פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נתק מהורה
    שירי
    27/11/2012

שלום רב, אני גרושה ואם לילדה בת כמעט 3. הילדה גדלה במשמורת שלי והסדרי ראייה עם אביה כבר לא סדירים למעלה משנה. כמו כן היה נתק של כ - 4 חו' בהן הוא לא ראה אותה כלל. וההחלטה האחרונה שהתקבלה היתה שיראה ויחדש את הקשר במרכז קשר. האב הגיע לשם אך לא מוכן להמשיך בדרך הזו, ושוב נוצר נתק.
    אציין שהאב רוצה לראותה, אך רק בתנאים שלו שכוללים, שעות משלו, לינה, חינוך ע"י הגברת טונים וכיו"ב. מיותר לציין כי אנו לא רואים את זה באותה עין.
    כרגע הילדה מדברת עליו, אך כשבפועל הוא מתקשר לדוג', היא עונה וזורקת את השפורפרת, או לחילופין רצה ומתחבאה מתחת לשמיכה שלה ומצחקקת. היא קוראת לו שובבון קטן. להערכתי היא רוצה בקרבתו והיא גם אומרת זאת שהיא רוצה שהוא יבוא אלינו. היחסים בינינו אינם טובים, בלשון המעטה. האב הינו מקלל, צועק, ואלים. אינני רוצה להימצא בקרבתו והילדה לא רוצה להיות עימו בלעדיי. מה אפשר להגיד לילדה בת 3 בעניין זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתק מהורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתק מהורה - תגובה

סמדר ריינר
    28/11/2012

שלום שירי,
    אני מציעה לך להתייעץ בנושא עם העובדות הסוציאליות במרכז הקשר שמכירות אתכם ואת הילדה ויכולות לייעץ לך באופן ספציפי ויותר מדוייק מה כדאי להגיד בשלב הזה. אני מניחה שיש להן נסיון רב בהסברים כאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה בגן
    עדי
    27/11/2012

בתי בת שנתיים ועשרה חודשים השנה היא התחילה גן חדש (לא גן עירייה) וחוץ מזה בסוף ספטמבר גם ילדתי. בימים הראשונים היא הלכה לגן בלי בעיות. אחרי מספר ימים מועט היא חלתה ונשארה איתי בבית במשך יומיים ומאותו רגע שהיא חזרה לגן היא התחילה לבכות מהבית עד הפריגה ממני או מאביה בגן (עדיין לא ילדתי). בהתחלה הילדה בכתה גם במהלך היום וגם כאשר משהו זר נכנס לגן כמו המורה למוסיקה או המורה לספורט. נכון להיום היא רק בוכה מהרגע שאני אומרת לה בואי נלך לגן עד שאנחנו מגיעות לגן הבכי מתגבר ולפי דברי הגננת אחרי כעשר דקות של בכי היא נרגעת ומשתפת פעולה בגן ויותר לא בוכה כל היום גם כשמשהו זר נכנס לגן.
    שאלתי מה ניתן לעשות כדי לעזור לילדה להתגבר על הפרידה מאיתנו (בעיקר ממני) או לפחות להקל עליה?

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה בגן

הוספת תגובה

• פרידה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום עדי,
    נראה הקושי בפרידה מיועדבעיקר עבורכם, כי אחרי זה היא משתלבת. לכן רצוי שתנסו לא לעושת מזה עניין ולא לתת יותר מדי תשומת לב לכך כי אז מתגבר. צריך לעשות פרידה קצרה ועניינית, וככל שהי אתראה שאתם לא נלחצים ולא מתרשמים מהבכי, הבכי יתמתן. חשוב שתהיו עקביים בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך של הפרדות הורים, לא בטוח סופי
    עדי
    27/11/2012

אני ובעלי כבר תקופה דיי ארוכה נמצאים בלופ ביחסים. אחרי ניסיון בטיפול זוגי (שהופסק באמצע), ותחושה שאנחנו חוזרים שוב ושוב לנקודה הקשה בנינו ולא מצליחים להגיע לפתרון. לפני כמה ימים היה לנו שוב ריב גדול אחריו דיי הפסקנו לתקשר. אני כבר תקופה דיי ארוכה דיי ויתרתי על הלינק הרומנטי שיש בנינו ומתוך כך המעט שהיה דיי הצטמצם לאפס.
    אתמול בבוקר עשינו שיחה בה הסברתי לבעלי שאני לא מצליחה לגדול לידו. וכך אי אפשר להמשיך. אני חושבת שהוא הריח "סכנה" ושלח לי מייל ענייני(וגם אימפולסיבי מעט) בו הוא חושב שכדאי שנפרד, הוא יחפש דירה ויפנה לעו"ד.
    אני אתמול לא ישנתי בלילה, זה היה לי קשה מדיי.
    אני חושבת שזה בריא לעשות פרידה, אחריה או שנצליח לגשר על פערים ולחזור או שלא.
    יש לנו שני ילדים מקסימים וקטנים (5,2). אני רוצה לעשות הכל עם המון רוך ורגישות כלפיהם.
    איזה מסר אתה מציע להעביר להם, איך להתנהג אתם בתקופה הקרובה. מאחר ואני כן חושבת שזה דינמי וכן האיש יכול לחזור הביתה אחרי זמן מה, וגם יש אפשרות של פרידה, אבל אני חושבת שזה לא בהכרח הסוף.
    תודה על ההקשבה.

הוספת תגובה

• תהליך של הפרדות הורים, לא בטוח סופי - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום עדי,
    כלעוד בעלך גר בבית אין שום מסר להעביר. אחרי שיוחלט על מעבר ויהיה תאריך, כדאי במידת האפשר שתשבו עם הילדים שניכם ותסבירו שאבא ואימא לא מסתדרים ביניהם, ולכן אבא עובר לגור בבית אחר. זה לא קשור אליהם והם לא אשמים בכך, ושניכם אוהבים אותם מאוד. וכן כדאי להגיד מה יהיו ההסדרים מאותו רגע, מתי הם יראו את אבא והיכן וכו' כדי לאפשר כמה ישותר לשטיה ויציבות עבורם. סביר להניח שהילד הקן לא יבין הרבה מהשיחה הזו, אבל עם הילד הגדול רצוי מאוד לערוך אותה. אם המצב ישתנה בהמשך, צריך לערוך שיחה נוספת שמודיעה על השינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה-לשתף ילדים?
    סער
    26/11/2012

שלום רב. אני תושבת גן יבנה ובשבוע שעבר התארחתי אצל חמותי בבת ים בשל המצב הבטחוני הקשה שהיה בגן יבנה. אני חושבת לעבור לבת ים. האם נכון לשאול את בני בן השש מה דעתו האם הוא היה רוצה לגור בבת ים ליד סבתו? אני יודעת שכעקרון לא צריך לשתף ילדים בהחלטות גדולות כמו אלו אבל אני במילא לא בטוחה במעבר דירה אז הייתי רוצה מאוד להתחשב ברצונו של בני.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה-לשתף ילדים?

הוספת תגובה

• מעבר דירה-לשתף ילדים? - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום סער,
    לא. את לא אמורה לשאול את בנך. אם את לא בטוחה תתיעצי עם אנשים מבוגרים. זו החלטה שגדולה עליו, אין לו כלים לקבל אותה, ואת מעמיסה עליו מעמסה רבה בעשותך כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים פרודים- ילד בן 3
    טולי33
    26/11/2012

שלום, בעלי ואני פרודים, אנו גרים מזה כחודשיים כל אחד בבית הוריו ויש לנו ילד משותף בן כ-3, לא ברור האם נתגרש או שלא. כיוון שהתחלנו בשיפוץ לפני הפרידה מה שאמרתי לבן שלנו הוא שהבית בשיפוץ. הילד גר איתי. כמעט בכל יום בננו שואל מתי השיפוץ ייגמר (כנראה מתכוון לשאול מתי המצב יחזור לקדמותו והמציאות של המגורים המשותפים תחזור לקדמותה). לפני כמה ימים הסברתי לו בפעם הראשונה שלפעמים לא מסתדרים ואבא ואמא לא מסתדרים ומתווכחים ואפילו הוא היה עד לכמה מהויכוחים ולכן אנחנו כרגע לא גרים ביחד. היה נראה שבננו "מבין". אך שאלתי איך להמשיך להציג את פני הדברים, מה לאמר ומה לא לאמר לו (לבננו הקטן)
    תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    הורים פרודים- ילד בן 3

הוספת תגובה

• הורים פרודים- ילד בן 3 - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום לך,
    טוב עשית שדיברת איתו, זיהית נכון שהו אשם לב שמשהו לא בסדר. חשוב להסביר לו לזו לא אשמתו ולא קשור אליו, וכן להסביר לו בכל שלב מה הולך להיות, מתי ואיך יפגוש את אביו וכו' כדי לאפשר לו מקסימום שליטה במצב ויציבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות של ילד בן 6 ??
    צבי
    26/11/2012

שלום נכדי בן 6 ולומד בכיתה א,הילד ילד רגיש ועדין ,לא אלים ביום יום, אבל יש לו פטיל קצר,שגורם לו ,לא לחשוב פעמיים אם מציקים לו,מכיוון שהילד מוצק כל דחיפה או כל הרמת יד שלו ,הצד השני נפגע,הנכד נבדק ולא נמצאה אצלו שום בעייה וגם לא בעיות של קשב וריכוז,מבטיחים לו פרסים על התנהגות טובה,זה עובד שבוע שבועיים עד שמצליחים להרגיזו,ומיד מגיע הדחיפה /מכה למציק שלפעמים נגרם גם נזק
    וכמובן מיד מריצים את ההורים,ומיד השהיית הילד
    מה ממליצים לעשות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות של ילד בן 6 ?? - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום צבי,
    כדאי קודם כל לתת לו כלים מה לעשות כשהפתיל מתקצר, למשל לספור עד 10, למשל לנשום נשימות וכו'. כמו כן כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר ואולי גם לבקש המלצה לטיפול והדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    דינה
    26/11/2012

ילדתי בת ה- 6 מאוד חברתית , מתחברת מאוד בקלות ומיד רואה בכל אחד חבר או חברה. יש לנו שכנה הגדולה ממנה בשנה והן מאוד אוהבות אחת את השניה, אך בתי כל הזמן רוצה ללכת ולהיות איתה ולהזמינה אלינו הביתה, הילדה השכנה לפעמים פוגעת בה ומעליבה אותה בכל דרך אפשרית, וילדתי עדיין רוצה ללכת אליה , איך אני יכולה למנוע ממנה את הרצון העז להיות איתה , גם כשהיא שומעת אותה מעבר לדלת היא ישר קופצת ורוצה לצאת אליה, המצב די הדדי אך השכנה יותר מאופקת ונהנת כנראה מהשליטה המוחלטת בבתי. כשאני שואלת את בתי למה היא רוצה ללכת אליה אחרי שהיא מעליבה אותה התשובה היא שהיא נחמדה .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום דינה,
    את לא יכולה למנוע ממנה את הרצון. במקרה הזה את צריכה להבין טוב יותר מה קורה, ואיך זה שילדתך נהנהית מחברתה של ילדה שפוגעת בה? מה זה אומר? רק שתביני את זה תוכלי לעזור לה יותר. ישנם מספר כיווני חשיבה בעניין, נסי לבדוק האם זה מתאים למצב שלכם : האם הילדה עדה ליחסים פוגעניים במפחה? האם זו מערכת היחסים שהיא מכירה בין ההורים, או אפילו גם אם בלי כוונה כלפיה? אם זה הדפוס בבית זה גם מה שהיא תחפש בחוץ. אם התשובה שלי לא קולעת, אולי כדאי לנסות לחשוב על כך ואם הנשא מאוד מפריע לכם, לנסות לחפש ייעוץ מסודר בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 עם מזג סוער
    דנית
    25/11/2012

שלום רב, יש לנו שני ילדים, הבכור כבן 8 והשניה בת 5. הבת מאז לידתה עם עוצמת תגובה מאד גדולה, ומזג מאד סוער, נטיה לבכי וצרחות אינסופיות. ילדה חכמה וכשרונית, אולם הולכת לאיבוד בסערת הרגשות. היום אנו בתהיה האם לפנות לאבחון וטיפול עבורה. בגן הגננת מציינת את השתלטנות, הקיצוניות והקושי ביחסים בינאישיים. אולם בגן עומדת בד"כ בכללים ובבית מתפרקת. נציין שמדובר בהורות רגועה של שני בני הזוג, עם גבולות מאד ברורים וסבירים שיודעים לעמוד עליהם. אנו מקפידים מאד לחזק על התנהגות חיובית, ועובדים על יצירת אוירה חיובית ונעימה בבית. כמו כן לאור הסערה של הבת, אנו לאחר תקופות ארוכות של הדרכת הורים בענינה. לציין גם שהאח הבכור הוא ילד נעים הליכות מאז ומעולם ללא כל בעיות התנהגות. ויחד עם כל זה אנו מגיעים עימה למצבים מאד קיצוניים, של בכי וצרחות של כשעה וחצי, שתלטנות אינסופית, התחשבנויות, דיבור לא נעים וכו. אינה גמולה מפיפי בלילה ואין לה מוטיבציה להתקדמות לכיוון של בגרות רבה יותר. בעבר גם גילינו כמה בקלות היא מפתחת חרדות, אך בהכחדה של חרדות (מחיות למשל) הצלחנו לטפל באופן התנהגותי הדרגתי לבד. אולם הסערה הרגשית וקשיי ההתנהגות עדין עימנו. וכאן נחלקות הדעות. אשתי סבורה כיום שיש לילדה בעיות אורגניות והיא זקוקה לאבחון וטיפול רגשי/כימי/אחר ובדחיפות. אני סבור שהיא ילדה מאד קשה, אולם שאין פתרונות קסומים ויש להמשיך ולעבוד על הגבולות ועל ההחזקה בבית. מה דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5 עם מזג סוער

הוספת תגובה

• ילדה בת 5 עם מזג סוער - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום דנית,
    אם הייתם בהדרכת הורים בעניינה אולי כדי להתייעץ אם אותו איש מקצוע שמכיר אתכם כבר כי לו יש בודאי כלים טובים יותר לייעץ מאשר כאן בפורום, על אף הפרטים הרבים שמסרתם.
    כמו כן, מסרת בתאור שלך הרבה פרטים בקשר לגבולות וחיזויקם חיוביים, פחות לגבי בילוי זמן אישי עם ילדה, תשומת לב חיובית שלא תלויה בהתנהגות וקבלה של הילדה כפי שהיא, לפעמים גם זה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית סטריליות
    עינב
    25/11/2012

שלום
    יש לי ילד בן 6 שהתחיל השנה כיתה א' .
    מגיל 5 וחצי בערך התחילה בעיית סטריליות המתבטאת באופן הבא :
    הילד לא מוכן לשבת על משטח משופשפף,דהוי , ולמשל יש לי ספה שהילד הקטן הקיא עליה וניקינו אותה לחלוטין ומאז הוא לא מוכן לשבת שם .
    מאוד מציק לו בבית ספר שהילד שיושב לידו נוגע לו בחפצים .
    אם הספרה או האות לא יוצאת כמו שצריך הוא יכול למחוק ולמחוק עד שייצא כמו שהוא רוצה.
    הוא לא מוכן שאנחנו המשפחה נשתה מהכוס שלו או הבקבוק שלו .

מה עלי לעשות ? לאן לפנות ?
    האם זה יחלוף או שצריך לט]ל במיידית ?
    אשמח לתשובה ועצה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית סטריליות

הוספת תגובה

• בעיית סטריליות - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום עינב,
    נשמע שהילד סובל מחרדות שבאות לידי ביטוי בהתנגות אובססבית קומפולסיבית. יש לפנות לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עינב
    27/11/2012

למי עלי לפנות ? מי מטפל בזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי עלי לפנות ???

עינב
    27/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי עלי לפנות ??? - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום עינב,
    לכל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עינב
    28/11/2012

האם מטפלת באומנות הנהוגת לטפל גם בשיטת CBT מתאימה לטיפול הבעייה שלנו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    28/11/2012

שלום עינב,
    כן, בהחלט בתנאי שהיא עוסקת גם בהדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שנושך את עצמו
    ורדית בן צור
    25/11/2012

ילד בן 9, רגיש מאד, עדין ויצירתי. לפעמים אני מרגישה שהוא "טוב מדי" (תמיד עושה מה שמבקשים ממנו בלי להתווכח, ומנסה לסייע לאחרים). לאחרונה גיליתי שיש לו פצע נפוח על היד, הוא התחמק מלענות מה קרה לו, אבל אחיו הקטן "הלשין" שכאשר הילד מתעצבן עליו הוא נושך את עצמו. ניסינו לדבר עם הילד שמותר לכעוס, ויש כל מיני דרכים לבטא כעס, אבל הוא לא ממש מגיב לכך. אני תוהה מה לעשות. אני גם תוהה האם זה קשור למנהג שהיה לו לכרסם את השרוולים. ברור לי שיש כאן מצוקה קשה שהילד לא מוכן לבטא, וזה מאד מדאיג אותי (במיוחד משום שאנחנו משפחה שבה צועקים ומתעצבנים, אבל גם מבטאים חיבה בצורה מאד מופגנת).

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שנושך את עצמו

הוספת תגובה

• ילד שנושך את עצמו - תגובה

סמדר ריינר
    27/11/2012

שלום ורדית,
    נשמע שבנך משדר מצוקה, וכעת זה מגיע למצב שהוא פוגע בעצמו. אני ממליצה לפנות לטיפול מסודר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה תחרותית
    אמא
    25/11/2012

בתי בת 5.5 בגן חובה, ילדה מאוד חברותית ואהובה על כל הכיתה, יש לה ביטחון עצמי טוב ומדברת יפה וברור.. העניין שבגן שלה יש את בת דודה שלה, שבתי כל כך מתחרה בה, והמורה מספרת לי שהיא מתחרה אך ורק איתה בכיתה ועושה את המקסימום לקבל כמוהה מחמאה ברגע שהמורה נותנת לקרובה מחמאה.. היא מנסה להפריד ביניהם בלהסביר שניתן לבנות קשרים עם בנות אחרות וכן לבתי קשר טוב עם כולן.. אבל עניין התחרות הזה מפריע קצת בהרגשה עם הקרובה והוריה שהם מעורבים ומסבירים שניתן לבנות קשרים אחרים.. בבית היא תמיד נותנת דוגמה שהילדה הזו עושה כך וכך ולה אין דבר מסוים כמו שלה וכו'... האם ילדה תחרותית תיתקל בבעיות בעתיד?
    נא תשובתכם ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה תחרותית

הוספת תגובה

• ילדה תחרותית - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום לך,
    כולם נתקלים בעות כל הזמן, בינתיים בתך מסתדרת טוב, הי אחבורתית ואהובה, לכן לא הייתי דואגת, מעבר למה שאתם עושים כרגע לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות, כדאי לנסות לתת לזמן לעשות את שלו, ואם תיווצר בעיה בעתיד, לחשוב מה עושים אז. אין כרגע טעם בעיסוק הזה, מאחר ואתם ממצים את הדרכים לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמסרב לעשות צואה בשירותים
    סיון
    25/11/2012

שלום,
    הבן שלי בן 3 סובל מעצירויות ומטופל אצל רופאת גסטרו ולוקח באופן קבוע נורמלקס.
    ישנן תקופות שבהן העצירות חריפה ויש לו יציאה פעם בשבוע וכתוצאה מכך יוצאת לו צואה קשה מאוד מאוד אשר מכאיבה לו.

מקרה העצירות הקשה האחרון היה כאשר נגמל מחיתולים לפני 4 חודשים. ועברנו שבועות קשים עד שחזרנו לתלם. במהלך השבועות האלה הבן שלי היה עושה את צרכיו בשירותים, אך בסבל רב.

מאז הוא לא מוכן לעשות את היציאות שלו בשירותים אלא בתחתונים. בהתחלה הוא היה שומר את הצואה. כלומר, מתאפק - העיקר לא להיכנס. כל ההסברים והשכנועים לא הועילו (לא הובטח לו פרס כלשהו, רק הרגשת נוחות ושחרור).
    יום אחד, מרוב שהתאפק, הצואה יצאה בתחתונים - ומאז (כמעט חודשיים) הוא עושה את הצואה שלו בתחתונים.
    אודה לכם באם תוכלו לייעץ לי לעזור לו להיכנס חזרה לשירותים לעשות את צרכיו.
    לציון רק, הוא עושה פיפי רגיל..

הוספת תגובה

• ילד שמסרב לעשות צואה בשירותים - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום סיון,
    יכול להיות שבנך סובלת מחרדת אסלה. יש ילדים שחשים חרדה משישמו באסלה כי התחושה שהיא שכשהצואה נםרדת מגופם הם כאילו מאבדים חלק מהגוף ומתפרקים. במובן הזה נחווה אצלם יותר בטוח לעשות בתחתונים או בטיטול, שאז הצואה מחוזקת ולא מתפרקת לגמרי מהגוף שלהם.
    אולי ניתן להציע באופן הדרגתי ללבוש בהתחלה טיטול כל פעם שהוא רוצה לעשות קקי ולשבת עם הטיטול על השירותים כך שהצואה תהיה בתוך הטיטול, ואחרי שהוא מתרגל לזה, ומצליח מספר פעמים להציע לולשבת עם טיטול חצי פתוח, אחר כך לגמרי פתוח עד שיוכל וותר עליו לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 עקשן וסרבן תרופות!!!
    ליה
    25/11/2012

יש לי 3 ילדים בני 14 ,11 ו-3.5 האחרון "מוציא אותי מדעתי". הוא עקשן ובכיין בצורה שלא חוויתי בעבר עם ילדי הגדולים.
    בחודשים האחרונים מאז כניסתו לגן עירייה (פעם ראשונה שלו במסגרת לימודית) הוא מנוזל. לפעמים עם חום,לפעמים כאבים באוזן,וכו... ניסיתי להזמין רופא הביתה אך הוא סרב בתוקף ואף הרביץ לרופא. כשלקחתי אותו לקופ"ח הוא זרק את עצמו לריצפה ולא נתן לו לבדוק אותו. בדרך לא דרך עשיתי לו ספירת דם וגילו שיש לו דלקת שמצריכה טיפול אנטיביוטי.מיותר לציין שהוא לא מוכן לקחת את התרופה ואפילו מקיא כשאנחנו מתעקשים ומחזיקים אותו חזק בין הידים. אנחנו אובדי עצות,לא יודעים למי לפנות ואיך "לטפל" בתופעה הזו. אני מקווה שתוכלו לעזור לי התייאשתי.

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 עקשן וסרבן תרופות!!! - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום ליה,
    יכול להיות שמה שאת חווה כעקשנות ובכיינות זה בצעם ביטוי של חרדה, למשל חרדה מרופאים. יש לזכור שהילד שלך חווה מעבר חד מאוד מלא להיות במסגרת בכלל ישירות למסגרת המונית וקשה כמו גן עירייה. זה מעבר חד, ולא הדרגתי שגובה ממנו מחיר. הוא זקוק לליווי ותיווך שלכם כדי לעבור את התקופה השה הזו, ונראה שלכם זה נראה כמו בכיינות. אני מציעה לך לפנות למכון להתפתחות הילד כדי לקבל הדרכת הורים וללמוד איך להתייחס לצרכיו של הילד בצורה שתעזור לו להסתגל טוב יותר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לילדה בת 5-מדוע אבא לא גר בבית
    מיכל
    25/11/2012

שלום,
    בתי בת החמש הודיעה לי פתאום,חבל שאבא לא גר איתנו.
    אנחנו גרושים מאז שהיא בת 2.5 מעולם לא הסברתי לה שום דבר בנושא.
    אני מעוניינת לדבר איתה על הנושא ואני גם חושבת שאוטוטו היא גם תישאל מדוע אבא לא גר איתנו.
    מהי הדרך הטובה ביותר להסביר ומה להגיד?

תודה ויום טוב.

הוספת תגובה

• הסבר לילדה בת 5-מדוע אבא לא גר בבית - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2012

שלום מיכל,
    טוב מאוד שתא רוצה לדבר איתה על כך. יש להסביר לה שאבא ואימא גרו בעבר ביחד אבל לא הסתדרו. העובדה שאבא לא גר בבית לא קשורה אליה,וזה לא בגלל שאבא לא רצה להיות איתה והיא לא אשמה בזה, אלא קשור רק ליחסים בין אבא לאימא. מעבר לזה, כדאי לתת לה לבטא את הקושי לה, ואת מגוון הרגשות שלה בעניין, אם זה כעס, עצב, געגוע לאבא וקנאה בילדים שאבא שלהם כן גר איתם, הכל לגיטימי, וכדאי להקשיב לה ולתמוך בה ברגעים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    איריס
    25/11/2012

שלום, רציתי לשמוע את חוות דעתכם.
    אני בת 43 רווקה, בן זוגי בן 44 גרוש + ילדה בת 14. לא גרנו יחד מבחירה של שנינו, היינו יחד 5 שנים.
    נפרדנו לפני כשבועיים ביוזמתו,5 שנים שניתן לומר שבהן הסתדרנו טוב. והוא הרעיף אהבה גדולה. בחור מקסים.
    במהלך השנים הללו, טרם הכרתי את ביתו, גם כשרציתי הוא טען, שהוא ניסה כמה פעמים לשכנע אותה והיא לא היתה מוכנה בשום אופן להכיר אותי, ומכאן ששבתות כמעט שלא בילינו יחדיו מהסיבה שהילדה היתה איתו כל שבת, אל תשאלו אותי איך זה שהאמא וויתרה על הילדה בשבתות, אבל אלו הסדרי הראיה שהם קבעו מלכתחילה מאז הגירושים, הילדה אצלו כל שבת ובמהלך השבוע אצל האמא.
    יש לציין שהוא היה בחור מדהים, אוהב ומעניק ללא גבולות. (עלי העיב מידי פעם העניין שהבת לא היתה מוכנה להכיר אותי כי זה מנע מאיתנו לעשות דברים יחדיו בשבתות וחגים, ועיצבן אותי עוד יותר שהוא לא פותר את העניין אולי בייעוץ מקצועי איך לעשות זאת נכון) לפני כשבועיים הוא ביקש פסק זמן (מבחינתי פרידה) היות וסיפר שהעובדת הסוציאלית מבית סיפרה של הבת קראה לו לשיחה ונאמר לו בשיחה שיש ירידה משמעותית בלימודים, שהבת אינה אוכלת (אני לא יודעת אבל אולי מדובר בסוג של אנורקסיה אבל לא בטוחה), מגיעה עייפה מאוד לבית ספר, והוא מבחינת הילדה הדמות הדומיננטית והמגוננת, וכנראה יש לה חרדה שיעזוב אותה, או שמרגישה שהוא לא מספיק איתה ,לי בעצם אין מושג מה חומרת הבעיה עם הילדה, אך הסביר שכעת הוא חייב להקדיש את כל כולו בביתו, וזה אומר בתקופה זו ייקח אותה כל יום אליו, לדבריו הוא לא רוצה לעשות לי עוול ושאהיה מתוסכלת מהמצב, או שאהיה איתו כשהוא מוטרד ולא מצליח לשמח אותי, הוא בחר בנתק מוחלט בטוענה שלא רוצה להפריע לי בחיים גם אם אחליט לצאת עם אחרים, היות וביתו תצטרך בתקופה זו להיות אצלו כעת יום יום.
    מספר ימים לאחר הפרידה היות והנושא הציק לי מאוד ונשארתי עם סימני שאלה, רציתי לאמת את הנושא שאכן הסיבה לרצון שלו להיפרד זה ביתו ולא דברים שנוגעים אלי שגרמו לו להחלטה הזו.
    באותה שיחה אמר הוא שהוא אוהב אותי ושלא אתעסק בכלל בניתוחים לגבי, והסיבה היא נטו ביתו היות וצריך להקדיש את כל כולו, ואמר ש:"אם אנחנו נצטרך להיות ביחד אנחנו נהיה בסוף".
    אני מרגישה שליבי נשבר, ומאוכזבת מאוד שלא בחר להתמודד עם הקושי יחד איתי, גם אם זה אומר שאצטרך לוותר ולראות אותו מעט מאוד, גם שיחות טלפון אין ביננו כעת, פשוט נתק.
    מה אתם חושבים ? אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
    איריס

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    25/11/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פרידות_גירושין_בגידות' id=link]פרידות, גירושין, בגידות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה