מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריטלין???שרה29/10/2012
בני בן ה-7 (כיתה ב') כל הזמן בתנועה, לא יכול לשבת דקה בלי לזוז, וכן משמיע קולות אשר לעיתים מוציאים אותי מדעתי. בכיתה המורה אומרת שיש כל הזמן שיפור והוא כבר לא קם מהכיסא כמו בכיתה א' אך בצהרון ובבית הוא לרגע לא יושב - כשהוא אוכל הוא קם מהכיסא כל הזמן, הוא מציק המון לאחותו, מהרגע שהוא ניכנס הביתה כל הזמן אני מעירה לו. כשהוא עושה שיעורים כל דבר הכי קטן מוציא מהריכוז ועונה את התשובות הכי קצרות, העיקר לסיים כמה שיותר מהר. אני לעיתים מתעייפת ממנו (יש לי עוד ילדה בת שנה) מה עושים? הוא תלמיד טוב, המורה אומרת שהלמידה שלו לא נפגעת מההתנהגות שלו הוא תזזי אך הוא לומד לאט לשבת. האם כדאי לבדוק האם צריך ריטלין היות ונמאס לי כל הזמן לצעוק ולהעיר לו. הוא ילד מקסים ואהוב מאודואני מתעייפת כבר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין??? - תגובה
סמדר ריינר29/10/2012שלום שרה,
כדאי לפנות לנוירולוג ולבדוק את העניין. אם יתברר שזו לא הבעיה כדאי לפנות לאבחון מעמיק יותר. מה ההתלבטות בעצם? לבדוק זה לא מזיק, ואין לכם מה להפסיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין??
שרה29/10/2012האם צריך ללכת לנוירולוג או לרופא ילדים המטפל? ומה יעשה הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין?? - תגובה
סמדר ריינר29/10/2012שלום שרה,
הרופא שמוסמך לבדוק את העניין הוא נוירולוג. אם יש צורך בהפניה מרופא משפחה -את זה צריך לבדוק בקופת חולים.
הנוירולוג שואל מספר שאלות כדי לאבחן וגם נותן שאלון למילוי על ידי המורה. בדרך כלל צריך לחזור אליו עם השאלון, ואז הוא מחליט אם יש צורך להפנות לבדיקה ממוחשבת. בבדיקה הממוחשבת נותנים לילד מספר מטלות, שאותן הוא צריך לבצע פעם אחת עם ריטלין ופעם אחת בלי ורואים אם יש הבדל. זה מה שידוע לי, אני מקווה שאני מדייקת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסמדר היקרההשואל28/10/2012
הייתי רוצה לבקש ממך עצה בנושא בתי.
בתי בת 13 והיא חצופה ברמות : מקללת, אלימה כלפי ילדים, וגם מאוננת.
תוכלי בבקשה להציל אותי מהמצב הנל? D: בבקשה.. אני נואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר היקרה - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום לך,
לא נתת שום פרטים לגבי המשפחה ואיך הגעתם למצב הזה. הפרטים שנתת הם לא מספיקים כדי לעזור לכם. מה שאני כן יכולה להתרשם ממה שכתבת זה שהמצב הוא כרגע חמור מדי כדי לפתור אותו בעיצה דרך האינטנרט ואולי כדאי שתפנולטיפול מסודר שמשלב גם הדרכת הורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםקרן28/10/2012
יש לי ילד בן שנתיים ו- 3 חודשים והוא התחיל בזמן האחרון פשוט לדחוף ילדים שמגיעים לקירבתו.
הוא אוהב מאוד ילדים ואוהב לשחק איתם והוא נמצא כבר שנה שנייה בגן אז ילדים זה לא זר לו.
אך כאשר ילדים בגילו או קצת גדולים ממנו / קטנים ממנו מתקרבים אליו התגובה הראשונה שלו זה לדחוף אותם עד שנופלים או בוכים בגן הוא גם עושה את זה והגננת אומרת שהיא אומרת לו לא לעשות ולא מכים ילדים ולא דוחפים וכו' .. אך בשורה התחתונה הוא ממשיך.
מבקשת להוסיף שהוא אומר מילים בודדות ולא מדבר באמת.
מה ניתן לעשות עם התנהגות זו ? איך מפסיקים את זה ? אודה מראש לתגובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום קרן,
חשוב להבין טוב יותר מדוע זה קורה. האם זה קורה תמיד, או בסיטואציות מסויימות, האם זה קורה כדי למנוע מילדים להפריע לו לשחק עם משהו ,לא רוצה שיקחו לו? חשוב להבין טוב יותר את הרקע כדי לנסות לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילד המכה
רופא ילדים28/10/2012לדעתי סמדר צודקת אך יכל להיות גם שהוא יותר חזק מהשאר ולכן הוא מראה ומתלהב מכוחו המיוחד D:
ולדעתי אם זה נכון מה שאמרתי אז הוא יפסיק עם זה רק כשימשהו יהיה חזק ממנו.
לעזרה אחרת איני מודע.
לילה טוב (אשמח לתשובה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במעברים בין הבית לגן ולהיפךליאת28/10/2012
שלום רב,
הבת שלי ה' בת יחידה, בת 4 בדיוק התחילה השנה גן חדש פרטי עם 18 ילדים. לציין שהיתה מזה שלוש שנים במסגרות. לה' יש קשיים בויסות תחושתי, הרמה הקוגנטיבית שלה מצויינת וכן יכולת ההבעה טובה.
הגננת מתארת אותה כילדה מקסימה ואין איתה שום קושי בגן. לה' יש נטייה להתפרצויות זעם, היא מחפשת סיבות להתעצבן ולהוציא את הכעס החוצה, על כל שטות זה יכול להיות שהיא תבקש שמישהו יבוא אליה למרות הידיעה שלא יכולים לבוא ואז תצרח ותתפרץ. בנוסף לזה היא מאוד רכושנית לחפצים שלה ויש לה נטייה לפעול בשתלטנות, לדוגמא היא מחליטה במשחק, היא מחלקת וכדו'.
לאחרונה, כל פעם שאני מוציאה אותה מהגן היא מחפשת סיבה להתפרץ בתוך הגן, תזרוק משהו לעברי או תבעט בי ואז תצרח בתוך הגן. המצב מאוד מביך אותי ואני כבר לא יודעת איך להגיב?!?! היום לדוגמא זרקה בקבוק שכמעט פגע בילד, כשכעסתי עליה היא התחילה לצרוח, כאילו ניתנה לה ההזדמנות להוציא את הקיטור ונרגעה רק לאחר כחמש דקות, הבכי היה בעיקרו מזוייף.
אני זקוקה לעצות מה לעשות עם ההתנהגויות הללו המתרחשות בעיקר כשאני מוציאה אותה מהגן??? לעיתים גם כאשר אני מביאה אותה לגן
תודה מראש על המענה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי במעברים בין הבית לגן ולהיפך - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום ליאת,
כאשר בתך מתנהגת בלאלימות יש להגיב בתקיםות ובצורה ברורה, לומר לה זה אסור. גם אם לא תפסיק מייד זה לא נורא, כלומר יש להפסיק את האלימות הפיזית, אם יש צורך גם בצורה פיזית, (להזיז את היד והלחזיק ואתה אם היא מרביצה וכו') עם זאת, לא הייתי נכנסת למאבק איתה אם היא בוכה בכי מזוייף. מזה יש פשוט להתעלם. ככל שהיא תבין שבדרך הזו היא לא מקבלת התייחסות זה ייפסק. אם זאת כדאי לתת תשומת לב על דברים אחרים חיוביים. אם את לא מצליחה כדאי לפנות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבעיות רגשיות אצל בת 3.5אולגה28/10/2012
שלום,
אני צריכה המלצה על פסיכולוג לטיפול בעיות רגשיות אצל ילדים קטנים.
בתי הגדולה בת 3.5 מאוד רגישה מאז ומתמיד.
בטחון העצמי שלה דורש שיפור.
היא לא יודעת להגן על עצמה/לעמוד על שלה כשילדים אחרים תוקפים אותה מילולית/פיזית.
גם כשאני (לעתים נדירות) מרימה את הקול היא ישר מתכווצת וברוב המקרים מתחילה לבכות.
מגיל די קטן הולכת על קצות האצבעות, האורטופד בדק אותה ולא מצא בעיה פיזיולוגית. זה אמנם השתפר אבל לא עבר לגמרי.
כעת מתקשה להיגמל מחיטולים, מסרבת לעשות צרכים בסיר/ישבנון למרות שיודעת לזהות את הצרכים ויכולה להתאפק חצי יום....
גם במילים וגם בהתנהגות מראה את הרצון להישאר קטנה ולא להתנהג כילדה בוגרת.
חלק מהבעיות (או רובן) נובעות לערכתי מבעיות ביני לבין בעלי, בתי חווה את המריבות והבעיות מרגע שנולדה, וזה רק הולך ומחמיר.
אני מתכוונת להתגרש מבעלי כך שהמצב לא הולך להשתפר.
האם תוכלו להמליץ על פסיכולוג שיוכל לעזור לנו בנושא ?
תודה רבה,
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבעיות רגשיות אצל בת 3.5 - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום אולגה,
את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדות באיזורך, או לפנות להדרכת הורים במכון להתפתחות הילד דרך קופת חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק בין ילדים בגיל שנה ושמונהיעלי28/10/2012
שלום
בתי, בת שנה ושמונה, בת בכורה ובינתיים יחידה, ילדה מתוקה ומקסימה, יונקת וחייכנית,
אוהבת להתבונן על ילדים אחרים. כשאנחנו מגיעים לגינה או לג'ימבורי היא משחקת וברגע שהיא רואה ילדים אחרים, היא מתיישבת ומתבוננת בהם. אז אני מנסה ללמד אותה שהיא יכולה להמשיך לשחק על ידם והיא אכן מקשיבה לי וממשיכה אבל נראה שילדים מסקרנים אותה מאוד. אני לא רואה שילדים אחרים נוהגים כך אלא הם מרוכזים בעצמם ובמשחק שלהם. הגננת בגן אומרת שאם ילדים לוקחים ממנה צעצוע היא מוותרת להם ולא נלחמת על שלה.
מה זה אומר?
האם זה טוב?
מה אפשר לעשות כדי ללמד אותה להילחם על שלה?
אני רוצה לגדל אותה כך שהיא תהיה ילדה חברותית עם ביטחון עצמי, אפילו שאני לא הייתי כזאת. איך עושים את זה?
מצפה לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק בין ילדים בגיל שנה ושמונה - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום יעלי,
אכן את עושה נכון כשאת מעודדת את ביתך לשחק עם ילדים בג'ימבורי. עוד קשה לדעת אם זה טוב וא לא טוב כבתך מוותרת לילידם, הי אעוד קטנה. חכי בסבלנות עד שתגדל מעט, ואם תמשיך ותהיה בעיה תמיד ניתן לפתור אותה.
הדרך הטובה ביותר שלעזו רלה לפתח ביטחון הוא דרך דוגמא אישית כך שאם את רוצה שהיא תהיה שונה ממך אולי זה הזמן להתחיל לעבוד על שינוי בעצמך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבא נפטר ביקור בשבעה - דחוףשרון28/10/2012
שלום רב,
אבא של בעלי נפטר ביום רביעי האחרון. ביתי בת 5 והיינו נוהגים לבקר אותם פעם בשבוע. אתמול סיפרתי לה.אמרתי לה שהיא יודעת שסבא היה חולה הרבה זמן, והוא היה בבי"ח. הייתה לו מחלה של זקנים והוא מת ולא נראה אותו יותר. אבל נמשיך לראות את סבתא ואת ההורים שלי. שאבא ואמא יהיו איתך. אמרתי לה שאבא עצוב. היא אמרה שהיא רוצה לראות תמונות שלו מבי"ח, שאלה למה אבא עצוב, שאלה אם לסבתא לא יהיה עכשיו בעל, וכן אם הוא נמצא בשמיים. עניתי לה שאבא עצוב כי אבא שלו מת, שלסבתא היה בעל הרבה הרבה זמן, ושיש אנשים שמאמינים שאחרי שמתים נמצאים בשמיים ושהוא בכל מקרה נמצא במקום שטוב לו שם עכשיו.
שאלתי היא האם אפשר להביא אותה לשבעה? כלומר, למה להביא אם לא חייבים?
מדובר בבית אשכנזי, לא יושבים על הרצפה ולא בוכים, לפעמים אפילו יש חיוכים והאווירה סבירה. בן דוד שלה בן ה - 3 יהיה שם גם.
אשמח לדעת אם מה שאמרתי היה בסדר ואם כדאי להוסיף משהו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבא נפטר ביקור בשבעה - דחוף - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום שרון, כל מה שאמרת היה ממש מצויין, אין לי מה להוסיף. זה בסדר להביא אותה לשבעה, אבל בסדר גמור גם לא. עשי מה שנוח לך ומסתדר. נשמע שיש לך חושים טובים ואת יכולה לגמרי לסמוך עליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
שרון28/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר28/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותרוית28/10/2012
שלום
בני בן שנה וחצי - ילד מקסים שתמיד היה תינוק יחסית נוח וחייכן
יש לו אח (בן 6) בעלי ואני עובדים שעות ארוכות - בני הולך לגן ובשאר הזמן יש לו מטפלת..
לאחרונה החל בני להכות את עצמו בראשו.. התנועה נראית כאילו כאילו שהוא תולש לעצמו שיער מעצבים..
כאשר שמים אותו בלול או כשלוקחים לו דבר מה שהוא רוצה
סהכ הוא ילד טוב ונוח - אבל מעבר להתנהגות "רגילה" של ילד בגיל הזה שפשוט "זורק את עצמו" ו/או בוכה כאשר אינו מרוצה - הוא התחיל עם המכות האלה בראש/משיכת שיער
וזה מפחיד אותי וגורם לי דאגה רבה.
הוא לא באמת תולש שיער.. אולי שערה בודדת פה או שם.. אבל התנועה משגעת אותי.
מה עושים?
תודה
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום רוית
אני חושבת שאת חשה שהתנהגותו של בנך מעידה על מצוקה ריגשית ובעצם מקשרת אותה למיעוט נשעות שאתם ההורים נמצאים איתו. אני מאמינה שאת צודקת. אולי כדאי לבדוק האם ניתן לעשות שינויים והגמשות בעניין שיאפשרו לכם עדיין להתפרנס בכבוד ולהגשים את עצמכם, וגם לאךשר לתינוק שלכם התפתחות רגשית בתנאים מכילים יותר. אם זה לא מצליח או לא עוזר, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות בגיל הרךמפוחדדת27/10/2012
שלום רב. בתי בת שנה ו-10 חודשים וכבר מגיל מאוד קטן החלה לאונן תחילה ברכב, על כיסא הבטיחות שלה יכלה במשך 20 דקות "לעבוד קשה" מאוד. עם הגיל היא "השתכללה" בעגלה של הסופר, בספה בבית, אצל סבא וסבתא, על אבא שלה, עליי בקיצור בכל מקום שנראה לה מתאים. אגב פעם כשבאתי לקחת אותה מהגן ראיתי אותה על כיסא האוכל מאוננת (מסתבר שבגן הן דורשות ממנה לשבת יפה (בתקיפות) בכדי שתחדל מהמעשה (אף פעם לא פישפשתי שם לעומק כדי לדעת את שיטת הטיפול, ואת התדירות שבתי מאוננת בגן). אני מבינה שהדבר טבעי, ונראה לי שהיא עוד פיצקית לומר לה בעדינות שתלך לחדר שלה. או להסביר לה שזו פעילות שאפשר לעשות בחדר לבד. זה פשוט מביך אותנו מאוד בחברת אנשים, שתוהים בקול "מה היא עושה"?! (מה אני עונה לסבא וסבתא הסקרנים והלא מביני עניין?!) אני לא רוצה לפגוע בשום דבר הקשור להתפתחות המינית שלה, אבל התדירות מטרידה אותי, וכשאומרים לה משהו בכדי להסיח דעתה היא כועסת.... מה עושים?! האם אוננות יכולה להצביע על כך שהיא מוטרדת ממשהו, (אני בהריון והיא יודעת שצריך לבוא תינוק, אבל האוננות הייתה כבר לפניי, רק התדירות עלתה לאחרונה) האם משעמום ילד מאונן?! עזרה עזרה עזרה........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות בגיל הרך - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום לך,
לא סיפרת שום מידע נוסף מעבר להריון, על הילדה ועליכם. לא ידוע לי למשל האם יש לה חפץ מעבר, איך היא מגיבה במעברים ובפרידות, איך ישנה בלילה וכו'. יכול להיות שהאוננות מפצה אותה על כל מיני קשיים שהיא מרגישה ועוזרת לה להתמודד עם חרדה ועם תחושה שהיא לא מספיק מוחזקת. אני ממליצה לכם לפנות למרפאת אם תינוק באיכילוב או למרפאת גיל הינקות בפתח תקווה, ברחוב אורלנסקי, כדי לבדוק יורת לעומק מה עומד מאחרוי הדפוס של בתכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתינוקת המאוננת ברציפות רבה
רופא ילדים28/10/2012אינני מבין מדוע סמדר היועצת תמיד מיעצת לכולם ללכת למרפאות.
לדעתי ללכת לטיפול ומירפאות זו אמורה להיות עצה אחרונה.
לדעתי הילדה אמורה עוד לגדול טיפלה כפי שהגיברת אמרה שהתינוקת טיפלה פיצלה בשביל להפנות אותה לחדר לעשות זאת.
הגברת צדקה לגבי זה שזהו מעשה טבעי.
מי שמתחיל לעשות זאת בגיל צעיר ימשיך כך לתמיד.
אך זו לא אמורה להיות בעיה בחייה בלימודיה או ביחסה לציבור.
הילדה עוד אמורה לגדול והיא עוד תבין שזהו מעשה מגונה ולא יפה והיא עוד בעצמה תלך להיסתתר ממך בכדי לעשות זאת.
לדעתי בינתיים אם זה מביך אותכם שהיא עושה זאת תצטרכו פשוט להפריד את ידיה מהמין שלה בזמן שהיא עושה זאת.
אם היא בוכה תתנו לה מוצץ או חלב בבקבוק או שתשירו לה שיר.
מצטער אם לא עזרתי ושמחתי אם עזרתי.
תודה, ולילה טוב (תכתבי לי מה דעתך).
תודה D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.לירון.חשיבה27/10/2012
אהלן שמי ליורון ואני בן 18 בדיוק.
בהתחלה זה התחיל אצלי בחיפוש עצמי ובלהתחיל לחפש את עצמי עם אני מנותק או לא מנותק,ולהבחין בין שתי מצבים בהם אני מחובר לעצמי ותופס תמציאות בצורה חיובית לבין ההפך ,להתחיל לערב את הטיפול הפסיכולוגי שלי עם חברים שלי ולהתחיל ממש להפוך אותו למשקל כבד ממה שהוא ולהתחיל להירשם לפורום חרדה חברתית ולרשום שם,למרות שהבעיה שלי הייתה בעיה רגשית שהרגש משתנה,מלירון המרגיש בסדר,ללירון המרגיש לא בסדר,אחרי זה זה חוסר ביטחון בעצמי כגבר,כלא הומו,כלא פדופיל,ואז חרדה,ואז דווקא כן לחשוב ככה מחשבות שאני הומו וממש לממש אותם.
אחרי זה הייתי בשבוע שאני במחשבה שאני בדה פרסוזנלציה,ואני פיתחתי הרגל לדבר לעצמי ואז הלחיץ אותי,בנוסף יצרתי קול טורדני שאני עושה ואז חשבתי על אמא שלי ולא הצלחתי לחשוב טוב,אז הייתי נקטע במחשבה במקום להגיד אני יתגעגע לאמא(הייתי בחול),אז אמרתי אני יתגעגע לאמא הזונה,והצורך הזה לעשות לעצמי אמירות רעות הוא לפעמים עושה תחושה ממש רעה בנוסף לנושא של הלדבר לעצמי,בכל מקר ככה על אותו כיוון התפתחו מחשבות טורדניות אפילו על גברים הייתי בודק כי חשבתי שאיבדתי את הזהות המינית שלי,וכשהייתי בבית חולים(בדרך חזור מחול התחלתי לחשוב על עצמי עם אני מנותק או לא מנותק וגם ככה הייתה תחושה רעה וזה פשוט הכניס אותי לחרדה והוספתי את האקטים הטורדניים עד שהחלטתי שאני רוצה להתאשפז)אז שם בבית חולים הדיבורים בראש הפסיקו,הראש שלי היה הרבה יותר מסודר ולא הייתי צריך להתעסק במכלול הדברים,היה לי שקט נפשי בראש והעיקר פה הוא על הדיבורים בראש וההיסתכלות על עצמי,וכרגע אין לי מנוח,אני אפילו מסתכל במראה ואני לא יודע עם אני חושב שאני מזהה את עצמי או לא,כשאמא שלי מבקשת ממני לעבור עם מפית על רגל של כסא ,ישר הקדמתי את המצב ואמרתי בטח אני יפחד כי זה מזכיר משהו מיני.ז"א לפני שעשיתי את זה וככה ההתנהלותש לי ביום יום,לפני שאני מפחד מדברים אני יוצר אותם,ולא רק סביב הדברים האלה.תמיד צריך לנהל את הראש שלי,הוא לא מנוהל לבד.אני בטוח שזה הבעיה וזה מה שעושה את החוסר שקט,שנמצא איתי כל דקה ודקה.גם שיצרתי איזה טקס קטן בפני המחשבות הטורדניות ,אז ישר היה לי את הקול שהזכיר לי שזה מה שאנשים עם הפרעה טורדנית עושים,אני פשוט מפריע לעצמי כל היום עם הקול שלי,כל היום עם בדיקות הטורדניות,כל היום עם המתחושות שמשתנות לי,משניה לשניה,כל יום עם הפחדים.כל היום אני מערער את עצמי,ואני בטוח שיש משהו שאחראי לזה כי בחלק מסויים מהיום זה נעלם,אבל אז אני מנסה לחשוב על איך זה נעלם ואני צריך להתאים את עצמי מחדש,אני נמצא סביב מלחמה עם עצמי על מה לא יגרום לי לתחושה רעה,אני לפעמים מתחיל לחשוב על משהו ואז נקטע,ואז ישר חושב על לעשות אקט טורדני מיני,אני לפעמים עוד לא עושה את האקט אבל מרגיש שינוי בתחושה,ואולי זה מה שגורם לי לעשות אותם,השינויים שאני יוצר בתחושות,אני מפריע לעצמי הרבה לפעמים בגלל התחושת רקיבות שבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חשיבה27/10/2012אני מסתכל על בחורה מבוגרת ומשפיל מביא ולא חושב כלום,ואז מרגיש תחושה מסויימת ואני שזה האקט הטורדני ובסופו של דבר אני אומר לעצמי "איזה אישה זקנה"
וזה ככה 24 שעות להתמודד עם זה ועם הלדבר לעצמי,ולחיות בתחושה הזאת,
הייתי באמת רוצה לדעת מה זה ההסתכלות החיצונית ,ולהגיד לעצמי מחשבות שאני לא באמת חושב אותם,וגם כשאני יותר משוחרר מיזה אני מנסה להבין ואז אני מרגיש קלקול בתחושה,אז מה לעשות כשזה נעלם התחושה של השחרור?ולפעמים אני עדין מרגיש משוחרר אבל עושה לעצמי אקטים טורדניים עם אמא שלי וזה לא דברים שאני באמת חושב,אבל כאילו אין משהו שמגביל אותי מהם.
האם הצורך המתמיד הזה והתנהלות הזאת היא נתק מעצמי?או שאין סיכוי שזה הדבר?כי אני גם אוהב תמיד לחשוב על הבעיה שלי וזה אחת הבעיות והייתי רוצה לדעת איך להתחיל,כי אני כל פעם מתאים את עצמי לעצמי מחדש.
אני מתחיל טיפול פסיכולוגי בקרוב אבל אני בהמתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום לירון,
זה מצויין שאתה מבין שאלה מחשבות שאתה לא באמת חושב אותן. ואם זה כך אתה יכול לבחור גם להסיח את דעתך מהם. לחשוב על רשימה של מחשבות נעימות שיש לך ב"מחסן" ולשלוף אותןם ולחשוב עליהן במקום על המחשבות האלה. כמו כן זה עוזר לעשות תרגילי נשימה להרגעה, או פשוט להיות עסוק, רצוי בספורט כלשהו.
אני מקווה שבקרוב תיכנס לטיפול מסודר, יהיה לך הרבה יורת קל אחר כך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אונים, אודה מאד על יעוץ והכוונליהיא27/10/2012
אני אם חד הורית ויש לי 2 ילדים. האחת, בת 14 והאחד בן 8. במשך שנים רבות הכרחתי את האב להיות בקשר עם הילדים דבר אשר הצליח. תמיד גם בקשיים הסברתי למה אבא נוהג כמו שהוא נוהג. ובאמת, היום הוא מבקש אותם אף יותר מהם. אני מבינה ויודעת את משמעות האב בחייהם. בני בן ה- 8 מגמגם. הלכנו לאינספור קלינאי תקשורת - לא עזר. טופלנו גם בטיפול רגשי מכיון שהאבחנה היתה חוסר אמון במבוגרים ואובר הגנה ממני. וברוך ה׳ לאט לאט למדתי לשחרר והוא למד יותר לסמוך( פחות או יותר). אציין שיש לי בן זוג כשנתיים. הבן דיבר איתו כמה מילים אך נוכחותו לא הפריעה גם בשיחות עימו הוא ציין שכלל אינו מפריע לו והוא אף חמוד. עם הבת זה היה יותר מורכב אך לימים יש רוגע. ברם, תמיד הבהרתי שהם ראשונים בחיי ואם פוגעים בהם או לא מכבדים אותם, לא משנה מי ומה , הם ראשונים בסדרי עדיפויות. לאחרונה האבא שלהם מזכיר הרבה את בן זוגי ומסביר שעוד מעט אמא תתחתן ( דבר שאינו נכון בעליל) .קשה להגיד במדויק אך נראה כי מאז הגמגמום החמיר מאד. ובנוסף, בני מבקש ממני לכעוס על בן זוגי כי לדעתו של בני בן הזוג שלי רוצה לקחת אותי מהם. כמובן ששוחחתי איתו ואף נצמדתי לעובדות על מנת להוכיח שאין אדם בעולם שיכול לקחת אותי מילדיי. בני הפך עם פרצי כעס רציניים. לא ממלא אחר הוראות כמו להתלבש בבוקר לבית הספר וכלה בהכנת שיעורים. לאחרונה אף פעמיים היתה התפרצות של כעס עד כדי שהוא היכה אותי. אני חסרת אונים ואינני יודעת מה לעשות. ברור לי שההתנהגות שלי להכנס לעימות איתו אינה נכונה. אודה מאד על הכוונה לתחילת הדרך לפחות ו/או אף על ספר שיוכל לעזור. פעם ראשונה שבחינוך ובהתמודדות אני אבודה מאד! תודה שוב וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרת אונים, אודה מאד על יעוץ והכוונ - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום ליהיא,
שנמע שאת זקוקה לעזרה בהשלטת סמכות הורית בבית שלך. מוך תחושת אשמה כנראה כלפי הילדים או חוסר ביטחון, את מאפשרת להם להתערב בחייך ולהביע דיעה באופן שלא מתאים לגילם. אני מציעה לך לא להתרגש ממה שהאבא שלהם אומר עלייך, וגם לא להתרגש מהדיעות הנחרצות של בנך, לא להסביר לו כל כך הרבה ולא להיכנס בכלל לדיון וויכוח. בנך נוטה לחשוב, גם אם זה לא מודע, שהוא בעצםן בן הזוג שלך, ולא כל כך סובל תחרות. את לא צריכה להתנצל על שום דבר, ולא צריכה להיכנס לדיונים והצטדקויות סביב הנושא הזה. ככל שאת עונה לו כך הוא חש יותר את חוסר הביטחון שלך, החרדה שלו גוברת וכלך גם ההתנהגות הלא מתאימה. אם את לא מצליחה לפעול לפי ההמלצות כדאי שתפני להדרכת הורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בפעוטון שונה מהתנהגות בביתמזי27/10/2012
בני בן השנתיים ו-2 ח' התחיל השבוע תהליך גמילה מטיטולים.
בפעוטון זה זורם חלק, הוא אינו מפספס כלל ובבית זה בכלל לא הולך והוא לא רוצה לשבת בסיר בשום פנים ואופן, ניסיתי כל מיני דרכים אם זה לקחת את אחותו הגדולה ולהראות לו שגם היא עושה בסיר, לקחת את בובת יובל המבולבל ולהושיבה בסיר אך הוא בשלו ולא מוכן בכלל להקשיב (יש פעמים שאני מוצאת את עצמי פשוט מחבקת אותו ממש חזק רק כדי שיישב) אני מיואשת לגמרי איך יכול להיות שבבית הוא ככה ופעוטון הוא אחרת?? מה אני עושה לא בסדר?
דבר נוסף..
באופן כללי בבית הוא יותר צועק ולא מוכן להקשיב, ונראה לפעמים כאילו שהוא חי בבועה משל עצמו (הוא אינו מדבר טוב) הוא אומר מילים פה ושם והמשפט הכי ארוך שלו זה לא יותר מצמד מילים..
ובפעוטון הוא ממש מתנהג אחרת
לדברי הגננת והמטפלת הוא כלל לא צועק והגננת אומרת שבהתאם לגילו הוא מדבר בסדר
אשמח לתשובה ועצה מה לעשות לגבי התנהגותו תודה מראש.
מזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בפעוטון שונה מהתנהגות בבית - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום מזי,
סבך הכל עבר שבוע מאז שהתחלתם, חשוב להיות סבלניים ולא ללחוץ. אין תחרות בינך לבן הגן. אם בגן הוא עושה סימן שיש לו את היכולת, והוא מבין מה מצופה ממנו. תנסה להניח לזה ולא להפוך את זה למאבק ביניכם. אז בבית הוא ייגמל יותר לאט, למי זה מפריע בעצם? בית הוא מקום שבו מותר לנו לעבוד קצת פחות קשה ולא לעמוד בדריושת כל הזמן...אם לא תיקחי את זה אישית ככשילון שלך אולי יהיה לך יותר קל להניח לו להיגמל בקצב שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות שונה -המשך
מזי28/10/2012תודה רבה..
אשמח לעוד עצה לגבי ההתנהגות שלו באופן כללי
בבית הוא צועק ובקושי מקשיב לפעמים חי בבועה משל עצמו ובקושי מדבר
ובפעוטון הוא מקשיב ומדבר (בהתאם לגילו) לפי דברי הגננת
מה אני יכולה לעשות כדי שילמד להקשיב לי ולא שיצעק כל הזמן
ושוב תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות שונה -המשך - תגובה
סמדר ריינר29/10/2012שלום מזי,
אנא תנייותר פרים למה את מתכוונת. מה זה נקרא חי בבועה משלעצמו, מה אתם עושיםביחד, איך נראה סדר היום שלכם וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 ובקרוב תינוק-וגם גננת עוזבתהילי27/10/2012
היי,
בני בן 3.5 ונמצא בגן עיריה -טוב לו ואוהב את הגננת (גננת מדהימה אחרי ששנה שעברה לא היה משהו..)
בעוד כ-5 חודשים עומד להיוולד לי עוד בן - ולו אח אחרי שהיה בן יחיד..
וכעט התבשרנו שהגננת שלו גם בהריון וצפויה ללדת קצת לפני הלידה שלי/באותו הזמן..
אני חוששת שאילו שני שינויים גדולים יחד: פתאום אח אחרי שהיה בן יחיד וגם הגננת שאוהב עזבה ותבוא אחרת..
איך אני יכולה להתכונן? להכין אותו?
אשמח לתגובתכם,
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3.5 ובקרוב תינוק-וגם גננת עוזבת - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום הילי,
האמת שאת לא יכולה כל כך להכין אותו, מלב ד לספר לו על כך. אין לנו כהורים אפשרות למנוע כאב מהילדים שלנו , אך אנחנו יכולים ללוות אותם בקושי כשהוא קורה, לאפשר להם לבטא את תחושתיהם ותת להם הרגשה שהם מובנים והם לא לבד וזה כבר יעזור להם בהתמודדות ובהתכוננות לחיים, שבהם גם, כפי שאת יודעת צפיות התמודדויות לרוב. ביעני זה מצויין שאת ערב לקושי שמתקרב, אך חשוב גם לא יותר מדי לחשוש ממנו ולשדר דאגה יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת כלבה למשפחהענת27/10/2012
לפני כחודש החלטנו לגדל כלבה בעקבות רצון והילדים ובעלי. כעבור זמן מה שמתי לבי לכך שבני בן ה-7 נוהג בכלבה בגסות: מרים בכוח את רגלה, מפריע לה לעבור, לא נותן לה את הכדור שלה. יחד עם זאת, הוא אומר שהוא אוהב אותה ואף מנשק אותה.
נראה לי כי הוא מקנא. שאלתי כיצד אנו ההורים אמורים להתייחס לכך? האם זאת באמת קנאה?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת כלבה למשפחה - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום ענת,
ייתכן שזו קנאה, אך אני לא יכולה לדעת בודואת בלי להכיר אתכם. אם אתם סבוירם שזו קנאה כדאי לדבר על עך עם הילד ולתת לו אפשרות לבטא את רגשותיו בעניין, רגשות שליליים הם לגיטימיים, אך הדרך לבטאם לא תמיד. כדאי לדבר איתו על דרכים אלטנרטניביות לבטא את הקושי שלו במקום להציק לכלבה, למשל להגיד לכם שעכשיו הוא מרגיש שהוא זקוק ליחס וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים ואוננותאסנת26/10/2012
שלום רב,
בתי בת 3 וחצי. לפני מספר חודשים שמתי לב שהיא מאוננת, באמצעות חפצים או שמיכה.
קראתי על הנושא והבנתי כי התופעה טבעית, אך השאלה היא באיזו מידה? בדרך כלל היא עושה את זה בבית ובמיטה, אך לאחרונה גם בנוכחות חברים או בבית של הסבים/סבתות.
עד כה לא מנעתי ממנה את המעשה ולא דיברתי איתה על כך, פשוט נתתי לה להמשיך בשלה אך יש לי הרגשה כי לאחרונה היא עושה זאת בתדירות רבה יותר.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים ואוננות - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום רינת,
אם המעשה נהיה תכוף ובמנוכחות אנישם צריך לדבר איתה בצרה נעימה ולא נוזפת שאת מבינה שנעים לה מה שהיא עושה אך זה דבר שעושים בפרטיות בחדר ולא ליד אנשים. אם למרות ההסבר היא ממשיכה, גם מבחינת התכיפות וגם בכלל כדאי לפנות לייעוץ מסודר כדי לבדוק ממה זה נבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאישה עם התינוקת המאוננת
רופא ילדים28/10/2012לדעתי אי אפשר למנוע דבר כזה בחיים ובמיוחד לא בגיל 3.
בגיל שלוש אף תינוק אינו יכל להבין מדוע זה אסור.
לדעתי צריך לחכות עוד כ.. שנתיים ואז אפשר לשוחח איתה בשיחה הנל.
ולדעתי אם ילד מתחיל לעשות מעשה אוננות בגיל צעיר אז הוא בעתיד לא יוכל להתגבר על הרצון לעשות זאת.
אבל זה לא אמור להפריע לחייה, הילדה כמובן תבין בעתיד שזהו מעשה מגונה ולא יפה אך בכל זאת כדי לנסות לשוחח איתה בעוד שנתיים כשהיא תהיה בת 5 בערך.
אפילו אם זה יימשך בחייה זה גם לא אמור להפריע בלימודים בעתיד ובשיחות עם בני חבריה והוריה, אז אין חשש.
אך לצערי בינתיים לא תוכלי להפריע לה והיא לא תפסיק לעשות זאת כי היא לא תבין מדוע זה אסור.
תודה, ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)