פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא מחבקת
    יניב
    02/11/2012

אני גרוש ויש לי ילדה בת 8, ביישנית מאוד, עליזה וחייכנית.
    לצערי הילדה אינה מחבקת ומנשקת אף אחד כולל את הוריה.
    כשאנחנו מחבקים אותה, היא נעמדת ואינה מחבקת בחזרה או מנשקת למרות שאנחנו מעירים לה על כך בעדינות.
    מה יכולה להיות לכך הסיבה וכיצד ניתן לטפל בה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא מחבקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא מחבקת - תגובה

סמדר ריינר
    02/11/2012

שלום יניב,
    יכולות להיות לכך סיבות רבות וקשה לדעת בלי להכיר אתכם. ראשית הייתי בודקת סיבות גופניות. יכול להיות שהמגע לא נעים לה. יכול להיות שיש לה רגישות תחושתית כלשהי, זה ניתן לאבחון על ידי מרפאה בעיסוק. נסייתם לשאול אותה מדוע היא לא מחבקת ומנשקת? מעניין מה היא אומרת על זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4
    שלי
    01/11/2012

בתי בת 4, ולטענת הגננות כבר בתחילת השנה שהילדה בין החלשות בגן (במשחקים דידקטיים)למשל, ציורים ברמה נמוכה, יצירות וכו', לאחר שבועיים הפלא ופלא, הילדה השתנתה ללא היכר, היא סיפרה שהילדה התנהגה יפה לפי חוקי הגן, מה שקודם לכן זה לא קרה, ויצרה דברים ברמה, ובכל יום ששאלתי, אמרו שהיא ילדה מדהימה, מקשיבה ועוזרת לגננת, ככל הנראה להם, שזה קרה שהירפו מעט ממנה (פחות אמרו מה לעשות ואיך ביצירות, למשל)אתמול הגעתי לגן ולצערי שוב הכל התהפך, והם סיפרו שהיא צורחת תוך כדי משחק משעות הצהריים בערך בחצר, (אני אמרתי שלדעתי זה קורה גם שהיא עייפה) זה קורה גם בבית, אני נותנת לה חיבוק ארוך, היא מתנגדת עד שהיא בוכה מעט, מחבקת בחזרה, וחוזרת להתנהגות נאותה. אני בעיקר דואגת לכך שהיא ברמה נמוכה שם, כמו שהגננת אומרת, למשל מספרים, כל פעם שבוחנים אותה, גם הם וגם אני בבית, יוצא שהיא יודעת מספרים מסויימים אחרים, והיא צוחקת לי בפנים כשהיא כמו שנראה כן יודעת ובכוונה לא משתפת פעולה, עדיין לא ברור מה היא יודעת, כך גם לגבי אותיות, ולכתוב שם, יש לה קושי בלהעתיק, למשל אם הצבעתי על המספר שש והיא ידעה מיד, לאחר מכן הצבעתי שוב והיא אמרה מס' אחר, (נראה שהיא עושה את עצמה לא יודעת, כשהיא יודעת כמה אני רוצה שתדע מה שמצפים ממנה)הן אומרות גם שהיא עושה מה שהיא רוצה, כשמרכזים את כולם במשחק היא לגמרי במקום אחר, ויש ימים שהיא עם כולם , ילדה ממש טובה וקשובה (בבית יש אח קטן בן 8 חודשים)ראוי לציין,
    רופא הילדים שמכיר אותה מינקות, תמיד אמר שזה עודף פינוק.
    בגן הקודם זה לא קרה, היה לה יותר מעניין, היה מוזיקה וריקודים תוך כדי משחק.
    בגדול, האם אני צריכה לדאוג שהיא לא כותבת שם, ומחזיקה עיפרון כמו שצריך, ושהציורים שלה ברמה נמוכה, ושקורה שהיא לא עם כולם מדי פעם?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2012

שלום שלי,
    לדאוג זה לא עוזר. אם לדעת הגננות יש בעיה במוטרויקה עדינה אולי במקום לדאוג כדאי פשוט לפנות לריפוי בעיסוק.
    מעבר לזה לא הייתי יותר מדי מודאגת כרגע, היא רק בת 4 ואל צריך לבחון אותה כל כך הרבה, פשוט להניח לה קצת , כמו שראית, זה מה שעוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפסטרים
    נועה כהן
    31/10/2012

מדוע בני נוער הופכים להיפסטרים מה מניע אותם להפוך לכאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    היפסטרים

הוספת תגובה

• היפסטרים - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2012

שלום נועה,
    אין תשובה כוללת שמתיאמה לכל בני הנוער. לכל נער או נערה יש את הסיפור הייחודי שלו. באופן כללי, בגיל ההתבגרות בני הנוער עסוקים במרד במסגרות ובהורים ובחיפוש זהות ייחודית עבור עצמם. טרנדים כאלה או אחרים וקבוצות השתייכות שונות מספקים באופן זמני את המענה לצורך הזה, וכך גם ההיפסטרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 שבוכה מכל דבר
    ליהיא
    31/10/2012

ביתי בת 6 בכיתה א'. שנה שעברה לבקשת הצוות החינוכי היא הייתה בטרפיה באמנות ובשחיה. ממש התרוששנו. לא השאירו אותה גן מפני שהם טענו כי היא חכמה מאוד וחבל. השנה המורה שוב פנתה אלינו בטענה כי הילדה כל הזמן בוכה בכיתה, כל דבר קטן מפריע לה ושהיא צריכה "מרחב אישי"?!.
    הילדה נבונה לגילה, היא כבר קוראת רק מלימודיה בכיתה, היא מרבה לחקור ופותרת חידות שאפילו אנו המבוגרים לא ידענו. כששאלתי אותה, היא אמרה שכיף לה בכיתה ושהיא נהנת. יש לציין כי הבכי בבית כמעט פסק לחלוטין בהשוואה לשנה שעברה.
    אנחנו זוג הורים נשואים ותומכים שמרעיפים אהבה עליה לצד גבולות מאוד ברורים.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6 שבוכה מכל דבר

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 שבוכה מכל דבר - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2012

שלום ליהיא,
    חסרי בשאלתך פרטים חשובים. אם הייתם בטיפול באומנות, סביר להניח שלמטפלת הייתה דיעה כלשהי לגבי הגורמים לקשיים שמהם בתכם סובלת. אם תשתפו בנתונים האלה, אולי יהיה יותר קל לעזור לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4- שתלטנית
    מרינושקה
    31/10/2012

לאחרונה שמעתי מהצוות בגן כי ביתי בת ה-4 , ילדה חכמה, נבונה ורגישה
    התחילה להתנהג לא יפה לחברים הצעירים ממנה בעיקר. לגעור בהם, להחליט בשבילהם איך ובמה לשחק. להעליב אותם.

עליי לציין שמדובר בילדה שהיתה עקשנית ודי שתלטנית, שרצתה שהכל יעשה בדרך שלה די מהגיל המוקדם אבל עכשיו זה מתחיל להיות פחות נעים בעיקר בשבילה מהבחינה החברתית.

גם עם חברים שהיו מגיעים לביתה היתה ניכרת ההתנהגות הזאת.

מה עלי לעשות כדי למתן את ההתנהגות הלא רצויה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4- שתלטנית

הוספת תגובה

• ילדה בת 4- שתלטנית - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2012

שלום לך,
    קודם כל כדאי להתחיל מזה שזה לא נעים בשבילה. אם היא באה ומתלוננת על כך שלא רוצים לבוא אליה או לשחק איתה זו הזדמנות מצויינת לנסות לחושב יחד יאתה ממה זה נובע ולהסבירלה ,שלילדים לא נעים שמעליבים אותם או אומרים להם מה לעשות, בדיוק כמו שלה לא יהיה נעים אם יתהנגו אליה כך.
    מעבר לזה נסו לבדוק האם זו תהנהגות שמאפיינת עוד אנשים בבית? וגם מה מצב הגבולות בבית. לעיתים לדילים יש צורך גדול בלשיטה מתוך חרדה שהם חשים כאשר הדמויות הבוגורת בבית לא נחוות אצלם כמספיק חזקות ומחזיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מרינושקה
    01/11/2012

הילדים כן משחקים איתה היא לא התלוננה . הגננת ציינה בפני. הגבולות בבית ברורים. ילדה מקסימה, חכמה להפליא ממושמצעת מאוד . אין בעיות התנהגות בכלל. אין לנו את זה בבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    02/11/2012

שלום לך,
    אם הילדים כן משחקים איתה והיא לא התלוננה למה את מתכוונת כשאת אומרת שזה פוגע בה חברתית? יכול להיות שהיא לא מרגישה בכלל שיש בעיה. אם זה כך ,את יכולה להסביר לה שזה לא יפה וכדאי לשחק אחרת, אבל אני לא חושבת שזה יעזור כרגע. כדי שילד, או כל אדם יעשה שינוי, צריך שתהיה לו מוטיבציה והוא יבין מה יש לו להפסיד. יכול להיות שהיא קטנה מדי לזה, וכדאי להמתין עם העניין. סביר להניח שעם הגיל ההתנהגות שלה תתמתן והיא תסתגל לדרישות החברתיות יותר בקלות, אם זה לא יקרה, ותיווצר בעיה, ניתן יהיה לנהוג כפי שהצעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מרינושקה
    04/11/2012

לאחר מחשבה עם עצמי אכן הגעתי לאותה המסקנה הרי זה טוב להיות מוביל ועקשן ודעתן בצורה מכבדת לאחרים. לכן הסברתי לה להתנהג בכבוד. ואם אראה שזה מתחיל להיות לא לעניין אבדוק דרכים לשינוי התנהגות. נראה לך נכון להזמין כל הזמן חברים הביתה על מנת למתן ולעצב את זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2012

שלום לך,
    לא כל הזמן, אלא באופן רגיל. לא לעשות מזה עניין יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה המלצה
    ליאת
    31/10/2012

זקוקה להמלצה בדחיפות לפסיכולוג ילדים לילדה בת 5 וחצי עם בעיות ודחיה חברתית
    לא יודעים למי לפנות וההרגשה שהילדה אבודה......
    אודה למי שיוכל לתת פרטים

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה המלצה

הוספת תגובה

• בבקשה המלצה - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2012

שלום ליאת,
    את יוכל הלפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורך או לבקש המלצה מפסיכלוגית הגן על השירותים הטיפוליים באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחצי מרביצה
    דניאלה
    31/10/2012

ביתי בת השנתיים וחצי החלה בספטמבר האחרון ללכת לראשונה לגן. היא מאד חברותית, פיקחית, ורבלית וחריפה. יש לה גם חוש הומור מפותח והיא מאד אוהבת חברה. לאחרונה החלה לבעעוט ולצבוט את בעלי ואותי ואף סיפרה לי מס' פעמים כי הרביצה בגן לשתי ילדות. הבוקר הגננת ביקשה לדבר איתי וסיפרה לי שהיא מכה. בעיקר כשהיא רוצה משהו מילד אחר שלא נותן לה. הגננת קראה לזה: "היא משתלטת". בבית כאשר היא מרביצה בעלי ואני מסבירים לה שאסור ולעיתים, כאשר אנחנו מאבדעם את הסבלנות, גם מרימים את הקול וכועסים עליה מאד (מה שברור לנו שעדיף להימנע ממנו). מה הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב המאד לא מוכר הזה והאם יש צורך להעמיק לשורש הבעיה ולקבל ייעוץ חיצוני?

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחצי מרביצה - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2012

שלום דניאלה,
    יכול שבתכם חשה תסכול מכך שהיא לא תמיד מצליחה לבטא את עצמה מילולית. כדאי לתת לה כלים נוספים , מלבד מכות, לבטא את התסכול שלה, ראשית לתאר עבורה את המצב במילים (זה מרגיז שמישהו אחר משחק במשחק שאת אוהבת) ושנית, להציע לה פיתרון אחר (אויל בינתיים נשחק במשהו אחר, ואחר כך נתחלף?) צריך לחזור על זה הרבה פעמים, עד שלאט לאט היא תפנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. שאלה נוספת

דניאלה
    04/11/2012

תודה רבה, בהחלט נשתדל ליישם. אך מה לגבי מקרים שהצביטות/בעיטות אינן תגובה ישירה למשהו ברור שניתן לזהות ולנסות את שני השלבים שהצעת, אלא סתם משהו שנובע מעייפות/פינוק וכד'? 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    05/11/2012

שלום דניאלה,
    עייפות זו בהחלט סיבה, גם אם לא ישירה, וגם את זה ניתן לתאר עבורה במילים ולהציע אלטנרטיבה מרגיעה. אני לא כל כך מבינה מה זה בעיניכם "פינוק". לעפמים ילדים מרגישים שהם זקוקים לגבול, שהם מתפרים כבר, עייפים, לא מסוגלים להחזיק את עצמם. זה לא פינוק, אלא חלק ממצבי היום יום. זה מצב שצריך להחזיק אותו. להפסיק פיזית את המכות, ולמצוא דרך להרגיע אותו, בצורה תקיפה וברורה, בלי כעס, למצוא דרך לתעל את התחושות שלה למקום אחר, למשל לשחק בלהרביץ יחד לכרית, או לחבק אותה עד שנרגעת, או להבין ממה היא כל כך מתפרקת עכישו, אולי היה יום קשה עם יותר מדי מעברים וכו'. ילדים לא מרביצים מפינוק, לפעמים להורים קשה לראות את הסיבה הישירה אבל יש סיבה פנימית, וצריך להשקיע שם קצת חשיבה, מה קרה לילד מבפנים על איזה צורך ריגשי פנימי עונה ההשתוללות כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התדרדרות ביחסים
    חדווה
    31/10/2012

אני אם לילד בן 4 ואנ מתמודדים עם קשיים שונים שלו במסגרת עיכוב התפחותי קל. בעוד כמה חודשים אני צפוייה ללדת ותקופת ההריון קשה וגורמת לי להיות עצבנית ודכאונית. אני מרגישה שיחסיי עם הילד נפגעו בחודשים האחרונים וכי התרחקתי ממנו והוא ממני כצפוי. אני מעונייינת לשנות את המצב ובודקת את האופציות הטיפוליות אך האם מנסיונך אפשר להחזיר את היחסים הטובים או שהילד כנראה כבר לא ירצה את קרבתי כמו פעם?

לקביעת תור
    סגירה
    התדרדרות ביחסים

הוספת תגובה

• התדרדרות ביחסים - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2012

שלום חדווה,
    אל תדאגי, מדובר בילד קטן ויהיה קל מאוד לתקן, אין סיבה שלא. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות
    אמא ל 4
    30/10/2012

שלום , אניי אמא ל 4 ילדים בגילאים .12,10,6,3
    הבן שלי בן ה 6 מתקשה להסתגל בגן, יש לו חברים והקשר שלו עם המורה הוא טוב אך תמיד יש לו טענות נגד כולם ומתקשה לקבל ביקורת מהגננת על התנהגות לא ראויה.
    התחלתי לשים לב משנה שעברה שהוא ילד עצבני ושהוא עצוב רוב היום , אחים שלו אוהבים אותו ויוזמים לקשר איתו אך הוא מעדיף להיות לבד ואינו מוכן לקבל שום הערה ממני. חברים וקרובי משפחה תמיד זורקים משפטים כמו " למה הוא כל הזמן מקטר?" " כל הזמן הוא עצוב" וכולי. בנוסף כשהוא משחק עם אחרים הוא צוחק לעתים קרובות בצורה לא תואמת סיטואציה ובצורה מוגזמת , דבר אשר מוציא אותי מדעתי והרבה פעמים הענשתי אותו כתוצאה מהצחוק הזה . לציין שהקשיים האלו התחילו להופיע מאז הולדת אחיו הצעיר בן ה 3 , אני מודעת לקנאה שהיתה ואני יחד עם כל המשפחה נתנו לו תשומת לב . בנוסף באותו גן נמצא בן דודה שלו שהוא נחשב לילד אגואסטי וקיימת תחרות בינהם . הבן שלי מביע רגשות חיובים ושליליים כאחד ובתקופה האחרונה הוא אומר לי שנמאס לו ממני ושהוא מרגיש שאף אחד מהמשפחה לא אוהב אותו . אני לא רוצה שהוא יהפוך לשעיר לעזאזל . אני רוצה לעזור לו , תנחו אותי בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2012

שלום לך,
    נשמע שאכן הילד שלך במצוקה. הוא חש דחוי ולא אהוב. חשוב שתנסי לראות אם את יכולה לתת לו תשומת לב חיובית, כלומר לא רק סביב הקיטורים שלו והבעיות שלו, למלש לבלות יאתו זמן איכות לבד, לשחק איתו, לפנק אותו לפעמים וכו'. כמו כן חשוב שתלמדי להגיב בצורה שמתאימה לצרכים שלו. למשל זה מאוד לא נכון בעיני להעניש אותו על הצחוק לו כי הוא מוציא אותך מדעתך. עונשים בכלל הם לא דרך חינוך יעילה, אבל במיוחד במקרה הזה, יש התייחסות שלך דחייה רבה כלפיו. אם הצחוק שלו לא מותאם יש לכך סיבה, יכול להיות שזה צורך לקבל תשומת לב, יכול להיות שזה משהו אחר, בכל אופן עונש הוא בודאי לא המענה לזה. נשמע שכשהוא אומר שהוא לא אהבים ואתו הוא מתכוון להתייחסויות מהסוג הזה, אולי הוא מרגיש שפשוט אין סבלנות אליו. וכאן הכוונה לא לאחים שלו, האחים לא אמורים לגדל אותו, אלא אתם ההורים.
    אם אתם לא מצליחים לפתור את הבעיה לבד, חשוב מאוד בהקדם לפנות להדרכת הורים מסודרת, לפני המצוקה החריפה ממילה שעליה את מדווחת תחמיר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות

אמא ל 4
    31/10/2012

תודה על התגובה
    אני רוצה לנסות לפתור את הבעיה לבד.
    מה הכוונה לבלות איתו יותר זמן, באיזה תדירות ומה כדאי לעשות איתו ואיזה מילים אני יכולה להגיד לו שלא ירגיש דחוי?
    מאוד הלחיץ אותי שאת הגדרת שהוא מרגיש ילד דחוי. מה אני צריכה לעשות כדי להפחית מההרגשה הזאת?
    האם צריך לתת לו להתנהג בלי להעיר לו כלומר לנסות לרדת ממנו?
    אשמח לקבל עצות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2012

שלום לך,
    קוםד כל זה יכול עזור ואלי להיער לו פחותף אם אתם מעירים לו הרבה. כדאי לבלות יאתו זמן איכות לבד בתדירות של כשעה וחצי פעם בשבוע, ואולי גם למצוא כעשרים דקות מדי יום אם ניתן להיות איתו קצת לחוד, למשל לפני השינה נניח. כדי שירגיש פחות דחוי, אפשר פשוט להגיד לו שאת אוהבת אותו, מיוזמתך ולא רק כשהוא מתלונן שלא אוהבים ואתו וכן לתת לו חיזוקים חיוביים על דברי חיוביים שהוא עושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתביישת לאכל ליד חברים
    אוריאן
    30/10/2012

יש לי ילדה בת 6 , התירוץ שלה לכך שלא אוכלת את ארוחת הצהריים ( הארוחות המוכנות לכל הילדים בכיתה) היא בגלל שהיא מתביישת לאכל ליד הילדים את הכריך הנוסף שיש לה בתיק וגם שכל מנה שמוגשת בכל יום לא טעימה לה, לא ניראת לה, וכל תרוץ אחר כדי לא לאכל ולא לנסות.
    כל עניין האוכל זה עניין של שנים ולא חדש לנו.

מה אוכל לעשות?
    אוריאן

לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת לאכל ליד חברים

הוספת תגובה

• מתביישת לאכל ליד חברים - תגובה

סמדר ריינר
    04/11/2012

שלום אוריאן,
    אם הילדה לא סובלת מחסך תזונתי או בריאותי מיוחד, הכי כדאי פשוט להתעלם מזה. זה נהפך כפי הנראה לדפוס של קבלת תשומת לב ומאבק מולכם. אם תניחו לנושא יש סיכי גבוה שהבעיה תתמתן. אם אתם לא מצליחים לפתור את הבעיה כדאי לפנות לטיפול בבעיות אכילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנתיים וחצי משתולל ורוקע ברגליים
    Leah
    30/10/2012

שלום שמי לאה! הבן שלי בן שנתיים וארבע חודשים לפני שבועיים וחצי הוא התחיל גן בפעם הראשונה הוא ילד יחיד בנתיים ואני מצפה לעוד ילד בעזה! לפני עשרה ימיים בערך הוא התחיל בהתנהגות כזו שהוא נשכב על הרצפה בוכה ומשתולל ברגליים וכל דבר שאני מציע לו הוא לא מסכים ולא נרגע הוא ילד מאוד מפונק אבל הוא לא היה מתנהג בכזו תורה ששום דבר לא מרגיע אותו בסוף המוצץ מרגיע אותו אחרי רבע שעה עשירים דקות וזה ככה כמה פעמיים ביום! אני לא יודעת איך להתנהג איתו נכון לעכשיו אני מנסה להרגיע אותו ואם הוא לא נרגע אני מתעלמת ממנו חשבתי שזה ההתחלה של הגן וזה יעבור לו מהר , אציין שיש לו בעיה עם השפה כי אנחנו מדברים שתי שפות והוא הולך לגן באנגלית שהוא יודע פחות ...הוא לא רגיל לגישה הזו כלפיו כי תמיד הוא קבל כל דבר לפני ציוץ קטן! פליז מהי הסיבה להתנהגות הזו? ואיזה דרך נכונה להתנהג איתו??

הוספת תגובה

• שנתיים וחצי משתולל ורוקע ברגליים - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2012

שלום לאה,
    את מאתרת התנהגות אופיינית לגיל. ואת גם בעצמך מודעת לכך השפינוק שלו תורם להתנהגות הזו. אז קודם כל כדאי ליישם את התובנה שלך. אם את מבינה שהפינוק תורם לזה, אולי כדאי להפסיק לפנק אותו כל כך. זה אומר שאכן תהיה תקופה קשה, שבה הוא ידרוש את שלו ויתפרץ. מאוד חשוב, להיות עקביים, ואם החלטת לא לתת משהו, לא לשנות את החלטתך בגלל ההתפרצות. הטקטיקה של התעלמות היא מצויינת, העניין הוא שצריך לתהמיד בה לאורך זמן, ולא להתרגש מזה שההתפרצות אוככת כעשרים דקות כמה פעמים ביום. צריך לעמוד בגבורה בהתפרצויות האלה, להתעלם מהן ולא להיכנע להן, ואם הזמן הן יתמתנו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

Leah
    30/10/2012

קודם כל תודה רבה על עצתך, הרגעת אותי שלפחות אני בכוון הנכון.....יש לך מתכון איך לא לפנק ילדים??(-: בהרגשה שלי כאמא זה נובע מתסכול שהוא לא מצליח להסביר את עצמו , יש דרך להקל עליו קצת את התקשרות איתנו??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2012

שלום לאה,
    לא כל כך הנבתי איך פינוק הוא המענה לתסכול של הילד שלא מצליח להביע את עצמו. אם תתני דומגא אולי אוכל להתייחס בצורה יותר מפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטיבציה וסף תסכול נמוך
    סער
    30/10/2012

שלום. בני בגן חובה כמעט בן שש עולה שנה הבאה לכיתה א. שנה שעברה היינו בטיפול אצל מרפאה בעיסוק שכתבה כי עיקר הבעיה שלו היא מוטיבציה מאוד נומכה וסף תסכול נמוך. אם הוא לא מצליח הוא מיד מתעצבן ולא מוכן להמשיך. איך ניתן לשפר זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטיבציה וסף תסכול נמוך

הוספת תגובה

• מוטיבציה וסף תסכול נמוך - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2012

שלום סער,
    אתם יכולים לנסות לתת לו חיזוקים חיוביים כל פעם שמשלים משימה, ומגלה סבלנות. כמו כן כדי לשחק איתו, ולהתאמן דרך משחק, על המתנה לתורו, קבלת הפסדים, מתן עידוד וחיזוקים חיוביים על הצלחה גם אם היא קטנה מאוד, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות לילד בן 3.9
    ירדן
    30/10/2012

שלום, אני אם יחידנית לשני ילדים מדהימים: בני הבכור בן 3.9 והקטן בן 10 חודשים. לאחרונה הגננת פנתה אליי בבקשה לשלוח את הילד הגדול לריפוי בעיסוק ותארה מצב בו הוא סגור בגן,מתבודד, משחק לבד לצד ילדים ולא איתם,לא משתתף, לא שר, לא יודעת אם הוא מקשיב לתכנים הנלמדים.
    בבית הוא כן מדקלם שירים ותכנים, הוא כן הולך קצת לחברים והם באים אליו, אך בעיקר משחק לבד כשהוא אצלם או הם אצלו. הוא מעדיף לשחק עם האחים הגדולים של החברים.
    בנוסף הגננת חושבת שיש לו הפרעת קשב וריכוז כי הוא בוהה ולא משתתף, הוא אכן מרבה לבהות אבל לרוב שאני פונה אליו הוא מקשיב לי לרוב בפניה הראשונה, תמיד עושה או לפחות מתייחס לבקשותיי, מסתבר שמקשיב לי לשיחות הטלפון כי מתייחס לתכנים שנאמרים, יש לו זיכרון מדהים.
    לדעתי הוא פשוט לא פורח בסביבת גן,הוא לא כל כך אוהב להיות בהמולת הגן והוא נמנע מעימותים עם ילדים אחרים בכך שמוותר מראש ומשחק לבד.
    זו דעתי, אני חוששת שיש איזו בעיה רגשית (ישנה גם בעיית מוטוריקה עדינה) וההליך שהתחלתי של ריפוי בעיסוק בחיתוליו ועד שיתחיל ייקח חודשים בשל רשימת המתנה.
    אבקש הכוונה כלשהי, כלים להתמודד בעצמי במטרה למנף את הילד קדימה כדי לסייע לו חברתית.
    אני לא יודעת עד כמה הגננת מנסה לקדם את הילד ועדיין לא גיבשתי דעה אישית עליה ועל רמת ההשקעה שלה בילד.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רגשיות לילד בן 3.9

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות לילד בן 3.9 - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2012

שלום ירדן,
    אני חושבת שריפוי בעיסוק לא בהכרח נותן מענה לקשיים שאת והגננת מאתורת. גם מינוף שלך לא יספיק פה, וגם הסברה שלך שהבעיה היא אולי בגן לא נותנת מענה שלם במקרה הזה. אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד, לצורך אבחון כולל, לא רק של ריפוי בעיסוק, שיכלול התייחסות הן לקושי הריגשי, הקושי החברתי, והן לעניין של קשב וריכוז.
    אם הדבר כרוך בזמן המתנה ארוך, הייתי ממליצה לך בזמן הזה לנסות לשחק עם הילד בבית, ולהרגיל אותו תוך כדי משחק להדמיה של סיטואציה חברתית שבה הוא משחק עם עוד מישהו, אפילו עם כרגע זאת את ולא ילדים אחרים. לחשוף אותו באופן הזה, למצב של תחרות, יחס לאחר, יצירת קשר עין וקשר מילולי תוך כדי משחק וכו'. כל זה בעדינות ובלי לחץ, ובואפן מותאם לגיל שלו (למשל לא לנצח אותו יותר מדי במשחק, להראות וללמד ואתו איך לנצח אותך אם אתם במשחק תחרותי, אם מדובר במשחק דמיון לשתף פעולה עם הדמיון שלו ולתת לו לנהל את המשחק ומדי פעם להציע רעיונות משלך אך לא להתעקש עליהם.).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיכרון של תינוק
    תמר
    29/10/2012

האם תינוק בן 10 חודשים זוכר בייביסיטר שאותה ראה לפני שבוע?
    או שיש להפגיש ביניהם לעיתים קרובות יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון של תינוק

הוספת תגובה

• זיכרון של תינוק - תגובה

סמדר ריינר
    29/10/2012

שלום מיכל,
    אחרי מספר פעמים שהו איראה ואתה הו איזכור אותה, לא בטוח שאחרי פעם אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דורית
    29/10/2012

ביתי בת שש וחצי. ילדה מאוד חכמה. יש לי גם בן בן שלוש. לאחרונה ביתי מתנהגת אליי וגם אל הקטן כאילו היא ה"אמא" בבית. עליי היא צועקת ומבקשת דברים בצורה מאוד לא יפה. על בני היא צועקת שיסדר את החדר וכדו', בגינה היא ניגשת לאמא של ילד שעשה משהו לבני ואומרת לה. לי זה מאוד מפריע. כמה שאני מסבירה לה שאני האמא והיא צריכה לדבר אליי בכבוד וכן כלפי בני, אם יש משהו אני יטפל בזה- היא ממשיכה.
    היא הרבה פעמים אומרת לי שאני בכלל לא אוהבת אותה ולא איכפת לי ממנה ואני דואגת רק לבני.
    בבקרים היא קמה ומייד נהית עצבנית- צועקת על כולם, מרביצה, מחפשת על מה לריב.
    לי זה עושה הרגשה מאוד רעה.
    מה אני אמורה לעשות? ממה זה יכול לנבוע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    29/10/2012

שלום דורית,
    זה יכול לנבוע ממספר דברים. ראשית אולי היא מרגישה שאת מתייחסת אל אחיה כקטן ומפנקת ואתו וממנה דורשת להיות גדולה, אולי לפעמים גדולה לגילה, ואולי גם היא חשה שאת משדרת חולשה מבחינת הסמכות ההורית, ולכן היא באמת מרגישה כאימא קטנה, בעוד שהיא זקוקה לך ולאהבתך וגם לגבולות ולביטחון שלך.
    נסי לבדוק אם הדברים שלי נראים לך נכונים, ובכל מקרה הייתי ממליצה כאן על הדרכת הורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

דורית
    30/10/2012

תודה על תשובתך. נראה לי נכון מאוד. גם אני חשבתי כך. אני כרגע בשמירת הריון(בטוחה שגם לזה יש השפעה) ולא יכולה לצאת להדרכה. האם יש לך כמה טיפים לאיך אני יכולה להעביר לה שאני כן אוהבת אותה ושהיא אני ה"אמא". בקיצור, איך אני יכולה לעזור לה כי זה מעיק עליי מאוד שהיא מרגישה כך.
    אלף תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2012

שלום דורית,
    העניין בעיני הוא לא רק מה לעושת אלא גם מה לא לעלשות. למשל שימי לב האם יש מקומות שיש לך ציפייה ממנה להיות גדולה, לעזור לך, לוותר, להתאפק, אולי כדאי למתן את המקומות האלה, ולתת לגיטמציה להיות קטנה. כמו כן כדאי לבלות יאתה אם יש לך אפשרות זמן איכות לחוד, לשחק איתה, ליהנות איתה, וכו'. לתת לה להרגיש שאת האימה והיא הילדה קודם כל דרך החיוב. שנית, במקומות שבהם צריך גבול, להציב אותו בטון סמכותי בצורה נחרצת, בלי להיכנס לויכוחים ומשא ומתן איתה בלי הסברים מיותרים, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה