרה מלאה ומעורבת מאוד בחינוך של הילדים בגנים הן בפן הלימודי והן בפן החברתי וכך זה גרם ביטחון לילדים שתמיד הייתי בקרבתם .
    הבת הקטנה שלי בת 5 הייתה מאוד אהובה ומקובלת בגן ותמיד היו סביבה חברות שרצו תמיד להיות בקירבתה ומאז שהתחלתי לעבוד לא יצא לי לקרב אותה עם חברותיה כי לא יכולתי להזמין אלי הבייתה וגם לא ניפגשה עימם הרבה בגן המשחקים כפי שבעבר נהגתי לשבת עם האמהות בגינה.
    כעת אני שמה לב שביתי נוטה לבכות הרבה ולדרוש הרבה תשומת לב מעבר לכך היא נהייתה שקטה מאוד יחסית למה שהייתה ויש לה הרבה מצבי רוח משתנים אבל היא נראית פחות מאושרת ממה שהייתה ומעבר לכך חברתה הטובה מצאה לה חברה אחרת והיחסים החברתיים שלה רעועים היא נוטה להיות שקטה במשחקים עם החברות למרות שהם משתוללות והיא מחפשת להיות מידי פעם לבד ולא להתערבב איתם הרבה גם אם לפעמים הם קוראים לה היא מסרבת להגיע. וכמובן שיש מצבים שהיא גם נהנת לשחק איתם,אבל עדיין מציק לי שגם התרחקו ממנה וגם היא מתרחקת חברתית כעת אני עוזבת את העבודה כי היה לי מאוד קשה נפשית והתחלתי להפגש שוב עם האמהות בגן המשחקים ושוב אני מזמינה חברות שלה לבית אבל עדיין זה לא זה ואני די מודאגת ששנה הבאה בכיתה א הילדה תהיה בודדה ,אני יודעת שאני קיצונית עם המחשבות שלי אבל אני מרגישה שעלי לשקם שוב את היחסים שלה עם החברות,ואני לא רוצה ללחוץ עליה אני תמיד מתעניינת עם מי היא שיחקה בגן
    ובגינה אני איימתי עליה שאם לא תשב בקבוצה עם חברותיה אז נלך הבייתה.
    אני כבר נואשת ולא יודעת אם אני פועלת כשורה או שעושה יותר גרוע .
    האם יש סיכוי שהמצב יחזור לקדמותו ואיך עושים זאת? בבקשהתייעצו לי גם ככה יש על מצפוני כל ההדרדרות הזאת.
    תודה מראש
    טלי

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום טלי,
    אני מבינה שאת חשה אשמה רבה, וקשה מאוד להתשחרר ממנה. אבל חשוב שתנסי לא להמשיך את החשיבה הזו, כי רק מחמירה את מצב רק שלך וגם של הבת שלך. חשוב אכן שלא תלחצי עליה, ותתני לה לחזור בקצב שלה לעצמה. אפשר וכדאי להקדיש לה מדי שבוע זמן איכות לחוד, בלי האחים שלה, ולתת לה חיזוקים חייוביים על היכולות שלה. אם את מרגישה לאורך זמן שמצב לא מתשפר, אפשר לנות לייעוץ מקצועי. לא בטוח שכל ההדרדרות קרתה רק בגלל יציאתך לעבודה, ולא בטוח שכל האשמה עלייך, וגם אם כן, זה לא עוזר כרגע לחשוב כך ולא מקדם שום דבר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בשליפה והתפרצויות זעם
    חן8
    06/11/2012

שלום רב, בני בן 6, לומד בכתה א, יש לו קשיים בשליפה של מילים, דבר המקשה עליו את רכישת הקריאה. לעיתים, כאשר הוא מתוסכל וכועס הוא רוקע ברגליים, בועט בחפצים ומשמיע קולות משונים, שאלתי אותו מהי משאלתו אמר: להצליח בלימודים. חשוב לי לציין, כי הוא מאוד חכם וחי עם אחיו בן ה10, שאובחן כמחונן. קשה לו ליצור קשר עם המורות שלו, אך יש לו הרבה חברים. הוא לומד קריאה אצל מורה שילוב בביה"ס וכן קריאה גם כן אצל מורה פרטית. ספר הלימוד שלו שונה משל שאר התלמידים! אינני יודעת מה לעשות? אנו כמשפחה מאד מחזקים אותו ומעצימים את נקודות החוזק, אנא הציעו לנו מה עוד ניתן לעשות? תודה מראש, אמא מודאגת וכואבת.

הוספת תגובה

• קושי בשליפה והתפרצויות זעם - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום חן,
    התססכל שלו הוא מבון וטבעי. אתם לא יכולים למנוע ממננו את התסוכל, אתם רק יכולים לעזור לו להכיל אותו, ללוות ואתו בזה, לדבר איתו על כך שאתם מבינים שזה מתסכל ומעליב, שהוא כל כך חכם ובכל זאת בקריאה הוא מרגיש שונה מאחרים, לתת לו מילים לתחושות שלו, ולקבל אותן, לא לנסות למנוע אותן. ככל שהוא ירגיש מובן, יהיה לו יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה המון פעמים הולכת להתפנות
    לוין אלונה
    06/11/2012

ילדה בת 4.10 במהלך היום הולכת בגן להתפנות כל 20-30 דקות, לפעמים גם בבית, אך ברגע שהיא עסוקה במשהו חשוב בשבילה היא שוכחת על כך. גם בלילה לפעמים מרטיבה.
    אין בעיה רפאוית.
    האם זה יכןלה להיות בעיה פסיכולוגית?
    במשפחה לא היו שינויים, לא גירושים, מוות, מחלות קשות של קרובים, מריבות וכו' שהכניס שינוי כל שהוא לחייה

הוספת תגובה

• ילדה המון פעמים הולכת להתפנות - תגובה

סמדר ריינר
    07/11/2012

שלום אללונה,
    אם לא נמצא כל ממצא רפואי, בודאי שזה יכול להיות קושי רגשי. לא חייב להיות שיקרה משהו במשפחה מהסוג של גירושין או אבדן כדי שילד יחווה חרדה או מצוקה. אפשר לנסות לדובב אותה בצורה עקיפה, דרך ציור או סיפור משותף על ילדה או שפוחדת או דובי שקשה לו, ולראות מה היא ממציאה ולמה היא מתחברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה שסביבינו
    אידה
    06/11/2012

היי, אני בת 30 ....נשואה +2
    יש לי 2 חברות טובות ועוד כמה שאני נפגשת איתן מידי פעם - כי הילדים משחקים יחד..
    השבוע הייתה סיטואציה - גיסתי דיברה איתי ופתאום ניגשה אליה אמא אחת, נישקה, חיבקה ולי למרות שאנו מכירות וגם מדברות מידי פעם לא אמרה אפילו שלום, זה הציק לי מאוד ... באופן כללי אני רואה שכאשר גיסתי בסביבה הרבה אנשים מגיעים לדבר איתה, אוהבים להיות בסביבתה....היא בקשר טלפוני עם הרבה ....ואצלי המצב שונה ...אני בן אדם יותר סגור ולא מפתח שיחות עם כל אחד...
    הבעיה שזה מציק לי
    איך אני אמורה להסתכל (להרגיש)על הסיטואציה שתוארה -כך שאני אצא ממנה עם הרגשה טובה, להרגיש נוח עם מי שאני,איך אני אמורה להגיב שזה לא יגרום לי לאי נוחות ..אולי אני צריכה לשנות את התנהגותי....
    אבל יש גם אנשים אחרים......לא כולם סופר חברתיים. תפתרו לי את הדילמה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    חברה שסביבינו

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    07/11/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכולוגיה' id=link]פסיכולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה