מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נכדיאני12/11/2012
בן 6 בכיתה א . תופעות של מרד לא רוצה להכין שיעורים. לפעמים לא ניכנס לכיתה. קרה גם שיום שלם היה בחצר וסירב להיכנס.טוען שהשירותים מלוכלכים וקרה שעשה את צרכיו במכנסיים.שיחות לא הועילו כל יום יש הפתעות . איך לנהוג?
יש לציין שהילד מוכשר יצירתי אין לו בעיה בלימודים לפעמים טוען שמשעמם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכדי - תגובה
סמדר ריינר12/11/2012שלום לך,
ילד בן 6 שעושה את צרכיו מבכנסיים ולא נכנס לכיתה מצבו חמור. מחייב פנייה מיידית לטיפול. אל תזניחו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכדי
אני12/11/2012מה פירוש חמור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכדי - תגובה
סמדר ריינר12/11/2012שלום לך,
חמור פירושו שילד שלא מסוגל להיכנס לכיתה ועושה את צרכיו במכנסיים בגיל 6 הוא ילד במצוקה נפשית גדולה שזועק לעזרה, וכדאי לעזור לו בהקדם.
מעבר לזה אין לי פרטים, כי את לא ציינת, כך שאני לא יכולה לומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9 מאיימת לעזוב את הביתחנה פרידמן11/11/2012
בתי בת 9 וחודשיים, בדרך כלל ילדה שמחה מאוד, אוהבת לרקוד ולשיר, באחרונה החלה להעלות אפשרות של עזיבת הבית, כולל לקיחת מזוודה ואריזת הבגדים שלה. יש לה אחות גדולה בת 10 ו 10 חודשים שבתקופה האחרונה התרבו המריבות ביניהן . הדיבורים על כך שאינה אוהבת את משפחתה מלווים בבכי היסטרי ובחזרה על המשפט "כולם מעצבנים אותי". היא אינה מסוגלת לנסח במילים מה מעצבן אותה. רצה הגורל ובמשפחתנו הבת הגדולה קשורה רגשית חזק יותר לאבא ואילו הקטנה (עם נטיות העזיבה) קשורה יותר אלי. היא מאוד מקנאה בכל ביטוי חיבה שלי כלפי בתי הגדולה וטיעון חוזר אצלה הוא שאני אוהבת יותר את אחותה. אנחנו מאוד מקפידים לשמור על שוויון מלא ביניהן בקניית מתנות והטלת חובות וזכויות בבית. כשהגבתי בקור רוח לאיום שלה לעזוב את הבית ואמרתי "את כבר ילדה גדולה ואת זו שצריכה להחליט האם את רוצה להמשיך לגור איתנו. אני אהיה מאוד מאוד עצובה אם תלכי, אך לא אוכל לעצור בעדך" - היא הגיבה בבכי היסטרי ואמרה "אני לא מאמינה שיכולת לומר שאת נותנת לי ללכת, רציתי שתעצרי בעדי".
הסיטואציה מאוד מאוד קשה לי ואשמח לעצתכם כיצד לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 9 מאיימת לעזוב את הבית - תגובה
סמדר ריינר12/11/2012שלום חנה,
הבת שלך מרגישה מאוד לא לא אהובה ודחויה. הי אאל זקוקה לשיוויוםן במטלות ובמתן חומרי היא זקוקה לגילויי אהבה. התגובה שלך לאיום שלה לעזוב את הבית ממחישה זאת. אולי כדאי שתשבי איתה ותקדישי לה זמן איכות פעם בשבוע, תנסי להתעניין במה שחשוב לה לשוחח איתה, אולי גם לשחק איתה לפעמים. מה שהיא צריכה זה יותר יחס ותשומת לב, זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ועודחיים11/11/2012
יש לנו ב"ה שתי בנות מתוקות הגדולה בת 3 והקטנה בת שנה ועשרה חדשים. כמה שאלות בנוגע אליהן:
1. בתנו הגדולה נגמלה לא מזמן (!) וגם זה לקח המון זמן, ולאחרונה התחילה לפספס (פיפי) כמעט מידי יום. האם זה בסדר? איך צריך להתייחס לזה? לקבל ולומר "לא נורא" או לגעור וכד'?
2. התחלנו לזמן קצר מאד גמילת לילה אך נאמר לנו שלא מתחילים עד שהילד קם עם הטיטול יבש 3 ימים. מה שעוד לא קרה איתה. יש דרך לעודד אותה או שפשוט צריך לתת לה ת'זמן?
3. לאחרונה היא התחילה "לשקר" בכל מיני הזדמנויות: "שטפתי ידיים" למרות שלא שטפה, "הורדתי מים" למרות שלא הורידה וכו' (יש לציין שזה כמעט תמיד בהקשר לענייני השירותים. איך צריך להתייחס? להראות שאנו יודעים שלא אמרה אמת או להראות שישי לנו בה אמון גמור?
4. הקטנה כבר מאד מודעת לכל סיפור השירותים בזכות אחותה הגדולה. מתי הזמן הנכון להתחיל איתה גמילה? (כמו שהובן עם הגדולה התחלנו באיחור גדול)
תודה רבה!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ועוד - תגובה
סמדר ריינר12/11/2012שלום חיים,
הבת הגדולה שלכם לא התחילה גמילה באיחור גדול, היא עדיין בטווח הסביר. בשום פנים ואופן לא לגעור בה כשהיא מפספסת. אם היא התחילה לפספס אחרי שכבר נגמלה, זהו איתו של מצוקה כלשהי, וכדאי לשים לב אליו לא לגעור בגללו, אלא לנסות לבהין מה הילדה ואמרת לכם בכך, האם זה צורך בתשומת לב, האם חל שינוי כלשהו במשפחה והיא מגיבה עליו, חשוב להיבן למה קורים דברים ואז להחליט איך מגיבים עליהם. אם הי אלא נמגלה לגמרי, או נגמלה לזמן קצר מאוד ויש לה פספוסים זה בסדר גמור וצריך לתת לה את הזמן שלה, כנ"ל לגבי גמילת הלילה.
שקרים אצל ילדים בגיל הזה הם חלק מההתפתחות התקינה כי כך הם לומדים שהם ישות נפרדת מההורים ויכולים להסתיר מהם דברים. לא הייתי עושה מהם עניין.
אין זמן נכון להתחיל גמילה, חכו שזה יהיה מתאים. אתם יכולים להציע לה, אבל לא ללחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הזמן צועקת .....ליאת11/11/2012
בתי בת שלוש וחצי כל הזמן צועקת , הדיבור שלה גם בטון מאוד גבוה ונחשב לציפציפ שמחריש אוזניים , לזה עוד התרגלנו אבל שמתי לב שבגלויי שימחה בעיקר היא אוהבת לצעוק , אני ובעלי אובדי עצות וכבר לא יודעים איך לפעול המצב הוא שעוד רגע אנחנו מרגישים שאנחנו מתחרשים והאווירה בבית ממש לא נעימה, הסברתי לה אבל היא בשלה זה כאילו יותר חזק ממנה, אני רוצה לציין שהיא לקוית שמיעה חד צידית באוזניים , ובלי מכשיר אבל אני לא חושבת שיש שייכות, כי היא במודעות מתי היא צועקת!! עיזרו לי איך לנהוג לפני שאצא מדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן צועקת ..... - תגובה
סמדר ריינר12/11/2012שלום ליאת,
זו כנראה נפהכה דרך לקבל תשומת לב וואלי גם לנהל אותכם כי יכול להיות שהיא שמה לב שזה כל כךמציק לכם שהיא יכולה לקבל כל מה שהיא רוצה כדי שתפסיק. לכן חשוב, לנסות להתעלם מזה, למרות שאני מבינה שזה מאוד קשה בהתחלה, ולתת לה תתשומת לב על דברים אחרים, כדי להקטין את ההתנהגות הזו ולהגביר התנהגויות רצויות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו 11 שלא יושב לשניהעדי11/11/2012
שלום רב
היום בגן אמרו לי שבני נודניק ושאלו אותי אם בבית הוא יושב.
הוא אכן ילד שובב שרץ מטפס ולא חובב מנוחה.
עם זאת הוא ילד נבון שכבר מדבר יפה ואף מחבר משפטים ויודע לומר ולעמוד על שלו.
אני חוששת שלפעמים פשוט משעמם לו בגן.
בבית הוא מתרגז מאוד בקלות קפוץ אגרופים, זורק משחקים ואוכל מהשולחן ממשיך לעשות דברים אסורים, מרביץ להורים ועוד התנהגויות לא רצויות.
אנחנו מנסים להציב גבולות ולהתעקש על מה שחשוב לנו אבל מוצאים שהשעות איתו מתישות.
קשור או לא הוא אנמי וחולה במחלות דרכי הנשימה לפחות שבוע מכל חודש מה שלפעמים גורם לריגרסיה בהתנהגות ועייפות.
אודה לעצתכן
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו 11 שלא יושב לשניה - תגובה
סמדר ריינר12/11/2012שלום עדי,
נשמע שהדרך שבה אתם מציבים לו גבולות לא אפקטיבית. יכול להיות שכדאי לפנות להדרכת הורים, או למכון להתפתחות הילד כדי לקבל עזרה והכוונה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בן 6גלית11/11/2012
שלום
בני בן 6 בכיתה א ,ילד מאוד אינטילגנט .
לאחרונה נהיה לו דיבור מאוד לא מכבד ואף מתחצף .
הטונים בהם הוא מדבר הם גבוהים וצעקניים , אם בעלי או אני אומרים לו משהו אז הרבה פעמים הוא פשוט חוזר ומחקה אותנו , משתמש במילים לא יפות כלפי אחיו הקטן (בן 4) כמו "סתום את הפה" , "אני אראה לך מה זה " ועוד כל מיני מוזרים שכנראה רכש לאחרונה מבית הספר . וקורה שהרבה אנו נאלצים להגיע איתו לעימותים בגין אלו .
רציתי לדעת כיצד להגיב האם לכעוס ? האם להעניש ? איך לפעול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילד בן 6 - תגובה
סמדר ריינר11/11/2012שלום גלית,
פשוט להגיד בצורה תקיפה, קצרה וברורה, שאתן לא מכונים לדיבור כזה. אם הוא ממשיך להתעלם. חשוב מאוד להיות עקביים מאוד בהתלעמות גם אם הוא צורח נורא וזה לוקח המון זמן. כשהוא יראה שזה לא עושה רושם, הוא יחדל מזה. מצד שני יש לבדוק איך ניתן לתת לו תשומת לב בדרכים אחרות, על דברים אחרים, כולל זמן איכות עם אחד ההורים לבד וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות של ילד בן 6 - שאלה נוספת
גלית12/11/2012סמדר ראשית תודה !
אני אכן מבינה שהוא צריך לקבל תשומת לב בדרכים אחרות , הוא אכן מחפש את זה . אך מטריד אותי העניין שכרגע הוא יקבל תשומת לב בדרכים כאלה או אחרות אך לא תמיד בחיים אתה מקבל תשומת לב , מה יקרה בעוד כמה שנים במסגרות שונות , כאשר כעת הוא רגיל לקבל תשומת לב ואז הוא לא יקבל , כיצד הוא ידע איך להתמודד עם חוסר תשומת הלב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות של ילד בן 6 - שאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר12/11/2012שלום גלית,
יש תשומת לב שלה הוא זקוק בגיל 6 והיא חיונית להתפתחות שלו. זה לא פינוק, זה צורך התפתחותי. אם הוא יקבל תשומת לב מספיקה היום, דווקא כשהוא יגדל הוא יוכל להתסדר עם פחות.
בודאי שהדרך לגדל אותו היא לא להרגיל אותו לדיאטת תשומת לב כדי שלא יצטרך אחר כך. בדיוק כמו שלא היית מרגילה אותו לאכול מעט, כי בחיים יכול להיות שיהיו תקופות שלא יהיה אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מתבגרתאוראל11/11/2012
הי
בתי (גיל 14.5) לא מסתדרת עם אבא שלה...המון וויכוחים משני הכיוונים, בשבת בוויכוח סוער בינהם היא קראה לו אפס...אני מאוד כעסתי עליה ובעלי החליט להתעלם ולא לדבר איתה ומצידו (לפי דבריו) אינו אביה...התייעצתי עם שכנה והיא אמרה לי שאני לא מספיק מציבה גבולות ולא משנה אם היא צודקת ובויכוח או לא אין לה זכות להתבטא כך ועלי לומר לה שבפעם הבאה שהיא תדבר אל אבא שלה בצורה שכזאת אין לה מקום בבית הזה!!!
אני לא יודעת מה לעשות!!! ברור שאסור לנו לתת לה לגיטמציה לדבר כך!!!אבל להגיד לה שנסלק אותה מהבית נשמע לי הזוי....איך להתמודד עם המצב???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מתבגרת - תגובה
סמדר ריינר11/11/2012שלום אוראל,
את בהחלט צודקת שלהגיד לה שהיא תסולק מהבית זה לא לעניין. עם זאת, לא ברור לי מדוע את מתערבת במה שקורה בינה לאביה. בעצם בכך, באופן מסויים בלי להתכוון לכך, את מוכיחה לה שהוא אכן אפס ובלי התערבות שלך דבר לא מטופל. העובדה שבעלך לא מדבר איתה לא נותנת לגיטמציה לקרוא לו אפס. מדובר בחרם ובעונש קשה ומעליב מאוד. אני גם לא בעדו.
אני חושבת שהפיתרון הראוי הוא לבדוק יותר לעומק, מה קורה במשפחה שלכם, לאן הלכה הסמכות ההורית של האב, מדוע הילדה ואביה לא מסתדרים, הרי גם לילדה כואב נורא משהו אם היא מגיבה כך, אולי כדאי להתייחס גם לכאב שלה ולא רק לדבר במונחים של כעס וענישה.
אם אתם לא מצליחים לדבר על כך ביניכם, אולי כדאי לפנות לטיפול משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסתגלות לגןצביה11/11/2012
שלום
כיצד לעזור לביתי בתחום החברתי והריגשי?"
ביתי כעת בת שלוש וחמישה חודשים עד ספטמבר היא גדלה בבית ללא מסגרת אני עובדת במחשבים בבית ולכן השארתי אותה איתי,אחות הגדולה בת 19.5 אחיה בן 17 היא בת זקונים, מגיל שנה וחצי היא יודעת ליספור אותיות צורות מיספרים צבעים והרבה מילים באנגלית,כל יום אני רואה עד כמה היא חכמה,היא מציירת מדהים... ברגע שהכנסתי אותה לגן למיסגרת אז ממש קשה לה באופן ריגשי וחברתי היא תמיד גדלה בתוך חממה ופיתאום ניכנסת לגן עירייה של 33 ילד אז היא ניצמדת לגננת או העוזרת,בגן היא משתתפת מאוד יפה בריתמיקה או בחוג ערכים הצגות ולמידה אך כאשר מגיעים לחצר היא לא רוצה לשחק עם אף אחד היא רוצה לשחק לבד,,ילדים רוצים לשחק איתה אבל היא מסרבת ורוצה לשחק לבד
הגננת עושה מיזה עניין רציני ואני מסבירה לה אלפי פעמים:הילדה גדלה איתי עד גיל שלוש לעולם לא הייתה במסגרת תני לה
להיפתח לאט לאט לפי הקצב שלה תעזבי אותה והגננת לא מרפה..
בתחילת השנה הגננת אמרה:לילדה יש בעייה נירולוגית היא לא מחזיקה טוב את המיספריים..אמרתי לה לעולם היא לא גזרה זה עניין של למידה אז ישבתי עם הילדה וכעבור מספר ימים היא אוחזת נכון במיספריים וגוזרת....לאחר מספר ימים הגננת מביאה לילידים ציור של דמיות קטנות וביקשה שיגזרו מיסביב והילדה שלי שהיא בתחילת למידה בגזירת המיספריים גזרה לא כמו שהגננת ביקשה אז העוזרת אומרת לילדה שלי את סתם גוזרת ולקחה את המיספריים והדף ולא נתנה לה ליגזור...
או שהגננת אומרת"הילדה שלך מנוזלת והיא מנגבת בחולצה במקום בטישו-בגן משאירים את הילדים עם נזלת לא מנגבים להם הילדים מנגבים בטישו בצורה לא טובה והכל נימרח על הפנים ומנגבים על הבגדים...היה יום שהילדבה שלי הגיעה הבייתה עם חולצה רטובה בנזלת ולמחורת היה לה 40 חום כאשר שוחחתי עם הגננת היא אמרה אנחנו מנגבים זאת הילדה שלך שהיא לא בסדר היא לא מנקה בטישו אלא בבגדים,,כאשר שאלתי הורים הם אמרו לי בגן הזה לא מנגבים לילדים נזלת..
או שהגננת אומרת לי שהילה מציירת רמה נמוכה לגילה .. ההיתי בהלם שאלתי את הגננת האם בדקת וראית? כן בוודאי ראיתי אמרה הגננת...אז הלכתי למגירה והוצאתי מישם מתוך ערימה הציורים שני ציורים האחד ציור עם שמש צהובה שמים כחולים ולמטה בתחתית הדף שלושה פרחים צבעונים ולידם צב מדהים.. וציור שני צבוע בצבע גואש חילזון השדה הילדה שלי צירה שמים כחולים וגשם ולליד שמש בצהוב וההסבר של הילה אנחנו בתקופת הסתיו והוא הפכפך פעם גשם ופעם שמש...שאלתי את הגננת מה את מצפה מילדה בת שלושה וחמישה חודשים? ציור של המונה ליזה...
אני יודעת שביתי מאוד חכמה ומאוד מושקעת הקטע ההיתקלמות קשה לה וזה עניין של זמן לי יש אין קץ של סבלנות אל הגננת ממש מציקה ומפריעה לי מה לעשות???.
צביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסתגלות לגן - תגובה
סמדר ריינר11/11/2012שלום צביה,
אם כל כך קשה בגן ועם הגננת האם חשבת על אפשרות להעביר ואתה לגן קטן יותר? אם יש אפשרות כזו זה נראה לי כדאי. בינתיים אפשר לנסות להכיר לה ילדים מהגן בבית אחה"צ, ולעזור לה בבית בלי לחץ, לאט לאט בדברים שבהם היא מתקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8 חודשיםיפעת11/11/2012
התינוקת שלי בת 8 חודשים, נמצאת במשפחתון מגיל חצי שנה, אני וגם אביה
נתקלים בתופעה שלא ברורה לנו, כשאנחנו מגיעים לאסוף אותה היא לעיתים ממש מתעלמת מאיתנו,ולעיתים מראה סימני שמחה ואז משתנה ושוב מתעלמת, לפעמים עוברת שעה עד שהיא מתייחסת ומחייכת אלינו שוב. האם זה קושי במעברים? או משהו שקשור להקשרות? מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 8 חודשים - תגובה
סמדר ריינר12/11/2012שלום יפעת,
לא ניתן לדעת בודאות ממה זה נובע בלי להכיר אתכם. אם אתם מוטרדיפ אולי כדאי שתפנו למכון להתפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא מתעלםשירלי10/11/2012
אני ובעלי פרודים מזה 2.5 ויש לנו ילד בן 5.3 שחי איתי
האבא לא מתקשר אל הילד במהלך השבועיים שלא רואה אותו והוא לא בא לקחת אותו ביום הקבוע כבר 1/2 שנה ובסופי שבוע הוא לעייתים לא בא בדר"כ כלל מאחר
כשהילד היה יותר קטן הוא היה מבקש להתקשר לאבא שלו וכשהוא היה עונה הילד היה אומר שהוא לא רוצה לדבר איתו - השבוע לפתע הילד אמר לי היום אבא היה אמור לבוא לקחת אותי - אז הסברתי לו שכן אבל הוא לא בא וזה הפסד של האבא ורווח שלי שאני מבלה איתו יותר יום למחרת הילד אמר לאבא שלי שהוא אוהב אותו יותר מאשר את אבא שלו כי אבא שלי משחק איתו לוקח אותו לגן ומטפל בו (הילד אמר את זה כי בפעמיים שאבא שלו לוקח אותו הוא בדר"כ כלל מאחר ואני אומרת לילד שאתה הולך לאבא אתה האחראי -הילד מספר שהוא מנסה להעיר את האבא ולא מצליח ומי שמטפל בו זו הסבתא והילד מתלונן על כך באוזניים שלי ושל משפחתי -חשוב לי לציין שלפי ההסכם הילד לא יכול לישון אצלו אם הסבתא לא נמצאת
אני מפחדת שההתנהלות שלנו פוגעת בילד - איך אני יכולה למנוע מהילד תסבוכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא מתעלם - תגובה
סמדר ריינר10/11/2012שלום שירלי,
את אכן מתארת מצב עצוב ונוגע ללב. עם זאת, לא על הכל יש לך שליטה ואת לא יכולה למנוע מבנך תסבוכות. את יכולה להקל עליו להתמודד איתן. כמו כל ההורים. אין הורה שיכול למנוע מילדו כאב או קשיים, אפשר רק ללוות בקושי ובכאב, כדי שהילד לא ירגיש שהוא לא לבד. וירגיש שמבינים אותו.
לא הייתי ממליצה לך להגיד לילד שכשהוא אצל אבא הוא אחראי. הוא עוד קטן מדי בגיל הזה להיות אחראי על הורה (למעשה בכל גיל) ואת שמה מעמסה כבדה מדי על כתפיו שאת מעבירה אליו את הציפייה הזו. אם כשהוא עם אבא הוא מאחר, אז הוא מאחר. זה לא סוף העולם, וזו אחריות של אבא שלו ולא שלו גם אם אבא שלו לא מסוגל לעמוד בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחריות עצמית
שירלי11/11/2012תודה רבה לך -הכוונה היא שהילד אחראי על עצמו למשל אם צריך לצחצח שיניים אז הילד צריך להגיד לאבא שלו שצריך ולא לחכות שהאבא יעשה את זה כי זה לא יקרה לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנות בגמילה מחיתוליםנורית10/11/2012
התחלנו גמילה מחיתולים עם אסיף בני בן 2.6 אסיף הוא ילד מאוד עקשן. כשיש לו פיפי או קקי הוא אומר אך מסרב בכל תוקף לשבת בסיר או ללכת לשרותים, הוא רץ בכל הבית ומתאפק , מסכל רגליים והעיקר לא ללכת לעשות בשירותים או בסיר (דבר שלפעמים לוקח 3 שעות) ובסוף בורח לו ברצפה או קקי או פיפי.
הבעיה שהוא כל כך נבהל מעצמו שהוא נכנס להיסטריה.
לאסיף אין שום בעיה במגע עם חומרים שונים אך הליכלוך של הקקי או הפיפי ממש מרתיע אותו.
מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנות בגמילה מחיתולים - תגובה
סמדר ריינר10/11/2012שלום נורית,
ראשית מנסים לא להילחץ ולא ללחוץ. גמילה היא דבר שצריך להיעשות בצורה הדרגתית. כלומר הורדה חד פעמית של הטיטול ומעכשיו מסתדרים לבד, אלא בשלבים. הילד נמצא כל העת עם הטיטול, ומזכירים לו זמן פיפי וקקי ללכת לשירותים ולהוריד את הטיטול, ורק אחרי שהוא משיג שליטה והחששות שלו יורדים, משחררים לגמרי את הטיטול. גם כמציעים לו לשבת על השירותים אפשר בשלב ביניים לשבת עם הטיטול, ובפעם אחרת בטיול חצי -פתוח, ואחר כך פתוח לגמרי ורק אחרי שהוא עובר את השלבים האלה ונרגע, בלי טיטול לגמרי. בכל מקרה חייבם ללכת בקצב של הילד ולא ללחוץ עליו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים
נורית10/11/2012העניין הוא שאנחנו כבר שבוע בתהליך הזה ולעשות "אחרה פנה" זה גם לא טוב.
השאלה איך גורמים לו לא לפחד מהאסלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - תגובה
סמדר ריינר10/11/2012שלום נורית,
אין שום בעיה לעושת אחורה פנה. זה בסדר גמור, ואין לדעתי דרך אחרת.
נסו להתגמש, שבוע זה לא הרבה זמן, אפשר בהחלט לחזור אחורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זהות מינית בילדיםהילה09/11/2012
שלום
אני אמא לשני ילדים. ילדה בת 4 וילד בן שנתיים ו10 חודשים .בני הקטן ילד חכם מאוד
שמח אוהב מוסיקה (הוא עדיין עימי יכנס לגן בקרוב)אוהב לרקוד . רוב היום הוא איתי ועם אחותו הוא ממש מעריץ אותה ומחקה אותה המון אפילו חוזר על משפטים שלה ובוחר לפעמים על פי הרצונות שלה גם אם הוא לא באופן טבעי היה בוחר. אני מבחינה שהוא רוקד
עם האגן (בתנועה נשית) ועושה תנועות נשיות עם היד . הוא יותר שובב מטבעו מהילדה הוא לעיתים מכה אותה הוא מאוד אקטיבי "לא נח" בניגוד לילדה שהיא מציירת לומדת וכו. הוא אוהב לשחק איתה ואין לו הרבה פעילות ומודל "גברי "בסביבה ובעלי מגיע מאוחר מעבודה לכן אני מודאגת מאוד לאחרונה אני מנחה אותו לבחור בכדור או אופניים ולא בבובה לדוגמה קניתי לו משאית והוא לא התקרב אליה הוא רוצה לפעמים לנעול את הנעליים של אחותו . אין לו חברים בני גילו אבל אם יש אחד בסביבה הוא מחקה את הילד משובבות כלומר הוא נהנה מכל מצב. לאחרונה אני מבקשת ממנו לא לרקוד עם האגן אבל החמוד התמים לא מבין מה אני רוצה ממנו ובצדק
האם זה מעיד על נטייה מינית? האם יש משהו שאני יכולה לעשות? איך אני אמורה לנהוג?
יש דרך שאני יכולה כבר לבחון את הנטייה שלו או שאני היסטרית??
אני מודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה נוספת
הילה09/11/2012רציתי להבהיר שהוא ממש לא אלים הוא מעולם לא הכה ילד אחר לשמחתי משום שאני מקפידה על כך.דבר נוסף הוא ישן איתי במיטה עד לא מזמן משום שהוא לא ישן לילה שלם ברציפות הוא מרגיש שאני לא לידו ומסוגל להתעורר כל רבע שעה למשך כל הלילה .היום שניהם ישנים במיטתם ולפנות בוקר אני מוצאת את שניהם במיטתנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת - תגובה
סמדר ריינר10/11/2012שלום הילה,
לא ניתן לקבוע בודאות בגיל כזה נטייה מינית, אבל אכן להתפתחות בגיל הזה יכולה להיות השפעה על התפתחות נטייה מינית בנוסף לגורמים אחרים, ביולוגיים, למשל. זה אכן לא יעיל לנסות לכוון את העניין דרך הניסיון למנוע ממנו לרקוד ריקודי אגן.
הדרך בה אולי תוכלי להשפיע היא קדום כל להפסיק את השינה המשותפת בלילה, שנית ככל הניתן לערב את בעלך בגידולו גם בשעות המעטות שהוא בבית, לנסות לדאוג להפגיש אותו עם ילדים בגילו, בבית או בחוץ, באופן שגם לו תהיה פעילות משלו ושהוא ילא יהיה רק "ספיח" של החיים הפעילים והיוזמה של אחותו.
כמו כן הייתי שמה לב אם העובדה שהוא עד כדי כך מעריץ את אחותו, מה שבחלקו הוא טבעי וברור אך בחלקו יכול להיות מוגזם, לא נובעת מזה שהסמכות ההורית בבית חלשה והוא חש שמי שבאמת מנהל את הבית זו אחותו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין מה שאת אומרת תודה רבה
הילה11/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר12/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגרר אחרי ילדים להתנהגות לא טובהסיגלית09/11/2012
הילד שלי בן 6, בגן חובה, תמיד מתנהג טוב, מסתדר מצוין עם חברים. מיוזמתו, אף פעם לא עושה דברים שהם אסורים/ ידועים כמעשה לא טוב. הבעיה היא שכדי לרצות חברים ולהיות מקובל - מוכן לעשות דברים שלא מקובלים בגן או להיות "ליצן". לדברי הגננת וגם לדעתי, מאחר והוא כבר בוגר, מצפים ממנו לא להיגרר אחרי ילדים אלא להוות דוגמה לכל הילדים האחרים. הגננת המליצה לבדוק איזה סוג של טיפול יהיה הכי מתאים. האם באמת צריך טיפול או שמספיק שננהל איתו שיחות ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגרר אחרי ילדים להתנהגות לא טובה - תגובה
סמדר ריינר09/11/2012שלום סיגלית,
זה לא בהכרח עניין לטיפול בילד, יותר עניין להדרכת הורים. קודם כל כדאי שתבינו, שהבן שלכם לא בוחר סתם דווקא את הילדים עם ההתנהגות הפחות טובה "להיגרר" אחריהם, הוא נמשך דווקא אל הילדים האלה כי הם עונים לו על צורך. חלק מהצורך הוא צורך בתשומת לב, וחלק מהצורך נובע מהזדהות שלו עם המרידה שלהם, ועם ההתנהנגות שלהם. אתם צריכים להבין, שזה שאין לו אולי אומץ ליזום התנהגות כזו בעצמו, זה לא אומר שהיא לא משרתת אצלו משהו, ולכן העניין הוא לברר מדוע יש לא צורך להתנהג כך ולא לתלות את זה בהיגררות בילדים האחרים.
ההתנהגות הזו קשורה בקושי שלו לקבל הכרה, מקום ותשומת לב בדרכים אחרות, וכן בצורך שלו לבטא תוקפנות (שהיא שלו לגמרי, אל תתבלבלו ותחייחסו אותה רק לידלים ה"גוררים"). תוקפנות במקור היא דבר בריא וחיוני, אך היא נהיית מסוכנת כשהיא הופכת לאלימות. כדי שהיא לא תהפוך לאלימות, צריך לדעת לווסת אותה נכון. כלומר לא לשאוף להעלים אותה לגמרי אלא לתעל אותה באופן חיובי, ולהכיל אותה. יכול להיות שאתם בבית משדרים מסר ששום רגש שלילי, במיוחד כעס או סוג של מרד של הילד בכם או כל דבר אחר שלא מסתדר עם מה שנראה לכם םנכון - הוא אסור, ואז הילד לא יכול בטא את את הדברים האלה למרות שמידה מסויימת הם בריאים וחשובים. לכן כדאי שבמקום טיפול לילד, תפנו אתם להדרכת הורים כדי ללמוד איך לווסת את היחס לתוקפנות וכעס אצלכם בבית, וכן איך ניתן לעזור לו לקחת מקום ולקבל תשומת לב בדרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, לא חשבנו על נושא זה
סיגלית09/11/2012באמת תודה רבה על התגובה, ממש לא חשבנו על תשומת לב, בזמן האחרון באמת היינו עסוקים מידי ויתכן ולא נתנו לו מספיק תשומת לב. נשתמש בהצעה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר10/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגשירה09/11/2012
שלום,
קיבלתי שם של פסיכולוגית ילדים שעובדת באופן פרטי. איך ניתן לבדוק אם היא אכן מוסמכת ומקצועית? יש איזה מאגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג - תגובה
סמדר ריינר09/11/2012שלום שירה,
אם היא פסיכולוגית, קלינית ניתן לחפש בגוגל תחת "פנקס הפסיכולוגים". אם היא פסיכותרפסיטית ממקצוע אחר (עובדת סוציאלית קלינית שסיימה בית ספר לפסיכותרפיה או מטפלת באומנות) שעברה הכשרה ומוסמכת אפשר לבקש ממנה פרטים על ההכשרה או לבקש לראות תעודות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פרידה והצמדות יתר.רינת08/11/2012
בתי המקסימה בת ה5 ילדת סנדוויץ עם אחות מעליה בת 7 ואח מתחתיה בן 2.5 ואמא בהריון בחודש חמישי.
עברנו לפני ארבעה חודשים לישוב חדש.
היתה בקייטנה עם הילדים מהגן החדש במהלך חודש וחצי. של החופשה.
הבעיה -
היא ילדה מאוד חכמה, אנרגטית ועקשנית, עומדת על שלה ולא מוותרת.
הבקרים קשיים לנו מאוד, החל מסירוב לקום, להתלבש....
היא הולכת לישון בשעה 18:30 כדי שתשן 12 שעות שלה.. :) ומתעוררת בקושי רב ב6:30 בבוקר.
אני או בעלי לוקחים אותה לגן שם היא מסרבת להיפרד, בוכה ומנסה לרדוף אחרינו, הסייעת נאלצת לאחוז בה.
היא בוכה דקה וחצי מפסיקה וממשיכה בעיסוקיה בגן
ניסינו בדיבורים הכנה מראש, נפרד יפה היום, ותקבלי הפתעה שהלכנו יחד לבחור שקית הפתעות שהיתה אמורה "לפתור" את בעיית הבכי". עברנו לכעס זה לא נעים שאת בוכה תתנהגי כמו בוגרת.
החשש שלנו ששנה הבאה היא עולה לכיתה א' והיא צריכה לעלות על הסעה לבית הספר....
בנוסף היא מתווכחת על הכל, מה לאכול, מה לשתות, מה ללבוש איך ולמה, כשהדברים פחות קריטים אנחנו זורמים איתה ונותנים לה להחליט אבל ברור שהיא לא יכולה להחליט על הכל:)..
אשמח ליעוץ, למי עלי לפנות או רעיונות כיצד להתמודד.
תודה רבה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה והצמדות יתר. - תגובה
סמדר ריינר09/11/2012שלום רינת,
לגבי הפרידה בגן אני ממליצה לכם פשוט להפסיק לעסוק בזה, שתבכה כמה שהיא רוצה. כשהיא תראה שזה לא עניין ואתם לא מתרגישם מזה, זהייפסק. לא להציע לה הפתעות, לא לעשות שיחות סביב העניין ולא להראות שזה משנה לכם.
לגבי ההתעקשויות בבית, יכול להיות שזה נהפך לדרך שלה להשיג תשומת לב. חשוב לתת לה תשומת לב יזומה על ידכם בדרכים אחרות, ולא לחכות שהיא "תבקש" אותה בדרך הזו, כולל מתן זמן איכות רק איתה בלי האחים, ומתן חיזוקים חיוביים על התנהגויות חיוביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)