מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניתוח לילדה בת 4 - מה ומתי מספריםטלי23/10/2012
שלום,
ביתי בת 4 עוד חודשיים. היא צריכה לעבור ניתוח בקע. רציתי לדעת איך כדאי להכין אותה - מה ומתי לספר לה.
חשוב לי לציין שהיא ילדה פחדנית וכל מה שקשור לרופאים וכדו׳ מאוד מלחיץ אותה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לילדה בת 4 - מה ומתי מספרים - תגובה
סמדר ריינר23/10/2012שלום טלי,
קודם כל הייתי ממליצה לכם להתייעץ עם פסיכולוג רפואי בבית החולים שבו היא מנותחת.
באופן עקרוני, לדעתי אפשר להתחיל לדבר איתה על כך כשבועיים מראש, להסביר לה באופן כללי שיש לה פצע בפנים שאי אפשר לראות אותו, ולקשר בין זה לבין תופעות שמהן היא סובלת אם יש כאלה, ולהסביר לה שיש לכך פיתרון, שאחריו היא תרגיש הרבה יותר טוב. ומכאן להסביר לה מה הולך לקרות ביון הניתוח, כך שהיא תוכל להתכונן לזה ולהרגיש שיש לה שליטה. כדאי להתייעץ עם הרופאים כדי שגם תדעו בעצמכם איך זה הולך להיות, אפשר להציע לה לקחת איתה בובה שהיא אוהבת, וגם להסביר לה אם הולכת להישאר בבית החולים אחר כך, מי יהיה איתה וכמה זמן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם נכות קלהגלית22/10/2012
שלום,
לבן שלי בן 4.5 יש נכות קלה שמתבטאת בצליעה קלה וקושי במוטוריקה גסה. הוא ילד חכם מאוד וחברותי.
נמצא באותו גן פרטי מגיל חצי שנה, הילדים רגילים לצורת ההליכה שלו והוא מתפקד כמעט כמו כולם.
אני מתלבטת לגבי גן בשנה הבאה (גן חובה) - בגן שלו (גן פרטי מעולה) יהיו 2-3 ילדים בגילאי גן חובה וכל השאר קטנים בשנה-שנתיים.
יש לי אפשרות להעביר אותו לגן חובה עירוני, שבו הוא לא יכיר אף אחד.
יש לציין שבכיתה א' הוא מתוכנן ללמוד בבית הספר שבו לומדת אחותו, באיזור אחר ואף אחד מהילדים שיהיו איתו בגן חובה כנראה לא יעבור לשם יחד איתו.
השאלה שלי לגבי ההתמודדות עם הנכות שלו, אני מפחדת שיפגע מילדים שלא מכירים אותו , שיצחקו עליו, אני מבינה שזה חלק מהחיים והוא יצטרך להתמודד עם אכזריות או חוסר ידע של ילדים, אבל אני רוצה להקל עליו כמה שאפשר
אני מתלבטת האם להעבער לגן עירייה ואז יצטרך להתמודד שנה אחר שנה (גן חובה ואח"כ ב"ס) עם מקום חדש וילדים חדשים או להשאיר אותו באותו גן, אבל שם הוא יהיה הכי גדול בגן ולא יהיו לו מספיק גירויים?
אשמח לעיצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם נכות קלה - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום גלית,
בעיני תמיד השיקול הריגשי חשוב יותר מהשיקול של ההתפחות השיכלית. לא משנה כמה גירויים יהיו לו בגן עירייה, אם יהיה לו רע, בלאו הכי הוא לא יכול לקלוט מהם שום דבר.ההתפתחות השיכלית מושפעת מהביטחון הריגיש ולא להיפך. לא יהיה שום הבדל בהתפתחות של בנך אם יישאר עוד שנה בגן. אני לחלוטין בעד להשאיר אותו בגן עוד שנה, יהיה ללו מספיק זמן להתמודד בהמשך. אין שום יתרון להעביר אותו פעמיים למסגרת חדשה שנה אחרי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן פסיכוסומטייםלי22/10/2012
שלום,
הבן שלי בן שלוש ושמונה חודשים, סובל כבר שבוע מכאבי בטן בחלק התחתון של הבטן (אזור הטבור ומתחתיו), שבאים לידי ביטוי בעיקר בשעות אחר הצהריים והלילה (בשעות הבוקר בגן, הגננת מדווחת שאינו מתלונן על כאבים). כשכואבת לו הבטן הוא מבקש שנחזיק אותו על הידיים בעמידה ולא בישיבה, כי זה הדבר היחיד שעוזר לו, לטענתו. הבדיקות שעשינו עד כה תקינות (כרגע אנחנו במהלך בדיקות נוספות). בשבוע שבו החלו הכאבים אחיו הקטן ממנו בשנה ועשרה חודשים החל ללכת לגן אליו גם הוא הולך. בגן הזה אין הפרדה מוחלטת בין הקבוצות של הקטנים והגדולים והבן שלי נצמד לאחיו הקטן, השגיח עליו ודאג לו (אני נכחתי בסיטואציה בה הוא חשב שהקטן יוצא החוצה מהגן ורדף אחריו בחרדה גדולה).
רציתי לדעת האם יכול להיות שכאבי הבטן הינם פסיכוסומטיים ולמעשה הם תוצאה של השינוי שחל בחייו בשבוע הזה ואם כן, מה עלי לעשות על מנת להקל עליו ולפתור את המצוקה ממנה הוא סובל (כבר מיום שישי הם בהפרדה מוחלטת בגן, אך כאבי הבטן עדיין נמשכים).
תודה רבה, ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן פסיכוסומטיים - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום לי,
בהחלט יכול להיות שכאבי בטן הם פסיכוסומטיים, אך לא הייתי תולה אותם בסיבה אחת דווקא וגם לא בהכרח בסיבה הזו.
יכול להיות שבהתחלה היו לו כאבי בטן ממשיים, עקב וירוס נניח, והתוגבה שהו אקיבל ממכם, גרמה לו לרווח מישני של תשומת לב, והוא ממשיך לעשות את זה כי ככה הוא מקבל ממכם המון תשומת לב ולהיות על הידיים. יכול להיות שזה עירוב של סיבות. אם אין סיבה רפואית, יכול להיות שכדאי תחדלו מלהחזיק ואתו על הידיים, אבל כן תקדישו לו זמן איכות נפרד מאחיו, ותענו על צרכי תשומת הלב שלו בדרכים אחרות, ותמשיכו לעקוב ולראות האם הוא עדיין חרד וסובל, ואז צריך לבדוק ממה נובעת החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד בן 2.5 ואשתי רוצה להתגרשpzernz22/10/2012
שלום לכולם!
כמו שהבנתם מהכותרת, אני בשלבי ניסוח הסכמי הגירושים ועוד כמה חודשים הכל יסתיים. אני צריך עזרה די דחופה:
עזבתי את הבית לפי בקשתה לפני חודשיים וחצי. אני מהמרכז ואם בני מבאר שבע. התקשורת היחידה מעבר לביקורים היו טלפונים יומיים. יש לי עדיין רגשות עמומים ולכן השיחות האלו לא עושות לי טוב - בגללה.
בהתייעצויות עם פסיכולוג ילדים שהלכנו אליו נאמר לנו שהשיחות הטלפוניות הן בעיקר בשבילי והילד לא ממש מבין או תופס שיחה טלפונית כמשהו אישי ומקרב.
דעתכם בבקשה:
- אני מאד מפחד שאם לא אדבר איתו כל יום הוא ישכח אותי, יכעס עליי ואולי הדמות האבהית שלו תהיה ברת החלפה.
- האם כדאי לחזור לגור בדרום בקרבה פיסית יותר אליו?
- הוא אצלי ללינה כל סופ"ש שני כיוון שאני מחוץ לעיר ונאמר לי שהיה והייתי גר באותה עיר לינה לא הייתה מאושרת לי אלא פעמיים בשבוע כמה שעות אחה"צ ויום שישי/שבת מלא ללא לינה. מה העדיפות לילד בגיל כזה?
תודה תודה תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד בן 2.5 ואשתי רוצה להתגרש - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום לך,
כמובן שעדיף לילד שתגור קרוב אליו אם יש לך אפשרות. עדיף שהוא יראה אותך מספר פעמים במשך השבוע מאשר פעם אחת ארוכה שנורא קשה להיפרד בסופה ויש געגוע נורא גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואהדנית22/10/2012
שלום ,
יש לי ילדה בת שנתיים וחמשה חודשים , ב- תחילת ספטמבר הכנסתי אותה בפעם הראשונה למסגרת ( גן פרטי ) ולפני חודש הילדה התחילה להוציא צואה ולמרוח אותו
על הפנים שלה ובקירות של הגן , הסוגיה ממשיכה להיעשות גם בבית .
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום דנית,
זוהי התנהגות חריגה, ואלי כדאי לפנות לייועץ מסודר כדי לבדוק את העניין וממה הוא נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא ישן איתישולי22/10/2012
שלום רב,
בני בן שש וחצי מגיב יפה לסדר יום בבית
וכן עם השינה,אך משום מה יש נטייה של אביו
להפרד ממנו לשנת הלילה בתוך מיטת הבן.
האב נשכב לצד הילד מספר לו סיפור ונרדם איתו.
כאשר אני מבקשת שיקום,הוא טוען זה בסדר בסדר.
אני חושבת שאין זה בריא לילד . לילד לא אכפת ויכול גם להסתדר בלי אביו במיטה,
אך חשוב לו הסיפור.
מחכה לשמוע את עצתכם בעניין
תודה שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא ישן איתי - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום שולי,
לא ברור מהתאור שלך האם האב נשאר לישון שם כל הלילה, או רק נרדם לכמה דקות אחרי הסיפור? אם הוא רק נרדם לכמה דקות זה לא נורא. אם הוא נשאר לישון שם כל הלילה, אכן זה לא רצוי. זה לא רצוי גם עוברכם כזוג, ואולי כדאי לחשוב מדוע האב מעדיף לשיון עם הבן ולא איתך? האם זה מבטא קושי בזוגיות, או באינטימיות? שווה לברר את הדברים האלה. מבחינת הבן, המסר הרצוי הוא שילדים ישנים לחוד ומבוגרים ישנים במיטת ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדג בן 5 .5 - פחדיםלימור21/10/2012
שלום רב ותודה מראש
יש לי ילד מקסים בן 5.5 בגן חובה :נבון , נעים... .
הבעיה המרכזית היא : כשהוא נמצא בבית לרוב לא רוצה לצאת כגון :לטיול , לסרט , להצגה וכו... רוצה להשאר במקום בטוח בעינו שזה הבית .
לפי דבריו :"אני פוחד מהכל ,חוץ מאמא ואבא" . (מקשה עלינו מאוד ) .
-בבוקר לגן רוצה להשאר בבית . כאשר מגיע לגן מתקשה מאוד להיפרד -מושך לנו בחולצה ,בוכה (זאת להזכיר הוא כבר בגן חובה - הילדים בגנו לא מתנהגים כך ) .
-הוא ילד רגיש מאוד (קשטר בלילה לסמיכי שלו , לחפצים מסויימים (רובה צעצוע-איתו הוא רוצה ללכת כל היום ).
אנו אובדי עצות - מה לעשות ?
בברכה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגיש מדי
שולי22/10/2012מזכיר לי את בני ,כיום בן 11
בעייה של ויסות חושי -רגשי.
יש לטפל בריפוי בעיסוק שתחום ההתמחות וויסות חושי.
בהצלחה שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדג בן 5 .5 - פחדים - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום לימור,
נשמע שבנך אכן סובל מחרדות. את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחודשאמא21/10/2012
מאז גיל 8 חודשים כשהיתה עדיין יונקת היתה קשורה מאוד להנקה ובלילות לא הספיק לה עד כדי שישנה כל הלילה עד הבוקר על הציצי... אני חייבת לציין שהיא ללא מוצץ וללא בקבוק מה שהקשה עלי עוד יותר, ניסיתי בכל הדרכים ולא הסכימה לקבל חוץ מהפטמה שלי.
גיליתי שאני בהריון כשמלאו לה 10 חודשים וההתעוררות שלה בלילה המשיך עד היום אבל בהיסטיריה. עשינו לה כל הבדיקות הגופניות, תולעים, ברזל והכל תקין. במשך היום היא תינוקת מדהימה אבל קשורה אלי מאוד, היא במסגרת לגילה ומתנהגת יפה מאוד, אוכלת ויושנת טוב ומשחקת. הרבה.
כל הזמן הרופא אומר שזה נורמלי ושכיח עד גיל שנה וחצי... אבל היא מתעוררת לפחות 4-5 פעמים בלילה בצרחות ולא רוצה לחזור לישון, ולפעמים יוצאים איתה לסיבוב ברכב ע"מ שתירדם שוב.
הרופא אמר שיש סיוטי לילה אצל ילדים.. אני כבר בסיוט יום יומי נא עזרתכם ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
אמא23/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר24/10/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_שינה_תינוקות_הפרעות_שינה_ילדים' id=link]הפרעות שינה תינוקות, הפרעות שינה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה להתערב?!אורית21/10/2012
שלום
אני אמא לשני ילדים (בני חמש ושנתיים). באופן טבעי אני חווה עם בני הבכור חוויות שקודם לכן לא התנסיתי בהן והן מעוררות בי בלבול וספק. הדילמה הנוכחית קשורה במצבו החברתי של בני ובמידת ההתערבות שלי ושל בעלי. לפני כחודשיים עברנו עיר ובני החל ללמוד בגן חובה עם ילדים חדשים. לעיתים הוא מספר שמשחק לבד ושאין לו כלל חברים. לעיתים מספר שמשחק עם כולם. נראה שהוא עסוק במציאת מקומו בגן ואני תוהה האם עליי לשוחח עם הגננת על כך ולסות לסייע לו בכך? בהמשך לשאלה זו, אני תוהה האם בשעות אחה"צ עליי לעודד אותו שנזמין חבר הביתה? לרוב הוא אינו יוזם או מביע רצון לחברה (הוא מעסיק עצמו יפה בשעות אחה"צ). אני מוקפת סביבי אמהות שדוחפות ומייצרות עבור ילדיהם מצבים חברתיים ואחרים (חוגים, הצגות ושאר פעילויות) מבלי שהילדים הביעו את רצונם בכך. מתחילת ההורות שלי אני מנסה להימנע ולהקשיב לרצונם של ילדיי. האם אני טועה? האם עליי להיות אקטיבית יותר?
תודה על תשומת לבכן
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה להתערב?! - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום אורית,
בגיל זה עדיין חשוב מאוד שתעזרי לילד להזמין חברים אחה"צ. הילד שלך אומם לא מבטא רצון לכך, אבל הוא כן מתלונן שקשה לו חברתית במהלך היום והסביה לכך היא שייש שם ילדים שכבר מחוברים זה לזה אחה"צ והוא לא מכיר אף אחד. הוא אל יכול לדעת את זה, ולכן הוא לא יבקש ממך לפגוש ילדים. הוא לא יודע שזה חלק מהמענה לבעיה שלו. ילדים לא תמיד יודעים מה יכול לעזור להם ולכן הם זקוקים להכוונה של ההורים. כמובן שאם הוא ממש לא רוצה אין צורך להכריח אותו, אבל איך את בעצם יודעת אם לא הצעת לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד רגיש מאודאושרת21/10/2012
שלום שמי אושרת ואני אמא של דניאל בן ה-3 ילד חייכן ,מצחיק ,חכם מאוד ומאוד בוגר לגילו . שמתי לב שדניאל מאוד רגיש להבדיל מילדים אחרים וזה בא לידי ביטוי בעיקר מולי ומול אנשים אשר קרובים אליו . כאשר אנו כועסים או צועקים עליו הוא מתחיל ישר לבכות ומבקש שנפסיק לכעוס עליו הוא לא נרגע עד שאנחנו אומרים לו שאנחנו כבר לא כועסים עליו והכל בסדר ,חשוב לי לציין שהסברתי לו כבר מס' פעמים שהעובדה שאנו כועסים עליו לא משנה את האהבה שלנו כלפיו כלומר שגם שאנו כועסים עליו אנו אוהבים אותו מאוד .גם כשאנחנו נמצאים בגינה או בג'ימבורי מספיק שאחד הילדים יעשה לו איזה פרצוף או יגיד לו משהו לא מעים הוא ישר מתחיל לחשוב שהוא כועס עליו ולא מוכן להמשיך לשחק הוא כל הזמן שואל אם הילדים כועסים עליו ולמה גם אם לא היתה שום אינטראקציה בינהם . התופעה הזו הפכה להיות בלתי נסבלת בתקופה האחרונה כי אי אפשר לכעוס עליו על שום דבר הוא ממש לוקח את זה מאוד קשה ולא נרגע . אני נמצאת בחודש התשיעי להריוני וכל תקופת ההריון הוא היה שותף מלא בנושא הוא מאוד מצפה לאח קטן ומאוד רוצה שהוא כבר יצא כדי להיות אח גדול . אני מאוד אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא ואיך אוכל לעזור לו כי הוא היה ילד בעל בטחון עצמי מאוד גבוה וזה קצת חורה לי שהביטחון שלו ירד
תודה אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רגיש מאוד - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום אושרת,
יכול להיות שחלק ממה שקורה לבן שלך זה שהוא לא ידוע מה לעושת עם הכעסים שלו, ובכללל לא רק עם הכעסים שלכם. באופן לא מדוע, כשהוא נבהל מהכעסים שלכם יכול להיות שהו אנבהל מהכעסים של עצמו. התגובה שלו להריון לך היא דוגמא קלאסית לכך. את מתארת תגובה חיובית ומושלמת בעד במציאות זה לא כך. במציואת יש לכולנו תגובות מעורבות. כאשר אימא נמצאת בהריון, כל ילד מרגיש שמח מאוד ורוצה להיות חא גדול, אבל הוא כועס ומקנא, וגם לא רוצה שיקחו לו את האפשרות להיות חא קטן כשבא לו. וזה לגיטימי לגמרי. נשאלת השאלה עד כמה אתם מאפשרים לבן שלכם לבטא תחושות שליליות, ומה התגובה שלכם כשהוא עושה זאת. אם הו אחש שכל תגובה תוקפנית מצידו נתקלת בחוסר שביעות רצון, או נזיפה מצידכם, אין לו איך להכיל את התחושות האלה והוא לומד להדחיק אותן ובעצם משליך אותן על סביבתו ולכן נדמה לו שכולם כועסים עליו. נסו לבדוק אם הדברים שאני מתארת מתאימים למה שקורה אצלכם, ואם כן, נסו לתת לגיטימציה לכעס גם אצלו, ללמד ואתו לבטא כעסים, יכול להיות שהו אנורא רוצה לרצות אתכם ולכן לא תמיד כנה לגמרי עם מה שהוא מרגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילד בן ה שלוש ילד רגיש
רופא ילדים28/10/2012לפי מה שאני הבנתי זהו ילד נורא חמוד שמבין כשכועסים עליו, וזה טוב.
אם הוא עושה משהו לא נכון (הוא בטוח יודע שאתם עדין אוהבים אותו) ואתם כועסים עליו, סימן שהוא יודע מה לא אהבתם בדבר שהוא עשה ומבין שהוא לא רוצה שתכעסו עליו כי הוא אוהב להיות בנחיכותכם כשאתם נחמדים D:.
הבעיה היא שאתם אמורים להבין, אם אתם כועסים עליו והוא רוצה שתפסיקו אתם חייבים לדעת שאפילו אם באותה שניה הוא יחשוב שאתם לא אוהבים אותו יעבור יום יום וחצי והוא ישכח מזה, במיוחד בגיל 3.
שמח לעזור ומצטער אם לא עזרתי D: אשמח לתשובה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי כיס לבן שש- רצוי?סער21/10/2012
שלום. בני כמעט בן 6 בגן חובה. לאחרונה החל לבקש כסף מהורי ןמחמותי כל הזמן מדבר על כסף. מאיזה גיל רצוי להתחיל בדמי כיס. איך כדאי להציג את זה? האם לומר לו תתנהג יפה כל השבוע ותקבל שמי כיס? זה קצת בעייתי מאחר והוא ילד שכל הזמן מתנה לנו אני יאכל יפה אקבל קינוח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי כיס לבן שש- רצוי? - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום סער,
אני חושבת שבמקרה הזה הפיתרון הו אלא דמי כיס, אלא קודם כל לברר מדוע אצל הילד שלכם הכל קשור להתניה חומרית. מדוע הו אמבקש כסף כל הזמן? במקום מה זה בא? נאי נוטה לחשוב שמה שהוא רוצה באמת זה סוג של תשומת לב ואהבה, והכסף הוא רק ביטוי לזה, לא הדבר האמיתי. נסו לבלות איתו יותר זמן איכות, לתת לו קשר ולא כסף. שחקו איתו, עשו איתו דברים ביחד, והמעיטו במתנות. כמו כן לא נכון להיענות להתניות שלו אם יאכל ככה יקבל ככה, מצידכם שלא יאכל. הוא אוכל בשבילו ולא בשבילכם.
את נושא דמי הכיס דחו לאחר שהעניין הזה ייפתר, זה לא המענה למצב שתארתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת צהרייםסבטה21/10/2012
שלום.
בתי בת שנה וחצי כמעט,התחילה לעשות לי קונצים עם שנת צהריים.המטפלת אומרת שלה היא לא עושה את זה.אני רןאה שהיא עייפה,אבל כששמה אותה לישון ומנסה לצאת מהחדר היא מתחילה לבכות.היא לא עשתה לי את זה בעבר.אחרי בכי של כמה דקות , היא נרדמת.חשוב לציין שאני עובדת הרבה ובאמת היא לא מבלה איתי הרבה זמן..יכול להיות שבגלל זה?
עוד שאלה.נראה שהיא אוהבת כשאני מתעצבנת עליה..כל פעם שהיא עושה משהו שאסור ואני כועסת היא מחייכת או צוחקת ועושה את זה שוב.איך להגיב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת צהריים - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום מרינה,
כן, בהחלט יכול להיות שחסר לילדה שאת לא מבלה איתה הרבה. לגבי הצחוק כשאת כועסת,הי אבודקת את הגבוללות. חשוב שתבחרי מה לאסור עליה, וכשזה משהו חשוב, חשוב להבהיר לה בתקיפות ובהחלטיות שזה אסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
סבטה23/10/2012שלום.
תודה על התשובה.
האם אני צריכה לתת לה קצת לבכות שתבין שהיא צריכה לישון?פעם הוצאתי אותה כי חשבתי שהיא פשוט לא עייפה.אבל עששמתי אותה לאחר שעה היא עשתה לי את אותה הצגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה - תגובה
סמדר ריינר24/10/2012שלום מרינה,
אם הילדה שלך לא מבלה איתך הרבה זמן, אני לא בטוח השמבקרה הזה הייתי נותנת לה לבכות. אם היא לא מבלה איתך הרבה זמן, אז מתי בעצם את נמצאת בבית בזמן שנת הצהריים? האם מדובר בסופי שבוע. אם כן, רק בשביל זה לא הייתי מניחה לה לבכות אלא נותנת לה להיות איתך בזמן הזה, אולי להירדם עלייך כשאת יושבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי לא תרדם בשום מקום חוץת ממטתה.
סבטה24/10/2012אני אכן מדברת על סוף השבוע.
הבת שלי אף פעם בחיים לא נרדמה עלי ולא תרדם.היא לא נרדמת גם במיטה אחרת חוץ משלה.......באיזשהו שלב היא הופכת להיות פשוט עצבנית ועייפה יתר.היא פשוט מנסה להתעלם מעייפות כדאי למשוך זמן איתי...אבל לי חשוב שתנוח צהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי לא תרדם בשום מקום חוץת ממטתה. - תגובה
אני מאוד מבינה אותך שאת עובדת קשה ובטח מחכה לסופי השבוע כדי לישון בצהריים. מצד שני, גם לבתך מאוד קשה שאת לא איתה, והיא מחכה לסופי השבוע כדי להיות איתך. אני לא בטוחה שיש לי פיתרון שישמח אותך. אני בדיעה, שההורים הם אלה שאחראים לעושת ויתורים. בעצם מה שאת רוצה, זה להרגיל ילדה בת שנה וחצי לחיות עם פחות אימא ממה שהיא צריכה. ואת מציעה לתת לה לבכות כדי שתלמד שאין אימא, ותישן לבד. אני חושבת שזה קצת יותר מדי לדרוש מילדה בת שנה וחצי. אני מאמינה שאדם מבוגר שבחר להיות הורה, הוא זה שצריך להקריב לפעמים, ובודאי לא לדרוש את זה מתינוק בן שנה וחצי. אם היית אומרת לי שלילדה יש באופן כללי בעיית שינה, למרות שאת ו/או אביה נמצאים איתה הרבה, הייתי אומרת לך שיש בעיה בהרגלי השינה שלה, וצריך להרגיל אותה שבכי לא מנהל אתכם. אבל נדמה לי שכאן זה דווקא לא המצב, ויש משהו מאוד בריא בבת שלך דווקא בגלל שהיא מתעקשת שתהיי איתה. לתת לה לבכות זה כמו לכבות את התקווה שלה, שהיא יכולה להשיג את איאמ כשהיא צריכה אותה. לכן, אני לא ממליצה לך לנקוט בטקטיקה הזו, עם כל הכאב על שנת הצהריים. אולי תפסידי עוד כמה חודשים שנת צהריים, אבל תרוויחי ילדה בריאה נפשית. מה שאולי כן אפשר לחשוב הוא האם יש עוד דרכים שבהם את יכולה להיות יותר עם הבת שלך גם באמצע השבוע, אולי זה יקל עליה לאפשר לך לישון בסופי שבוע בצהריים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סבטה24/10/2012סמדר,
אני מדברת על שנת צהריים שלה ולא שלי.חשוב לי שהיא תישן ולא תהיה עייפה.היא בגיל שלה חייבת לישון צהריים.היא לא תרדם אם אהיה איתה בחדר כי היא ישנה לבד מגיל חודשיים וחייבת את הפרטיות והשקט שלה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
לא יקרה שום נזק אם בסופי שבוע היא לא תישן צהריים. בטח לא במחיר של לתת לה לבכות. יותר חשוב שתהיה עם אימא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנשקויות בגיל צעירליאור21/10/2012
שלום, ביתי בת ה-7 טענה שיש לה סוד כמוס ומשהחליטה לשתף אותי בו גילתה לי שמדי פעם היא מסתגרת עם בן הדוד שלה ( בן שמונה) והם " מתנשקים" .שאלתי אם מדובר ביד או בלחי והיא אמרה שבפה. כמובן שדרשתי ממנה להפסיק עם זה. הסברתי שאני לא כועסת. מבקשת לדעת איך הכי נכון להתמודד עם הסיטואציה על מנת להשיג את התוצאה המבוקשת מבלי להפחיד את הילדה או לגרום לה לא לשתף אותי בעתיד בדברים אישיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנשקויות בגיל צעיר - תגובה
סמדר ריינר21/10/2012שלום ליאור,
שחוב לגלות הבנה לססקרנות שלה, ולרצון שלה להיות כמו "גדולים", ולאפשר לה להגיד אם זה נעים לה, אם יש עוד תחושות שהיא חשה סביב הנשוא הזה, האם זה לגמרי מרצונה, עצם העובדה שהיא חשה שזה סוד וזה מכביד עליה מרמזת על כך שהיא רוצה לשתף בתחושות שלה וכדאי להקשיב להם לפני שמגיבים. אפשר להגיד לה, שאת מבינה שהיא סקרנית וזה טבעי, אבל אלה הן פעולות שכדאי שתשמור לגיל מבוגר יותר. זה גם הזמן לתת הסבר מסודר על ההבדלים בין המינים ועל דרך הגעת ילדים לעולם, אם זה לא ניתן עד עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה משותפתאמא21/10/2012
שלום,
ביתי בת השש ובני בן הארבע ישנים בחדרים נפרדים אך סמוכים...עד לא מזמן הם היו נרדמים בסלון יחד והיינו מעבירים אותם למיטות. בדבועיים האחרונים החלטנו על שינוי וכל אחד נרדם במיטתו, קשה להם עם השינוי והם ממש ממש רוצים להרדם באותו החדר, אנחנו מסרבים משום שלוקח להם המון זמן להרדם ביחד...רק שהסירוב שלנו מוביל לבכי משני החדרים, הם כל רגע קוראים לנו ומבקשים משהו...האם ההפרדה בגילאים הללו עושה להם נזק? או שאולי כדאי להתמיד בדרך הזו משום שמדובר גם בשני מינים שונים....
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה משותפת - תגובה
סמדר ריינר21/10/2012שלום לך,
ההפרדה בגילאים הללו לא גורמת נזק. הבעיה היא לא בהפרדה אלא בכך שהם כנראה לא יודעים להרגיע את עצמם ולהירדם,ונראה להם פחות מפחיד שהם יהיו ביחד בחדר. כדאי אולי ללמד אותם להירדם. עד היום עשתה הטלוויזיה את התפקיד הזה. כדאי להחליף את הטלוויזיה בטקס שינה, שכולל סיפור, שיחה, התייחסות אישית לכל אחד מהם, ולליווי שלכם לעבר פירדה מהיום לכיוון השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמותאמא21/10/2012
שלום רב,
אני אם לשלושה ילדים , הבכורה בת שש האמצעי קרוב לארבע ותינוקת בת שנה וחצי.
יש דינמיקה טובה בין שלושתם, כשילדתי את הקטנה לא ראיתי סימני קינאה מיוחדים.לאחרונה בני האמצעי(שהתחיל גן חדש ) התחלי להרטיב ביום, ומנסה בכל דרך לבתבלט דרך צעקות, חוטף לאחותו דבר שאצלה ביד למה?" כי אני רוצה את זה עכשיו".ועוד המון מצבים של בכי , עייפות מרובה, לעיתים הוא נ ראה קצת עצוב, בגן הכל בסדר ומתנהל כשורה, לדוגמא כשאינו מקבל את מבוקשו במיידית, הוא נכנס להסטריה , מתחיל לבעוט בי להשתולל ועוד. כמובן שאני מגיבה מיד להתנהגות ומרחיקה אותו הצידה, אך זה חוזר שוב ושוב וגם כלפי אחיותיו...האם זה מצריך טיפול?או שאולי לחכות שיסתגל יותר לגן...?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמות - תגובה
סמדר ריינר21/10/2012שלום לך,
את מציינת שבגן הכל כשורה, כך שלא נראה שזה קשור להסתגלות לגן דווקא. ייתכן שקרה משהו שהשנה הוא מרגיש שמקומו במשפחה פחות ברור והוא מתחיל להגיב כילד סנדוויץ'. חשוב לנסות לתת לו זמן איכות לחוד, ללמד אותו דרכים חלופיות לבטא תסכול, ולשים לב האם יש שינוי בהתנהגות. הרטבה ביום היא סימן למצוקה, כך שאם ההתנהגות לא משתנה תוך מספר שבועות (2-3)למרות ניסיונות שלכם לפעול כפי שהצעתי כדאי אכן לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)