מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 2 וחצי עם התקפי כעס קשיםדנה19/11/2012
יש לי ילד בן שנתיים וחצי, יש לו אחות בת 7 חודשים. הילד הוא ילד טוב, מקסים, מאוד אוהב ללכת לגן. בחודש האחרון שאני או בעלי אוספים אותו בסוף היום הוא לא מקבל אותנו יפה בכלל, הוא רואה אותנו (לא חשוב מי מאיתנו-לשנינו מגיב באופן זהה) ואו מתחיל לבכות או צועק צעקה גדולה של "דיי", "דיי כבר" וכועס מאוד וגם בוכה. זה קורה שאוספים אותו עם או בלי אחותו הקטנה ביד. חשוב לציין שבגן הכל בסדר וגם בבית. הוא יכול לא להירגע מהכעס והבכי גם עד שמגיעים הביתה לפעמים. לא ברורה לנו ההתנהגות הזו שלו, אך ברור שכועס על משהו. לאחותו שנולדה לא קינא בהתחלה, עכשיו אולי קצת יותר, ואנחנו מנסים כמה שיותר לא גרום לו לקנא. אך ההתנהגות הזו של לצעוק עלינו (אפילו הגננת בהלם מההתנהגות הזו) היא חדשה ולא ברורה לנו.
נא עזרתך בעניין
ההורים המודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת
דנה19/11/2012חשוב לציין שהתנהגות דומה קוראת לו גם מיי פעם באמצע הלילה שמתחיל לצעוק "לא" ו"די" וכדומה בצרחות מטורפות כאילו מישהו עושה לו משהו רע (חס וחלילה!!) זה מאוד מאוד מדאיג אותנו. אנחנו מחנכים אותו מאוד יפה ולא מבינים מאיפה מגיעים פרצי הכעס האלה. וגם אם זה מקנאה לאחותו הקטנה איך מתמודדים עם דבר שכזה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 2 וחצי עם התקפי כעס קשים - תגובה
סמדר ריינר20/11/2012שלום דנה,
מותר לילד לכעוס, לא בורר לי למה אתם כל כך מתרגשים מהעניין. חשוב לא להתייחס לזה יותר מדי כי זה מעודד את המשך ההתנהגות הזו. נסו להתייחס אליה בענייניות ובקצרה, לא להתחיל סאגה שלמה סביב העניין הזה, לא לנסות לדובב אותו, להתחנן, לכעוס, להתפלא, וכו'. פשוט לאסוף אותו מהגן ולבוא הבייתה, בשקט, ותת לו לכעוס כמה שהוא רוצה. אם תצליחו להיות עיקביים בהתנהגות הזו זה יתמתן עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרתע ממשחת שינייםנטלי19/11/2012
הבן שלי בן חמש וחצי ומאז שהוא מש קטן הוא לא מוכן לצחצח שיניים עם משחה. המשחה ממש מגעילה אותו עד כדי כך שהוא לא מסוגל להריח אותו אפילו מרחוק. הוא מצחצח עם מברשת בלי משחה ואין לו בעיה עם הטעם של מי הפה. מה עושים? הוא באמת נרתע ולא מוכן לנסות בשום אופן. ניסינו מגוון של טעמים וזה לא הולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרתע ממשחת שיניים - תגובה
סמדר ריינר20/11/2012שלםו נטלי,
אני לא חושבת שחייבים לעשות משהו, התייעצו עם רוםא שיניים, אני לא בטוחה שצחצוח ושטיפה במי פה זה לא מספק.
אפשר אולי גם להתעניין אצל הומיאופאת/נטורופת, יכול להיות שיש גם תחליפים טבעיים למשחות שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתחסוי19/11/2012
שלום רב,
יש לי ילד בן ארבע וחודשיים, לאחרונה שמתי לב שיש לו נטייה להיצמד לילדים קטנים ממנו ואפילו תינוקות וממש אוהב לחבק אותם, ללטף אותם במין אובססיה כזאת לא מובנת.
דבר נוסף ששמתי לב אליו זה שיש ילד בגן שלו והרבה פעמים אני שמה לב שהוא ממש אוהב לחבק אותו לשחק איתו. אני אתן דוגמה מהיום: הם ביחד בחוג כדור רגל ובסיום החוג הוא ממש רצה להיפרד מהילד בחיבוק וכל הדרך עד לאוטו הוא כאילו ממש רצה להיות לידו.
האם זה משהו הגיוני או שאני סתם בחרדה?
אגב אני בהריון בחודש תשיעי והוא יודע שבקרוב יהיה לו אח והוא ממש מחכה לו, אני לא יודעת אם זה קשור.
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
סמדר ריינר20/11/2012שלום לך,
זה בסדר גמור שבנך אוהב לחבק ילדים קטנים. צריך לשים לב האם זה גם נעים להם, ואם הוא עושה את זה באופן מקובל על הצד השני ומתקבל בברכה או שלפעמיים מתעלם מניסיונות של הצד השני להתשחרר מהחביוק, או שילדים מתלונננים על החיבוק שלו. אם זה כך אז אכן יש בעיה, שצריך לבדוק אותה יותר לעומק, עם איש מקצוע שייצור הכרות יותר מעמיקה עם הילד ואיתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך גמילה מטיטוליםמירית19/11/2012
היי
אני אמא לבן שנתיים מקסים, כבר בסביבות גיל שנה וחצי הראה מוכנות והבנה לגבי עניין הגמילה מהטיטולים, מכיון שחזרנו ארצה דחינו את תהליך הגמילה וגמלנו בגיל שנה ועשרה חודשים, עכשיו חודשיים אחרי אנחנו בלי טיטול.
העניין הוא שהוא לא ממש מבקש ללכת לשירותים, אנחנו לוקחים מיוזמתנו כל כמה זמן לפי כמות השתייה וזה הולך יופי, אפשר לראות שהוא יודע להתאפק אבל כמובן שיש פיספוסים מובנים.
לעיתים רחוקות מבקש מעצמו.
רוצה לציין שאין לו שום התנגדות כאשר לוקחים לשירותים, אנחנו עדיין שמים טיטול בלילה אבל רב הימים מתעורר יבש.
רציתי להתייעץ כיצד ללמד לבקש מעצמו ללכת לשירותים והאם כדאי להוריד את הטיטול לחלוטין בלילה.
מבחינה ורבאלית מדבר מאוד יפה וברור לגילו.
אשמח לעצות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך גמילה מטיטולים - תגובה
סמדר ריינר20/11/2012שלום מירית,
אם הוא קם יבש אפשר להוריד את הטיטול בלילה. יכול להיות שאתם מזכירים לו מהר מדי והוא לא מגיע להזדמנות הלרגיש את הפיפי לבד. נסו לתת לו להסתדר לבד בהדרגה, נסו לשחרר, ולראות האם הוא יבקש יותר פעמים או שרק מספר הפספוסים יגדל. יכול להיות שאם תשחררו את האחריות ןלעניין הוא יוכל לקחת אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה ביציאותגלית19/11/2012
שלום,
בתי בת שנתיים ו 8 חודשים. גמולה מזה מספר חודשים (רק ביום ועושה פיפי וקקי באסלה). לפני 3 שבועות התפתחה עצירות של 4 ימים שבמהלכה נתנו לה תכשיר מרכך אך היא פיתחה פחד לעשות קקי ומאז מסרבת לעשות קקי באסלה. כאשר היא צריכה היא ממש מפוחדת ומנסה להתאפק ואני משתדלת לא ללחוץ עליה אלא לעודד ולהגיד לה שזה טוב להוציא את הקקי וכך נוצר מצב שהיא עושה מחוץ לשירותים (על הרצפה או בתחתונים או בחיתול בלילה). איך ניתן להחזיר לה את הבטחון לשבת על האסלה בכיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה ביציאות - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/11/2012גלית שלום, תופעה של הופעת פחד מקקי היא נפוצה בגיל של בתך, גם לאחר מספר חודשי גמילה.
אני מציעה להעשיר את התזונה של הילדה בזמן הקרוב במאכלים ש״מרככים״ את הקיבה כדי להפחית את הסיכוי לעצירות אובייקטיבית. בנוסף במספר הימים הקרובים עדיף לזנוח את הנושא ולאחר מכן אם הבעיה נמשכת להוסיף פרסים בכל ערב אם היתה יציאה. כמו כן בעמוד השאלות הנפוצות תמצאי דרכים נוספות להתמודד עם הנושא.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7נירה19/11/2012
שלום,
בני בן 7, ילד חכם מאוד, חברותי, רגוע, אהוב על כולם, ובקיצור - מקסים.
הבעיה, הבאמת יחידה איתו, היא שהוא די "מעופף": עושה דברים בזמן שלו, שוכח לבצע כל מיני מטלות (הקשורות לשגרת היומיום, לביה"ס ועוד), לפעמים לא שם לב כשמדברים אליו וכו'.
לדעתנו, וגם לדעת גורמים מקצועיים, המקור לכל זה הוא מן רוגע ושלווה פנימית שיש לו. הוא לא נותן לעולם שבחוץ להפריע לו יותר מדי... ולמרות שזה במובן מסוים יתרון גדול, החלטנו למען התפקוד שלו בהווה ובעתיד כן לדרוש ממנו למלא מטלות הכרחיות ולקחת אחריות לענייניו.
מאז שקיבלנו את ההחלטה הדברים בהחלט משתפרים, אבל אני חוששת שאצלו נוצר הרושם שלא מרוצים ממנו, או שנוזפים בו (אנחנו כמובן מנסים לעשות הכל ברוח טובה, אבל לפעמים אין ברירה וצריך "להחזיק אותו קצר" לטובת העניין). רושם כזה עשוי להיות בולט במיוחד לנוכח אחותו בת השנתיים, שמפאת גילה הציפיות ממנה נמוכות יותר, ואין סביבה כזה מן עיסוק ב"למלא אחר הציפיות" ו"לעשות מה שצריך".
אנחנו דואגים להחמיא לו מתי שרק אפשר (ואפשר המון), ולומר לו כמה אנחנו אוהבים אותו, אבל עדיין, אני לא יכולה להמנע מההרגשה שהוא חש ברוח פחות חיובית מכיווננו, שאינה תואמת את תפיסתנו אותו, כילד מקסים, מוכשר, נוח ואהוב.
מה עושים? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט19/11/2012נירה שלום,
תיארת יפה את המורכבות במצב. הבן שלך מבחינתו מסופק ומתפקד היטב גם ללא עמידה ב״סטנדרטים״ שאתם קבעתם - שכן הוא חש אהוב, חברותי וחכם. לא ברור לי כמה מהציפיות שלכם הן מותאמות לגיל וכמה מעידות על קושי אמיתי שכדאי שתעזרו לילד להתמודד עמו.
לכן אני ממליצה להתייעץ מעט עם מישהו שיש לו פרספקטיבה על המאפיינים ההתפתחותיים האופייניים לגילו של בנכם, למשל עם המחנכת או היועצת, או פסיכולוג/פסיכותרפיסט המטפל בילדים. בירור כזה עשוי ״לשחרר״ אתכם מרגשי האשם ולעזור לכם למקד את העזרה לבנכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר לילד בן 4 על הטילים?לירי18/11/2012
מה אני אמורה להגיד לילד בן 4 ששואל אותי : אמא למה אנחנו במקלט? ולמה יש אזעקה? יש לציין שאנחנו רמת גנים ולא רגילים לזה בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להסביר לילד בן 4 על הטילים? - תגובה
נעמה סבג שמש18/11/2012שלום לך,
כדאי להסביר ברמה המותאמת לילד. נכון להסביר שיש לחימה ולכן אנחנו במקלט בזמן מסויים בכדי להיות מוגנים.
לילדים החווים את השגרה הקשה עכשיו בצורה אינטנסיבית הייתי מפרטת ומסבירה יותר, אך לילד העומד בזה פעם פעמיים ביום, הייתי נמנעת מלהכניס חרדה מיותרת.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש, מנכ"ל עידן ההורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעם אצל ילדה בת שנה ו 8 חאלינור18/11/2012
בתי הבכורה בת שנה ושמונה חודשים. לפני כחמישה חודשים נולדה לה אחות קטנה.
היום היא כבר אוהבת ודואגת לה ועוזרת לטפל בה.
בעלי נמנה על כוחות הבטחון ובחודשים הקרובים ייעדר מהבית לכל השבוע עד יום חמישי.
ללא ספק הבכורה כועסת וקשה לה עם היעדרותו. הקושי מתבטא בהתפרצויותכעס שמתרחשות "OUT OF THE BLUE" או כאשר היא איננה מקבלת משהו שהיא רוצה.היא נונת לעצמה מכה על הראש עם כף היד. התעלמות לא עזרה, הסברה "את ילדה טובה ואבא לא נסע בגללך" אינם עוזרים. קשה מאטד ההתמודדות עם שתיהם ובמיוחד לאור התפרצויות הזעם והמצב רוח ההפכפך.
עצה להתמודדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם אצל ילדה בת שנה ו 8 ח - תגובה
סמדר ריינר18/11/2012שלום אלינור,
כדאי להרגיע אותה ולקבל בהבנה שקשה לה. בודאי שילדה בגילה לא מבינה הסבר כמו: את ילדה טובה ואבא לא נסע בגללך. היא רק בת שנה ו-8. אני מקווה שבתקופה קשה זו יש לך עזרה, כיוון שאין דרך לגרום לכך שלבת שלך לא יהיה קשה ושהיא לא תבטא את הקושי. עם זאת ייתכן שחלק מהקושי נובע מתחושתה שאת נחלשת, מטבע הדברים, ואז ההתעלמות כן יכולה לעזור, בתנאי שמבצעים אותה בעקביות ולא נשברים מכך שזה לא עוזר מייד או באותו הרגע. זה לקוח מספר ימים עד שהילדה תפנים שלא מתייחסים להתנהגות הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישה מאודליאת18/11/2012
בתי בת 3.5 ילדה מאוד מאוד רגישה , מאוד ערנית למילים וטונציות שנאמרות לידה, זה מגיע למצב שקשה מאוד לכעוס עליה כי אח"כ היא לא מפסיקה להגיד אמא אני רוצה להיות ילדה טובה והיא יכולה לדבר על הנושא הזה ורואים שזה מנהל אותה, הגעתי למצב שאני לא יודעת כבר איך לכעוס עליה כי כל פעולה הכי קטנה שאני רוצה לנקוט איתה אני יודעת שזה יגרור התעסקות מצידה בסוגיה הזאת.הגעתי למצב שגם בכעס או בהצבת גבולות מולה אני מתעסקת בלברור מילים, השיא היה שהסבתא הלכה לטייל איתה וכמה פעמים היא אמרה לה נכון שאני ילדה טובה נכון? הסבתא היתה קצת בהלם ושוחחה איתי על כך והסברתי לה שאני אמא שלה ומותר לי לכעוס עליה ולהציב לה גבולות אבל היא מאוד רגישה !!! מה לעשות איך להתנהג ??? כי המילים האלו נותנות לי תחושה לא טובה,
רוצה להוסיף עוד משהו לפני שבוע קניתי לה מעיל עם פרווה נפוח .. הלבשתי לה אותו ופתאום בלי הכנה מוקדמת היא אמרה אמא אני לא רוצה מעיל כזה הוא עושה אותי שמנה! הלסת נשמטה לי , אני ובעלי רזים מאוד ואין שום אישו והתעסקות סביב הנושא הזה... איך ילדה בגיל הזה בכלל הגיעה למסקנה הזאת וחשבה בצורה הזאת לא מובן אציין שהיא ילדה גבוהה וממוצעת בגוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישה מאוד - תגובה
סמדר ריינר18/11/2012שלום ליאת,
חשוב מאוד לא ללכת על ביצים לידה יותר מדי. ואם היא עוסקת בזה באופן כפייתי, כדאי בעדינות ובתקיפות להפסיק את העיסוק שלה, ולהגיד לה שהיא א צריכה לעסוק בזה, ולעזור לה לעבור נושא. חשוב שאתם תהיו דומיננטים מאוד בעניין הזה, לא בצורה פוגעת אבל בצורה החלטית לא להיגרר איתה לשם. כמו כן, לצורך הצבת גבולות אין צורך בכעס. כעס הו אלא דרך להצבת גבולות. אפשר להגיד לא בצורה תקיפה, קצרה וברורה, בלי להעלות את הטון בלי כעס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהאורטל18/11/2012
בני בן 4.10 עדיין מתקשה להיפרד בבוקר בגן. זוהי השנה הראשונה בגן עירייה ובגן שהיה לפני כן היה נפרד בלי בעיות .
אני צפוייה ללדת בשבוע הבא ... דבר המגביר את דאגתי שמצב זה רק ילך ויחמיר.
בכל יום כשאני שואלת אין היה הוא עונה "לא כיף" , "לא עשינו כלום היום","לא שיחקתי עם אף אחד" - וזאת ומרות שהגננת אומרת שיש לו חברים בגן ואני רואה את היצירות שעשו כולם - למעט בני.
הבקרים שלנו מלווים בבכי, הוא מתחנן להשאר בבית רק היום . יש ימים שאני משאירה אותו כיוון שאין לי ברירה- הוא פשוט מסרב פיזית ללכת לגן.
אין באפשרותי להרים אותו בכח- אני גם לא רוצה ואין גם אין לי עזרה כיוון שבעלי יוצא מאוד מוקדם.
הגננת טוענת שהוא עושה לי מניפולציות ושאני משדרת לו חולשה ורגישות כיוון שאני הורמונלית ורגישה עכשיו .
איך אני יכולה לעזור לו ולעצמי להתגבר על הקושי ועל השינויים הקרבים ובאים?
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
סמדר ריינר18/11/2012שלום אורטל,
אם אכן את משוכנעת שאחרי שאת הולכת מהגן הכול בסדר, וההצגה היא רק לכבודך, חשוב מאוד שתרגעי, ולא תתרשמי ממנה. חשוב הגיד לו בתקיפות ובקצרה, שהוא הולך לגן כמו כולם. כשהוא בוכה, חשוב אל עשות מזה עניין, לא לענות לו, לא היכנס לשיחות, לנאומים, להתחננויות או כעסים, אלא פשוט להגיד בקצרה פעם אחת שהוא הולך לגן ושנאר בגן וזהו. גם אם הוא בוכה ולא מרוצה. ככל שהוא יראה שאת לא מתרשמת מזה, הוא יפסיק עם זה. מאוד חשוב להיות עיקבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7נטלי18/11/2012
שלום רב,
בני סיפר כי בן 7 בכיתה מעונין לנשק בן אחר בכיתתו בפה
האם קיימת התעוררות מינית בגיל כזה צעיר?
לא יודעת איך מתומדדים עם זה ומה אומרים לבני...
אודה לעזרכתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 - תגובה
סמדר ריינר18/11/2012שלום נטלי,
התעוררת מינית קיימת החל מגיל יום. חשוב לנצל את ההזדמנות שבנכם מעלה את השאלות ולהסביר לו מבצורה מסודרת, רצוי בעזרת ספר ילדים שמתאים לבני גילו, על ההבדלים בין בנים לבנות ועל דרך הגעת ילדים לעולם, אם לא עשיתם זאת עד היום. וכחלק מההסבר הכולל, אפשר להסביר שמבוגרים מראים את האהבה שלהם גם בנשיקות על הפה אבל זה עוד לא מתאים לגיל שבו הוא נמצא, וזו גם ההזדמנות להסביר שלאף אחד אין רשות לגעת בגוף שלו ללא הסכמתו מוגם לו אין רשות לגעת באחרים. ושאם קורה דבר כזה, שמישהו נוגע בו ללא הסכמתו צריך מייד לדווח למבוגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןא18/11/2012
שלום. אני ובעלי לא מסתדרים , יש לנו 3 ילדים 2, 6, 9.
היום קמתי בהרגשה שעדיף להתגרש (אני לא עשיתי זאת משום שאני לא עובדת כרגע עד לשנה הבאה שבני אהיה בן 3 )לצערי בשבע השנים שהבאתי ילדים הקמנו בית לא דאגתי לעצמי לפיתוח העצמי שלי, אין לי מקצוע ולא ניסיון והפער הזה יצר בי הרבה חוסר בטחון לצאת לעולם - מבחינה מקצועית.
אני חושבת שעדיף לילדים שנתגרש. הילדים הגדולים וזה בא ממני שאני ואבא לא מסתדרים ואין אהבה ביננו - אני יודעת ששיגיתי בלהציג את הדברים בגלל זה אני כבר מעדיפה שנתגרש סופית ואז עם כל הכאב (אני גם באה מזוג הורים גרושים) הילדים יודעים ולא מבולבלים.
הבעיה היא שלי אין פרנסה ואני מפחדת ליפול בין הכסאות. אין לי אומץ.
אני יודעת מהניסיון האישי שלי שאבא שלי לא היה ברקע. אמא שלי ויתרה על דמי המזונות בתמורה לבית שאבא שלי השאיר (אבל עדיין זה גם חצי שלו) לאמא שלי לא היה הכח הנפשי לתחבולות של העורך דין, כול הפרנסה בלגדל 5 ילדים נפל עליה וכמובן שאנחנו שילמנו מחיר כבד. אני לא רוצה שזה יקרה לילדים שלי. מה אני עושה? וגם אין לי כסף לעורכי דין ולכל התהליך הזה אף אחד לא יעזור לי. זה בית של בעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר18/11/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_התמודדות_עם_לחץ_פרידה_בגידה_פיטורין' id=link]התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמורתמירי18/11/2012
בתי מהססת למסור את נכדי בן השנתיים לאביו כל סופ"ש שני בטענה שהוא קטן מדי בכדי להיפרד ממנה לזמן ממושך יותר. יש לציין שהאב גר בקרבת מקום ובפעמים שהילד היה אצלו לא היו שום בעיות. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמורת - תגובה
סמדר ריינר18/11/2012שלום מירי,
אני יכולה להבין את בתך, עם זאת בגיל שנתיים נהוג למסור את הילד לסדרי ראייה אצל האב, במיוחד אם לא היו בעיות כשזה נעשה. צריך לאפשר בתך להתרגל, ולהיות סבלניים לכך שזה קשה לה, אני מניחה שעם הזמן במיוחד אם אין בעיות מיוחדות ,זה יהיה לה קל יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 14דנה16/11/2012
הבן שלי עוד חודשיים בן 14.באופן כללי הוא ילד מקסים תלמיד טוב .הוא הבכור משלושה ילדים ויש לנו בית נעים פתוח ותומך.גיליתי שהוא צפה באינטרנט באתר פורנו -זה אתר שגם אפשר לעשות שם צטים ...דיברתי איתו על זה בצורה מאוד רגועה אבל הוא הכחיש שהוא צפה.את השיחה על פורנו שזה לא טבעי וכו כבר קימנו בעבר ,ועכשיו הוא די נפנף אותי...אני לא ממש יודעת איך להגיב לזה ובמיוחד לשקר שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 14 - תגובה
סמדר ריינר18/11/2012שלום דנה,
זה די מובן שהוא משקר בעניין הזה, כי זה מבייש אותו. לא הייתי מבזבזת כל כך הרבה אנרגיה בשיחות בעניין הזה מעבר למה שנעשה או בקשר לשקר. חשוב שפשוט תחסמו את האתרים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה משותפת לשתי חברות מהכיתהרונית16/11/2012
ביתי והחברה הכי טובה שלה(בגיל 8) החליטו לעשות פרויקט "תיבת נוח" יחד והגישו למורה אותו. לאחר שבוע המורה ביקשה לקחת את התיבות הביתה. חברתה של ביתי(הרבה יותר עקשנית וילדותית ממנה)החליטה שהיא לוקחת את התיבה. ביתי ניסתה מספר פעמים לשכנע אותה לעשות הגרלה או למצוא פיתרון שלשתיהן תהיה הזכות לקחת את התיבה מכיוון שהם עבדו עליה יחד. החברה אמרה שהיא החליטה ושרק היא לוקחת אותה.דיברתי עם אמא(היא באה לקחת אותה מאצלי)והיא אמרה שהיא תדבר איתה על זה. אתמול ביתי נעדרה מביה"ס, והחברה ניצלה את ההזדמנות ולקחה את התיבה הביתה. לא ידעתי איך לעודד את ביתי כי היא מאוד כעסה והייתה מאוכזבת.
אמרתי לה שהדרכים לפתרון שהיא הציעה היו טובות ואילו התנהגותה של החברה לא בוגרת ומתחשבת ובמידה שתמשיך ככה יהיה קשה לה להסתדר. הצעתי לה שנקנה חומרים והיא תכין תיבה חדשה בדיוק איך שהיא רוצה... והיא שמחה מאוד.שאלתי היא: אני מפחדת שאני מעבירה לה מסרים של וויתור בהרבה מצבים ?כי היא בעצם צודקת אז למה שהיא תוותר?זה לא בגלל התיבה אלא ללמד אותה כיצד לפתור קונפליקט.
האם הייתי צריכה לעשות משהו ?אולי לדבר שוב עם האמא(הרי דיברתי איתה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה משותפת לשתי חברות מהכיתה - תגובה
סמדר ריינר18/11/2012שלום רונית,
נראה לי שנהגת טוב מאוד. את לא מלמדת את בתך לוותר, כי היא לא ויתרה היא ניסתה וזה לא עזר. לא תמיד ולא בכל מחיר חייבים לנצח. עדיין זה לא נכון להגיד שהיא ויתרה, היא כן עמדה על שלה, אבל בגלל שנעדרה מבית הספר נוצרה עובדה חדשה. את יכולה כמבון לפנות שוב לאם אם את רוצה ולדאוג שהתיבה תעבור אחרי כמה ימים אליכם, כרצונך, אבל אם לא זה לא מסר ותרני מדי בעיני לילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)